казано от Маргарита Манева на 20.01.15, 22:07:
И това не е правилно изпълнена поза! :) Интернет пространството е пълно със заблуди относно йога...или аз имам прекалено високи изисквания към хората и позите им. (dull)
Сигурно си права Марги, аз просто исках да покажа позата на тези, които не се занимават с йога.
21/01
Ащанга йога 60 мин. Снимах се малко днес, но няма да ми се смеете. Мъжо го нямаше и какво успях сама, това.
На стойката на глава не ми се вижда главата ама :D ..., карай....тя не Ви трябва да я гледате сега ;) Снимах втори път, но там не ми се виждат добре краката, така че....каквото - такова ;) Треперя цялата, първоначално тупвам на стената и тогава балансирам, но...за сега и това е напредък голям за мен.
Качвам и клип на моста, направих го два пъти обаче, защото това всъщност са клипове след самата практика, т.е. ми идват 5 пъти мост и реших да преустановя :) И няколко снимки на пози :) Нещо имам затруднения със снимките, извинете ме моля :)
Мнението беше редактирано от Vess на 21.01.15 22:15.
При стойката на глава не тупваш на стената, а инстинктивно я търсиш. като я намери, явно си по-спокойна и балансираш. ;) Работи върху слизането също - използвай корема. Не го стягай, а го остави да хлътне навътре, т.е. активирай уддияна банда, за да ти е стабилен целия пояс.
На моста не стъпвай с краката назад, а мести ръцете. Стискай лопатките една към друга и двете заедно далеч от учшите. :)
Иначе - добър напредък, доста по-сигурна изглеждаш откакто се видяхме. :)
22/01
Сутринта станах за бягане :) обаче имаше такава гъста мъгла, че се разколебах. После легнах пак, мигах, мигах и си казах така и така съм се събудила, че и разсънила я ставай за малко раздвижване с пудовки :) Та това спретнах :
Слънчевия поздрав А+В ( 5+3 )
5 кръга :
10 тяга с 2х16кг.
10 лицеви опори
10 обръщане и пуш преса дясна ръка @ 16 кг.
10 обръщане и пуш преса лява ръка @ 16 кг.
+ още 6 интервала 40/20 ( х 3 интерв. на упражнение )
Преден планк лакти/длани/лакти
Скок от клек
Храната до момента :
- банан с тахан
- салата зеле с моркови и магданоз, гъбена каша, 1 фх Вита
- шепа от кокосовите кубчета, ч фх Вита намазана с акациев мед
- вечерята предстои ...
Ще излизам с приятелки на пицария и ще видя какви ще ги ям там ;) Чувствам се доста уморена вече, но ще отида да разпусна и да се посмеем :) Събота е работна, настройвам се от сега, че почивката ще е само 1 ден. За какво по-напред ще е този ден ама....уж съм от организираните, да видим ;)
23/01
По тъмно сутринта 4, 140 км. бягане за 24:59 мин. Така и не се събудих днес... много уморена се чувствах, много гладна, обезводнена абе....не трябваше да излизам за бягане май....
След работа Ащанга йога 45 мин.
Петък вечер се чувствам достатъчно уморена и неадекватна ... утре планирам пълна почивка от към движение, или най-много само йога.
Неделя съм планувала едно дълго бягане :)
Храната :
- 1 бисквитка от лимец, с белгийски шоколад и тръстикова нерафинирана захар
- салата от червено цвекло, 1/2 краставица, резен кашкавал, маслини, 2 фх Вита с лимец
- малко тахан с мед
- салата от домати, краставици, лук и магданоз, маслини, печена пъстърва на фурна, малко варени картофки, чаша червено вино
Подозирам, че мъжо ще ходи до денонощния за шоколад :D
Поне да спя доволна заради шоколада, че на бягането сутринта се чувствах ей така :)
казано от Ilstrong на 23.01.15, 21:16:
Веси, тази картинка повече подхожда за моя дневник, не за твоя...
