24.02.15
23:19
Абе, толкоз близка с никой не искам да съм си :D, ама ще видим, де, то няма пълно щастие.
Била ли си на курс? Изглежда интересно, чудя се дали да не се запиша на него, защото ми е удобен като време, пък през останалото време да си практикувам в нас. Програмата ми хич не пасва с графиците на залите около нас, а ако трябва за още някакво занятие да ходя до другия край на града, ще ми дойде наистина в повече (whew)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.02.15 23:22.
25.02.15
00:49
Не, на курс не съм била, но изглежда доста интересно :)
25.02.15
08:43
Кико, да, но информативни - човекът е вложил години в учене, практика и пътувания, за да има знанията да проведе този курс, да не говорим, че сигурно не се блъскат желаещите на вратата и от количество не може да избие :). И йога инструкторите трябва да ядат :D
Доколкото разбирам, заниманията се проточват по повече от час и половина, понякога се добавят часове в неделя, ако не е стигнало времето по някоя тема в събота. Това значи, че никой не потропва с крак и не си гледа часовника през 5 минути, за да види дали е време да изгони групата :)
9 лв за занимание ви се вижда скъпо?!?!
В момента плащам 18 лв за час и половина практика и мисля че за това което получавам са напълно оправдани.
Не мога да коментирам какво са учили и какво знаят въпросните хора, които го организират, но йога е знания, които се трупат с много дълги години практика и учене. Не е нещо, което продаваш за 5 лв на час.
Предстои ми да започвам обучение, което продължава 3 години и на края на третата година сумата, която ще съм платила, (в случай че бъда допусната до края) ще бъде 4500!!! лв. Колко според вас трябва да вземам за час преподаване?!
Е, важна е и гледната точка на инструкторите да се види. Стори ни се скъпо за българския пазар. Т., обаче ми е много интересен дневникът ти и следя :)
И отговор на въпроса ти, Марги: 125 на месец, за да си в нулев баланс. :D
Ама халал да ти е курса и успешно да си го изкараш—харесвам хората, които желаят да се развиват!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 25.02.15 10:03.
25.02.15
10:28
Марго, нали и аз това казвам - че не ми се вижда скъпо, защото знам, че са вложени години и хиляди левове, а и за мен ще бъде полезно.
Доколкото чувам, пък аз много питам и слушам, човекът е добър професионалист, така че мисля поне да му дам шанс.
“Да, 108лв за курс, но информативен.” В превод: Лично за мен на този етап е лукс да си го позволя, но си струва и ще.
Това, че обикновеният, работещ за 300-400лв човек /в Пловдив има много такива, както и навсякъде/, трудно си позволява такива удоволствия, е не малък, но съвсем отделен проблем. Коментирала си го и ти, във връзка с храните. :)
Кико, на мен не ми е интересен дневникът ми :D. Искам да се организирам вече и да постигам резултати, за да е полезен освен за мен, и за други :)
25.02.15
21:36
25/02/2015 (80) [17]
Тоя фаст стана 22 часа часа без да искам. Интересно, че не изпитах никакви затруднения.
Към 13:00 Тренирах:
Първоначално исках да правя TAЗИ тренировка, но Коцето (треньорът в залата) ме видя и ме насмете, че не правя суинг като хората и ме посъветва да правя по-прости, и по-малко упражнения, докато се вкарам в ред. Викам : бе да, щом веднъж съм правила, значи пак мога. Да, ама нье - направих един кръг и прецених, че наистина техниката ми е такава, че не бива да се пробвам без надзор. Преработих си комплекса така, че да не се почупя и се получи следното:
3 кръга:
20х суинг @12кг
20x ходещи напади @12кг
10x едностранно гребане @8кг
20х суинг с една ръка, подаване на пудовката отзад, стоп на рамо + усукване (правих го в първия пробен и в първия от преработените кръгове, а в последните два – наклони встрани, по десет от всяка страна) @12кг
10х лицеви опори от колене, с подложка под бедрата
50х въже
Разтегнах се добре и се избанях :)
И реших, че ако скоро си купя пудовка, ще е 12-ка.
До 14:00 бях изпила 2л вода – половината на чай, половината чиста, но затоплена.
15:00-16:00 Трябваше да остана малко повече на работа, а вече бях започнала да освирепявам. Мислих, че ще си ям в нас направо и не си взех кутийката, но ей на. Избрах най-хубавите неща от магазина с боклуци, намиращ се наблизо – 1 татарско и 1 картофено кюфте (между другото, най-вкусното, което съм яла – домашно или купешко, а на всичкото отгоре, не беше и пържено); 100гр млечна салата, 100гр катък с печена чушка; 60гр солети „Златна Добруджа“. Грух.
