Дневникът на V :]

Прескочи до:

11.05.15
21:50

казано от Вероника Налбатска на 11.05.15, 21:41:

Мислех само текст, без него.... но като се замисля... той си е образ. :D

Боби, патент ще е тази мисъл върху потник (и то ръчно рисуван), а не самата мисъл. :D Какво ми разваляш кефа сега? Не си мисли, че не съм видяла какво пиеш днес! :)

И аз мисля да си направя потник с мото “Рънътъ прай бурбътъ”, ама не мога да си намеря подходяща снимка все още. ;)

И не измествай темата - не е бира... вече. :D

П. П. Хаха, нова страница и то с какво мнение само! :D Пожелавам ти не само потник да си направиш, ами да го носиш и да му се радваш, че и да въплътиш мотото в реалността. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.05.15 21:51.

Благодаря ти!
Така ще бъде! Няма ли мускули - не ме търсете. :) И ако още някой ми пише как да си намали обиколката на бедрата, ще му (й) пращам снимки на моите!

Боби, аз мога да ти нарисувам картинка, ако имаш нещо в главата, но ще стане от юни месец нататък, че сега е лууудница. :) Обмисли го, ще я направя с таблета и директно ще я дадеш да ти я отпечатат някъде.

Окончателно: лека нощ! Спете и растете!

/Не ми обръщайте внимание. Във фаза съм и разпускам след няколко часа съсредоточена работа. ;:D/

11.05.15
22:02

казано от Вероника Налбатска на 11.05.15, 22:00:

Боби, аз мога да ти нарисувам картинка, ако имаш нещо в главата, но ще стане от юни месец нататък, че сега е лууудница. :) Обмисли го, ще я направя с таблета и директно ще я дадеш да ти я отпечатат някъде.

Ъъъ, стилизиран цикъл на Кребс? :D

Май и на мен ми е време да спирам с интернета за днес. ;) Както и с други работи... Лека нощ!

казано от Вероника Налбатска на 11.05.15, 22:00:

Боби, аз мога да ти нарисувам картинка, ако имаш нещо в главата, но ще стане от юни месец нататък, че сега е лууудница. :) Обмисли го, ще я направя с таблета и директно ще я дадеш да ти я отпечатат някъде./

Сега да не завалят поръчки от бб-тиймъри да им рисуваш по нещо :)

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 11.05.15 22:24.

Малко ли рисувам за bb-team-ъри в статиите? :) :) :)

12.05.15
09:18

казано от Boby_ на 11.05.15, 22:02:

Ъъъ, стилизиран цикъл на Кребс? :D

То майтап,ама наскоро имаше конкурс „Дишането – основен жизнен процес на биологичните системи”-та там децата така бяха онагледили цикъла на Кребс,че декана на биологическия факултет се дивеше на оригиналния подход и схема...а после като разбра,че въпросните деца са от спортното съвсем се изцъкли...

Мнението беше редактирано от nervak на 12.05.15 09:41.

Месец 5. Седмица 4/24

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии, повдигане на прави крака от лег

Гърди 4
кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 50 46 46 кг
флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 20 18 18 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 8 8 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 54 54 54 кг доб.
лицеви опори от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 6 6 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 54 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

10 мин пътека

Храна: кюфтета от мляно телешко (520 г) и зеленчуци (250 г - царевица, грах, морков); хляб от 120 г брашно от нахут и кокосово мляко; 40 мл олио гроздови семки, 1 глава карфиол на пара, 50 г суров десерт с какаови зърна, кафе с вкус на лешник

Днес мислех, че няма да стане добра тренировка и правих планове поне да задържа тежестите от предишната. Не съм в добра кондиция обаче стана точно обратното - имах си сила и концентрация.
Флор пресата с 2х20 кг дъмбели ме изненада и много се кефя. :)

Хубав ден на всички!

Днес трябваше да плувам за първи път от няколко седмици насам, но не ми се получи.
Имах доста стресова ситуация на басейна, която ми отне около 50 минути повече.
Така е трябвало да се случи.

