Radilicious

Прескочи до:

16.01.15
18:01

Супер, благодаря и на двама ви за инфото. :) Секта :D Няма лошо :D

18.01.15
08:43

Доброутро! Вчера не писах, защото денят беше почивен и общо взето безсъбитиен, като изключим едно съгрешаване с фурми :D Спорт нямаше, ето храната:

закуска: кафе, 30 гр. овесени ядки с вода, 200 гр. извара
обяд и вечеря (по 1/2 от следното): пилешко 300 гр., зеле 500 гр., морков 100 гр., боб 100 гр.
след вечеря (упс...): 200 гр. фурми, 200 гр. извара
Общо: отказвам да сметна, ще ме заболи сърцето

Обожавам ги!!! Фурмите! Изпуснах му малко края, не мога да коментирам количеството, че леко ми прилошава, обаче не съжалявам :D Не ги купувам, именно защото знам, че взема ли си една, заминала е цялата кутийка :D Пък те егати скромните кутийки, нали, по половин килце. Но се появиха в хладилника по вина на брат ми, няколко дни ги подминавах и накрая се предадох!

Отказах се от днешното състезание по бягане, защото не съм довидяла и то нямало 10, а 13 км. дистанция, което ми е наистина доста за момента, така че ще си бягам самосиндикално :) Вчера между другото имаше умора, обаче сега това колосално количество въглехидрати оправи всичко и съм като навита пружина :D Планът:

СПОРТ

15 мин. кростренажор, пулс 160
1 час боди пъмп
4 км бягане

ХРАНА

закуска: кафе(-та, вече 2), 20 гр. с. тахан, 70 гр. овесени ядки + 150 мл. оризово мляко
след тренировка: протеин
обяд: пилешки гърди 100 гр., краставици 500 гр.
вечеря: пилешки гърди 100 гр., краставици 500 гр.
по-късно, евентуално: 200 гр. извара, 30 гр. с. тахан
Общо: 1420 ккал., б 129 гр., в 110 гр., м 49 гр.

Днеска скромно и нисковъглехидратно с храната, че съвестта ми леко се обажда от вчера с тея фурми... Ох, колко ги обиичааам... *Да си запиша: не купувай фурми! Никога!!!

Мнението беше редактирано от RIKi на 18.01.15 16:52.

19.01.15
18:06

Такааа, днес ще описвам тренировка подробно (доколкото си я спомням). Идеята беше да наблегна на гърба (и леко крака).

СПОРТ

10 мин. кростренажор, пулс 150

сгъвания коляно към лакът от позиция на длани и колена 3х20 на вс крак
екстензии от лег на земята 3х20
клек със задържане долу, собствена тежест 3х20
напади с дъмбели 3х20@6 кг. вс крак
римска тяга 1х20@10 кг., 2х15@15 кг.
мъртва тяга 3х15@15 кг.
гребане с дъмбели от стойка 45 градуса 3х10@6 кг. всяка ръка
***машина за гръб, чието име не зная*** 3х15@?кг. (сядаш, опираш гърди и с подхват дърпаш от горе надолу тежестта)
екстензии на стойка 3х15
придърпване на вертикален скрипец с тесен хват 3х15@26 кг.

20 мин, кростренажор, 150

Леко ми се видя, интересно дали ще имам мускулна. Ако не - слагаме още килограми следващия път.

ХРАНА

закуска: кафе, 50 гр. чия + 20 гр. сл. семки + 100 мл. оризово мляко и вода, смесени снощи, 50 гр. извара
междинно: 300 гр. ябълка, кафе
обяд (17 ч. :D): 150 гр. пилешки гърди, 300 гр. краставица, 300 гр. зеле
вечеря (план): 130 гр. пилешки гърди, 300 гр. краставица, 100 гр. авокадо
Общо: 1470 ккал., б 122 гр., в 132 гр., м 53 гр.

И малко коментарче: днеска в залата треньорите решиха да ме измерят, та да си следя прогреса и ме развеселиха, защото според техния кантар (стъпваш и държиш с ръце някакво устройство) аз имам 13% подкожни мазнини :D което е напълно невъзможно! Вярно, че жените масово сме повредени и се виждаме по-дебели, отколкото сме, обаче аз съм убедена, че имам повече и за доказателство прилагам снимки. Това, което най-вече не харесвам в себе си е, че излишностите са ми концентрирани в долната част на тялото и поне по моя преценка е доста неравномерно в сравнение с горната. Та затова много държа да ги намаля още.

Според мен много си добре. Ако стегнеш корема и малко дупето и си чук. :)

20.01.15
08:56

Тия уреди с импеданс определено не са точни. За съжаление си права - няма как да си с 13% мазнини при такава структура.

