Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

21.03.15
21:35

Събота, 21.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, обърнати, финални. Смотана практика - мускулна треска на предмишниците, задника, бедрата, хип флексорите. Мисля че идентифицирах причината за болките в гръбнака - болят ме залавните места на хип флексорите, праз деня ги разтягах доста, но са си натегнати. Малко силови изпрваяния правих.

Добавки:
вит. Ц, МСМ, метил Б9, серапептаза, рибено масло

Храна:
след ставане - топла солена вода
07.00 - шейк* от чай*(коприва* + хвощ), какаова паста*, кокосово масло*, мед*, мака*, ашваганда*, т.шизандра*, родиола*
09.00 - още малко от шейка*
11.00 - овесени ядки с мед*, чиа*, пчелен прашец*, какаови зърна*, нигела, фъстъчено масло*
14.00 - 4-5 какаови зърна*; 2 фурми
17.00 - още няколко какаови зърна* и 4 фурми
18.00 - овчи кашкавал* с масло*, люта чушка; безглутенов хляб; 1 вафла РК, сгъстено мляко
19.00 - няколко глътки вино; салата на заведение...малко гадна беше

22.03.15
18:34

Неделя, 22.03
Движение:
Ащанга 1 - 80 минути, мускулната треска беше още по-силна от вчера, и навсякъде. (dull) Едва си направих практиката.

Добавки:
вит. Ц, метил Б9, серапептаза, рибено масло, хром

Храна:
10.00 - шейк* от чай* (витекс и гравиола), какаова паста*, кокосово масло*, рейши*, ашваганда*, тинктура: шизандра* и родиола*
11.00 - сусамов тахан с манов мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, петмез от фурми, нигела
16.00 - 4-5 сушени смокини, 4-5 какаови зърна*
17.00 - салата (червена, репички, краставица, годжи бери, каперси и др.); крем супа* от шийтаке* и кладница със зелен лук; 40-тина грама овчи кашкавал*; сладко от ябълки и дюли с малко кисело мляко* и закваска*, 2 редчета шоколад

23.03.15
18:18

Понеделник, 23.03
Движение:
Почивка от Ащанга. Мислех да ходя при Кристос вечерта, защото в петък ме няма, обаче със ставане в 4:45 не ми се получава да съм в 19.00 на йога. :( Останалото  беше обръщане на раменете и други разтяжки за рамене, шпагати, скачащи напади и лицеви опори като тези от видеото, малко нескопосани се получиха.

Добавки:
вит. Ц, метил Б9, серапептаза, рибено масло

Храна:
06.30 - шейк* от чай*(витекс, ж.кантарион*), какаова паста*, мака*, родиола*, тинктура чага*, мед*, кокосово масло*...май имаше и още нещо, но не помня какво
10.30 - овесени ядки с какаови зърна*, чиа*, годжи бери*, пчелен прашец*, зехтин*, мед*
12.30 - басмати* с кладница и подправки на уок тиган
14.00 - шейк* от магданоз, краставица, гравиола*, моринга*, зехтин*, закваска*
17.00 - зелена салата с репички, авокадо, зехтин*, домашен я.оцет*; крем супа* (шийтаке и кладница) с малко каперси и филийка лимецов хляб; нахутено брауни*, шоколад...вече ме е срам от себе си...неистово тъпча сладко и започва да си личи по цифрите на кантара :(  Обвинявам недоспиване, хормони, цял ден в мола...с който са свързани и предишните две

24.03.15
22:01

Вторник, 24.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + Урдва Данурасана + обърнати + финални
преди това водих Хата йога, но не бих я броила към движението, а вечерта разтягах раменете, таза, армбарове и други
имах да убивам няколко часа, та поседях 45 минути в инфрачервената сауна, дори подремнах малко...голям кеф (inlove)

