Too Little, Too Late

Прескочи до:

22.12.14
15:29

казано от nervak на 22.12.14, 13:22:

Гледам в дневника ти, точно с кофите имаш дискомфорт-в рамото ли?
Ако бяха на по-малко килограми дали щеше да изпиташ същия или по-слаб?

Ами гледай хубаво и по-назад в дневника, защото там си пише, че това е травма, която стана на “топъл” мускул и не беше провокирана от тежест. И без тежест имам дискомфорт от както я имам. И с травмата днес правих кофички със 70 кг без да загрявам. Друг е въпроса, че тази тежест ми е лека, но те и кофички бяха за проба.

22.12.14
16:06

Виж,попитах просто защото идеше реч  за кофи ,тежест и дискомфорт,а не да те проверявам.
За мен лично кофи още повече широко с тежест макар и работна,без загрявка,вработване както искаш го наречи,ме извеждат от залата за месец минимум с проблеми в рот.маншон..Още от когато тренирах активно е останала набитото от тренери за сериозната загрявка особено що касае раменни и лакътни стави,краката много не ги сгрявахме, даже хич.
Колко повторения на 70кг в серия дефинират тежестта като лека?

Мнението беше редактирано от nervak на 22.12.14 16:10.

22.12.14
16:12

Твърдо зад  Дж.Х. Първо скъсах връзки и мениск при “топъл” мускул след “загрята” става. После ново 20 - частично разкъсан гръден мускул при загрявка  на лицеви опори. В момента почти всяка тренировка ми е близо до макса и всичко е 6. За мен загрявката трябва да е къса, да не изморява както каза Phophy, просто да “подготви” тялото, да му даде някакви сигнали, че е време за тренировка. По-важното нещо за мен  е съсредоточеността в самото и изпълнение на загрявката и постоянната връзка мозък-мускул (става) . Не просто да идем да размахваме ръце и крака назад - напред или да почнем да “загряваме”  примерно на лежанката и да подхвърляме щангата като топка нагоре надолу. Или сме изявили ентусиазъм пред някой в залата, било то момче или момиче, и на повторение близо до макс или макс да си мислим за дадения субект, а не за повторението, дишането към него и т.н.

Мнението беше редактирано от Nachev на 22.12.14 16:35.

22.12.14
19:35

По темата за загрявката:
За мен най-важната причина да се загрява е създаването на нервно-мускулната връзка, както много точно отбеляза Nacheff. Дали наистина сме я изгубили заради заседнал начин на живот и липса на двигателни навици не знам. Вероятно Сашо има право за това. Във всеки случай без да загрея и да се адаптирам с няколко серии, просто не мога да изпразня главата си и да се концентрирам след това върху тренировката. Отдавна съм оставил зад себе си интензивните загрявки с по 10 серии, пирамидите, велоергометъра или пътеката преди това. Все още обаче не съм готов да се откажа от това, което правя сега. :) Ето примера по-долу с днешната ми тренировка.

22.12.2014 г.

Тренировка 46 - Силова Г

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 6х60 кг.
Мъртва тяга - 6х70, 4х120 кг.

Адаптация:
Набирания с раменен надхват - 4.
Мъртва тяга - 2х170 кг.

Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х36, 4х36, 4х36, 4х36 кг.
1.2. Мъртва тяга  - 2x200, 2х200, 1х200 кг.
2.1. Гребане с дъмбел (от земя) - 5х82, 4x82, 4х82, 4х82 кг.
2.2. Силово обръщане - 6x75, 5х75, 5х75 кг.

Ето клипче на първата серия безобразни обръщания:

3.  Изометрия на набиране в горно положение - 18, 14 с.

Упражненията с еднаква първа цифра са в суперсерии.

Обобщение за тренировката:
Днес беше зле. На тягата 200 тежаха като 2000. Другото също доста зле.
Свалих 10 кг на борческите и снимах първата серия. Малко по-добре е, отколкото на 85 миналата седмица, но пак не дърпам достатъчно с трапеца и давам твърде много импулс от кръста.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди тренировка -2 грама L-arginine на Bulkpowders, 3 грама L-Carnitine Tartrate.
3. По време на тренировка - 15 грама Modern BCAA.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.