Ааааа, не мисля Илия :)
Аз само те дебна да си попълниш дневника и като ти прочета отсечките и почивките и хващам мускулна треска :D
24/01
Ащанга йога 1 час (sun) Да, да , да :) Супер доволна от практиката :) най-вече от стойката на глава. Изправих в стойка и то два пъти без да търся стената, следвах инструкциите на Марги за прибирането и хлътването на корема и стана. Е, опитах и трети път не стана, но....постепенно ще стават нещата все по-добре :) Практика, практика, практика !
А как ми трепереха раменцата след това, лелеееее.....не можах да си направя добре позата в лицева опора след стойката от умората в рамената, но за мен това е знак, че разпределям тежестта където трябва, а не всичко да поема главата :)
Храната :
- банан с тахан
- 1 домат, маслини, резен кашкавал с 2 фх Вита
- 1 ябълка
- зелена салата с лук и домат, маслини, купичка леща, чесън, 3 фпх пълнозърнест
Снощи се разминах с нощното щурмуване на денонощния за шоколад, но днес няма начин просто :D
25.01.15
00:12
99% съм сигурен, че те показаха за малко по новините - в репортажа за сметките за ток във Варна.
25.01.15
08:17
казано от James Hinks на 25.01.15, 00:12:
99% съм сигурен, че те показаха за малко по новините - в репортажа за сметките за ток във Варна.
Да, и мъжО твърди, че те видял! :)
Хехе, разкрихте ме :) Да, аз бях но пуснаха доста стар репортаж от 2013 когато бяха големите бунтове за тока. С къса коса съм там ;)
25/01
Днес 10,700 км. бягане в Морската градина - 1 час 05 мин. и 44 сек. (sun)
По обед бягах, страхотно време, много слънце, прелест просто :)
Надвечер - Ащанга йога - 45 мин.
Реших и днес да има йога, страхотно се комбинира с бягането :) така се и чувствам всъщност :)
Храната :
- 2 палачинки от овесени ядки, банан и яйца, намазани с малко мед
- банан с тахан ( това след бягането )
- 3 с.л. от сместа ( настърган джинджифил, лимони и мед )
- зелена салата с лук и домат, маслини, ориз на фурна със зелен лук и моркови, 2 фпх и 2 хапки от едно месо дето едвам сдъвках.....
Какво да Ви кажа за днес, освен спортните активности, чистене, пране, готвене....че и с дребен успях да изляза за час :)
Една неделя не стигна ама....работим, какво да правим ;)
26/01
Днес без движение, само хапване :
- банан, 1 ч.л. тахан ( бил свършил а аз съм пропуснала да си взема за работа :( )
- купичка леща, маслини, 2 фх Вита, резен кашкавал
- 1 портокал
- 2 с.л. от вълшебната смес ( джинджифил, лимони и мед )
- салата зеле с червено цвекло прясно, маслини, купичка леща, 2 фпх, 3 домашни сурови бонбона ( смлени орехи, бадеми, фурми и кокосови стърготини )
Много работа в офиса....ама много Ви казвам... в почивка не можах да изляза по обед, добре че си бях взела обяд от нас.
Не че не ми остана и за утре, работа колкото щеш ;)
Дребчо се сополиви нещо, но яко го тъпча с вълшебната смес, как я преглъща милия само той си знае, чесън, кивита, сега и кокосов орех прояде :) даже много му хареса и изпи цялата кокосова вода ;)
Някога ще проработят ли емотиконите или ....
И за да не ми е скучен днес отчета, да Ви попитам :
27/01
Сутринта Ащанга йога 1 час (sun)
След работа малко раздвижване докато чаках мъжо да се върне от фитнес :
Набиране - 5х3 чисти
Лицеви опори - 12, 14, 14, 12, 17
Клекове - 25, 25, 25, 25, 41
Нещо като лег с 16 кг. пудовка - 3х8 с всяка ръка
Стойка на глава - доста пъти
Храната :
- банан с тахан, 2 шоколадови бонбона ( РД на работа )
- салата червено цвекло и зеле, 2 фх Вита, резен кашкавал, няколко маслини
- 1 портокал, 1 шок.бонбон и 2 дребни сладки ( пак от РД-то )
- салата от кисело зеле със зехтин и червен пипер, маслини, ориз на фурна с моркови, малко парче свинско, 3 фпх Вита, 2 от домашните сурови бонбони
Ууууу много ядене днес, ама като ми се яде ;)
Сополив дребен, и от секретите прави всеки път кашлица :( стича му се назад всичко и направо се дави от секрети ...пппффф...
