Иии вече нацяло няма да има състезание. Нямало хора. Няма да коментирам.
Отивам да си правя торта най-добре. :D
50-та тренировка за годината - ГРЪБ
1.Набирания - 10/ 5х+15 / 5х +30
2.Скрипец горен У- 3х5х целия магазин
3.Мечка - 10х40 / 5х55/ 5х55
4А Гребане с 1 ръка - 3х6
4Б Пулдаун - 3х10
5 Придърпване на щанга за трапец - 15х40 / 15х70 / 10х90 / 10х90
6А Сгъване с щанга за бицепс 4х6х30
6Б Сгъване с макари за бицепс 4х10
Опъна ме пак гърдата и не се иззорих на набиранията колкото трябваше. Другите компенсираха. Довърших и бицепса с някоя друга гимнастика. Общо взето - бива.
Мнението беше редактирано от Nachev на 16.03.15 19:29.
№51 - едно такова... гръдно
*обратен лег - 5х50 / 5х80
1. Лег широко - 6х100 / 4х120 / 3х120
2А кофи - 30 / 12х+20 / 7х+40
2Б полулег дъмбел - 3х10х17,5
3А флайс полулег - 3х10х10
3Б пуловер - 3х10х20
3В кросоувър - 3х10
4. Лег тесно 10х60 / 6х80
5. Разгъване скрипец - 3х6х целия магазин + 20кг дъмбели още отгоре
Реших да започна с обратен лег и лявата гърда дето ме боли... И даде фира... Викам хм, дай да се кача на обикновената лежанка. Там сичко тип-топ. За час се получи всичко - доста приятно.
С малките пръсти хващам белезките на олимпийския лост. Не е от най-широките хватове. Предполагам е от пренатоварване тая работа и ще си пусна малко делоуд като свърши месеца. Нищо не е изхрусквало или т.н.:)
Мнението беше редактирано от Nachev на 17.03.15 19:32.
На обратния лег чувствах сякаш нещо ме прерязва от рамото към гърдата. При пускане на лоста. Много странна и остра болка. Може да съм дал и дал старт преди месец като правих най-редовно обратен лег. За сега ще го пропускам. С кофички ще играя за долни.
№52
1а тяга с прави крака 10х80 / 6х100 / 6х100
1б разгъване с в крака 3х15
2а преден клек - 10х40 / 5х60/5х60
2б пуловер с диск - 3х15х15
3 заден клек 1х10х100
* 4км. крос по крайно пресечен терен
Опитах преден клек. Меко казано - пародия, особено като няма и ‘убави стойки. Начесах си крастата с 1 десетка на 100. После реших да побягам по къра. Имаме 1 обиколка викаме и “лозята - г-д 4км, които включват доста изкачване и доста слизане, като цело нема равно. Освен това и като валя последните дни няма да ви казвам какво е ...
#53 раМбо
1А Обръщане - 3х8х35
1Б Раменна преса седнал - 6х60 / 6х70 / 6х70
2А Повд. на дъмбели нагоре - 3х10х50 общо
2Б Повд. на диск до над глава - 3х7х15ка
3А Повд. на дъмбели в страни - 3х7х10
3Б—- //—- в страни за з. рамо - 3х10х8
4 Повд. на щанга за трапец - 10х60 / 10х90 / 6х100 / 5х110 / 5х120 / 5х90 / 5х90 / 5х90
Трябваше да почивам, ала реших да тренирам набърже, че утре имам работа вечерта до Пловдив и няма кога. Уж на майтап, ама се получи доста ползотворна тренировка. Дадох обем и на трапеца с по тежки кг.
Мерки
стари / нови
Тегло - 84-84,5/ 84 - 84,5
талия - 83 / 82
гръдна - 113,5 /114
раменна(от рамо до рамо) - 55/ 55
предмишница д- 33 /33
предмишница л ; 33 /33
мишница л - 41
д - 41
врат - 43,7 44
прасец л - 39 /39
д - 40 /40
бедро доло л- 53/53
д - 53 /53
бедро горе л - 61
д - 61
Като цяло всичко е едно и също. Само талията е намаляла, че взех да наблягам на ядрото. Врата и той наддал покрай тегличите за трапец. Мисля, че и са се поредуцирали подкожните мазнини, че на едната ръка почват да излизат разни дЖици. Здраве да е!