Ето една статия със снимки на хора, тествани клинично с имиджова диагностика, DEXA и други методи за точно количество телесни мазнини:
http://paindatabase.com/body-fat/

Забележи как изглежда жената на 19,4% и тази на 17%.
Ето и още един подобен “ресурс”:
http://www.builtlean.com/2012/09/24/body-fat-percentage-men-women/

Аз бих те поставил на около 20% с “окомер”, което също няма как да е точно, но е по-добър ориентир според мен.

fire.is.my.nature

20.01.15
09:08

Аз не виждам кой знае какви излишни мазнини. По-скоро виждам нетонизирани бедра и глутеус (което не значи, че изглеждат зле де..), просто в света на фитнеса се диагностицира като малко ММ. :Д Трябват ти здрави тренировки за долна част, за да закръглиш дупето, да КАЧИШ маса, за да няма увиснал привкус, и да го запълниш, за да хвръкне, а бричовете да се стегнат и приберат. Корема си е ок, всичко останало от самосебе си би трябвало да се регулира с тренировки.

Но определено има 2 варианта да “оформиш” : изсмукваш се до кожа, за да стопиш и последното парче задник, което ти е останало, или започваш да го градиш, за да отиде нагоре и да стои “фитнес”. По-апетитен намирам втория вариант, но все пак си е твоето тяло.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.01.15 09:13.

20.01.15
10:28

Boby, абсолютно съм съглсна, и аз самата смятам, че съм с около 20. Аз не повярвах на споменатия резултат именно защото съм гледала снимки на хора с различни % и на 13 става въпрос за нещо коренно различно от начина, по който изглеждам аз. А пък като споделих тези си мисли с двама от треньорите, те бяха на мнение, че все пак може и да са ми толкова, защото разпределението при всеки е различно, освен това външният вид зависи и от това доколко са развити мускулите и т.н. Но както и да е, все пак аз не съм сляпа и съм убедена, че все още имам излишни мазнини за изгаряне в долната част на тялото.

Fire, и аз това си мисля - да наблегна следващите седмици сериозно на тренировки за крака и дупе. В интерес на истината е малко парадоксално, че те определено не са ми слаби откъм сила - напротив, все пак с бягането ги тренирам доста, но може би трябва да наблегна на упражнения с тежести.

fire.is.my.nature

20.01.15
14:22

Освен ако тичането не е интервално, желаното стягане няма да видиш от въпросната дейност. И все пак интервалното не е оптимално, а само добавка. Пробвай клек с щанга (спокойно може да почнеш само с лоста без добавена тежест, ако не си правила преди) /хип тръстери с щанга/ напади с повече от 2Х6 кг (видях горе, че си правила)/абдуктор с висока тежест/ гууд морнинг :) Между другото много яка прическа. Ако нямах къдрава коса и аз щях да си я отрежа така :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.01.15 14:24.

20.01.15
17:43

Благодаря :) Днес реших да почина от залата, нямам сила за трениране, май ми се насъбра доста последните дни. А освен това имам лека и приятна мускулна тресчица в горната част на гърба, която не че пречи, но да отбележа просто.

СПОРТ - няма да има

ХРАНА

закуска: кафе, авокадо + 200 гр. извара + 20 гр. слънчоглед
обяд: варено яйце, 200 гр. извара, 100 гр. хумус собствено производство, зеле 400 гр.
вечеря (план): варено яйце, 100 гр. извара, морков 100 гр.
по-късно (план): варено яйце, 100 гр. извара
Общо: 1500 ккал., б 126 гр., в 94 гр., м 65 гр.

Днес не ми се яде месо и го карам на яйчица и извара само :D А между другото тези дни ще се меря, ще публикувам резултати от последните седмици какво се е променило като тегло и мерки и ще прекратявам временно храненето в дефицит. Идеята ми е да направя 1-2 седмици храната да е в неутрален баланс, след което отново да я орежа и да се раздам като за последно в борбата с мазнините. Постоянството напоследък го постигнах, нещо май ще трябва да измислям ново име на дневника, вече се търсят конкретни резултати, а не абстракции :)

20.01.15
22:03

Ако тонуса, който ти дава бягането искаш да го запазиш, с цел стягане можеш да правиш strides, това са серия от бързи кратки бягания състоящи се от ускорително бягане 7-8 секунди, пиково усилия траещо 2-3 секунди и намаляване и спиране в рамките на още 7-8 секунди.
Също можеш да прибавяш спринтове 100, 200 метра и естествено това са допълнения към кроса, а не негови заместители.
В съчетание с фитнес вярвам, че ще можеш да постигнеш добра визия, без да губиш функционалност...

21.01.15
19:57

EcreasAuthor, благодаря ти за включването. И на мен ми се иска да правя и спринтове, най-малкото защото ми е интересно какво време мога да постигна. Като бях в 7-8-9 клас някъде, винаги бях най-бърза от класа :D Времето се оправя и планирам вече да изкарам бягането навън, кофти ми е само, че нямам особено удобен стадион или парк. Но ще го измисля и ще правя експерименти :) Тази събота между другото се надявам да успея за 5kmrun в Южния, ти всяка събота ли го бягаш?

