Too Little, Too Late

Прескочи до:

03.06.15
21:59

казано от Boby_ на 03.06.15, 18:09:

правя тяга с женски тежести, поне докато хватът не навакса (което вероятно няма да се случи никога)

АААА не така,нали всички ми говорите как хвата се развива и е нормално да се вдигат 200 и нагоре без проблем...
Аз си мисля ,че нещо във времето е проблема....нещо ни се ще по това време на годината по-леки и приятни неща...почивки,пътувания...
Нека 2км бруст скоро да ти отнемат по-малко от 40мин!

Мнението беше редактирано от nervak на 03.06.15 22:08.

03.06.15
22:46

Не ти препоръчвам ключов хват за нещо с повече от две повторения. Хората с по-големи ръце имат неприятния навик да вкарват палеца много навътре до средния или дори безимения пръст, нещо абсолютно излишно според мен. Познавам хора със скъсани сухожилия поради тази причина (предположение). Аз имам малки ръце и държа само с един пръст навътре. Добре е нокътя на палеца да се остави по-дълъг. С къс/дълбоко изрязан нокът съм го цепил и отлепял, травмата е минимална, но достатъчна да не можеш нищо да правиш. Други варианти са да се намотае обикновен памучен бинт и левкопласт отгоре, също помага.
Най-лесното - обикновен надхват, хватът бързо свиква.

KA

04.06.15
00:36

Много ти е хубав дневника. Има доста интересни неща за четене. Отгоре отгоре като погледнах се сетих да ти пиша за 2 неща. Първо относно велосипеда, засилванията и засичанията трябва да си по внимателен, защото ти както си и тежък, като се резнеш в някой, файда че той е виновен и не е гледал. Хора сме, дори тук в Ирландия където велосипедиста винаги е с предимство стават фалове. Аз съм с бегач и ми се случи един път на по мокро да карам бързо и да се престройвам за завой и едно такси пред мен спря в последния момент и така го шибнах, че му счупих фара, на мен и колелото нищо, ама можеше и да се пречукам. Това всичко заради скорост а не защото не карам по принцип внимателно, трябва да се внимава. Относно цигарите има единна политика в ЕС и акцизите се качват постоянно, проблема е че в България правителствата отлагат за последно и ако може другите да се прецакат да го вдигнат най-добре. Иначе реалната цена за момента сигурно трябва да е поне около 7-8 лева за кутия и то ще стане няма мърдане.

04.06.15
09:56

@Маргарита Манева: Сигурно ще те изненадам, но до голяма степен съм съгласен с теб. Отдавна съм стигнал до извода, че от здравословна гледна точка е добре в дългосрочен план да се търси подходящият баланс между сила (но не като мазен трибоец), визия (но не като мутирал културист), издържливост (но не като изпит маратонец), силова издържливост (но не като изперкал кросфитър) и гъвкавост (но не като скини-фет йога).
Много хора ще кажат, че визията няма място сред останалите качества по отношение на здравето, но според мен има. За мен тя е важна за самочувствието и за това да се чувствам добре в кожата си, което пък ми носи положителни емоции и спомага за душевния ми комфорт.
Но да се върна на качествата. Дълго време фокусът ми беше само върху сила и визия. Доколко съм постигнал всяко едно от двете е съвсем отделен въпрос. :) Тази година обаче реших, че е време да допълня с нещо и изборът ми падна на издържливостта (кардио и силова), затова част от тренировките ми бяха ориентирани към силова издържливост, а отделно от тях включих плуване и колоездене за кардио издържливост. Определено имам сериозен прогрес и в двете посоки, без при това да правя компромис със силата (поне не голям) или визията. Явно обаче липсва още едно зъбно колелце в машинката, а именно нещо за гъвкавостта, още повече, че имам хронични проблеми с кръста и изобщо с гръбнака от тийнейджърските ми години, а с коленете - от времето преди да започна да тренирам, когато се бях докарал до плачевно физическо състояние. Както отбелязваш, това “колелце” са гъвкавостта на мускула и мобилността на ставите. Осъзнал съм нуждата от нещо в тази насока отдавна. Обмислях йога и най-елементарно разтягане след тренировка. В момента не правя нищо от двете, което определям като пропуск в цялостната схема, който имам намерение да поправя.
Виж за живота без тяга не съм съгласен. :) Живял съм го почти 30 години - не струва. Дозата прави отровата. Подходящата техника и добре подбрани тежести правят от тягата лекарство. Аз обаче никога не съм бил човек на умереността, затова и лекарството много често става отрова. Боря се и с тази черта от характера си.

