Дневникът на Мая

Прескочи до:

От изброените неща най-логично ми се струва стресът. Показател би трябвало да са и сънищата ти.
Аз бих започнала именно от там - да се опитам да намаля стреса и мислите вечер, когато заспивам.

Кашлицата също си допринася, но пък тя по-бързо се оправя от стреса, стига да работиш в тази посока. (така мисля).

Основен съвет - намаляваш стреса; спокойна атмосфера без шумове в спалнята (котката при теб ли спи?), без силни аромати, намали изкуствената светлина и монитори преди лягане.
Пробвай различни неща. :)

Баба ми, когато почина, ми беше също така.  Преодолях го за близо две години и то след като си смених напълно мебелировката и осветлението на стаята с по-удобни и фенг шуи мебели. Даже и посоката на сън. Според фенг шуи можеш да си изчислиш в интернет на коя посока как ти се отразява да спиш—но това като минимален фактор само. По принцип липсата на сън (както и депресията) са методи за самолекуване и духовно израстване на организма и трябва да си минем през тях, ако искаме да се осъвършенстваме.

*Липса на секс—също зле :D

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.03.15 21:02.

22.03.15
21:01

Мерси, за вниманието и насоките :)

Проблем със заспиването имам от край време, но в случая се будя по-рано просто...обикновено алармата го прави. Чела съм из форума, че изброените неща благоприятстват и съм съгласна - може и твои мнения да са били!
Вероятно съм притеснена нещо и ще гледам да приемам ситуациите по-спокойно, защото съм склонна към свръхреакции и самообвинения за всичко и всички.

Вчера

Ставане - 7.00ч
?! кг

Раздвижване:
1 - гребане с щанга  - 1х7@25кг / 1х7@31кг / 2х7@35кг
2 - едностранно гребане - 3х6@20кг
3 - повдигане встрани с по 5 кила?!

Храна:
7.30 - (coffee) + сметанка
9.00 - (coffee) + сметанка + 30гр бисквити
12.30 - 2 яйца + 50гр топено сирене + 50гр овес
15.00 - 10гр бисквита
21.30 - раздвижване
22-02.00 - 100гр пилешко + 10гр луканка + 10гр кашкавал + 20гр торта (beer) (d)
Около 1150 ккал: пр - 60гр / м - 70гр / в - 70гр

Днес
Ставане - 10.30ч.
50кг

Раздвижване:
1 - лег с дъмбели  - 1х7@2х12кг / 2х7@2х13кг
2 - пулоувър - 3х7@14кг
3 - флайс - 3х7@2х9кг
4 - преден клек с дъмбели - 3х7@2х12кг

Храна:
10.30 - (coffee) + сметанка
11.30 - раздвижване
12.30 - 50гр пилешко
15.00 - 30гр пилешко + 30гр лукака + 50гр топено сирене + 2 филии хляб Бонус
20.00 - 150гр пилешко + 20гр кашкавал + салата айсберг с малко зехтин (beer)
Около 1100 ккал: пр - 85гр / м - 60гр / в - 40гр

Вчера до 19 на работа...
Ревизирах леко, а шефът ми поразчисти и подреди машините, ‘щото съм мърлячка :D
Уф...просто до средата на всеки работен ден всичко става мазало - разхвърляни машини, листа с поръчки...не съм организирана :(

Развали ми се планът с ранно прибиране и раздвижване, но рожденникът тренира и активизирах малко с неговите железа.
Имаше и една мацка, която се пуска на състезания по боди фит или както се казва и е знайна на някои съфорумнички тук. Потвърди, че без зоб не може, но и последиците не са приятни.
Явно много чийтвам с тежестите, защото си сецнах рамото, когато ми показа как правилно да разтварям встрани с 5 кила...
Но пък се храних прилично на рождения ден - имаше и пица/чипс, които пропуснах.

Както и да е - днес не се събудих много бодра, но претупах малко гръдна активизация.

Не се въздържах и си кубих хляб! Друго си е да хапнеш филийка-две с луканка и топено сирене...

Болна съм инак. Имам пристъпи на кашлица и очаквам да се разбудя по нощите от това :(
Утре ще си купя Нурофен...

Свежо и организирано понеделнишки си пожелавам, хах.

Лека вечер :)

22.03.15
21:15

казано от Кико Сан на 22.03.15, 20:59:

Баба ми, когато почина, ми беше също така.  Преодолях го за близо две години и то след като си смених напълно мебелировката и осветлението на стаята с по-удобни и фенг шуи мебели. Даже и посоката на сън. Според фенг шуи можеш да си изчислиш в интернет на коя посока как ти се отразява да спиш—но това като минимален фактор само. По принцип липсата на сън (както и депресията) са методи за самолекуване и духовно израстване на организма и трябва да си минем през тях, ако искаме да се осъвършенстваме.

Здравей, Кико :)
Аз някак леко го приемам, въпреки че ми беше най-близкия човек. За добро или лошо ме е подготвила за този момент...
Липсва ми, но съм в такъв период, че не ми остава време да мисля за това...дори се чувствам лошо по този повод, но не вярвам някаква неутешима скръб да промени нещо...
За мебели и вещи като енергийни източници съм съгласна - леглото и е непокътнато до моето...
Не вярвам да витае лоша енергия, обаче. Всичко ми е в главата на мен, хах. И все пак - ще има кардинална промяна по отношение къде ще спя и т. н...
Не съм тръгнала да се осъвършенствам духовно - може да е на подсъзнателна основа :D

Мерси, за включването (sun)

Когато общуваме с подсъзнанието и съзнание и подсъзнание са на едно мнение, сме на една чистота с бога в себе си.
Имам психологическа литература по въпроса, която много ме кефи и цитирам по всеки удобен повод.
Сори за спама. :D

23.03.15
22:12

Споко, Кико. Твоите коментари са забавни и полезни - вкара ме в размисъл за Бога в мен :D
И на мен ми допада такъв тип литература, но да си призная - никога не съм била от най-четящите...и не се хваля с това.
Пиши си - радваш много :) И яж пържоли - не ги търкаляй по хладилниците в работата :D
Поздрави :)

Ставане - 7.30ч
?! кг

Раздвижване - без...