Обобщение за деня:
Почивен ден с доста работа из нас.

Храна:
Балансът е неутрален днес.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.12.14 12:47.

22.12.14
19:47

Боби ,то аз не въртя лактите защото не мога ,ама като гледам ти па хич.А и дърпане с трапеца не виждам ,та се поуспокоих де :D
/ да не се засегнеш ей ;) /

22.12.14
19:52

казано от sapuna на 22.12.14, 19:47:

Боби ,то аз не въртя лактите защото не мога ,ама като гледам ти па хич.А и дърпане с трапеца не виждам ,та се поуспокоих де :D

Да, зле е положението. :) Но пък все има някакво дърпане с трапеца, защото точно там ме удряше мускулната треска от това упражнение в началото. Върши ми достатъчно работа на този етап. От над година го правя така и нямам и милиметър подобрение на техниката, затова по-скоро съм склонен да си мисля, че е от ония неща, които си остават такива. :)

А за засягането... Аз ако се засягах от такива неща, нито дневник щях да водя, нито клипчета да пускам. :)

23.12.14
09:58

казано от nervak на 22.12.14, 16:06:

Колко повторения на 70кг в серия дефинират тежестта като лека?

Колкото повече, толкова по-лека :)

казано от sapuna на 22.12.14, 19:47:

Не знам какъв клип гледаш, ама явно не е горния :)
Да не се засегнеш, ей :D

p.s.
Боби, тегли още по-високо, сложи малко по-тежко и тръгвай да обръщаш максимално горе..

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.12.14 10:26.

23.12.14
13:34

казано от James Hinks на 23.12.14, 09:58:

Боби, тегли още по-високо, сложи малко по-тежко и тръгвай да обръщаш максимално горе..

Благодаря за съвета!
Като сложа по-тежко, започвам много да се клатя и се губи цялата идея. Ще опитвам да обръщам по-високо и да тегля още малко. :)

23.12.14
13:51

Ако някой път успеем да се срещнем в някоя зала ще ти оправя обръщането точно с една тренировка.

23.12.14
15:33

казано от James Hinks на 23.12.14, 13:51:

Ако някой път успеем да се срещнем в някоя зала ще ти оправя обръщането точно с една тренировка.

Все ще успеем. :) Ей го къде е Пловдив - има-няма час. От нас пътувам почти толкова до Обеля с колата. :)

23.12.14
15:36

Зависи от колата. Аз ако тръгна за София може и да не стигна с бракмата :)

23.12.14
22:35

23.12.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.

Обобщение за деня:
Почивка, съчетана с домашни задължения и тичане по задачки.

Храна:
Ами някъде малко над неутралния баланс, ако съм познал грамажите. Ако не, доста над неутралния...

24.12.14
12:51

24.12.2014 г.

Тренировка 47 - Обемна Д

Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина -8x39 кг.
Клек - 8.

Работни серии:
1. Бедрени разгъвания - 11х79½, 12х79½ кг.
2. Преден клек - 17х100 кг.
3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 50.
4. Лицеви опори със събрани длани - 15.
5. Кофички - 14, 12.
6. Флайс с дъмбели - 6х30 кг.
7. Избутване на прав лост от полулег - 6х100 кг.
8. Кросоувър на портален скрипец - 9х8 плочки.
9. Френско разгъване с крив лост - 8х58 кг.
10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х100 кг.
11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 7х25 кг.

Средна работа. Започнах добре, но после се наложи по-набързичко да завърша и намалих почивките.
17-тото повторение на клека започна като преден клек, а завърши като зерчер, но си го станах и го броя. :)

Добавки:
2. Преди тренировка - 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 3 грама L-Carnitine Tartrate, 1 доза C4.
3. По време на тренировка - 12 грама Complete Intraworkout на Bulk.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Тичане напред-назад, приготовления. Успях да вмъкна една тренировка все пак. :)
След това се снимах, за да отчета форма към края на годината.

