Дневникът на Сис

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.09.13
22:08

20.09. Петък

Хранене:
Закуска (08:20) - 62 гр кашкавал, 60 гр сирене, Ленено масло, Жен-Шен
Обяд (12:40) - 135 гр печена св. плешка, 200 гр домати, 10 гр зехтин, 15 гр маслини, Ленено масло, Жен-Шен 
Към 14:30 - 30 гр конд. сметана
Към 16:30 - протеиново барче
Към 18:30 - тренировка
Вечеря (20:00) - 50 гр печена св. плешка, 50 гр жълтък сварен, 250 гр сварени броколи, 5 гр зехтин, 20 гр маслини, Ленено масло
Калории - 1858, Б - 108, М - 139, В - 36

Тренировката:
Интервална тренировка 20/15, 36 интервала, 4 кръга.
20 секунди работен интервал, 15 секунди активна почивка - бягане на едно място.
1. Страничен напад с махало - ляв крак (4 кръг само страничен напъд)
2. Страничен напад с махало - десен крак (4 кръг само страничен напъд)
3. Напади с редуване на краката
4. Лицеви опори - 1 от пръсти - 1 от колене
5. Ренегатско гребане - лява страна (4-ти кръг от колене)
6. Ренегатско гребане - дясна страна (4-ти кръг от колене)
7. От поза триъгълник - ритници с крака нагоре към тавана с редуване
8. 1-ви и 2-ри кръг: От поза триъгълник, като краката са възможно най-встрани -> подскок, като краката се събират и отново се връщат в начална позиция. 3-ти и 4-ти кръг: без подскок, а с редуване - сгъване на крака към седалище
9. Суинг (с две гирички по 3 кг) - идеята тука беше изправянето да става с бедрата и седалишните мускули, а при ръцете да няма толкова натоварване. Не знам дали го изпълних правилно.

Оф.. заради тия китки при лицевите и ренегатско положението е много зле :( Все още не съм си купила накитници, но не знам дали ще има файда от тях. Започвам да се мажа с някакъв балсам от див кестен, па да видим дали ще помогне.

Това е за днес :)

27.09.13
21:32

Здравейте :)

Не съм писала от миналия петък, но все нещо става и не мога да стигна до тук :)
Накратко за изминалите дни:
Събота - тренировката беше доста добра, но за съжаление храненето адски зле. Не стига, че ходих на китайски през деня, ами вечерта бях на гости и доооооооста сладко замина (blush)
Неделя - нямаше тренировка, но храненето беше ОК.
Понеделник - всичко вървеше добре до след тренировката (която бая ме озори). Не знам дали не настинах нейде предните дни, но цял ден ме боля главата (два аналгина не ме спасиха) и след тренировката бях супер зле. Стана ми лошо, заболя ме стомаха.. с 300 зора изядох 2 препечени филиики само и само да сложа нещо в устата си. Взе да ме тресе и за това си легнах по-рано. По-късно вечерта върнах всичко в тоалетната (puke) :( Главоболието се засили. Пих още един аналгин и един парацетамол. Доста късно заспах заради това главоболие и болки в стомаха.
Вторник - болките в стомаха се засилиха. Бях на препечени филии със сирене. Едвам издържах на работа и помислих, че нещата отиват на по-зле. Като се прибрах у дома - направо в леглото. За трениворка дори не си и помислих. Вечерта две лъжици мед в топла вода, препечени филиики със сирене и пак в леглото :(

Сряда и четвъртък - бях доста по-добре. Все едно предните дни всичко е било 6. Много странно. Храната и през двата дене беше ОК. Тренировки също имаше и в двата дена и то бая ме изпотиха :)

Днес 27.09. (петък): храната биваше. На обяд ядох някакви си кюфтета от тиквички, които май не се вписват много много в ВМ-НВХ режима, но здраве да е :) Днес тренировка нямаше.

От утре отчета ще е пак пълен :) За сега е това. Лека вечер :)

29.09.13
15:43

28.09. Събота

Поспах си бая. Леглото, на което спя обаче е ужасно :( През седмицата като спя примерно около 7-8 часа и като стана, не че не ме боли гърба и кръста, но е търпимо. Но ако спя повече от 8-9 часа и все едно ме е бил някой. (dull) Май ще трябва да търся някакви подложки или и аз не знам какво да си взема. Жалко, че не съм си у дома и не мога да си купя един хубав матрак :( Мисля скоро да се сдобия с ето това цък и дано помогне :)

Храната:
Закуска - 65 гр жълтък, 50 гр белтък, 55 гр кашкавал, 20 гр маслини
Обяд - 150 гр печен свински бут, 100 гр карфиол (маринован с оцет)
Следобед - 500 гр енергиина напитка монстър - синичкия, 40 гр шоколад Милмекс със стевия
Вечеря - 100 гр закв. сметана, 100 краставици, 5 гр зехтин, 30 гр маслини, 50 гр сирене
Калории - 1646, Б - 87, М - 125, В - 31

Храната биваше. Този шоколад не беше нищо кой знае какво, но пък е нискокалоричен и има супер малко въглени и става за заместител на сладкото. Мисля да го вкарам в сместта за маслените бонбони, които скоро ще пробвам да направя :)

Тренировката - направих само 2 кръга от нея, че нещо много ме мързеше и нямах никаква сила и желание. Леко се демотивирах (dull)
1. От клек -> ходене на ръце 1-2-3-4 до дъска, скок напред до клек, 2 скока назад - 10 пъти
2. Клек и след това обтягане на крак назад и нагоре - 10 пъти за левия и 10 пъти за десния крак
3. Планински катерач - 50
4. Римска мъртва тяга на 1 крак с 2 гири - 10 за всеки крак
5. Скок на 1 крак, другият рита назад с пета, обтегнати ръце над глава - 20 за всеки крак

Вечерта ходих на клубче и пих 3 малки менти със спрайт. Не бях пила алкохол от април месец, с 2-3 изключения и то по супер малко. Снощи обаче не ми се седеше цяла вечер на минерална вода, рекох да поръчам една голяма и да си я кандилкам цяла вечер, но после последва и една малка :) Съдба :)

По-късно ще пиша и за днес :) Сега отивам малко на разходка :)

29.09.13
23:49

29.09. Неделя

Храненето:
Закуска - 48 гр жълтък, 50 гр белтък, 50 гр кашкавал
Обяд - 130 гр печен свински бут, 100 гр карфиол 
Вечеря - 110 гр печен  свински бут, 100 гр карфиол, 2 бонбона (по-долу ще стане ясно за какви бонбони става на въпрос)
Калории - 1336, Б - 106, М - 91, В - 14

Доста малко калориики, т.е. дори минимума не можах да стигна, но просто не ми се ядеше повече (dull)
Днес беше почивен ден  и тренировки нямаааааашееееееее :D

А ето и за какви бонбони става на въпрос: маслено-протеинови. Ето сместта, която забърках:
125 g масло
80 g натурален шоколад Милмекс този
100 g бразилски орех
100 g протеинче

Хранителна стойност за 100 g:
Калории - 597, Б - 25, М - 50, В - 4

Излязоха 20 бонбона по 20 гр и то доста сладки бонбони станаха :) Ще ги използвам за следобедното хранене (sun)
Та хайде лека ноооооооощ от мен :)

30.09.13
22:26

30.09. Понеделник

Храната:
Закуска - 50 гр жълтък, 80 гр белтък, 60 гр кашкавал, Ленено масло, Жен-Шен, Вит.С
Обяд - 115 гр печен свински бут, 220 гр домати, 5 гр зехтин, 25 гр маслини, Ленено масло, Жен-Шен, М ултивитамини
Към 16:40 - 3 маслено-протеинови бонбона (60 гр)
18:30 - Тренировка
Вечеря - 130 гр печена св. плешка, 150 гр карфиол, Ленено масло, Вит. С
Калории - 1722, Б - 117, М - 124, В - 22

Тренировката: - набляга се на горна част. Уреди - 2 гири от по 3 кг.
I-ва част - интервална тренировка 2 кръга, 20 интервала 30/10
1. Ренегатско гребане + гира (1) до срещуположен глезен - дясна ръка.
2. Пул овър + коремна преса (с двете гири).
3. Ренегатско гребане + гира (1) до срещуположен глезен - лява ръка.
4. От прав стоеж кръг с гира - редува се наляво-надясно.
5. Лицева опора с крака встрани, като са кръстосани.
6. От полу-клек размахване на гири напред-назад.
7. Раменна преса от поза триъгълник (втория кръг беше от колене).
8. Мечешка опора (това изобщо не знам дали го направих както трябва).
9. От поза триъгълник -> повдигане на гира встрани и нагоре - редуват се ръцете.
10. Тичане на място.

II част - интервална тренировка 2 кръга, 14 интервала 20/10
1. Кофички с махове.
2. От прав стоеж сгъване за бицепс + обтягане на ръка над глава - дясна ръка.
3. От прав стоеж сгъване за бицепс + обтягане на ръка над глава - лява ръка.
4. От поза дъска скок до клек.
5. Страничен планк - дясна страна.
6. Страничен планк - лява страна.
7. От прав стоеж - бокс с гири.

И лееееееека нощ :)

01.10.13
23:51

01.10. Вторник

Храната:
Закуска - 40 гр кашкавал, 70 гр сирене, 60 гр яйце, Ленено масло, Жен-Шен, Вит. С
Обяд - 150 гр печен св. бут, 260 гр домати, 5 гр зехтин, Ленено масло, Жен-Шен, Мултивитамин
Към 16:10 - 52 гр маслено-протеинови бонбони
Преди трен. - 125 гр син монстър (енергийна напитка)
Тренировка
Вечеря - 150 гр печено св. филе, 185 гр броколи, 6 гр зехтин 
Калории - 1700, Б - 132, М - 114, В - 30

Тренировката: - долна част.
Кръгова тренировка - 3 кръга. Уреди - 2 гири по 4 кг.
1. Напад с гири за десен крак - 10.
2. Клек с подскок - 10.
3. Мъртва тяга с гири на десен крак, левия крак се обтяга назад и нагоре - 10.
4. Напад с гири за ляв крак - 10.
5. Клек с подскок - 10.
6. Мъртва тяга с гири на ляв крак, десния крак се обтяга назад и нагоре - 10.
7. Статичен напад на десен крак, а след това обтягане на ляв крак назад и нагоре - 10.
8. Статичен напад на ляв крак, а след това обтягане на десен крак назад и нагоре - 10.
9. От лег и левия крак върху стол - повдигане на ханша - 10.
10. От лег и десния крак върху стол - повдигане на ханша - 10.
11. Страничен напад с редуване на краката – 20.

