Прием на whey протеин при 90-дневна диета?

01.01.15
09:52

здравейте и честита нова година на всички.  Карал съм 90-дневната диета три пъти и за мен е най-добрият начин за отслабване и искам да я изкарам пак. Тренирам, пия креатин и протеин и искам да попитам мога ли да продължа да ги приемам по време на диетата или просто няма да има никакъв ефект от диетата ако продължа да пия шейкове?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.01.15 15:53.

Не мисля, че има причина протеинът да пречи в случая - защо мислиш обратното?

01.01.15
16:35

аз не разбирам от тези работи, но нали протеина е мляко(ако бъркам,моля да ме извините), a при 90-дневната само в първия ден човек може да яде млечни продукти и затова питам.

В контекста на млякото и тази диета, няма казус с протеина на прах. :)

01.01.15
16:39

Тази диета най,най,най-безсмислената и глупава диета на света..По-добре си избери режим от сайта.

01.01.15
18:26

Към автора на темата... Поразрови се в сайта за нещата наречени калориен дефицит, калориен баланс и калориен излишък. Също така има и доста информация за режими на хранене- Ниско въглехидратни диети, Равномерно балансирани диети, Фастинг и прочие.
Има доста информация тук, която би ти била от полза.

Няма да има ефект от диетата, ако приетите и усвоени калории надвишават изразходваните.
Протеиновите шейкове няма да попречат, ако си в калориен дефицит.

Не знам защо си се спрял на 90-дневната диета, но моят съвет е да се преориентираш.
Нека целта, освен сваляне на килограми, да бъде и здраве; 90-дневната диета, по мое мнение, е далеч от здравословна.

02.01.15
04:45

Спрях се на 90-дневната, защото с нея свалих над 50 кг и ми е лесно да я спазвам. Искам да сваля още около 5 до 7 кг, ако може да ме насочите към подходящ хранителен режим, лесен за следване с радост бих опитал.

Имал си много килограми за сваляне. Реално погледнато, можело е да ги свалиш с каквато и да е диета, стига да си в калориен дефицит (както отбелязахме вече).
Поздравления за постигнатото!

Ако се разровиш във форума на изданието, ще срещнеш доста мнения защо тази диета НЕ е здравословна. Съмнявам се, че ще има човек тук, който да се застъпи за нея. Или поне се надявам в това :)

Предполагам, че много хора я избират, защото всеки ден ядат нещо определено и знаеш, че в този ден имаш само белтъчини, или само варива, или само плодове.
Обаче, това нито е разделно (за каквато е обявена диетата), нито е полезно, а даже - напротив.

Поправи ме, ако греша, но 90-дневната диета представлява:
Първи ден - белтъчини
Втори ден - бобови и варива
Трети ден - въглехидрати
Четвърти ден - плодов ден

Да обобщим - от 4 дни имаш само един, в който имаш качествени източници на белтъчини (и евентуално - хубави мазнини, идващи от месо/риба); в останалите дни - яко въглехидрати (и то 3 поредни дни с тях).
Проблемът с тази диета е основно, че няма добро съотношение между макронутриентите. Белтъчините и мазнините (които са доооста важни за процесите в тялото) са на втори (да не кажа - трети) план.
Тялото ти всеки ден има нужда от тези макронутриенти, защо да го лишаваш умишлено?

Така че с този тип режим можеш да си докараш проблеми, особено в хормонално отношение. Не си струва цената заради свалените килограми, при условие, че можеш да ги свалиш по много по-благоприятен начин.

Съветът ми е всеки ден да имаш източник на белтъчини, качествени мазнини и въглехидрати. В какви количества - ти прецени спрямо физическата активност и начин на живот. За да сваляш, гледай да си в калориен излишък.

Вероятно ти остават по-малко килограми за сваляне и няма да е с такива темпове, както до сега.
Изгради си хранителен режим, които да е дългосрочен (а не да се изчерпа с 90тия ден и после - по старо му), да стане начин на живот.

ПП: малко четива
РБД - може би такъв режим би бил подходящ за теб
Калориен баланс
Разнообразно хранене

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.01.15 19:52.