Днес свекито го пое, но от утре съм аз ;) Предпочитам да го спра 3 дни и да се стабилизира, отколкото да се влачи сополив и омазан на градината :)
Бяга ми се много, ще видим утре как ще е времето и може да напрaвя един сутришен крос, но този път няма да е чак толкова ранен ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 27.01.15 21:57.
казано от Веселина Иванова на 27.01.15, 21:46:
Предпочитам да го спра 3 дни и да се стабилизира, отколкото да се влачи сополив и омазан на градината :)
И аз така, което незнайно защо буди недоумение у много хора...
Бързо да се оправя дребосъчко!
казано от Светлето на 28.01.15, 14:14:
казано от Веселина Иванова на 27.01.15, 21:46:
Предпочитам да го спра 3 дни и да се стабилизира, отколкото да се влачи сополив и омазан на градината :)
И аз така, което незнайно защо буди недоумение у много хора...
Бързо да се оправя дребосъчко!
Благодаря Светле :) Всъщност той е доста добре днес, даже не бих казала, че е болен. Като го заведох при лекарката тя ме пита за какво идвате? Казвам й, че е болен а тя - болен ли, не мисля :) Май сме овладяли хремата навреме и всичко премина за 3 дни само със сополи и влажна кашлица от тях. Даже нищо не ни изписа :D реално отидох за болничния и за бележка за градината :)
28/01
Ащанга йога 1 час (sun)
Станах в 5 часа, подадох си носа навън, валеше и се върнах обратно в леглото :) Помислих си, че когато съм си у дома с дребен мога да си направя йогата по всяко време когато реша, не е нужно да ставам по тъмно ;) Ще се възползвам от тези дни да се наспивам хубаво :)
Храната :
- банан с тахан и 2 хапки остатъци от печения сандвич на дребчо
- салата домати и краставици, маслини, 3 бъркани яйца със сирене, 2 фпх Вита
- парче кокос, и 2 с.л. от вълшебната джинджифилова смес
- зелена салата с лук, домат и зехтин, маслини, гъбена супа, няколко хапки от печения на фурна ориз, край, свърши най-накрая :D и 5 фурми с малко тахан ;)
Днес нещо не съм на себе си....хем ми е щастливо, ама ми е и притеснено, бяга ми се, ама и не ми се бяга ..... абе и аз не знам какво искам :D женска му работа ;)
казано от Веселина Иванова на 28.01.15, 20:12:
Днес нещо не съм на себе си....хем ми е щастливо, ама ми е и притеснено, бяга ми се, ама и не ми се бяга ..... абе и аз не знам какво искам :D женска му работа ;)
Много добре си го определила, Веси! :) Ей така и аз бях онзи ден - уж се смея и ми е едно еуфорично, пък отвътре едно притеснено. Луда работа :D
Мнението беше редактирано от Роси на 28.01.15 22:52.
29/01
Поздрави А+В
5 кръга :
10 СДХП @ 16 кг.
10 БГ клек ( х 10 на крак )
10 лицеви опори
10 тяга с 2х16кг.
10 обръщане и преса @ 16 кг. ( х 5 на ръка )
И за финал стойка на глава доста пъти, 2 от които изправяне и задържане без помощ от стената
Тази седмица както е тръгнала няма да има бягане, или ако има ще е чак уикенда.
