14.12.2014
Сън: 7 часа, ставане: 07:10
Закуска (към 09:30): Ръжена сиренка;
Тренировка от 12:30
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки с шоколад + 6 мини оризовки с ябълка и канела;
Вечеря (на гости): Салата (айсберг, авокадо, домат, краставица), мезета, кашкавал, малко “Снежанка”, свински котлет, парче торта (бисквитена, купешка с много сметана - не ми хареса особено), 2 чаши бяло вино;
Ей сега за лека нощ: Половин кюфте и 50-100 гр. извара.
ККал.: ?!?!, В: ?!?, М: ?!?, Б: ?!?. - Идея си нямам колко калории да сложа за тортата.
Дни без пилешко: 52
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, BCAA, HMB;
Вода: Около 2 л.;
Кафета: 3
Чай: 0.
Тренировка (нова страничка - нова тренировка ;) ):
10 минутки на пътеката;
Загрявка;
Преден клек: 1х10х20, 1х8х30, 1х8х40, 1х8х50;
Лег преса: 1х15х30, 1х15х50, 1х15х80;
Аддуктор: 3х15х35;
Бедрено сгъване: 3х15х35;
Бг-клек: 3х12х15;
Опити за това: 3х12х15 (ама нещо не ми се получаваше май, та ще го сменям с римска мъртва тяга)
Хип тръстер: 4х15х50 кг.;
Donkey kick: 3х20 с всеки крак;
Повдигане на пръсти на 1 крак (прасец): 3х12 с всеки крак без тежест;
10 мин. на пътеката с 6 км/ч на максимален наклон.
На някои от упражненията май ми бяха леки тежестите, но днес ми беше само за ориентиране.
Противно на очакванията ми, не се затрудних особено :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 15.12.14 10:07.
15.12.2014
Сън: 6 часа, ставане: 06:10
Закуска №1: Протеин;
Закуска №2: Малко парче Френска селска торта - купешка (РД на колежка и знаех, че ще има, та предвидливо не закусих вкъщи);
Обяд: 200 гр. конски кюфтета + 65 гр. пълнозърнести макарони + чери доматчета;
Следобедно: 150 гр. котидж + 1 с.л. ленено масло;
Вечеря: 150 гр. пуешки бут + краставица;
За лека нощ: 100-тина гр. извара;
ККал.: 1911, В: 163, М: 81, Б: 148
Дни без пилешко: 53
Добавки - Забравих да ги пия, че нали не закусих вкъщи;
Вода: Малко - най-много 1.5 л.;
Чай: 3.
Тренировка: Няма.
Ииии се започна великото декемврийско мазало с храната...
Много поводи, много нещо: тортичка вчера, тортичка днес, фирмена вечеря в сряда на индийски (там съм неудържима направо, `щото им обичам най-лютите манджи покрай които заминават бая ориз и нан-ове), РД на половинката в събота, Бъдни вечер, Коледа, РД на малкия, Нова Година...
Ще правя поне две торти и курабийки, отделно няма как да се мине без содена питка на Бъдни вечер и баница с късмети за НГ :)
Приемам залози + колко кг. ще започна 2015-та!
Ще пробвам някак да си планирам храненето като цяло за дните до НГ, така че да сведа щетите до минимум. Върти ми се в главата някаква схема за НВ и лек дефицит в дните без поводи, пък в празничните дни - каквото сабя покаже...
Ще видя и някое и друго екстра кардио до включа.
Лошата новина: Няма да ми се получи да си взема отпуск на 22-ри и 23-ти :(
И тъпото е, че наистина ще има работа, а няма да съм в офиса само за отбиване на номера, т.е. ще трябва да напазаруваме всичко за Бъдни вечер и Коледа от уикенда - баш в най, най-голямата лудница.
Мнението беше редактирано от Светлето на 15.12.14 23:42.
Здравей,Светле!Понеже съобщенията не работят пиша тук.Опитах зелен чай на Ахмад с мента.И той е хубав :).
Даааа, много съм доволна даже! Мъжа ми и той го харчи с удоволствие :)
Аз докато се чудя откъде да взема, той баща ми ни донесе от негов познат - първо няколко кила прясна наденица, после чиста конска кайма. Мммммм.....
Сега сме си поръчали суджуци :)
казано от Светлето на 17.12.14, 15:48:
Даааа, много съм доволна даже! Мъжа ми и той го харчи с удоволствие :)
Аз докато се чудя откъде да взема, той баща ми ни донесе от негов познат - първо няколко кила прясна наденица, после чиста конска кайма. Мммммм.....
Сега сме си поръчали суджуци :)
Ако човекът продава и търси купувачи за суджуците, може ли да ми пратиш номера ми във фейсбук, аз реших, че си ходила до Младост, затова попитах, да разбера за качеството на месото.
