30/12
И днес поработих и сега пак 5 дни почивка :) Ама и до последно работих значи....пппффф.....
Без практика днес, само леко тонизиране след работа у дома :
30 Бърпи + набиране комбо
Преден планк - 5 пъти 40/20
Храната :
- банан с тахан
- зелева салата, постни лозови сърми
- 1 портокал, 1 оризовка
- 5 фурми с тахан
- салата червено зеле и бяло зеле с хим.сол и зехтин, маслини, варена елда и печен сафрид на фурна, чаша червено вино ( не пържа риба никога )
Не знам кога ще изляза да бягам....много ми е студено, усещането заради вятъра е за - 15 градуса и докато не утихне не излизам за бегова. Утре обаче ще си направя практиката сутринта ( въпреки МЦ ), че през деня ме чака шетане и вечерта гости и празнуване у дома с дечурлига. И такаааа :)
Поръчах си днес нова йога постелка и си я чакам с нетърпение (sun) Казаха ми, че в понеделник някъде ще е при мен :)
30.12.14
22:08
Абе Вес, чак сега се усетих, че ти беше спряла месото и виждам, че все още е така. Колко време мина?
казано от Веселина Иванова на 30.12.14, 22:04:
30/12
Поръчах си днес нова йога постелка и си я чакам с нетърпение (sun) Казаха ми, че в понеделник някъде ще е при мен :)
Може ли да дадеш линкче на продукта. Може и на ЛС. :)
Мнението беше редактирано от Мила на 30.12.14 22:08.
казано от Мила на 30.12.14, 22:08:
Абе Вес, чак сега се усетих, че ти беше спряла месото и виждам, че все още е така. Колко време мина?
Три месеца изкарах без месо Мила, но си хапвах яйца и риба. После пак започнах да си хапвам месо, и сега от известно време ям това, което ми се яде....към момента не ми се яде много месо....някак по-леко ми е без месо. Или ако ям, гледам да е като количества доста по-малко от преди. Това е :)
Мнението беше редактирано от Vess на 30.12.14 22:26.
31/12
Сутринта докато всички спят :)
Ащанга йога 60 мин. (sun) Вече си я правя сама, запомних подредбата на асаните долу-горе и следвам моето темпо на дишане, чувствам се добре :)
Храната :
- овесени ядки с конопено семе, стафиди, банан и 1ч.л.мед
- 1 банан със сусамов тахан :)
- 2 - 3 от суровите бонбони, които приготвях за довечера ( фурми, орехи и кокосови стърготини )
- чаша горчиво кафе
Искам да пожелая на Вас и Вашите семейства много здраве, търпение и повече поводи за усмивки през новата 2015 год.
Бъдете по-добри и по-успешни. Наздраве !!!
Честита Нова Година приятели !
Бъдете най-вече здрави, по-разумни и отговорни към себе си и това, което правите :)
Посрещането на НГ мина повече от чудесно, в домашна обстановка с хубава храна, леко, с винце и основно салати ( аз поне се наядох със салатите още :) ) не стигнах до месото, наблегнах на ядките също така.
01/01
Започнах годината с едно 5,800 км. бягане за 34:25 мин. Беше ми много студено в началото а и насрещния вятър от Север си беше....меко казано гадничък, но оцелях :)
Храната вчера беше :
- парче домашна баница - падна ми се здравето, какво по-хубаво от това :)
- банан с тахан
- салата от червено зеле с морков, домашна туршия ( карфиола основно), 3 печени пиперки, 2 зелеви сърми, 2 парченца малки домашен тиквеник
02/01
Сутринта Ащанга йога първа серия 70 мин.
Ранния следобед се организирахме и посещение на Кросфит-залата във Варна :
Руски и Американски суинг @ 16 кг. няколко серийки
Клекове СТ
Изхвърляния @ 16 кг. х 10 на ръка някъде
Малко набиранки надхват и подхват
Обръщане и тласкане - до 45 кг.
