30.03.15
22:19
казано от Boby_ на 30.03.15, 21:03:
Мраза, мразя, мразя тази смяна на астрономическото време с лятно! Безсмислена икономически, ужасяваща медицински, отвратителна практически! Като някакви папагали я повтаряме десетилетия след изчерпване на полезността й.
Нима не обичаш дългите летни дни? :)
казано от Момеца на 30.03.15, 22:19:
казано от Boby_ на 30.03.15, 21:03:
Мраза, мразя, мразя тази смяна на астрономическото време с лятно! Безсмислена икономически, ужасяваща медицински, отвратителна практически! Като някакви папагали я повтаряме десетилетия след изчерпване на полезността й.
Нима не обичаш дългите летни дни? :)
И как точно стават по-дълги дните от преместването на времето с един час? :)
31.03.15
09:05
“Индианската” мъдрост е много на място :)
Само да добавя, че елхичките се обработват с консервиращи вещества и да ги засадиш е мисия почти невъзможна. Като цяло елхичка в саксия от магазин е живо икономическо престъпление :)
казано от Queen Cobra на 31.03.15, 09:05:
“Индианската” мъдрост е много на място :)
Само да добавя, че елхичките се обработват с консервиращи вещества и да ги засадиш е мисия почти невъзможна. Като цяло елхичка в саксия от магазин е живо икономическо престъпление :)
Като сте започнали с елхичктие, ето как стоят нещата. Купувам си ги от разсадник, а не от магазин. Тази, която засадих в неделя, е с нас вече две Коледи, като изкарва пролетта и лятото на балкона. Всяка пролет в края на април си пуска нови, свежи иглички и израства с по 20-25 см, така че със сигурност няма нищо консервирано в нея. Предишната изкара три години така, но за съжаление я изпуснахме на южен балкон в едно особено горещо лято и беше обречена още при посаждането й на следващата есен.
Ако чак толкова се интересувате от добруването на дръвчето, ще ви държа в течение за жизнения й статус.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.03.15 09:36.
31.03.15
09:38
Много ясно, искаме отчет всяка година. Е, не знаех, че е от разсадник, тук продават елхички в кофа под път и над път. Да ти е жива и здрава :)
казано от Енев на 30.03.15, 19:58:
Да се обадя аз малко като черна станция за елхичката - това с живите коледни дръвчета е общо взето само за успокояване на гузната ни съвест. В действителност иглолистните дървета се отглеждат много трудно и са доста капризни към пресаждането. Болшинството от тях не се хващат изобщо, а други от тях изсъхват след година-две. Като цяло всяко дърво от умерените ширини има нужда от няколко месеца зимен покой, т.е. да изкара зимата на студено, желателно при не повече от 10 градуса (да, точно като мечките), а тези елхички в саксии точно насред зимата ние ги вкарваме на топло и ги “събуждаме”. От там им се нарушава естествения цикъл, който или се възстановява трудно или... никога. Все пак успех на Боби с неговата, дано има късмет и да се хване :)
Смисълът е повече с възпитателен характер за децата. Отделно, че си е ритуал. Пък като не прихване няма да ги водя до мястото малките:-))
31.03.15
11:42
Колко са “елхички” и колко са смърчове е съвсем отделна тема ;)
И от мен едно мнение, като я местиш в почвата или изобщо като я местиш, гледай да е завъртяна срещу слънцето, на същата страна, на която е била и преди това.
И да от разсадник е по-оферта работата.
31.03.15
16:55
Под елхичка имам предвид практическото предназначение “коледна елха”, а не биологичен вид ;)
Може да е бор, ела, смърч, нали ....
31.03.2015 г.
Тренировка 17 - Силова А
Загрявка:
Преден клек - 5х20, 3x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1. Последователно (силови 3-2-1):
1.1. Преден клек - 3х135, 2х140, 1х142½, 3х135, 2x140, 1x142½ кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 3х145, 2x150, 1x160, 3х145, 2х150, 1x160 кг.
2. Последовтелно (силови и частични):
2.1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3х80, 1х80, 2x77½ кг.
2.2. Кофички с доп. тежест - 3х68, 3х68, 3х68 кг.
2.3. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 2х100, 2х100, 2х100 кг.
Обобщение за тренировката:
Явно наистина “рънътъ праи бурбътъ”, както казваше меценатът на изкуствата, интелектуалният титан, адашът Боян Радев.