16.12.2014
Сън: 6 часа, ставане: 06:10
Закуска: 3 цели яйца в пръстени от чушка с 60 гр. козе сирене натрошено отгоре им;
Обяд: 250 гр. пуешки бут + 50 гр. козе кашкавал + чери доматчета;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. козе кашкавал, кисела краставичка);
Тренировка
Следтренировъчно: Протеин + 2 мини оризовки (ябълка и канела)
Вечеря: 200 гр. свински карета + краставица с 1 с.л. орехово масло + 20 гр. бразилски орех;
ККал.: 1954, В: 54, М: 115, Б: 187
Дни без пилешко: 54
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, ВСАА, Глутамин;
Вода: Около 1.5 л.;
Кафета: 4
Чай: 2.
Тренировка:
- 20 мин. спринтове
- Загрявка
1. Наклонена лежанка;
2. Лицеви опори;
3. Военна преса;
4. Странично разтваряне с дъмбели;
5. Разтваряне на дъмбели за задно рамо (седнала на пейка);
6. Упражнението за трицепс на лежанката;
7. Кофички на пейка;
8. Планкове с 5 кг. тежест.
Мързи ме да описвам тежести, серии и повторения, че трябва да се напрягам да си ги спомня, а нещо ми е изпушило ;)
Лекичка ми беше тренировчицата обаче.
Сила и енергия - средна работа, като се има предвид, че от предния ден наобяд си орязах въглехидратите.
17.12.2014
Сън: 4 часа, ставане: 06:15
Закуска: Омлет (2 яйца, чушка, 100 гр. извара);
Обяд: Салата (200 гр. айсберг с рукола, 130 гр. риба тон, лимон);
Дотук: ККал.: 450, В: 13, М: 17, Б: 64
Дни без пилешко: 55
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С;
Вода: Може би към 2 л.
Чай: 1
Сууупер малко храна, `щото да имам бюджет за довечера ;)
Ще ходим с колежките да хапнем и пийнем. Аз повече ще хапвам, че вече съм не на батерии, а на изпарения от батериите и не ща да се омотавам по заведенията.
Пък и половинката ми е именяк днес, та ще бързам да се прибера, с него да си сипем по едно ;)
Невероятно много работа в последните дни! Направо вече притрепервам за почивка!
Сутринта пък ходихме да ангажираме клубче за РД на малкия (абсолютен комерс, но това е положението). Колко неусетно навъртя една петилетка!!! (h)
Допълнение:
Вечеря: Indian (Пападъм с няколко соса + агнешко Виндалу + 1/2 порция Палак панир + ориз с кимион + 2 наан-а с масло + Гаджар Ка Халва + 2 чаши бяло вино) - КЪДЕ ГО СЪБРАХ ТОВА ПО ДЯВОЛИТЕ!;
Сметнах вечерята към 2000 ккал (Myfitnesspall извади добра база данни за индийско ;) )
Тотал за деня: ККал.: 2355, В: 249, М: 109, Б: 127
Прибрах се търкаляйки се (giggle)
Мнението беше редактирано от Светлето на 18.12.14 16:15.
18.12.2014
Сън: 6.5 часа, ставане: 06:15
Обяд (към 14:30): 2 филии протеинов хляб + 150 гр. котидж;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки с шоколад + 1 виенски шоколадов бонбон (откога им се точа...)
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка, 150 гр. извара, табаско) + 6 оризовки + доматчета + още извара;
ККал.: 1392, В: 135, М: 38, Б: 131
Дни без пилешко: 56
Добавки - ВСАА, Глутамин;
Вода: Около 1.5 - 2 л.;
Чай: 1.
Тренировка:
- 20 мин. спринтове до 15 км/ч;
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: До 5х2х85;
2. Набиране (тесен подхват): 2х5 (последните 1-2 повторения с асистенция);
3. Хоризонтално набиране с крака върху пейка: 2х5;
4. Гребане с дъмбел от опора: 1х12х10, 3х10х12.5 кг.;
5. Пулдаун в подхват: 2х10х35, 1х10х30 кг.;
6. Ренегатско гребане: 4х6 (с всяка ръка) х10 кг.;
7. Обратна коремна преса от полулег: 3х15-18;
8. Планк с усукване + нормален: 3хдо отказ.
Тягата някак си недостатъчно ми си стори, но ми беше много тежко на корема (blush) и се чувствах доста лениво.
Другите неща горе - долу биваха. Измориха ми се ръцете и хвата. Можех и още повторения да правя на почти всичките упражнения, но пустите пръсти се отварят ли отварят...
Оххххх, цял ден едвам шавах!
Затова гледам всячески да избягвам досег с иднийска храна - много я харесвам и не мога да си слагам спирачки като ми падне (blush)
Сериозно се бях замислила дали въобще да ям нещо до след тренировката (т.е. 21-22 ч. фаст), обаче мъжа ми ме разубеди и хапнах малко наобед.
Тия хора (клиентите), цяла година дремат и баш преди празниците се изсипват накуп с тонове задачи, които са искали да свършат през годината, но не са успели и търсят съдействие от нас. Разбира се всичко е супер спешно!