После само обръщане 3 - 4 х 3 повторения на 50 кг. и ценни съвети от Слави :) Благодаря за което :)
И много, много, много обяснения и разяснения от Марги за много неща от йогата. Благодаря Марги :)
Много стойки на глава
2 пъти мисля ходене по стената до поза стойка на ръце
обърнати ( мост и стойка на рамена )
Баланс на ръце
Абеееее кеф (sun)
Храната до момента :
- банан със сусамов тахан
- 4 мандарини, 1 ябълка и 1 филия домашно печен хляб с мед
- вечерята плана е зелена салата с лук и домат, маслини, печени картофки с лук и гъби, и може би резен кашкавал ... и чаша бяло вино :)
03/01
Сутринта Ащанга йога първа серия - 70 мин.
После на детски РД до Шумен :) Най-малкия ми племенник стана на 1 годинка :) да ни е жив и здрав юнака :)
Прибрахме се към 15 часа, помотах се из нас и после :
Бягане 7,200 км. за 42:12 мин. Уж се постопли времето, цели 6 градуса ама пак яко ме брули един насрещен вятър на два пъти значи.... Като се прибрах преди душа хубаво се разтегнах, яко МТ на трапеца от вчера, и няколко пъти баланс на ръце ( Бхуджапидасана, но с отворени над рамената крака и повдигане на таза :)
Храната до момента е :
- сандвич а кашкавал печен на парти грилчето
- печени фъстъци, няколко сладки бисквити някакви, чаша кафе и обрах крема от парчето торта на дечко
- 1 банан
Другото предстои :)
Edit на храната :
- на заведение с Кросфит-групата от Варна, Вик, Марги и Славко : салата Витамина ( червено цвекло, ябълка, морков, орехи и мед ), 1 и 1/2 парче от малката пица Маргарита с ръжен блат на детето и 1 тъмна бира
Мнението беше редактирано от Vess на 04.01.15 10:41.
04/01
Днес без йога практика, но май сгреших...трябваше да оставя за утре да почивам от йога.
След обед по някое време :
Сурия намаскар А+В
Някой от навежданията напред от ащанга йогата
5 кръга от :
3 набирания
4 обръщане + тръстър дясна ръка @ 16 кг.
4 обръщане + тръстър лява ръка @ 16 кг.
5 лицеви опори
6 изхвърляния дясна ръка @ 16 кг.
6 изхвърляния лява ръка @ 16 кг.
7 скачащи напада ( общо 14, по 7 на крак )
После още :
От навежданията напред
Баланс на ръце като вчера
Планк на длани с високо изтеглен таз и прибран корем - 3 пъти 40/20 сек.
Стойка на глава
Храната :
- палачинка от 3 яйца, 1 банан и полях с мъъъничко мед
- салата домат с натрошено сиренце, омлет от 3 яйца, варена елда и ароматни подправки
- 1 ябълка
- салата зеле, морков, магданоз, оцет Балсамико, зехтин и хим.сол, 4-5 маслини, елда, 1 фпх
Много ми се яде сладичко и май ще налазя бонбоните Рафаело ;)
Утре обратно в играта. Почивката свърши, дребчо на градина, мъжо на нова работа и така :)
П.П. Налазих ги ;) бонбоните де :)
Мнението беше редактирано от Vess на 04.01.15 21:18.
Хелоууууу :)
05/01
Днес сутринта в 6:00 часа :
5 км. бягане по лед - 29:29 мин. Така скована бях от страх да не падна, чеееее....утре може и МТ да имам от това, че съм се стягала да не падна ;)
След работа 40 мин. Ащанга йога - Сурия намаскар А+В ( 5+3 ) + позите от стоеж.
Нарочно си оставих йогата да е след работа, защото днес си чаках новата йога постелка, та мерак да си я пробвам. Да ама....не съм доволна особено, явно на мен нещо ми има и аз не знам....уж е специална за ащанга йога, специална противоплъзгаща се, но пак ми се пързалят краката и дланите :( защо така :( иначе като размери е шест, много съм доволна дълга, точно като за мен, обаче....какво да правя с това пързаляне ??? идея си нямам...както и да е :)
Храната :
- банан със сусамов тахан
- салата зеле с моркови, грах яхния
- 1 ябълка
- салата червено цвекло, магданоз, лимон, хим.сол и зехтин, маслини, 3 яйца на очи, 1 фпх, 3 бонбона Рафаело :)
Лека вечер (sun)
06/01
Честито Богоявление ! Честит Йорданов ден на всички празнуващи днес !