Храна:
Не е ясно колко ще са още калориите, но ще са доста. :)

24.12.14
13:04

мускули малко имаш ти :)

БРАВООООООО!!!!!!!!!!!!!!
Много яко, Боби!: )
За другата година - да надграждаш и да изненадваш не само нас, но и себе си:)

Да залагаме колко калории ще чукнеш днес?
Аз казвам 6500 :D

24.12.14
14:32

Страшна форма,браво! :)

24.12.14
16:44

Боби, завършваш годината подобаващо! Радвам ти се! (beer)

Весела Коледа на цялото семейство!
Поздрави и за формата.
Тества ли вече суджука, че ми е притеснено?

25.12.14
18:49

Весела Коледа на всички!
Рони, калориите вчера бяха далеч по-скромни - под 4000 по сметки на око. :)
Ефо, суджуците са още доста меки за проба. Временно са паркирани във фризера. Засега изглеждат годни за консумация, но им трябват поне още десетина дни съхнене.

Колкото до дневника, тия дни няма да попълвам - ще наваксвам след 28-ми, когато ще имам и доста интересни неща за разказване и показване. :)

28.12.14
19:32

Завърнахме се живи и здрави след страхотна Коледа в Лондон. :) Тренировки нямаше, ако не се брои доста ходене. Пускам кратък отчет на храната, както и снимки от първия ден. От следващите дни - по-натам, ако има интерес. :)

25.12.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.

Обобщение за деня:
Предната вечер пристигнахме при Митко (кума ни), който ни взе от Хийтроу и ни настани у тях. Обратното движение е шок! Посвикнах чак на третия ден.
Вечерта хапнахме и пийнахме както си трябва с него и наемателите му.
На Коледа станахме късно и тръгнахме на обиколка из Лондон. Разкошно време - Митко твърди, че било като шестица от тотото такова слънце по това време на годината.
Започнахме с Къти Сарк, после Гринуич. Стъпихме с единия крак в източното, а с другия - в западното полукълбо. След това центъра - Тауър бридж и Лондон тауър, Монументът, Ковънт Гардън, Трафалгар и колоната на Нелсън, улица Дъ Мол, Бъкингамския дворец и статуята на кралица Виктория, после градинката пред Бъкингамския дворец, Хорс Гард, Даунинг Стрийт, парламентът с Биг Бен, Уестминистърското абатство, от там през моста до Лондон Ай и аквариума. После Сейнт Пол, където се наредихме на някаква опашка и ненадейно се оказахме вътре посред Коледната служба... Раздадоха ни програми с текстове на псалми, настаниха ни да седнем и ни забраниха да снимаме. Е, трябваше да ми вземат апарата, за да не снимам коледна литургия в Сейнт Пол на връх 25-ти декември, та праснах два-три кадъра, макар и без особен успех. Все пак нещо излезе. :)
От там, вече доста уморени, се прибрахме за коледна вечеря.
Останах много изненадан от факта, че на Коледа в Лондон не работи нищо - дори общественият транспорт е спрян.

Храна:
Като за Коледа - над 4400 ккал.

26.12.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта времето беше мрачно, но това не ни попречи да се набутаме в зоопарка. Очаквах нещо по-голямо - размерът е не по-голям от този на софийския зоопарк, но с това приликите свършват. Постоянно вървят образователни програми с живи водещи, прожектират се филми. В залата с пеперудите се разхождаш сред тропически видове, които кацат по шапката и ръцете ти. Има и подобна зала с тропически птици. Предупреждават те да не закачаш маймуните в специалната им зона, защото хапят. Изобщо всичко е направено така, че да си максимално близо до животните.
След зоопарка минахме набързо покрай Бейкър Стрийт 221Б. Музеят беше отворен, но опашката отпред се виеше по тротоара почти до съседната пряка. Все пак се щракнахме отпред с “бобито”.
Денят завърши в аквариума Sea Life. Страхотно интересно съоръжение, което настоях да посетим като изкушен от акваристиката. :) Имам база за сравнение и съм виждал и по-големи, както и по-добри аквариуми (например този в Барселона), но лондонският също си струва 19-те паунда за вход. Ще разказвам още и за него.
На прибиране минахме през Пикадили Съркъс.
Вечерта трябваше да идем на пъб, но се оказа, че в две от заведенията от избраната от Митко местна верига няма места и отложихме за следващия ден.