Храна:
7.30-9.00 - (coffee) + сметанка
9.00 - (coffee) + сметанка + 1 яйце + 50гр овес + ч. л. мед
13.30 - 150гр пилешко + 100гр задушени гъби
15.30 - 20гр шоколад
18.30 - 80гр пилешко + 30гр топено сирене + 30гр хляб Бонус (beer)
Около 1150 ккал: пр - 80 / м - 60 / в - 75

Можех да раздвижа, но нека поотшуми рамото и умората, която ми се натрупа - утре, примерно.

Храната - питките ми не се бяха получили, но ги изядох. И гъбите не бяха ок...абе мани.

Не съм се будила тази нощ! :) Изпих и 2 чая с мед и лимон преди лягане...да помогнат за кашлицата, евентуално.
Всъщност си бях недоспала и измрена от предните дни, та нормално да поспя.

В работата - малко цирк с една мотофреза. Не се наех да помагам с носенето и досаждах на шефовете, хах.
Всичко точно, инак :)

Като се замисля( във връзка с четенето на книги, което споменах), всичките ми приятели са вишисти и ценят хубавата книга/четиво. Аз си пропилях времето в смятане на калории, повръщане и оправяне на косата...и сега какво - продавам машини :D Това в рамките на шегата - късметлийка съм да попадна на подобна позиция и май затова и не се справям оптимално.
Техническото лице/шеф ще взима помещението до магазинчето и барем ме научи, как да срежа една дъска с реноватор :D
Имам желание да я опозная тая материя...да съм по-технически грамотна...
Шефът-администратор иска и новини да пиша, но някак ми е трудно да пресъздам информацията, под формата на лесносмилаемо четиво...
Много размисли - нЕма нужда :D

24.03.15
22:23

Ставане - 7.30ч
50 кг

Раздвижване:
1 - бицепсово с дъмбели  - 3х7@2х11кг
2 - повдигане встрани от наклон напред - 3х7@2х12кг
3 - трицепсово зад врат - 3х7@13хг

Храна:
9.00 - (coffee) + сметанка + 1 яйце + 40гр овес + 10гр мед
12.30 - 150гр свинско + 30гр топено сирене
15.00 - 10гр бисквита
18.30 - раздвижване
19.30 - 100гр пилешко + 20гр луканка + 20гр топено сирене + салата айсберг (beer)
Около 1250 ккал: пр - 90гр / м - 65гр / в - 65гр
Леко раздвижих днес - по план.

Храната става, май.
Включих хляб отново, след известно време безхлебие и усещам дискомфорт?! Не съм обръщала внимание, но може и да имам непоносимост към глутен?! Хапвам си разни малки джънкове, но друга перманентна употреба нямам, май.
Купих си телешко( говеждо, по-скоро) за разнообразие и се чудя как да го готвя. Тенджера под налягане или да го наситня значително и в тигана. Ще пробвам...

Днес бе активно в работата, а в даден момент - натоварено :D Екстра :)
Ще си имам домашни за уикенда - описване на доставки/продажби. Няма начин - и по-интензивно трябва да стане, за да има смисъл от този магазин.

Наспивам се, инак.
Явно е било някакъв период...надявам се!

27.03.15
01:34

Ставане - 7.30ч
50 кг

Раздвижване - без!

Храна:
9.00 - (coffee) + сметанка + 1 яйце + 40гр овес + 10гр мед
12.30 - 130гр свинско + 100гр запържени тиквички
15.00 - 10гр бисквита
19.30 - 130гр свинско + 20гр луканка + 20гр топено сирене + 30гр хляб Бонус + салата айсберг (beer
Около 1300 ккал: пр - 90гр / м - 80гр / в - 55гр

Ставане - 7.30ч
?! кг

Раздвижване:
1 - раменни преси - 3х7@2х9кг
2 - повдигане встрани - 3х7@2х9кг
3 - преден клек с дъмбели - 3х7@2х12хг

Храна:
7.30 - (coffee) + сметанка + един бонбон
9.00 - (coffee) + сметанка + 1 яйце + 50гр топено сирене + 40гр овес
12.30 - 150гр свинско + 30гр топено сирене
15.00 - 10гр шоколад
18.30 - раздвижване
19.30 - 120гр телешко + 20гр луканка + салата айсберг със зехтин (beer)
Около 1200 ккал: пр - 80гр / м - 75гр / в - 50гр

Нещо се разлафих с упправителя/шеф...

Всичко точно, инак :)

Хубава вечер  :)

27.03.15
20:50

Ставане - 7.30ч
?!кг

Раздвижване - без!

Храна:
9.00 - (coffee) + сметанка + 1 яйце + 50гр топено сирене + 40гр овес
12.30 - 120гр телешко + 100гр запържени тиквички
15.00 - 20гр шоколад + 1 трюфел
19.30 - 70гр телешко + 30гр агмешки език + салата айсберг (beer)
Около 1100 ккал: пр - 70гр / м - 70гр / в - 50гр

Тия дни нещо си приказваме с шефа/управител/вегертарианец по телефона( както споменах), а снощи сме говорили до никое време - за и против суровоядството и гладолечението. Той се кефи на Емилова, по дяволите :D
Не мога да споря с него - по-умен е. Ама веган няма да стана - мръвкарка съм си!
Има неща за пипане по сайта и не само, инак...абе работа да има :)

Утре ще пропусна раздвижване, че пак задачки...после рожден ден/подарък...
В неделя ще претупам гръб/гърди...