Малко по-леко и спокойно ще го давам известно време от към спортни активности :) така съм решила, така го чувствам, така искам :)
Храна :
- банан с тахан
- салата от краставица и домат със зехтин, няколко маслини, 3 яйца в масло, 2 фпх Вита
- 5 фурми с какаови зърна
- вечерята предстои - на гости сме у свеки на РД и не знам какво ще ни гощават, но винаги има пресни салати, гарнитура някаква и пържолки. А и торта със сигурност ще има ;)
30/01
Ащанга йога първа серия - 70 мин. (sun)
Днес доста разсеяна, скачат ми мислете насам - натам....и съответно финала със стойката на глава не се получи както очаквах, но...има и такива дни ;)
Храната :
- банан с тахан
- салата домати, маслини, 3 яйца в масло, 2 фпх вита
- 1 ч.л. тахан с мед и какао, 2 хапки банан
- салaта зеле с домати и зехтин, маслини, купичка гъбена чорба, 1 яйца, 2 фпх Вита
Утре излизам да тичам, след седмица почивка (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 30.01.15 19:53.
31/01
Изчаках все пак да спре дъжда и по обяд излязох да тичам :)
6 км. джогинг - 37:29 мин.
Лицеви опори - 53 бр. общо
Бавничко, но аз така исках :) Равномерно и без никакъв зор бягане ;) Лицевите опори веднага след бягането.
Храната :
- банан с тахан
- няколко парченца портокал
- бягането
- салата домати и краставици, маслини, купичка гъбена супа, 1 яйце, 2 фпх Вита
- 3 бисквити РК намазани с тахан с мед и какао
- салата зеле с червено цвекло, маслини, скумрия на скара, варени картофки за гарнитура
И снимка от Морската градина след дъжда (sun)
казано от Boby_ на 31.01.15, 21:43:
казано от Веселина Иванова на 31.01.15, 19:59:
- банан с тахан
Бахан?
Нещо такова Боби :D тихо, че май съм пристрастена ;)
01.02.15
12:18
Няма нужда да е тихо. Пристрастяването към тахан (тахан + нещо) си е съвсем на всеослушание! И не е срамно!
01/02
Да ни е честит малък сечко :)
Ащанга йога 1 час (sun)
После по някое време надвечер :
Набиране - 4х3 чисти
Нищо друго не ми се правеше, чувствах се супер уморена и само ми се лежеше.....но не, имах да чистя, да готвя и да посрещам гости вечерта ;)
Храната :
- бахан :D
- 1 портокал
- салата зеле, червено цвекло и морков, 4 яйца в масло, 2 фпх Вита
- салата червено цвекло, морков и ябълка, маслини, няколко резенчета някаква луканка, варени картофки с презен лук и пилешко бутче печено, 2 арменски сладки
Това май беше.....моооооже и да пропускам нещо в храната, но по спомен това :)
02/02
Да се отчитам и лягам, много ми се спи...
Джогинг след работа - 5 км. за 31:28 мин.
Храната :
- бахан :D и 1 шок.бонбон
- 2 малки домата, херинга маринована, 2 фх Вита, шепа печено кашу
- 1 портокал и още малко от кашуто
- салата Айсберг с лук и домат, маслини, скумрия на фурна, варени картофки, 3 бисквити с фъстъчен крем
Айде, лека ...
03/02
Ащанга йога сутринта - 45 мин. - кратко, но от сърце :)
След работа :
6 кръга :
6 тяга с 2х16кг.
6 обръщане @ 16 кг. ( х 6 с всяка ръка )
6 гоблет клек @ 16 кг.
6 пуш преса @ 16 кг. ( х 6 с всяка ръка )
6 скачащи напада ( х 6 на крак )
6 лицеви опори
Храната :
- парче домашно сладко с ябълки и грис, 2 шок.бонбона ( почерпка на работа РД )
- салата червено цвекло, морков и ябълка, 2 фх Вита, херинга маринована
- шепа печено кашу
- зелена салата с лук и домат, маслини, печено пиленце, 3 бисквити с фъстъчен крем ...пппффф....
Пак ми се бяга, но утре мисля да почивам и в четвъртък атакувам :)
03.02.15
22:35
Стига с тези бисквити и бонбони.