Иначе днес, хубав ден беше :)

СПОРТ

Бягане 10 км - 58 мин. :)

ХРАНА

закуска: кафе, чия 20 гр. + к. мляко 200 гр. + конопен протеин 20 гр., по-късно моркови 300 гр.
след бягане: протеин
обяд: свински дроб на фурна*** 160 гр., зеле 300 гр., хумус 100 гр., с. тахан 30 гр.
вечеря: свински дроб на фурна 120 гр., зеле 300 гр.
Общо: 1445 ккал., б 126,5 гр., в 121 гр., м 50 гр.

***Брех, кой да знае, че това било готина храна. Никога през живота си не бях опитвала, нито пък бях готвила (или пипала :D), обаче се оказа много вкусно. И е екстра откъм съдържание на белтъчини.

Такаааа, време е за едно обобщение на последните седмици. Мерки имам от ноември и декември, а само като тегло мога да кажа, че края на септември 2014 ми беше абсолютния максимум - 72 кг. Това малко ме възмути и ме засили към залата (освен това ме повъзпря с боклучавата храна. Оттогава насам не съм яла нищо опаковано или готово за консумация от супермаркет - бисквити, шоколади, тортички, еклерии и да не продължавам, сещате се. Много съм доволна от себе си!).

тегло  ханш  талия  бюст  бедро  прасец  бицепс
19.11.2014     62         99       70       92         56       40       27
23.12.2014     59,8     96       68       90         55       39       27
21.01.2015     57,8     92       66       88         54       38       27

И накрая да кажа, че станаха 20 дни на РБД с калориен дефицит и временно го прекратявам. Тоест продължавам да си ям по РБД, но с около 2000 ккал. на ден (охааа... :D). Това пак е с 200 по-малко от баланса за поддържане на теглото, но все пак да не се изхвърлям, не искам да върна нищо от сваленото. Всъщност искам да задържа около 57 кг. (а и btw днес се мерих по средата на деня, така че е малко завишено) близките една-две седмици и после евентуално да сваля още малко. Толкоз от мен днес!

21.01.15
20:36

Тази събота 5kmrun ще е в неделя, защото съботата е работен ден.
И да бягам много стабилно на 5kmrun, като традиция ми е, а и оттам започнах навремето. :)
Бързите бягания са полезни като цяло за бегача, въпроса е, че не се акцентира на тях, а са като допълнителен елемент.
А и ако искаш да се натоварваш при бягане примерно на 5km пак имаш доста варианти и то изискващи към организма.

23.01.15
11:40

Привет, първо за вчера: спорт нямаше, храна - имаше доста :D Нямам я записана точно, но беше общо взето 3 банана, доста тахан, кисело мляко, извара, маслини, синьо сирене и сухарчета. Иииии половин шоколааад с бадемиииии, проклети да сте, Пикадили :D Там го спечелих на касата, има някаква игра на Виза като плащаш безконтактно. Както и да е, изядох го с огромно удоволствие, не бях яла шоколад не знам откога. Калориите - около 2500, да кажем, че е било зареждащ ден :D

Днес се наказах подобаващо в залата:

15 мин. кростренажор с пулс 160
1 час боди пъмп - ето описание какво г/д правихме:
загряване, джъмпинг джакс, бягане на място, напади с подскок, планински катерач и т.н.
кръгове (първо по 10 бройки, после 20, 30 и накрая 25) от мъртва тяга, обръщане на щанга, раменна преса, сгъване за бицепс, сгъване за трицепс над глава, бърпи с лицева, напади с подскок, повдигане на срещуположни ръка и крак от планк. /10 сек. почивка между кръговете
после планк 60 сек./почивка 30 сек. - не помня колко пъти
разтягане

И накрая аз (с оставащата ми енергия от бананите и шоколада от вчера) - 10 мин. колело със стабилно съпротивление

ХРАНА

закуска: кафе, 50 гр. шоколад с бадеми
обяд (план): ще дописвам, не е измислена
вечеря:
Общо:

25.01.15
09:00

Добро утро! Седя си на бюрото на прозореца в момента, гледам сипещия се снежец и се чудя дали ми се тича в Южния парк... Докато реша, да напиша за вчера и днешния план. Вчера:

СПОРТ

10 мин. загряване кростренажор
3 кръга от:
-стъпване с единия крак на платформа и повдигане високо на коляното на другия, с по 6 кг. всяка ръка - 20 на всеки крак
-набиране от въжета - хоризонтално предполагам се казва - 15
-кофи от пейка - 15
-60 сек. за издръжливост с едни дълги тежки въжета, никаква идея как да го нарека
3 кръга за корем:
-повдигане на длани от планк - 15
-коремни с вдигнати крака за странична част, докосване на ляв крак с дясна ръка и обратното - 20
-повдигане на прави крака от лег - 20
30 мин. колело, пулс 135-140

ХРАНА - ок. 2300 ккал., последните 2 дни ядох доста, а и често навън и не можах да си направя точни сметки, днес за щастие се връщам към по-прегледните планове

Днес:

СПОРТ

5kmrun - отивам, нищо че снегът се усилва :D после ще допълня. Допълвам: за 28 мин. ги избягах, като 2 мин. ходих (лигавщина - много се задъхах от студения въздух :/). Но беше страхотно! Локви, снежец, много бягащи, някои даже по къс ръкав :D Много беше зареждащо
1 час боди пъмп ако имам енергия след това (ще имам)—-> Допълвам: имах! :D +10 мин. кростренажор

ХРАНА

закуска: 2 кафета (снощи вечерях късно и не бях гладна)
обяд: свинска вратна пържола ок. 300 гр., варени картофи ок. 400 гр., извара 100 гр.
вечеря (план): извара 200 гр.
Общо: 1300 ккал., б 129 гр., в 84 гр., м 44 гр.