Добавки:
вит. Ц, метил Б9, серапептаза, мравки, ориндж триад

Храна:
07.00 - шейк* от чай* (рейши* + астрагал*), какаова паста*, кокосово масло*, ашваганда*, мед*, т. шизандра*, клеева, родиола*
10.15 - таханово бъркало*
13.00 - още 2 лъжички бъркало*
16.30 - цвекло в зехтин*; крем супа* от шийтаке и кладница; около 40-50 грама лимецов хляб; нахутено брауни*
21.30 - чай витекс
22.00 - няколко глътки шейк* от магданоз, зехтин*, орехи и люта чушка...ужасно люто нещо (devil)

25.03.15
20:44

Сряда, 25.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + Урдва Данурасана + обърнати + финални - 60 минути
инфрачервена сауна - 40 минути, пак имах време за убиване
вечерта - стойки на глава

Добавки:
МСМ, вит. Ц, серапептаза, метил Б9, мравки, ориндж триад

Храна:
07.00 - доза шейк* от чай*(канела*, пау д’арко, витекс), какаова паста*, мед*, мака*, кокосово масло*, Т. родиола*, шизандра*
10.00 - още 3-4 глътки шейк*
11.00 - овесени ядки с чиа*, орехи*, годжи бери*, пчелен прашец*, какаови зърна*, мед*, зехтин*, нигела
14.30 - останалото от втората доза шейк*
16.30 - шейк* от цвекло, земна ябълка, джинджифил, люта чушка, зехтин*; омлет от 3 яйца в много масло*, каперси, маслини; по 2-3 хапки от две сурови торти*, нахутено брауни*
20.30 - закваска*, 2 квадратчета черен шоколад

След шейка сутринта изпих още 2 супени лъжици тинктура от родиола, но не мога да се преборя с идиотската умора. Днес цял ден ми пари навсякъде и се чувствам дезориентирана. :(

Мнението беше редактирано от Margi на 25.03.15 21:11.

26.03.15
10:29

Четвъртък, 26.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана+ обърнати + финални
по-късно през деня ще си направя Урдва Данурасана, с блокче и швейцарска топка...да не ме боли ;) Иначе, ако не си мачкам целенасочено гръбнака с падания в мост, болката от миналата седмица почти отшумя.

Добавки:
серапептаза, метил Б9, АК, рибено масло, мравки, ориндж триад

Храна:
08.00 - шейк* от чай*(канела* + пау д’арко), какаова паста*, ашваганда*, рейши*, мед*, кокосово масло*, т:шизандра*, клеева, родиола* (на прах)
10.00 - таханово бъркало*
10.30 - сокче* от изворна вода, мед*, тинктури: клеева, шизандра*, течен ресвератрол*
по план:
следобед - шейк* от чай*(витекс, канела*, пау д’арко), рейши*, тинктура шизандра*, мед*, кокосово масло*
вечеря - шейк* от цвекло, земна ябълка, джинджифил, люта чушка, зехтин*, нигела; 3 варени яйца, доста масло, някакъв шоколад

Довачера пътувам, уикенда е образователен, във Варна. :)

26.03.15
20:43

Установих от какво ме боли гръбнака...по трудния (и глупав) начин. На работа има едно метално съоръжение, което има една издатина. Днес като тръгнах да сядам на земята пред нея, се оказа точно на нивото на Л3-Л4, и се оказа болезнено издадена напред...да кажем че ми сряза гръбнака на две - изтръпна чак върха на главата ми, и веднага разпознах усещането. :( Ще започна да нося надуваема спасителна жилетка, каска и наколенки на работа...изключително нелепа контузия. (dull)

26.03.15
21:06

казано от Маргарита Манева на 26.03.15, 20:43:

Установих от какво ме боли гръбнака...по трудния (и глупав) начин. На работа има едно метално съоръжение, което има една издатина. Днес като тръгнах да сядам на земята пред нея, се оказа точно на нивото на Л3-Л4, и се оказа болезнено издадена напред...да кажем че ми сряза гръбнака на две - изтръпна чак върха на главата ми, и веднага разпознах усещането. :( Ще започна да нося надуваема спасителна жилетка, каска и наколенки на работа...изключително нелепа контузия. (dull)

аз си докъсах минискуса докато спя....а съм пробягала хиляди километри без грам контузия. Пази се

27.03.15
10:49

Петък, 27.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + 1 Урдва Данурасана + обърнати + финални

Довечера обучението ми започва със семинар на тема “Болките в гърба”...изключително актуално, макар че снощи изпих един диклофенак, за да ми е по-свеж гърба за курса.