Карай само на бахан!!!! :)
казано от Вероника Налбатска на 03.02.15, 22:35:
Стига с тези бисквити и бонбони.
Карай само на бахан!!!! :)
Ами то така ама като ми са слаби ангелите ... но край, няма повече ОБЕЩАВАМ : D
04/02
Почивен ден от тренировки. Храната ... не я помня много точно, ще я пропусна :)
05/02
След работа леко бягане 5 км. за 30:17 мин.
Чувствам се много уморена и отпаднала ... будя се най-малко по два пъти всяка вечер, много ми се спи през деня....много работа в офиса...луната ли е, какво не знам.... :D
Храната :
- бахан ;)
- 2 домата, 1 кюфте от мляно месо, овче сирене
- пак банан с тахан, този път мини банан беше ;)
- зелена салата с домати и лук, маслини, варен ориз със зеленчуци, 2 кюфтета от мляно месо
Много работа и все нови и нови неща имам да правя ... пппффф... добре, че поне имам наготвено ядене, че поне това си спестих днес след работа.
Времето днес беше страхотно за тичане, утре го дават дъжд обаче. А от събота снежец, а дано падне малко сняг, че егати зимата дето имаме тази година :( А и какво е хубаво да се бяга на сняг :)
Пак ми се спи, дребен вече е паркиран, отивам и аз след малко :)
Лека и спокойна нощ !
06/02
Ащанга йога 45 мин.
Храната:
- 1 кафе, бахан ;)
- 2 малки домата, 1 кюфте от мляно месо, варен ориз със зеленчуци
- 1 ябълка
- зелена салата с краставици и домати, кисело зеле с ориз готвено, маслини
На Долен сме си, къщата е пълна с дечурлига, на вън снежец, парното е на макс, какво му трябва на човек за да е щастлив (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.02.15 17:36.
07/02
Почивен ден от спорт :)
08/02
Бягане 5,140 км. вечерно за 31:44 мин. Бавна, бавнааааа....но известно време така ще я карам ;)
Храната :
- кафе
- салата домати, 3 бъркани яйца с овче сирене,1 фпх пълнозърнест със закваска
- 1 ябълка, 3 фурми с какаови зърна
- зелена салата с домат, лук и авокадо, маслини, купичка леща, 2 варени яйца, 1 фпх пълнозърнест със закваска
- тиквени семки (blush)
09/02
Раздвижване след работа, напук на отпадналото ми е безпомощно състояние ;)
Суинг до горе @ 16 кг. - 20, 20, 20, 20, 20
Изхвърляне дясна ръка @ 16 кг. - 10, 10, 10, 10, 10
Същото с лява - 10, 10, 10, 10, 10
Широк клек @ 16 кг. на гърба (giggle) - 20, 20, 20, 20, 20
Храната :
- кафе, бахан :)
- 1/2 краставица, 2 варени яйца, овче сирене, 2 фх Вита
- 2 таханово-кокосови курабийки с Инка
- зелена салата с домат, лук и авокадо, готвено кисело зеле с ориз
Не спирайте да се усмихвате :)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.02.15 10:28.
10/02
Ащанга йога сутринта - 45 мин.
Храната :
- питка с мед на работа по случай вчерашния празник ( Св.Харалампий и Св.Валентина мъченица )
- 1/2 краставица, купичка леща, овче сирене, 2 резенчета луканка
- шепа печени фъстъци
- 2 малки ябълки
- Шопска салата ( пощурях по това овче сирене ), няколко маслини, печено на фурна кисело зеле с ориз и пилешко (inlove)
На работа нищо необичайно, нормален работен ден. У дома доста време отделих за детето, редихме пъзели, ядохме ябълки и така (nlove5) Днес ще се опитам да бягам след работа, дано утихне тоя пусти вятър :@
Хубав и усмихнат ден (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 11.02.15 09:56.
