Дневникът на V :]

Прескочи до:

09.03.15
17:49

Изглежда като украса за аквариум :D

09.03.15
17:59

казано от Маргарита Манева на 09.03.15, 17:48:

казано от Queen Cobra на 09.03.15, 17:46:

Мен ще ми е жал да ям такава красотЪ :) Как се казва?

Броколи. :)

Аз защо ям едно много по-грозно? :)
http://gotvach.bg/n7-32928-Броколи_романеско
Няма го в наше село, въй, въй ...

И на мен ми беше жал, защото наистина е съвършена красота. :)
Да, романеско е името, на вкус е точно като карфиол. Листата, които обгръщат главата са същите като на карфиола, а и разклоненията са подобни.

Среща се под името: romanesco broccoli, romanesque cauliflower или само romanesco/ романеско/.
Те са от едно семейство, така че е нормално да си приличат.
(Колето ще потвърди дали е така, защото за първи път опитвам и аз това зеле и не съм задълбавала, но мисля че е към Brassica oleracea)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.03.15 18:10.

Deloading седмица 15

Тренировка 1

Горна част:

Гърди/гръб
3 суперсерии от
- горен скрипец, широк надхват 12 10 8 @ 35 40 45 кг
- лег с дъмбели 12 10 8 @ 14 16 18 кг

3 суперсерии от
- гребане с щанга 12 10 8 @ 40 50 кг
- полулег с дъмбели 12 10 8 @ 12 14 16 кг

Рамо/корем, 3 суперсерии от
- раменна преса с съмбели от седеж и вертикален наклон на облегалката 10 8 8 @ 10 12 12 кг
- вдигане на прави крака от лег до свещ и бавно спускане

Бицепс/трицепс, 3 суперсерии от
- сгъване с щанга от стоеж 10 @ 14 кг
- разгъване на горен скрипец с въжена ръкохватка 10 @ 20 кг

Долна част:

2 серии едностранно лег екстензия 15х5 кг

3 смесени серии от
- лег екстензия с 2 крака 15 @ 15 кг
- лег преса 15 @ 70 кг добавени

2 гигантски серии от
- добро утро 30х14 кг
- тяга с прави крака 30 х14 кг
- бедрено сгъване от лицев лег 30х15 кг
- хиперекстензии с акцент върху задно бедро 20@ собствено тегло

20 мин пътека, ходене, пулс 136-140

Без почивки, съвсем лекичко... колкото да раздвижим кръвта :)

Храна: 500 г патешко в йенско стъкло с подправки (страхотно е това месо!), 1 кг броколи на пара, 2 моркова, 260 г гречков кекс с канела, 50 г суров десерт с какаови зърна, 10 мл мазнина, кафе

10.03.15
15:51

казано от Вероника Налбатска на 10.03.15, 15:27:

Храна: 500 г патешко в йенско стъкло с подправки (страхотно е това месо!), 1 кг броколи на пара, 2 моркова, 260 г гречков кекс с канела, 50 г суров десерт с какаови зърна, 10 мл мазнина, кафе

Рони, дай, моля те, рецепта за кекса да направя за децата, че купих миналата седмица и се чудя още какво да я правя :)

Ако почакаш още малко, скоро ще публикуваме рецептата на кекса, който ям напоследък.
Иначе вече съм споделяла една сходна рецепта, виж тук:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37435/P2880#p-1115192

:)))

Плуванеееее :)

1.2 км за 40 мин
60 х 20 м
По 10 дължини от: бруст - кроул - бруст - кроул - гръб - смесено 2 бруст/2 кроул

2 пъстърви (600 г с глави и кости), 2 кг китайско зеле, 40 мл ленено масло +

Мега-гига-тера курабийката на Рони:
150 г царевично брашно, 100 мл кокосово мляко, 1.5 с.л рожково брашно, есенция ванилия, течна стевия, малко вода, по 1/2 ч.л. лимонена киселина и сода.
От съставките се прави смес, която се изсипва в намазнена и загрята тава с по-голям диаметър, така че да стане като тънка палачинка. Посипва се с 30 г стафиди и се мята на 180 градуса.
Бързо става готово, защото е тънко. Може би около 20 мин - зависи от дебелината и фурната.