Хайде хубав ден от мен, по-късно ще намина пак за подробности.

П.П. Храната днес по-малко, щото гузна съвест ме гони от последните два дни :)

Мнението беше редактирано от RIKi на 25.01.15 16:37.

25.01.15
17:20

Браво!
Видях те аз на 700 метра преди финала.
Ама нямаше сняг, дъждец валеше, а на такива условия се събира народ, не е като да няма хора и да вали и да не е супер времето.

За теб и за Красимир да кажа, че можете да си заявите баркод карта от adidas(естествено ти за София, той за Бургас): http://5kmrun.bg/calendar.php
Крайния срок е до полунощ.

25.01.15
20:00

Вярно, сняг валеше като тръгнах от вкъщи, а в парка по време на бягането - не. И все пак - забавна атмосфера беше. :) Ама трябваше да кажеш, аз и без това май бях единствения човек, който не познава всички останали :D А пък за баркод съм се записала, много по-удобно ще е с карта, вместо с тези хартийки. Зарибих се - следващата събота задължително пак :)

25.01.15
20:25

Аз не съм сигурен за 31-ви, че имам работа, но на 7-ми можем да се запознаем.
Инак не исках да те притеснявам, беше свела глава нещо, а и аз тръгвах да си довърша тренировката и можеше и тя да се провали леко.
А наистина хората там са си общество и конкретно тези, които идват в дъжда са си стабилни, просто са го приели като хоби, кеф им е, раздвижват се и ще се впишеш, че тези хора близо две години се събират и е нормално да се знаят. :)

Аз ходих в Бургас и всички са много дружелибни. EcreasAuthor бладодаря ти, че ми каза за този маротон много ми хареса и мисля да продължавам да ходя. Аз се записах за карта, но незнам кога и къде да си я взема?

Пс: Riki извинявай че ти спамя в дневника ти, но видях че си пишете за маратона. :)

Мнението беше редактирано от Красимир Киряков на 26.01.15 10:33.

26.01.15
16:31

Няма проблем, не е спам. Ето инфо от сайта относно получаването на картите: “Вече готовите персонални Баркодове (пластики), ще бъдат раздадени на последващите Тематични бягания на adidas по градове – следете Календара на Предстоящи събития, за да не пропуснете вашата дата!”

Днешният ден за мен:

СПОРТ

1 час Канго джъмпс + някакво загряване (довечера това, ще видим за какво ще съм в настроение)
след скачането правим групово 15 мин. упражнения на постелка - глутеус мост, глутеус ритници (безброй - тренерката е жестока жена, рядко успявам да ги направя всичките), различни коремни, понякога планкове и лицеви

ХРАНА

закуска: 200 гр. свинска пържола, 100 гр. варен картоф - аз, дето доскоро твърдях, че не обичам месо :D и понеже излизам рано, в 7:00 закусвах това! :D
междинно: 250 гр. банани, 25 гр. с. тахан, 100 гр. извара
обяд 15:30: 300 гр. варени картофи, 200 гр. извара
след тренировка (план): протеин + по-късно евентуално салата от зеле
Общо: 1590 ккал., б 125 гр., в 163 гр., м 48 гр.

И кафета, и чайове, ама аз тях направо спирам да ги пиша. Пия си задължително кафе сутрин (едно със ставането, едно на първата лекция), следобед понякога също. Не ме притеснява количеството - напротив, обичам го и смятам, че ми подобрява концентрацията, затова не го следя. Иначе днес - лежерен ден, на Канго не съм ходила одавна и ще го навестя довечера, най-малкото за разнообразие и за да видя как са женичките в групата. Забавна тренировка е, доста интензивна, лее се много пот :D

26.01.15
16:43

Тия Kangoo jumps са ми супер интересни от едно известно време :) Къде ходиш?