Добавки:
ориндж триад

Храна:
сутринта - сокче от изворна вода с мед*, течен ресвератрол*, т: шизандра*, клеева
10.00 - овесени ядки с годи бери*, какаови зърна*, чиа*, пчелен прашец*,  нигела, зехтин*, мед*
11.00 - шейк* от джинджифилов чай*, какаова паста*, зехтин*, мед* и смес прахчета* (по спомени слагах мукуна*, ашваганда*, рейши, какао на прах*)
към 17.00 - 3 варени яйца с масло*, шоколад

29.03.15
19:59

Последният ми спомен от външния свят е петък, чайчета на плажа с Радост, Яни и Рая. :)

Два дни и половина минаха едновременно като една йога практика, и в същото време изключително тежко физически и психически. Започнах един доста дългосрочен ангажимент и вероятно една лична трансформация, като ме взеха в учителския курс по методиката на Айенгар. Засега всичко ми е ужасно трудно за изпълнение и за асимилация, но ще се постарая да докарам нещата до успешен завършек. Групата от 18 човека, които се събрахме, имаме нелеката задача да изправим кривото възприятие за йога, което е насадено в България през годините, най-вече с личен пример. За пореден пък казвам - това да си гъвкав, в йога е голямо предизвикателство - мога да направя позите, които искат от мен по всеки възможен начин, но всъщност се налага да намеря правилния.
Преподавателката ни е от най-високите нива в йерархията на методиката в световен мащаб, изключително впечатляваща и респектираща личност, едновременно с това, един от най-светлите хора, които съм срещала.
Засега не знам как ще съчетая новото със съществуващата си практика, времето ще покаже.

Храната през уикенда беше зле, но се прибирах единствено да спя и да се изкъпя. Като цяло имаше салати, ориз, варени яйца, някакви гризки, моите си шейкове, малко от домашното ми “супермюсли”.

Добавките - метил Б9, серапептаза, ориндж триад

Движението: Айенгар йога по цял ден.

Сега изобщо не знам как ще се върна на работа...в сравнение с това, което ми беше предадено като знания, това, което ми се налага да върша е безсмислено. :(

ПП: Няма смисъл да споменавам, че от болките в гърба ми няма и помен, за сметка на мускулни трески на необичайни места и общо изтощение. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 29.03.15 20:04.

29.03.15
20:39

За съжаление, в нашта мила родина действителността е такава, че повечето сме принудени да си “изкарваме хляба” с безсмислена и изтощителна работа, за да можем да си позволим малкото удоволствие да правим това, което е истински важно и ценно за нас. “Урочасвам” те да си от щастливците, които работят (за)това, което искат, по начина, по който искат в пълна хармония със себе си и света около себе си:)

30.03.15
15:33

казано от Маргарита Манева на 29.03.15, 19:59:

Започнах един доста дългосрочен ангажимент и вероятно една лична трансформация, като ме взеха в учителския курс по методиката на Айенгар. Засега всичко ми е ужасно трудно за изпълнение и за асимилация, но ще се постарая да докарам нещата до успешен завършек.

Пожелавам ти успех, и се радвам искрено за начинанието ти... !!!
Интересно ми е, след като всичко се прави по точно определен стриктен начин/методиката на Айенгар/. Тази методика включва ли и накаква “Айенгарова диета” по отношение на часове на хранене, начин на приготвяне, количества, въздържане от храна...

