27.01.15
13:25
Здравейте,
казвам се Радостина Георгиева, на 23 години, към момента домакиня и майка на момченце на 6 месеца.
Реших да се присъединя към вас, защото тук хората мислят обективно и имат необходимите знания.
Та моят проблем с килограмите съществува от както се помня, висока съм 168, а килограмите ми винаги са варирали от 55 до 94 (преди раждането), към момента съм 70, с много излишна кожа и крещяща нужда от стягане и отслабване.
Решила съм твърдо да загърбя малоумните диети и да взимам съвети от сайта. Много накратко това е за мен. Надявам се след време и аз да мога да пиша за своя прогрес.
Темата беше редактирана от Радостина Георгиева на 27.01.15 16:22.
Здравей и добре дошла :)
Напиши малко повече: Какви са ти възможностите за тренировки, спряла ли си се на някакъв режим на хранене?
Също така, виждам, че детенцето ти е малко - кърмиш ли го още?
Пожелавам ти успех!
Бъди постоянна и последователна и със сигурност ще имаш прогрес :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 27.01.15 17:31.
27.01.15
22:09
Здравей, много се радвам, че някой се интересува от моя въпрос.
Аз за сега не съм се ориентирала към хранителен режим, до сега пазих само МАЛОУМНИ диети и за това съм на тоя хал :)
Надявам се някой да даде съвет, за щастие има кой да ми помага с бебчо и съм решила да ходя на фитнес поне два пъти седмично, преди ходех и се чувствах много добре. Не кърмя и нямам проблем с храненето, ще се консултирам с инструктора във фитнеса, но се надявам и тук да намеря оптимален за мен начин на хранене и тренировки, този път не бързам за никъде и искам да го направя както трябва, защото “бързото” ми отне цял живот в лутане и огромни комплекси относно външния ми вид.
27.01.15
22:11
И много благодаря за подкрепата:)
27.01.15
23:44
Здравей и от мен!
Макар и да съм нова, ще се включа, за да ти пожелая успех и да предложа моралната си подкрепа :)
Като начало можеш да си сметнеш калорийния баланс, да извадиш 15-20% от него за да си в калориен дефицит и да си планираш храната така, че да се вместваш в дневните калории.
Не знам по колко пъти на ден се храниш, но моят съвет е да са поне 4 за да стимулираш метаболизма.
Прегледай статиите за РБД и НВД, като най-популярни режими на хранене, и прецени дали ще се придържаш към някой от тях.
Относно тренировките - само два пъти седмично на фитнес едва ли ще са достатъчни. Можеш ли да тренираш и вкъщи?
Не се хвърляй на безумно продължително монотонно кардио, поинтересувай се и от тренировки с тежести, и то предимно многоставни упражнения.
Вписвай в дневника ежедневно храната и тренировките си - ще получиш повече съвети, а има и дисциплиниращ и мотивираш ефект :)
28.01.15
20:58
Благодаря за подкрепата!!!
И аз мисля да записвам какво ям и как тренирам, ще ходя на фитнес но съм ограничена откъм време, но мисля, че и от вкъщи може да се получи нещо, нооооо си нямам идея какви тренировки мога да правя при положение, че разполагам само с велоергометър, ако може някой да даде идея ще съм благодарна :)
30.01.15
20:17
Така менюто за днес:
8.00 - Кафе без захар
10.00 - 1/2 кофичка кис. мляко, 3бр. маслини
12.00 - 200 гр. варен ориз, 1 домат, 1 ч. л. олио
15.00 - 250 гр. варен ориз
19.00 - 100 гр. пил. бяло месо варено, 1 домат, 1 глава лук
и за целия ден около 1.500 запарка от джинжифил
калории 1.610, като около 50 % въглехидрати, 25 % мазнини и около 25 % въглехидрати
приемам критики всякакви!
После мисля като за начало 30 мин. велоергометър, 3 серии по 20 коремни преси, 3 серии по 20 клякания, 2 серии по 40 странични наклони и разбира се яко разтягане преди това :)
15.01.16
14:27
Здравейте, доста време не съм писала,но напоследък не спирам да чета в сайта. Не намирам информация и затова искам да ви попитам какво е мнението ви за kango jumps?
15.01.16
14:28
За раздвижване и настроение - екстра е! :)
15.01.16
14:39
Аз ходя от около месец и се чувствам много по стегната, а и чак след месец успях да изкарам цяла тренировка без да спирам много е щуро и ми харесва, имам да свалям +- десет килограма, които влача от раждането насам, но тялото ми много се е променило и всичко става много по трудно от преди, но все някога ще стане :-)
15.01.16
14:43
Тогава... какво значение има нашето мнение? :)
Щом като ти е приятно и носи резултати...
Кардио-занимание - нито повече, нито по-малко.
15.01.16
14:58
Да така е наистина :-) за напред мисля да се организирам да правя упражнения със собствено тегло вкъщи, имам и гири четворки, които също мога да включа, но като си харесам упражнения ще пиша за мнението :-) колкото до храненето нвд ми е най-на сърце , но в момента не съм много стриктна.
18.01.16
14:46
Започвам в крайна сметка да използвам дневника по предназначение.
Днес нямам тренировка, тренирам канго джъмпс два пъти седмично.
Храна до момента:
Сутринта пропуснах закуската, пих кафе
За обяд: омлет с две яйца с около 10 гр. кашкавал, зелева салата около 300 грама, 100 гр. кисело мляко
Следобедна закуска: 150 гр. кашкавал
Вечеря: печено пиле- 150 гр., салата от моркови 200 гр., картофена салата 150 гр.
И за душата: чаша червено вино :-)
Мнението беше редактирано от Радостина Георгиева на 18.01.16 21:34.
19.01.16
22:47
Храната днес:
3:омлет с праз, спанак, сирене и едно яйце
О: Супа от риба - 300 гр., пил. месо - 100 гр., картофена салата - 200 гр.
След. закуска: бадеми 100 гр.
В: гювеч със свинско 300 гр., домашен кекс - 30 гр.
Тренировка - канго джъмпс 1 час
50 гр. червено вино :-)
калории 2200, много са, но през това време от месеца съм така :-(
20.01.16
15:25
Днес с бебчо спахме до 10, предвид късното ставане започна голяма веселба, закуска, готвене ( за него и за нас), разните му домакински задължения, за съжаление е много студено и разходката отпадна :-(
Храната до момента:
З: 1 ябълка, малка лъж. мед с изстискан лимон, чаша айрян
О: салата зеле и моркови 300 гр., супа с риба 300 гр., варено телешко месо 100 гр.