Положителни:
- Миналата седмица 147½ ме изтормозиха за двойка, а 160 ме затиснаха за единица. Днес 150 бяха леки за двойка, а 160 ги отнесох два пъти без замисляне. Най-голямата тежест, която съм слагал на лоста за лег от доста време насам.
- На клека също вдигнах тежестите и си направих повторенията, макар че дълбочината все още не ме задоволява.
- В първата серия на раменната преса направих тройка на 80, което с оглед на всичко останало е добре.
- Качих с 2 кила и кофите и ги направих.
Отрицателни:
- Както казах, клекът беше плитък.
- На раменните преси силата рязко спадна от втората серия натам.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
3. По време на тренировка - 12 гр Modern BCAA.
4. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, , 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Работа, малко офисни нерви, но нищо за отбелязване.
Храна:
Още на обяд подминах 2000 калории, вечерта отворих и бира, така че петте хилядарки си бяха предначертани. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.15 08:28.
Обобщение за март 2015
Среднодневният ми калориен прием през март е бил 3595 калории - доста над предишните месеци.
Теглото е плюс 200 грама и достига 101,5 кг към 31-ви март. Това при 7709 калории за свален/качен килограм ще рече излишък от 1542 калории или около 50 средно на ден за месеца, което прави около 3545 калории за неутрален баланс (или поне за неговата горна граница). При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3119 калории, което е доста под изчисленото на база храна и промяна на теглото. Има и уловка, разбира се - през март добавих плуване към силовите тренировки. Събраха се точно осем посещения в басейна, като за да ги “вместя” между тези в залата, съм намалил силовите с 2 до 3 за месец.
Това показва как не само с работа върху “приходната” част на калорийния баланс може да се гони неутрален или дори отрицателен, а и върху “разходната”. При това положение вече не е коректно да използвам коефициент за физическа активност 1,55, отговарящ на умерени упражнения 3-5 пъти седмично, а по-скоро този за тежки упражнения 6-7 дни в седмицата - 1,725. При това положение се получава неутрален баланс от 3472 калории - доста по-близо до реалните ми наблюдения.
Планът за април е прост - продължавам с плуването, като при възможност ще увелича дните в басейна с още един (поне в някои седмици). Храната остава такава, като ще направя опит още малко да разредя бирата, защото сегашните 14% от общия калориен прием, дължащи се на алкохол, не ме устройват. Трябва да ги сваля под 10 за месеца.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.15 08:54.
01.04.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 750 м. кроул (леко темпо);
- 750 м. бруст (леко темпо);
- 100 м. гръб (леко темпо);
Общо 1600 метра за 50 минути, първите десет дължини по пет кроул и бруст, после смяна на всяка дължина.
Положително:
- 500 метра за 12 минути, 1000 - за 26 и без почивка.
- Обемът също е нагоре - 1600 метра за 50 минути. Причината са спестените спринтове.
- В края, когато бях съвсем уморен, започнах да усещам все по-добре техниката на кроул.
- Изплувах и две дължини по 50 метра гръб.
Отрицателно:
- Не можах да увелича петте еднообразни дължини в началото до шест.
- Гърбът все още е борба с потъването, но имам подобрение и там.
- След като излазох от басейна, бях толкова размазан от умора, че едва се облякох.
Целта за следващите месец-месец и нещо е да вляза с 2 километра в рамките на час.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 14 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Нормален работен ден. Следобед имах важна среща, та се наложи да се беся на вратовръзка - нещо, което ненавиждам. Но това е животът...
Храна:
Балансът е около неутралния. Ден без алкохол.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.04.15 08:22.
02.04.15
13:07
Имах спомен, че имаш щерки :D :D дано не греша
казано от Кристиянчо на 02.04.15, 13:07:
Имах спомен, че имаш щерки :D :D дано не греша
Имам аз, имам. :)
Преди малко дойде дъщеря ми и ми каза:
- Тате, искам веднага да ви напусна. Дайте стаята ми под наем. Занеси всичките ми дрехи в Червения Кръст. Продай ми смартфона, телевизора, уредбата и лаптопа. Откажи се от мен и никога повече не ми говори. Изключи ме от завещанието си. Всъщност не го каза точно така. Тя каза само:
- Тате, запознай с новия ми приятел. Казва се Мохамед.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.04.15 14:18.
Боби,
сори за спама ... ма понеже кръсника има дъщеря съм му обещал за рожденния ден тениска с тези надписи и картинки отпред и отзад на тениската.
Мнението беше редактирано от MartiG на 02.04.15 14:29.