Моята курабийка се ронеше доста, но пък беше вкусна и хрупкава, и ГИГА :D

Доволна съм.
Снимките са кофти и не може да се добие добра представа, но трицепсите ми лееека полекаа тръгват да придобиват вид.
По принцип са ми от слабите мускулни групи и никакви ги няма. :)

Задното рамо също дава наченки за развитие.

С две думи - колкото съм яка в краката, толкова съм слаба в горна част и най-малкият прогрес там ме радва изключително. :)

Втората тренировка с тежести от deloading седмицата.

Сходна е с предишната, но смених някои упражнения. Имаше лицеви опори при гърдите, разтваряния с дъмбели встрани за раменете; при долната част наблегнах на едностранни изпълнения и вместо на задно бедро акцентирах на глутеус.

20 мин пътека с пулс 135

Храна: 500 г свинско, 2 малки глави червено зеле на пара, 40 мл масло, 450 - 500 г варени картофи с грах, кафе

Трябваше да плувам, но не го направих.
Събудих се с болки в гърлото и хрема. Реших да не дърпам дявола за опашката. :)

Вместо това, прилагам от тайните похвати на Роско и се надявам утре да съм пушка.

Храната днес: 500 г патешко, 260 г царевичен кекс, глава карфиол (много леко на пара), 1/2 айсберг, 2-3 краставички, 40 мл тиквено масло.

Рони, от къде си взимаш патешко?

От Кауфланд, замразено е обаче. :)

14.03.15
09:49

А не е ли много мазно? Има доста ферми , ако имаш познати, може да ти носят прясно.
На мен колеги (ветеринарите, които работят в кланицата) ми предлагаха за около 6-7 лв килото прясно заклано, но отказах, щото си мисля, че са твърде охранени. Виж, пуешко бих купувала, но пък тях напоследък не ги развъждат много.
Сподели, моля те , как е патешкото, защото не съм пробвала.

Какво визираш под “много мазно”? :D
По-мазно е от пилешко, пуешко, но и зависи коя част от патицата ще ядеш.
Знам, че има хора, които не могат да ядат прекалено мазна храна, защото им става тежко, но според мен патешкото не влиза точно в тази категория.

Домашните патици имат повече мазнини от дивите; месото с кожа и месото от бут имат повече мазнини от бялото месо на патицата - т.е. пак зависи кое точно ще ядеш. Аз ям гърди, които са по-сухи и за това ги правя на бавен огън и дъълго задушаване - стават крехки.
Ако трябва да сравня между пилешки и патешки гърди, то вторите са по-мазни (въпреки че спрямо останалите части на патицата са сухи). :)
Ако ядеш и кожа - тя вече е по-мазна (доста повече от пилешката), но аз лично не купувам с кожа.

Цената, която са ти предложили е много добра. Може да си вземеш, за да опиташ и да прецениш дали ще ти хареса. Аз не бих отказала. :)

За сега нямам познати, които да ми носят прясно, но и на това съм доволна. Предварително го кисна във вода с висока алкалност (11.5 pH) и силно антиоксидантно действие и така месото става дори по-крехко и се готви по-бързо. Ако ми попадне прясно заклано, ще се възползвам.

14.03.15
10:20

Мерси! Под мазно имах предвид като свинското (не че има база за сравнение), но все пак ги гледат заради черния дроб а той е бая мазен, та си мислех дали и месото не е повече сланина. Иначе знам на Кауфланд замразеното е бая скъпичко - над 15 лв мисля и никога не знаеш колко е стояло във фризера (не вярвай на етикета ;) )

Не, в това, което взимам няма сланина. :)
Абсолютно наясно съм с риска от замразени меса/риби. Все пак смятам, че ще усетя, ако на месото му има нещо, след като се размрази. Не знам дали фактът, че пуска доста кръв и почти никаква вода (след размразяване) е добър показател.
Ям го 4-5 пъти в месеца и засега е ОК.

Менюто за днес:
500 г пилешко, 1 кг броколи, моркови, олио от гроздови семки и....