26.01.15
18:03

В Пулс на Околовръстното в София. Лошото е, че единични посещения не се предлагат (евентуално може, но на някаква златна цена), идеята е да тренират само дългосрочно членуващи. Иначе Диана, която води специално Канго, е супер, много е зла в добрия смисъл на думата :D

За Канго като цяло - препоръчвам го горещо, страхотно забавно и тонизиращо е, особено след първите пъти преди няколко месеца бях страшно ентусиазирана, всеки ден ми се ходеше :)

28.01.15
18:14

Вчера: спорт нямаше, храната 2500 ккал. без точни записки. Днес:

СПОРТ

10 мин. кростренажор
4 кръга от:
-ходещи напади по 15 на крак
-15 екстензии (или хиперекстензии, трябва да проверя каква е разликата)
-30 скока с два крака на платформа
-разгъване от стоеж на крак встрани с ластик на глезените по 20 на крак
3 кръга от:
-15 набирания от халки (+няколко безуспешни опита за нормално набиране - а аз си мислех, че съм яка :( )
-15 кофи от пейка
-1 мин. джъмпинг джакс с тежести, май по 3 кг. на ръка
3 кръга от:
-15 коремни на уред с тежест - е няма такова мъчение, а аз си мислех и че коремът ми е як :(
-20 повдигания на крака от вис
И за финал 4 км. бягане средно с 10 км/ч

ХРАНА

закуска: ябълка, банан
преди тренировка/обяд: протеин
след трен: омлет от 3 яйца, лук и 30 гр. сирене, 50 гр. протеинов хляб. 200 гр. сметана, 1 банан и 10-20 гр. стафиди
вечеря (план): 200 гр. извара, може би още нещо :)
Общо: не се знае, не ми се смята. Не повече от 1600 ккал.

Днеска тренировката хем ми беше готина, хем се чувствам някаква изнежена, защото ми беше трудно на споменатите места. Ноо нищо, следващия път - повече и по-добре. От утре или др ден ще измисля някакъв план по-конкретен в стил “предизвикателство”, че сега всичко ми стана малко хаотично - и ядене, и трениране. Обичам да има конкретни цели и задачи, а не така ден за ден.

30.01.15
06:35

Привет, минавам набързо да отбележа, че вчера и днес не тренирам поради липса на време, храната вчера беше 1800 ккал. от елда, извара, сирене, кисело мляко, сметана, протеинов хляб и маслини. Днес ще е също толкоз някъде, ще ям пак извара :D (жената в магазина на Добрев ми каза “Абе много извара купуваш, ей!” :D), хляб, салати разни, зависи колко време ще имам за приготвянето им. Ако нямам - ще хрупам моркови и зеле в насипен вид :D То шега, шега.....

Толкоз за момента, хубав ден на всички! Успех на всички новодошли, нещо гледам много непознати дневници, утре ще имам време и да ги прегледам :)

П.П. Утре съм го предвидила като ден за претрениране! :D Ще има много бягане и много тежести :)

01.02.15
07:46

Добро утро, BB Team :) Освен да си попълня дневника с редовната информация, днес имам и да се хваля с нова придобивка, с която ако тук не се отчета - е, няма къде! Сменям официално колата с новото ми превозно средство (снимката) :) Ама да се кара колело било страхотно, бях забравила. Вчера цял следобед из София (исках да видя г/д маршрутите до учебното място и до работата дали са лесно проходими с велосипед - алеи, подлези и т.н.) и направо не можах да се нарадвам. Днес ще карам пак. Ох, много съм доволна, дано не ми мине бързо ентусиазмът. Колелото става и за планинско каране (умишлено взех такова), така че скоро и Витоша ще стане моя :D Детска радост вчера цял ден :)

Вчера сутринта пък - 5км рън в Южния на страхотно време и яркосиньо небе. До залата не стигнах - и аз подкрепям идеята да се удължат дните на повече от 24 часа, както някой беше пожелал в дневника си :) Днес ще карам колело сутринта, а привечер - в залата. Искам да направя тренировка за гръб и сега ще огледам тук да открадна някоя от колежките бб-тиймърки :) :) :)

От утре започвам нова работа и със сигурност няма да съм редовна с писането тук... То и тези дни отчетите ми станаха частични и без особени подробности, обаче спортът си остава на макс според това как ще успявам да си нагъчкам графика - бягане веднъж в седмицата по-дълго и няколко кратки, отделно разни кардио групови заниманийца и боди пъмп. А храната временно спрях да я записвам и следя стриктно, от една страна защото сега не искам да отслабвам повече, а от друга - предчувствам как с 30 км колело на ден допълнение към физическата ми активност ще имам извинение за хапване :) Но да поясня, че не следя стриктно количествата, а за качеството - винаги. Без боклуци, опаковани шитове (сори за думата, ама като си представя бейк ролс и ми прилошава) и така.

22.02.15
20:12

Добър вечер! От утре се завръщам с ежедневното попълване :)

Минаха 3 седмици на новата работа, обучиха ме, харесаха ме, аз харесах работата и вече всичко си става спокойно и ритмично. В смисъл ежедневие, хранене, тренировки. Че имаше периоди с по 4-5 дни без тренировка, които малко ме побъркаха и ме уплашиха, че се разпускам и че мускулите ми ще се стопят и ще са изчезнали като се събудя някоя сутрин :D За щастие това не се е случило все още, най-малкото ги напрягам профилактично с някое едвам вместено бягане или час във фитнеса. Днеска примерно се разписах с 3 км и 60 мин. боди пъмп. Откъм храна - ами имаше си ексцесии, аз съм от тея с двете крайности: или ще броя калории, или ще ям торта и фурми и какао и ядки и шоколад на едно ядене. Просто изпусна ли му малко крайчеца, ефектът е лавинообразен. :D Но нищо кой знае какво не е станало, де, просто като съм половината ден в университета, след което до късно вечерта на работа ии... някакси не ми е до планиране на храна. Килограмите са същите, цяло чудо е, че ги поддържам.