17:00 Кафе с малка лъчичка мед и едно много дребно парче домашна баница
Прибиране пеш: 4,5км с 9кг раница на гърба
20:30 Салата от спанак, морков, конопено семе, орехи, лимон и гроздово олио; 40гр Дунавия - МЛЯС!
22:00 45 минути Хатха йога
Общо 3л вода § чай
Без добавки
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.15 22:42.
26.02.15
22:44
26/02/2015 (81) [18]
Наспах се до към 8. Главобол.
10:00 Сок от две зелени ябълки, три моркова и парче джинджифил – два пъти колкото кибитена кутия, примерно, 2 ч.л. смляно ленено семе; лъжичка коноп
12:00 100гр свинско, 150-200гр от ориза със зеленчуци
13:00 Правих хумус и облизвах лъжици и блендери :) Малко нагарча този път, защото му мушнах от маслиновата паста. Иначе има нахут, тахан, лимон, сол, черен пипер, риган, смляно ленено семе и пастата. Нями-нямии :).
15:30 Картофена крем-супа (картофи, масло, мляко, морков, подправки) с магданоз и лимон, 1 филия препечен многозърнест-пълнозърнесто-ядков хляб :); 2 бисквитки Белвита
18:00 Хумус с оризовка
19:00 Тахан с мед /2 лъжици/
Движение:
- Кучешка разходка
- Вчерашната йога
- Офиси :/
Думи нямам да опиша колко съм щастлива, че имах възможността да се присъединя към този екип и тази кауза (inlove)
Много горда се почувствах, въпреки че ме нямаше по време на последната кампания (nmuchfun)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.02.15 22:52.
27.02.15
11:13
Наградите на кампанията. Догодина пак! <3
Ако не се пръсна от кеф и ентусиазъм, по-късно ще отчета днешния ден (sun)
27.02.15
18:50
27/02/2015 (82) [19]
Вчера последно хапнах в 19:00, днес стигнах до манджа чак в 18:00.
Беше от картофената крем-супа - с лимон и пресен магданоз, 2 малки филийки препечен пълнозърнест хляб, 40-50гр сирене; 4 бисквитки белвита. За пръв път им прочетох съдържанието и ... мисля, че другата седмица ще си направя домашни.
Цял ден ми е хубаво, дойде ми много мотивация заради успеха на MoveWeek и свърших доста работа.
Отидох до офиса пеша, 3,5км;
Тренирах:
4 кръга, 12 повторения от всяко:
- клек с 12кг пудовка пред гърди
- лежанка - 20кг свободен лост
- тяга с 16кг WowBag (втори и четвърти кръг - с прави крака, с лоста)
- едностранно гребане с 8кг пудовка
- планк + коляно към лакът (ляво+дясно=едно повторение)
- раменна преса с 5кг пудовки
Много зле с техниката, добре, че Коцето наминава да ми се накара.
- на лежанката хватът ми беше леш..и се чудя защо ме болят китките
- за да клекна достатъчно дълбоко с пудовката отпред, започвам да навеждам кръста. Коцето ме посъветва да правя по-плитък клек, но да не жертвам кръста. По-плиткият клек пък не ми дава никакво усещане в краката и дупата. Сигурно трябва с по-голяма тежест?
Исках да се прибера пеша, но бях толкова изморена и гладна, че цялата треперих. Качих се на рейс, а вътре така вонеше на изгорели газове, че не издържах по средата на пътя и слязох. Изщъках още 1,5км + пазаруване.
Цялото обикаляне винаги се случва с раница на гърба, която варира от 6 до 9кг.
След малко отивам на гости на К. на сестра му - женска вечер с коктейл от бяло вино, сода и някакъв сироп (арония със стевия, доколкото разбрах) и филмче :) Исках и до там да ида пеша, то е 4-5км, ноооо... ай, мерси, домързя ме вече :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.15 19:40.