03.01.15
04:50

благодаря за изчерпателния отговор. Ще прочета статиите и ще помисля върху възможността за друг режим на хранене.

03.01.15
10:42

Според мен 90дневната е безсмислена . Работи единствено защото се храниш разделно, ако знаеш кой храни с кой не трябва да комбинираш защото се забавя усвояването им или изобщо не се усвояват и избягваш тяхната комбинация ще имаш налице същите резултати. С 2 думи не комбинирай различните източници на протеин както и мазнини и въглехидрати (говорим да не се комбинират в едно хранене.) .

03.01.15
10:44

Работи единствено, защото приемаш 20-30 процента от необходимите ти калории, за да поддържаш тегло :D

03.01.15
11:02

Както всички отбелязаха всички диети с някакво интересно име, като 90 дневна, лунна, Дюкан и т.н работят косвено на принципа на калорийния баланс, те са удобни за хората, които не им се занимава да си броят калориите. Убеден съм че в този форум мнозинството е наясно, че те не са за спортуващи хора, а по-скоро за мързеливи. Колкото и да е досадно, следенето на калориите, които приемаш прави чудеса и в двете посоки качване/сваляне, които никоя хранителна добавка не може да достигне.

Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 03.01.15 13:36.

05.01.15
08:01

Не е нужно всеки да отговаря на човека като папагал, калориен баланс, калориен баланс... Първо, 90 дневна диета (не, че съм привърженик) не е основана на калорийния баланс, както казват по-горе ентусиастите, но на принципа на разделното хранене. Ако човек се поразрови малко повече преди да изкаже мнение, би разбрал, че за конкретната диета, особено след няколкото “плодови дни”, организмът ускорява многократно метаболизма си и се пригажда към доста по-нисък обем калории - т.е. калорийният баланс идва от само себе си, но не е самоцел. За да отговорим правилно и конкретно на въпроса на Павел, трябва да се вникне в същността на типовете храни, както и на типовете спортни добавки (в случая протеини), за които Павел пита. Лично според мен, най-добре в случая за Павел (предполагам, че има проблем с мазнини в ДОЛНАТА част на корема, както и на седалището) е да добави кардио по 10 минути преди и 25-30 минути след всяка силова тренировка, да приема BCAA, Л-Карнитин или друг fat-burner и евентуално преди силова тренировка АЗОТЕН (без креатин и протеин) предтренировъчен комплекс. Не е трудно да предположим, че Павел има повишени кръвно налягане, както и може би проблем с бъбреците - ражда камъчета ;) , та в случая, Павел, или приемай супер качествен Изолат протеин, или само BCAA, не натоварвай бъбреците допълнително! Също така, по това, че Павел прибягва доста често към диети, предполагам, че се занимава с композиране на сложни компютърни алгоритми, които отнемат голяма част от свободното му време и придават заседнал начин на живот с “тренировки от време на време, когато има време”. Е до като не се промени това...
п.с. - лично мое мнение, Павел, не наблягай на коремни преси преди да си стопил мазнините в корема, в противен случай ще имаш здрав голям корем, както се казва - не плочки, а плоча ;)
- към кардио програмата си, задължително прибави 3*20 клека с ускорено темпо, само с малък лост от 7кг. или сгъване и разгъване на горни крака 4*15 (удачно е и в суперсет) за всяко упражнение с малка тежест, примерно 20-25кг. Целта е да се ускори изгарянето на мазнините, които са в дълбочина на мускулите на краката, както и глутеуса.

Мнението беше редактирано от Mehmet Aslan на 05.01.15 08:38.

05.01.15
09:14

Като карал 2 години на разделно хранене, мога да заявя, че за спортуващи хора въобще не е добре този тип хранене. Ускоряване, забавяне на метаболизма в рамките на една седмица не виждам как ще стане, да не говорим , че като цяло са леко надценени тези понятия. Кардиото е абсолютно не задължително от гледна точка редуциране на мазнините,  то подържа сърдечно-съдовата система.