Няма да ми се размине без работа през почивните дни :(
Една фирма ще я продават и искат да сме приключили 2014-та до средата на януари, а там си има доста работа - имат и производство, и отделно търговия, голям склад, много активи, персонал... Абе веселба! И ми го казват съвсем навреме разбирате ли - имам по-малко от месец за реакция...
Обаче пък, не ме интересува - на 22-ри ще дойда да направя заплати на няколко фирми и това е! Ще си цъкам от вкъщи.
Мнението беше редактирано от Светлето на 19.12.14 16:47.
19.12.2014
Сън: 6 часа, ставане: 06:15
Закуска: Ръжена сиренка;
Обяд: 170 гр. свинско филе на грил + 60 гр. императорски ориз + краставица;
Вечеря: 200 гр. свински врат + салата (айсберг, домат, краставица);
ККал.: 1782, В: 122, М: 77, Б: 143
Дни без пилешко: 57
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, Osteo Move;
Последен работен ден за седмицата и предпоследен за мен, за годината :)
Гърч си беше, ама като знам, че е петък, някак по-леко се търкулна.
Правих вечерта чийзкейк :)
20.12.2014
Сън: 7 часа, ставане: 07:20 (исках повече, но се събудих и не можах да заспя повече)
Закуска: Ръжена сиренка + мааааалко парченце чийзкейк;
Обяд: 200 гр. свински врат + краставица + 4 бразилски ореха;
Следобедно: 35 гр. телешка луканка;
Вечеря: Салата от цвекло, ряпа и моркови със зехтин + част от мешана скара (пържола, дроб, карета) + малко зеленчуци на скара + около 400 мл. бяло вино (blush);
ККал.: Не ми се смятат, че и без ще е доста голям излишъка. В: ........., М: .........., Б: .........
Дни без пилешко: 58
Вода: 1.5 л.;
Чай: 0.
По-силната ми половинка има рожден ден днес (h)
Ще излезем довечера да се почерпим с приятели навън, по този повод ;)
Иначе си поръча боровинков чийзкейк, който стана просто превъзходен! :) Рожденика сгъна вече почти половината (giggle), а малкия е голяма будала - не иска и да го опита, но пък пожела шоколадово яйце...
Ако го бях направила без пудра захар и купешки бисквити щях да се разпиша в тази тема, но и това ще стане през почивните дни, когато ще метна едни пълнозърнести маслени коледни бисквитки :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 20.12.14 23:39.
Светле, много е хубав чийзкейкът! Реакцията на сина ти ме разсмя :-) Поздрави на рожденика!
21.12.2014
Сън: Почти 8 часа, ставане: 07:45
Обяд: 100 гр. извара + кисела краставица;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеин + малко парче чийзкейк;
Следобедно: Омлет (4 белтъка, праз лук, табаско, червен пипер, кокосово масло) + 6 оризовки + пастет от 150 гр. извара, 100 гр. доматена паста, пресен лук, подправки;
Вечеря: 200 гр. свински врат + краставица + 100 гр. кюфтаци за десерт (blush);
ККал.: 2044, В: 171, М: 75, Б: 176.
Дни без пилешко: 59
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, Osteo Move, ВСАА, Глутамин;
Вода: Около 2 л.;
Тренировка:
- 22 мин. спринтове до 15.5 км/ч;
- Ротации и т.н. загрявка;
1. Клекове (преден и веднага заден, по еднакъв брой повторения): 1х10х20, 1х10х30, 1х7х40, 4х5х50, последната серия 5х50 преден и 10х50 заден;
2. Лег преса: 1х15х50, 1х12х70, 1х10х90, 2х10х100;
3. Аддуктор: 4х20х30-35-35-30;
4. Бедрено сгъване на машина: 4х15х30;
5. Български клек: 4х12 (с всеки крак) х10;
в СС с
6. Римска тяга: 4х10х45;
7. Хип тръстер: 4х15х40;
8. Donkey kick: 3х20 с всеки крак без почивка;
9. Упражнение за прасец.
Накрая ходех като робокоп. (giggle)
На хип тръстера можех и още да сложа, ама се въздържах, че дупето ми се беше вече препарирало и съвсем щях да се довърша.
Иначе добра тренировчица се получи според мен :) Любопитно ми е ще имам ли яка мускулна треска ;)
После ще допиша, че трябва да се ходи на пазар. Дано лудницата в Кауфланд да е попреминала и дано са ни оставили нещо по щандовете ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 22.12.14 14:55.
22.12.2014
Сън: 6 часа, ставане: 06:15
Закуска: Ръжена сиренка (отново! - но е страхотно просто);
Обяд: 200 гр. конски кюфтаци (и кааймата свърши) + 60 гр. див и бланширан ориз + домат;
Вечеря: 200 гр. сьомга котлет + салата (айсберг, домат, краставица) с 1 с.л. орехово масло + 3 бразилски ореха;
Между другото: 20-тина гр. дивечов суджук.
ККал.: 1822, В: 132, М: 77, Б: 151
Дни без пилешко: 60
Вода: Около 1.5 л. (малко вода пия напоследък, трябва да се взема в ръце и да я увелича);
Вчера сутринта се мерих.