30.03.15
21:09

Благодаря.  Препоръките за хранене не се различават особено от тези в другите методики на йога (доколкото знам). Важно е практика да се започва с празен стомах, особено ако ще включва обърнати асани.  Все още съм съвсем в началото на обучението и практиката си по метода, така че вероятно няма да мога да отговарям на някои от въпросите.
Както казах, имах късмета да попадна на учител от изключително високо ниво, така че в един момент всички въпроси ще бъдат отговорени. Засега съм концентрирана да изпълнявам правилно това, което се иска от мен.

Понеделник, 30.03
Движение:
Ащанга поздрави,пози от стоеж - изпълнени според изискванията на Айенгар...кашата започва, но мисля че с течение на времето ще успея да си подредя практиката, още повече, днес по график ми беше почивен ден.
На стадиона в Трявна - кенгуру подскоци...оказва се че краката ми са позаякнали само от два дни правилна употреба; силови стойки на ръце.
Къпане в леден водопад - 4 “захода”.  Ходене боса, слънце. (inlove) (sun)

Добавки:
серапептаза, метил Б9

Храна:
08.00 - шейк* от чай* джинджифил, какаова паста*, зехтин*,мед*, готовата ми смес от рейши*,мукуна*, ашваганда*и не помня още какво
11.00 - овесени ядки с какаови зърна*, мед*, орехи*, чиа*, маково семе*, пчелен прашец*, нигела, годжи бери*; половин шепа кашу
14.30 - още една доза от шейка* и 2 шоколадови бонбони
16.30 - 3 варени яйца; руски шоколадови бонбони,различни видове, от всеки по половин
20.00 - парче домашна баница*, 2 хапки домашна бисквитена торта

Мнението беше редактирано от Margi на 30.03.15 21:17.

30.03.15
21:23

А другата половинка на бонбоните Славко ли изяде?

30.03.15
22:35

казано от maria на 30.03.15, 21:23:

А другата половинка на бонбоните Славко ли изяде?

Е, кой друг? :P

Мнението беше редактирано от Margi на 30.03.15 22:35.

31.03.15
22:30

Вторник, 31.03
Движение:
Ащанга поздрави
Пози от стоеж по Айенгар
Останалата част от Ащанга Първа серия, общо към 80 минути
Само за два дни “изправителна” практика, се усещам съвсем различно в позите и във винясите. Друго е като има кой да ти покаже точно какво да правиш. :) ...можех много неща, докато не започнах Айенгар йога... :D

Добавки:
серапептаза, метил Б9, рибено масло

Храна:
07.30 - шейк* от чай* (витекс, жълт кантарион*), какаова паста*, кокосово масло*, рейши*, мака*, мед*
09.00 - остатъка от шейка*
12.00 - сусамов тахан с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, нигела, канела*
16.00 - шейк* от ябълка, джинджифил, малко мед*,течен расвератрол*,зехтин*
19.00 - цвекло, 2 варени яйца, 30-40 грама масло*, домашен кекс
21.30 - закваска*
22.00 - сокче* от лайм, ментово масло, масло мед*,вода

01.04.15
21:50

Сряда, 04.01
Движение:
Ащанга поздрави
Айенгар пози от стоеж
остатъка от Втора серия до Карандавасана
Обърнати,финални...звучи като каша, но не е чак толкова,само дето повече време ми отнема, щеима още адаптации в програмата:)

Добавки:
серапептаза, метил Б 9, рибено масло

Храна:
10.30 - сусамов тахан* с мед*, петмез от фурми, пчелен прашец*, какаови зърна*, нигела, лимонов сок
13.00 - шейк* от чай*(витекс, маточина*), какаова паста*, рейши*, тинктура шизандра*, мед*, зехтин*
16.30 - шейк* от ябълка, течен ресвератрол*, мед*, годжи бери*
17.45 - 3 варени яйца, масло*, домашен кекс* с домашно сладко от боровинки*
20.30 - малко печени лешници и печени фъстъци (около шепа общо), малко краставица
закваска*