Макар и да ми е малко слаба храната в последно време - силата се застоява. Доволен съм от последния месец, ала можеше една идея повече откъм сила. Не мисля да се опитвам да чистя и да свалям. Просто ще падне силата, размера, макар и за цена на визия. Не - мерси.
Ще се оформям по леко като не намялям нищо от храната, а вкарам малко интензивно кардио. Ще включа и малко лостове и мисля, че ще се получат работите. :)
След края на седмицата ще преценя и как да пораздвижа програмата ми “на усет”. Сигурно ще е нещо от предпоследната схема на James Hinks, просто да проверя как ще ми подейства. :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 21.03.15 13:22.
Съботно разтоварване - тяга с малко рЪки №54
* набирания подхват - 10ст/ 10ст
1А Тяга 10х60 / 5х100 / 5х130 / 1х150 /1х170
1Б Набирания подхват СТ - 10 / 8 / 8 /7 /7
2А Лег тесно - 8х80 / 8х90 / 7х100
2Б Сгъване с крив лост прав - 5х35 / 5х50 / 4х55
3 Разгъване на скрипец - 3х6х целия магазин +25кг
4 Френско - 1х5х 55
5А Разгъване с 1 ръка на макара - 2х10
5Б Концентрично прав - 2х6х17,5
*Малко предмишница
Тренировка - гибс. Вчера като починах, като се наспах и днеска немоо се запра - прекрасно се получи. И вместо да не мога да вървя ми се бягаше одеве, ама стана ‘ладно и викам да не, да не истина. Предоволен съм. Утре пак почивка, че пак имам ангажименти в Пловдив.
А и на лега почти нищо не усещах в гърдата, все едно не ме е боляло.
И доста тъпо ми стана, тази черна новина за БГ спорт, щанги и нация ако щете. Истински човек беше, истински Шампион. :( :(:( :( :( :( :(
Мнението беше редактирано от Nachev на 21.03.15 18:53.
№55 - с гърдите напред!
1. Лег - 10х80 / 3х100 / 3х110 / 3х110 / 3х120 / 3х130
2. Полулег дъмбел - 5х48 / 5х48 / 8х38 на ръка
3. Кофи - 2х8х +40 / 1х7х+50
4. Кросоувър - 2х15
Бая, бая зор си дадох, както бях отишъл да правя гръб. Викам я да почна с гърди тая седмица. И... Рамото не ме боли, само лек дискомфорт. Усетих, че колкото повече стискам щангата, толкова по-малко усещам болка. Хвата бил голяма работа!
Това за тренировката... Другото, ами какво да кажа, чувствам се доста тъжен. Това за мен бе един колос, пример за всички, а преди всичко човек със сърце. Жестока е понякога съдбата, но такъв е живота, аз съм сигурен, че е на по-хубаво място. Каквото и да реша да напиша за да излея мъката си ще е клише за това просто... Помнете това момче, помнете този Велик Български Шампион!
Мнението беше редактирано от Nachev на 23.03.15 19:26.
казано от Paulo Nacheff на 23.03.15, 19:24:
№55 - с гърдите напред!
1. Лег - 10х80 / 3х100 / 3х110 / 3х110 / 3х120 / 3х130
2. Полулег дъмбел - 5х48 / 5х48 / 8х38 на ръка
3. Кофи - 2х8х +40 / 1х7х+50
4. Кросоувър - 2х15Бая, бая зор си дадох, както бях отишъл да правя гръб. Викам я да почна с гърди тая седмица. И... Рамото не ме боли, само лек дискомфорт. Усетих, че колкото повече стискам щангата, толкова по-малко усещам болка. Хвата бил голяма работа!