Е, някой от нас отсега се притесняват не за щерките си, а за живота на момчетата около тях . Особено на едната :-))))
02.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Много работа и една-две излишни срещи, но нищо особено.
Тия дни (отново) слушам в колата Kreator и се кефя как 25 години по-късно още са в състояние да правят парчета като това:
Знам, че съм го пускал вече и освен това клипът е в тъповат стил, наподопяващ дъ онли тру риъл грейт холи уориърс ъф стийл дъ палар метал годс мановар, но рифовете са толкова мазни и епични, че чак се просълзявам, като го слушам. :)
Храна:
Няколко бирички и пак отидох над 4к...
Предупреждение: снимката по-долу не е много приятна.
03.04.2015 г.
Тренировка 18 - Силова Б
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 6x70 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 8х60, 8х70 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 3х170 кг.
Набирания с раменен хват - 4.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Мъртва тяга -3х197½, 3х197½, 3х197½ кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
2. Последовтелно:
2.1. Борчески обръщания - 3х85, 3х85, 3х85 кг.
2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 4х72, 3х72, 3х72 кг.
3. Кръгове:
3.1. Мъртва тяга - 1x215, 1х212½, 1х212½ кг.
3.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 1х50, 1х50, 1х50 кг.
3.3. Борчески обръщания - 1х95, 1х95, 0х95 кг.
3.4.Силово гребане с дъмбел от земя - 2х82, 1х82, 1х82 кг.
4. Частични повторения:
4.1. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - пропуснати.
Слаба работа! Скъсах мазол още при загрявката, а в края просто не можех да докосна ръката си до лоста. Наложи се да чистя след себе си от кръв.
Най-лошото е, че ще ми пречи на дърпащите тренировки още поне десет дни тъпият мазол!
Положителни:
- Довърших почти цялата тренировка, въпреки някои неприятни обстоятелства.
Отрицателни:
- Хватът издиша дори и без скъсания мазол, а с него стана направо драма.
- Чувствах се отпаднал, макар че горе-долу имаше сила.
- Набиранията зле. Единичките на 50 бяха с компромис.
- На единичките тяга на практика не заключих като хората и в трите подхода.
Добавки:
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 12 гр Modern BCAA.
5. След тренировка - ~50 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Modern BCAA свърши, но ми пристигна пратката с IntraWorkout от Бълка, който е един от най-добрите подобни продукти и минавам на него.
Обобщение за деня:
Днес слабопродуктивен ден, минал в обмисляне на няколко модела, по-голямата част от които няма да видят бял свят.
Храна:
Баланс около неутралния без алкохол. След вечеря бях с доста малко калории, но цяла вечер ме гони глад и похапвам сладки работи - банан, ябълка, портокал, фурми...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.04.15 22:05.
Малко разсъждение по отчета за месец март, примерно моя начин на живот е заседнал, на работа по цял ден седя и нямам никакво движение, тренирам три дена един почивка и пак което си е по 5-6 тренировки на седмица и въпреки това слагам среден множител между 1.375 и 1.55, а именно 1.4625 и се замислям не следва ли да съобразяваме този множител с останалия си начин на живот извън физическото натоварване. Също така предполагам и при теб е така откакто имам книжка съм позабравил да вървя. Просто при мен ежедневната, активност спрямо нормалното и спрямо моите възгледи е нулева.Какво мислиш по въпроса (просто си мисля, че и при теб е така цял ден работа пред компютър).
казано от Станимир на 03.04.15, 19:46:
Малко разсъждение по отчета за месец март, примерно моя начин на живот е заседнал, на работа по цял ден седя и нямам никакво движение, тренирам три дена един почивка и пак което си е по 5-6 тренировки на седмица и въпреки това слагам среден множител между 1.375 и 1.55, а именно 1.4625 и се замислям не следва ли да съобразяваме този множител с останалия си начин на живот извън физическото натоварване. Също така предполагам и при теб е така откакто имам книжка съм позабравил да вървя. Просто при мен ежедневната, активност спрямо нормалното и спрямо моите възгледи е нулева.Какво мислиш по въпроса (просто си мисля, че и при теб е така цял ден работа пред компютър).
Твоите разсъждения се покриват доста добре с моите сметки. Предишните месеци ми се налагаше да ползвам коефициент от около 1,38-1,4 при тренировки през ден (т. е. 3,5 седмично).