Килограмите са ОК (52.4), но имам 1 см. отгоре на талията (дано да е от вода). Останалото е без промяна.
Снощи пак си легнах доста късно, но запознавах едни суджуци с бутилка Бордо ;) - разбирайте точих ги с нея. Така или иначе най-вероятно заедно ще си отидат от този свят ;)
Времето е малко топличко още, но все пак ги простряхме. Балкона е северен, дано няма проблем.
А днеска направо ми разказаха играта в работата. Имах си доста неща, отделно излязоха и допълнителни, а пък на една фирма 6 (шест!) пъти им преправях заплатите, защото все измисляха я някоя отпуска, я бонус... Малко побеснях, да си призная (blush)
Като се прибрах ми се виеше свят и имах чувството, че ще припадна от психическо изтощение. За лекарство се метнах да мия банята (giggle)
Официално от утре съм в отпуск. Е, реално ще се наложи доста да цъкам от вкъщи, но ще го преживея. Доста са почивните дни, надявам се да успея да си почина.
И ми е празнично едно такова... :)
23.12.2014
Сън: Не си спомням точно, но не е повече от 7 часа де...
Закуска: Омлет (3 яйца, 50 гр. сирене, 30 гр. дивечов суджук, чушка);
Обяд: 2 котлета от сьомга + домат и крарставица + 2-3 бразилски ореха;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеинов бар Fit Spo Slim
Вечеря: 200 гр. конски кюфтета + домат и краставица + 150 гр. котидж с 1 с.л. орехово масло;
ККал.: 1936, В: 41, М: 101, Б: 212
Дни без пилешко: 61
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, ВСАА, Глутамин;
Вода: Не си спомням точно, но напоследък не пия много...;
Тренировка:
- 20 мин. спринтове
- Загрявка
1. Права лежанка;
2. Наклонена лежанка;
3. Военна преса;
7. Кофички на пейка;
8. Страничен планк с разтваряне за задно рамо;
9. Нормални планкове.
Въглехидрати няма = Сила няма много ;)
Уж отпуска, но не съвсем...
Наложи се да ходим с малкия до офиса и до една банка. Страшен работник ми е той - печати слага, ксерокопия прави и накрая поиска заплата (giggle)
Храната реших да е нисковъглехидратна до Бъдни вечер.
24.12.2014
Сън: 8.5 часа, ставане 9:00 ч.
Закуска: Точно като вчера;
Обяд: Филия протеинов хляб + 150 гр. котидж;
Междинни: Около 150 гр. извара + 3-4 бразилски ореха;
Вечеря: Пълнозърнеста ръжена содена питка с шарлан (h) (падна ми се копчето, т.е. къщата), купичка боб, сърма, пълнена чушка, чесън, кисели краставички, люти чушки, орехи, фурми, чаша червено вино;
ККал.: Колкото - толкова :)
Дни без пилешко: 62
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С;
Тренировка: Няма
През деня чистене, подреждане из къщи и разбор на играчките на малкия - кое е за изхвърляне, кое за носене в детската градина (което отнема доста време), после ходихме за последни подаръци, после приготвяне на празничната вечеря :) Не бях опитвала досега шарлан - много готино мирише на слънчоглед.
Доволна съм тази година, че приготвих толкова храна, колкото ще изядем (с изключение на боба) и няма да се чудим какво да я правим после.
Пълнозърнестата ми содена питка стана доста вкусна - мъжете я одобриха :) На бъдни вечер слагам три късметчета: паричка, дрянови пъпки за здраве и копче - къщата. Разпределиха ни се по най-добрия (и логичен) начин: парата на мъжа ми, здравето на малчо, а къщата на мен :)
Надух се и ми стана тежичко, но едва ли съм единствената ;)
Хубаво ми е! Обичам празниците!
На Бъдни вечер сме си нашето семейство в нашата си къща, на Коледа се събираме с най-близките роднини.
Мнението беше редактирано от Светлето на 25.12.14 09:58.
Честито Рождество Христово!
Мнението беше редактирано от Светлето на 26.12.14 00:13.
25.12.2014
Сън: Около 7 часа, ставане 7:00 ч.
Тренировка от 10:30
Следтренировъчно: Протеинов бар Fit Spo Slim
Обяд: Коледен :) Изпуснах му края жестоко, калориите са много хиляди основно от въглехидрати и мазнини (месото не ме поблазни чак толкова, но не можех да устоя на баницата и тиквеника на баба ми - да кажем, че съм хапнала почти половин тава баница и още толкова тиквеник, а и прилично количество печени орехи изядох, и още много други неща (wasntme) );
За лека нощ: Шоколад... Много шоколад... (blush)
ККал.: Не искам даже да се замислям (tmi) (tmi) (tmi)
Дни без пилешко: 63
Добавки - BCAA, Глутамин;
Вода: Не знам точно, но може би е към 2 л.;
Чай: 2 от лютите (освен за настинка, установих, че много добре ми влияят на храносмилането и ми успокояват колита и подуването).