Негово Величество - гречков кекс “Рам и Рон”

/3 парчета/ :)

14.03.15
13:58

казано от Queen Cobra на 14.03.15, 09:49:

А не е ли много мазно? Има доста ферми , ако имаш познати, може да ти носят прясно.
На мен колеги (ветеринарите, които работят в кланицата) ми предлагаха за около 6-7 лв килото прясно заклано, но отказах, щото си мисля, че са твърде охранени. Виж, пуешко бих купувала, но пък тях напоследък не ги развъждат много.
Сподели, моля те , как е патешкото, защото не съм пробвала.

Кобре, патешкото наистина е по-мазничко, но не самото месо, а има допълнително мазнина около месото. Един от начините да не я ядеш тази мазнина, е да печеш цялата патица директно на скарата във фурната като подложиш тавичка под нея. Така всичката мазнина се оттича и накрая получаваш едно много вкусно чисто месце. Бон апети! :)

За всички, които искат да готвят сами храната си, но не могат, защото е... (”трудно”, “не мога да готвя”, “нямам време” и т.н.)—> споделете с нас какви са ви затрудненията, за да започнете. :)

—> ТУК!

Освен традиционното наспиване, работа от вкъщи и ядене на шоколад, днес се видях и с много хубави хора. :)
Не съм много социална, когато не съм на басейните, защото давам цялата си енергия на хората там (следователно после съм изцедена и искам да съм сама на тишина), но срещи като днешната ме зареждат много.
(nlove9)
Вчера също се видях с моите най-близки приятели, така че отбелязвам уикенда като много успешен. :)

Храната днес: пак ядох патешко (500 г), 130 г оризовки, 40-50 мл мазнина, 1 маруля, 3-4 моркова, 80 г шоколад, 1 салата с мариновано пиле, гъби, домати и маруля.

А от утре?
ТЕЖКО-СРЕДНО-ЛЕКО Месец 4, бейби!:)

Месец 4. Седмица 1/16

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии прави крака от вис

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 60 55 55
чукчета: 8 х 60 60 56 56
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 30 35 30 30

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 55 55 50 45
гребане с подхват, голям наклон: 8 х 40 40 34 34
хиперекстензии с тежест/супермен: 2х15 х25 кг/ 2х15х собствено

Задно бедро
5 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 60 60 50 50 50
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 30 25 25

Уххаааа :)))

20 мин пътека, пулс 138-145

500 г свинско с черен пипер; задушени картофи със зелен боб (450-500г), 2 кг китайско зеле, 40 мл зехтин, кисели краставички, супа от коприва

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.03.15 09:07.

Месец 4. Седмица 1/16

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии на машина с тежест

Гърди 4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 46 44 44 кг
полулег с дъмбели: 8 х 14 кг
флайс с дъмбели: 15 х 7 6 6 6 кг

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 50 54 50 50 кг добавени
лицеви опори: 8 х собствено тегло (имаше и от колене)
полулег на смит / полулег на машина:2х 15 х без добавена тежест / 2 х 15х 10-5 кг

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 120 кг
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг добавени
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека, 135 пулс

2 пъстърви (600г), 2 глави айсберг, 2 парчета гречков кекс, 40 мл оризово олио, кафе

Сряда: вместо плуване, играх 1 час водна аеробика и после 10 мин плувах.
Беше ми готино. :)

Храта: 500 г пилешко, 130 г оризовки, голяма паница ориз с коприва, до тук имам 24 мл ленено масло и ще гледам да остане толкова, а останалите мазнини ще набавя от 40 г лешников тахан (и дано не се отплесна с лъжицата); карфиол на пара.

Снощи бях смазана и съм спала 9 часа като пън! :)
Мозъкът ми работи непрекъснато и постоянно премислям задачи и мислено прехвърлям всяка стъпка в ежедневието.
Как да изключа този процес поне за 1 час?! :D
Само като спя се получава и затова НЕ жертвам от съня си по никакъв повод. Дори и да не съм успяла да свърша задачите за деня, не оставам през нощта да довършвам. Сънят е преди всичко. :)

18.03.15
16:09

казано от Вероника Налбатска на 18.03.15, 16:07:

...
Само като спя се получава и затова НЕ жертвам от съня си по никакъв повод. Дори и да не съм успяла да свърша задачите за деня, не оставам през нощта да довършвам. Сънят е преди всичко. :)

Да не те плаша, но това драстично ще се промени от един момент нататък :).

