Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.01.15
20:37

Тренировка:
Загрявка - вело +раменни ротации+8х50кг. преден клек
1. Клек - 3х100кг.,3х110кг.,3х120кг.,2х130кг.+10х60кг.
2. Полулег с дъмбели - 2х15х30кг./на ръка/ + 8х3/4 от плочките машина г.ч.г.+ 8х20кг. кросоувър перз г.м.
3. Обръщане от земя -6х60кг.,3х70кг.,3х80 кг.+ 10 екстензии.

Отново усетих неприятното опъване във външната част на дясната гърда, може би ще спра лега за 2-3 тренировки. Много лаладжии имаше във фитнеса и се поизнервих, в крайна сметка си има кафета. Чак ми идва да напиша статия “Мъжките кифли във фитнеса”. Спрат се пред стойката за клек и правят мухабет  по сумати време и просто пречат, направиш забележка, че пречат дръпнат се отидат до лега и пречат на другите 1-2 двама в фитнеса, които в действителност го ползват по предназначението му. Не мога да ги разбера такива хора за какво посещават ши%€§ия фитнес, при положение, че нищо не правят и не само, че не прогресират ми регресират, чиста загуба на време и пари.

Храната след 39 часа фаст:
13:00ч. - сандвич/ две филии домашен многозърнест хляб, свинска пържола на скара и резън  кашкавал/
19:30ч. - тас кебап/ месо от свински бут, около 50 грама кафяв ориз/, около 100 грама домашни соленки/ ръжено брашно, зехтин, сусам, кашкавал/, един банан, малко помело, фреш от моркови, портокали и ябълка -400мл.
21:30ч. - около 150 гр., домашни соленки, кофичка 4,5% кисело мляко с 40-50 грама стафиди.

Храната е добре, засега се чувствам отлично с дългите фастове. Утре планувам отново без хранене, ама ще видя какво ще ми предложи денят. Днес захвана нещо и се наложи да захвана друго и след това друго и за цял дне свърших по - малко от всичко и нищо конкретно.  Общо взето това е !

Мнението беше редактирано от I`M на 27.01.15 20:38.

28.01.15
19:04

Храна - нямя. Утре по обяд ще хапна нещо.
Доста натоварен ден. Инсталирах си някакво приложение, което мери изминатите крачки. И представа си нямам нито на какви изгорени калории отговарят, нито каква работа ми върши точно, но някак си ми е кеф да знам колко крачки съм минал, особено на работа, та днес -3000 крачки. Имам усилващото се главоболие, което се дължи на дългото взиране в компютъра. Отбелязвам, че вече усещам, малко по -изострен глад от изминалите фастове, но ще изкарам поне до 36 част от фаста. Май, май е това.

29.01.15
21:43

Тренировка:
Загрявка -  вело + раменни ротации и малко висене.
1. Военна преса- 5х60кг.,3х70кг.,5х60кг.,7х60кг.
2. Високо изтегляне от земя - 3х5х70кг.
3, Сгъване с прав лост - 10х20кг.,6х40кг.,6х50кг.+20х20кг.
5 мин. интервално на 12 градуса наклон-колкото да изгоря някой и друг мускул, ако случайно съм направил на тренировката.

Много интересно се получи на военна преса. Първата 5 на 60 кг., с много зор, даже петото повторение не го пуснах до долу. 70-то ми се видяха непосилни, ама избутах до една тройка. Следващата 5 на 60, обаче ми беше приятна и без многоз ор. Последната серия същобеше  приятна Щях да направя даже 8-ца, ама взеха да ми се плъзгат ръцете по лоста и имаше опасност да си вградя щангата в главата.
Винаги когато правя високо изтегляне, обръщане + преси, другите в фитнеса ме гледат с “какво по дяволите прави тоя”. Мисля, че съм единствения, който прави военна преса, даже май никои не прави раменни преси прав. Въпреки, че напоследък избягвам раменните преси, заради болките в рамената и ежедневния лег, които ме изморява много в рамената.
Храната след около37 часа фаст:
10:30ч. - 4 рохки яйца, филия домашн ръжен хляб, 50 грама краве сирене, кофичка 3,6% кисело мляко с 20-30 грама стафиди, 50 грама 74 процента шоколад.
20:45. - два големи пилешки бута на фурна с около 150 грама картофи на фурна, 3 препекани фулии домашен хляб с масло и хайнц кетчуп, банан, 500 мл. фреш от моркови, портокал и ябълки.
22:00ч - кофичка 4.5% кисело мляко с 30-40 грама стафиди, ябълка, малко маслини сорт каламата.

Динамичен ден с много ангажименти. Врътнах според телефона 4785 крачки. 
Във фитнеса има един голям постер/ реклама на Давидоф чампион. Всеки път като го видя си викам “д..б. хубаво ползвам парфюма, ама що не го докарвам до фигурата на манекена” ;) Днес се теглих, въпреки че принципно го правя в неделя, важното е че кг са вече 97 -6 за 20 дни. Видимо разликата във формата е голяма, дори и от миналата седмица, талията намалява, а гърба продължава да се очертава, странното е, че и изглежда по-голям. Дори има заченки на сваляне в паласките и корема. Гърдите стоят още мазни. Винаги пръво ми се омазнява гърба и първо той се чисти. Ще се щракна и някоя снимка отпред след някоя седмица. Обмислям да увеличавам малко калориите в дните, които ям, че тялото ми подсказва да ги увелича.

30.01.15
19:57

Ден без храна. Утре планувано хранене след тренировката сутринта или по обяд.

Днес нищо толкова интерсно на работа, но поне мина денят по-динамично, то рядко не е, даже  в повечето случай е повече от необходимото.
Уж скочих до магазина да си взема само малко моркови и портокали за фреш, та смятах да дам едно 5- 6 лева максимум, ама как се завъртяха нещата , че оставих 100лв. - и не купих моркови, честно не знам.
Черното беше на промоция с чаши, та взех една бутилка, после си казах така и така тръгнах, та купих и три кила врат и три кила пилешко филе и сега се чудя как да ги набутам в фризера, че миналата седмица го напълних. Добре, че поне се отказах от бутилката просеко, която държах близо 30 сек. в ръката си в чудене.  Имах и други разочарования днес, карам зад една доста приятна група жени, като ги подминах изненада - отзад руси, отпред грозни. Имам “ужасна” мускулна треска на трапеца от високото изтегляне вчера.  Утре ще видя как ще процедирам с тренировката, може би един гръб да врътна. Много хаотично ми тече мисълта тези дни, даже някои път е само хаус без наличие на мисъл. Това е !