Храна: 500 г свинско, 2 парчета кекс от гречка с много ябълки и канела, 40 мл олио, 1 глава бяло зеле, какао. Вероятно ще пия и доза протеин, каквато добавих и снощи, тъй като рЕзко огладнЕх.

Сега ще се опитам да релаксирам, защото цялата треперя.

Хубав ден на всички и бъдете яки, защото нищо друго няма смисъл. :DDDDDDd

13.05.15
15:13

казано от Вероника Налбатска на 13.05.15, 14:27:

Сега ще се опитам да релаксирам, защото цялата треперя.

Пий една бира от мен за разпускане на нервната система. Помага. ;)

Да не се е опитала да се удави някоя от твоите подопечени?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.05.15 15:14.

Доста тежък случаи на МС имах, но няма да изпадам в подробности, тъй като не смятам, че е редно заради самия човек.

Не се е стигало до давене. Аз съм готова да скачам във всеки един момент и нямам право да изпускам от поглед никой. Ако ми се ходи до тоалетна - стискам. :D

Нямам бира, имам само ракия, но след абитуриентския бал нещо не мога да пия. Май ще го ударя на хапване. :)))))

казано от Kris Svilenov на 13.05.15, 16:10:

@Вероника - не си грозна девойка, но не знам защо ми се заяждаш без причина...

Дали някой е грозен или красив - това е нещо толкова субективно и едва ли е предмет на разговор тук. :)

1. Не се заяждам;
2. Ако си сметнал действията и изказванията ми за заяждане, добре, но това не е без причина:

- С първия си акаунт ти нямаше мнение, което да не беше спам или обида. Имаше предупреждение от страна на нашия екип, но ти не промени държанието си и се наложи да вземем мерки.
- С втория си (настоящ) акаунт също имаш моменти, в които нарушаваш условията за ползване на форума: спам, директни обиди (лично съм трила такива мнения), мнения с нецензурни изрази (отново лично аз съм трила). Предупреждавах те, модерирах ти мнения, показах ти препратка с условията ни, но ти така и не се съобрази с тях. В момента си играеш с огъна. Това не е заяждане - тук има правила и държим на тях.

Въпреки че това е личният ми дневник, ти отново идваш и се включваш с коментар, който минава в графата “спам”. Ако имаш оплаквания спрямо действията ми или искаш да ми кажеш нещо лично, използвай опцията “лични съобщения”.
Тук не е мястото.

Значиии, Боби, алкохол не пих, но:

- хапнах изостанало парченце от кекса вчера (Росен не го искаше, а храна не бива да се хвърля)
- пих голяма чаша смути от банан и грейпфрут
- рисувах

Добре съм! :D
Като почне Мастър Шеф след малко ще съм фантастично!

13.05.15
21:18

казано от Вероника Налбатска на 13.05.15, 20:59:

Значиии, Боби, алкохол не пих...

Важното е да се чувстваш добре. :) Една бира в повече мога и аз да пия вместо теб. ;) Само че ще е с Топ Гиър, не с готвачите. :)

казано от Вероника Налбатска на 13.05.15, 20:59:

- хапнах изостанало парченце от кекса вчера (Росен не го искаше, а храна не бива да се хвърля)

“Жена отива на диетолог заради свръх тегло. Той я пита:
- Като остане храна от децата дояждате ли?
- Дояждам.
- Като остане храна от мъжа ви - дояждате ли?
- Дояждам.
- За да не се развали нещо, дояждате ли?
- Дояждам.
- Госпожо, според мен трябва да си вземете прасе.
- Аааа, не!!! Смески няма да дояждам!”

Не можах да се сдържа, Ронииии! (hug)

“Тя не беше дебела. Просто в корема си вместо пеперуди имаше прасе...” :)

Месец 5. Седмица 4/24

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии на машина с тежест

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 40 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 15 15 15 кг

4 кръга от:
Лег преса: 4 х 200 кг доб. с бавна негативна
Лег екстензия: 8 х 30 35 35 30 кг
Сиси клек без уред: 15х

Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 30 кг доб.
Абдуктор: 15 х всимки плочки

4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 170 кг доб.
клек плие с дъмбел: 8 х 34 кг
Магарешки ритници на уред за хиперекстензии: 15 х

Без кардио

Храна: 460 г пилешко от бут, 500г сварени и намачкани картофи с индийско орехче, 30 мл мазнина, 2 бр айсберг, 50 г шоколад, кафе

Дойде ми! На 38ми ден, което за мен е голям прогрес.