Храната е ОК. Прекалявам със сладкото, но какво да направя - вчера един клиент ми подари шоколадови трюфели :)
Възможно е да имам непоносимост към глутен. Пропуснах хляба за един ден и се чувствам по-добре?!

Уф...един мангал как ме изнерви тая сутрин. Движи се до мене и ми говори мръсотии( на публично място, де). Опитах с любезно игнориране, но накрая се ядосах и му казах, че ще му строша колелото и ще го убия! :D + сочна псувня, хах.
Мани...то и без това съм като парцал цял ден.

Утре свежо - две палета Metabo ще посрещам (sun)

Хубава вечер :)

Един ден без хляб е прекалено кратко време, за да направиш каквито и да било заключения.
Най-точно е с кръвен тест, но може да установиш как ти влияе глутен и чрез елиминационна диета (говоря за хранителни алергии, а не за целиакия). Това обаче може да отнеме повече от 2 месеца.

28.03.15
22:36

Здравей, Вероника :)
Несериозно е да твърдя подобни неща - факт!
И не само в случая - яла съм по-малко 3 дни и ето - с 2 кила надолу. Не било само вoда, констатирам аз :D
Тахикадричен ми е пулсът и живея бързо - при мен нещата се отразяват за часове, хаха. (в рамките на шегата това :) )
Имам си проблеми и може някои въглехидрати, млечни и  т. н. да ми се отразяват лошо по различни пътеки, от тези на липса на ензими/толерация.
Ще се опитам да се следя. Не съм в цветущо здраве просто...предполагам.
Целиакията не ми е никак позната?! Може да погледна тия дни.
Мерси, за включването и вниманието!
Поздрави и усмивки :)

Мнението беше редактирано от Мая на 28.03.15 22:38.

28.03.15
23:06

Ставане - 7.40ч
?! кг

Раздвижване - малко набирания! :D

Храна:
7.40-9.00 - (coffee) + сметанка
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 50гр тпено сирене + 40гр овес +
14.00 - 1 пилешко бутче + 1 шоколадов бонбон
18.30 - 2 чушки бюрек (beer) (d)
Около 1250 ккал: пр - 80гр  / м - 75гр  / в - 55гр

Не беше належащо да отварям магазина...че и рано - Metabo-то не дойде :( Ще се карам с един колега аз!
Поне пратих една пратка и после пазар за подарък и мои си неща :)

Вече си имам лост (sun) -  10 лева от Кауфланд :)
Малко ме плашеше нестабилното монтиране, но е ексра за моите кила. Ще се подсигуря допълнително, че не м се пада, хаха.

Недоспала съм доста, та се надявам да наваксам тази вечер.

Утре ще раздвижа по план, а лостчето си е дбър плюс :) Таргет - 20, хах.

29.03.15
21:44

Ставане - 10.30ч.
?! кила

Раздвижване:
1 - набирания подхват - 4п@СТ
  едностранно гребане - 7п@18кг
    х3
2 - лег с дъмбели - 7п@2х13кг
  лицеви - 15п@СТ
    х3
3 - преден клек с дъмбели - 3х7@2х13хг
4 - гребане с щанга - 7п@27кг
  флайс - 7п@2х9кг

х3
+ около 15 набирания и няколко лицеви на лостчето за проба...това в рамките на деня

Храна:
10.30 - (coffee) + сметанка + 25гр Twix
11.30 - раздвижване
12.30 - 1 агнешко мозъче + 1 яйце + 20гр луканка + 20гр топено сирене + 30гр овес
17.00 - половин ябълка
18.30 - 1 пилешко бутче + салата айсберг със зехтин (beer)
Около 1100 ккал: пр - 70гр / м - 70гр / в - 45гр

Някакъв ме събуди в 9.30 за тример. Малко се ядосах, защото мислех, че е 8.30, ама ще му дам тримера, хах.

Явно мога да се набирам?! Или китайското лостче е магическо, хах. Едно чисто набиране не бях правила до сега, а 2-3-4 в серия ми се получават.
И за лицеви е удобно, защото не позволява да разтваряш лактите встрани.
Ще се пробвам и с различните хватове за набиране. Днес ми беше отпаднало, та не съм го натискала много...

Наготвила съм си за тия дни пилешко, кафяв ориз, карфиол, питки...артишок?! Не ми е ясно, как ще г ям последното, въпреки качествата?! му.
Може и някоя ябълка да гризна...Twix, това-онова, хаха.

Не съм пипнала грам складова днес :( Насъбра ми се, знам ли...

Ще си лягам рано - задължително е!

29.03.15
22:07

казано от Мая на 29.03.15, 21:44:

Явно мога да се набирам?! Или китайското лостче е магическо, хах.

И аз имам такъв лост. Уви... магия няма :( :D :D

30.03.15
08:26

Майче, внимавай с този лост да няма падания в стил “Теория на глупостта”. Така като гледам, се крепи само на лайсната над вратата, която е на практика декоративен елемент и няма крепежни функции. Ако ще се набираш с него, сложи две планки с по два дюбела (а още по-добре анкера) над вратата.

30.03.15
10:54

казано от Boby_ на 30.03.15, 08:26:

Ако ще се набираш с него, сложи две планки с по два дюбела (а още по-добре анкера) над вратата.