@nervak: Хватът се развива и е нормално да се вдигат 200 и нагоре с надхват. :) Аз имам 250 без фитили, в надхват, с палец върху другите пръсти. Тук обаче дяволът е в детайла - за да работиш на пределни тежести, хватът ти трябва да има още резерв, за да се чувстваш уверен и да държиш щангата близо до тялото. Тези 250 съм ги вдигал с лост с чудесен, грапав гриф, който стои като залепен за ръцете. Сега тренирам с изтрит, лъскав боклук, който още на 200 прави всичко възможно да ми се изхлузи от пръстите. При това положение когато се работи с големи тежести, рискът се увеличава. Това не означава обаче, че не трябва да се работи върху хвата, а напротив - трябва още много, за да е той достатъчно силен и да не се налага да се правят компромиси с техниката заради него. Точно затова правя крачка назад и връщам тежестите до ниво, което хватът, а не задната верига, позволява и ще прогресирам според неговото развитие. Това имах предвид с женски тежести.

@alex: Караш ме да се замисля за ключовия хват. При мен палецът идва наистина до безименния пръст при него. Дори не знаех, че не трябва да е там.

@kaloyan: Да, това за засилванията и инерцията е така. Вече установих, че спирачният ми път съвсем не е толкова къс, колкото си мислех. Трябва да се кара разумно.
За акцизите имах нещо друго предвид - не мисля, че да има скъпи цигари с висок, нисък или какъвто и да е акциз е верният път. Според мен цигарите изобщо не трябва да са достъпни легално.

Стига съм писал, че изкарах цял ферман още преди да е станало време за обяд. :)

04.06.15
10:35

04.06.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 600 м. кроул с леко до средно темпо = 12 дължини (3, 9х1);
- 500 м. бруст с леко до средно темпо = 10 дължини (10х1);

Общо 1100 метра за 30 минути преди работа.

Положително:
- На моменти темпото беше прилично, а пулсът - доста висок.

Отрицателно:
- Сутрешно плуване - не разполагах с време, а и да разполагах, нещо не беше ден за напъване.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 17 (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Мисля да включа и малко цисус заради противовъзпалителното му действие.

Обобщение за деня:
Днес лудница! Висях до седем в офиса, при положение, че съм отишъл в осем сутринта. Това е нещо, което ми се случва доста рядко.

Храна:
Храната добре, ама бирата пак дойде отгоре.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.15 09:14.

04.06.15
11:55

казано от Boby_ на 04.06.15, 09:56:

@Маргарита Манева: Сигурно ще те изненадам, но до голяма степен съм съгласен с теб.

:)
Напротив, мисля че си един от малкото хора, с които можеш да проведеш ползотворен разговор, разбира се докато не почне да се изпада в крайности:)

04.06.15
21:26

казано от Boby_ на 04.06.15, 09:56:

@Маргарита Манева: Сигурно ще те изненадам, но до голяма степен съм съгласен с теб.

Честно казано, очаквах нещо като буря след поста си. ;) ...но въпреки това го написах, не с цел да си налагам мнението, просто когато видя тема по която имам конкретно мнение, трудно се въздържам да пиша (това сигурно ще изненада голяма част от четящите...хихи...)
Както Слави писа, ти с човек, с който може да се проведе разумен спор, а аз споря не за да се заяждам, а защото може да излезе нещо продуктивно от спора. :)

04.06.15
23:32

Караш ме да се замисля за ключовия хват. При мен палецът идва наистина до безименния пръст при него. Дори не знаех, че не трябва да е там.