Днес сутринта 1 час Ащанга йога - до Пашчимотанасана, без заключителните пози всъщност. Не ми стига времето сутрин за цялата първа серия :( после и душ докато си взема и всичко натъгадък после...
След работа пак малко Поздрави, основно А и обръщане на рамене ( много добро било това :) ) С постелката май ще вземем да се разберем ;) днес цял ден гледам из нета постелки за ащанга и са точно като моята, значи проблема ще го търся у мен, а не в постелката ;) тя си е правилната :)
Храната :
- банан с тахан
- 2 малки доматчета, маслини, 180 гр. риба тон в собствен сос, 1 ред черен шоколад с цели бадеми
- 1 портокал
- 3 мандарини
- салата червено цвекло и малко салата домат, краставица и лук, маслини, купичка варена леща със зеленчуци и 2 фпх, чаша червено винце за компания на мъжо :)
И това беше за днес май. Голям студ настана във Варна. А и северния вятър не е за подценяване, утре исках да бягам но....как ще стане не знам. Само като си помисля, че го дават -9 и да се усеща като - 16 и .... ще зарежа геройските изпълнения май ...
Ай, лека (sun)
P.P. Продължават да не работят емотиконите и мноо се дразняяяяя......не мога да си изразя чувствата значи :D
Мнението беше редактирано от Vess на 06.01.15 21:34.
По-добре пропусни някои от предходните пози, но си направи обърнатите и финалните - те са важни, имат за цел да “включат” парасимпатиковия дял на нервната система и като цяло да дадат необходимата почивка след практиката. Когато веднъж осъзнаеш какво правят обърнатите пози за тялото и съзнанието, никога вече няма да ги пропускаш. :)
казано от Маргарита Манева на 06.01.15, 21:39:
По-добре пропусни някои от предходните пози, но си направи обърнатите и финалните - те са важни, имат за цел да “включат” парасимпатиковия дял на нервната система и като цяло да дадат необходимата почивка след практиката. Когато веднъж осъзнаеш какво правят обърнатите пози за тялото и съзнанието, никога вече няма да ги пропускаш. :)
Мдааа :) Аз обърнатите и финалните даже си ги обичам, приятни са ми и за изпълнение и ефекта от тях, но пусто като искам да правя цялата серия и затова така се получава. Но...следващия път така ще направя Марги :)
07/01
Хубав празник и днес :) Честит имен ден на всички празнуващи днес !
Днес, движението :
3 кръга :
10 бърпи
15 суинга до нивото на очите @ 16 кг.
+ 5 кръга :
5 обръщане @ 16 кг. лява ръка
5 пуш преса лява ръка @ 16 кг.
същото и с дясна ръка
10 лицеви опори
20 скачащи напада ( х 10 на крак )
3 пъти в интервали 40/20
планк на лакти
нещо като л-сит, но на длани на постелката с високо изтеглен таз, но краката допрени в петите ( голям зор това, на два пъти в 40-те сек. пусках за 2-3 сек., нещо като Утплутихи, но с крака прави напред )
Навасана ( 5 пъти ), Урдхва данурасана ( три пъти ), Пашчимотанасана, Ширшасана ( 3 пъти до отказ, но с помощ стената )
Еми...много ми е смотано :( днес беше ден за бягане, ама как да изляза като на вън вее та не мисли и да спира ( пппффф....усещането го дават за - 19 градуса...реших да не се правя на герой и да не излизам да бягам. После си викам, ще ида на пътека във фитнес....еми не е същото да му се не види.... изкуствена работа значи :( помислих, помислих и измислих да раздвижа пудовките и малко СТ у дома, от колкото пътека във фитнеса ;) май не сгреших :)
Хапнах следоното :
- банан с тахан, 1 шок.бонбон ( Иванки разни из офиса ;) )
- салата зелена с риба тон, зеленчукова мусака, още 2 шок.бонбона ( бях си ги събрала няколко в шкафчето в офиса )
- 1 ябълка, 2 оризовки намазани с тахан
- салата домати, краставица и лук, маслини, 2 варени яйца, купичка леща, 1 фпх пълнозърнест, 1 ч.л.мед с тахан
Голям студ .... ббббрррр....сутрин дребчо милия колкото и да го обличам, ама то току-що станало от сън милото, и мамо студено ми е :( малък слънчо ми е той (sun)
И утре май дават да е така ветровито и като спре, излизам да бягам, не ме интересува нищо ;) казах !!!