За щастие в офиса имаме кухни, хладилници и т.н. екстри, аз разнасям нон-стоп кисели млека, кутийки с извари, банани и какво ли не :D Както и много от колегите ми, между другото, което много ме радва. Феновете на Макдоналдс намаляват или поне така ми се струва (има такъв до офис сградата).

Дневникът си го подновявам, защото воденето му ми помага да следя по-внимателно какво ям. Истината е, че тренировките ги обичам и не ми е необходима мотивация, напротив - някои дни истински се ядосвам, че нямам време (ОК, хипотетично има време за всичко, но в крайна сметка е до приоритизиране. За съжаление все още не успявам да живея пълноценно без сън). Проблем все още ми е храната. Не мога да намеря спокойствие просто никога с нея. Хапна ли нещо малко в повече - край, вече си внушавам, че съм надебеляла с 3 кг от 100 гр. шоколад. Не ям ли достатъчно - ужас, вманиачила съм се пак, ще си разбутам хормоните. Ама сега месо трябва ли да се яде, ама в зеленчуците има ли нитрати, а това полезно ли е, онова не е ли... И направо по 3 пъти на ден изпадам в някакъв тих ужас и ми се иска да не ми се налагаше да ям. Животът щеше да е толкова по-приятен... Но да, както и да е, засега такава опция няма, затова по 1800 калории на ден, записани тук, и толкоз!

Днес нямам сметка, но нещата бяха точни - овесени ядки, протеин, свинско, зеленчуци на фурна, баница с пълнозърнести кори, извара.

23.02.15
18:08

Днес храната е:

закуска: 50 гр. овесени ядки + 200 гр. к. мляко + екстри (ленено и сл. семе, какао)
обяд 1: 100 гр. броколи + 100 гр. хумус, няколко бисквитки и прясно мляко
обяд 2: 100 гр. свинско, салата от зеле, маслини и домати, 200 гр. извара и мед
след трен довечера: 100 гр извара
Общо ок. 1700-1800 ккал, нямам енергия да сметна подробно макрота

Днеска два обяда, щото денят ми започна в 5 и съответно храната се дръпна малко напред. А за вечеря - кардио. >:)

Дневникът ми ще става все по-скучен оттук нататък, очаквайте единствено храна и споменаване бегло на тренировки. И все пак имам нужда да си го попълвам. :)

Тренировка: 1 час спининг

П.С. Сутринта получих комплимент за бицепсите си от колега :D много ми стана приятно, не знам дали това трябва да ме притеснява :D :D :D

24.02.15
16:55

Днес храната е:

закуска: банан + 100 гр. извара
обяд 1: 200 гр. свинско, морков, чушка, 50 гр. маслини
обяд 2 (16ч.): пълноз. спагети 100 гр + домат, зехтин, 50 гр. маслини
след тренировка: банан, 200 гр. извара

Тренировката ще е щангички в групата по боди пъмп. Все пак тея бицепси няма да се поддържат сами ;) :Д

25.02.15
17:31

Днес съм приятно уморена от последните 4-5 дни, все тренировъчни (и работни). Много е прекрасно да се тренира редовно (sun) Та сега ще отмарям с четива (то не е баш почивка, когато са сериозни, ама поне от физическа дейност) (предишните скоби не са оплакване, прекрасно е и да се чете) и ще лягам рано. Храната:

закуска: 1 банан, 1 ябълка, 60 гр. овесени ядки и трици с канела, вода и ленено семе
обяд: зеле, моркови и маслини, 200 гр. свинско, 100 гр. грах
следобедно: 200 гр. к. мляко с много какао и кафява захар
вечеря (план): морков, извара, к. мляко

26.02.15
18:18

Привет, след малко заминавам да се пОтя (кръгова трен ще е) :) Храната днес:

закуска: 2,5 банана, 100 гр. извара
обяд: зеле, моркови и маслини, 40 гр. синьо сирене, 100 гр. свинско, 100 гр. амарант с 3 ч.л. какао и 1 ч.л. кафява захар (мнг. вкусно!)
вечеря: протеин и 200 гр. извара по-късно

27.02.15
22:11

Тренировка днес нямаше поради липса на време, храната:

закуска: 200 гр. цвекло, 100 гр извара, 10 мл. зехин, 30 гр. синьо сирене
обяд: 2 банана, 200 гр. извара, 20-30 гр. орехи
вечеря: зеле, моркови и маслини с 10 мл. зехтин, 200 гр. извара с какао, 2 ч.л. кисело мляко и 1 ч.л. мед

И сега лягам и просто умирам след днешния ден. Много обичам да съм толкова заета, че да не ми остава време за food porn както прочетох в дневника на Златина*. Аз като стоя вкъщи за повече от 2-3 часа и неизменно го обръщам на хапване за занимавка, та напоследък храната ми се подобри значително май само защото не съм имала свободно време за изстъпления :D Е, и защото си поднових дневника, разбира се :) Обичам си го, много съм послушна като го водя.