Сега с добавянето на 2 пъти седмично интензивно плуване нещата се променят и балансът се измества нагоре. Но и при сегашното ми увеличаване на калориите има “уловка” и тя се крие в хомеостазата на човешкото тяло, което се съпротивлява на промяната. След като дълго време съм задържал едно тегло, организмът ми се стреми да го поддържа, дори да съм в излишък (стига той да не е много голям). Ако сметките ми не са верни и задържа излишъка по-дълго, теглото все пак ще тръгне нагоре. Затова и продължавам да следя внимателно какво става.
04.04.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 850 м. кроул с леко темпо = 17 дължини (6, 3, 8х1);
- 750 м. бруст с леко темпо = 15 дължини (4, 2, 9х1);
- 100 м. гръб с леко темпо = 2 дължини (2х1);
Общо 1700 метра за 52 минути - първите 500 м за около 12 минути, първите 1000 - за 26-27 минути.
От днес няма да гоня баланс между кроула и бруста, а ще гледам да плувам максимално много корул, за да увелича общия обем.
Положително:
- Първите шест дължини кроул без смяна.
- Обемът е нагоре - 1700 метра за 52-53 минути. Може и още.
- Гърбът малко по-добре.
- Като цяло въпреки увеличения обем, не се чувствах разбит накрая.
Отрицателно:
- Наложи ми се да раздишвам един-два пъти още след първите десетина дължини.
- Има още много какво да се иска от гърба.
- Темпото не ме устройва.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта плуване с децата, после ходихме да купуваме щурци за агамата, а по обяд малко разчистване у нас. Сега сядам да гледам Арсенал - Ливърпул.
Храна:
Гонеше ме глад цяла вечер, затова балансът излезе на плюс, без да съм пил алкохол.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.04.15 13:04.
Разговаряхме с пубера как тя би изплувала такива дистанция.
Крола да е средно ниво тоест гони се увеличане на пулса до 26 и поддържане.
Бруста 400м би ги плувала с приплъзване,а останали те с 350 с ускорения до 85% от макс.
След бруст има задължително разплуване от 200м нагоре заради краката.
За потъването на гърба каза ,че преди доста време когато са били уморени от предишните дистанции и не въртят трупа достатъчно при загребване се повдига и главата,което автоматично водило до потъване на цялото тяло.Тогава ги карали да плуват с чаша или кен на главата-челото(ибатти)?!! и да въртят трупа стабилно на всяко загребване.
05.04.2015 г.
Тренировка 19 - Обемна A
Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8x39 кг.
Клек - 8.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
1.2. Преден клек - 18х100 кг.
1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 51.
1.4. Лицеви опори със събрани длани - 17.
1.5. Кофички - 15, 16.
1.6. Флайс с дъмбели - 9х30 кг.
1.7. Избутване на прав лост от полулег - 8х100 кг.
1.8. Кросоувър на портален скрипец - 10х9 плочки.
1.9. Френско разгъване с крив лост - 9х60 кг.
1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 7+1х100 кг.
1.11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
2. Изометрии:
2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 11 с х 110 кг, 10 с х 110 кг.
2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 10 с х 135 кг, 10 с х 135 кг.
2.3. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 9 с х 70 кг, 8 с х 70 кг.
Прилична тренировка стана днес.
Положително:
- Приличен обем, добра интензивност с увеличени повторения на няколко упражнения.
Отрицателно:
- На клека трябваше да се напъна за още едно повторение.
- На френското ме позаболяха лактите и лявото рамо.
Добавки:
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 16 гр Intra Workout на Bulk Powders.
5. След тренировка - ~60 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
Обобщение за деня:
Не съм се спрял цял ден. Сутринта оправях аквриум, после се занимавах с киселото зеле - стерилизирахме остатъка, преди да се е превърнал в биологично оръжие. Обикновено го пресичам доста по-рано с калиев сорбат, но тази година стана много късно и чак до сега зелките бяха стегнати, а сокът не се точеше. Като приключих с тая хамалогия, готвих, после тренировка и денят се изтърколи.
Предстои ми разходка с кучето в дъжда, после борба с двуседмичния храсталак на лицето ми, който трябваше да става брада, но жената не е съгласна и реших да не упорствам. :)
Храна:
Калориен баланс около неутралния без алкохол, но с доста въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.04.15 21:52.
05.04.15
19:38
Ако искаш, може да приложиш и снимка на храсталака.
Да си изкажем мнението, да гласуваме, пък може и да склоним жена ти да приеме растителността. :D
казано от Вероника Налбатска на 05.04.15, 19:38:
Ако искаш, може да приложиш и снимка на храсталака.