Тренировка:
- 15 мин. на пътечката;
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: До 3х1х95;
2. Набиране (тесен подхват): 2х5;
3. Гребане с дъмбел от опора: 3х10х12.5 кг.;
4. Пулдаун в подхват: 3х10х35 кг.;
5. Ренегатско гребане: 3х7 (с всяка ръка) х9 кг.;
6. Обратна коремна преса от полулег: 3х15;
в СС с
7. Планк 3хдо отказ.
Малко я попретупах тренировката, но пак реализирах някакво раздвижване.
Имах сила, но нямах време и съкратих почивките, съответно тежестите, а и броя на сериите.
Много хубав коледен ден :)
Освен всичко останало, за първи път от много време насам не съм домакинствала и спах повече от 2 следобед.
Храната е ужасна, но според клишетата: “Прекален светец и Богу не е драг” и “Не се пълнее между Коледа и Нова Година, а между Нова Година и Коледа” ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 26.12.14 00:08.
Описанието ти много наподобява моето :D
А според моята теория - по празници нищо не съдържа калории!
26.12.2014
На днешния ден, преди 5 години получихме най-прекрасния, безкрайно желан и дълго чакан коледен подарък - роди се нашият син!
Организирахме му хубав празник, беше много щастлив и развълнуван цял ден :)
Преди малко и двамата ми мъже заспаха изтощени, а аз си допивам едно 15-годишно, гледам снимки от родилния дом и се чудя колко бързо се търкулнаха 5 години и как от една рошава мръвка стана такова хубаво момченце (h)
Храната не е никак за пример. Изядох цял куп боклуци и в момента продължавам. Пълно е с подарени сладкиши, които няма вече къде да държим и съм се заела да ги разкарам ;)
А, без да се усетя ядох и пилешко от кетъринга за РД на малкия.
Мнението беше редактирано от Светлето на 26.12.14 23:35.
27.12.14
10:58
Честито на рожденика! Честито и на вас! Да сте живи и здрави, и много щастливи! :)
Честито, Светле :) Да ти е жив и здрав, много щастлив и успешен във всяко начинание, с което се захване :)
Да го нацелуваш от мен!
27.12.2014
Сън: Около 6 часа, ставане: 08:00 + 2,5 часа следобед ;)
Закуска: Две филии протеинов хляб + 150 гр. котидж;
Обяд: Омлет (2 яйца, 1 белтък, 150 гр. извара) + краставица + люти чушки;
Сън;
Малко раздвижване от 19:00 ч.;
След раздвижването: Протеинов бар Fit Spo - Slim;
Вечеря: 200 гр. патешко бон филе + салата (айсберг, домат, авокадо, лимон) + 20 гр. дивечова луканка;
За лека нощ: 150 гр. котидж.
ККал.: 1670, В: 68, М: 63, Б: 204
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, Osteo Move, Л-Карнитин;
Чай: 1.
”Тренировка”:
Отскочих до залата за 35 мин. спринтове и после малко планкове.
Нещо климатика не работеше и беше доста хладно - идеално за тичане :) Само дето се чувствах като вълка от приказката за седемте козлета - с корем пълен с камъни (wasntme).
Мухаааа! + 4 кила за 2 дни - доообра съм!!! (blush)
Ясно, че основно е вода, ама все пак много бе (wasntme)
Мързеливо тези дни :) Никакви спешни задачи, сън следобед... Май не ми се беше случвало от лятната отпуска...
Жалко единствено, че малечко пак се разкашля, та не можахме да поиграем в пресния сняг.
Мнението беше редактирано от Светлето на 28.12.14 00:50.
казано от Светлето на 28.12.14, 00:38:
27.12.2014
Сън: Около 6 часа, ставане: 08:00 + 2,5 часа следобед ;)
Закуска: Две филии протеинов хляб + 150 гр. котидж;
Обяд: Омлет (2 яйца, 1 белтък, 150 гр. извара) + краставица + люти чушки;
Сън;
Малко раздвижване от 19:00 ч.;
След раздвижването: Протеинов бар Fit Spo - Slim;
Вечеря: 200 гр. патешко бон филе + салата (айсберг, домат, авокадо, лимон) + 20 гр. дивечова луканка;
ККал.: 1670, В: 68, М: 63, Б: 204Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, Osteo Move, Л-Карнитин;
Чай: 1.”Тренировка”:
Отскочих до залата за 35 мин. спринтове и после малко планкове.
Нещо климатика не работеше и беше доста хладно - идеално за тичане :) Само дето се чувствах като вълка от приказката за седемте козлета - с корем пълен с камъни (wasntme).Мухаааа! 4 кила за 2 дни - доообра съм!!! (blush)
Ясно, че основно е вода, ама все пак много бе (wasntme)Мързеливо тези дни :) Никакви спешни задачи, сън следобед... Май не ми се беше случвало от лятната отпуска...
Жалко единствено, че малечко пак се разкашля, та не можахме да поиграем в пресния сняг.