01.03.15
20:54
28/02/2015 (83) [20]
Цял ден обикаляне - накупих си малко дрехи, едни обувки... Нямах нищо подходящо за делови събирания, а в края не седмицата ще съм командирована в София на една тридневна среща. Доплака ми се по пробните. Многото килограми подчертават чудесно разминаванията в пропорциите- понеже трупам горе, краката ми остават по-слаби и намирането на дънки и панталони е просто... Ауе, страхотно. А като знам колко добре изглеждам в панталон с риза или пък в по-тясна рокля, когато съм в добра форма... Много ми докривя :) Но пък се успокоих, че все пак правя нещо по въпроса и няма да е така за дълго :)
След целодневното обикаляне, се събрахме вкъщи с на К. сестра му, за да се почерпим скромно за Тодоровден. Общо взето, вечерях със сурово кашу и пих бяло вино със сода и портокалов сок.
01/03/2015 (84) [21]
- нашите имат днес годишнина от сватбата (30!) и мама намаза машина за кафе на Крупс (нескафе нещо си), тия с капсулите. Изпих две, защото колкото и да ме съмнява качеството, вкусът е божествен, не мога да им го отрека.
- маринована херинга,2-3 рибки копърка, пак маринована; салата от домат, авокадо, зелен лук, гъби, пресен копър, зелена чушка и сирене, с дресинг от маслинова паста, домашен хумус, лимон и гроздово олиВУ. 2 препечени филии пълнозърнест хляб... шоколад.
- малко бяло вино с портокалов сок
- чай, вода, чай, вода.... не ми се яде
- МСМ с вит. Ц и лимон преди лягане
Събудих се сутринта и полудях. :D Разходих животинката, купих си масла и си направих маска на косата, след малко ще си слагам и на муцуната. Започнах да хвърлям. Изхвърлих ВСИЧКАТА купешка козметика от сорта на душ-гелове, дезодоранти, лакове за коса, лосиони за тяло и всякакви подобни г**на. По-хубавите оставих, защото има на кого да ги дам. Остана само един шампоан на Alverde (с кофеин, зелено кафе, нещо си), който ми се струва приличен по състав - днес го купих, за да имам с какво да се мия, все пак. Но ужким е био и изцяло от растителни съставки- ще го ползвам, докато измисля какъв да си направя. Изхвърлих и сума ти пластмасови кутийки/ бурканчета. Минавам ицяло на стъкло и собственоръчно забъркана козметика. Исках да си купя бурканчета, нооо... 3-4-5лв за парче стъкло - ай мерси. Затова просто си купих едни хубави, плътни салфетки, изрових си тахановите буркани (малки и големи) сложих им sалфетка от вътрешната страна и ги напълних с чайове, розови листа, какаови зърна (купих си половин кило какао нибс от зоята- нях,нях), чиа, миа и така. Като се напълни бурканчето, съдържанието му изпъва салfетката по стените и изглежда супер. Малко ме дразнят златните капачки, но ще ги оправя :)
Вкъщи съм решила всеки ден да разчиствам по един шкаф - искам да изхвърля ВСИЧКО, което не ми трябва, има толкоз много неща! Книгите ще ги прибера по шкафовете, а по освободените рафтове на секцията ще наслагам цветя. Искам зеленина, свещи, аромати, релаксираща музика и уют. И да се отърва от всичко, което ми отнема от въздуха и не върши грам работа.
На Камен сестра му, която занапред ще наричам Маги, вчера ми подари бурканче домашен крем - безценен подарък, кожата ми се разплака от густо :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.15 13:10.
В пробните, имам такива подозрения, дори професионалните фитнес модели изглеждат трътлести, белезникави и с целулут :D Така че - игнорирай гадната луминисцентна светлина и си върви по пътя :*
Мнението беше редактирано от Atom на 01.03.15 21:20.
01.03.15
21:26
К’ва светлина, бе, слънце - тия телеса, дето съм развила, всичко засенчват :D Не мога да се намъкна в дънки, щот безгъзната ми по природа фигура се сдоби (аз я сдобих, де) с наченки на брич и задник :D :D :D Просто ми трябват нестандартни панталони - горе по-големки, по-теснички в краката - кат’ за картоф на клечка :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.03.15 21:27.
Абе, ей! Не така за тЕлото! Нали ремонтираш!
Еее, много хубаво решение за бурканите!
Кат’ идваш насам, обади сеее!
02.03.15
10:21
Игличе, аз шеговито само :P , поне това, което съм казала в поста. Иначе наистина се почувствах зле. Ремонтът върви много бавно, ама не мога да си контролирам храната - с боклуци не се тъпча, но се тъпча с други неща :D И ям малко хаотично, трябва някакъв режим. Ама какъв? И аз не знам, ще видим, все ще стане :)
Да, бурканчетата станаха приятно - реших, че ще е разхищение да ги изхвърля и да дам 30-50лв за десет нови - неадекватно ми се стори. Не обичам да разхищавам напоследък - не защото съм стисната (напротив, даже обичам да давам, когато знам, че има полза за някого), а защото го усещам като признак на безотговорност, егоизъм и ... дори е арогантно.