31.01.15
14:03

Тренировка:
Загрявка - вело + р. ротации.
1. Набирания с широк надхват -3х5х10кг.
2. Набирания с тесен надхват - 3х5СТ
3. Набирания с раменен подхват - 5,4,5СТ
4. Мечка - 8х60кг.,8х70кг.,6х80кг.
5. Пулоувър на скрипец- 8х30кг.,8х40кг.,8х50кг.

Имам много силна мускулна треска в трапеца и раменния пояс, та доста сковано ми мина днешната тренировка. От друга страна пък усетих как гърба работи при всичките упражнения, които направих. Изгубих си някъде едната ръкавица, а ги бях купил наскоро. От набиранията ми се образуваха яко мазоли на изнежените ръчички. Трябва да купувам отново, а мразя да давам кинти по два пъти за едно и също нещо. Възстановяване взе да ми куца. Свършва ми бцаа-то и се чудя дали да купувам, напоследък хич не ми се дават пари за добавки, а и почти не ги пия, ама с приема на малко калории все по уморен се чувствам след всяка тренировка, та чуденето си остава засега.

Храната след около 40 часа фаст:
13:20ч. - купа фасул и едно голямо парче от свинска плешка/около 350-400гр./, лютя чушка, две филии домашен многозърнест хляб с масло и хайнц кетчуп, салата/ авокадо, моркови, ряпа и зеле/, 400 мл. фреш от моркови, портокали и ябълки.
17:00ч. - пица/ пълнозърнесто брашно, свинско и пуешко месо, сирене, кашкавал, кладница, маслини, доматен сок, хайнц кетчуп, смляна люта чушка, зехтин/, малко помело и един банан. Банана може да го заменя с круша в зависимост какво ми се яде вечерта, а може и двете.
Това хайнц кетчупът, не знам какво му слагат, ама съм се пристрастил - всяка филия, която ям е намазана с него.
Сутринта се юрнах на пазар с майка ми, че баща ми не може да кара в момента кола, уж за малко ама откарах 2 часа почти. До края на деня -излежаване и филмчета, не ми се мърда никъде. Под въпрос е обедната дряма, ако мога ще я избегна. Това е .

01.02.15
16:47

Тренировка:
Загрявка - вело +р.ротации + висене на лост
1.  Лег  -20х20кг., 8х60кг.,8х90кг.,8х100кг.,8х90кг.
2. Полулег  - 8х60кг.,8х80кг.,8х90кг.
3. Полулег на машина - 3х8-10
4. Лег с тесен хват - 6х90кг.,2х6х60кг.
5. Разгъвъне с въже -3х8х50кг.
6. Ритник на скрипец - 3х10х10кг.

Разтежението в дясната гърда се оказа много по-сериозно отколкото предполагах. На 100 кг. така ме сряза, че едвам направих 8-ца. На 8-то повторение за малко да се затисна. Чак ми изглеждаше нереално да се затисна с такава смешна тежест, но болката си беше доста силна. Как да е нали съм си инат,  та свалих на 90-сет, ама и на тях ме сряза. Пробвах полулег и по - не се усещаше болката, ама не рискувах да сложа работните тежести и на полулега си останах  с вработващите. Силна мускулна треска на гърба от вчера и на трапеца и  рамената, ме принудиха да врътна класиката-гърди/трицепс. Не знам защо пробвах лег с тесен хват, никога не съм го харесвал това упражнение и винаги съм го усещал навсякъде другаде, но не и в трицепсите, да не казвам и колко трагична ми е формата на изпълнение. Колкото и да не искам, май ще трябва да спра да правя легове, поне седмица, дано да не се наложи и повече.

Храната след около 21 часа фаст:
15:30ч. - 150 грама свинско на фурна, една чушка пълнена с к. ориз и свинска кайма, остатъка от пицата от вчера, филия многозърнест домашен хляб с хайнц кетчуп и масло, няколко резъна манго и круша, 400 мл. фреш от моркови и портокали.
18:30ч. -  свински карначета/стара планина/, две филии домашен хляб с х.кетчуп, люта чушка, салата от авокадо, моркови, ряпа и зеле, малко помело и ягоди.
19-21. - два пакета пуканки и пакет солети.
22:00ч. -  кофичка кисело мляко 4.5% с 20-30 грама стафиди, малко маслини и 20-30 грама белен слънчоглед.

Чудя се дали да не прибавя още нещо, че ми са малко калориите май. Утре ще е  ден без хранене, така или иначе. Сутринта ходихме хем да пием кафе с една приятелска семейна двойка, хем и да организираме парти за предстоящия рожден ден, на дъщерята. Забравих да си сложа винетката, дано утре да се сетя сутринта да е залепя, че ще ме глобят някъде, а съм купил винетки. Остатъкът от вечерта е ясна -  сърфиране в нета, после филмчета и пуканки.

02.02.15
10:15

казано от Иван Марков на 01.02.15, 16:47:

...
1.  Лег  -20х20кг., 8х60кг.,8х90кг.,8х100кг.,8х90кг.
2. Полулег  - 8х60кг.,8х80кг.,8х90кг.
3. Полулег на машина - 3х8-10
4. Лег с тесен хват - 6х90кг.,2х6х60кг.
...

Разтежението в дясната гърда се оказа много по-сериозно отколкото предполагах. На 100 кг. така ме сряза, че едвам направих 8-ца. На 8-то повторение за малко да се затисна. Чак ми изглеждаше нереално да се затисна с такава смешна тежест, но болката си беше доста силна. Как да е нали съм си инат,  та свалих на 90-сет, ама и на тях ме сряза. Пробвах полулег и по - не се усещаше болката, ама не рискувах да сложа работните тежести и на полулега си останах  с вработващите...