Мнението беше редактирано от Vess на 08.01.15 15:52.
08/01
Сутринта Ащанга йога - 1 час, този път наблегнах на важните пози от стоеж, седеж и без да пропускам обърнатите и финални пози :)
След работа 6 км. бягане за 36:35 мин. :)
Храната :
- редовния банан с тахан
- 2 моркова, маслини, 6 с.л.овес накиснат във вода с натрошено сирене, 2 варени яйца
- 2 оризовки намазани с тахан
- салата червено цвекло, маслини, печена на фурна скумрия, 2 фпх Вита с лимец
Тъй. Мирясах :D От вчера го мърморя това бягане, е, бягах си днес и то с голям кеф Ви казвам :) - 8 градуса, но не се усещаха така, защото нямаше вятър. Студено си е, лицето ми и устните упръхнаха, но следващия път ще се червисам да няма такива поражения ;)
Този път си сложих два чифта чорапи, клина и отгоре ветровката ( макар, че нямаше вятър за всеки случай ) и се оказа, че върши чудесна работа и за много минусови температури :) С две думи, начесах си крастата :D
С ужасна МТ на ръцете, рамената и крачуните от вчерашната домашна тренировка и малко мотивация за снежните дни, ако има такива :)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.01.15 21:46.
09/01
Днес след работа Ащанга йога - 1 час. Пак сама, с моите усещания и с моето темпо на дишане + всички обърнати и финални пози :)
Храната :
- питка от овесени ядки, 2 яйца и малко натрошено сирене
- салата червено цвекло и морков, няколко маслини, варена елда с натрошено сирене
- 1 ябълка
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, скумрия печена на фурна, 2 фпх пълнозърнест, 5 натурални фурми с малко тахан
Много сирене днес....като свърши и няма да купувам ;) да видим де...
Днес йога, утре бягам 5 км. и тръгваме към Долен Чифлик. В неделя ще видим какви ще ги къдря :)
10/01
5 км бягане в Морската градина за 27:34 мин.
И после газ към Д.Чифлик на гости при родата :)
11/01
Сутринта Ащанга йога - 1 час някъде (sun)
После обратно към Варна, обяд и газ на вън да се радваме на слънцето :)
Надвечер отразих пак едни 5 км. бягане за 29:28 мин. Реших да се възползвам от времето, че утре го дават да вали и така. Не че дъжда ме е спирал де ;) А идната неделя тъй като гледам на горското бягане ни чака яко кал ама мега кал :D ще бъде по скоро борба с калта отколкото бягане ;) По трасето ще има и рекичка :) кеффффф :)
Храната :
- кафе с 1 парче домашен кекс
- домат, 1/2 краставица, маслини, 3 яйца в масло, 1 фпх
- банан с тахан
- кисело зеле с червен пипер и зехтин, печен пипер домашен, 2 яйца, малко сиренце, 2 фпх Вита с лимец
Някъде в промеждутака преди две от храненията по 1 с.л. от смес настърган джинджифил, лимони и мед
Предния ден храната беше почти идентична :)
Ох отлепям, лека и спокойна вечер :)
Мнението беше редактирано от Vess на 11.01.15 22:04.
12/01
Днес след работа у дома :
Обръщане на рамене
Поздрави А+В
Някой от навежданията напред
Малко баланс на ръце с крака в/у раменете
и после пудовки :
7 кръга :
3 набирания
6 лицеви опори
9 клека СТ
12 суинга @ 16 кг.