Друго интересно няма.... освен, че с един колега правихме партия за поръчка на брашно от гречка и ни излезе по 4.50 лв за 500 г, защото взехме голямо количество..а иначе в Кауфланд последно беше близо 7 лв за 500 г. Имам 3 кг - ще ни стигне за 24 дни и общо 6 бр кекс. ;)

Месец 5. Седмица 4/24

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 4 серии коси коремни с тежест (странични наклони)

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от седеж и вертикална облегалка: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка
вертолет с дъмбели: 8 х 12 кг на ръка
странично разтваряне от наклон напред за задно рамо, от седеж: 15 х 4 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 7 7 кг на ръка
задно рамо с дискове - вертолет отзад: 15 х  5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг на ръка
Долен скрипец с прав лост: 8 х 30 30 25 25 кг
чуково с дъмбели: 15 х4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
горен скрипец с прав лост: 4 х 45 45 45 40 кг
Горен скрипец - V ръкохватка: 8 х 15 кг
кик бек със задържане и завъртане на ръцете: 15 х 2 кг на ръка

Храна: 560 г пъстърва (с глави и кости), 2.100 кг краставици, 130 г екструдирани царевични блокчета, 50 мл мазнина, какао, шепа сурови слънчогледови семки. Най-вероятно ще добавя и някакво смути със зелении, да ми запълва, че съм много гладна, а не искам да прекалявам с други неща. :)

Другата седмица ще е deloading. Смятам да понаправя повече кардио (за сметка на тази), да имам 2 силови с цялото тяло и да имам 2 пъти плуване. Ноо.. ще решавам в движение. :)

Хубав уикенд на всички!

Почивен ден. :)

Храна: 500 г телешко (пишеше, че е телешко, но на вид и консистенция си прилича на дърто говедо; все пак успяхме да го направим крехко и вкусно в йенското стъкло); варен бял ориз с коприва (2 паници), 1.5 кг тиквички, 1 бр айсберг, олио от гроздови семки - към 60 мл, 80 г шоколад със стевия, суров десерт, смути от 1/2 банан и 2 бр кивита.

Добре се поглезих. :)

Сутринта станах много рано, но реших да не си доспивам, а да свърша нещо полезно на компютъра. Седнах и започнах да творя за поредицата ”Научи се да готвиш” и точно, когато стана най-интересно, компютърът ми каза “сестро, сега ще се обновявам и трябва да рестартирам”... Рестартира се, стигна до 100% обновление и... заби. Реших да не пипам нищо, защото не разбирам и да изчакам брат ми да се събуди и да ми помогне. Да, но съм заспала... събудих се след около 2 часа и лаптопът така си и седеше на 100%. Престраших се да го изключа и включа пак и...... се оправи. Много съм глупава значииии! :)
Успях да наваксам и се успокоих.

Друго интересно: излизах да си изхвърля боклука и да на пазарувам. Отивам към контейнера и бам - той липсва! Няма го! Оглеждам се наоколо и какво да видя: контейнерът се намира пред един от входовете на блока - една жена си го беше прекарала там и си изхвърляше боклуците. Става въпрос за 50 м разстояние! Никога няма да направя такова нещо... :D Много се смях.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.05.15 19:52.

16.05.15
19:59

А пък аз държах една дървена разтегателна маса, в сгънато състояние, до входната врата. Там си слагах багажа като излизаме с Дамянеца. Прибираме се в неделя - масата я няма. Не вярвам някой “крадец” да опрял до нашата маса, да е издебнал да ни няма, да се е качил на третия етаж, знаейки, че там има маса, и да я е взел. Е, кАжи, баце, не е ли някой съсед?