Това за тренировката... Другото, ами какво да кажа, чувствам се доста тъжен. Това за мен бе един колос, пример за всички, а преди всичко човек със сърце. Жестока е понякога съдбата, но такъв е живота, аз съм сигурен, че е на по-хубаво място. Каквото и да реша да напиша за да излея мъката си ще е клише за това просто... Помнете това момче, помнете този Велик Български Шампион!
Жалко наистина за човека и таланта . Още по - гадно ми стана като чух изказвания за причината за смъртта му (допинг и т.н.) . Няма да коментирам . Не стига , че той представя тях и ги прави малко по - горди Българи та и го хулят ...
Имам въпрос за кофите - на успоредка ли ги правиш и как си слагаш свободните кг. отгоре ? Със колан и тежест или ?
Не са за коментиране тези хора.
Дискове, колан и синджир - обесвам ги за кръста и газ.
1.Разгъване за предно бедро - 3х15
2.Клек + полувер - 20х60 / 10х90 / 10х100 + 3х10х20ка
3.Тяга с прави крака - 3х10х60 + лег преса - 3х15 + разгъване за прасци на лег пресата 3х15
4.Разгъване за прасец с щанга на врата - 3х10х60
5.Хиперекстензии - 30 / 20/ 10х+5 / 10х+5
*5мин. крос
*5мин. стречинг
Никаква мотивация, колкото да се отбие номер...
#58 - ГЪРБИНА
1АТяга - 5х120/ 3х140 / 1х170
1Б Набирания раменен хват - 10/ 7/ 10
2А Гребане - 3х7х90
2Б ПУлдаун - 3х15
3А Скрипец У - 1х5х целия магазин / 1х8 х 70
4А Гребане с 1 ръка долен скрипец - 3х10
4Б Трапец на смит - 15х50 / 1х70 / 10х90
За 40мин. , както бързах така се получи прекрасна тренировка. Наблегнах на вътрешния сектор. Мотивацията беше на ниво, психиката отново ми влиза в кондиция. Доволен съм. :)
Днеска общо взето нищо особено. Ходих следобеда да поиграя футбол, ама без много много напъване, да не фръкне менискуса. Не си давах зор, побягах, връзките се представиха добре. Стана кардиото, а след това и биричката добре дойде. :) Утре целите ръце та да видим. :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 26.03.15 20:17.
№57 - ръце
1АРаменна преса - 5х60 / 3х70 / 3х80
1Б Въртене на диск - 3х7х15ка на ръка
2А Лег тесно - 10х60 / 5х100 / 5х100
2Б Набирания - 3х10хСТ
3А Повд. на дъмбел на страни с 1 ръка - 5х17,5 / 7х12,5
3Б Разтваряне за з. рамо с макра - 2х15
4А Разгъване на скрипец - 3х7х целия магазин +20кг.
4Б Разгъване с 1 ръка на макара - 3х10
*10мин. стречинг
#60 - Гръд
1. Лег широко - 5х60 / 3х90 / 3х110 / 3х120/ 2х130
2. Дъмбел полулег - 3х8х30 на ръка
3. Кофи - 2х8х +50 ... и се скъса колана :D
4.Кросоувър - 3х15
*10мин. стречинг
За деня:
Сутринта беше съпътствана с доста сериозен физически труд. Прекопаване на 200 квадрада градина, и изхвърлянето на плевелите заедно с пръстта по тях. Общо 4 часа на слънце с мотика в ръка. Рибиците и кръста - дърво.
За храната:
Общо взето не се движа под някакъв особен режим, не се изхвърлям с точни грамажи, ала нито пия боклуци, нито ям боклуци. Мисля, че идва момента, в който трябва да засиля енергоприема, защото засилвам доста сериозно и енергоразхода с цел запазване на сегашната ми форма (силова и визуална). Само витамини иначе пия и малко пробеотици. :)
Тренировката:
Мислех да почина 1-2 часа в леглото, ала отидох почти веднага след работа да тренирам, само ядох набързо в нас. Доста съм доволен, особено след като уикенда яко работа, и след този тежък ден, и надут след ядене, да вдигам тежко. През глава ми е. Сигурно, ако бях отпочинал на 130 щях да направя тройки, ама и така става. Здраве да е! :) :) :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 31.03.15 21:38.