Значи имаш разтежение, получаваш болка по време на тренировката, но довършваш това упражнение, което ти причинява болка и после правиш още три, включващи активно същия мускул? Нали знаеш рецепта за какво е това?

02.02.15
18:57

казано от Boby_ на 02.02.15, 10:15:

казано от Иван Марков на 01.02.15, 16:47:

Значи имаш разтежение, получаваш болка по време на тренировката, но довършваш това упражнение, което ти причинява болка и после правиш още три, включващи активно същия мускул? Нали знаеш рецепта за какво е това?

Рецепта за непланувана почивка. Истината е, че мразя да си променям плановете и въпреки риска предпочетох да направя това, това което планувах, вместо да спра и да се прибера. Не съм сигурен, но мисля, че юристите му казваха на това поведение - самонадеяност.  Осъзнавам вредоносните последици, които могат да настъпят, но смятам, че поради личните ми качества , в случая на мускулатурата, като еластичност и здравина на мускула, ще попречат  да настъпят вредоностните последуци  и контузията няма  да се случи точно на мен. Обикновено, обаче нещата не стават така както ги мислим. Така или иначе през изминалата нощ ми се наруши сънят от болка в областта над горната част на кръстта, която болка се пренесе и в станичната част на началото на ребрата. Гърба ми е натегнат, чак до кокал, та ще си дам 3-4 дни почивка от всякакъв вид трениране с тежести, само кардио, ако не ме заболи кръста при бягане.

Сега по програмата -  Днес ден без хранене. Не усещам усезаем глад, само леки намеци на стомашната система от време на време, което е в реда на нормалното. Работният ден бе такъв какъвто го обичам -  много задачи, но без нерви и някой да ти виси на главата и времето минава без да го усетиш. Досега съм приел около 2 литра течности, до края на вечерта ще се опитам да приема още литър -литър и половина.

03.02.15
20:31

Храната след около 43 часа фаст:
17:00ч. - около 200 грама свинска наденица от кълцано месо, 40 грама 74% шоколад
19:30ч. - 400 грама пилешки гърди на фурна  с кладница и масло, смляна люта чушка, две филии домашен многозърнест хляб с масло и хайц кетчуп, 400 мл. фреш от моркови и портокали, почти цяло помело.
Около 10:00ч. - кофичка 4,5% кисело мляко, с 20-30 грама стафиди, 200 пилешки гърди и пакетче солети.

Гърдите на фурна, въпреки маслото и гъбите, стояха леко сухи, но пък месото беше хубаво с много приятен аромат.  Трябва да приема повечко калории днес, но честно казано се чувствам толкова нахранен в момента, че не знам дали ще мога да изпълня плана с храненето в 10 часа, а дори и с него пак ми са малко калориите . Поне млякото може да се опитам да изям и солетите. За солетите винаги намирам сили да ям.
С тези дълги фастове засега бързо свалям килограми и отделно апетитът много взе да ми пада в дните за ядене. Проблемът идва в тренирането и то, не че нямам сили да тренирам, а в насока възстановяване. Възстановявам се в пъти по-бавно от преди и мускулните трески в съответните групи ме карат по седмица.

Работният ден  - много тежък, уморителен и изтощаващ. Утре плануван ден без хранене, ако няма някакви извънредни ситуации. Това е!

Мнението беше редактирано от I`M на 03.02.15 20:52.

03.02.15
22:47

Отдавна ти следя дневника –  и все пак  : защо не правиш кардио. Нещо от рода на тенис на корт, кросчета , колело, футбол и т. н.

04.02.15
20:10

казано от чичо Сам на 03.02.15, 22:47:

Отдавна ти следя дневника –  и все пак  : защо не правиш кардио. Нещо от рода на тенис на корт, кросчета , колело, футбол и т. н.

Принципно защото не обичам да правя кардио, а и никоя от изброените дейности не ми доставя удоволствие. Това от една страна. От друга считам, че мога да постигам желаните от мен резултати и без кардио, само с тренировки с тежести. Получава се така, че имам възможността да постигам резултат, без да използвам средство, което не ми харесва и не желая да използвам. Отделно аз си вярвам в хипотезата, че най-важен е дефицита. Кардиото го виждам само като средство за допълнителен енергоразход и докато мога да минавам без него, няма да го правя. Сега не знам до колко може да се счита за кардио, но обичам да ходя по балканите и терени със силно изразена денивилация. Стремя поне  в единия ден от уикенда правя по една продължителна разходка в планината. Преди съм ходил и на разни преходи. Сега поради сезона съм спрял тези мои активности, но позатопли ли се  - ще ги подновя. В заключение - не отричам ползите от кардиото, просто смятам, че мога да мина и без него, при положение, че не ми кеф да го правя.

Ден без хранене. Леко притъпено усещане за глад, засилващо се от мисълта за аромата на спагети болонезе, които усетих преди малко, когато бях в кухнята. Преди да се прибера вкъщи, минах да ми смелят малко фъстъчено масло. Едно, че го обичам, друго че е идеалено за попълване на калории. Взех си и бутилката просеко, на която миналия ден се чудих, ама днес не я пропуснах. Случайно видях и някаква съомгова пъстърва на промоция, та и от нея взех, че не съм опитвал такова хибридно чудо./б$х мама му-тея промоции ще ме разорят/. Един колега много ми хвали зеления китайски чай на листа, че бил много силен и ободряващ, даже го изкара по -  ободряващ от кафето. Аз кафе не обичам и не пия, та ще го пробвам този чай, дали наистина има такъв ефект върху нервната система. Общо взето това е по отношение на дневника за днес.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.02.15 20:12.

05.02.15
08:43

казано от Иван Марков на 04.02.15, 20:10:

Принципно защото не обичам да правя кардио, а и никоя от изброените дейности не ми доставя удоволствие. Това от една страна. От друга считам, че мога да постигам желаните от мен резултати и без кардио, само с тренировки с тежести. Получава се така, че имам възможността да постигам резултат, без да използвам средство, което не ми харесва и не желая да използвам. Отделно аз си вярвам в хипотезата, че най-важен е дефицита. Кардиото го виждам само като средство за допълнителен енергоразход и докато мога да минавам без него, няма да го правя. ...