С други думи две винтчета или две още по-големи винтчета :D

сори за спама, ама не се сдържах :)

30.03.15
21:31

Ха ха, Петър, баш пирони съм замислила. Солидни гвоздеи така.

Боби, от самото начало ме достраша и да го пробвам, предвид тази лайсничка и като цяло схемата му на монтаж. Мислих за дюбели или навиващи се куки разни. Само с пирони дали ще стане, наистина?! За сега не усещам опасност, но тия дни ще го “обезопася” :)

Радост, набиранията са трудни. Просто при мен беше странно да не мога и едно да направя, след като не тренирам крака и няма кой знае какво да ми тежи в долната част на тялото, а нагоре съм що годе “силна”.
Дори не бих смятала за нужно набирането, ако ходех на зала и имах достъп до по-сериозни щанги и скрипец :D Ще видим и дали ще се отрази, знам ли.
Постоянство се иска - не си решила, не си се набрала ;)

30.03.15
21:35

Ставане - 7.30ч
?! кг

Раздвижване - без...

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 20гр тпено сирене + 30гр овес + 1 шоколадов трюфел
14-17.00 - 20гр топено + 30гр школад
18.30 - 120гр пилешко + 10гр топено сирене + 120гр варен кафяв ориз + 120гр карфиол (beer)
Около 1200 ккал: пр - 55гр  / м - 70гр  / в - 90гр

Не съм барала и лоста днес, че се прибрах прегладняла - забравих си вилицата и карах на шоколад :D
Имам си и стабилна мускулна, де :)

Тия сладки джънкове ми “изядоха” около 300 калории от дневната дажба. За такива ситуации е хубаво да имам сурови ядки под ръка, а не трюфели.

Можех да си взема някакъв пластмасов прибор, ама беше бая натоварено - направо се шашнах?! И до тоалетна не съм ходила, хаха.
Мога да поддържам подобен ритъм, надявам се. Трябва!

31.03.15
08:48

С пирони няма да стане. Две метални планки с по два (общо четири) достатъчно големи дюбела (фи 8 мм или нагоре) според мен е “санитарният минимум”, за да се набира дори човек с твоето тегло.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.03.15 08:48.

31.03.15
08:55

Болт, закован с чук, държи по-здраво от пирон, завит с отвертка! :)
Вярно, че не тренираш крака. А защо?

31.03.15
23:12

Боби, ще гледам да го обезопася това чудо. Макар да продавам машинки, познанията ми в областта на строителството и дори на ниво “домашен майстор” не са оптмални :( Не мога да преценя какво/що, но да...вероятно ще е необходима по-голяма стабилност от два пирона!

Cobra, ще забивам винтовете с чук аз :)
За краката - имам си някакъв силует, който ме влече...това гоня с раздвижванията, а не хармоничност/здраве и т. н. ...
От тийн се пробвам да разширя горната част оснвно, а краката са ми на заден план. От анорексичнте пеиоди ми е останала идеята за слаби бедра, а и е интересно някак - слабо женско тяло, с развити рамена и т. н. ...за мен :D

Поздрави и усмивки (sun)

31.03.15
23:20

Ставане - 7.00ч.

Раздвижване:
1 - бицепсово с дъмбели - 3х7@2х11кг
2 - разтваряне встрани - 3х7@2х9кг
3 - трицепсово зад глава - 3х7@13кг

Храна:
10.30 - (coffee) + сметанка
9.30 - (coffee) + 1 яйце + 30гр топено сирене + 25 овес
12.30 - 150гр пилешко + 70гр сварен ориз + 70гр кладница
15.00 - 20гр топено сирене + 1 шоколадов трюфел
18.30 - раздвижване
19.30 - 80гр пилешко + 200гр карфиол с топено сирене (beer)
Около 1300 ккал: пр - 85гр / м - 75гр / в - 70гр

Пак се разбудих в 6.30…котката! хах

Пропуснах лоста, че нямам винтови пирони още :D Просто реших да претупам малко ръце...да има движение :)

Много калории, бре?! Да има там :D

Шефовете искат да наемат още един човек?! То ще ме облекчи, ама в каква сфера да се дири...много обърркано. То хубаво разрастване, ама не е измислено, хах.

Как да е, просперищо и лостово утре :D

01.04.15
09:21

Щом така се харесваш.  :)
Макар че със твоята конструкция, няма да качиш в бедрата и може да си позволиш 1 тренировка крака седмично - виждам, правиш клек с дъмбели, може още 1-2 упражнения -тягица, напад, а-у, колкото за тонус.
Може да наблягаш повечко на горната част - гръб и рамене, не толкова бицепс и трицепс за целта на разширяването. Откакто имам лост у нас- от септември, се набирам 3 пъти седмично (поне :) ) и 1-2 пъти скрипци/гребане в зала и мисля, че малко ми дръпна гърба (не че беше малък де :) )
Така че дерзай с лоста, забивай винтове с теслата и се мятай :)
По принцип този лост върви с винтове и нещо като железни платки (?), който се забиват вовеки  над вратата, а лостът се окачва и сваля свободно на тях.