Храна:
Втора поред празнична вечеря, този път обаче с под 3000 ккал, т. е. около неутралния баланс.

27.12.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Денят на музеите. Този път станахме рано и тръгнахме с автобус и метро. Започнахме с Британския музей. То не бяха микенски златни накити, египетски мумии, асирийски статуи, китайска керамика, японски самурайски облекла... История, антропология. В един момент всичко това започва да те затиска и се чувстваш дребен и незначителен. После се сещаш, че във въпросния Британски музей няма на практика нищо британско. Крали с шепите, мъкнали съкровища от цял свят. Това е Англия.
Разбира се, Розетския камък. До него беше доста трудно да се докопаш, но все пак направих няколко снимки и успях да го видя доста отблизо.
В тази връзка тълпата беше невероятна. Невероятна, докато не видях следващата.
Решихме, че за да не отегчаваме децата, трябва да се откажем от посещение във вътрешността на Тауър и следобед се насочихме към Нейчъръл хистъри мюзиъм. Не съм си представял, че може да се чака над 40 минути на опашка за влизане в музей, но видях и това. :) После чакахме отново и вътре на втора опашка за отдела с динозаврите, но си струваше.
Беше мног интересно - страхотна архитектура, скелети на отдавна изчезнали животни, включително и много впечтляващия пълен скелет на диплодок в централната зала, макет в пълен ръст на син кит заедо със скелет на същото животно. Всичко отново беше интерактивно и изключително достъпно представено. Минахме през макет на земята (буквално през), възстановка на супермаркет по време на земетресението в Кобе на хидравлична платформа с всичкото клатене и какво ли още не.
Разбира се, претупахме и двата музея. Аз лично в Британския бих могъл да прекарам седмици във внималтено проучване на всеки от отделите. Нейчъръл хистър също може да се разтегли до няколно дни.
Не остана време и за Сайънс мюзиъм, Роял Албърт Хол, художествената галерия и още какво ли не. Лондон не може да се разлгеда за три дни. Все пак видяхме страшно много!

Храна:
Вечерта все пак се докопахме до английски пъб. :) Останах неприятно изненадан от избора на бири - Стела, Карлсберг, Сан Мигел и Гинес. Толкова. Все пак останах около неутралния баланс.

Имам още 470 кадъра, но просто няма как да ги споделя всичките, затова започвам с няколко, а ако ви е интересно, ще пусна и още.
В Аквапортал ще пиша подробен пътепис за двата аквариума, които видяхме (този в зоопарка и Sea Life), така че поне тези снимки ще ви ги спестя. :)
Във всеки случай силно препоръчвам посещение в Лондон на всеки, който може да си го позволи! Мислех си, че съм видял всичко в Европа, но се оказа, че този метрополис има с какво да ме впечатли.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.12.14 19:34.

казано от Phophy_ на 28.12.14, 19:32:

От следващите дни - по-натам, ако има интерес. :)

Ооо, има интерес, има! :)
Благородно ( и не чак до там благородно :D ) завидях!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 28.12.14 19:39.

28.12.14
23:01

Доста места сте обиколили за 3 дни, Боби. В Лондон наистина има какво да се види.
Учудена съм, че сте попаднали в пъб само с т.н. „следработна бира„ , но пък може да наваксате следващия път.

П.с. Тоя пост ма кара да отида до центъра :D

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 28.12.14 23:40.

29.12.14
11:30

28.12.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 5 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта ставане безобразно рано, кафе, после на път към Хийтроу. Полетът мина без инциденти.
Като се прибрахме, реших да мръдна до магазина с колата, но без особен успех - акумулаторът се оказа гаден предател и при мъничко студ умря едва на третата си зима.
Физически бяхме страшно изморени и решихме да не тренираме.

Храна:
Балансът е леко отрицателен.
След Нова година трябва да намаля малко алкохола - мисля да го сведа до някоя бира или чаша вино един-два пъти седмично, а не както сега ежедневно.

29.12.14
18:46

29.12.2014 г.

Тренировка 48 - Обемна Е

Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.