В заключение - не отричам ползите от кардиото, просто смятам, че мога да мина и без него, при положение, че не ми кеф да го правя.

Това все едно аз съм го писал. :D

05.02.15
19:03

Хранене, след около 38 часа фаст, както следва:
12:30ч. - спагети с късчета свинско месо и нарязана свинска наденица/СП/, сирене, кашквал, хайц кетчуп, подправки.
19:30ч. - руло стефани, доматен сок с малко печени картофи, авокадо, ряпа, моркови и зеле, две филии домашен хляб с масло и хайнц кетчуп, 400 мл. фреш от моркови и портокали, 5-6 фурми, банан, помело.
22:00ч. - 40-50 грама фъстъчено масло  омесено с около 20 грама течен шоколад, кисело мляко 4,5 процента с 20-30 грама стафиди. пакетче солети. - Утре по план ден без хранене.

Много ми се тренираше днес, на косъм се размина да отида да повдигам малко, но в крайна сметка разума надделя/странно/. Ще гледам да не тренирам поне и утре, да откарам едно пет дни, пък дано и седмица. Няма да е добре леките болежи, да ги превърна в сериозен проблем. Сега няколко реда за режима. Откакто започнах да се храня, общо взето, цял ден не ям, на другия ден само да  вечерям, наблюдавам върху себе си увеличение на мускулните спазми. Получавам доста често силни спазми/най-вече в прасците и краката като цяло/ и то винаги се случват по време на сън. Тази нощ скачах на пожар да мятам кълки от силен спазъм в прасеца, даже и в момента ме подсеща за себе си.
Сутринта пих една чаша зелен чай и наистина доста ободряващо ми подейства.
Неделята ще ходя на казан, за да варя на баща ми ракията, а представа си нямам как точно се вари ракия. Винаги само съм носил джибрите до казана и с това приключваше задължението ми на млад спиртовар. Добре, че ще има хора с мен, които знаят какво точно ще правим. Не знам дали съм споменавал, но баща ми не накусва никакъв купен алкохол, пие само направените от него ракия и вино. Интересното е, че като имам гости всички пият само от ракията, никой не иска уиски, коняк или водка. Е сега аз като я правя, може да пропият и купен алкохол :)

Мнението беше редактирано от I`M на 05.02.15 19:35.

06.02.15
20:01

Ден без хранене.
Като цяло много изнервен и кофти ден, започнал с три часова среща и продължил с постоянно изникващи проблеми. За капак едвам се прибрах заради двучасовия силен  дъжд, който бе достатъчен да направи пътищата реки.  Ненормално време в ненормална държава, звучи някакси нормално. Никаква пътна мрежа нямаме, с никаква отводнителна система, а се събират пари от винетки, данъци и куп глоби. Отново имаше забила се в канавката кола. Аз карах с 50-сет, а  така ме засили на 2-3 пъти, когато минах през няколко микроязовира, на които българската пътна мрежа бе дарила живот. Наскоро се видях с поредния мой познат, който емигрира. Беше се върнал за празниците и за да забере и майка си с него. Млад, кадърен, образован и предпочита да “мие чинии” в чужбина, отколкото да живее тук. Не знам дали някой от политици, работодатели, медии и т.н. изобщо осъзнава, че почти всички млади и кадърни хора напуснаха държавата и това ще се превърне в голям проблем в близко бъдеще. Често съжалявам, че когато можех, не отидох в щатите на бригада, а можеше  да се опитам да остана там. Надявам се , живот и здраве, да избутам поне до да изпратя детето да учи навън и да си остане да живее там. Не ми се иска  с такива песемистични мисли закривам днешния пост от дневника, но ... :(

07.02.15
12:36

Мернах в предпоследния пост нещо за някакви спазми в прасеца - от какво мислиш, че са? Приемаш ли допълнително магнезий? (ако си го споменавал назад в дневника извинявай за въпросите, но не ми се рови да търся...)

07.02.15
16:07

Честно казано, спазми ми са се появявали винаги когато съм на някой режим за сваляне на килограми. По пътя на логиката, си мисля, че  е от липса на някакво вещество. Имам на хия -лабс комбинацията -магнезии, калции и витамин д, май беше, но забравям да го пия. Един -два пъти на седмица, ако се сетя приемам по две хапчета. Както казах, спазмите винаги са в краката, най-често в прасците и все през ноща се получават. Може би трябва по -  често да приемам магнезия и да взема и някакви общи витамини и минерали. Имам някакви мътни спомени, от незнайно къде, че и приема на креатин можело да доведе до мускулни спазми. Аз креатина го приемам в дните когато ям / не знам дали няма да прекъсне фаста, ако го приемам в дните когато не се храня/ в доза от по 5-8 гр., та не смятам, че може да е от него и си остава варианта с недостига.

Тренировка - няколко загряващи серии лег с 60 и 90 кг. с по 10 повторения и няколко загряващи серии на полулег с дъмбели с 24и26 килограмови дъмбели, някое и друго набиране с широк надхват и малко вертикален скрипец с тясна ръкохвата, за финал три минути на велото с високо темпо.

Тренираше ми се и отидох до фитнеса с намерението просто да се раздвижа. Гърдата ми ме сряза още в началото и затова по  - внимателно  и с хубава загрявка, направих няколко интензивни серии с кратки почивки. Сутринта се събудих със силна болка, която не мога да определя дали идва от бъбреците или от кръста. Предполагам, че е от някакъв прискрипан нерв/ може би е по точно да се каже, че се надявам да е от това/, защото болката не е локализирана точно в бъбреците и кръста, а се простира и отстрани на коремните мускули, чак до горната част на корема. То цяла седмица съм така. Отново болежките се появяват само през ноща,, около 3-4 часа сутринта и до към 9-10 часа  ми отминават и не ме боли през остатъка от деня. Няма как да е от матрака, защото го смених преди два - три месеца и дадох доста пари за него, а и откак съм го купил се наспивам много по-добре от преди. Та дано да е някакъв нерв и да мине бързо. Не знам, но тези дни много ми се тренира. Особено през седмицата, си мисля само как да ми свърши работният ден и да поблъскам малко след работа, но уви.