01.04.15
22:00

Да, наистина конструкцията ми е такава, че по-трудно ще кача в бедрата. Не винаги е било така, но съм натискала леко горната част в период на растеж( 14-20 годишна) и си ми върви вече.
Правя 2-3 упражнения за крака...седмично :D
Обичам тягата, но не ходя на зала. Не ми е отпуснато там и ми отнема време и нерви( преобличане/вживени, на които не искам да преча и съм като мишка покрай тях). Разполагам с два разглобяеми дъмбела по 14 кг( не 15, ‘щото са китайски, хах), две щанги по 27 и 32..и лостчето.
Друг е въпросът, че могат да се сложат допълнителни тежести на упражненията за собствено тегло и в домашни условия.
По-скоро бих инвестирала в някое желязо, от колкото да ходя на зала...не знам.
А твоят гръб ми е за пример :)

01.04.15
22:19

Ставане - 7.30ч.
?! кила

Раздвижване:
1 - раменни преси с дъмбели - 3х7@2х9кг
2 - разтваряне встрани от наклон напред - 3х7@2х12кг
3 - напади - 3х7@2х12кг

Храна:
9.30 - (coffee) + 1 яйце + 30гр топено сирене + 25 овес
12.30 - 100гр пилешко + 50гр сварен ориз + 50гр кладница
15.00 - 1 шоколадов трюфел
18.30 - 150гр пилешко + зелена салата с малко зехтин (beer)
Около 1250 ккал: пр - 85гр / м - 80гр / в - 50гр

Леко пипнах рамо и крака. Може би чак уикенда ще раздвижвам...с обезопасения лост - още не е решен въпросът.

Изядох и една пръжка, която не съм смятала...ужасT :D Обичам мазно, хах. В храната, де.

Малко тъпо ми стана това, с втория човек на работа. Споменавано е, ама изведнъж - пускаме обява!
Знам, че съм просто служител, но...магазинът израстна основно под мое наблюдение, работа и опознаване. Да, имам нужда от помощ, но не е ли редно да попитат каква? Едва ли е необходим още един човек на 12 квадрата и още една осигурена заплата...на този етап. Това, за което нямам време има кой да го поеме, с/у по-високо заплащане...
От друга страна, може и да не ми се кефят и да дирят по-добри кадри :( Не се справям с обема и т. н....
Е, каза ми се, че трудно ще намерят такъв коректен служител и искат да видят какви са потенциалните. И голямата мъка - кой ще работи през 20-те ми почивни дни годишно :D
Както и да е - няма да се меся. Подготвям си бюлетин с промоция аз :)

За утре нямам гарнитура, но ще хапна вечерта някакъв зеленчук.
Може да си въобразявам, но от както не ям хляб ми е по-комфортно. До вчера го хвалех тоя Бонус, хаха.

03.04.15
21:40

Два дни без трен, както предположих...

Вчера

Ставане - 7.30ч
?! кг

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 30гр топено сирене + 35гр овес + 1 шоколадов трюфел
12.30 - 100гр свинско
16.30 - 1 бонбон Рафаело
19.00 - (beer)
11.30 - 50гр пилешко + 20гр шунка (beer)
Около 1100 ккал: пр - 70гр  / м - 70гр  / в - 45гр

Днес

Ставане - 7.00ч
?! кг

Храна:
7.30-9.00 - (coffee) + сметанка + 10гр twix
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 30гр тпено сирене + 35гр овес + 1 бонбон Рафаело
12.30 - 130гр свинско + 30гр шунка
18.30 - 120гр свинско + 20гр шунка + парче краставица (beer)
Около 1250 ккал: пр - 90гр  / м - 75гр  / в - 45гр

Вчера ми подариха бонбони Рафаело...любимите. Е не мога :D Още не съм изяла трюфелите. Добре, че и други хора взимат.
За да не оставам грешни впечатления, тия бонбони ми ги подарява един възрастен клиент, който е решил, че доста съм му съдействала и иска да му намеря разни консумативи сега.

Нямам зеленчуци тия дни - ще набавя!

Съботно ще раздвижа гръдно - лостът не е обезопасен и ще го ползвам за лицеви, хах. Опасен лост, ти да видиш.

Вчера с шефовете огледахме по-голямо помещение, където да се преместим...с/у сегашната ни дестинация. После обсъдихме разни промени на по (beer) и май втори човек за момента няма да има...за втори сайт е друг въпросът :D (d) . Прибрах се късно, но съм доволна - не пренебрегват мнението ми и разбират защо ми идва в повече, понякга.
Утре ще покажа на бест френдката складовата, че решихме от там да тръгне облекчението. То дори не е складова, но за това го ползваме - тъпо колибри!

Ще слушам релаксиращ?! алтърнатив/ню метъл/гръндж микс( broadcast) и ще лягам рано, че пак се събудих в 6.30?!

Мнението беше редактирано от Мая на 03.04.15 21:43.

05.04.15
00:48

Ставане - 9.00ч.
50- кг

Раздвижване:
1 - лег с дъмбели - 1х7@2х12кг / 1х7@2х13кг / 12х7@2х14кг
2 - пулоувър - 3х7@14кг
3 - преден клек с дъмбели - 7п@2х14кг
  лцеви - 10п@СТ
4 - флайс - 3х7@2х10кг

Храна:
9.30-10.00 - (coffee) + сметанка + 1 бонбон
10.30 - раздвижване
12.00 - 100гр свинско + 10гр twix
15-17.00 - 80гр печено кашу (beer)
19-21.00 - 150гр пилешки сърца + 30гр пилешки хапки (beer) (d)
Около 1200 ккал: пр - 90гр / м - 75гр / в - 45гр

Вдигнах килата на упражненията, а на лицевите с лоста не ми се получи особено. Олекотява се тежестта( СТ ) от по-висока изходна и окончателна позиция, ама нямам силици за нищо...

Пак сухоежбинка...безфибрено така.

Пазарна разходка, френдове...олектено портмоне, хах.

Работно малко се занимахме..

Утре гръбно! :)

Лека :)

Мнението беше редактирано от Мая на 05.04.15 00:49.