Ааа браво (Y) Успех и за напред :) А да не си влязла в някакъв огромен дефицит :D
Хахахаха, така както го бях написала, някой можеше да помисли, че 4-те килограма са надолу, пък те са + ;)
Аааа, днеска случайно се получи дефицита, но той е многократно компенсиран от хранителната вакханалия в изминалите два дни ;)
28.12.2014
Сън: 8 часа, ставане: 08:30
Обяд: Малко патешко бон филе;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеинов бар Fit Spo - Slim + 150 гр. котидж с 50 гр. био сладко от горски плодове без добавена захар (страшна вкусотия!);
Вечеря: 140 гр. (опечено тегло) патешко бон филе + 65 гр. (сурово т.) див и бланширан ориз + салата праз с домати + люти чушки;
ККал.: 1743, В: 165, М: 48, Б: 164
Последните 1-2 дни съм в дефицит. Не е нарочно обаче. Просто през деня не успявам да ям като хората и тъпча вечер, което не ми допада особено, но това е положението.
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, Osteo Move, Л-Карнитин, ВСАА, Глутамин;
Вода: 1.5 л.;
Тренировка:
- 20 мин. спринтове до 15.3 км/ч;
- Ротации и т.н. загрявка;
1. Заден клек: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 4х6х50, 1х4х60, 4х3х70;
2. Преден клек: 4х4-5х50
3. Лег преса: 1х12х70, 1х10х90, 1х10х100, 2х10х110;
4. Аддуктор: 4х20х35;
5. Бедрено сгъване на машина: 4х15х30;
6. Български клек: 3х12 (с всеки крак) х15;
7. Римска тяга: 4х10х40;
8. Хип тръстер: 3х12х50;
9. Donkey kick: 3х20 с всеки крак без почивка
Нашите взеха малкия за следобеда и бяхме на тренировка заедно с мъжа ми. Любимо!
29.12.2014
Сън: 8 часа и малко, ставане: 8:30
Обяд: Около 150 гр. сьомга филе + задушени моркови + 7 икейски кюфтенца;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. орехово масло;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеинов бар Fit Spo Slim + 1 фурма;
Вечеря: 130 гр. (печено) патешко филе + 100 гр. извара + 5 оризовки + домат + много люти чушки;
ККал.: 2057, В: 143, М: 79, Б: 182
Добавки - Рибено масло, Мултивитамини, Вит. С, Osteo Move, ВСАА, Глутамин;
Вода: Малко :(;
Чай: 4 от лютите.
Тренировка:
- 20 мин. спринтове
- Загрявка
1. Права лежанка;
2. Наклонена лежанка;
3. Военна преса;
7. Кофички на пейка.
Супер късно отидох да тренирам и много зор не си давах, че леко са ми се погипсирали краката от вчера.
Иначе залата беше почти празна и беше приятно за тренировка, макар и малко хладно... Стана ми студено на глезените, ще трябва да си взема гети...
Ползотворен ден :) Сутринта ме заринаха с имейли и се наложи да разцъкам малко служебно от вкъщи, после ходихме до Икеа. Купихме си нови чинии, че наличните бяха драстично намалели. Много хубавки си ги избрах, само дето са по-дебели и не ми се събират толкова компактно в съдомиялната, но ще го преживея :) И други неща закачихме де - то там само с 1 нещо не може да се мине ;)
И през Кауфланд минахме, и през прилежащия му Дайхман, откъдето грабнах една страхотна чанта (точно каквато ми трябваше и търсих), на за беда вкъщи видях, че е дефектна, та утре ще ходя да си искам здрава дълга дръжка.
Утре (т.е. днес) съм намислила да поекспериментирам малко с рецептата за торта “Гараш” за новогодишната трапеза ;) Ще трябва и да поприготвя това - онова, че ще се събираме вкъщи на 31-ви :)
Тъпото е, че се разболявам мощно. Гърлото жестоко ме боли, но се третирам с това - онова, дано го пресека.
30.12.2014
Сън: 6.5 часа, ставане: 8 и нещо
Обяд: 200 гр. патешко филе + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи) + масло + люти чушки + 10-тина лешника;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. орехово масло;
Вечеря: 220 гр. сьомга филе + салата (айсберг, домат, краставица);
Между другото: 3-4 бразилски ореха и облизване на бъркалките с тортен крем ;)
ККал.: 1722, В: 84, М: 85, Б: 151
Чай: 4-5.
Калориите 100% са ми повече, отколкото съм ги изчислила, защото в лютия чай има захар, а и взехме някакъв разтворим вит. С с подсладител (нямаше друг от 1000 мг. просто)
Готин ден иначе - малко разходка сутринта, после разни домашни задачки, а преди малко забърках една снежанка и омазах тортата с крем :) Направих “Гараш”, но вместо орехи сложих лешници. Не знам какво ще излезе, но не мисля, че ще е лошо ;)
Смениха ми дръжката на чантата :)
Гърлото продължава да ме боли много, ама се правя, че не го забелязвам ;) Малкото и него го мъчи някаква хрема...
Дано сме си изболедували каквото има за боледуване в старата година и новата да ни е по-здрава!