И такааааааааа.... Да се оплача :( Имам проблем с дясното коляно. Усещам някакво много странно напрежение (докато съм седнала най-вече).. едно странно опъване - както и вътре под коляното, така и самата ми кожа (не знам дали не си внушавам)... понякога имам чувството, че под капачката ми има мравки, които си лазят напред назад. От време на време не стига, че коляното ми изтръпва, ам започва и целия ми крак :( Не мога точно да опиша какво става, но е много гадно и започвам да се притеснявам вече. Това лято ми се случи на няколко пъти ей така да ме боли, но болката си заминаваше за един ден, а и все се появаваше след дълги разходки в гората и не й отдадох голямо значение. Да, ама сега.. от събота насам ме боли доста. Сутрин не го усещам това напрежение, но снощи например, както и от днес следобяд до сега ме боли доста. Тренировката вчера си я направих без проблем. Днес въпреки, че на работа доста ме боля, реших да си направя тренировката, която описах горе и всичко мина добре. След упражненията исках да направя поне 10 минути тичане на едно място, да но на втората минута получих спазми на прасците и на двата крака, коляното и то се обади и прекратих тичането :( В момента както си седя седнала пред компа и ме боли :( Не знам какво да правя. Утре ми е почивен ден и ще видим дали ще намали болката. Но леко ме съмнява.
Та отивам да си лягам, за да си опъна крачето, че не се търпи вече :( Лека от мен

02.10.13
22:54

02.10. Сряда

Храната:
Закуска - 62 гр кашкавал, 30 гр сирене, 35 гр жълтък, Ленено масло, Жен-Шен, Вит.С
Обяд - 140 гр печена св. плешка, 5 гр краве масло, 150 гр броколи, 5 гр зехтин, Ленено масло, Жен-Шен
Следобяд - 40 гр маслено-протеинови бонбони
Вечеря - 130 гр печена св. плешка, 5 гр краве масло, 250 гр домати, 5 гр зехтин, Ленено масло, Вит.С
Калории - 1736, Б - 105, М - 134, В - 25

Мнението беше редактирано от Sis` на 25.02.14 21:36.

26.02.14
23:15

Здравейте отново :)
Прекъснах за известно време с писането, но ето че се връщам пак :)

Не съм прекратявала с тренировките, но май доста се отпуснах през зимата, не давах всичко от себе си и не съм задобряла толкова, колкото си мисля, че трябваше до сега.
С храната имам проблеми - тръгнах да минавам на ВМ-НВХ, но все се пречупвам и през 4-5 дена се тъпча със сладко, с което всичко се омазва :) Самоконтрола не е на минус, но е доста слаб (даже бях спряла да тегля и да изчислявам калории), та реших да го засиля, че хич не е добре работата ;)

В началото целта ми беше “отслабване”, т.е. намаляне на подкожните мазнини, но с тия силови тренировки и почти никакво кардио (заради ВМ-НВХ-то), по-скоро качих мускулна маса. Не е това, което исках, но пък за първи път през живота си усещам и виждам мускулчета тук там и много се зарибявам :) Мисля още месец два да продължа със силовите тренировки (не се знае дали няма да станат повече :D), а през това време трябва да измисля хранителен режим за чистене и да се подготвям физически и психически за повече кардио тренировки, които ама хич не са ми любимите :(

Не съм се мерила скоро с метъра, а кантара си седи на 67,5 кг. По изчисления БМР ми е около 2300 калориики, т.е. минимума ми трябва да е около 1800. Храня се предимно с яйца, свинско месо, сирене, от време на време заквасена сметана, крема сирене, използвам мас и краве масло, хапвам си и сланинка :) На всяко основно хранене имам и зеленчуци - домати, краставици, зеле с моркови, печени чушки, карфиол и разни такива, без никакви бобови и варива :) Единствено на една салата с риба тон слагам малко царевичка, но просто много вкусно става с нея :) но както и да е.
Преди за междинно хранене си правех разни масленно-протеинови бонбончета, обаче нещо взеха да ми стават гадни и спрях да ги правя. Сега за следобед на работа си хапвам малко ядки и има един шоколад със Стевия (на Милмекс), който е доста ниско калоричен (малко въглехидрати, а доста повечко мазнини (поне по етикет :D)). От него слагах в бонбоните, та сега реших просто да си вземам по 3-4 блокчета заедно с ядките.
От тази седмица реших в дните, когато имам тренировка на обяд да си вземам и по една филийка някакво ръжено хлебче, че май ми пада доста рязко кръвната захар, става ми зле и се шашкам на работа или пък не мога да си направя тренировката след като се прибера :(

Няма да се оливам повече и започвам с отчета:

25.02.2014 (Понеделник):
Храната:
Закуска - 200 гр яйца на очи с около 10 гр мас, 50 гр печена чушка
Обяд - 110 гр кюфте (от смляна свинска плешка) с около 10 гр мас, 35 гр ръжен хляб, шопска салата
Следобяд - 20 гр кашу, 14 шоколад Милмекс (шоколада е със Стевия)
18:15 - Тренировка
Вечеря - 110 гр св. плешка, 30 гр сланина, 90 гр кисели краставички
Калории - 1650, Б - 85, М - 132, В - 30 - без шопската салата

Тренировката - за горна част (не я направих цялата, защото по някаква причина ми беше лошо и едвам издържах и това):
I част - 4 кръга
1. Мечешка опора - 10
2. Пул овър - 20 (с 7 кг)

II част - 3 кръга
1. Гмуркане - 10
2. Чукчета - за всяка ръка х 10 (с 7 кг гира)

III част - 2 кръга
1. Бицепсово сгъване + раменна преса - 10 (с по 7 кг гира във всяка ръка)
2. Усукване на торса и премества на гира вляво-вдясно - 15

_______________________________________________________________________________________

26.02.2014 (Вторник):
Храната:
Закуска - 210 гр сварени яйца с около 10 гр мас, 70 гр кис. кр.
Обяд - 110 гр кюфте (от смляна свинска плешка) с около 13 гр мас, 35 гр ръжен хляб, постно зеле на фурна
Следобяд - 20 гр кашу, 17 гр шоколад Милмекс с боровинки (шоколада е със Стевия)
18:15 - Тренировка
Вечеря - 110 гр св. плешка, 25 гр сланина, 100 гр карфиол, около 40 гр пъстърма
Калории - 1760, Б - 100, М - 136, В - 30 - без зелето, че не знам колко грама беше

Тренировката - за долна част:
2 кръга:
1. Дълъг скок до дълбок клек + изправяне със скок до клек + завъртане със скок на 180 градуса - 10
2. Суинг (с 10 кг) - 20 повт.
3. От везна -> ритник назад, изправяне -> ритник встрани - 10 за всеки крак
4. Суинг (с 10 кг) - 20 повт.
5. Приклякане на един крак, след това ритник встрани, напред и назад - по 5 за всеки крак
6. Суинг (с 10 кг) - 20 повт.
7. Жабешко повдигане на ханша с крака върху стол (коленете сочат навън, стъпалата са опрени едно в друго) - 50

и още 1 кръг, но някои упражнения ги промених :)
1. Клек с 2х7 кг - 30 повторения, кратка почивка (около 20 секунди) и после още 20 повт.
3. От везна -> ритник назад, изправяне -> ритник встрани - 10 за всеки крак
5. От клек с лакти в/у стол ляв крак рита назад - 20
6. От клек с лакти в/у стол десен крак рита назад - 20
7. Суинг (с 10 кг) - 20 повт.
8. Жабешко повдигане на ханша с крака върху стол (коленете сочат навън, стъпалата са опрени едно в друго) - 50

Това “жабешкото” направо сцепва!
_______________________________________________________________________________________

27.02.2014 (Сряда):
Храната:
Закуска - 155 гр сварени яйца с около 10 гр мас, 70 гр печена чушка
Обяд - 150 гр сварени яйца, 100 гр кис. мляко, домати
Следобяд - 160 гр помело
Вечеря - 120 гр св. плешка, около 50 гр карфиол и около 50 гр краставица...
Малко по-късно - 80 гр заквасена сметана, 23 гр фъстъчено масло и една чаена лъжичка мед
Калории - 1350, Б - 76, М - 100, В - 35 - без зеленчуците на обяд и на вечеря (че не ги премерих) и без меда

Днес е ден за почивка и реших да намаля малко храната. Мислех да намалям като цяло от въглехидратите, но следобяд ми стана зле (май ми падна леко кръвната захар) и си хапнах помелото, а за меда - просто ми се дояде :)

Да добавя и за добавките, които вземам:
Преди лягане - 200 мг магнезий + 1 таблетка Вит. С
Glucosamine & Chondroitin with MSM - след всяко хранене (пише по време на хранене, но някак си не мога да пия вода докато ям, мога примерно 20 минути след това)
Рибено масло - сутрин и вечер след хранене.