*С глас се разсмях, ама има си такива дни, какво да се прави :)

28.02.15
08:34

Прекрасен ден е днес, слънчице и всичко, след малко сигурно ще ида да потичам, а планът за храната е следният (между другото като го реша предварително, абсолютно винаги го спазвам):

закуска: ябълка, 100 гр. к. мляко, 2 банана с тахан—> и аз имам проблем с пристрастяването към тази комбинация; мисля, че мога да изям 10 без проблем :D
обяд: цвекло, моркови, грах, маслини, зехтин, омлет със сирене и извара
вечеря: зеле и моркови, маслини, зехтин, киноа
по-късно (нощна смяна ще съм (yawn)) извара, ябълка

И редовните кафенца. Хубав ден на всички! (sun)

Мнението беше редактирано от RIKi на 28.02.15 08:35.

01.03.15
17:56

Честита Баба Марта!

Снощи първата ми нощна смяна беше много забавна, противно на очакванията ми не бях полу-заспала, всичко мина точно. С храната е малко странно, защото ми се вижда много непривично да ям нощем, макар и да работя. Бях си взела една доза протеин и това пих по време на работа, а и изядох десетина бисквити с цел концентрация и по-добра мозъчна дейност. :) Довечера пак. И пак не съм сигурна дали да нося някаква храна. Иначе днес спах и ядох следното:

закуска: кокос (отворен с много зор, обаче мноооого вкусен, видях от дневника на Светлето като имаше в Била и реших и аз да си изпробвам силата върху няколко :D) 1/2 от него + водата му
обяд 17 ч.: зеле, моркови, царевица, маслини и зехтин
вечеря ще е: 3 яйца, кисели краставички, домати, маслини.
през нощта: не се знае. протеин пак сигурно

Споделете ако имате опит с работа нощем, как си подреждате яденето в такива дни?

02.03.15
17:02

Привет! Снощи идеална нощна, нищо не ядох, пих 2 кафета и май така ще е, когато съм на такава смяна. Сутринта спах 3 часа и после тренировка (muscle)(sun):

загряване 10 мин крострен
клек СТ
клек 4х20 @ 22 кг.
напади 4х20 на вс. крак с 2х6 кг.
суперсерия 3х15 машина за задно бедро и машина за предно б.
3 кръга от по 15 екстензии, коремни на машина с тежест и повдигане на крака от вис
20 мин пътека по баир 6км/ч

Идеална тренировчица стана, май ще ставам фенка на клека с по-голяма тежест. Не че мнг съм си повярвала с тея 20-тина кг., но досега винаги съм го правила с 10 макс и разликата много ми хареса, много по-приятно е да ти е тежичко. Утре вечер - пак :) Храната днес нещоо..:

закуска: ябълка, 100 гр. извара и малко кокос
след трен: протеин
обяд 16:30 ч.: спагети от лимец 100 гр., домати, маслини, зехтин
вечеря ще е: зеле, моркови, царевица, маслини, зехтин

Малко нещо ми се вижда, а не ми се смята. Не че ще заслабна, де :D Но това има в хладилника като за довечера, а за нищо на света не бих се дигнала след днешния ден до магазин. Искам само да си се гушкам с книгата и да си почина на спокойствие :) Лека вечер от мен!

08.04.15
10:23

Привет, луди хора! Раздухвам праха от дневника, че ми е залипсвал. Гледам един месец е минал от последния ми пост. Как мога да го обобщя този месец: много работа и умора, малко тренировки и влошена храна! Обаче аз като на една реклама снощи си казах “Стига!”, скарах се на себе си задето съм се пуснала по течението и ми се струва, че се съвзех. Днес:

ХРАНА
закуска: кафе, ябълка, 300 гр. извара, 50 гр. кокос, овесени трици, ленено семе
обяд (план): протеин след тренировка
вечеря (план): ябълка, 300 гр. извара, 50 гр. кокос

ТРЕНИРОВКА
отивам след малко! Да взема да се съживя, че 10 дни някъде не съм тренирала и ми е лошо вече, писна ми да се оправдавам с работата.

Между другото страшно се дразня на себе си. Омръзна ми храната и тренировките да са вечната драма. Минават няколко дни без да тренирам - ауу, мале, ужас, край, вече не съм във форма. Изям няколко кроасана и някой друг шоколад и вече настъпва края на света. Просто вечната драма. Толкова глупав ми се струва този непрестанен цикъл на “послушни” периоди и после на съгрешавания. И въпреки това си се случва нон-стоп. Толкова ли ми липсва контрол над собствените действия? :(

П.С. Сега като видях какво съм написала и се сетих за един мой професор. Той непрестанно ни се караше, като употребяваме израза “случва се”, защото според него нищо не става от само себе си, а ние правим нещата да се случват. В този смисъл безличната форма на глагола е неуместна. Та да, прав е човека, а аз да взема най-после да се замисля над това.