#61 - крака на зелената морава
- 30 мин. загрявка и стречинг
- 60 мин. футбол
- 15 мин. разтягане, стречинг и малко ядро
Тренировката:
Днес реших да раздвижда на стадиона. Получи се супер мачле, макар и да паднахме. Изморих се доста, а краката се представиха супер. Без никаква болка в коляното след поредица спринтчета и удари. Доволен съм. Стречинга и той добре ми дойде. :)
За храната:
Днес включих и закуска, много не ми се фаства като се отваря повече работа. Не, че беше кой знае какво. 10-та курабии с кафето набързо и газ. След това на обед спанак за 1во, после 5 яйца. Ся ще видим какво ще сътворя, ама май ще съм на супа с бабек :P
За деня:
Снощи изморен на куче, ама не мога да заспя до сред нощите. Главата ми бучеше някакъв супер топъл, въртя се ... Викам не е на добре тая работа. Излязох до вън малко на студен въздух прибрах се и заспах веднага. Сутринта всичко 6.
До обед си играх да разглабям едни щандове, 4 часа. Супер тренировка за пръсти, чак ми се протъркаха. Много болтчета и аз нали като истински селски спортяга, ги отвъртах с ръцете за по-бързо. :D Опраих ги, после мислех да коса малко да слънчасам, ама излезе сериозен вЕтЪр. За утре го оставихме. :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 31.03.15 21:38.
№ 62 - Гръб
1 Набиране широко - 15 / 9 + 15кг.
2а Набиране широко - 5х +30 / 5х+30
2б Тяга широка - 5х100 / 5х100
3а Гребане с щанга подвхат - 6х100 / 6х110 / 6х110
3б ПулдаУн - 3х10
4 Долен скрипец - 3х7х целия магазин
5 Гребане с 1 ръка на долен скрипец - 3х10
За храната:
Без особени отклонения. Днес сряда и се пости, ама неосъзнато мезнах една луканка преди тренировка, после се сетих... Тея не се броят :D Още малко до неделя и край, и вече пускам и фейсбука, че и от него постя.
Тренировката:
Мускулна на бедрата яко от мача вчера.
Днес въпреки отново дългия ден, този път починах малко и се получи доста добра тренировчица. По средата почнах да се заговарям с едни щангистчета, че единия май е скъсал връзки и мениск, та се позабави темпото. Некаква вена ми се мерка по гърба ама не мога да хвана някой да ме снима изотзаде. Като порасне повече тогава( евентуално ). Иначе се поизморих, та пропуснах трапеца. Другия път. :)
Деня:
Доста работа се отваря по градини. Днес отново бях, този път да коса трева. На път съм да започна първия ми самостоятелен проект, от който сигурно зависи и бъдещето ми. Много ми е трудно сам, ала не се оплаквам!
казано от Paulo Nacheff на 01.04.15, 21:15:
...Днес сряда и се пости...
Защо?
При католиците задължителните постни дни от месо са сряда и петък. Иначе някои хора си постят целия пост от месо, други от други работи, които щи им липсват. Рибата е позволена по всяко време. :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 02.04.15 10:25.
казано от Paulo Nacheff на 02.04.15, 10:23:
При католиците задължителните постни дни от месо са сряда и петък. Иначе някои хора си постят целия пост от месо, други от други работи, които щи им липсват. Рибата е позволена по всяко време. :)
Ааа, религиозни истории. :) Мислех, че е нещо, свързано със здраве или фитнес, затова попитах.