+ още 3 кръга :
3 набирания
изхвърляне @ 16 кг. дясна ръка
изхвърляне @ 16 кг. лява ръка
И няколко стойки на глава, повечето от които задържам със свити крака към тялото, с прибран корем без стената (sun)
Храната :
- банан с тахан
- 2 домата + рибна салата ( херинга + зеленчуци )
- ред черен шоколад с цели бадеми
- 1 ябълка
- салата кисело зеле с червен пипер и зехтин, варен кафяв ориз с моркови и зелени подправки, малко печено пиле, 2 фпх Вита с лимец
13/01
Сутринта 5 км. бягане - 29:25 мин. Студенко беше, но като няма вятър е гот :)
След работа Ащанга йога 70 мин. (sun)
Всеееее по-добре става стойката на глава :) днес добавих поне по още 4-5 сек. задържане без опора в стената :) взех и да изправям краката леко :) Навежданията напред и те все по-красиви май :)
Хапнах :
- банан с тахан ( не сте изненадани нали )
- салата домати, краставици, маслини и сиренце, 2 магданозени кюфтета, гъби, 2 ч.л.тахан с мед и какао
- шепа сурови бадеми и кашу микс
- салата домати, краставици, лук, магданоз, печен пипер, маслинки, ориз със моркови и зелен лук, 2 фпх Вита
И поредната доза вдъхновение :)
Веси, надявам се нямаш нищо против директното включване и фамилиарното обръщение, въпреки че не се познаваме,но... исках просто да кажа, че напоследък все повече ми харесва дневника ти! Вдъхновение си, продължавай в същия дух! (sun)
казано от the bold на 13.01.15, 22:35:
Веси, надявам се нямаш нищо против директното включване и фамилиарното обръщение, въпреки че не се познаваме,но... исках просто да кажа, че напоследък все повече ми харесва дневника ти! Вдъхновение си, продължавай в същия дух! (sun)
Благодаря много :) Нямам нищо против включването разбира се :)
14/01
Тудей бягане :)
След работа, че тази сутрин реших да поспя до 6:30 ;)
Бягане 6,100 км. за 36:34 мин.
Храната :
- овесени ядки с чиа, конопено семе, годжита, банан и какао
- салата зеле с моркови, грах яхния
- 1 банан с тахан ( не мога да пропусна просто :D )
- салата кисело зеле с червен пипер и зехтин, няколко маслини, 2 яйца в масло, 3 фпх Вита
Започвам психически да се настройвам за дългата дистанция в неделя :) Гледах снимки от трасето ....уууууникално ще е май :)
Имаше и снимки на реката, направили са нещо като пътека през нея от камъни, дано не се заледят, че ще е чудно ако усетя колко е студена водата ;)
И една снимка от трасето в неделя :)
казано от Кико Сан на 14.01.15, 22:10:
Почвам и аз да ям банан с тахан.
Почвай тогава и ти да бягаш по трасетата на Веси. :)
казано от Веселина Иванова на 13.01.15, 22:12:
И поредната доза вдъхновение :)
Хехех :) Поредната ти доза вдъхновение е много яка ;) С малката щерка преди 1-2 години правехме йога сутрин заедно, дори и купих отделна стелка, ама сега покрай подигравките на голямата, че било смешно, това, което правя, дава заден :( а иначе доста добре се справяше. Ще пробвам уикенда пак да я зарибявам с мен. Тя е по-гъвкава и със сигурност някои елементи ще ги прави по-добре от мен :)
Малко дълъг пост ще се получи но два дена само се хиля с тези мисли и реших да ги споделя с Вас :), които всъщност са доооооста близки до моите :D честно. И това е така защото аз основно бягам в градска среда и кучета, пешеходци и автомобилен трафик не са ми никак чужди ;) Бих добавила и емоции с автобусите по спирките :) като се случи да минавам покрай спирка на градския транспорт и шофьорите ме видят, че бягам са ме изчаквали, като си мислят че гоня автобуса :D
А и още нещо знам какво е Кросфит :D
75 мисли на бегач, тичащ 5 км
1. Какъв прекрасен ден за бягане!
2. Това е отвратително.
3. Добре де, 5 км са си 2,5 км в едната посока, кажи го 2 км във всяка посока, значи общо 4 км. Това не е толкова много.
4. Вече се усеща като доста дълго…
5. От колко време тичам? Година?
6. ШЕСТ МИНУТИ?!
7. Едва си спомням какъв ми беше живота преди да изляза днес да тичам.
8. Добре, концентрирай се! Още само 4 км и нещо.
9. Кой ти брои първия и последния километър? 3 км стигат.
10. О, не, друг бегач!
11. Да му помахам ли?
12. Определено ще му помахам.
13. Ееее, не ми помаха обратно. Никога пак няма да го направя.
14. Продължавай да тичаш, никой не видя. Освен онзи чичка, който може би си е отместил погледа, или може би не е.