02.04.15
23:15

Четвъртък, 04.02
Движение:
Ащанга + Айенгар, както вчера
колелце от колене, 2-3 набирания, по 1 ТГУ на страна и стойки на ръце докато чаках да стане време да си ходя от работа

Добавки:
АК, серапептаза, метил Б9,рибено масло

Храна:
08.30 - шейк* от чай*(пау д’арко, астрагал*),какаова паста*,кокосово масло*, мед*, рейши*, мака*
09.30 - арабско таханово бъркало* с добавка на какаови зърна* и пчелен прашец*
13.30 - шейк* от ябълка, чиа*, джинджифил, течен ресвератрол*, малко мед*, зехтин*
15.00 - няколко кашута и няколко какаови зърна*
16.30 - още няколко кашута с какаови зърна*
18.30 - крем супа* от шийтаке* и червена леща* (inlove) с безглутенов хляб; домашен кекс*, залят с петмез от рожков
22.45 - сок от компот праскови

Страхотни идеи за храна! Невероятен талант си в готвенето! Респект! (bow)

03.04.15
17:45

Петък, 04. 03
Движение:
Айенгар йога с Кристос - трябва да направя нещо, ставам супер разпиляна, разконцентрирана, коства ми много усилия да се събера за практика, не съм наспана, не мога да се възстановявам. Имам пикове и спадове на енергията, а не ми трябва това. Чакам с нетърпение следващата събота. (sun)

Добавки:

Храна:
08.00 - шейк* от чай* (пау д’арко, канела*, рейши*), какаова паста*, мака*, мед*, зехтин*
10.45 - арабско таханово бъркало*
12.00 - шейк* от зоя - кокосово мляко, спирулина, маки бери, мед
14.00 - остатъка от сутрешния шейк*
15.00 - ябълка, малко орехи
17.00 - салата (червена, зелена,рукола, репички, зехтин*, дом.я.оцет*), люта чушка, 3 бъркани яйца с доста масло*, малко крем супа* от шийтаке* и червена леща*; домашен кекс* с дом. сладко от боровинки*; малко шоколадови бонбони
20.00 - доста печени фъстъци...много ми се яде днес...от всичко

След седмица мъки на мобилния интернет на глобул, техниците най-после дойдоха да оправят домашния....два пъти, щото не им се получи от първия. Така се надявах на мързелив следобед на дивана пред лаптопа, ама не ми се получи....преди това висях в НАП половин час само за да оставя някакви документи, обикалях в отвратителния вятър...абе ужасен почивен ден. Както казах, нямам търпение да дойдат почивните дни и отпуската след тях. Единственото хубаво нещо е че последната седмица ми се случва по-често да водя йога, което ми действа разтоварващо и ободряващо...за което благодаря на хората,които продължават да ме търсят, въпреки че воденето ми на йога се оказва по-трудно организационно, отколкото си мислех, по независещи от мен причини. И по този въпрос работя. Във фитнеса прогресивно губя мозъчни клетки, не искам да стоя там. :( Оплаках се.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.04.15 19:49.

03.04.15
21:19

Като работиш в мол,едно от малкото неща, които те карат да се чувстваш все още жив е йога практиката. Другото е ледено студената вода в слънчев пролетен ден в планината. :) Искам пак!

04.04.15
17:38

Събота, 04.04
Движение:
пълнолуние - без Ащанга
направих си поздравите, позите от стоеж, които са ми дадени за домашно,около 40-50 минути се събра общо

Добавки:

Храна:
08.00 - шейк* от чай*(мурсалски*, хвощ, рейши*),какаова паста*,кокосово масло*, мед*, мака*
11.00 - овесени ядки с годжи бери*, какаови зърна*, пчелен прашец*, чиа*, нигела, кокосова захар*, зехтин*
17.00 - остатъка от вчерашната салата* + още няколко черита и репички; 100-тина грама безглутенов хляб с масло*,люта чушка, малко вино; доста бисквити с домашно сладко от боровинки*
22.00 - 3 леко пластмасови ягоди; чай мента* и глог* с мед*

Мнението беше редактирано от Margi на 04.04.15 22:26.