05.04.15
21:42

Честит празник на всички цветни имена! :)

Ставане - 10.00ч.
50 кг

Раздвижване:
1 - едностранно гребане - 7п@18кг
  набиране - 4п@СТ
    х3
2 - повдигане встрани от наклон напред - 3х7@2х12кг
3 - широко гребаяне с дъмбели - 3х7@2х12кг
4 - гребане с щанга - 3х7@27кг
5 - тяга с широк успореден хват - 3х7@32кг

Храна:
10.00 - (coffee) + сметанка + 10гр twix
11.00 - раздвижване
13.30 - 170гр свинско 
15.30 - 10гр twix
18.30 - 150гр котидж + 30гр свинско (beer)
Около 950 ккал: пр - 85гр / м - 55гр / в - 25гр

Днес - нормално.
Раздвижих малко гръбно, не ядох зеленчуци...
За утре съм си прготвила гъба кладница и кафяв ориз - требе си гарнитура.
Някакви 2 Twix-а се размотаваха тук, та ги “мъча” от седмица-две, хах.
Дооправих почти складовата за март, да е мирно счетоводството. Надявам се скоро да не ми се налага, след като френдката я схвана бързо :)
Точен колега! - в неделя да ми носи дискче, че е спешно за клиент...
Ще гледам да съм свежа, концентрирана и отпочнала утре! :)

07.04.15
21:56

Два дни без трен...

Вчера

Ставане - 7.30ч
?! кг

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 30гр топено сирене + 35гр овес + 5гр сусам + 1 шоколадов трюфел
12.30 - 100гр свинско + 60гр сварен кафяв ориз + 60гр кладница
16.30 - 1 бонбон Рафаело
19.00 - 120гр свинско + 20гр топено сирене (beer)
Около 1250 ккал: пр - 80гр  / м - 70гр  / в - 65гр

Днес

Ставане - 7.00ч
?! кг

Храна:
7.30-9.00 - (coffee) + сметанка + 10гр шоколад
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 30гр тпено сирене + 20гр шунка + 35гр овес + 1 бонбон Рафаело
12.30 - 70гр пилешко + 50гр свинско + 60гр сварен кафяв ориз + 60гр кладница
16.30 - 1 бонбон Рафаело
19.00 - 100гр пилешко + 20гр топено сирене (beer)
Около 1250 ккал: пр - 85гр  / м - 65гр  / в - 65гр

Не съм ок със зеленчуците все още...
И сладко всеки ден към 30-тина грама не е добре. С още една кутия Рафаело се сдобих, обаче :D Не е лесно да намираш битчета на хората, хаха...не е никак трудно...

Вчера си беше натоварено в работата...понеделнишки. Някои поръчки ми увиснаха необработени, дори. Не за друго, ама сложнотии около артикулите.
И един шофьор на стока ме зачепка, че времето си минава и не може да съм сама...
То аз улисана в задачки, даже не обърнах внимание, че ми пипа косата, ама е прав! На 40 ще стана утре...и тепърва ще създавам семейство, хах.
То и тази сутрин ми тръгна с посърнало настроение - кофти сънища и размисли, относно излишната ми консуматорска личност.
Но! Претупах си нещата от предния ден +  разни неточности - всичко се нареди :) Важното е да има комуникация с клиента и задоволително съдействие, спрямо нуждите и изискванията му.
И много други неща са, ама днес късметлийско мина :)

Утре ще раздвижа, вероятно ръце.
Лостът не е обезопасен - само лайсната. То ако ще я откъртвам, няма да стане изведнъж. Ще се изхлузи това китайче и ще падна :D Дреме ми, хах.

08.04.15
22:24

Ставане - 7.30ч
?! кг

Раздвижване:
1 - бицепсово с дъмбели - 3х7@2х11кг
2 - повдигане встрани от стоеж - 3х7@2х9кг
3 - едностранно трицепсово зад глава - 3х7@8кг

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 30гр топено сирене + 35гр овес + 5гр сусам + 1 бонбон Рафаело
12.30 - 130гр пилешко + 40гр сварен кафяв ориз + 40гр кладница
16.30 - 20гр шоколад
18.15 - раздвижване
19.00 - 130гр пилешко + 130гр задушени грах/царевица/чушка/морков (beer)
Около 1300 ккал: пр - 85гр  / м - 70гр  / в - 70гр

Никаква сила на активизацията...половинчати движения с мъка, хах.

Много калорий, бре. Не се усещам  да преяждам - ще да е от 30-те грама сладък джънк, който си е близо 200…

Свежо, инак...встрани от мрачните ми размисли. То няма време за тях :)

Идват почивни дни и ще раздвижвам по-стабилно!

11.04.15
10:26

09.04

Ставане - 7.30ч.
?! кг

Раздвижване - без.

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 30гр топено сирене + 35гр овес + 5гр сусам + 1 бонбон Рафаело
12.30 - 130гр пилешко + 100гр задушени грах/царевица/чушка/морков
16.30 - 20гр шоколад
19.00 - 130гр пилешко + 50гр задушени грах/царевица/чушка/морков (beer)
Около 1300 ккал: пр - 90гр  / м - 70гр  / в - 70гр

10.04

Ставане - 9.30ч
?! кг

Раздвижване:
1 - лег с дъмбели - 3х7@2х14кг
2 - пулоувър - 3х7@14кг
3 - преден клек с дъмбели - 7п@2х14кг
    лицеви - 7п@СТ
      х3
4 - флайс - 3х7@2х9кг

Храна:
9.30 - (coffee) + сметанка + 20гр шоkолад
10.30 - раздвижване
12.00 - 50гр пилешко + 1 яйце + 20гр кашкавалено роле + 10гр микс семена + 20гр овесени ядки
15.00 - 100гр пилешко + 20гр чипс
22.00 - 30гр сирене бри (beer)
Около 1100 ккал: пр - 70гр / м - 70гр / в - 50гр

Никаква сила за тежести вчера...ама аз и със съня не съм ок тия дни, примерно.