Днес четох за креатина и леко се двумя дали да не си взема ето това - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-creatine (wasntme) Но за това решение може да ми помогне някой от тук :)

Та това беше от мен за сега. Лека нощ ;)

27.02.14
22:46

27.02.2014 (Четвъртък):
Храната:
Закуска - 225 гр яйца, 10 гр мас, 80 гр чушка
Обяд - 110 гр кюфте (от смляна свинска плешка) с около 10 гр мас, печена тиква (трябваше да е със захар, ама захар нямаше :D явно готвачите на работа мислят за мен :D)
Следобяд - 20 гр кашу, 15 гр шоколад Милмекс
18:45 - Тренировка
Вечеря - 120 гр св. плешка, 20 гр сланина, салата от моркови, цвекло, ряпа и лимонов сок
Калории - 1560, Б - 87, М - 128, В - 15 - без тиквата (не си нося кантар на работа) и без салатата на вечеря - беше си омешана и нямаше как да ги претегля поотделно
Добавки: рибено масло, Glucosamine & Chondroitin with MSM, магнезий и Вит. С

Тренировката - за горна част:
I част - 2 кръга:
1. Лицева опора (широк хват) - 10 обикновени + 10 от колене
2. Диагонали - 20 пъти
3. Скачане на въже (без въже :D), като яко се стягат ръцете, раменете и корема - 50 пъти
4. Ренегатско гребане с редуване, тежест - по 7кг на ръка - 12 пъти, 10 сек. почивка и още 12 пъти
5. Диагонали - 20
6. Скачане на въже - 50
7. Стойка на корем (по корем едновременно повдигане на ръце и крака, задържане) - около 10 секунди
8. Диагонали - 20
9. Скачане на въже - 50

II част - 2 кръга:
1. Лицева опора (широк хват) - 10 обикновени + 10 от колене
2. Кофички (от стол) - 5 пъти
3. Скачане на въже - 50

III част - 2 кръга, 20 сек. работен интервал, 10 сек. почивка
1. Чукчета с лява ръка (7 кг)
2. Чукчета с дясна ръка (7 кг) 
3. Скачане на въже
4. Бицепсово сгъване + раменна преса (с по 7 кг гира във всяка ръка)
5. От колене гири пред гърди, разтваряне встрани с по 3 кг в ръка (тука не можах със 7 кг :D)
6. Гмуркане
7. Ръце на стол, със скок -> колене към гърди
8. Бягане на едно място

IV част:
Планк - 1 мин., 30 сек. почивка, после още 30 сек. планк, после 15 сек. почивка и накрая още 15 сек. планк

Това беше за днес. Очудващо имах доста енергия за тренировката и очудващо не ми стана лошу :) Днес съм доволна от трен. и храненето :)
Хайде лека вечер от мен

Мнението беше редактирано от Sis` на 28.02.14 22:22.

28.02.14
22:37

28.02.2014 (Петък):
Храната:
Закуска - 220 гр яйца, 10 гр мас, 80 гр чушка
Обяд - 110 гр кюфте (от смляна свинска плешка) с около 10 гр мас, салата от зеле и моркови, 30 гр ръжен хляб
Следобяд - 20 гр кашу, 15 гр шоколад Милмекс
Тренировка
Вечеря - 140 гр св. плешка, 11 гр мас, салата от краставички
Калории - 1600, Б - 93, М - 125, В - 27 - без салатите на обяд и на вечеря.

Първа и втора част са с едни и същи упражнения, но с различни интервали
I част - 10 интервала 50/10, 10 минути
II част - 10 интервала 30/10, 6:40 минути
1. Скачащ напад - ЛЯВ крак е напред
2. Скок на ЛЯВ, коляно на десен напред, а след това ритник с десен назад
3. Като 1. ДЕСЕН крак
4. Като 2. ДЕСЕН крак
5. Дълбок клек с две гири по 7 кг във всяка ръка
6. Повдигане на ханша на 1 крак - ЛЯВ, десен свит (пета към дупе)
7. Като 6. ДЕСЕН
8. Напади назад с гири (по 7 кг), с редуване на краката
9. Сумо клек с повдигане на крак встрани - редуване на краката
10. Мъртва тяга на 1 крак, другият назад, с редуване на краката

III част - 12 интервала 50/10, 2 кръга, 12 минути
1. С ръце на стол - от везна -> коляно към рамо и след това избутване назад - ЛЯВ
2. Като 1. ДЕСЕН
3. Суинг с 14 кг
4. От клек с лакти в/у стол ЛЯВ крак рита назад
5. Като 4. ДЕСЕН
6. Суинг с 7 кг.

Преди разтягането се помачках малко и с фоумролера.

Днес отново беше успешен ден с храната и с тренировката :)
Чудя се дали имам нужда от креатин? Ще помисля още малко и ще взема решение, но ако до тогава някой даде съвет ще е добре :)
Тва е от мен :)

04.03.14
22:45

Ох.. през почивните дни с това ядене хич ме няма :)

01.03.2014 (Събота):
Ден без тренировка. Мислех да си направя разходка из природата, но не стига, че времето беше отвратително, ами и се наложи да гледам детенцето на братовчедка ми, така че плановете ми се развалиха.

Ето яденето:
Закуска - 220 гр яйца, 10 гр мас, 65 гр печена чушка
Обяд - 16 гр ръжен хляб, 50 гр крема сирене и след около половин час си забърках - 100 гр заквасена сметана с 30 гр  фъстъчено масло
Вечеря - пикантна пица - около 450 гр (не издържах като прочетох, че има чили и наистина си беше доооооооооста люта пица)
Добавки: рибено масло, Glucosamine & Chondroitin with MSM
Не съм смятала калории, че то с тая пица :x

След вечерята в пицарията ходих малко на бар и си поръчах една водчица, но изпих точно две глътки от нея. Явно като си наумя, че няма да пия и започвам да се отвращавам от алкохола :D

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

02.03.2014 (Неделя):
Храната:
Закуска - 220 гр яйца, 10 гр мас, 80 гр кис. краставички
Обяд - 200 гр сварена тиква с около 15 гр мед
Следобяд - 28 гр протеинче
Тренировка*
Вечеря - ходих на гости на един приятел и преди да тръгна хапнах 80 гр. свинска плешка, а у тях хапнах малко кашу, помело и малко шоколад Милмекс (със стевия и боровинки)
Добавки: рибено масло, Glucosamine & Chondroitin with MSM
Отново не сметнах калориите, че вечерта не измерих ядките, помелото и шоколада, но май пак бая въглехидрати отидоха :(

Тренировката:
Тя една тренировка беше.. мани бегай :D По принцип събота и неделя зимата не правех нищо, но сега уж ще ходя да се разхождам навън из природата. Да, но и този ден беше гаден, мрачен и дъждовен и се отказах да излизам, та за това викам ще си спретна нещо у дома.
Нагласих си 3 HIIT тренировчици по 5 минути всяка и даже мислех да ги повторя, само че втория път да са по 3 минути. ДА БЕ! Издържах само първите две (т.е. 10 минути). Супер много ме заболяха най-долните мускули на корема, а и доста се разкашлях :( Хич ме няма в тоя вид тренировки, но съм решена да задобрея!

Първата тренировчица включваше следните упражнения:
1. Подскоци звезда - 10 секунди
2. Ножица - 10 секунди
3. Бягане с високи колене - 10 секунди
и така 5 минути се редуват

Втората тренировчица беше:
20 секунди бягане със средно високи колене и средно темпо
10 секунди спринт с високи колене.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

03.03.2014 (Понеделник):
Храната:
Закуска (доста късна) - 110 гр яйца, 40 гр крема сирене, 33 гр ръжен хляб, 60 гр карфиол
Малко по-късно - 83 гр заквасена сметана
Следобяд - 26 гр протеин, 4 гр шоколад Милмекс
Тренировка
Вечеря - 110 гр св. плешка, 60 гр печен лук, 60 гр карфиол
Калории - 976, Б - 76, М - 62, В - 25 - без лука

Тренировката - за горна част
I част - 4 кръга
1. Мечешка опора - 10
2. Пул овър - 20 (с 7 кг)

II част - 3 кръга
1. Гмуркане - 10
2. Раменна преса с гири по 3 кг в ръка - 15 в първия кръг и по 10 за следващите кръга

III част - 2 кръга
1. Бицепсово сгъване + раменна преса + гири встрани (едно повторение) - 10 повт. с по 3 кг във всяка ръка
2. От лег - повдигане на крака и разтваряне, коремна преса - 10

IV част - 1 кръг
1. Лицева опора широк хват - 5 нормални и 5 от колене
2. Лицева опора диамант - 10 от колене
3. Изходно положение широко разтворени крака, наклон надолу, прав гръб, длани на пода. С едната ръка - гребане + обтегната ръка встрани и нагоре - 10 за всяка ръка с по 3 кг
4. Лодка (изометрично за корем) - брои се до 20

V част - Табата 8 интервала - 20 сек. работен интервал, 10 сек. почивка
От дъска - коляно към едната ръка (брои се до 2), коляно към друга ръка (до 2)
Спринт с високи колене

VI част - HIIT 5 минути:
20 секунди бягане със средно високи колене и средно темпо
10 секунди спринт с високи колене

04.03.14
23:05

04.03.2014 (Вторник):
Днес цял ден ме боля главата на работа и то зверски. Изпих 2 колдрекса (не знам дали и тях не трябва да включва в калориите, че май съдържат захар), както и два аналгина и пак не ми мина (envy). Направо беше ужас, но след като се прибрах, починах си един час и все пак реших да си направя тренировката. За мое голямо щастие успях да я направя цялата и то без да ми стане зле (sun)

Храната за днес:
Закуска - 217 гр яйца, 10 гр мас, 70 гр чушка
Обяд - 110 гр св. плешка, около 8 гр мас, салата зеле и моркови, около 100 гр лютеница, 30 гр хляб
Следобяд - 20 гр кашу, 19 гр шоколад Милмекс с боровинки
Тренировка
Вечеря - 110 гр св. плешка, 28 гр сланина, 230 гр броколи с лимонов сок
Калории - 1725, Б - 92, М - 133, В - 44 - без салатата на обяд и лютеницата

Тренировката: - долна част
3 кръга:
1. Дълъг скок до дълбок клек + изправяне със скок до клек + завъртане със скок на 180 градуса - 10
3. От везна (като ръцете ги поставям на стол, за да не се губи равновесие и да се наблегне на ритниците) -> ритник назад и после встрани - 10 за всеки крак
5. Български клек - по 10 за всеки крак
6. Суинг (с 10 кг) - 20 повт.
7. Жабешко повдигане на ханша с крака върху стол (коленете сочат навън, стъпалата са опрени едно в друго) - 50

След това -> 5 минути: бягане, подскоци звезда и ножица, като - броя до 20 и сменям упражнението.