Работни серии:
1. Високо изтегляне от земя - 9х100, 8х100 кг.
2. Сунгове до вертикала - 21х50 кг.
3. Пулоувър преса с диск - 11х50, 8х50 кг.
4. Набирания в подхват - 17, 11.
5. Набирания в раменен надхват - 7, 7.
6. Набирания в успореден хват - 6, 6.
7. Скотово с крив лост/дъмбели - 4х54+2x48 кг. (дро(б)п серия)

След пет дни от последната тренировка направо се чувствах като плужек днес - разплут и слаб. Нищо, ще вляза във форма само с едно завъртане по програмата.

Добавки:
2. Преди тренировка - 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 3 грама L-Carnitine Tartrate.
3. По време на тренировка - 15 грама Complete Intraworkout на Bulk.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина .

Обобщение за деня:
Сутринта малко готвих и шетах из нас. После ходих да се разправям с акумулатора на колата. Организацията на Херц е под всякаква критика. Първо се хванах да върша тяхната работа - трябваше те да си ми вземат колата и да я върнат оправена, но нямало кой тия дни до Нова година. Викнах пътна помощ и запалихме с кабели. След това ме пратиха да ходя в Дженеръс ауто да ми сменят акумулатора. Оказа се, че имат акумулатори само за Опел и Шевролет, които са с обратен поляритет на тези за Волво и на практика освен, че се разходих и позаредих малко ток, нищо друго не свърших. От Херц искаха да ме пращат в сервиза на Волво в Люлин, но аз реших, че ми стига толкова разкараване и се отказах. Да си я оправят на пети - и без това си е тяхна. В крайна сметка това е идеята на оперативния лизинг.

Храна:
Около неутралния баланс.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.12.14 21:40.

30.12.14
23:11

30.12.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес цял ден по задачки - пазаруване, после аквариум, оправяне у нас.

Храна:
Днес излязох на положителен баланс заради половин пакетче Hogarenas. Отвратителни бисквитки!

31.12.14
13:15

31.12.2014 г.

Тренировка 49 - Силова А

Загрявка:
Преден клек - 8х20, 6x70 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 8х20 кг.

Адаптация:
Преден клек - 1х100 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 4х50, 1х70 кг.

Работни серии:
1. Суперсерии през 10-15 секунди:
  1.1. Преден клек - 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125 кг.
  1.2. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1х80, 1х80, 1х77½, 1х75, 1х75, 1х75, 1х75, 1х75 кг.
2. Изометрии и частични повторения (в суперсерии):
  2.1.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 14 с х 110 кг, 13 с х 110 кг, 14 с х 110 кг.
  2.1.2. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 13 с х 70 кг, 11 с х 70 кг, 8 с х 70 кг.
  2.2.1. Висок преден полуклек от пейка - 2х165, 2х165, 2х165 кг.
  2.2.2. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 2х100, 2х100, 2х100 кг.
  2.3. Изометрия на лицева опора с тежест на гърба, малко под заключване на лактите - 15 с х 65 кг, 13 с х 65 кг, 10 с х 65 кг.

Трагична тренировка! Тотален регрес на раменната преса - 80 ме затиснаха на втория подход, 77 и половина тежаха като тон и дори 75 не бяха леки. Направо не знам какво изобщо правя в залата!
Пробвах нов подход за леко съкращаване на времето - вместо да правя последователно всички упражнения, минах на комбинация в суперсерии (или нещо подобно на тях, но с малко почивка).

Завървшвам тренировъчната година с постигнати цели откъм визия, мазнини и тегло, но с леко разочарование в силово отношение. Е, човек не може да има всичко. :)

Добавки:
2. Преди тренировка - 1 доза от някакъв белгийски бустър, 3 грама L-Carnitine Tartrate.
3. По време на тренировка - 13 грама Modern BCAA.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce.

Обобщение за деня:
Сутринта тренировка, сега ще приготвим това-онова у нас, а после отиваме на гости за посрещане на Новата година!

Храна:
По консервативна оценка подминах 7000 ккал и то с умерено пиене - пет бири, 250 грама концентрат и някъде толкова вино. От тия
“геройства” сега (2:24 сутринта) ме боли стомах и ще чакам да храносмеля, за да мога да си легна. Утре (днес) пак на фастинг...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.01.15 02:25.