05.01.15
16:45

Уважаеми Dale, Павел още в самото описание на въпроса си посочва много ясно, че той е ВИДИМО ДОВОЛЕН, понеже е правил 90 дневната диета ТРИ пъти и за него, лично за него тя е най-ефективна. Аз също така казах, че НЕ съм привърженик на тази система за хранене, докато пък уважаемият Dale е толкова недоволен от разделното хранене, че е спазвал системата на хранене цели 2 години! ;) Относно това дали за една седмица метаболизмът сработва - уважаеми, ако си прочел същността на тази диета - 90 дневната, би разбрал, че тя се прави точно 90 дни (една седмица = 7 дни)! А аз уточних, че след няколко ПЛОДОВИ дни - което за конкретната диета значи през 4 дни, сам може да направиш сметка какво имам предвид... И за да може “да показва как се мята” добре в залата, пита дали може да приема протеини, при положение, че според диетата се храни с протеини през 4 дни! Павле, чети какво съм написал и бъди над нещата. Сам отбирай информацията тук. Ако прочетеш големият обем статии, публикувани от администраторите на сайта, ще си направиш извода, че за всеки отделен човек не са еднакво ефикасни едни и същи системи на хранене! За диетата най-важно е психическата настройка! Относно кардиото дали е желателно или задължително, Павел, може да сравниш как изглежда спринтьор на дълга дистанция и спринтьор на 100м. Казвам специално спринтьор заради Dale. Поне за това ще ме разбере правилно. Последните проучвания доказват, че силовите тренировки също както кардиото сушат, но за най-пълноценен ефект се препоръчва комбинирането им!

Мнението беше редактирано от Mehmet Aslan на 05.01.15 17:06.

05.01.15
16:53

За времето когато съм бил на разделно хранене толкова съм разбирал, това съм прилагал. Човек се учи докато е жив има достатъчно за четене и експериментиране тук и в цялото и-нет пространство.

Вие добре си говорите, няма да ви прекъсвам :)

Само кратко ще вметна, че за мен 90-дневната диета НЕ Е разделно хранене. :) Хубаво е да се прави разлика между двете.

05.01.15
16:57

Ако искаше Павел да смени диетата си щеше да напише друг въпрос в друга тема, нали така?! Anyway…

05.01.15
16:58

Вероника, супер! Да, не е точно разделно хранене, а на основата на разделното хранене, както казах и преди.

Теди Илиева

06.01.15
00:27

Здравей, Павеле,
Да, би могъл да направиш още едно повторение на диетата и да, можеш да пиеш протеинов шейк след тренировка. С този шейк предполагам искаш да дръпнеш напред с орязания протеин, както и целиш да се възстановяваш след тренирането, в което няма лошо. Така модифицираш схемата по собствен вкус и правиш по-як, личен вариант на диетата. Ако издържиш подозирам, че ще свалиш тези 6-7кг, които считаш за излишни.

Въпросът, обаче, е какво ще правиш след като приключи диетата и в каква форма ще бъдеш.

Предполагам след диетата имаш намерение да продължиш да спортуваш (силови и кардио фитнес тренировки) и да започнеш да правиш опити да се храниш балансирано, като се надяваш да задържиш постигнатото. А при ново качване отново да повториш 90 дневната. Лично на мен това ми се струва обречено на неуспех, нещо като омагьосан кръг, чак ми се завива свят, защото вече съм го опитвала нееднократно.

Ако това развитие на нещата не ти допада, по-добре от сега потърси информация в сайта за РБД или друг режим на хранене, който е достатъчно балансиран за да се прилага в дългосрочен план без рисковете да ти докара дефицити и да те разболее.

Започвайки по-балансиран режим на хранене, можеш съвсем леко да намалиш калорийния прием (с около 20%) и с редовни тренировки да постигнеш преформиране на тялото (мускулна маса за сметка на мазнини), повече сила, издръжливост и съответно по-добра визия.

Без да ти налагам мнение, бих искала да ти препоръчам цикличното хранене и РБД.

06.01.15
14:11

Не знам какво правиш в този форум,ако си решил да правиш 90-дневната диета.Не ме разбирай погрешно,не искам да те обидя,но просто тук има толкова много информация за толкова по-полезни,ефективни и качествени хранителни режими,че тази 90 дневна диета си е направо мъчение при това неефективно,ако търсиш резултати.