15. Ох, струва ми се че усещам „вторият вятър”, за който ми говореше треньорът.
16. Чакай, няма значение. По нанадолнище съм.
17. Ако скачам, за да не настъпя кучешките …, това дали ме прави Кросфит атлет?
18. Какво, по дяволите, е Кросфит* ?
19. Да не забравя да проверя в Google какво е КросФит, като се прибера.
20. Ако някога въобще се прибера.
21. Ако сега получа сърдечен удар, кой ли ще ми намери тялото?
22. ОМГ, дано никога не намеря труп. Бегачите винаги намират трупове.
23. Цял ден тичам, никой не може да ме хвааане.
24. Добре де, трябва да съм вече на половината.
25. Какво?! Само два километра?
26. Нищо, фокусирай се. Какво ще ям като се прибера?
27. Тичам пет километра, така че вероятно трябва да изям пет парчета пица.
28. Или да си поръчам една пица и да ми я нарежат на пет парчета?
29. Може би и салата.
30. …
31. Може и без салата, всъщност.
32. Какво правят тези хора пред мен? Вървят?!
33. Това да не е състезание по най-бавно вървене? Защото и двамата сте шампиони.
34. Може би, ако стъпвам по-шумно, ще ме чуят и ще ме оставят да мина.
35. О, Боже. Не се обърнаха и сега съм точно зад тях. Ще си помислят, че са похитени от най-потния престъпник на света.
36. Знаеш ли какво? Сега е май най-добре да тичам по улицата.
37. Скок от бордюра – Паркур!
38. Здрасти-здрасти, моля не ме блъскай с колата си.
39. Пешеходец пешеходства тука, оставете ме да мина.
40. Благодаря ви, г-не със синята Хонда. Опитвам се да се усмихна, но изглеждам, все едно имам инсулт.
41. Всъщност, чудя се как ли изглеждам точно сега.
42. Бърз поглед върху отражението на витрината… Уффф.
43. Така ли изглеждам докато тичам? Като новородено еленче-алкохолик?
44. Трябва вече почти да привършвам.
45. Добре! Три километра минаха, още два. От тук е само нанадолнище.
46. Освен онова нанагорнище пред мен. По дяволите.
47. Чакай, това да не е…
48. КУЧЕ!
49. Ей куче! Много си сладък. Ще те взема за талисман. Днес бягам специално заради теб.
50. И – охо, здрасти – какво имаме тук? Твоят стопанин също е много сладък :)
51. Дано да няма нищо против пияни еленчета.
52. Вижте ме – като Бамби подскачам по баира.
53. Оф, подскачането е изморително. Изморих се.
54. Честно казано, дори не обичам да бягам.
55. Защо въобще тичам?
56. Защо въобще хората тичат?
57. Какъв е смисълът на живота ни?
58. Добре, сега да се спуснем по този път.
59. Фокусирай се. Фокусирай се върху вкусната пица, която те очаква на финиша, викайки името ти със своя топъл дъх на кашкавал.
60. Остава по-малко от километър? Аз съм направо бегач-убиец!
61. Аз съм най-бързият бегач сред всички двуноги.
62. Да, и сред щраусите, включително.
63. Трябва да се запиша за маратон.
64. Това колко е? 42 км?
65. Това е по 21 км във всяка посока, почти колкото 15 км, това е три пъти по 5 км, а аз си тичам 5 км като едното нищо.
66. Това е, ще го направя. 42 км!
67. 42 км маратон, 42 км маратон… Филмов маратон.
68. Като се замисля, може да изгледам някой сериал.
69. Със сигурност мога и маратон да избягам, АКО пожелая.
70. Добре, почти съм вкъщи. Първо душ, и после пица, или първо пица и после душ?
71. Да, първо пица, определено. Заслужих си я.
72. О, не. Друг бегач. Да помахам ли?
73. Не, задръж. Не се излагай пак.
74. Олеле, той помаха пръв. Здравей! Да! Ние сме бегачи! Вижте ни!
75. Бягането не е чак толкова лошо нещо…
Мнението беше редактирано от Vess на 15.01.15 16:12.