Предлагам ти да почнеш да звъниш на всички съседи и да ги питаш дали някой е разбрал какво се е случило с масата ви. Мисля, че крадецът ще се издаде, защото няма да очаква да те види.
Ужасни, ужасни хора!

казано от Вероника Налбатска на 16.05.15, 20:12:

Предлагам ти да почнеш да звъниш на всички съседи и да ги питаш дали някой е разбрал какво се е случило с масата ви. Мисля, че крадецът ще се издаде, защото няма да очаква да те види.
Ужасни, ужасни хора!

И 100 % никой нищо не знае. Или както обичам да казвам ако си заведеш гадже в къщи всички знаят, а ако нещо изчезне никой нищо не е видял. Ама тая лелка с контейнера е била уникат.  :-D

17.05.15
09:17

казано от Иван Благов на 16.05.15, 20:28:

Ама тая лелка с контейнера е била уникат.  :-D

Е, нали не си го е качила на етажа? :)

Толкова шашави хора има, че няма да се изненадам и от това. :D

Днес: 500 г свинско с черен пипер, сол, дафинов лист; 2 бр айсберг, 500 г чери домати, 60 мл мазнина, 250 г гречков кекс, 5 бр оризовки, 1 шишенце комбуча

Храна: 500 г пилешко бон филе, 2 бр малки зелки (едната сготвена заедно с пилето, в йенско стъкло, със сол, червен пипер и малко олио от гроздови семки), 50 мл олио, какао, смути от 1 грейпфрут, 1 киви и малко стевия.

Кардио тренировка у дома: 30 мин изкачване на табуретка с редуващ се ритъм и темпо, пулс 144-148

Накрая заснех 1 минута с обобщение на това, което направих :) :

18.05.15
15:54

Здравей,следя дневникът ти някъде от 75 страница,заинтегува ме с тази програма,изглежда доста ‘’ХАРД’’ и е нещо необичайно.
Би ли казала какви са резултатите от нея(маса,сила,издъжливост)
И каква е твоята цел?Повече сила,повече издръжливост,повече маса?
ПС:също искам да те питам,понеже немога да намеря:колко кг си и колко си висока?
Ииии като за последно,подходяща ли е тази програма за плувци(ако развива издържливост,това е което на мен ми трябва)
Приятен ден :)

казано от K Dimitrov на 18.05.15, 15:54:

Здравей,следя дневникът ти някъде от 75 страница,заинтегува ме с тази програма,изглежда доста ‘’ХАРД’’ и е нещо необичайно.
Би ли казала какви са резултатите от нея(маса,сила,издъжливост)

Здрасти! Програмата наистина е хард, ако се спазват препоръките точно. :)
Споделила съм доста подробно впечатленията си след 2-рия месец по нея ТУК.
Може да видиш резултатите от началото до края на четвъртия месец (в чисто визуално отношение) ТУК.

И каква е твоята цел?Повече сила,повече издръжливост,повече маса?

Основната ми цел е да си поддържам баланса между тренировки, хранене и почивка така, че да съм здрава и да се чувствам добре. Цел са ми всички изброени неща и успявам да ги постигам на този етап. Бавно, но сигурно.

ПС:също искам да те питам,понеже немога да намеря:колко кг си и колко си висока?

1.70 м съм висока, в момента около 79-80 кг.

Ииии като за последно,подходяща ли е тази програма за плувци(ако развива издържливост,това е което на мен ми трябва)
Приятен ден :)

Предполагам ми задаваш този въпрос, защото и аз плувам, но искам да подчертая, че го правя чисто аматьорски и веднъж седмично.
Ако си състезател по плуване, то би трябвало да обсъдиш тези неща с треньора си. Имам представа как протичат тренировките на състезателите по плуване и смятам, че много трудно ще успява човек да се възстановява, ако комбинира и плуване, и “тежко-средно-леко” (поне във вида, в който аз съм я разбрала и я правя). Естествено, че състезателите комбинират плуване + работа на сухо с тежести, но знам, че всичко е добре обмислено така, че тежестите да не пречат на плуването, а да помагат.