05.04.15
11:35

Да ти е честито името, Марги!

05.04.15
16:50

Благодаря. :)
Неделя, 05.04
Движение:
Ащанга 1- около час и 40 минути ми отне, старах се над всяка поза с това, което ми набиваха вглавата. Вече не мога да правя асаните по друг начин,което е добро начало. В резултат, успях да си изпукам гърба на 4-5 места в Джану Ширшасана С, което е голямо постижение, предвид това, че досега съм мислила как да не си скърша коляното.

За пръв път от Нова Година се събуждам в 8.00! Три дни подред отделям поне 30 минути за следобедна дрямка...с две думи - не си ти, когато прекарваш цял ден в мол. Знам че се повтарям, ама не е само в моето въображение - потвърди се теорията ми за ПМС, ЕМ замърсяване, изкуствена светлина и т.н. Просто не съм вярвала, че толкова бързо тези неща могат да станат факт.

Добавки:
метил Б9, серапептаза, вит. Ц с цинк, рибено масло

Храна:
09.00 - шейк* от чай* рейши*, какаова паста*, жен шен*, кокосова захар*, кокосово масло*
12.00 - овесени ядки с какаови зърна*, нигела, чиа*, фъстъчено масло*
15.00 - ананас
16.45 - салата* (зелена, червена, репички, краставица, зехтин*, домашен ябълков оцет*); 3 бъркани яйца с кладница в масло; бисквити с домашно сладко от боровинки
20.00 - 3 бисквити с нутела, филийка безглутенов хляб с крем супа* от кладница и шийтаке...в тази последователност -пак се почна с лакомията

Мнението беше редактирано от Margi на 05.04.15 20:18.

05.04.15
20:51

Честит имен ден Маргаритке. Едно от любимите ми цветя:)  да си жива и здрава :)

05.04.15
20:52

Честит имен ден! Нека името ти да ти носи много късмет! :)
Относно моловете: преди 3-4 години редовно прекарвах свободното си време там. Лятото на хладно, зимата на топло. Не обръщах внимание на начина, по който ми се отразява. Явно бях свикнала с изкуствената светина. Отдавна вече не ги посещавам. Вчера ми се наложи да пребивавам там цели 30 мин, за да намеря и купя нещо, и като излязох бях като “пребита”: сънена, с нарушени възприятия, безжизнена, навън ми се струваше странно и като ме лъхна... Не съм си помисляла, че вятърът във Варна ще има такава неочаквано положителна страна. :D :) И тогава се сетих за твоята теория за моловете, която човек може да прецени само от личен опит.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 05.04.15 20:54.

05.04.15
21:00

Благодаря ина двете ви. :)
Тя всъщност съвсем не е моя теория, но за съжаление ми се налага да усетя лично пораженията. Говорейки с колежките, и те имат много от симптомите, и успяват да ги “датират” около започването им на работа в мола.
Днес Слави се срещна с един колега- момче на около 22-24 години, треньор...беше поразен от “зомбирания”му вид - със сенки под очите, бледа кожа, и всички “екстри”. Това е мъж, който се предполага че е в разцвета на силите си, какво остава за жените, които сме доста по-податливи на подобни влияния?!
ПП: Голямо мрънкане мрънкам, трябва и мерки да взема.

Мнението беше редактирано от Margi на 05.04.15 21:02.