Да, да. Запозната съм с това и го очаквам. :D
Имах предвид, че не бих жертвала съня в този период от живота си, в който все още нямаме дете (предполагам, че това визираш).

Сега взимам всичко на максимум! :D

18.03.15
20:06

казано от Vic на 18.03.15, 16:09:

казано от Вероника Налбатска на 18.03.15, 16:07:

...
Само като спя се получава и затова НЕ жертвам от съня си по никакъв повод. Дори и да не съм успяла да свърша задачите за деня, не оставам през нощта да довършвам. Сънят е преди всичко. :)

Да не те плаша, но това драстично ще се промени от един момент нататък :).

После пък ще дойде пенсията и пак ще има възможнност да спи, колкото й се иска. Ама няма да може... :D

А МИСЛЕХ, ЧЕ СТЕ МИ ПРИЯТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!


:D :D :D

19.03.15
06:59

Чакай, че реших, че и ти чакаш бебе :D

Все още не. :)

Месец 4. Седмица 1/16
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии на земя със свити крака

Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 40 40 40 34 кг добавени
лег преса: 8 х 170 кг добавени
лег екстензия: 15 х 15 кг

4 кръга от:
преден клек на смит машина: 4 х 30 24 24 24 кг доб.
хакен клек: 8 х 70 кг доб.
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 24 кг доб.
глутеус мост със стъпала на пейка: 15 х 10 кг със задържане

4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 180 170 170 кг доб.
Cable pull-through (като суинг, но на долен скрипец с въжена ръкохватка): 8 х 25 кг със задържане
Магарешки ритници на уред за хиперекстензии (с главата надолу): 15 х собствено тегло

20 мин пътека, 135-140 пулс

450 г риба талисман, 2 кг броколи, 1 кг тиквички, 10 мл мазнина, 3 парчета царевичен кекс (към 300 г всички), кафе

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.03.15 23:45.

19.03.15
17:15

казано от Вероника Налбатска на 19.03.15, 15:47:

Месец 4. Седмица 1/16
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

2 кг броколи, 1 кг тиквички,

когато бях най-слаба изяждах над 2 кг зеленчуци и всички ме гледаха странно. ....Браво Рони :)

Аз не съм от слабите и въпреки това пак ме гледат странно. :D
Не се насилвам, просто зеленчуците си вървят... :)

Дори за днес ще добавя и една връзка репички. :D

Месец 4. Седмица 1/16
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – по 4 серии за косите, с тежест

Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели (2х стоеж, 2 х седеж): 4 х 14 кг
вертолет: 8 х 26 24 24 24 кг
задно рамо с кабели на портален скрипец (отгоре): 15 х 10 15 10 10 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 7 7 7 кг
вертолет с дискове, зад гърба, от седеж: 15 х  5 кг

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 10 10 9 кг
скотово с крив лост: 8 х 14 14 12 12 кг добавени към лоста (той е около 8)
чуково с дъмбели: 15 х 4 4 4 3 кг

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 40 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 35 35 30 30 кг
горен скрипец, v-образен лост, разгъване: 15 х 10 кг

20 мин пътека, бягане/ходене 135/150

Храна: 500 г свинско, 400 г картофи, около 70 г мазнина, 2+ кг кит. зеле, какао с джинджифил

Едно лирично лично отклонение (моля, не ми отговаряйте, само го отбелязвам, че е част от житейския ми път).

Едни от най-наглите и безочливи хора все се правят на най-честните и съвестните.
Жалка работа, но вярвам в доброто и в съдбата. :)
Какъвто си и каквато енергия излъчваш, това ще привличаш и получаваш.