Това беше за днес :)

08.03.14
21:52

Честит празник на всички дами (F) :)

Да ви се похваля - оцелях! От какво ли? - ми гнойна ангина (envy) Таман се зарадвах, че се справям добре с храненето и с тренировките и БАМ! Всичко пак на ново трябва да почвам (dull)
В сряда не ми беше добре на работа.. ама хич! И температура имах, ама с доволно количество хапченца издържах и до последната минута. Да, ама вечерта - температура 38, главоболие, ужасни болки в гърлото и така цяла нощ, а нииииииищоо не помагаше. На другия ден какво да видя - налепи по гърлото. Докторката се очуди, че само 38 градуса съм дигнала. Ще кажеш, че са много малко! :@  Лечение - с антибиотик (dull) Много ги мразя тия антибиотици. После още една камара лекарства пиеш, да се оправиш пък от антибиотика! (envy) Както и да е!
За предните дни какво да описвам - яко спане и лежане. С хапването - ми карах на препечени филийки със сиренце и краве масло, защото от всичко друго ми ставаше лошу само при мисълта (dull)
Днес обаче живнах! Ходих даже да пазарувам, че нямаше нищо за ядене у дома и направо изкукуригах :D
Трябваше да излизам тази вечер с приятелки, но реших да не рискувам и да си седя на топло. А пък и реших да си сготвя пилешко филенце с моцарела и доматен сос. Получи се доста добре, макар че можеше да го извадя малко по-рано от фурната. Ще постна една снимчица отдолу :)

Та това беше за тия дни. Колко скромно :D хахаха :)
Хайде приятна вечер от мен :)

09.03.14
22:41

Днес се чувствам много по-добре :)
Започнах и с кроенето на планове за бъдещия ми дом :) Ходихме с едни майсторчета да мерим и умуваме кое как ще е в жилището, което си харесах и което смятам скоро да закупя (sun) Има нужда от ремонт, та започваме лека полека с това - ама какво ще има тук,  ама какво ще има там, че да може като се финализира сделката направо да се почва 8-) Общо взето с това се занимавах цял ден.

Храната за днес (не съм мерила нищо):
Закуска - Домашна баничка без глутен (отдолу ще постна снимчица). Стана много вкусна и честно казано не очаквах, че ще ми хареса толкова, но може би това ще е моята домашна баница!
Доста късен обяд - съвсем малко от баничката и реших да си направя едно неделно десертче - заквасена сметана (30% масленост), банан и горски плодове, като го сложих за около 40 минути във фризера и стана супер вкусно сладоледче
Вечеря - пил. дробчета с лук и топено сирене + имаше от вчерашното пил. филе с моцарела + салата от айсберг с краставичка

Това е от мен. Лека нощ ;)

Teddy

09.03.14
23:30

Много добре изглеждааа : )) Със киноа ли е? Може ли да споделиш рецепта (blush)

10.03.14
08:32

казано от TeddyBear на 09.03.14, 23:30:

Много добре изглеждааа : )) Със киноа ли е? Може ли да споделиш рецепта (blush)

Разбира се :)

Специално за баничката, която аз направих:
- 100 гр киноа
- около 240 гр пълномаслено сирене
- 3 яйца
- около 30 гр краве масло
- около 40-50 гр кашкавал

Киноато се вари около 10-12 минути, но да не се преварява. Сол не съм слагала, тъй като сиренцето  ми беше доста солено и нямаше смисъл. След като киноато се посвари, се отцежда от водата, добавят се 3-те яйца, добавя се натрошеното сирене и се разбърква хубаво. По принцип се пече в тава с намазнена хартия за печене, но аз нямам такава хартия в момента (но ще си купя!), та за това взех една малка тавичка с уж незалепващо покритие. Хубаво я намазах с половината от кравето масло, изсипах сместта в тавичката и отгоре наредих останалата част от кравето масло. Настъргах кашкавала и го поръсих отгоре. Пекох на загрята на 200 градуса фурна (фурната е с вентилатор, ако изобщо има значение) около 20 минути.

По оригинал:
- 100 гр киноа
- 3 яйца
- 150 гр пълномаслено сирене
- 30 гр краве масло

Аз сложих повече сирене, тъй като обичам то да е в изобилие в баничката (inlove) както и настъргания кашкавал.
Доста лесно и бързо става... и много много вкусно :)

10.03.14
23:41

10.03.2014 (Понеделник):

Храната:
Закуска - 210 гр яйца, 10 гр мас, 70 гр печена чушка
Обяд - 120 гр св. плешка, 8 гр мас, салата от: домати, лютеница, печена чушка и сирене (но не знам грамажите, тъй като не я правя аз)
Следобяд - 20 гр кашу, 15 гр шоколад Милмекс с боровинки и една паста (една колежка черпи за рождения си ден с пасти и от обяд я държах на бюрото си, но следобяд не се сдържах вече :x)
Тренировката
Вечеря - 130 гр св. плешка, 60 гр печен лук, 110 гр кисели краст., 20 гр зелени маслини с чушка

От днес пия и Креон - смес от ензими. Пила съм ги и преди и хич не са лоши.
Взех си и една кутийка (10 пакетчета - за 10 дена) пробиотик Био Баланс, да нормализирам малко след тоя антибиотик дето го пих.

I част - 4 кръга
1. Мечешка опора - 10
2. Пул овър - 20 (със 7 кг)

II част - 3 кръга
1. Гмуркане - 10 (като 3-я кръг беше от колене)
2. Раменна преса с гири по 7 кг в ръка - 5
3. Чукчета със 7 кг - по 5 за всяка ръка

III част - 2 кръга
1. Бицепсово сгъване + раменна преса + гири встрани (едно повторение) - 5 повт. с по 3 кг във всяка ръка (тука нямаше да издържа със 7 кг)
2. От лег - повдигане на крака и разтваряне + коремна преса - 10

IV част - 1 кръг
1. Лицева опора - 10 нормални и 10 от колене (тия лицеви май хич не ги правя както трябва (dull))
2. Кик-бек с по 3 кг в ръка - 10
3. Гири в страни - 10

V част - Табата 8 интервала - 20 сек. работен интервал, 10 сек. почивка
От дъска - коляно към едната ръка (брои се до 2), коляно към друга ръка (до 2)
Спринт с високи колене

VI част - Табата 8 интервала - 20 сек. работен интервал, 10 сек. почивка
Планински катерач
Подскоци звезда

VII част - HIIT 5 минути - 20/10
Тука беше лека импровизация, но като цяло по-дългата част - скачане на въже (като се стяга яко горната част), бягане на едно място и опити за Ъперкът (Uppercut) - тип удар в бокса.
През късата част - Кръстосан удар (Cross) - отново тип удар от бокса.
Не знам дали ги правих правилно тези удари, но тази последна част я направих като бонус и малко си измислях упражненията на момента. Това с ударите даже не знам от къде ми хрумна, но ще взема да прегледам някое видео, за да схвана горе долу техниката, че поне като ще използвам подобен тип упражнения да ги правя правилно :)

Та горе долу това беше за днес. Имам леки болежки в тазобедрената става на десни крак, но утре ще пиша за нея, че мисля да се гмуркам в леглото :) Лека нощ

11.03.14
23:04

11.03.2014 (Вторник):

Храната за днес:
Закуска - 210 гр яйца, 10 гр мас, 90 гр кисели краставици
Обяд - 120 гр св. плешка, 6 гр мас, 35 гр хляб Вита, салата зеле и моркови
Следобяд - 24 гр кашу, 15 гр шоколад Милмекс
Тренировка
Вечеря - 140 гр св. плешка, салата от айсберг и краставица, 46 гр заквасена сметана 30% масленост
Добавки: рибено масло, Glucosamine & Chondroitin with MSM, магнезий и Вит. С, Креон

3 кръга - на първия кръг суинга го направих с 14 кг, но ми дойдоха много и на едругите два кръга с 10 кг
2. Суинг - 20
3. От везна (като ръцете ги поставям на стол, за да не се губи равновесие и да се наблегне на ритниците) -> ритник назад и после встрани - 10 за всеки крак
4. Суинг - 20
5. Напад - по 10 за всеки крак
6. Суинг - 20

На последния крък на последното упражнение много взе да ми се схваща прасеца на левия крак и последните 20 повторения ги направих като глутеус мост. Опитах се да си направя и една HIIT тренировчица, но прасеца взе да ми се схваща постоянно и се отказах (dull)

Сега да се оплача за някои болежки, които имам :)
Откакто започнах да тренирам (демек от миналата година лятото) имам доста големи проблеми с:
- китките - упражнения, като лицеви опори, ренегатско, гмуркане и тем подобни са ми много трудни някой път заради тия китки. Проблем с китките всъщност имам от малка и се е случвало да ме болят без никаква причина. Започват да си ме болят ей така от нищото и болката се усилва при опит за сгъване или пък силно разгъване. Оправия за тях май няма.
- коленете - те не че не ме болят, но при тях има едно странно усещане на търкане на стави и понякога едно такова като осукване (не знам как да го обясня, но все едно крака ми не си е баш на мястото :D). Аз и заради това триене в коленете започнах да пия Glucosamine & Chondroitin with MSM. Откакто пия тази добавка имам подобрения, но явно не е достатъчно.
- тазобедрените стави - лявата не ме боли толкова, но като правя упражнения изискващи повдигания на левия крак и доста пука. При всяко повторение - пук, пук.. :D А с дясната имам по-голям проблем. То не стига, че самата става ме боли, ами някой път и цялото дясно бедро и не мога да разбера от нея ли е или от нещо друго. Четох за някаква тъкан наречена ITB, която се намира отстрани на бедрото и когато е много стегната придизвиква болки и дори може да се възпали. Ето тук четох за тази тъкан. Симптомите ми горе долу са същите, които са описани там. С фоумролера когато тръгна да размачквам отстрани на бедрото изпитвам ужасна болка, правя 2-3 размачквания и спирам. С тенис топка също пробвах, но явно само един път в седмицата е малко. Заради тези болки понякога ми е трудно да разтягам мускулите на бедрата и дупето (dull) много се дразня!
Та може да има и други неща, ма май прекалих с инфото за болежките ми :D Просто исках да споделя, ако някой има подобни проблеми да сподели как се спасява :)

Хайде лека нощ от мен ;)

Мнението беше редактирано от Sis` на 12.03.14 19:59.