05.04.15
21:22

Честит имен ден Марги (F) (sun)

06.04.15
18:25

Понеделник, 06.04
Движение:
почивен ден от Ащанга
направих си обаче поздрави А и Б; пози от стоеж (по домашното), Пинча Маюрасана (с блокче между дланите и длани вертикални); Ширшасана, многократка Шавасана

Добавки:
серапептаза, метил Б9, рибено масло, аспирин

Храна:
08.00 -сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*,нигела
12.30 - шейк* от чай* витекс, какаова паста, чага*, мед*, кокосово масло*
16.00 - японски зелен чай*, който идентифицирах като банча
17.30 - салата* зелена, червена, репички, ананас, зехтин*, домашен ябълков оцет*; крем супа* от кладница и шийтаке; квасен ръжен хляб общо около 150 грама, половината от които намазани с течен шоколад; 2 бисквити с крем

07.04.15
22:32

Вторник, 07.04
Движение:
Ащанга 2 до Карандавасана + обърнати + финални
на края на деня - малко Л-ситове, колелце, стойка на ръце

Добавки:
серапептаза, метил Б9, витамин Ц, АК, аспирин, GABA

Храна:
07.00 - таханово бъркало*
10.30 - около 500 мл джинджифилов чай*
13.00 - шейк* от чай* витекс, какао*, ашваганда*, жен шен*, мед*, кокосово масло*
15.45 - шейк* от краставица, магданоз, зехтин*, черен пипер; бъркани яйца (4) в масло*, няколко листа зелена салата, 1 шоколад
19.15 - бях си оставила 2-3 хапки от бърканите яйца и си ги доизядох
21.45 - малко вода от зелен кокос*, зелен кокос* около 2 с.л., преди това закваска*
преди лягане - чай* витекс

ПП: Мерките с моловете са взети - към края на месеца, съкращавам времето си там на половина, което е доста добро начало. Освен че няма да прекарвам толкова време затворена там, ще имам и повече време за десетките неща, които не успявам да свърша в момента и все отлагам, както и да си изпълнявам домашните задания от курса, които също са висящи към този момент.

Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.15 07:41.

08.04.15
21:16

Сряда, 08.04
Движение:
Ащанга 2, позите от стоеж по метода на Айенгар, до Карандавасана + обърнати + финални, около 70 минути
вечерта - стойки на 1 ръка, люлеене на лост (няколко пъти по 20-тина залюлявания) и някакви други лиготии...след което към мен пристъпи един господин с думите: “Гледам, че сте най-здравата в залата, та да ви питам...” ...хахаха...доживях да съм най-здравата в някоя зала... :D

Добавки:
серапептаза, метил Б9, рибено масло, аспирин, ориндж триад, ГАБА

Храна:
07.30 - “течен шоколад” от зелен кокос*, какао*, мед*, чиа*, годжи бери* (inlove)
10.00 - японски зелен чай*
10.15 - овесени ядки с чиа*, какаови зърна*, нигела, годжи бери*, мед*, зехтин*
12.00 - шейк* от чай*(рейши*, чага*, родиола*), какао*, мед*, кокосово масло*
14.30 - остатъка от вчерашния краставично-магданозен шейк*; 2 бъркани яйца в масло с люта чушка, малко каперси; 1 меденко с бисквити
17.30 - още 2 бъркани яйца от горните, листа зелена салата
21.00 - закваска*, кашу, шоколад...абе, хапнах си: като се прибрах намерих вкъщи една огромна кутия препълнена с шоколади и бонбони и някак не ми остана друг избор (blush)
преди лягане - чай витекс

Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.15 21:31.

08.04.15
21:23

Kakаото за течния шоколад какво е? Пакетирано на прах, или някакво по-здравословно?

08.04.15
21:28

Сурово какао на прах. Купувам си го наспино. Пробвах и със сурова паста, но остава на парчета, вероятно трябва да си играя да я претопявам първо, но тогава ми се губи идеята за “блендер фаст фууд”. ;)
Имай предвид, че ако използваш кафяв (зрял) кокос, съвсем не се получава същия ефект. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.15 21:29.