Приятен ден и на теб! :)

18.05.15
19:06

Чудесно домашно кардио :) То си е и силово натоварване това. Ти правиш по 30 мин, а аз за 30 качвания и умирам ... ;)

Не бих го сложила в графа “силово”. :)
Готино е. Понякога ползвам тежести в двете ръце, ако искам да го направя още по-интензивно и правя интервали - бавни изкачвания с тежести / бързи изкачвания без тежести (по 2-3 мин за всяко).
2012-2013 година правех редовно такова кардио за по 40-50 мин... :D

Днес го направих, защото мислех сутринта да бягам обаче ми се спеше много и като ми дойде музата за кардио..вече беше много жега навън. :) Краката ми не го отчитат като натоварване, колкото и странно да ти звучи.

18.05.15
19:32

Ти си мутант, не е странно :) А в краката си ... пфф, сила ...
Първия път като се качвах на стол направих 5х10 за всеки крак и 2 дена ме боля задника. Рачешките ми краченца се схващат за 40-50 качвания.
Виждам, че ползваш гроздовото олио. Смяташ ли, че е по-добре от другите масла или просто разнообразяваш? Аз вече изхабил половин литър, но го намирам някак много тежко на вкус.

Не е по-добро, но ми трябва за ротацията. :)

Предпочитам тиквено, орехово, сусамово и зехтин.

Гроздовото и оризовото ги взимаме заради различни сладки печива, тъй като имат по-неутрален вкус и се връзват добре.
Някак не върви на кекс с ванилия и какао да сложим орехово, защото много ще се бият вкусовете. :)

18.05.15
23:09

Вероника, препоръчай ванилия (течна по възможност) :) Тая която намерих е в някакви малки ампулки и излиза неизгодно и неудобно, трябва ми нещо в шишенце. И освен това, калории, б/в/м знаеш ли й ги? Ако има въобще.

За килограмите ти - и аз съм г/д толкова висок и се респектирах още повече (handshake)

Ъмм... по принцип по-хубаво от шушулка ванилия няма, но си е доста скъпа и трудна за намиране. :)

Ние не ползваме чак толкова често, но когато го правим - течна на д-р Йоткер или от обикновената на прах, която е по 10 малки пакетчета. Колкото за аромат. :)
Ето състав: http://www.bb-team.org/hrani/id/449191_vaniliya-ekstrakt

Не са важни килата, важни са от какво идват... В това отношение има как още да респектирам, но ти благодаря. :)

18.05.15
23:37

Taя в шушулката трябвало и да се чака няколко седмици да се накисне във водка, така бях чел някъде. Така че отпада. Иначе точно за тая на Йоткер и аз говоря, голяма занимавка е с тия ампули и не става в дългосрочен план :/ Трябва да намеря някой сладкарски магазин

18.05.15
23:41

Извинявам се за спама, в Лидл скоро пуснаха течна ванилия и есенция ром.

Е за шушулката ще слагаш зрънцата - разполовяваш по дължина и остъргваш зрънцата. :)
________

Седмица 25 - deloadig
Тренировка 1

Цялото тяло, нищо интересно, просто леко раздвижване за 45 мин + 20 мин кардио, тежести на 4-5 повторения от отказа

Горна част - по 3 серии от упражнение, 10 повторения

Вертикален скрипец + полулег с дъмбели
едностранно гребане с дъмбел
едностранно избутване на машина за гърди
военна преса + коремни преси на земя със свити крака
бицепс с щанга + трицепс с въже

Долна част - по 3 серии на крак, 12-15 повт 

едностранна лег екстензия
едностранна лег преса
едностранно бедрено сгъване
Магарешки ритник с 1 крак

20 мин пътека, наклон, пулс 138

Храна: 490 г пуешки бут със сол и червен пипер в йенско стъкло, 100 г екструдирани царевични блокчета, 2.1 кг краставици, 30 мл олио, кафе с аромат на лешник, 50 г суров десерт, 5-6 бадема

19.05.15
16:30

казано от Petia N на 18.05.15, 23:41:

Ванилията на прах и течната, всъщност няма нищо”ваниливо”. Това е химическо съединиене, получено в лаборатотия, което аз лично не бих си сложила в храната.
Истинската ванилия на прах е тъмно кафяв едър прах, който не се разтваря във вода.