31.12.14
15:10

казано от Phophy_ на 31.12.14, 13:15:

Завървшвам тренировъчната година с постигнати цели откъм визия, мазнини и тегло, но с леко разочарование в силово отношение. Е, човек не може да има всичко. :)

Специално в това отношение може, просто става по-бавно :)

31.12.14
15:29

казано от James Hinks на 31.12.14, 15:10:

казано от Phophy_ на 31.12.14, 13:15:

Специално в това отношение може, просто става по-бавно :)

Не бързам за никъде. Специално в залата имам всичкото търпение на света и не се отказвам току-така от някоя тренировъчна схема. :) Което пък ме прави идеален обект за експерименти.

Конкретно по твоята програма мисля да карам още достатъчно дълго, за да си дойдат нещата по местата. :) А и да не се увеличи силата, няма да е трагедия това. Нито смятам да се явявам на състезания, нито пък ще ми пострада самочувствието от това, че ще си остана завинаги с 250 макс на тягата или 170 на лежанката. :) Колкото-толкова.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.12.14 15:36.

31.12.14
15:33

Бъди спокоен, няма да останеш с такива максове, единственото необходимо условие за да се увеличат е да не те боли нищо :)

31.12.14
15:41

казано от James Hinks на 31.12.14, 15:33:

..единственото необходимо условие за да се увеличат е да не те боли нищо :)

Ето в това започвам да се съмнявам, а не във възможностите на тялото си и в тренировъчната схема. :) Но само времето ще покаже.
Както се казва, живи и здрави да сме, другото ще се нареди.
Сашо, да не пропусна да ти благодаря за насоките и съветите през цялата година!

Искам и да пожелая на всички съфорумници весело посрещане на Новата година и много щастие и успехи през цялата 2015-та. И не си завиждайте за това, че някой е успял. Трябва да има и такива хора, за да ни дърпат напред. Приливът повдига всички лодки! :) Наздраве!

01.01.15
15:13

Обобщение за декември 2014

Първо искам да честитя на всички новата година! :) Пожеланията вече си ги разменихме, но никога не пречи да си пожелаем още малко здраве. :)

Среднодневният ми калориен прием през декември е бил 3191 ккал, най-вече заради тежкия финал и празниците. Калорийният ми разход по сметки към края на месеца е 2934 ккал с коефициент за физическа активност 1,38, на колкото го пресметнах през ноември. 
При промяна на теглото със 700 грама надолу (от 101,1 на 100,4) и 7700 ккал на свален килограм имаме дефицит от 5390 ккал за месеца или около 174 ккал на ден. Излиза, че неутралният ми баланс през декември е бил 3365 ккал на ден, което е абсурд.
Имам две подозрения защо не ми излизат сметките. Първото е “зареждащите” дни в края на месеца, които са променили средните калории на ден за месеца. По-голямо влияние обаче вероятно има фактът, че практически през декември нямам ден без алкохол, макар и да не съм прекалявал. Заради това, че се опитвам да пия и в същото време да опазя калориния прием на по-поносимо ниво. Това води до намаляване на храната. При равни други условия и неутрален калориен баланс калориите от алкохола не допринасят за качване или дори задържане на тегло по същия начин, като калориите от белтъчини, въглехидрати или мазнини.
Все пак това са свободни разсъждения на базата само на един месец. През януари мисля да променя малко картинката - няма да спирам алкохола, но ще го сведа до пийване по поводи (празници, гости) и най-много един-два пъти седмично извън това. Да видим дали ще се получи. :)
Целта засега остава същата - януари ще е месец на задържането на тегло. Мисля да поддържам сегашните между 100 и 101 кг,  а ако сляза и под 100, също няма да е зле.

02.01.15
00:13

01.01.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сън до късно, после с малката щерка на пързалката с шейната. Физическата активност се състои в разбиване на лед и риене на сняг пред входа, което ми струваше скъсана пришка. Ще видим утре тягата как ще е заради това.
Вечерта ненадейно гостуване при съседите, свързано с убийствена домашна ракия и сухи мезета.

Храна:
На око малко под 3000 ккал, но може и да са повече.

02.01.15
19:52

02.01.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.