КЕ

09.04.15
05:45

казано от Маргарита Манева на 08.04.15, 21:28:

Имай предвид, че ако използваш кафяв (зрял) кокос, съвсем не се получава същия ефект. :)

Идея за места от където да си купя  Зелен Кокос....
Кафевите ги оползотворявам от няколко години (nlove9) , но зелен не съм опитвала... и не съм виждала... (F)

09.04.15
06:51

Аз го купувам от работа. Веднъж си взех от женския пазар, но втори път не съм виждала. Рядко, но се появяват и в био маркет балев (София). Иначе ги има навскъде около екватора и тропиците, ако някой ден имаш път към някоя подобна дестинация, възползвай се на максимум от ситуацията. :)
Както неведнъж съм писала, кафявите кокоси не са особено препоръчителни за храна. Прекалено фибрести и трудносмилаеми са и създават стомашни неразположения. В страните производителки на кокосови продукти, мисля че дори не се използват за добиване на масло,най-много за суровини за козметиката да се ползват.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.04.15 07:32.

09.04.15
22:01

Четвъртък, 09.04
Движение:
Айенгар при Кристос, без Кристос...не знам дали заради ПМС-то, обаче ми беше голям зор! В Сарвангасана имах чувството че ще ми станат синини на трапеца, а в Шавасана ми стана студено и се изнервих.
инфрачервена сауна - 30-тина минути

Добавки:
серапептаза, метил Б9, витамини, ориндж триад, ГАБА

Храна:
07.30 - шейк* от чай*(витекс), какао*, тинктура шизандра*, мед*, кокосово масло*
10.30 - арабско таханово бъркало* + какаови зърна*
11.30 - шейк* от зоя: кокосово мляко, спирулина, маки бери
15.30 - връзка магданоз; омлет от 4 яйца с люта чушка, масло*; японски био джънкове ;)
19.00 - половин шепа кашу, смесено с какаови зърна*
22.00 - още половин шепа кашу
преди лягане - чай витекс

КЕ

10.04.15
03:50

казано от Маргарита Манева на 09.04.15, 06:51:

Аз го купувам от работа. Веднъж си взех от женския пазар, но втори път не съм виждала. Рядко, но се появяват и в био маркет балев (София). Иначе ги има навскъде около екватора и тропиците, ако някой ден имаш път към някоя подобна дестинация, възползвай се на максимум от ситуацията. :)

Определено не бих изпуснала такава дестинация.... имам път докато достигна до там ..... но не се отказвам естествено...
Колкото до кокоса (зеления) дори не знам как изглежда а ще действам по въпроса ...  (bow)(F)

10.04.15
18:27

Те дестинациите никъде не ходят, хората са тези, които сменят местоположението си. ;)

10.04.15
19:15

Петък, 10.04
Движение:
Понеже вчера бях на работа до 22.30, а днес - от 08.00, щеше да е безумно да стана в 5.00 за практика. Направих съкратен вариант докато нямаше хора в залата. :)
Поздрави А и Б
пози от стоеж - повторих ги 2 пъти
Ширшасана, Пинча Маюрасана
малко изправяния като това от видеото

Добавки:
серапептаза, метил Б9, ориндж триад, аспирин

Храна:
след ставане - топласолена вода
07.00 - шейк*отчай*(коприва*, хвощ), какаова паста*,кокосово масло*, мед*, мака*, чага*
09.15 - арабско таханово бъркало*
17.30 - краставица, домат, репички, босилек в зехтин*; хумус* с квасен ръжен хляб; мноооого джънкове, включително и някакъв козунак...корема боли ужасно, дано ПМС приключи скоро
21.15 - меденко*, няколко печени фъстъка

Отпуската започна днес, приключението - утре. (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 10.04.15 21:23.

11.04.15
14:10

Събота, 11.04
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + обърнати + финални, около час, на стадиона - друго си е като те напече слънцето (sun)

Добавки:
метил Б9, витамини Адам, рибено масло, отиндж триад, аспирин

Храна:
09.00 - таханово бъркало*
14.00 - японски зелен чай*
по-късно - малко шейк* от какаова паста*, какаово масло*, мед*, чай*(рейши*, родиола*)
17.30 - останалите в хладилника зеленчуци + яйца; някакви шоколадчета, меденко*

Следващ отчет - след 23.04. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1