За обаждането - бях се размечтала дори за тренировки- исках да взема един час при Маргото, един при Инес... ходеше ми се при Юли - любопитна гага иска види как тренират другите гаги :) , ама уви- като видях аджендата за командировката - от сутрин до вечер са срещи, разговори и какво ли не. НО обмислям, ако ще има възможност, да остана един ден допълнително и тогава една разходка на слънчице (освен ако не валят камъни в София, както винаги, когато ходя) би била чудесен вариант да си кажем “дзаки” :)
Да споделя - кожата на лицето и тялото ми претърпява страхотни промени след седмица-две използване на масла; косата ми след вчерашната маска, най-елементарна и евтина, стана като коприна, лъскава, лека и в същото време - плътна. Явно, за да е хубава, козметиката трябва да става и за ядене :)))) (усмихвам се, но съм напълно сериозна - то така или иначе това всички го знаем- само го подчертавам).
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.03.15 10:25.
03.03.15
13:15
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
02/03/2015 (85) [22]
8-9км устремено :D ходене за деня
- тахан с кокосова захар и канела...и какаови зърна
- огромна салата от всичко зелено, червено и бяло, което имаше в хладилника; семки, шарлан, хим. сол, сирене; 2 яйца с пармезан
- бисквити с шикулат
- момичешка вечер - бира, бяло вино
- 1-2 хапки домашен кекс
- салата, филия
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.15 13:17.
03.03.15
21:33
03/03/2015 (86) [23]
Движение:
- дъъълга разходка с животинка, после два пъти без животинка :)
- 60 минути хатха йога за начинаещи
Храна:
- имах 300гр кайма и реших да правя кюфтета. Сварих доста елда, нарязах една огромна глава лук, фино настърган морков, подправки, голямо количество пресен магданоз, едно яйце, конопено брашно - обърках всичко и ги изпекох на тиган. Станаха си кюфтета от елда и зеленчук, подправени с месо. Ням, ням! Не съм сядала да обядвам, но минавайки покрай плота, 3-4-5 броя си отидоха за целия ден. Не са големи, сигурно са по 50гр всяко.
- За вечеря: зелево-морковено-семчеста салата с шарлан и лимон, два кюфтака и препечена лимецова филийка. И малко сирене ;)
Литър и половина вода, чай - жасминово-розов, МСМ с лимон преди лягане.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.15 21:35.
03.03.15
22:57
Те и момичетата къртят (h)
04.03.15
19:14
04/03/2015 (87) [24]
08:00 Кафе с мляко и пакетче мед
09:30 Лимонов сок с малко вода, а в него – пчелен прашец и МСМ
10:30 Ябълка
Реших да опитам тая английска сол и си разтворих малко – чаена лъжичка някъде. Ми тя е отвратителна, бе! Бляяяя, тая гняс, ако я изпия в препоръчаната доза, ще ритна камбаната преди да ми прочисти каквото и да било! Препоръчва ми една приятелка кефир за същите прочистващи цели, ама и това не ми звучи търпимо на вкус :/
13:30 3 оризови шайби със сирене и едно от вчерашните кюфтета
14:00 EVE, DMAE, вит. Ц
17:00 Салата от зеле, морков, маслини, шарлан, лимон и сирИнИ, 2 малки лимецови филии;
17:40 Свинщина... тотална – две препечени филии с масло и домашно сладко от смокини. Много вкусно и десет пъти повече захарно – стана ми кофти (лек главобол, малко потреперване на ръцете, сърцетуп), а не е като да съм изяла половин буркан
18:30 EVE, DMAE, вит. Ц
До края на вечерта: вода, чай, вода с лимон, МСМ преди лягане, баня и мацане с домашен лосион с етерични мАсълца
Движение:
- 20 минути кростренажор
- 60 минути йога ( Hatha & Flow Yoga за леймъри (mooning) ) на свещи и арома лампа. Това го бях правила по-миналата година на няколко пъти (без лампата) - лятото, на отворени прозорци и загасени лампи ... Ммммм :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.03.15 19:18.
04.03.15
19:19
ПоспаливецКА ( trust me, I’m a linguist :D )
Ааа, аз не знаех, че е дама, нооо...и да знаех...имам манталитета да говоря в мъжки род :D :D :D Миналата седмица казах “ей, сладур” на едно...момиченце и майка му ми каза: “Аама тя е момиченце!”. Втори гаф с половете.