Да си изкажем мнението, да гласуваме, пък може и да склоним жена ти да приеме растителността. :D
Вече е история. :) При следващия подобен опит ще го снимам за поколенията.
казано от nervak на 05.04.15, 19:42:
1.2. Преден клек - 18х100 кг.
RESPEKT!!!
Може и още. :)
06.04.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 1000 м. кроул с леко темпо = 20 дължини (6, 3, 11х1);
- 750 м. бруст с леко темпо = 15 дължини (2, 12х1);
- 50 м. гръб с леко темпо = 1 дължина (1х1);
Общо 1780 метра за 56-57 минути - първите 500 м за около 13 минути, първите 1000 - за 27 минути.
Положително:
- За пръв път общо километър кроул.
- Обемът е нагоре - 1800 метра за 57 минути.
Отрицателно:
- Темпото беше слабо. Две момчета в моя коридор ме подминаваха като спрял през цялото време. Дълго време си мислех, че е един и същ, който ме изпреварва на всяка втора-трета дължина, но после видях, че само шапките са еднакви, а банските са различни. :) Изключвам вероятността да е бил същия тип, който си е преобувал банските на всеки сто метра. :)
- Има още много какво да се иска от гърба. Едва една дължина. Упражнявам въртенето на тялото, но има много работа по движението на ръцете и по положението на тялото и главата.
- Накрая бях смазан.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходих на контролни прегледи. Ще живея. Засега.
После поредна безкрайна среща в офиса, а следобед се изнесох по-рано, за да плуваме с малката. Сега вече не ми се работи. По всичко личи, че в петък няма да се почива.
Храна:
Нещо като неутрален баланс без алкохол - жената продължава с безбирените напъни, така че и аз нямам голям избор. Всяка биричка би била придружена със семеен скандал и угризения на съвестта. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.04.15 08:13.
07.04.2015 г.
Тренировка 20 - Обемна Б
Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Високо изтегляне от земя - 12х100, 8х100 кг.
1.2. Сунгове до вертикала - 25х50 кг.
1.3. Пулоувър преса с диск - 10х50, 10х50 кг.
1.4. Набирания в подхват - 20, 12.
1.5. Набирания в раменен надхват - 9, 8.
1.6. Набирания в успореден хват - 8, 8.
1.7. Скотово с крив лост/дъмбели - 7x50 кг.
2. Изометрии:
2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 9, 9 с.
2.2. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 8 с х 16 кг, 6 с х 16 к
Клипче на първата серия високо (или каквото там ми се получава) изтегляне:
Отдавна не съм снимал, а и не се вижда горната част на движението заради позицията на телефона, но май е по-добре. Като че можех и още едно повторение, но докато правех серията, не го усетих така.
Средна работа днес.
Положително:
- Набиранията, високите изтегляния с прилични бройки.
Отрицателно:
- Краката и гърбът не бяха свежи от вчерашното плуване.
- Заради предната точка суинговете бяха трагедия.
Добавки:
4. По време на тренировка - 16 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~65 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
Обобщение за деня:
Днес цял ден чаках едни данни, за да завърша нещо спешно. Дойдоха късния следобед, а аз си взех лаптопа и си отидох на тренировка. И утре е ден.
Храна:
Голямо плюскане и днес. Завършвам деня с лек излишък.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.04.15 20:36.
08.04.15
00:44
Коя е програмата или сайта , която използваш за изчисляване на калориите от храната ?
Поздравления за силовите резултати.
Мнението беше редактирано от Christian Spasov на 08.04.15 00:45.
казано от Christian Spasov на 08.04.15, 00:44:
Коя е програмата или сайта , която използваш за изчисляване на калориите от храната ?
Поздравления за силовите резултати.
Ако получавах по левче при всеки отговор на този въпрос, щях да имам поне... 5 лева. :)
Ползвам моя собствена база данни, която поддържам и допълвам в Excel.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.04.15 07:22.
08.04.15
10:36
Защо имам чувството, че извиваш долната част на гърба при изтеглянето?
И въпрос за ... 5лв. :) Тренировъчната програма откъде е , твое изобретение ли е?
казано от nervak на 08.04.15, 10:47:
Аз за петите си мислех-не трябва ли да не се отлепят?
Отлепят се. Все пак целта на движението е да придадеш импулса от таза и глезените нагоре. Иначе няма как да изтеглиш щангата, освен ако не си адски силен в горната част. :D
казано от Queen Cobra на 08.04.15, 10:36:
Защо имам чувството, че извиваш долната част на гърба при изтеглянето?