12.03.14
20:11

12.03.2014 (Сряда):

Храната за днес:
Закуска - 210 гр яйца, 10 гр мас, 90 гр печена чушка
Обяд - 170 гр св. плешка, 8 гр мас, шопска салата
Следобяд - 210 гр кисело мляко 2%
Тренировка
Вечеря - 90 гр св. плешка, 40 гр пил. месо, 110 гр кис. краставици, 20 гр зелени маслини с чушка (мисля по-късно да хапна малко помело)
Добавки: рибено масло, Glucosamine & Chondroitin with MSM, магнезий и Вит. С, Креон

Днес е ден без тренировка. Мислех да се разходя нейде преди да се прибера у дома, но ходих да пазарувам и се забавих. Преди малко вечерях и сега мисля да се почета малко нещица из нета, но мисля да си легна по-рано днес, че нещо не мога да се наспя тия дни (dull)
Лека вечер за сега :)

13.03.14
22:26

13.03.2014 (Четвъртък):

Храната:
Закуска - 190 гр яйца, 10 гр мас, 85 гр чушка
Обяд - 140 гр св. плешка, 6 гр мас, зеле на фурна
Следобяд - протеинов бар на Nutrim с ягода (видях го в магазина оня ден и не се сдържах.. много е вкусно :))
Тренировка
Вечеря - 130 гр св. плешка, 220 гр краставичка, 35 зелени маслини с чушка... по късно около 15 гр фъстъчено масло

Тренировката - за горна част:
I част - 3 кръга:
1. Лицева опора (широк хват) - 10 обикновени в първия кръг, а в другите два по 12 от колене
2. Диагонали - 20 пъти
3. Скачане на въже (без въже), като яко се стягат ръцете, раменете и корема - 30 пъти
4. Ренегатско гребане, тежест - по 7кг на ръка - редуване: 5 за едната ръка, 5 за другата и така докато станат по 15 общо за ръка
5. Диагонали - 20
6. Скачане на въже - 30
7. Стойка на корем (по корем едновременно повдигане на ръце и крака, задържане) - около 10 секунди
8. Диагонали - 20
9. Скачане на въже - 30

II част - 2 кръга, 20 сек. работен интервал, 10 сек. почивка
1. От поза дъска с Дясна ръка - гира 3 кг напред-назад
2. Планк
3. Като 1 ЛЯВА
4. Планк
5. От колене гири пред гърди, разтваряне встрани с по 3 кг в ръка
6. Гмуркане
7. Ръце на стол, със скок -> колене към гърди
8. Спринт високи колене, цели се 60 пъти

III част - Табата 8 интервала - 20 сек. работен интервал, 10 сек. почивка
От дъска - коляно към едната ръка (брои се до 2), коляно към друга ръка (до 2) - редуват се двата крака
Спринт с високи колене

Това е с отчета за днес.
За утре следобяд си направих един протеинов бар, че нещо взеха да ми писват тези ядки, а и ме е обзело мания да си правя някакви нещица у дома :) Ето какво сложих:
25 гр протеин - шоколадов
30 гр прясно мляко
20 гр фъстъчено масло
10 гр овесени ядки
Идеално ще е за утре следобед :)

14.03.14
22:59

14.03.2014 (Петък):

Тази вечер си направих пица без глутен, т.е. вместо тесто - киноа. Не сложих много продукти и май прекалих с кинаото (или просто трябваше да я направя в по-голяма тава, че да стане по тънък слоя), но като за първи опит - това е :) Ето какво сложих:
За блата:
- 150 гр киноа
- 4 яйца
- около 20 гр краве масло
Киноато се вари около 10-12 минути - да не се преварява! После се отцежда хубаво. Добавят се яйцата, разбърква се и се изсипва в тава, покрита с хартия за печене, която трябва предварително да се намазни с кравето масло. Пече се за около 10 минути в загрята на около 180 градуса фурна - трябва да се получи отгоре коричка (исках да се получи коричка, за да мога да намажа получения “блат” с доматено пюре и отгоре вече да си редя нещата, но ако не обичате доматено пюре или няма да мажете нищо - може да мине и без това печене).
Та отгоре намазах с доматено пюре, наредих свинско филе, луканка и сирене Гауда и пъхнах отново във фурната за около 20 минути. Това време беше достатъчно при положение, че пекох блата вече веднъж. Ако не се пече първия път - може да се наложи малко повече да се пече накрая. Та това беше. Можеше да сложа кисели краставички и маслини, но честно казано толкова бях гладна, че не ми се занимаваше :D

После спретнах и вариант на ето тази торта, но тя ще е готова за консумиране утре :) Казвам вариант, тъй като имам само един вид протеин - с вкус на шоколад, а и нещо не ми стигна крема, че се наложи да направя още половин доза крем. Утре ще споделя какво се е получило :D

Храната за днес:
Закуска - 220 гр яйца, 10 гр мас, 80 гр печена чушка
Обяд - 135 гр св. плешка с около 6 гр мас, домати
Следобяд - домашно протеиново барче (не можах да го изям цялото.. нещо ми стана гадно от него)
Тренировка
Вечеря - домашна пица без глутен

Първа и втора част са с едни и същи упражнения, но с различни интервали
I част - 10 интервала 50/10, 10 минути
II част - 10 интервала 30/10, 6:40 минути
1. Скачащ напад - ЛЯВ крак е напред (във втората част замених със статичен напад, че тия скачащите са ужасни)
2. Скок на ЛЯВ, коляно на десен напред, а след това ритник с десен назад
3. Като 1. ДЕСЕН крак
4. Като 2. ДЕСЕН крак
5. Дълбок клек с две гири по 7 кг във всяка ръка
6. Повдигане на ханша на 1 крак - ЛЯВ, десен свит (пета към дупе)
7. Като 6. ДЕСЕН
8. Напади назад с гири (по 3 кг), с редуване на краката
9. Сумо клек с повдигане на крак встрани - редуване на краката
10. Мъртва тяга на 1 крак, другият назад, с редуване на краката

III част - 12 интервала 50/10, 12 минути
1. С ръце на стол - от везна -> коляно към рамо и след това избутване назад - ЛЯВ
2. Като 1. ДЕСЕН
3. Суинг с 10 кг
4. От клек с лакти в/у стол ЛЯВ крак рита назад
5. Като 4. ДЕСЕН
6. Суинг с 10 кг.
7. Клек с две гири по 7 кг във всяка ръка
8. Като 1. ДЕСЕН
9. Като 1. ЛЯВ
10. Клек с две гири по 7 кг във всяка ръка
11. Напад на десен
12. Напад на ляв

Накрая тръгнах да правя малко HIIT, но издържах само 3 минути. Прасеца на левия крак пак ми се схвана. (envy)

Снощи си правих самомасаж на бедрата с топка за тенис. Бая ги понамачках (около 40 минути си играх), но пък има добър ефект. Мисля тази вечер да повторя :) И даже отивам, така че лека нощ от мен :)

16.03.14
22:57

15.03.2014 (Събота):

Храната:
Закуска - яйца, мас, печена чушка
Обяд - парче диетично-протеинова торта
Тренировка*
Следобяд - сирене Гауда, свинско филе, малко по късно - помело
Вечеря - свинска плешка, краставица

Не съм мерила нищо откъм храната, но ми се струва добре :)
Тренировката: Не можах да си намеря компания за похода, който бях измислила (а сама някак си ми се струва все още странно), но пък за мое голямо щастие си намерих другарче, с което ходихме да изкачваме едни стъпалца. Броят на стъпалата е 340, като между някои има малки площадки. Направихме 4 обиколки - демек 4 слизания + 4 качвания, като не сме бързали много (съвсем нормално ходене). Слизанията бяха леснички, а качванията - първите две ми бяха ок, а 3-то и 4-то - с малко повече задъхвания. На 4-тата обиколка усетих и болка в дясното коляно и бедро, та реших да не правя повече обиколки. Все пак предния ден правих тренировка за долна част и викам да не ги пренатоваря хептен тези крака :)

Вечерта излизах на бар и пих алкохолец :x Опитвам се да го спра отново тоя алкохол, защото си мисля, че май само ми пречи, но пък някой път като изляза и ми се допийва нещичко. А то пийна ли едно - отиват две. За преди - да не говоря! :D Ама ще го мислим тоя проблем :)

16.03.2014 (Неделя):
Прибрах се доста късно сутринта и спах до обяд :D Реших да пропусна изкачването на стъпалата, което замислихме предния ден с другарчето, че усещах как прасците и на двата ми крака щяха да се схванат, ако тръгна да правя каквото и да било и като цяло днес движение имах само от чистенето из дома :D Откъм храна (няма да я описвам) - горе долу беше добре. Вечерта хапнах малко лопушник, който май не трябваше да го ям, ама мноооооооооооооооого го обичам (inlove)
И това е за тези дни :)

18.03.14
21:42

17.03.2014 (Понеделник):

Храната:
Закуска - 200 гр яйца, 10 гр мас, 30 гр крема сирене
Обяд - 130 гр св. плешка, 6 гр мас, салата от домати, печена чушка и сирене
Следобяд - 17 гр шоколад Милмекс с боровинки, 50 гр бисквити Белвита с лешник (забравих си ядките у дома)
Тренировка
Вечеря - 140 гр св. плешка, 200 гр краставичка, 20 гр зелени маслини с чушка
Добавки: рибено масло, Glucosamine & Chondroitin with MSM, магнезий и Вит. С, мелатонин

Тренировката: - за горна част
Много се ядосах, защото ме болеше дясната китка и някои упражнения изобщо не можах да ги направя с пълните им бройки! Чак се издразних от себе си! Хич не ми се получи тая тренировка, ама как да е. (dull)