04.03.15
19:31
Що не й каза : “А, ама наистина ли? Аз бих проверила още веднъж на ваше място” :D
Сетих се за Рейчъл от Приятели, дето я питаха, защо е сложила розова панделка на момченцето си, нях-нях :)))))))
Истината е, че като му погледнах очичките, видях, че е момиченце, но то беше с много къса косичка, бебе, и аз някак с епдоведох. Защото по принцип гледам тия неща и специално си изменям говоренето да е в женски род, но иначе винаги ми идва в мъжки :D За мен всички са сладури, сладурка е мааалко...как да кажа... :D
04.03.15
20:10
Разбирам :D
Аз няма да продължа да коментирам, че хуморът ми може да е крайно дебелашки понякога и... ще остана неразбрана от широката аудитория :D
09.03.15
15:11
05/03/2015 (88) [25] - 09/03/2015 (92) [29]
Завърнах се вчера в Пловдив. Всичко мина много готино, срещнах много готини хора (inlove). Има неща, които не ми допадат, в смисъл, че не отговарят съвсем на начина, по който аз си представям, че ТРЯБВА да е, но това го отчитам по-скоро като свой недостатък - арогантен control freak (като много други, които ще го отрекат, разбира се). Работя по въпроса - дори да ми хрумне нещо (което се случва вече много по-рядко), веднага си лепвам два шамара и превключвам на толерантна вълна :D
Бяхме в Симеоново и беше супер красиво. Страшно ме зарадва снегът - хем разчистваха непрекъснато и беше възможно да се ходи и кара, хем беше като в приказка (inlove)
Храната:
Заявих си вегетарианско меню съвсем умишлено. Умрях от глад, защото менюто беше едно и също с това за веганите. После се оказа, че вегани всъщност изобщо не е имало - просто така са съкращавали “vegetarian”, когато са ми отговаряли на въпросите (rock). Ядох много малко, но пък пийнах вино :P
Закуската беше на бюфет, затова там си взимах сирене, кашкавал, филия с масло и дори 2-3 слайса шунка в събота - да закърпя за деня :D Получих една-две забележки, че много съм тъпкала (?!), не знам дали бяха на майтап, но и да не са били - нямам никакво намерение да се обяснявам и оправдавам що съм смесила два вида млечни и малко шунка, при положение, че в останалото време карах само на смешни количества талаш.
В неделя на обяд ядох сладолед за десерт.
Вегетарианка може и да стана някога, но веганството е нещо, което би ме направило изключително нещастна.
Вчера вкъщи вече бях толкова освирепяла, че признавам, НАЯДОХ се - салата със сирене, с хляб и саздърма! :D , и шоколад боднах, но това ми беше за целия ден.
Днес пак свинщинка - салата, малко свинско, малко шоколад и 250мл Кола. (хъ)
Движението:
В София - почти никакво, освен от едната сграда в другата, напред-назад по стълбите, качването до хотела /една баиреста улица/ и това е.
Днес вкъщи - доста домакинска работа и ми стига. Страшно ми се спи, понеже там не ми стигнаха нито часовете, нито бях сама в стаята. Колежката ми е супер готина, но имам проблем със спането на чуждо място и с “чужди” хора, поне в първите дни. А то при нас втори нямаше (giggle)
Колкото и да искам да си се въргалям безцелно, ще трябва да поработя. Поне ще си олекотя за през другите дни.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.15 15:13.
казано от Т. Тодорова на 09.03.15, 15:11:
Страшно ме зарадва снегът - хем разчистваха непрекъснато и беше възможно да се ходи и кара, хем беше като в приказка (inlove)
Мен хич не ме зарадва на път за вкъщи. (nbad) :D
Радваше ме октомври, над Трявна, където няма как да се получи смрад. :)
09.03.15
22:20
Тая гняс в София ли е някъде? Много гадно. Аз там бях свидетел само на пухената част от снеговалежа, но в Пловдив пък е отвратително - киши, дълбоки реки, води, чорби... (tmi)
Що не мога да ъплоудна снимка?!—>
upload_file_exceeds_limit
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.15 22:21.
Да, в Лозенец. ;) Едва си стигнах днес до нас. Иначе пухената част беше прекрасна. :)
Съобщението за снимката означава че трябва да и намалиш размера. :)
09.03.15
22:53
Първо това направих :) , ама пак не ми дава - колко малки трябва да са тия снимки, д г’е ? Сега пак ще пробвам :)
09.03.15
23:28
:)
10.03.15
00:57
Здравей, Т.