06.01.15
17:52

казано от Mehmet Aslan на 05.01.15, 08:01:

Не е нужно всеки да отговаря на човека като папагал, калориен баланс, калориен баланс... Първо, 90 дневна диета (не, че съм привърженик) не е основана на калорийния баланс, както казват по-горе ентусиастите, но на принципа на разделното хранене.

Точно на калориен баланс се основава, по-точно на отрицателен калориен баланс, както и ВСЯКА друга диета, но тук е неосъзнат. И разделното, и 90-дневната разчитат на това, че еднообразието на храната пречи да се погълнат толкова големи количества, колкото ако е разнообразна. А при структуриране на храната закуска-плод, обяд-въпросната еднообразна храна, вечеря-половината от въпросната еднообразна храна няма как да не си в дефицит... Иначе постулатите на разделното хранене за това как не можело да се смилат и усвояват заедно белтъчини/мазнини/въглехидрати са отдавна научно развенчани и приети от здравомислещите хора като откровена глупост.

Ако човек се поразрови малко повече преди да изкаже мнение, би разбрал, че за конкретната диета, особено след няколкото “плодови дни”, организмът ускорява многократно метаболизма си

Плодовите дни не са няколко, а един на няколко, или по-точно един на три. И ти гарантирам, че за 24 чача не можеш да забързаш или забавиш нищо.

организмът ускорява многократно метаболизма си и се пригажда към доста по-нисък обем калории - т.е. калорийният баланс идва от само себе си, но не е самоцел.

Бих нарекъл “пригаждането” на организма към по-малко калории всичко друго, но не и ускоряване на метаболизма. Точно обратното. Отделно, че пригаждането на тялото към по-малко калории не би било цел, а провал за всяка диета. И оттук вече цялата ти теория издиша.

Не е трудно да предположим, че Павел има повишени кръвно налягане, както и може би проблем с бъбреците - ражда камъчета ;) ... Също така, по това, че Павел прибягва доста често към диети, предполагам, че се занимава с композиране на сложни компютърни алгоритми, които отнемат голяма част от свободното му време и придават заседнал начин на живот с “тренировки от време на време, когато има време”.

Кажи от колко часа те дават по  тази телевизия, за да гледаме предаването ти :D :D :D .

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.01.15 17:57.

06.01.15
19:44

Мислех, че не е нужно да отговарям на видимо неадекватен пост - Pervazov, но явно трябва. Г-н Первазов явно прекалено гледа въпросната телевизия, но не обръща внимание на книжките, където се казва, че 90 дневна диета е основана на принципа на разделното хранене, като се следва строго определен РЕЖИМ (4-дневен цикъл на редуване) на приемане на различни типове храни - плодове, месо, месни продукти, млечни продукти, зърнени и тестени. Целта, не е да се броят калории! Лек пример - спокойно един изгладнял, изнервен заради диетата и обкръжаващата го среда пълничък човек още с един свински джолан при второто хапване минава 2300 калории!!! Целта както казват измислилите я американски учени е да се ПРИУЧИ организма на пълния човек да следва точен режим на поемане на храна и на най-важното - СМИЛАНЕТО и. Въобще позорното неразбиране на казаните нещата променя смисъла на всичко. Уточнявам специално за Первазов, че не се спазва 3 кратно хранене (плод+обед+половин вечеря), а месните, млечните продукти в определения за техния прием ден се поемат на всеки четири часа! Докато останалите хранителни продукти през два часа в съответните дни. Смисълът е да не се преяжда, да се храни човек на определеното време и да е от определения тип хранителен продукт! До тук да виждате някакво броене на калории?! Питайте г-н Первазов по телевизора. Американците, при създаването на тази диета са считали, че определеното спазване на графика приемане-смилане на типовете храни ще промени метаболизма на човек. Не смятам, че е от компетенцията на г-н Первазов да говорим за ензими, та ще спрем до тук. Има водни дни, когато би трябвало според тях да се прочисти организма от вредни вещества! Скритият смисъл - да се приучи човек, който се храни безразборно след определено време да спазва режим на хранене.  Павел докато разбере дали може да си пие протеините по време на тази диета, най-вероятно вече ще е приключил с нея! 
Успехи на всички!