I част - 2 кръга:
Таймера се настройва на 10 интервала 5/5. Всяко упражнение се изпълнява 5 секунди и след 10 повторения се преминава към следващата двойка упражнения.
1.
Обратна дъска
Лодка
2.
Ренегатско гребане + задържане ЛЯВА ръка със 7 кг - 10 пъти един след друг
Ренегатско гребане + задържане ДЯСНА ръка със 7 кг - 10 пъти един след друг
(втория кръг едва успях да направя по 6-7 повторения)
3.
От дъска на лакти -> коляно към рамо със задържане. 10 пъти за всяка страна с редуване. (тук на втория кръг бая почивчици си направих)
4.
Лицеви опори (за 5 сек. горе долу по 2)
Планк
5. Активна почивка без таймер: 200 двойни скока на 1 крак на въже

II част, САМО 2 кръга (бяха 4), интервали 20/20, 5:20 минути
1. Лицеви опори от колене - широк хват
2. Ренегатско гребане с редуване (по 7 кг)
3. Динамична свещ
4. Раменна преса от тригълник
5. Раменна преса с 2 гири по 3 кг
6. Обратна дъска
7. Детска поза - 2 ляво - 2 дясно

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

18.03.2014 (Вторник):

Храната:
Закуска - 220 гр яйца, 10 гр мас, 50 гр моркови (туршиени :D)
Обяд - 130 гр св. плешка, 6 гр мас, 30 гр хляб Вита, домати
Следобяд - 17 гр шоколад Милмекс, 26 гр кашу
Тренировка
Вечеря - 130 гр св. плешка, 20 гр сланина, 120 гр карфиол
Добавки: рибено масло, Glucosamine & Chondroitin with MSM, магнезий и Вит. С, мелатонин

Тренировката: - за долна част
I част - 3 кръга
1. Страничен напад на ЛЯВ крак, гира (7 кг) в ДЯСНА ръка - 12
2. Хип тръст на 1 крак ЛЯВ - 10
3. Като 1 ДЕСЕН крак - 12
4. Като 2 ДЕСЕН крак - 10
5. От триъгълник скок на ДЕСЕН, повдигане на ЛЯВ - 10
6. Като 5 другия крак - 10

II част - интервална тренировка, като 1-ви кръг - 15 секунди за всяко упражнения, 2-ри кръг - 30 секунди (без почивка между интервалите)
1. Клек с гири (общо 14 кг)
2. Напади на ЛЯВ
3. Като 2 ДЕСЕН
4. Задържане плие клек с 14 кг
5. Скок на ЛЯВ с повдигане на десен
6. Като 5, но другия крак
7. Римска мъртва тяга на 2 крака с 2 гири (бщо 14 кг)
8. Глутеус мост с крака върху стол - това се прави два интервала

III част - HIIT - 5 минути. През 15 секунди се редуват бягане със средно темпо, подскоци звезда, ножица

Нещо не бях доволна и от тази тренировка. Не знам какво ми става тия дни (dull) Съмняваме, че е от предстоящия МЦ, ама да видим!

23.03.14
10:02

Тук съм, но отчет за последните дни няма да давам, тъй като тренировки нямаше. В сряда МЦ дойде и в четвъртък и петък адското главоболие, болки в стомаха и просто нямах сили за нищо. На работа напрежение, с едно приятелче леко се сдърпах, у дома лудница... и направо исках да избягам някъде и никой да не ме занимава с ниииииииищо! Ма така де.. в реалността сме все пак и тУй ще е то!
Десния крак продължава да ме боли в областта на коляното и бедрото и през следващата седмица ще гледам да намеря време да отида при личната, и да видим какво ще ми каже.
Та това е. Утре пак ще пиша ;)

Мнението беше редактирано от Sis` на 23.03.14 10:03.

24.03.14
21:46

Минавам само да кажа, че работата хич не е добре :(
Днес малко преди да отида да обядвам ми стана зле. Помислих, че ми е паднала кръвната захар и веднага лапнах една бучка захар. Отидох да хапна, но вместо да се оправя ми стана даже по-зле. Взе да ми пречернява и имах чувството, че ще припадна. Ходих да се плискам с вода, излизах няколко пъти на чист въздух, опитах се да пия вода, но ми ставаше лошо от нея. Стана ми адски тежко на стомаха и имах чувстово, че се задушавам. Подобно нещо ми се случва доста често на работа и дори преди около месец ходих при личната, заради това. Тогава ми измери кръвното и беше 100 на 80. Много близки ми били границите, което ама изобщо не било хубаво. При още по-малка разлика можело да припадна.. ала бала.. все гадни неща :( Единственото, което можело да ми помогне било да пия сутрин много вода. Аз сутрин преди не пиех почти никаква вода, докато не отида на работа (т.е. около 2 часа след сън започвам с пиенето на вода). Откакто последвах съвета й наистина по-рядко ми става зле. Даже откато ходих при нея до днес не ми беше ставало така. Но днес отново се появи това нещо, а пих доста вода сутринта.
Та ходих при секретарката на работа да ми измери кръвното и днес беше пък обратното 140 на 70 - доста раздалечени граници. Пих мента, глог и валериан уж да се успокоя малко, че в такива моменти започвам да се паникьосвам. Изпитвам страх, че мога да припадна и започвам да губя контрол над себе си. Седя и не мога да направя нищо. Не посмях да си тръгна, че имаме адски много работа, но май само дето се измъчих, тъй като не ми мина ама грам и почти нищо не можах да свърша. Главата адски много ме заболя и пих упсарин. Една колежка пък ми даде малко черен шоколад, който сувсем лекичко ми повдигна настроението. Та така до към 7 и половина вечерта. Като се прибрах хапнах, но и до сега все още не ми е минала баш главата, а не искам пак да се тъпча с аналгини. Яд ме е, че забравих да си купя батерии за апарата за кръвно и не мога да си го измеря в момента :(
Ох направо ми писна от подобни моменти :( Не знам на какво се дължи това мое състояние, но ако тия дни се появи пак - отивам при личната!
Та за днес - още един провален ден откъм тренировки и храна, заради тъпото ми кръвно! ;(

25.03.14
21:49

Днес ходих до личната, че пак ми беше зле сутринта. Обясних й какво ми стана вчера, но като цяло нищо конкретно не ми каза. Изписа ми едно лекарство, което е против световъртеж и едно, което намалява тревожността, и ме прати на кардиолог (dull) Нямам думи за тия доктори! :x Кардиолжката ми измери кръвното, което беше добре и ме преслуша със слушалки. Това беше прегледа! Стига толкоз! Няма кардиограми.. няма нищо. Каза ми, че съм била още млада и нямало как да имам проблеми с кръвното на моята възраст. (dull) Сърцето ми било добре и дрън дрън. Аз не знам дали изобщо бях за кардиолог, но утре пак ще ходя до личната и ще я питам дали не е по-добре да ме прати на невролог. Така и така ми написа болничен до края на седмицата, поне да отида на още един преглед, а не след месец пак да ходя при нея.
Та днес отново без тренировки. Яденето - ще си замълча.
Мисля да си почина активно през следващите дни и да си измисля нов хранителен режим. С това ВМ НВХ май няма да се разберем. Това е от мен за сега :)

30.03.14
23:11

Така... Според личната ми съм била добре и кръвното нямало нищо общо с невролог (да бе!), за това нямало смисъл да ходя. Изписа ми Атаракс + едно лекарство против гадене и туй то! В четвъртък ми беше по-добре и помислих, че ще се оправя. Да, ама не. В петък пак същата работа - световъртежи, гадене, цял ден болки в главата и супер силна раздразнителност от всичко и всички. Реших да отида при невролог. Докато стигна до него обаче вече бях толкова изтощена от болки в главата, че едвам му обясних на човека какво ми е и честно казано изобщо не разбрах какво ми каза той :( Не е нещо сериозно, но един вид емоционален срив или нещо подобно. Изписа ми 5 лекарства - едно притив гадене, гинко билоба, невробекс и две, които са за лечение на леки депресивни/нервни състояния (поне на листовките така пише). Като се замисля наистина съм човек, който е податлив на подобни състояния. Гледам да не показвам какво ми е, но усещам, че приемам нещата доста по-сериозно отколкото си мисля. Все си повтарям, че не трябва да ми пука, но май само си го повтарям и толкова много ми се е насъбрало, че не знам какво ми иде да направя :x Ще си изкарам лечението, че не искам да ходя по пътищата все едно съм се натряскала с 5 големи водки и да се чудя къде ли ще припадна, а през това време ще продължавам да се уча да не приемам нещата толкова навътре.

Та седмицата мина без тренировки. Яденето - банани, портокали, мед, препечен ръжен хляб, сладолед и разни други не толкова полезни храни. Откъм месо - пилешко филенце (не бях яла доста отдавна и мисля да поправя тази моя грешка). Общо взето - доста кофти седмица, но честно казано не ми беше до нищо.
Сега малко и да се похваля - днес си купих стойки за лицеви опори, подобни на тези най-отдолу. Взех си и два къси лоста с гайки, а към тях по два диска по 1 кг (лост+два диска = 4,3 кг). Целта ми беше да си купя две винилови гири по 5 кг, но прецених, че лостчетата са по-добрия вариант, тъй като тях мога да ги надграждам с повече и по-тежки дискове през следващите месеци. Та този месец с по 1 кг, другия с 2 и нататък ще видим :)
Това е от мен за сега. Ще се моля утре да ми е по-добре и да мога да си направя тренировката :) Айде лека нощ

Мнението беше редактирано от Sis` на 30.03.14 23:17.

31.03.14
22:47

31.03.2014 (Понеделник):

Днес яденето на обяд не беше заплануваното, но просто имах ходене до банката, където ме забавиха доста. Минах през Lidl да си взема от кроасанчетата, които правят на място, че нямах време да се прибирам да ям. (dull)
Та храната:
Закуска - 300 гр кис. мляко, 15 гр овесени ядки, 40 гр сирене, 125 гр банан
Обяд - Кроасан с шунка и кашкавал, кроасан с нуга крем и едно лидалско десертче
Следобяд - 20 гр черен шоколад (шоколада пак е от Lidl, ама си го купих вчера и остана малко, та си го взех за работа :))
Тренировка
Вечеря - 160 гр св. джолан, 40 гр варени моркови, супа от броколи (броколи, сиренце, сметана за готвене) и малко зелена салатка

Спрях да пия рибеното масло, магнезия, вит. С-то, както и Glucosamine & Chondroitin with MSM, тъй като пия достатъчно лекарства в момента, но ако се появат мускулни крампи ще си продължа с приема на магнезий.