Храната след около 37 часа фаст:
11:00ч. - 300 грама свинска кайма на фурна, запекана с кашкавал, 2 филии домашен хляб с масло й хайнц кетчуп, едно варено яйце с резън кашкавал, стрита люта чушка, 400 мл. фреш от моркови и портокали.
14:00ч. - около 250 грама филе от сьомгова пъстърва, малко картофена салата, 2/винени/ чаши просеко.
18:00ч. - 3 /60гр,/ кюфтета от телешка кайма, домашна лютеница, 2 филии домашен хляб  с масло, круша, банан, крем карамел.
Едит: отпаднаха банана и крушата, добавям още 2 кюфтета и малко луканка на скара/ невероятно добре се получи/

За първи път ядох от съомговата пъстърва и много ми хареса. Отделно много добре вървеше и с бялото вино.  Определно си заслужава парите и ще взимам отново. Повече  ми хареса от балканската пъстърва.  Жена ми прави страхотен крем карамел, та количеството което ще изям не е малко. Ако си мъж, който се опитва да поддържа някаква форма/ различна от кръговидните геометрически фигури/, фактът че жена ти готви страхотно не винаги е от полза ;)

Сутринта се теглих с панталон, тениска и преди посещение на WC - 96.5кг., което е добре и предизвика лека усмивка на лицето ми, когато цифричката се изписа на дисплея на кантара. Утре ще ходя да варя ракия рано сутринта, така че най-вероятно няма да мога да тренирам. До края на деня - излежаване, интернет и филмчета.

Мнението беше редактирано от I`M на 07.02.15 19:50.

08.02.15
15:42

Храната след около 17-18 часа фаст:
13:00ч. -  две телешки кюфтета, луканка на скара, филия д.х. с масло и х.к.
15: 00ч. - пилешки дробчета на фурна, кофичка 3,6% кисело мляко с 100 грама стафиди, половин бутилка бяло вино, малко фъстъци.
18:00ч. -  домашна пица/ бяло брашно, пилешко филе, свинско месо, домашна луканка,, кашкавал, сирене, зехтин, маслини, топено сирене, люто, печурка, доматен сос и х.к./,  “жадна монахиня”/ домашен сладкиш с 7-8 яйца и много захар/, 50 грама шоколад с 50 грама хенеси.
20-22ч. - пуканки, 3,6% кисело мляко с 50 грама стафиди.

Малко релакс с храната. При положение, че правя три пъти седмично по 36-46 -ст часови фастове, не смятам, че  днешното отпускане  ще повлияе отрицателно на свалянето, даже точно обратното.
Сутринта станах рано за да може да се оправим по - навреме, че не ми се висеше цял ден в ракиджийницата. След като приключихме, откровено си ме мързеше да тренирам, а и изведнъж много захладня и задуха, та и времето ми стана неприятно. За да е пълен неделният релакс, смятам след малко да се “пльосна”  във ваната, да пробвам дали ще има някакъв ефект от хидро масажа върху болежките по гърба и кръста. Вечерта ще си  погледам сериалите от тази седмица и май така  ще си замине и този уикенд.

09.02.15
20:07

Ден без хранене. Тази нощ отново се пробуждах от болки в бъбреците. Остане ли ми малко свободно време  ще отида на лекар. Естествено ако се задълбочат болките няма да чакам да остана свободен, а направо ще отида. Тежък работен ден и съм направо смазан. Като имам изнервен ден, апетитът ми се изостря и времето става  най- не подходящото  за фастове, но ще изкарам до утре най-малко до обяд.
Поне захладня малко, та да вземе да изсъхне луканката. Миналият ден я пробвах, ама беше чисто сурова и я пеках. Кофтито е, че парчета са по кило и като е още сурова малко трудно се реже и за пекане/ сплесква се/, ама не се оплаквам ...

Мнението беше редактирано от I`M на 09.02.15 20:08.

10.02.15
20:24

Тренировка:
Малко 6-ци и 8-ци на 90 и 100 кг., полулег, малко 9-ки, 10-ки и 6-ци на набиране с широк надхват, малко хоризонтален скрипец и малко сгъване с 12кг. дъмбели на полулег.

Понаболяваха ме гърдата и кръстът, но направих някоя и друга серия. Много ми се тренираше и честно казано след тренировка видимо ми се вдигна настроението.
Храната след около 42 часа фаст:
16:00ч. - малко пилешки дробчета на фурна, около 200гр. домашна луканка с една филия домашен ръжен хляб.
19:30ч. - 250 грама филе от сьомга на фурна, две лъжици консервен боб на хайнц/ два вида - с доматен сос и обикновен червен боб/, малко пържена в масло печурка, 400 милитра фреш от грейфрут, чаша/винена/ просеко, две филии домашен хляб.
22:00ч. -50 грама фъстъчено масло, кофичка 3,6% кисело мляко с 30-40 грама стафиди.

Реших да повиша качеството на храните, от  които си набавям калориите след фаста и изобщо да започна да намалявам калориите в дните, в които се храня. Това решение подлежи на корекции в зависимост от умората и усета за глад в последващия ден без храна.

Понеже в фирмата, в която работя има повече змии от главата на медуза и  много често се получава някой да не си свърши работа с оправдание от типа на -  това не ми е казано,  не съм рабрал, казах на еди кой си и прочие,  което доведе до положението комуникацията да става  почти изцяло в писмен вид, за да се избегнат прехвърляния на отговорността от типа описан по-горе. Та днес беше един от тези дни, които бях окупиран с писането на разни и-мейли за да документирам “че съм предал нататък”. Като цяло е добър този метод на комуникация с и-мейлите, само дето понякога отнема много от времето, което така или иначе все не стига. Иначе като цяло приятен ден, което не е на добре, защото винаги след един приятен ден по закона на Мърфи, следват няколко неприятни дни, за съжаление.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.02.15 20:59.