Храната не я бива също. Трябва да го спра това сладко и повечко зеленчуци/гарнитура да вкарам - това си е очевадно.

За първи път ще боядисвам яйца сама днес. Междувременно раздвижвам малко гръбно...
Не съм оптимистична за яйцата, хах. Ще видим...

Хубав и усмихнат ден :)

11.04.15
20:24

Ставане - 9.30ч
50 кг

Раздвижване:
  набиране - 3п@СТ
1 - едностранно гребане - 7п@18кг
  набиране - 4п@СТ
      х3
2 - повдигане встрани от наклон напред - 7п@2х12кг
  набиране - 3п@СТ
      х3
3 - широко гребане с дъмбели - 7п@2х12кг
  набиране - 3п@СТ
      х3
4 - гребане с щанга - 7п@27кг
  набиране - 3п@СТ
      х3
5 - тяга ( широк успореден хват) - 7п@32кг
  набиране - 3п@СТ
      х3
  набиране - 3п@СТ

Храна:
9.30 - (coffee) + сметанка + 20гр торта
10.30 - раздвижване
12.00 - 120гр пилешко + 20гр сирене бри + 1 белтък
16.00 - 100гр ягоди + 5гр стафиди
16.30 - 30гр пача + 20гр сирене бри + 5гр сурови ядки (beer)
19.00 - 120гр извара + 30гр сирене бри + 150гр грах/царевица/чушка/морков (beer)
Около 1100 ккал: пр - 80гр / м - 60гр / в - 50гр

Май ще ми обезопасяват лоста, но и така си беше ок. Аз не го напъвам много, хах.

Храната ми е малко “постна” нещо, ама не съм се запасила. То така и трябва днес, примерно.

Половината яйца ми се напукаха...
Взех ги на промоция и не обърнах внимание на годността. Не са особено пресни и може това да е причината...

Баба ми се занимаваше с празниците...

Та, не ми се получиха много яйцата...
Това с логото е по мои цветови залитания, хах. Две поредни години съм бияч с такова, но други времена настанаха - ще видим.
Аранжировката ми е под всякаква критика :D
Хубава и празнична вечер :)

12.04.15
20:23

Христос воскресе!

Ставане - 9.00ч.
50 кг

Раздвижване:
1 - кик бек - 3х7@12кг
2 - напади с дъмбели - 3х7@2х12кг
3 - бицепсово с дъмбели - 3х7@2х11кг
4 - повдигане встрани - 3х7@2х9кг

9.00 - (coffee) + сметанка + 50гр козунак
10.00 - раздвижване
11.30 - 10гр сурови ядки
13.30 - 2 яйца + 50гр агнешко кебапче + 10гр сирене бри + зелена салата с капки зехтин
16.30 - 5гр микс ядки + 1 ягода
18.30 - 100гр говеждо + 150гр сварен кафяв ориз с гъби и сирене бри (beer)
Около 1000 ккал: пр - 65гр / м - 55гр / в - 60гр

Раздвижих крайниците със сравнително тежки килца за мен, а утре мисля да претупам гръб/гърди.

Ядосвах се днес. Хапваше ми се агнешко, но наш’те ме разубедиха да изчакам някакво вечерно намаление у Кауфланд вчера и нъц - свършило. Ама защо се разправям с тях...
Купих си не много евтино говеждо и така.

Две яйца с логото бях намазала...от второто излезе бияч, което май не важи. Абе пише ли BB-Team на него, все ще се окаже силно, хах.

Малко ми е странно и отпуснато от към работа...почивните дни?! Освободено, да се каже...
Абе, всичко точно :)

Мнението беше редактирано от Мая на 12.04.15 21:06.

13.04.15
19:33

Ставане - 9.00ч.
?! кг

Раздвижване:
1 - набиране - 4п@СТ
  лег с дъмбели - 7п@2х13кг
    х3
2 - гребане с щанга - 7п@27кг
  кофички - 7п@СТ
    х3
3 - повдигане встрани от наклон напред - 7п@2х11кг
  лицеви - 12п@СТ
    х3
4 - флайс - 7п@2х8кг
  набиране - 3п@СТ
    х3

Храна:
9.00 - (coffee) + сметанка + 30гр козунак + 15гр шоко яйце
10.00 - раздвижване
11.30 - 10гр сурови ядки + 5гр стафиди
14.00 - 1 банан
15.00 - 1 яйце + 10гр сирене бри + зелена салата с капки зехтин
18.30 - 150гр говеждо + 150гр сварен кафяв ориз с гъби и сирене бри (beer)
Около 1250 ккал: пр - 75гр / м - 60гр / в - 100гр

Никакъв зор не си дадох на раздвижването, ама май си активизирам 4 дни под ред, та не е фатално. Поддържам, все пак. Другото зависи от храната...

Мисля, че не е лошо да позиционирам повечко калории/въглехидрати вечер, за сметка на тези през деня. Струва ми се, че така ще съм по-енергична и бодра сутрин?!
Като видях банани на прИмоция и не се сдържах - изядох един пред супера, хаха. Това покрай дискусията за поскъпването на плодовете и зеленчуците, а и веднага се присетих за един съфорумник/любител на този плод :D . Рядко ям банани, принципно...
Говеждото е вкусно, ама месо на по 13-14 лева килото не мога да си позволявам често.

Утре на работа :)

Мнението беше редактирано от Мая на 13.04.15 19:34.