I част - 4 кръга
1. Лицева опора от колене, изправяне до поза дъска и завъртане до страничен планк. Редуват се двете ръце за планковете - 10
2. Пул овър със 7 кг - 20
II част - 3 кръга
1. Гмуркане - 10 (след половината на втори кръг минах от колене, 3-ти кръг също от колене)
2. Широко гребане с гири от наклон (по 7 кг във всяка ръка) - 10
III част - 2 кръга
1. Бицепсово сгъване (първия кръг със 7 кг, втория кръг с 5 кг) – 8
2. Повдигане на ръце встрани от прав стоеж (по 3 кг в ръка) - 8
3. Повдигане на крака от лег - 10
4. Кик-бег (по 3 кг в ръка) - 10
5. Янда коремни сгъвания - 10
IV част - 1 кръг
1. Бърпи (без лицеви опори) - 10
2. Изходно положение широко разтворени крака, наклон надолу, прав гръб. Гребане + обтегната ръка встрани и нагоре - 10 за всяка страна
3. Лодка (изометрично за корем) - брои се до 20
V част - Табата 8 интервала 20/10
20 сек. работен интервал, 10 сек. почивка
1. От дъска - коляно към едната ръка - броим до 2, коляно към другата ръка - броим до 2.
2. Спринт високи колене.
VI част - 5 минути бягане на място със средна скорост.

След близо седмица и половина без тренировки, днескашната се получи горе-долу добре. Лицевите опори ги правих с новите ми стойки, но пак са ми трудни тия пусти лицеви. Първия кръг на първата част всъщност ги направих нормални лицеви, но после не издържах и минах на колене. Изобщо не съм сигурна в китките си и имам чувството, че ще си изкривя ръцете на някъде :D
Това беше за днес :)

01.04.14
05:49

Lidl е любимия ми магазин. Свинската шунка, която ям на обяд ми е от там (h) . Иначе уикенда винаги проверявам в сайта им каква ще е предстоящата тематична седмица и си набелязвам интересни неща. Готовата витрина обаче винаги съм я подминавала, но съм мяркала с периферното си зрение кроасаните. Сто процента са вкусни, но по-добре да не знам колко към момента ;) .

03.04.14
21:36

казано от maria на 01.04.14, 05:49:

Lidl е любимия ми магазин. Свинската шунка, която ям на обяд ми е от там (h) . Иначе уикенда винаги проверявам в сайта им каква ще е предстоящата тематична седмица и си набелязвам интересни неща. Готовата витрина обаче винаги съм я подминавала, но съм мяркала с периферното си зрение кроасаните. Сто процента са вкусни, но по-добре да не знам колко към момента ;) .

Не са лоши, но не са много полезни :)

03.04.14
22:25

01.04.2014 (Вторник):

Храната:
Закуска - 300 гр кис. мляко, 15 гр овесени ядки, 30 гр сирене, 140 гр банан
Обяд - 160 гр св. джолан, 40 гр варени моркови, 130 гр варен кафяв ориз, 22 гр зелени маслини
Следобяд - 18 гр черен шоколад, 20 гр протеин
Тренировка
Вечеря - 160 гр пил. филе, салата айсберг и краставица
Започнах да си пия магнезия отново - вечер преди лягане :)

Разгрявка на стави + 3 минути тичане на място (това го правя винаги, ама май не съм го писала до сега)
I част, 10 интервала 50/10, 10 минути
II част, 10 интервала 30/10, 6:40 минути

Упражненията:
1. Ходещи напади с гири (общо 14 кг)
2. Подскок на десен, ляв - коляно към рамо
3. Ходещи напади с гири (общо 14 кг)
4. Подскок на ляв, десен – коляно към рамо
5. Клек с гири (общо 14 кг)
6. Жабежко повдигане
7. Жабежко повдигане
8. Напад назад с гири (общо 6 кг), с редуване на краката
9. Сумо клек с повдигане на крак встрани
10. Мъртва тяга с прави крака с гири (общо 14 кг)
Разтягане

Тренировката беше кратка. Нещо не можах да издържа повече.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

02.04.2014 (Сряда):

Нетренировъчен ден.
Храната:
Закуска - 300 гр кис. мляко, 15 гр овесени ядки, 40 гр сирене, 140 гр банан
Обяд - 160 гр св. джолан, 40 гр варени моркови, 40 гр печени картофи, печени чушки с оцет и зехтин, но не знам колко бяха
Следобяд - 20 гр шоколад Милмекс с Боровинки
Вечеря - пилешко филе, сума от броколи, две препечени филийки то хляб Вита
Добавки: невробекс, магнезий

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

03.04.2014 (Четвъртък):
Храната:
Закуска - 300 гр кис. мляко, 17 гр овесени ядки, 60 гр сирене, 140 гр банан
Обяд - 170 гр св. джолан, 130 гр варен кафяв ориз, 110 гр лютеница (купешка), 35 зелени маслини
Следобяд - 35 гр черен шоколад (пак си купих (wasntme))
Тренировка
Вечеря - беше зле и май няма да я описвам
Добавки: невробекс, магнезий + други, които не са баш добавки :)

Тренировката: горна част
Разгрявка на стави + 3 минути тичане на място
I част - 3 кръга
1. Лицеви опори от колене - 10
2. Кофички на пейка (в случая легло) - 10
3. Гмуркане - 5
4. Активна почивка - скачане на въже, като се стягат ръцете - 100
II част, 3 кръга
1. Широко гребане с гири от наклон (по 7 кг във всяка ръка) - 10
2. От лег до V седеж, ръце встрани - 10
3. Кик-бег (по 3 кг в ръка) - 10
4. Повдигане на гири встрани от прав стоеж, навеждане и гири встрани и нагоре, с редуване (по 3 кг в ръка) - общо 10
5. От лодка - ръце пред тялото длан до лакет, лакет докосва пода ляво-дясно - 10
6. Сгъваема масичка - 10
7. От поза планк на лакти -> коляно към срещуположен лакет (редуват се двата крака) - общо 10
8. Трицепсово разгъване с гири от лег (по 3 кг в ръка) - 10
9. Люлка от детска поза (масаж на гърба) - 10
Разтягане

В тренировката наблегнах на упражнения за трицепс, че нещо са ми слаби тия мускули. То и за това може да не мога да изпълнявам лицевите както трябва, ама ще я видим тая работа :D
Айде лека вечер от мен :)

04.04.14
22:14

04.04.2014 (Петък):

Днес пристигна новият ми протеин - този. Много вкусен (inlove) и доста гъст, и си мисля, че с по-малко вода ще седи като кремче :D Ще е идеален за една протеинова торта или протеиново желе :)
Пристигна и MSM-a, който си поръчах. Взех си го, заради ставите и мисля да приемам по 2000 мг на ден. Доста по-малка доза от посочената, но си мисля, че малко е по-добре от нищо :) В глюкозамина, който пия има още 300 мг МСМ, т.е. ще станат 2300 мг.
То като цяло не знам дали изобщо да започвам да го пия сега или да изчакам да намаля другите хапове, които приемам в момента. Да не взема да си навредя на стомахчето, черното дробче или нещо друго :( Ще преценя утре :)

Та храната днес: (не съм мерила нищо)
Закуска - яйца, сирене, банан
Обяд - пил. филе, кафяв ориз
Следобяд - черен шоколад, протеин
Тренировка
Вечеря - топено сирене, крема сирене, една препечена филийка Вита, зелени маслини, пил. филе
Хапове: невробекс, магнезий и нямаше как да не приема от МСМ-а :D

Разгрявка на стави + 3 минути тичане на място
I част - 4 кръга (броя повторения на 1-во и 3-то упражнение за всеки кръг съм ги написала един след друг)
1. Напад на десен с гири (общо 14 кг) – 15, 12, 10, 10
2. Подскок на десен, ляв - коляно към рамо - 20
3. Напад на ляв с гири (общо 14 кг) – 15, 12, 10, 10
4. Подскок на ляв, десен – коляно към рамо – 20
II част - 3 кръга, като на 3-я кръг повторенията на всички упражнения ги направих наполовина
1. Клек с гири (общо 14 кг) - 10
2. Жабежко повдигане на стол – 30
3. Глутеус мост на стол - 20
4. Сумо клек с гири (общо 14 кг) - 10
5. Мъртва тяга с гири (общо 14 кг) - 10
4 минути бягане на място и обикаляне в стаята :D
Разтягане

03.02.15
22:05

Здравeйтe, биби-тииииййймчeта!
Отдавна нe съм писала, но рeших отново да сe включа с писанията си. Можe би нe всeки дeн щe сe отчитам, но колкото толкова :)

Започвам с малко мeрки (направeни на 01.02.):
Тeгло: 66
Талия: 75,5
Ханш: 103
Бeдро: 59
Мишница: 30

02.02.2015 (Понеделник):
Храна:
Закуска: 60 овес. ядки, 1 с.л. чия, стевия, 1 ч.л. арония на прах, 3 белтъка + 1 жълтък
Обяд: 170 пил. филе, 50 кафяв ориз, краставица
Следобяд: 30 телешки протеин, грейпфрут
Вечеря: свинско филе, броколи, маслини, 1 с.л. зехтин
Течности: 1 чисто кафе, 2 със сметана, 2 чая, над 2 л вода
Добавки: рибено масло, вит. Ц, Б комплекс, магнезий. Отделно пия и есобел (антидепресант), който трябва да видя как ще го спирам.