10.02.15
20:25

Дублиран пост

Мнението беше редактирано от I`M на 10.02.15 20:26.

10.02.15
21:29

казано от Иван Марков на 10.02.15, 20:24:

Много ми се тренираше и честно казано след тренировка видимо ми се вдигна настроението.

Endorphins baby!

11.02.15
19:34

казано от charlie brown на 10.02.15, 21:29:

казано от Иван Марков на 10.02.15, 20:24:

Много ми се тренираше и честно казано след тренировка видимо ми се вдигна настроението.

Endorphins baby!

Аз съм се заблуждавал досега, че само от шоколада ставало така :)

Ден без храна. Отбелязвам като грешка, факта че вчера приех значително по-малко калории от предишните дни. Днес усещам много по -изострено чувство за глад и отпадналост в сравнение с  дните, в които приемам повече калории. Отделно чувствам много по-силно мускулната треска от нормалното, дори се замислих да  се откажа от ежедневната  Супер Екстремната Кардио Сесия, но жената настоя, а и не оказах много голяма съпротива  :) За утре си отбелязвам да приема повече калории. Общо взето това е за днес, свито и постно, досущ като в стомаха  ми.

Мнението беше редактирано от I`M на 11.02.15 19:37.

12.02.15
21:12

Тренировка:
1. Преден клек - 20х20кг.,6х60кг.,3х70кг.,3х80кг.,2х90кг., малко заден клек на 60кг.
2. Раменна преса с дъмбели - 8х12кг.,8х22кг.,8х28кг.+3х 8 на машина + брадфорд преса с лоста до отказ.
3. Повдигане на ременете/ предполагам, че обратното на дроп серии е ъп серии/ -8х90,100,110,120

На предния клек 90кг. , не бих казал, че ми тежаха, но имах чувствтото, че ще ми чупят китките.  Тренировката бе плаха от към тежести, но интензитета бе на ниво. Като цяло още, като си сложих слушалките и си пуснах uncontrolled substance, влезнах в ритъм и и усилих оборотите. Днес видях и нещо ново в залата - работни серии на тяга с крив лост и две 5-ци върху него, сгъване с бицепс е една ръка, а с другата писане по телефона и няколко минутно позиране от скини-фат гай/на български не знам как да го кажа, че да не звучи тъпо/  все едно е образец на мъжката мускулна анатомия. И трите субекти бяха различни.

Храната след около 39 часа фаст:
12:40ч. - гювече/ домашна луканка, яйце, кашкавал, сирене, масло, гъби/ филия домашен хляб, шоколад 72%
20:00ч. - пилешко на фурна с кафяв ориз, стрита л.ч., две филиики домашен хляб с масло и х. кетчуп, почти цяло помело.
22:00ч. -  кофичка 3,6% к.мляко с 20-30 грама стафиди, 50 грама ф.масло, пакетче пуканки.
Шоколада беше с карамелизирани какаови зърна и беше един от най-вкусните, които съм ял. Записвам си, че беше на някаква френска  марка Ноир, да не я забравя утре - другиден

Днес странен ден, като цяло, с няколко дежа вю та. Шефа каза да си вземем с колежката за негова сметка тоя последния и-фон. Аз отказах - вижда ми се глупаво да се дадат две хиляди камъка за един от най-грозните телефони правени някога, дори когато парите ги дава друг. Нокийката с бутоните си е идеална, а нексуса не го заменям докато не го счупя или се развали. Като си тръгвах точно до колата намерих портмоне. Добре, че се указа на една от колежките и  нямаше нужда да търся някой по адрес за  да го връна. За трети път ми се случва. Два пъти преди това съм намирал портмонета. Вторият път беше още, когато бях ученик и имаше вътре около 1200-1300 лева по спомен и карти и документи. Човекът беше супер радостен, когато отидох до тях и му дадох портмонето. А аз преди около 4 години си изгубих моето. Вътре имаше 306 лева и всички лични документи, а самото портмоне струваше около 60-70 лева. Тогава работех за 350 лв. заплата на месец, а жена ми беше в болнични поради бременност. Не само, че никой не ми върна портмонето, но ми писаха акт, че съм го изгубил и трябваше да си платя таксите за новите документи. Наложи се нашите да ми платят сметките и да ни дадат пари за храна. Та понякога се замислям има ли смисъл да правиш добро и до колко е вярна приказката “няма не наказано добро”. Как да е разни дежа вю та ми се случват днес. Хубавото е, че след много опити успях да резервирам за другата седмица стая в хубаво спа  хотелче. Хотелите, които харесвам, бяха заети. На това не съм ходил досега, но по снимките изглежда доста приятно.

12.02.15
21:21

казано от Иван Марков на 12.02.15, 21:12:

...Като си тръгвах точно до колата намерих портмоне. Добре, че се указа на една от колежките и  нямаше нужда да търся някой по адрес за  да го връна. За трети път ми се случва. Два пъти преди това съм намирал портмонета. Вторият път беше още, когато бях ученик и имаше вътре около 1200-1300 лева по спомен и карти и документи. Човекът беше супер радостен, когато отидох до тях и му дадох портмонето. А аз преди около 4 години си изгубих моето. Вътре имаше 306 лева и всички лични документи, а самото портмоне струваше около 60-70 лева. Тогава работех за 350 лв. заплата на месец, а жена ми беше в болнични поради бременност. Не само, че никой не ми върна портмонето, но ми писаха акт, че съм го изгубил и трябваше да си платя таксите за новите документи. Наложи се нашите да ми платят сметките и да ни дадат пари за храна. Та понякога се замислям има ли смисъл да правиш добро и до колко е вярна приказката “няма не наказано добро”.