Започнах да ти следя дневника, че ми стана интересен. :)
Видях, че често правиш йога, напоследък и аз съм се зарибила да започна, но искам нещо сама вкъщи да си правя, да не ходя по зали.
Ще съм ти благодарна ако споделиш някакви клипове за напълно начинаещи.
И също гледам, че си хапваш сирене Дунавия. Аз по принцип го избягвам, защото са ми казвали, че е с много висока масленост. Не е ли така?
10.03.15
09:46
Здрасти, Илиана :)
Радвам се, че са ти интересни глупостите ми, хихи - ако не намериш нещо полезно за правене сред тях, то поне със сигурност ще видиш какво не бива да правиш :D
Правя някаква йога, не толкова често, колкото ми се иска. Харесвам я. Не съм експерт, просто изпробвам разни неща - искам да преценя на какво натоварване и в какви комбинации тялото ми реагира най-добре. Чак да ти препоръчам... не ми се поема такава отговорност :D, но ще ти кажа аз кои видео материали използвам :
- Shiva Rea - Yoga for beginners - 70 минути
- https://www.youtube.com/results?search_query=hatha+yoga+for+beginners - 45 минути (има и следващи части)
- Recharge видеото от програмата на Chalene Johnson - ChaLean Extreme (то е 20 минути и го правя, когато нямам време)
- разни други бегинърски yoga for fat loss
Не знам дали няма да е по-добре да отидеш веднъж-дваж... триж :) в зала с учител. Знам, де, това винаги е по-добрият вариант.
Нека и Маргото се изкаже, тя е йога гуруто , аз съм прост експериментатор в случая. :)
Дунавията - мазничко е и затова ми харесва. Не виждам нищо лошо в по-тлъстите млечни продукти, даже напротив. Не знам колко е качествено, но е вкусно, не се води “имитиращ продукт” и като хапвам по малко и с кеф, не виждам защо би могло да е проблем. Ти защо имаш проблем с маслеността? :)
казано от Т. Тодорова на 10.03.15, 09:46:
Нека и Маргото се изкаже, тя е йога гуруто , аз съм прост експериментатор в случая. :)
:D Всички сме експериментатори, гурутата (учителите) не пишат по форумите. ;) Аз просто експериментирам от по-дълго време, може да съм инструктор, но не съм учител. Престанала съм да отговарям на въпроси “откъде да започна” било тук или на лични. Ами, започни като си намериш учител. Ако имах такъв от самото начало, щях да съм загубила много по-малко време в лутане и глупости.
Учителят е важен за солидна основа, като напреднеш, можеш да си изградиш лична практика и да го посещаваш по-рядко. Йога просто е наука, която не се чете, гледа в ютюб и т.н. ...предава се от учител на ученик. Още веднъж - учител, който те учи на йога, а не как да се чекнеш. Едва когато се докоснеш до автентична йога, осмисляш разликата - там няма балетни стъпки, няма “харе ом”, няма медитации. Има само практика и дисциплина.
10.03.15
12:25
Шегувах се за гуруто, но имах предвид, че имаш в пъти повече познания от мен и ако някой ще изказва по-категорично мнение, по-добре да си ти. Аз също мисля, че е добре да се започне с учител, инструктор, треньор (кой както иска да го нарича) - независимо дали е йога, фитнес, функционално трениране, плуване или нещо друго. Понякога експериментите са успешни, но понякога е възможно да си навредиш или да вложиш много време и труд в нещо безрезултатно. Аз съм изпитала и трите :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.03.15 19:16.
11.03.15
00:31
ПМС. Свинщина. Ядох пържола, ядох и козунак. И руска салата. Грух.
Движението - прахосмукачка и моп на 600кв. Мрън.
Да обобщя каквото бях казала, че пак много сърдит пост беше станал : на 19-ти ще ме пратят на ендокринолог. Попаднах случайно на много готина жена, АГ.
Я, колко кратко можело да бъде :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.03.15 09:45.
казано от Т. Тодорова на 11.03.15, 00:31:
... винаги съм мила .. мила съм ..
не знам к’во не ми харесват, честно :D
Ако и на тях толкова им го натрапваш, най-вероятно ще да е заради това :D
12.03.15
09:43
Да не се обърка човек :P Поправям го :)
Ще описвам в неделя, всичко наведнъж, че не ми се занимава, а и нямам време за постове :)