Хубавото е, че все още има добри хора. :)

Станах рано днес, но после си доспах на припек. :)

Храната: 600 г пуешко, малко пилешко и сос от манджа с лук (в Ботевград съм си и чопнах от мамините гозби), 2 глави айсберг, 2 парчета “Рам и Рон”, 10 мл мазнина, инка с мед, 2 ябълки.

Имам по-силна мускулна треска на трицепсите от обикновено и слаба в квадрицепсите.
Имам някакъв обрив на корема, който по всяка вероятност е от хлора в басейните и сега прекратявам всякакъв допир с такава вода, за да открия причината. Малко вероятно (клони към нула) е да е от храна.
Друго интересно е, че съм изхвърлила част от излишната вода по краката и изглеждат добре, но пък при корема е лошо положението. Възможно е да е от обрива.
Друга хипотеза на пъпките - резултат от вътрешни процеси в тялото, резултат от водата, която пия. Идната седмица ще се разбере. :)

”Работи не само с ръце, но с ум и сърце!”

Потресена съм как хората лъжат, за да привличат клиенти.
Жалко, защото тези лъжи вредят.

Днес по план: хек, карфиол, ориз, коприва, сигурно ще ям и шоколад (от нашия със стевия). :)
Като цяло, този уикенд хапнах повече въглехидрати от обичайното за мен, но съвсем в рамките на разумното.

Месец 4. Седмица 2/17

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии повдигане на крака от лег

Гръб 4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 60 55 55
чукчета: 8 х 60 60 56 56
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 30 30 25

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 55 55 50 40
пулдаун: 8 х 40 40 35 35
2х супермен/ 2х хиперекстензии с тежест: 15 х собствено тегло/ 15х 25 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 60 60 60 50
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25

30 мин пътека, наклон,135/140 пулс

храна: 3 пъстърви (600 г с глави и кости), краставици (2 кг), моркови (4-5 бр), картофи с тиквички (в йенско стъкло, 500 г всичко), 20 мл олио гроздови семки

Месец 4. Седмица 2/17
Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 смесени серии от 2 упражнения

Гърди
4 кръга от:
лег с дъмбели:  4 х 24 22 20 20 кг на ръка
обратен наклон на смит машина: 8 х 16 16 14 14 кг добавени
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 7 6 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 56 50 50 кг добавени
лицеви от колене: 8 х
полулег с дъмбели: 15 х 10 7 7 7 кг

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 120 кг добавени
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг добавени
повдигане със собствено тегло: 15 х

Наложи се да променя реда на някои упражнения и да проавя доста дъмбели, защото лостът беше зает през цялото време.
Разказа ми се играта днес. Много боля:D :D

20 мин пътека, ходене по наклон, пулс 140

Храна: 500 г свинско с кимион и черен пипер, 200 г царевичен кекс с кокосово мляко, 30 мл олио от гроздови семки, 1 ч.л. лешников тахан, 2.5 кг китайско зеле, кафе

Bret Contreras:

“Fun fact: In the top position of the push-up, you support 69% of your bodyweight, but in the bottom of a push-up, you support 75% of your bodyweight. With the knee push-up, these persentages are reduced to 54% and 62%, respectively.”

Отбелязвам да го проуча някой ден. Интересно е, защото очаквах лицевите опори от колене да имат доста по-нисък процент от посоченото (и в двете фази). :) Макар че предположенията ми бяха близо (считах за 50% в горна позиция).

24.03.15
22:23

казано от Вероника Налбатска на 24.03.15, 21:58:

Bret Contreras:

“Fun fact: In the top position of the push-up, you support 69% of your bodyweight, but in the bottom of a push-up, you support 75% of your bodyweight. With the knee push-up, these persentages are reduced to 54% and 62%, respectively.”

Отбелязвам да го проуча някой ден. Интересно е, защото очаквах лицевите опори от колене да имат доста по-нисък процент от посоченото (и в двете фази). :) Макар че предположенията ми бяха близо (считах за 50% в горна позиция).

Преди време бях пробвал с кантар да измервам, защото ми беше интересно каква част избутвам от тежестта си и резултата беше около +-70% по спомен. Естествено това е приближение, ама явно и учените да там са стигнали :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1