Не, не с фитнеса, вярващ съм и държа на това. Иначе миналите три години постих от алкохол, което вече е здравословно. 40-дена без нито грам, нито бира, камо ли твърд. След това на Великден изпих една бира и в джаза. Тази година рядко пия, а още по-рядко се напивам и затова реших да не постя от това, ами от фейсбук. Вече 4 седмици и отгоре ми е изтрит и не знаеш, колко е по-добре. Единствения минус са контактите, защото като ми трябва някой и му нямам телефона, няма как да го намеря. Такива времена станаха, че по-веротно да се намерим във фейса от колкото по телефона... :D
Мнението беше редактирано от Nachev на 02.04.15 13:01.
казано от Paulo Nacheff на 02.04.15, 12:42:
Не, не с фитнеса, вярващ съм и държа на това. Иначе миналите три години постих от алкохол, което вече е здравословно. 40-дена без нито грам, нито бира, камо ли твърд. След това на Великден изпих една бира и в джаза. Тази година рядко пия, а още по-рядко се напивам и затова реших да не постя от това, ами от фейсбук. Вече 4 седмици и отгоре ми е изтрит и не знаеш, колко е по-добре. Единствения минус са контактите, защото като ми трябва някой и му нямам телефона, няма как да го намеря. Такива времена станаха, че по-веротно да се намерим във фейса от колкото по-телефона... :D
Аз съм атеист, но се стремя да уважавам вярата на другите, стига да не ми я бутат в лицето. :)
Не знам какво е да си изтриеш акаунта във ФБ по една проста причина - никога не съм имал такъв и продължавам да удържам с намерението изобщо да не си направя.
Виж за алкохола си прав - колкото по-рядко и по-малко, толкова по-добре.
А спирането на месото от време на време със сигурност има и здравословни ползи. Аз лично не сядам на масата без месо и това понякога ме кара да се замисля дали не е добра идея все пак понякога да правя по няколко дни без животинска храна.
И аз уважам вярата на всички други, както и на атеистите. Всеки сам избира.
Иначе, мое мнение, че си спечелил с това въздържание от ФБ. Поздравления и щом до сега не си, по-добре недей. :D
За поста от месо. Имам една приятелка всяка година не само от месо ами и от всичко животинско пости. Отслабва по-малко и то където трябва, като си направи изследвания показателите са 6, общо взето много е доволна. И аз съм я мислил тая работа, ама съм голям вълк чревоугодник и едва ли ще издържа даже и само от месо. Все пак по 2 дни в седмицата не са малко 40 дена. :)
От Житница съм, Пловдивско. Има още доста населени места с католици, така, че може да се разминаваме по малко. Да не би да си от Раковски предполагам?
Мнението беше редактирано от Nachev на 02.04.15 17:31.
Ето колко малък е светът. Право в десетката - Раковски, да.
Успех с тренировките желая, а и не само /;-)
Може да сме се виждали, аз имам доста познати от Рк, главно от Секирово. Поздрави!
Днеска без тренировка. Работа малко, садих едни брашляни, назад напред. Вечерта приключи с 250мл. бяло вино и доволно салати и мезета.
Мнението беше редактирано от Nachev на 03.04.15 01:14.
Вчера N66 - рамо
1. Обръщане с раменна преса - 10х40 / 5х50 / 5х60 / 0х70
2А Вертолет - 3х6х40
2Б Въртене на диск до над глава - 8х15ка / 5х20 / 5х20
3А Разгъване на дъмбел на страни - 3х6
3Б Разгъване на макара за з. рамо - 3х6
4 Повд. на щанга за трапец - 20х40 / 5х110 / 5х110 с 10х80дроп
*10мин. стречинг и ядро
Тренировката:
Без много почивки всичко. Много ми е слабо това обръщане, иначе имах сила да ги бутам, ама като не мога да си ги обърна :( Лоша работа като няма стойки.
Храната:
Последен ден без мръвка, нямам търпение да дойде събота вечер и да си угодя с някое крехко агнешко. Иначе снощи на рд, та едно червено вино и бая отиде, към кило близо. И се прибрах рано, пък днес леко мътно. Ама си знам аз, че с червеното вино трябва по-яваш да се кара, особено домашното.