Тренировка:
СС: - БГ клек - 4 х 15 (на крак) с 8 кг в едната ръка
    - Лицеви опори “Делфин” - 30/24/20/20
СС: - Гоблет клякане с широк разкрач - 4 х 20 с 9,3 кг
    - Повдигане на таза от лег + разгъване на дъмбели - 15/14/12 х 4 кг, 15 х 3 кг
СС: - Тръстър с 1 ръка - 4 х 10 със 7 кг
    - Обратен напад с ритник - 37с./38с./34с./30 секунди
СС: - Бърпи без лицева - 10/8/7
    - Jumping Jacks - 3 х 20 секунди
Накрая - 120 клека

03.02.2015 (Вторник):
Храна:
Закуска: 60 овес. ядки, 1 с.л. чия, стевия, 1 ч.л. арония на прах, 3 белтъка + 1 жълтък
Обяд: 170 пил. филе, 50 кафяв ориз, броколи
Следобяд: 30 телешки протеин, грейпфрут
Вечеря: свинско филе, сух таратор, 1 с.л. зехтин, печен чесън
Течности: 1 чисто кафе, 1 със сметана, 1 чай с мляко, над 2 л вода
Добавки: рибено масло, вит. Ц, Б комплекс, магнезий, есобел

Тренировка:
СС: - Румънска тяга - 4 х 20 с 8 кг във всяка ръка
    - Обратна коремна преса + повдигане на таза - 25/18/15/14
СС: - Гребане с дъмбели - 2 х 15, 2 х 13 - с 8 кг в ръка
    - Планк с пордигане на крак нагоре - 38/34/26/22
СС: - Вятърна мелница - 4 х 10 със 7 кг
    - Страничен планк + обратен флайс - 4 х 12 с 3 кг
СС: - Суинг - 4 х 50 секунди с 10 кг
    - Крънч коремни преси + лакът в коляно - 34/20/22/26
Накрая - 130 клека

За клековете - искам да стигна до 200, но постепенно ги увеличавам, а след като стигна това число или ще си мисля ново предизвикателство, или нова цифра :D
Това е от мен за сега. Лека нощ на всички ;)

Мнението беше редактирано от Sis` на 11.02.15 21:40.

05.02.15
20:42

04.02.2015 (Сряда):
Храна:
Закуска: кис. мляко, овес. ядки, 1 с.л. чия, протеин
Обяд: пангасиус, киноа, краставица
Следобяд: телешки протеин, портокал, 2 бисквитки
Вечеря: пъстърва, айсберг, зехтин, маслини

Почивен ден от тренировки, а и като цяло не ми беше добре. Доста отпаднало се чувствах.

05.02.2015 (Четвъртък):
Храна:
Закуска: овес. ядки, 1 с.л. чия, стевия, 3 белтъка + 1 жълтък
2 сурови бонбона - една колежка черпи
Обяд: пил. пържола, киноа, краставица, тофик (това е карамелизирана вафличка)
Следобяд: телешки протеин, портокал.. малко по-късно един банан
Вечеря: свинско филе, домати

Днес не можах да си направя тренировката, тъй като ходих на една конференция на една фирма, а като се прибера след 20:00 и нямам желание да правя нищо. А и бях много гладна и надали щях да имам сили да направя нещо. Какво ме потгони глада вчера и днес не знам.. Готова съм да омахам една огромна торта :D но няма да го направя де. Айде лека вечер от мен :)

fire.is.my.nature

05.02.15
21:17

Храниш се добре. : ) Колко си висока?

05.02.15
22:07

Около 165 см :)
В момента съм на хранителен режим, който ми беше изготвен от един фитнес инструктор. Миналата година го спазвах 3 месеца. Тренировките също ми ги беше написал инструктора, но в момента съм направила леки промени (смених 2-3 упражнения и увеличих на някои повторенията). Имаше резултат за тези 3 месеца. После сменихме малко начина на хранене и тренировките, но изкарах около месец и половина. Прекратих поради причини, за които не ми се говори. Сега все едно почвам на ново, тъй като за 2 месеца без тренировки и хубава храна и омазах всичко :D
В момента мисля да изкарам 2 месеца на първия режим (може и малко повечко). След това ще мина на втория - пак за около 2-3 месеца, а след това ще му мисля какво ще правя. :)

fire.is.my.nature

06.02.15
14:24

Е ако се пробваш да разкараш почерпките и тук таме захарните ненужности, направо си го пиши като доживотен режим :Д В смисъл опитвам се да не давам съвети на тема хранене на хората, понеже бих ги сложила всичк на нещо изцяло без боклуци без изключения :Д, но мисля, че поне мога да пробутам между редовете майндсета, че режима не бива да се спира никога, веднъж започнат. Модификация според целите-да, но да се излиза от диапазона на здравословни продукти-едва ли. Тогава идват резултатите.

Прости сектантството ми, може би ти вече се храниш така, но като видя бонбони и вафли на иначе готина храна и все едно виждам готин маникюр с иначе одраскан лак или още по-лошо : перфектен маникюр на космати ръце. :Д :D :D

Успехи и ще следя прогреса ти : )

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 06.02.15 16:00.

08.02.15
15:23

06.02.2015 (Петък):
Храна:
Обяд: пил. пържола, 1 филия бял хляб, краставица
Следобяд: телешки протеин, ябълка
Вечеря: свинско филе, броколи, зехтин
Течности: 1 чисто кафе, 1 със сметана, 2 чая, над 2 л вода

Тренировка:
СС: - Пуш-преса с дъмбели - 3х15/1х13 с 8 кг във всяка ръка
    - Гоблет клек + обратен напад (с редуване) - 16/14 с 9,3 кг и 16/14 със 7 кг
СС: - Плие клек + гребане - 2 х 20, 2 х 16 - със 7 кг в ръка
    - Повдигане на дъмбели от лег от мост - 4 х 15 със 7 кг в ръка
СС: - Бедрена абдукция от страничен лег - 4 х 20 на крак
    - Ритници от колянна опора - 4 х 20 на крак
Накрая - 140 клека

По принцип в тази тренировка имам още две упражнения накрая - планински катерач и подскок с клек. Лошото е, че рядко стигам до тях, тъй като винаги ми се схващат пръстите на краката след бедрената абдукция и ритниците. Не знам на какво се дължи, но е много гадно. Поне успях да си направя клековете.

07.02.2015 (Събота):
Храна:
Закуска: овес. ядки, 1 с.л. чия, стевия, 3 белтъка + 1 жълтък, арония на прах
Обяд: пил. филе, пълнозърнест хляб, броколи
Следобяд: протеин, банан
Вечеря: пъстърва, краставица, чушка, зехтин
Течности: 1 чисто кафе, над 2 л вода
Добавки: рибено масло, вит. Ц, есобел

Не си направих тренировката, но пък изчистих къщата, така че пак се брои за движение :D
Вечерта излизах. Изпих една чаша вино и две тъмни бири.. Напих се :D Бая съм отвикнала да пия... но то си е за мое добро :)

08.02.2015 (Неделя):
Храна:
Закуска: 5 белтъка + 1 жълтък, банан
Обяд: пил. филе, пълнозърнест хляб, чушки
Следобяд: протеин, банан, лешников тахан и мед
Вечеря: 6 белтъка, 1 жълтък, сирене, кокосово масло, чушки

Да вметна нещо - днес се измерих и съм с 2 кг надолу, което ми се струва множко за една седмица. То вярно, че миналата неделя когато се мерих и бях в цикъл, но ако продължавам в тоя дух ще трябва да вмъкна още нещо в менюто си. Ще видим как ще е следващата седмица.

Мнението беше редактирано от Sis` на 09.02.15 19:57.

09.02.15
20:54

09.02.2015 (Понеделник):
Храна:
Закуска: кис. мляко, овес. ядки, чия, протеин
Обяд: пица, айрян, ореховка
Следобяд: протеин, грейпфрут
Вечеря: свинско филе, моркови, цвекло, зехтин
Течности: 2 чисти кафе, 1 чай с мляко, над 2 л вода

Тренировка:
СС: - БГ клек - 4 х 15 (на крак) с 8 кг в едната ръка
  - Лицеви опори “Делфин” - 32/26/22/24
СС: - Гоблет клякане с широк разкрач - 4 х 20 с 9,3 кг
  - Повдигане на таза от лег + разгъване на дъмбели - 15/15/13/12 х 4 кг
СС: - Тръстър с 1 ръка - 4 х 10 със 7 кг
  - Обратен напад с ритник - 40с./40с./40с./30 секунди
СС: - Бърпи без лицева - 10/8/7
  - Jumping Jacks - 3 х 20 секунди
Накрая - 150 клека

Днес ми беше леко отпаднало сутринта, но като цяло тренировката се получи доста добре. Клековете малко ме измъчиха накрая, но успях да ги направя :)

11.02.15
21:45

10.02.2015 (Вторник):
Храна:
Обяд: пил. пържола, 70 пълн. хляб, краставица
Следобяд: протеин, банан, лешников тахан, мед
Вечеря: свинско филе, чушки, 2 парченца салам (слайс) и 1 парченце кашкавал
Течности: 1 чисти кафе, 2 със сметана, 1 чай, над 2 л вода

След работа ходих на кино, така че тренировка нямаше :)

11.02.2015 (Сряда):
Храна:
Обяд: пил. пържола, ориз, краставички
Следобяд: протеин, грейпфрут, половин протеиново барче
Вечеря: пъстърва, съвсем малко розово зеле (беше отвратително твърдо), маслини, 2 парченца салам (слайс) и 2 парченца кашкавал
Течности: 1 чисти кафе, 2 със сметана, над 2 л вода

Тренировка:
СС: - Румънска тяга - 4 х 20 с 9,3 кг във всяка ръка
  - Обратна коремна преса + повдигане на таза - 25/19/16/15
СС: - Гребане с дъмбели - 3 х 15, 1 х 13 - с 8 кг в ръка
  - Планк с повдигане на крак нагоре - 30/34/34/30
СС: - Вятърна мелница - 4 х 10 със 7 кг
  - Страничен планк + обратен флайс - 4 х 12 с 3 кг
СС: - Суинг - 3 х 50 секунди, 1 х 40 сек. с 10 кг
  - Крънч коремни преси + лакът в коляно - 36/28/26/27
Накрая - 160 клека

Клековете леко започват да ме озорват след тренировка. Да стигна до 200… и или ще ги изместя сутрин, или ще си измисля друго предизвикателство. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1