Аз продължавам да смятам, че си струва да помага на хората и да се прави добро. Вселената не е справедлива и няма реципрочност. Човек не бива да очаква доброто да му се върне. Аз го правя заради вътрешните си убеждения и защото не мисля, че човек трябва да постъпва така от страх от наказание или поради очаквана награда. Вярно е, че много малко хора в наши дни правят подобни неща, но например миналата седмица малката ми дъщеря загуби портмонето си с личната си карта и всички спестени по Нова година и рождения си ден парички (малко, но скъпи за нея). Още същата вечер едно 13-14 годишно момиче мина през нас и го донесе с всичко вътре.
Така и трябва да бъде - някои хора постъпват така, други не. Трудното е да познаем кой от кои е и на кого от тези около нас може да се разчита в трудна ситуация.

12.02.15
21:44

Аз продължавам да го правя, не заради друго, а заради вътрешните си убеждения. Няма да забогатея от 1000 намерени лева, ама този който ги е изгубил може да не може да изкара със семейството си месеца, а и да може парите не са мой, така расъждава аз. Не бих казал, че съм добър човек, но с ръка на сърцето мога да кажа, че съм честен.

Иначе, туко що ми се случи поредната неприятна история. На комшията сме разрешили да минава тръба за парно през нашия гараж. Още миналата взима взе да пуши и му казахме лятото да си го управи, че тръбата се е напукала. Не го оправи и в резултат преди малко ми се тропа на вратата и ми казват от гаража ти излиза яко пушек. Слизам на бегом, отключвам гаража игледам как  тръбата се пропукала и излиза огън от нея, почти стигнал до гумата на колата. Влизам със затаен дъх и хвърлям няколко кофи вода и го изгасихме. Извадих колата, но утре ще гледам дали има поражения по боята. Изгоря ми чисто нова водоструийка, зарядното за акумулатора, една въдица на баща ми и аз яко се обгазих. Очите още ми сълзят и яко ме зацепи главата. Добре поне, че се разминахме с малкия дявол.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.02.15 21:50.

13.02.15
19:10

Ден без храна. Утре, по случай хубавия празник, ще имам гости и храната ще е по-свободна и прием на алкохол ще има. Днес изнервящ и муден ден, ама го избутах. Планувам утре сутринта да потренирам малко. Отивам към 95 килограма вече, а ако си обръсна брадата, може да падна и под 95 :)

14.02.15
12:51

Тренировка:
Загрявка - Вело + раменни ротации.
1 Лег с лост - 20х20кг.,8х60кг.,8х90кг.,8х100кг.,8х110кг.+15 х60кг.
2. Лег на машина - 4х8х всички плочки +2х5кг., допълнителни.
3. Флайс на машина - 3х8хсредата на плочките.
4. Бутане на скрипец с права ръкохватка -8х40,70,80кг.
5. Ритник на скрипец - 3х6х10кг.
6. Колелце от колене - 2х7.

Днес много по - малко ме болеше гърдата и даже се поблазних на лега да направя и една осмица на 120кг., ама реших да поизчакам още малко ,преди да сложа повечко килограми, за да не се връщам в начална точка. Реших да врътна класически сплит гърди-трицепс, само че  с много висок интензитет, почти без почивки.

Храната след около 38 часа фаст:
12:00ч. - доза протеин, домашно калцоне, 200 грама домашна луканка/ предимно телешка с малко свинско/.
До края на вечерта храната е неопределима към момента. Със сигурност ще има 300-400 грама свински врат на скара. Днес ми раздадоха много неща, разните му вафли и прочие- няма да ги ям, но домашните кроасани от учинайка ми, домашната пита на майка, курабиите на жена ми, не мога да ги подмина. Ще гледам поне да ги огранича. Ясно е вече - ще е зареждащ ден. Изборът на алкохол ми е ограничен до черно джони, хенеси файн и просеко, но все пак съм затруднен. Пие ми се просеко, особено с вратната пържола, ама ако пия вино ще изпия доста, а от джонито най-много до 150 грама да го докарам, от друга страна пък конякът ще върви с плодовата торта. Изобщо съм поставен пред труден избор. Последния път, когато бях поставен пред такъв избор ги омеших и ...
Вчера или минали ден писах, че вече клоня към 95 кг., сутринта на гладно бях малко под 95/може би защото се обръснах/.  8 кг. надолу за 5 седмици и се чувствам страхотно, освен по - бавносто възстановяване, но няма как. Формата взе да се подобрява и гърдите и трапеца продължават да дърпат-гърдите се болната ми тема, просто не върват. Снимката на аватара е от днес сутринта. Пратиха ми мостра, като си поръчах ръкавиците, на някъв протеин фармафреак и честно казано на вкус много ми хареса/шоколад/.  Общо взето това е.

Мнението беше редактирано от I`M на 14.02.15 12:58.

15.02.15
12:48

Тренировка:
Загрявка:  Вело + раменни ротации:
1. Набирания с раменен подхват -  5СТ, 6,6,6 х15кг.
2. Мечка- 10х 45,60,75кг.
3. Тяга -10х70кг.,100кг., 2х3х130 кг.
4. Скотово с лз лост - 3х8х28кг.

Много интензивна тренировка, почти на супер серии го докарах. Вчера  до 19:00ч. направих половин бутилка джони и спах само 2 часа тази нощ и естествено очаквах днес да ми е тегаво, но бях чук, . И въздух имаше и сила на набиранията.

Храната след около 22 часа фаст:
17-22ч. - едно цяло пиле на фурна, 300 грама кафяв ориз, парче торта, чаша просеко.

Вчера хванах да гледам един изключително скучен филм, но не можах да го догледам, а искам да видя как ще свърши, та сега ще го догледам. После дрямка, вечеря и сън. Това е.

16.02.15
19:58

Ден без хранене. Днес бях до Бургас и обратно, та общо взето денят ми мина в път. Остана време и за по едно кафе със стари познати.
Ще ми се да си взема някакъв бърбън да опитам. Ако някой от четящите дневника има наблюдения, моля да ми препоръча някакъв хубав  и евтин бърбън, от порякъка на  50-70 лева. Днес се зачетох в описанието на една бутилка “maker`s mark”, която марка по описаното ми хареса, а и на цена де, но в крайна сметка не си взех, но мисля да го пробвам следващия път когато ходя да пазарувам.
Поради повишения прием на бързи въглехидрати през уикенда, днес ме гони повече глад от  обикновеното, но вече свикнах и нямам проблем да си изкарам фаста. Утре ако всичко е наред обяд, тренировка и вечеря. Май е това за днес.