19.05.15
17:33

казано от Маргарита Манева на 19.05.15, 16:30:

Ванилията на прах и течната, всъщност няма нищо”ваниливо”. Това е химическо съединиене, получено в лаборатотия, което аз лично не бих си сложила в храната.
Истинската ванилия на прах е тъмно кафяв едър прах, който не се разтваря във вода.

Не е точно така. :) При ванилията има два основни течни продукта - ванилов екстракт и ванилова есенция. Екстракта е натурален продукт, който се получава (не помня точно) при мацерация на семена в алкохол или чрез дестилация. Есенцията е изкуствено синтезиран продукт. Първото е по-скъпо, но откриваемо и с доста по-добър вкус. Най-добрият вариант (цена/вкус/натуралност) е ванилова паста, но не съм срещал из нашите магазини за съжаление.

Е.. дано кокосовото мляко от консерва веднъж на 10 дни и двете ампули течна ванилия седмично да не са ми пироните в ковчега. :)

19.05.15
17:46

казано от Владо на 19.05.15, 17:33:

казано от Маргарита Манева на 19.05.15, 16:30:

Не е точно така. :) При ванилията има два основни течни продукта - ванилов екстракт и ванилова есенция. Екстракта е натурален продукт, който се получава (не помня точно) при мацерация на семена в алкохол или чрез дестилация. Есенцията е изкуствено синтезиран продукт. Първото е по-скъпо, но откриваемо и с доста по-добър вкус. Най-добрият вариант (цена/вкус/натуралност) е ванилова паста, но не съм срещал из нашите магазини за съжаление.

Като знам стоките на лидл, надали течната им “ванилия” е натурален продукт.
Истинска течна ванилия не съм срещала, както и паста.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.05.15 17:56.

Важно е и каква част от общата картина са тези малки вредни неща.
А също и в какво количество и колко често се появяват подобни неща.
Така като си гледам начина на живот, не смятам, че са проблем въпросните 2 ампули ванилия.

Има доста други неща, които се отразяват повече на здравето и влияят в по-голяма степен.

Ти не би сложила моята ванилия в устата си, а аз не бих отишла да работя в мол. Ти сама казваш колко бързо си усетила негативите и знам, че е така - дори само като ида до книжарница там или някой спортен магазин е почва да ме болят главата и очите.

Мисълта ми е, че всеки от нас има нещо “вредно” в живота си. Просто трябва да гледаме да има повече неща, които работят в посока здраве, за да не вземат превес “лошите”. Едва ли може да се изолираме на 100%.

Моите са: ванилията, консервите кокосово мляко, дишането на въздуха в София и ..ям месо, което наскоро четох в някаква статия, че бавно ме убива. :D :D :D

ПП: нямам опит с лидл, нито с качеството на стоките. Идея си нямам каква е тази ванилия. Пак казвам - моята е Йоткер и е есенция, а не екстракт. :)

ПП2: Марги, сега виждам, че си изтрила част от мнението си и моят пост стои малко тъпо така, защото го написах именно поради онова твърдение. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.05.15 18:16.

19.05.15
18:14

казано от Маргарита Манева на 19.05.15, 17:46:

Като знам стоките на лидл, надали течната им “ванилия” е натурален продукт.
Истинска течна ванилия не съм срещала, както и паста.

Не е нужно да знаеш стоките на Лидл, за да се досетиш за това - търсенето на ванилия в световен мащаб превишава много пъти естественото производство.
Само че точно в този случай има една “малка” подробност - синтетичният ванилин е напълно идентичен с естествения. Това е един от случаите, в които не говорим за подобие, а за еквивалентност. Казано на прост език няма никакъв смисъл да плащаш десет пъти повече за същото нещо, така че е абсолютно все едно каква точно е ванилията в Лидл.

П. П. Хи хи, нова страница! :) Верка, да си все така лъчезарна и позитивна! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.05.15 18:15.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1