казано от Симо на 15.01.15, 21:31:
на 19 ли се запиписа, машино! ;)
Кой, аз ли ??? Нееее :D на 19-ката си ти Сим ;) На скромните 13,5 км. съм аз но те за мен са си дълга дистанция :)
Тъй и тъй съм влязла, да се отчета :)
15/01
Сутринта по първи петли Ащанга йога 1 час (sun)
Добре се получи днес, особено стойката на глава :) както и баланса на ръце, но с разтворени крака :)
Храната :
- банан с тахан ;)
- 1 ябълка
- салата зелена а авокадо, домати и дресинг, маслини, кашкавал пане...пппффф....
- малко тахан с мед
- салата зеле прясно с моркови, маслини, печени картофки на фурна с подправки и 2 яйца на тиган
И снимка вдъхновение на позата баланс на ръце, която често споменавам, като се стремя да вдигам все повече таза и да изпъвам краката прави :)
казано от Веселина Иванова на 15.01.15, 21:39:
иган
И снимка вдъхновение на позата баланс на ръце, която често споменавам, като се стремя да вдигам все повече таза и да изпъвам краката прави :)
1. Снимката не е пример за коректно изпълнена Титибасана
2. В Първа серия не ти трябва
:)
казано от Маргарита Манева на 15.01.15, 22:18:
казано от Веселина Иванова на 15.01.15, 21:39:
иган
1. Снимката не е пример за коректно изпълнена Титибасана
2. В Първа серия не ти трябва
:)
Да Марги, но правя тази след Навасана, защото не мога да крастосам крака все още и да се наведа напред както е в правилната поза( забравих как се казва) и затова :)
16.01.15
09:06
1. Снимката не е пример за коректно изпълнена Титибасана :)
Но пък мъжът е хубав, мен ме вдъхновява ;)
Eто, още един хубав :)
казано от Queen Cobra на 16.01.15, 09:06:
Какво му е хубавото?! Женчо! :D
16.01.15
10:01
[quote author=”Маргарита Манева” date=“1421392189”! Женчо! :D
УжасТ !!!
казано от Маргарита Манева на 16.01.15, 09:09:
казано от Queen Cobra на 16.01.15, 09:06:
Какво му е хубавото?! Женчо! :D
Кобри, и моето мнение е, че е женчо ;) исках да покажа позата, която правя с всяка практика а не мъжа :D
16/01
След работа днес :
Скромните 4,600 км. бягане за 26:06 мин. Реших да бягам и днес, утре да почивам от бягане да съм свежа за неделя :)
След това :
Сурия Намаскар А+В, съответно 5 +3
Някой от навежданията напред
Титинасана 3 пъти
Мост 3 пъти
Стойка на глава - днес ооооооще по-добре :) почвам да задържам по няколко секунди и с изправени крака, без помощ от стената (sun)
При стойката на глава много ми се изморяват рамената, което ме навежда на мисълта, че разпределям тежестта точно там, както трябва да е :) Марги права ли съм или ???
Храната :
- питка от овесени ядки, 2 яйца и натрошено сирене
- салата зеле прясно с магданоз, 3 бъркани яйца, 2 фпх Вита
- 1 ябълка
- салата зелена с лук и чери доматки, маслинки, печени картофки на фурна, малко кисело зеле с червен пипер и зехтин, чесънче, чаша Мерло
Утре Ащанга йога и ръчички с пудовки най-вероятно ;)
Готова, не готова в неделя горско 13,5 км. Ще заредя подобаващо събота вечер, ще закуся стабилно в неделя и газ :)
17/01
Сутринта Ащанга йога 1 час (sun)
Звънна ми телефона накрая на стойката на глава и това ме разсея и не се получи така добре като вчера например.
Иначе навеждания напред са чудни, все по хубави :) според мен разбира се :)
След обед по някое време :
4 кръга :
10 лицеви опори
10 обръщане и пуш преса @ 16 кг. дясна ръка
10 обръщане и пуш преса @ 16 кг. лява ръка
Храната :
- овесени ядки с чиа, коноп, годжита, банан и кокосови стърготини
- 1 домат, 3 бъркани яйца със сирене, 2 фпх Вита
- зелена салата с лук, домат, розова сол и зехтин, маслини, купичка бял боб, 3 фпх Вита + 1 фпх Вита намазана с мед
Добре си хапнах мисля, утре сутрин ще повторя :D
Борбата с калта ще е жестока ;)
18/01
Днес, 13,500 км. бягане горско - 1 час и 37 мин.