(party) Честита Нова Година! (party)
За всички да е здрава, щастлива и успешна, изпълнена с постигнати цели и сбъднати мечти!
През изминалите два дни не съм пускала лаптопа, което си е постижение :)
31.12.2014
Храната до вечерта беше много премерна :)
Направих страхотна тежка тренировка: тяга (до 4х2х95), набирания, гребане (с дъмбел и ренегатско), скрипец, бицепс, корем.
Въпреки, че не се чувствах много добре се раздадох напълно. Залата беше почти празна, аз тренирах сама и бях надула любима музика в слушалките.
Вечерта посрещахме новата година вкъщи весело в много приятна компания (party)
Хапване и пийване - обилно ;) Калории не съм броила, но са много.
Всичко ми се получи като за снимка, ама време за снимане не остана. Само тортата успях да си щракна.
Малко на карък изпратих старата и посрещнах новата година - яко болна, че ме заболя и ухо зверски, ама стиснах зъби и давих болката с винце ;)
Иначе 2014-та беше добра фитнес година :)
Пожелавам си и през новата 2015-та да остана в добра форма и здраве.
Късметите от баницата ми отредиха пътуване, пари, служебно повишение и два късмета за бебе (последните две не знам как биха се съвместили, но като цяло предпочитам бебето :) )
01.01.2015
Доизяждане на каквото беше останало от предната вечер (баница, питка, мезета, торта, други сладкиши и шоколади и т.н.).
Калориите са брутално много, основно от въглехидрати и мазнини. Протеин като се замисля май не съм яла.
Много отпаднала и безпомощна се чувствах и се утешавах с храна - 100% зърнена диета ;)
Ужасни болки в ухото, сложих си Отипакс, пих и Парацетамол, но привечер вече направо не се издържаше, половината ми лице беше изтръпнало и с нежелание се завлякохме до ИСУЛ, където пред УНГ кабинета имаше нещо като митинг, защото някаква спешна операция се наложила. За 1 час чакане така и не влезна нито един пациент... Прибрахме се вкъщи, надрусах се с Нурофен и така...
02.01.2015
Довърших тортата и продължавам да дояждам разни солени неща (от сладко ми се гади вече), защото като дъвча ми е по-добре на ухото.
Калории и днес няма да смятам.
Леко ми е надрусано и отпаднало заради болкоуспокояващите. По-късно ще направя още един опит за преглед при УНГ.
И нещо положително: Лятната отпуска е вече уточнена :) До края на деня ще направя резервацията.
Мнението беше редактирано от Светлето на 02.01.15 12:23.
Еййй, това да те заболи ухо на Нова година не си е работа!
Вчера, пред ЕДИНСТВЕНИЯ в цяла София дежурен УНГ кабинет се чакаше по 5-6-7-8 часа за преглед! В 13:30 наобед някакви хора, носеха супа от вкъщи за чакащия им роднина, който бил там от 8 сутринта и все още нямало изгледи да влезе! WTF!!!
50 човека струпани пред кабинета кашлят и кихат, никой не носи маска. Като се възмутих от това ми казаха, че нали всички са там, защото са болни, нямало нужда от маски.
Познайте дали въобще чаках. Грешно - негрешно, самоназначих си антибиотик, от кварталната аптека бяха така добри да ми влязат в положението и да ми го продадат и вече съм значително по-добре.
Егати абсурда беше цялата работа!
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.01.15 22:16.
03.01.2015
Сън: Не много и на пресекулки, че ми се запушва носа и хъркам като дъскорезница (blush)
Ставане: 8:30
Закуска: Тц!;
Обяд: 2 филии протеинов хляб + 150 гр. котидж;
Следобедно: Пълнени чушки с извара и яйце + 40 гр. дивечов суджук;
Вечеря: 250 гр. сьомга филе + салата (айсберг, домат, краставица) с 1 с.л. орехово масло;
За лека нощ: 10-ина бразилски ореха;
ККал.: 1464, В: 42, М: 83, Б: 139
Аугментин, Нуроофен (трябва да включа и някакви пробиотици)
Вода: Не знам;
Май ще живея ;)
Днес се чувствам по-малко бъгната. Ухото не ме боли, само шуми.
За тренировка не ставам обаче. Надявам се утре да съм в състояние да се пораздвижа.
Приключих с мръсните дни - изядох всичкия боклук, който се беше събрал вкъщи по празниците. Не смея да се кача на кантара, че една дупка отпуснах на колана (wasntme)
Получихме изненадваща доставка на кайма и суджуци, та се занимавах да ги разточвам и набрашнявам.
Първата партида която сушихме тъкмо станаха готови за ядене ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.01.15 23:55.
04.01.15
09:02
Е, радвам се, че ще оживееш :) Виждам, че имаш апетит, така че май наистина ще оцелееш :)
Ама веднага пробиотици, че един антибиотик може да ти бъгне храносмилането за месеци. Като дете направо ми бяха съсипали стомаха, нали все болна - то пеницилин, инжекции, хапчета, но да чукна на дърво - от 15тина години не съм пила.