За деня:
Без нищо специално, оправяне на документи, общо взето айляк. Другата седмица най-вероятно ще се почне по-тежката работа, само да спре да духа и да изпече. Тоя вятър съсипва системата от всякъде. Уж мина женския месец, пък пак пинизи. Снощи сигурно беше 0 градуса.
И отново да отбележа, че съм впечатлен(отново) от бюрокрацията в страната ни. Отивам аз в ДСК-то и викам на служителката да внеса пари във фирмената сметка, нали не да тегля, ми да внеса, демек да и дам аз нали. Само, че само баща ми е писан там, че има правомощия над нея. Тя знае кой съм нали и знае и счетоводителката коя е и т.н., и няма да и стане нищо ако ги вкара без него, ама вика така не можело нз какво. Иначе ако съм от “по-влиятелните” да го нарека няма да има проблем, сигурен съм ...
Мнението беше редактирано от Nachev на 04.04.15 10:01.
04.04.15
10:27
Нашенска работа... ако искаше кредит за 20мин щяха да те удобрят и да ти дадът парите :D ама ти да им дадеш пари... нещът :D
От вчера N67 - ръце
1а Лег тесно - 3х6х100
1б Набирания тесно - 3х6х +15
2а Разгъване на скрипец - 4х5х целия магазин +20кг
2б Сгъване с дъмбел - 4х6х 17,5
Тренировката:
Бързо, напомващо и кондиционно без много почивки и заигравания.
Храната:
Най-после вечерта мезнах доволно мръвка. Днес пък на ярешко. :P
Иначе:
Иначе Великденско настроение. Почивка, ходене по гости - както му е реда. :)
Днеска стабилно хапване. Ярешко, козунаци, яйца на корем в поливката Каменичка. Мисля да си пусна 3-4 дена без зала, в които да избера програма. Е няма да издържа, разбира се и ще ходя да бягам, както и лостове. И без това от 2-3 месеца нямам почивка и имам бая ангажименти покрай проекта, който ми предстои. Надявам се да бъде успешен! :)
Сърце юнашко не трае! Отказах се да си пускам почивка, и направо минавам на МАХ-ОТ
#68 Дърпащи
1. Набирания широко - 3х5х +25кг
2. Горен скрипец У - 3х6х 90
3. Долен скрипец право лостче - 3х6х 90
4. Сгъване на въже - 2х6х целия магазин
5. Сгъвване с дъмбел - 3х6х17,г на ръка
6. Придърпване на щанга за трапец - 3х6х100
Тренировката:
Опитвах се да спазвам максимално протокола. Общо 40мин. Добре почувствах упражненията, като че ли малко ми идват, но другия път ще вдигна с една идея тежестите. Утре “почивен”.
Храната:
Тъпча остатъчни мръвки от празниците, нали съм доброто прасенце. :D
За деня:
Пообикалях днеска бая по Пловдив и околието, че търсих найлони по-оферта. В крайна сметка намерих и по обед си дойдох. След това нищо особено. Утре почвам новия проект и дано се справя успешно.
Иначе отивам да го раздавам малко тренер на сестрата и после ще и ударим едни мерки да видим какво е нейното дередже. Има някаква розовина ама само розовина... :D
Мнението беше редактирано от Nachev на 06.04.15 19:56.
06.04.15
19:45
казано от Paulo Nacheff на 06.04.15, 19:32:
Има някаква розовина ама само розовина... :D
(shake) :x
Да, определено има какво да се желае в тренировките и. Поне яденето е оправила и примерно не приема по 3-4К калории на ден. :D
Иначе тренировката мина в 4-5 дължини по 200м, 4-5 спринт по 50м., и един завършващ спринт по баир. Доволен съм, много по-добре е от преди и си личи, че е бягала през изминалия месец макар и нищожно.
Мнението беше редактирано от Nachev на 06.04.15 20:02.
Баш 4к калории трудно да приема ... Може би 1 път инцидентно ама всеки ден ...