Чудесно просто, толкова кал не бях виждала през живота си, ама много кал Ви казвам. Имаше един участък от 3 км. по едно равно поле, но там всъщност беше най-големия гърч защото беше супер размекнато, едни коловози от камиони ли трактори ли ииииии.....кааааал.
Бягах с тежести на краката си все едно, такива топузи ставаха от кал, че....едвам тичах, а ако се отлепи парче кал от маратонката и те шибва по дупарата ;)
А първоначалния баир от близо 2 км. .....мммммм....не е за описване хехехехе, правиш крачка и връщаш назад, опит пак за крачка и пак връщаш :D брутален беше баира ;)
След равното поле, издрапах го някак си, едно чудно спускане. Викам си ей сега набрах скорост, да ама не :D Рискувах да го сляза баира по дупе, изкълчени глезени или там каквото се сетите ако набереш скорост. Супер предпазливо слизане, съчетание от шума, камъни, клони и кал разбира се. Красотичка. Но Вес доволна, че за пореден път предизвика себе си, и си доказа, че може :)
Храната, да я описвам ли....или не :) тези които слабеят и са на режим, да не четат ;)
- купа овесени ядки с коноп, чиа, банан, какао и 1 ч.л.мед
- 1 банан преди бягането
- след бягането сандвич от питка с кашкавал, зелена салата и пиперче, 3 шок.бонбона и пак банан
- купичка бобец с 2 фпх., 2 чери доматчета и малко прясно зеле
- салата зеле прясно с домат, маслини, 4 яйца в масло, 2 фпх ;)
Все пак Ендомондото каза, че съм изразходила 1037 ккал. как се възстановяват мислете :D
И малко фото от това, което е качено към момента. Все още се качват снимки из фейса и не мога да смогна да ги разгледам :)
На пресичането на реката, ще ме познаете по облеклото ;)
Zozo, Роси благодаря Ви за милите думи :) и на всички, които са ги подкрепили :)
19/01
Днес никаква активност, само умствена на работа ;) Реших сутринта да поспя, а вечерта да наготвя, изчистя и оправя прането :D И това трябва да се върши, няма как, утре обратно в играта ;)
Храната :
- банан с тахан ;)
- 1 домат, 1 корнишон, резен кашкавал, маслини зелени с чушка вътре, 2 шок.бонбона
- 1 ябълка
- 3 ч.л.сусамов тахан с малко мед
- зелена салата с авокадо, чери доматчета и лук, малсини, готвено кисело зеле с ориз и малко пил.месо, 3 фпх Вита
Днес нямам никакво вдъхновение да Ви кача, освен да Ви покажа калните си Календжита, които още съм в чуденка как ще преведа във вид за ползване
:D
Мнението беше редактирано от Vess на 19.01.15 21:49.
20/01
Сутринта по тъмно 5 км. бягане за 29:07 мин. Ранно възстановително бягане, да разтикам МТ по предната част на бедрата и прасците ;)
След работа Ащанга йога 70 мин. (sun) ей тука ще се хваля :) Първо страхотен прогрес на навежданията напред, второ - направих пълната си оригинална поза Ардха Баддха Падма Пашчимотанасана ( Половин вързан лотос с навеждане напред ). За сега успявам само с десен крак в лотос, но пак е нещо :) и трето - имам 2 задържания в стойка на глава за 5 дишания без никакъв контакт със стената и то с изпънати нагоре крака (sun)
Хапнах следното :
- банан с тахан
- 1 корнишон, 1 домат, 2 фх пълнозърнест, резен кашкавал, маслини зелени с чушка
- малко тахан с кокосови кубчета
- салата чери доматки, краставица, лук, магданоз, маслини, готвено кисело зеле с ориз и малко пил.месо, 2 фпх пълнозърнест, чаша червено винце
Още една снимка цъфна в пространството, последното прекосяване на реката някъде около 13 - ти км., качвам я и позата за която съм много горда, че успях да я направя. Ще накарам другия път мъжо да ме снима :)
И това не е правилно изпълнена поза! :) Интернет пространството е пълно със заблуди относно йога...или аз имам прекалено високи изисквания към хората и позите им. (dull)