Аз па да си кажа- не че ме питаш, трябва да си го изпиеш докрай, да не останат бактерии ;)
Чудно ми е, как се е заразило точно ухото? В смисъл през носа и гърлото се поглъщат най-много вируси и бактерии.
При хора, склонни към отит, е нормално първо ухото да ги удари. Сестра ми една настинка да пипне, веднага започва да я боли.
Светле, оправяй се :*
Ами то обикновено тръгва от носа и гърлото: Задна хрема, секрети задръстват носоглътката и се нарушава вентилацията на евстахиевата тръба, тъпанчевата мембрана хлътва и от възпалителния процес зад нея започва да се събира течност...
На мен не ми се случва често, но малкия много страда от уши горкия :(
Благодаря за загрижеността (hug)
П.П. Не си спомням някога да съм нямала апетит, все пак съм зодия телец и лакомията ни е пословична ;)
казано от Светлето на 03.01.15, 23:54:
Получихме изненадваща доставка на кайма и суджуци, та се занимавах да ги разточвам и набрашнявам.
Първата партида която сушихме тъкмо станаха готови за ядене ;)
Светле, бързо да се оправяш (sun). Аз да питам за суджуците как ги сушихте, че нашите уж на балкона, а май се развалиха :( Вчера един пробвахме да го опечем, а стана страшно солен .... направо мъка.... А иначе много вкусна е наденицата, която взехме заедно със суджуците - телешко месо само, разкош.
На балкона ги сушим и ние вече за втора или трета зима - оваляни в брашно и разточени с бутилка. Гледам да са здрави - червото да не е спукано никъде. Като се позасушат малко ги разточвам още веднъж и това е. Когато изсъхнат достатъчно ги прибирам във фризера, всеки увит поотделно във фолио за свежо съхранение.
То всъщност по-голямата част от предишната партида и цялата сегашна е точно 100% телешка наденица, но и тя изсъхна чудесно и стана много вкусно. На Нова година и гостите много ги одобриха :)
Тъй като не познаваме лично човека който ги прави, не ми е удобно да имам разни претенции - взимаме каквото и колкото могат да отделят за нас. Важното е, че винаги е съвсем прясно (от същата сутрин) и домашно, без глутамат и т.н.
Вашите защо реши, че са се развалили? Замирисали ли са?
За солта първо зависи колко е сложено в самата смес, а и по мои наблюдения, ако се пече вече почти изсъхнал суджук става много солено, затова пека докато са още пресни и оставям във фризера (ако има спукани + още няколко) специално за целта.
Мнението беше редактирано от Светлето на 04.01.15 16:28.
04.02.2015
Сън: Около 8 часа
Ставане: 8:30
Закуска: 2 филии протеинов хляб + 100 гр. пушена сьомга;
Обяд: 150 гр. (печено т.) заешко месо + домат, краставица, люти чушки;
Следобедно: Сандвич (1 филия протеинов хляб, крем сирене, 50 гр. пушена сьомга);
Вечеря: 160 гр. (печено т.) заешко месо + салата (айсберг, домат, краставица) + люти чушки;
ККал.: 1644, В: 39, М: 83, Б: 169
Аугментин, Назик, Био баланс
Вода: Чистото Н2О може би не е повече от литър, но бая чайчета пийнах;
Чай: 5-6.
Тренировка: Отново няма.
Посипвам си главата с пепел! Още не съм тренирала тази година, но с голямо нетърпение чакам понеделнишки да се разпиша.
Решихме с Дани за известно време да не тренираме през уикендите, защото не можем да разчитаме особено на нашите да гледат малкия и да отидем заедно, а като сме поотделно - той деня си заминава докато се изредуваме в залата.
Липсата на тренировки тези дни и обилното хапване май са си казали тежката дума. Поомазнила съм се, корема ми е станал като медузка, вода съм задържала... Мисля обаче да се измеря чак през уикенда, за да съм изхвърлила евентуално поне водата.
И с голямо съжаление отбелязвам края на почивката. Хубаво беше, ама свърши :(
Сега ще трябва да превключа отново в режим “машина” и да се настроя за много, много бачкане, а за да ми е по-лесно, тази седмица ще работим и в събота... Веселба!
Бях си донесла доста работа за вкъщи, която така и не пипнах изобщо, но поне се наспах, а как ще наваксам - ми не знам :)
А, трябва да ми остане време все пак и да отида на УНГ, да види ще го бъде ли ту мойто ухо или тц.
Моето ухо шумеше в резултат на грип, без да боли. Бях на УНГ. Запушване на евстахиевата тръба в резултат на хрема и грип—изписа ми антибиотик и различни капки за нос.
Преди запушването имах ужасни болки, температура—много тежък грип и то български.
Добре, че намерихме УНГ -лекар семеен познат по нова година.
Изписа ми Медоклав (антибиотик), Флоксоназе, Олинт, ГелоМиртол форте. Веднага ми мина като почнах да ги пия.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.01.15 09:01.