Мнението беше редактирано от Mehmet Aslan на 06.01.15 20:02.

06.01.15
22:44

казано от Mehmet Aslan на 06.01.15, 19:44:

Г-н Первазов явно прекалено гледа въпросната телевизия, но не обръща внимание на книжките, където се казва, че 90 дневна диета е основана на принципа на разделното хранене

Г-н Первазов е обърнал достатъчно внимание на книжките преди да коментира, нищо че въпросните книжки не заслужават вниманието му. И г-н Первазов, за разлика от г-н Мехмет, е вникнал в съдържанието, щото е чел и между редовете. А г-н Мехмет вероятно е прегледал увода. Ама бегло. Щото то може да се казва, че се основава на разделното хранене (нещо, което г-н Первазов не отрича), ама по същността си дължи ефекта (спорен) и разчита именно на калорийния дефицит. Мисля, г-н Первазов добре е обяснил откъде идва дефицита. Ето как са го обяснили и други хора:

“Двете неща, на които Хробат и Поляншек много държат, са изискването за засилена физическа активност и намаляването на порциите (което според г-н Первазов води логично до дефицит). Дори в скорбялните и брашнените дни количествата храна за обяд са точно определени, а порцията на вечеря трябва да е наполовина. Диетолозите са на мнение, че при стриктното спазване на този режим фактическото отслабване става за сметка на намаления калориен прием.”

За г-н Мехмет ще поясня специално, че Бреда Хробат и Мойца Поляншек са словенки, авторки на книгата „90-дневна диета за разделно хранене“, издадена през 2004г и популяризирала иначе прашлясалата и никому неизвестна до този момент разработка на д-р Йън Смит.

И от друг източник, на английски:
Comments: systems of a divided nutrition are effective at decrease and weight maintenance. Nevertheless, the cumulative effect is reached at the expense of reduction of caloric content of a diet. After all, you should endow something in any case: refuse from cutlet or from a bread piece. The place which has remained on a plate is filled, as a rule, with low-calorie vegetables.

Целта, не е да се броят калории! Лек пример - спокойно един изгладнял, изнервен заради диетата и обкръжаващата го среда пълничък човек още с един свински джолан при второто хапване минава 2300 калории!!!

Ако не броиш плода на закуска за хранене и под второ хранене имаш предвид вечерята (което съгласно диетата е последно), то за един пълничък човечец, поблазнен от мисълта да свали 30-40-50кг, т.е. той е над 100кг,  2300ккал за деня е очевиден дефицит. Ако говориш за второ хранене в смисъл обяда, то не знам дали си даваш сметка, че 2300ккал от свински джолан са почти кило и половина в сурово състояние... ;)

Целта както казват измислилите я американски учени е да се ПРИУЧИ организма на пълния човек да следва точен режим на поемане на храна и на най-важното - СМИЛАНЕТО и.

Бе те и маргарина като измислиха казваха, че целта е здравословен живот с по-нисък холестерол и по-малко сърдечно-съдови заболявания, ама...

Уточнявам специално за Первазов, че не се спазва 3 кратно хранене (плод+обед+половин вечеря), а месните, млечните продукти в определения за техния прием ден се поемат на всеки четири часа! Докато останалите хранителни продукти през два часа в съответните дни.

Уточнявам специално за г-н Мехмед, че е сънувал такова почасово разпределение, когато е бил гладен. Както се казва: Гладна кокошка, просо сънува. Да, става въпрос за разпределение по дни, но в тези дни също има специфични изисквания. Не на всеки 4 часа, а през не по-малко от 4 часа, два пъти на ден, ако не броим плода на закуска. И привеждам веднага факти:

http://90дневнадиета.com/ (дано да не се приеме от модераторите като реклама на сайт, въпреки, че сред потребителите на BB-team по-скоро ще се приеме като сайт за вицове) Тук можеш да видиш всичко за това 90-дневно “чудо”.