Обобщение за деня:
Втори януари, а все още нямам записана тренировка за тази година. Днес уж трябваше да тренираме, но сутринта не бяхме в кондиция, а на обяд се записахме с едно гости и така си останах без тренировка.

Храна:
Лек дефицит днес, въпреки обилния обяд.

03.01.15
18:19

03.01.2014 г.

Тренировка 50 - Силова Б

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 6x110 кг.
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8х70 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга - 1х170 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.

Работни серии:
1. Суперсерии през 10-15 секунди:
  1.1. Мъртва тяга - 1х200, 1х200, 1х200, 1х200, 1х200, 1х200, 1х200, 1х200 кг.
  1.2. Избутване на прав лост от лег  -  1х152½, 1х152½, 1х152½, 1х152½, 1х152½, 1х152½, 1х152½, 1х152½ кг.
2. Изометрии (в суперсерии):
  2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 15, 12, 13 с.
  2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 15 с х 140 кг, 12 с х 140 кг, 11 с х 140 кг.
3. Частични повторения (в суперсерии)
  3.1. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - 1х217½, 2х215, 2х215 кг.
  3.2. Частични повторения на лег с 12 см трупче - 1+1х165, 2х162½, 1х162½ кг.
4. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 15 с х 16 кг, 14 с х 16 кг, 10 с х 16 кг.

Най-доброто, което мога да кажа за днешната тренировка, е, че беше първата за годината. На тягата горе-долу добре, но на лега издишах. След това на частичните също беше трагедия положението и в двете движения. Нищо, ще става по-добре, като вляза в ритъм.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди тренировка -2 грама L-arginine на Bulkpowders, 3 грама L-Carnitine Tartrate.
3. По време на тренировка - 15 грама Modern BCAA.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта малко шетане и готвене у нас, после тренировка и денят изтекъл.
По обяд седнах и да пооправя малко снимки от Лондон. Ето кратко репортажче от аквариума в Лондонския зоопарк, ако на някого му се разглеждат шарени картинки:
http://www.aquaportal.bg/forum/fotoreportazhi/akvariumt-v-londonskiya-zoopark/?topicseen

Храна:
Срам и резил, но опуках днес над 4000 ккал.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.01.15 22:49.

04.01.15
01:50

ЧНГ много здраве и спокойни дни .
Да те попитам  мъртвата тяга и избутването на прав лост от лег  в супер сериите ,какъв процент са ти от сегашните максове на серии в същите движения?

04.01.15
08:20

казано от nervak на 04.01.15, 01:50:

ЧНГ много здраве и спокойни дни .
Да те попитам  мъртвата тяга и избутването на прав лост от лег  в супер сериите ,какъв процент са ти от сегашните максове на серии в същите движения?

Сегашните ми максове са една доста мистериозна величина, но да кажем, че на лега са към 94-95%, а на тягата - 90-91%.

05.01.15
08:31

04.01.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 5 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.

Обобщение за деня:
Ден за домакински задължения - готвене, чистене на аквариум и филтри, оправяне на забравени шкафове. Физическата активност се свежда до почистване на заледената пътека пред блока, при което си натъртих лявата длан и контузих леко китката, така че ще видим как ще се отрази това на следващата тренировка.

Храна:
Отново над 4000 ккал. Но баклавичките свършиха, така че трябва вече да се взема в ръце. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.01.15 10:11.

05.01.15
11:07

Новата профилна е много силна!

ЕДИТ пусто съсипах ти новата страница...

Мнението беше редактирано от Бойко на 05.01.15 11:08.

05.01.15
11:12

казано от Бойко на 05.01.15, 11:07:

Новата профилна е много силна!

ЕДИТ пусто съсипах ти новата страница...

Ами викам си да взема и аз веднъж да си сложа моя снимка в епична поза за аватар. :) Двоен бицепс не е шега работа, ей!

05.01.15
11:42

Аууу, комплексира младежта :D. Сега очаквай наплив от лични съобщения (за жалост явно вече работят :D), в т.ч. и доста въпроси за неща, които е забранено да се обсъждат публично :D.

П.С. Снимката наистина е трепач, да не говорим пък за контраста с моята отдолу :D

Мнението беше редактирано от Петър на 05.01.15 11:43.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1