11/02
Изцяло почивен, така се получи просто. Не бях в състояние за какъвто и да е спорт (dull)
12/02
След работа бягах 5 км. - 30:56 мин.
Пак бавно, но това е целта в момента :)
Храната :
- банан с тахан
- салата зеле з моркови, пилешко филе в бекон, ред черен шоколад
- 1 портокал
- шепа печени фъстъци (wasntme)
- шопска салата, 4 яйца в масло, 1 фпх с квас
1 кафе за деня
2 л. вода
А днешната снимка е подарък за Радост и най-голямата радост в живота им :)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.02.15 09:38.
13/02
Ащанга йога - 60 мин. след работа :)
Храната по спомен :
- овесена домашна питка с овче сиренце
- 1 домат, бяла риба, ред черен шоколад
- 1 ябълка
- шепа печени фъстъци
- салата домат, краставица, лук и магданоз, биволско сирене, 3 яйца в масло, задушени грах и картофки
14/02
Бягане в Морската градина 5 км. за точно 30:00 мин. ;)
Храната до момента :
- овес, чиа, банан, кокосово стърготини, какао и мед
- домат, 2 фпх Вита, биволско сирене
- 1 ябълка и 1 мандарина
- вечерята предстои, ще излизаме с мъжо, дечко е на бабин дом :)
15/02
Днес реших да отскоча с мъжо до залата :) не съм ходила на фитнес не помня от кога (wasntme)
Загрях с :
набирания
лицеви опори
раменни преси с дъмбели
напади с дъмбели
5 кръга :
5 обръщане от вис
5 преден клек
5 пуш преса
щанга 30 кг.
4 кръга :
8 клек @ 40 кг.
8 лег @ 40 кг.
20 мин. пътека умерено темпо
И на финала малко Поздрави А, баланс на ръце, стойка на глава
Храната :
- овес, банан, стафиди, кокосово стърготини, какао и мед
- 2 оризовки намазани с горчица
- домат, 4 яйца бъркани с овче сирене, 1 филия хляб от лимец с квас собствено ръчно приготвен от мен :)
Хляба стана бомба. Отгледах си кваса цяла седмица и събота сутринта замесих тестото. След като втаса, оформих на хляб, във формата за хляб и във фурната. Стана също като едновремешния хляб на вид и на вкус със страхотна коричка :) Домашните го харесаха, другата седмица пак :)
За тренировката какво да кажа....не съм се размекнала чак толкова, колкото очаквах (blush) Не се изхвърлях с тежестите умишлено, добре ми беше и така :)
16/02
Почивен от движение ден, имам МТ къде ли не от неделя (dull)
Бяга ми се.
Храната :
- овес, чиа, банан, какао, кокосови стърготини и мед
- шопска салата, пилешко филе запечено с кашкавал, кис.краставички и шунка, ред черен шоколад
- шепа печени фъстъци ( свършиха, край )
- портокал
- 2 ч.л. от сместа ( джинджифил настърган, лимони и мед )
- салата домати, краставици, лук, овче сирене, пъстърва печена
Това мисля беше за вчера. Нормален понеделник, доста работа :D Вечерта имах наготвена вечеря и правих вълшебната смес, играхме с детето на Не се сърди човече, абе нямах силици за кой знае какво като цяло (dull) даже прането ме домързя да прибера и го оставих за днес....пппфффф.....
17/02
Втори ден почивка, нищо не ми се прави, желание нямам, само ми се бяга а времето по точно вятъра не позволява, отвратителен е (dull)
Храната :
- овесена питка с овче сирене
- 1 домат, пилешко бутче печено, 2 оризовки, ред черен шоколад
- 1 портокал
- шепа сурово кашу и бразилски орех
- салата зеле прясно с краставица, грах яхния с 2 кюфтенца от мляно месо, филия от домашния хляб от лимец с квас, шепа тиквени семки ( останали и ги бях забравила )
Подута съм много, ужасно много ми се спи, постоянно ми се спи, студено ми е, искам пролет (sun) Мрън...
Мнението беше редактирано от Vess на 18.02.15 10:52.