09.04.15
00:32

Днеска след тренировка се почувствах толкова, ама толкова по-добре, честно! Имах само 40 мин., и въпреки това просто се съживих, след което денят ест беше прекрасен.

3 кръга от:
клек х 20
мъртва тяга х 15
гребане х 15
всичките с лост 20 кг.

3 кръга от:
набиране на ТRX х 15
лицеви 15
кофички от пейка 15
въжета тея големите, мамка му да взема да питам как се казват х 60 сек.

10.04.15
10:32

Добро утро! (sun) Днес ще се ходи на работа с колело май, това слънце не е за пренебрегване (inlove)

Първо за вчера 9.04:

ХРАНА

з: омлет от 3 яйца и синьо сирене, домати
о: салата от 3 моркова, царевица и риба тон
протеин след трен.
шоколадови зайци към 60-70 гр. (dull) - имаше в изобилие из офиса (giggle)
200 гр. извара, 2 банана и 100 гр. кокос

трен: 30 мин. спининг

Днес 10.09:

Храната ще е същата, само без шоколада! Дано колегите да са изяли всичко!!! :D Тренировка днес в залата - не, само колелото до офиса и обратно - 1 час в едната посока отнема. 

Утре и в други ден ще е идеалното време за размотаване из фитнеса и за спокойни тренировки. Много обичам като опустее в празнични дни!

11.04.15
15:35

Привет! (sun)

ХРАНА

з: банан, кокос, извара и овесени ядки
сл. трен: протеин
о: салата от спанак, моркови, репички, зехтин, сирене бри 50 гр. Извара, мед
в (план): същата салата
нощес (план): кафенца на работа

ТРЕНИРОВКА

боди пъмп в група (следва мнг грубо описание, не помня всичко, нито пък бройките)
загряване - джъмпинг джакс, клек с поскок, сгъване на ръка към коляно и т.н.
всичко с лост 10 кг.:
гребане, повдигане до брадичка за средно рамо, сгъване за бицепс, сгъване над глава за трицепс, римска тяга, гребане с подхват
3 кръга от разни тап-аут упражнения без тежест - подскоци разни
всички видове коремни преси на света с 2,5 кг. диск

12.04.15
15:36

Привет! Днес след нощна смяна съм учудващо енергична. Не можах да спя през деня заради звънящ тел., лаещо куче и др. подобни (dull) Затова пък съм много доволна, че измислих план, за да не ми е твърде хаотичен режима и пак нещо да му изпусна края с оправданието че съм много заета и нямам време. Имам си време достатъчно.

Значи поставям си средносрочна цел от 8 седмици чисто хранене и 5 тренировки седмично (*и редовно попълване на дневника). Идеята ми е да се самодисциплинирам малко. Осем седмици не са толкова много и ще съм мотивирана да ги избутам лесно, пък току виж след това нещата се запазят по инерция. Писна ми да ме тормози тази храна :(

Последните няколко дни бяха един вид загряващи :D в смисъл послушни, ама не ги броя, щото с тях изкупувах предишни грехове. (giggle) От утре официално. А и днес съм послушна, ест.

ХРАНА

з: 2 банана, извара, кокос
о: зеле и моркови, оризовки, извара, мед
междинно: 1 банан, 1/2 к. мляко, стафиди
в (план): яйца, агнешко

Дръжте си козунаците, хич не ги обичам (за щастие). Виж с шоколада положението е друго, затова изобщо не го и поглеждам като пазарувам :D

Тренировката - по-късно преди работа. Ще я запиша, вече съм я измислила 8-) между другото мускулна треска имам днес, ама ще я излекувам по схемата “Клин клин избива” (grin)

13.04.15
16:58

Тренировката вчера - Великденска набързо преди да затворят залата:

загряване 10 мин.
3 кръга с лост 10 кг., вс. по 20
- клек
- римска тяга
- м. тяга
3 кръга
- напади х20 на крак с лоста 10 кг.
- бърпита 10
- планк 60 сек.

Тренировката днес

5 кръга (1 мин почивка м/у тях)
- 10 бърпита
- 10 лицеви
- 20 гребане с подхват с лост 15 кг.
- 15 обръщане и избутване догоре на лост 10 кг.
- 20 сгъване за трицепс над глава с диск 5 кг.
- 20 коремни с диск 5 кг.
- планк 60 сек.

Петият кръг беше мнг измъчен, ама се случи. :D Изтощих се, доволна съм.

Храната днес

з: 2 банана, извара, кокос, овесени ядки. 2-3 ч.л. тахан, 4-5 оризовки
след трен.: протеин
о 16ч.: омлет от 4 яйца, гъби и синьо сирене, 400 гр. извара с 1-2 ч.л. мед
в (план): салата от зеле, моркови, царевица, риба тон

16.04.15
00:41

Вчера почивка, днес 1 час спининг.

Храна - дълга и широка за описване, щото ядох предимно навън. Имаше и десерти :Х

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1