И от друг източник, на английски:
The basic food intakes should fall to the period with 12 to 20 PM. At this time you have dinner and have supper. Since morning and in the forenoon it is recommended to eat as less as possible, preferring fruit, drink lots of water and low-calorie drinks. Within day it is necessary to drink not less than 2 l of water. The natural unsweetened juices though are supposed, considered separate food intake. Every day during the lunchtime you eat the big portion, for a supper – twice smaller. At desire between food intakes it is possible to eat one fruit. (тук няма да давам линк, да не прекалявам, при желание г-н Мехмед може сам да потърси)

Още:
“ВАЖНО! Спазвайте интервалите между храненията, в зависимост от хранителния режим за деня, а именно: Протеинов ден - не по-малко от 4 часа.Въглехидратен и бобов дни (варива) - не по-малко от 3 часа; Плодов ден - на всеки 2 часа.
МЕНЮ:Закуската е винаги една и съща - 2 плода или чаша горски плодове преди 12:00 часа.
Протеинов денОбяд: варено, печено или задушено месо или риба...
Вечеря: 1/2 от обяда, без бульона и хляба.
Бобови и вариваОриз, фасул, леща, грах или картофи, задушени или варени, без мазнина...
Вечеря: 1/2 от обяда и без хляба.”

Е да, през плодовия ден може да ядеш на два часа, ако това те устройва...

До тук да виждате някакво броене на калории?! Питайте г-н Первазов по телевизора.

Не, не виждам. Ама не е нужно да ги броиш, за да осъзнаеш, че са малко. Затова и написах, че се основава на дефицит, но неосъзнат.

Американците, при създаването на тази диета са считали, че определеното спазване на графика приемане-смилане на типовете храни ще промени метаболизма на човек. Не смятам, че е от компетенцията на г-н Первазов да говорим за ензими, та ще спрем до тук.

Считали са... Ама малко след това други УЧЕНИ, а не г-н Первазов или г-н Мехмед са открили, че мазнини/белтъчини/въглехидрати се смилат/усвояват по различно време и в различни дялове на храносмилателната система. Не смятам, че е от компетенцията на г-н Мехмед да възразява на това.

Има водни дни, когато би трябвало според тях да се прочисти организма от вредни вещества!

Водни или детокс дни има и в много други режими. Такъв ден ако ти е мерак можеш да си направиш и ти сам във всеки един момент и с всеки един режим. Ако това е единствения й плюс (а аз друг не виждам), то да и пи*ая на диетата.

Скритият смисъл - да се приучи човек, който се храни безразборно след определено време да спазва режим на хранене.

Това е хубаво нещо, но тази “диета” е най-неподходящия път към постигане на такава цел.

Та, с най-добри пожелания, друг път се задълбочи малко повече в четенето, много повече в осмислянето и въздържай се от крайни мнения и оценки.

С най-добри пожеланя: г-н Первазов.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.01.15 22:47.

06.01.15
22:53

Г-н Первазов,
с най-голямо уважение, стараейки се да не наруша душевното Ви спокойствие, но да уточня:
Павел може ли да си пие протеина по време на протеиновите дни от 90 дневната диета?

06.01.15
23:23

В най-добро разположение на духа, отговарям така:
Според концепцията на диетата, може да си пие млечния протеин. Може и яйчен или телешки. Ама ако трябва да сме докрай точни, според диетата трябва да е с обяда или вечерята, щото без значение каква напитка е (плодов сок или протеинов шейк) , щом е с калории то се брои за едно ядене. Т.е. ако не иска да се откаже от обяд/вечеря в полза на протеинчето, трябва да ги съвмести. Глупаво звучи, но така казва Диетата.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.01.15 23:25.

06.01.15
23:46

Поздравления г-н Первазов, сега следва уточняващ въпрос:
(Което всъщност пита човекът)
Всеки един ден ли може да си пие протеините, даже по време на плодовите и водните дни ли съобразно
тази така необичана диета?
Много се радвам, че се получи смислен разговор и с два-три коментара ще се отговори на момчето пълноценно!

07.01.15
00:02

Да, може, щом е млечен, но само в протеиновите дни. Така постулира Тя. А за деня с бобови и варива може да си вземе соев или грахов. :D Щом го влече.

ПП: надявам се момчето да отсее смисленото от този пълноценен разговор, както и безсмислието на Диетата. (да ме прости, че споменавам името Й напразно)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.01.15 00:11.

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.15 19:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1