14.04.15
21:55

Ставане - 7.30ч
?! кг

Раздвижване - без!

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 35гр овес + 10гр мед + 10 стафиди + 10гр кокос + 15гр шоколад
15.30 - 150гр пилешко + 100гр сварен кафяв ориз /  зелен фасул / гъби
19.00 - 70гр пилешки воденички + 100гр сварен кафяв ориз /  зелен фасул / гъби (beer)
Около 1250 ккал: пр - 90гр  / м - 60гр  / в - 80гр

Завъртя ме работата днес - нормално е след почивни дни да се натрупа. Пуснах пратка до Клиент Клиент :D Коригирано...ама добре, че са ни френдове от куриерската фирма и са я задействали.

Чувствам се позаякнала, хаха. Обаче нямам талия анфасно :( Паласчици са си.
От друга страна и в профил плоскавея навсякъде - ‘ба ли го :D Гръб и рамена ще натискам! На 30 години - толкова, хах.
То си е до структура и “амбиция” за моделиране.

Ще активизирам тия дни!

15.04.15
20:52

Ставане - 7.00ч
?! кг

Раздвижване:
1 - преден клек с дъмбели - 3х7@2х14кг
2 - повдигане встрани от наклон напред - 3х7@2х11кг
3 - раменни преси с дъмбели - 3х7@2х9кг

Храна:
7.00-8.30 - (coffee) + сметанка
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 20гр сирене Бри + 30гр овес + 12гр шоко яйце
12.30 - 30гр сурови ядки + 1 бонбон Рафаело
15.30 - 30гр пилешко + 50гр сварен кафяв ориз /  зелен фасул / гъби / сирене Бри
18.00 - раздвижване
19.00 - 70гр - говеждо + 70гр пилешки воденички + 30гр сварен кафяв ориз /  зелен фасул / гъби / сирене Бри (beer)
Около 1150 ккал: пр - 80гр  / м - 60гр  / в - 60гр

Активизацията ми бе доста минималистична, но все е нещо. Бая се чудех дали да не си отварям (beer), веднага след като се прибрах.

Нещо не ми остана време да си хапна храната, която си носех на работа...
Замезих с малко ядки/бонбон и я доядох в нас + воденички.
Замислила съм да си правя бананови питки за утре - ще видим, какво ще се окаже :D

Имаше си задачки днес :) И повече трябва да стават - взе да се запролетява, хаха. Колежката помага с писането на гаранции, което идва екстра :) Отнемат си време тия неща...

16.04.15
22:09

Ставане - 7.00ч
?! кг

Раздвижване - без.

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 1 банан + 30гр овес + 10гр стафиди + 10гр кокос + 12гр шоко яйце
13.30 - 100гр пилешко + 70гр зелен фасул
15.30 - 30гр шоколад
19.00 - 130гр пилешко + 20гр сирене Бри + 50гр зелен фасул  (beer)
Около 1200 ккал: пр - 90гр  / м - 60гр  / в - 60гр

Нещо се будя преди алармата пак...

Уморено днес, а имаше занимавки. Мотофрези/култиватори...фугорез...зарядно, хаха.
Дали ще смогвам на темпото...защо и се чудя е въпросът?!

Бананови питки - може :) Важното е банананът да се сложи непосредствено преди запичана и да е само намачкан. Разводнява се сместа, иначе. В случая ползвах половин, а останалата част гризнах така.
Соленото по-ме блазни и за утре с кашкавалец. Муам бонбони и шоколад в магазина, инак :D От нерви това...
И червени чушки за гарнитура съм си предвидила :)

Специални благодарности на екипа на BB-Team за изненадата, която ми направиха!
Не смятам, че съм допринесла задоволително за великденската тема, но за първи път шарих яйца сама и се радвам, че не са покъртителни.
Много мил жест - имам си чаша BB-Team и ще си ми стои на бюрото в новото местонахождение на магазина - видно и гордо :)

Мнението беше редактирано от Мая на 16.04.15 22:11.

17.04.15
21:57

Ставане - 7.00ч
?! кг

Раздвижване - без.

Храна:
9.00 - (coffee) + 1 яйце + 30гр кашкавал + 30гр овес + 1 бонбон Рафаело
13.30 - 100гр пилешко + 70гр задушени чушки
15.30 - 30гр шоколад
20.00 - 120гр пилешко + 20гр сирене Бри + 50гр задушени чушки (beer)
Около 1150 ккал: пр - 80гр  / м - 70гр  / в - 50гр

Пак се будя рано...

Утре ще раздвижа - лостът е обезопасен, хаха.

Ще свършат тия шоколади и бонбони скоро, което е добре. Като се изнервя и посягам!

Видях се с френдки след и донякъде по работа за малко...
По (beer) на леко развалящото се време :)

Решението за китайското лостче и барбаронестия ми вид към момента :D Всъщност съм си 50 кила - поддържам...
Не бях обръщала внимание на ощавената каса, но явно котката е допринесла, хаха.

17.04.15
22:18

Изглеждаш много интересно, различно, причудливо... Сигурна съм, че си го знаеш, де. Никога няма да ми хрумне, че така подстригана коса може да изглежда добре или такива пропорции за жена - ама при тебе са чудни, пасват напълно, сякаш по друг начин не можеш да изглеждаш правилно. Като комплимент да се приема, много се кефя на оригинални хора, които имат собствено виждане/идеи и не ги е страх да изпъкнат. (nlove5) Красота!

18.04.15
20:28

Здравей, Nickie :)
Много мило ми стана от твоя коментар.
Благодаря! Желая ти да си все така позитивна и щастието да е оптимално ;) :)
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Мая на 18.04.15 20:28.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1