Получава се такъв ефект, защото ми е леко в долната част на движението, гледам темпото да е бързо и се концентрирам върху изтеглянето нагоре, а не върху дръпването от земя. При тази тежест обаче няма риск. Все пак си го отбелязвам, за да го имам на ум.
казано от Queen Cobra на 08.04.15, 10:36:
И въпрос за ... 5лв. :) Тренировъчната програма откъде е , твое изобретение ли е?
Отговор за 5 лв - не е мое изобретение, получих я на лични съобщения. :) Кой точно ми я прати вече е въпрос за 10 лв. :D
Защо? Щангистите дори подскачат, набиват пети и променят позицията на краката. :) Не че се сравнявам с тях, но това упражнение си е точно от техния репертоар, а не от билдърския.
П. П. Сега виждам, че Ронката е отговорил доста точно. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.04.15 11:23.
Кръста и ходилата ти са добре. По-скоро трябва да тръгнеш по-експлозивно с трапеца и по-малко да дърпаш с ръце :)
08.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта отхвърлих доста работа. На обяд имахме импровизирано парти в офиса по повод “малък” юбилей на фирмата и там замина доста време. Следобед пък се изнизах предсрочно от уж важна среща на мениджърския екип с HR-ката, която се вживява малко повече от нужното, а заради още една тъпа среща вечерта, която завърши без измерим резултат, точно както очаквах, се наложи да пропусна плуването и утре ще трябва да избирам между зала и басейн.
Храна:
Не знам дали е за хвалене, но сухият режим приключи поне за днес. Покрай това - излишък.
09.04.2015 г.
Тренировка 21 - Силова А
Загрявка:
Преден клек - 5х20, 3x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Преден клек - 2х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1. Последователно (силови 3-2-1):
1.1. Преден клек - 3х135, 2х140, 1х145, 3х135, 2x140, 1x145 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 3х147½, 2x150, 0x162½, 1x160, 2х147½, 2х147½, 0x160 кг.
2. Последовтелно (силови и частични):
2.1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1х80, 3х75, 1x75 кг.
2.2. Кофички с доп. тежест - 1х68, 2х66, 2х66 кг.
2.3. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 2х100, 1x100, 1х100 кг.
Ето клипчета на първите два подхода за единички на лега - нулата на 162½ и измъчената единичка на 160:
Отдавна не съм снимал лежанка и имах усещане, че съм оправил техниката, но от клиповете се вижда, че гъзът пак е във въздуха.
Толкова умряла тренировка, че чак вмирисана!
Положителни:
- Направих там някаква измъчена единица на 160 на лега, така че не е пълна загуба на време.
- На клека също вдигнах тежесттта за единицата.
Отрицателни:
- На лега се надцених с тия 162½.
- Мислех, че съм пооправил дефекта с вдигането на задника високо във въздуха, но явно като ми натежи, пак го вирвам. По-малко е от преди, но имам още много работа.
- Натъртих нещо в лявата длан още в първия кръг на лежанката и после ме боля адски до края.
- На раменните преси сила нямаше.
- Кофите със 68 едва не ме пребиха, а накрая дори с 66 беше трудно.
- Днес толкова откази направих, колкото не помня да ми се е случвало, включително и две затискания на лега без пазач. Добре, че днес правих на трибойския стенд и винаги се грижа ограничителйите да са ми нагласени по мярка.
Мога да продължавам с оплакването, защото нямаше на практика нищо, което да се получи днес, а натъртената длан съвсем ми скапа нещата, но спирам.
Добавки:
4. По време на тренировка - 17 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~61 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
Обобщение за деня:
Сутринта направих бързо пътуване извън София, за да взема нещо. После цял ден в офиса ми отровиха нервите. Ще трябва да работя и по празниците. Вечерта и тренировката не струваше. Утре ще ходя до офиса, но поне ще се наспя, а май няма да търся басейн да плувам, а ще си пусна един ден повече почивка.
Храна:
Баланс около неутралния без алкохол.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.04.15 09:17.
казано от Ронката на 08.04.15, 11:19:
Отлепят се. Все пак целта на движението е да придадеш импулса от таза и глезените нагоре. Иначе няма как да изтеглиш щангата, освен ако не си адски силен в горната част. :D
Може да не съм лайквал година, две, ама да лайкна и аз нещо на Ронката. (dull)(bow)
- На лега се надцених с тия 162½.
Е, с това радио Хоризонт и 160-то са си сериозно постижение . :D