16.02.15
22:02

Мейкърс марк е силничък, имай предвид - 45 градуса. Иначе е приятен и нямаше да съжаляваш, ако си го беше взел. ;)

17.02.15
10:14

От бърбъните, които можеш да намериш в България без да ти се налага да се изръсваш с много пари, Мейкърс Марк е най-добрия избор :)

17.02.15
10:23

Аааа Илайджа Крейг къде го забравяте?И за мен лично е по-добър от Мейкърса,особено ако се харесват по-натоварени питиета...и той е 47%.

17.02.15
12:13

Мейкърса определено ще го пробвам. Напоследък сръбвам по 50 грама уиски, отпуска ме, та определено търся нещо по - приемливо като цена. За някакъв специален повод бих се оръсил и повече пари, но за ежедневна употреба не мога да си го позволя.
Елайджата - първия произведен бърбън, звучи като ” трябва да се опита” . Не съм го срещал в магазините досега, а погледнах в нета преди малко и в двата е.магазина бе изчерпан.
Въпреки всеобщите мнения, че черното джони не си заслужава парите, на мен ми си харесва и си го пия, но ми се ще да опитам и другите разновидности на уискито.
Благодаря за мненията, бяха ми полезни и ме насочиха.

17.02.15
19:52

Тренировка:
Загрявка - вело + раменни ротации.
1. Полулег с лост - 15х50кг., 6х90,100,110кг. + 15х60кг.
2. Полулег на машина - 3х8х 3/4 от плочките.
3. Клек - 15х20кг./диск/, 3х90кг., 3х3х110кг.
4. Бедрено разгъване - 3х10х 2/4 от плочките.

Самооценка на тренировката: работни тежести -средно; интензитет - висок. Лек дискомфорт в гърдите. На клека първата тройка на 110кг., бе в пъти по -трудна от последващите я две .

Храната след около 39 часа фаст:
12:30ч. -  голяма пилешка пържола от бут с кожа, една свинска вратна пържола, 200 грама свински суджук, 100 грама сирене, две малки филиики домашен ръжен хляб.
20:30ч. - пържен свински дроб, две прекани филии домашен хляб с масло и х. кетчуп, 400мл. фреш от грейпфрут и портокали, чаша/винена/ просеко с парче сметанова торта.
22:00ч. - кисело мляко 3,6% с 30-40 грама стафиди, малко пуканки.

В събота вуйчото, като идваха за рождения ден на щерката, донесъл две парчета от неговата домашна луканка и едно от суджука, а аз чак днес разбрах - по -скоро вчера вечерта, но чак днес можах да се възползвам. Екстра му е суджука. Миналата година ми бяха донесли суджук от диво прасе, ама не ми хареса, не знам защо. На работа редовната доза проблеми и тичане насам - натам, но пък сега лежа и почивам, така че няма какво да се оплаквам толкова. Трябва да се сетя да мина да ми смелят фъстъци на масло, това е.

17.02.15
20:31

Ванка ,остави ги тези гърди да починат бе!Боли те и напъваш ,от две седмици се оплакваш и пак ги натягаш!Бий по краката ,сега ти се е паднало ...

17.02.15
21:20

казано от sapuna на 17.02.15, 20:31:

Ванка ,остави ги тези гърди да починат бе!Боли те и напъваш ,от две седмици се оплакваш и пак ги натягаш!Бий по краката ,сега ти се е паднало ...

Че, аз ги оставам да си починат - през 2-3 дни ги правя :) Сега сериозно, ква ми е тая моята мания за лег, не знам.  Уж си викам, че ще го спра за известно време и като стъпя във фитнеса, все едно сме магнити, с противоположни полюси, с тая лежанка.  Веднага за нея се лепя.
Те гърдите щото не ми вървят и са ми като някаква фикс идея. Психика, кво да я правиш.
По-скоро ще ударя повече по гърба отколкото краката, че при тях възстановяването ми е много бавно.  В резултат на днешния клек, сигурно ще трябва да пропусна обърщането и тягата другиден.

18.02.15
18:42

Ден без хранене.
Днес видях, че във форума имало категория “30+”, тъжно си отбелязах, че вече и аз трябва да се ориентирам в преглеждането й и писането в нея. Ден като ден, нищо особено и отличавщо се .

18.02.15
18:46

казано от Иван Марков на 18.02.15, 18:42:

Днес видях, че във форума имало категория “30+”, тъжно си отбелязах, че вече и аз трябва да се ориентирам в преглеждането й и писането в нея.

:D Да ти имам проблема!

18.02.15
19:38

казано от Boby_ на 18.02.15, 18:46:

Днес видях, че във форума имало категория “30+”, тъжно си отбелязах, че вече и аз трябва да се ориентирам в преглеждането й и писането в нея.

Проблемът е, че някои от най-сериозно трениращите са в таи възрастова “категория”.

А би трябвало да са младежи до ~25 - нямат семейства и деца, повече свободно време.

18.02.15
19:53

казано от CarnalK на 18.02.15, 19:38:

казано от Boby_ на 18.02.15, 18:46:

Проблемът е, че някои от най-сериозно трениращите са в таи възрастова “категория”.

А би трябвало да са младежи до ~25 - нямат семейства и деца, повече свободно време.

И аз го имам това наблюдение. Много малко са младежите, като ронито например. Не еднократно съм споменавал и че поведението им в фитнеса  е несериозно. Не си нареждат тежестите, не се съобразяват и се държат все едно са на кафе. Това са наблюдения над тези, които посещават  фитнеса дори и за кратко, а за тези които не спортуват въобще е друг въпроса. Когато аз бях ученик, всеки втори тренираше, поне в нашия град. Колко гаражни лежанки имаше и фитнесите бяха пълни. А сега и фитнесите са на ръба на оцеляването, с малки изключения. И това не е във фитнеса само, а и при другите спортове, като-борба, волейбол, баскетбол и прочие. В пъти по-малко се спортува от преди.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.02.15 19:56.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1