Ти си знаеш най-добре. Пробваш така, иначе и всеки си намира удобен за него начин. Аз само ти споделих моя опит и разсъждения. Лично мое мнение е, че ключовият хват е само за изхвърляне и обръщане, за тяга - надхват. Попринцип не правя конвенционална тяга, но 2-3 пъти съм се лигавил след тренировка и до към 200 ги държа надхват, нагоре не мога и продължавам с ключов и боли, подобни глупости правя през 2-3 месеца, но засега съм се отказал. При изхвърлянето и обръщането ключовия хват се използва до момента на засичане на щангата и след това се освобождаваш от нея, тоест травмирането на палеца е минимално. Докато при една тяга нещата са различни, особено ако се работи и за бройка. Щангистката тяга се прави с фитили и също палецът не участва.

Първоначално мислех да не се намесвам, но така и така се включих в темата - щом ти бяга лоста от тялото при тяга техниката ти не е добра, да уточня - не си намерил правилната техника за твоето тяло. Нормално е високи хора с дълги крайници да им е трудна тягата (всъщност всичко им е трудно и много често имат проблеми със стави, гръбнак и т.н.) Въобще лостовете и тежестите са универсални с еднакви размери, а пък хората не сме и за всеки нещата са различни и съответно и техниката.

05.06.15
09:29

казано от aleks на 04.06.15, 23:32:

Караш ме да се замисля за ключовия хват. При мен палецът идва наистина до безименния пръст при него. Дори не знаех, че не трябва да е там.

Ти си знаеш най-добре.

Знам, че нищо не знам. :) Не е задължително това, което е било подходящо в даден момент и ситуация, да е приложимо винаги със същия успех. :)

Пробваш така, иначе и всеки си намира удобен за него начин. Аз само ти споделих моя опит и разсъждения. Лично мое мнение е, че ключовият хват е само за изхвърляне и обръщане, за тяга - надхват. Попринцип не правя конвенционална тяга, но 2-3 пъти съм се лигавил след тренировка и до към 200 ги държа надхват, нагоре не мога и продължавам с ключов и боли, подобни глупости правя през 2-3 месеца, но засега съм се отказал. При изхвърлянето и обръщането ключовия хват се използва до момента на засичане на щангата и след това се освобождаваш от нея, тоест травмирането на палеца е минимално. Докато при една тяга нещата са различни, особено ако се работи и за бройка. Щангистката тяга се прави с фитили и също палецът не участва.

Аз имах желание да упорствам малко с ключов хват не защото имам някакви лични наблюдения, а защото някои трибойци го рекламират доста. Иначе изобщо не държа на усещанията, които предизвиква в палеца. Така или иначе мога да си позволя някой експеримент и да преценя как го усещам с времето.

Първоначално мислех да не се намесвам, но така и така се включих в темата - щом ти бяга лоста от тялото при тяга техниката ти не е добра, да уточня - не си намерил правилната техника за твоето тяло. Нормално е високи хора с дълги крайници да им е трудна тягата (всъщност всичко им е трудно и много често имат проблеми със стави, гръбнак и т.н.) Въобще лостовете и тежестите са универсални с еднакви размери, а пък хората не сме и за всеки нещата са различни и съответно и техниката.

Е, защо пък да не се намесваш? Аз не приемам критиката като нападка. Напротив - щом съм готов да я раздавам, съответно трябва и да я получавам. :)
По отношение на ръст, дължина на крайниците и пропорции не мога да направя много. Работя с това, с което разполагам. :) Не съм съгласен обаче, че техниката ми не е добра като цяло. Със смесен хват нещата са съвсем различни - лостът върви плътно по краката, флексия в кръста няма, а тази в горната част на гърба е минимална дори с тежко.

В крайна сметка не мисля да спра да правя тяга. Ще направя крачка назад, ще спра да търся максимално тежки повторения и отказ и нещата ще си дойдат по местата, както стана с клека.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.15 09:40.

05.06.15
10:02

Дори само да спреш да гониш отказа,пак ще е в плюс за теб.За мен последното повторение тяга,това при което стигаш до отказ,е най-рисково и затова спирам преди него.

05.06.15
13:11

казано от Boby_ на 05.06.15, 09:29:

В крайна сметка не мисля да спра да правя тяга. Ще направя крачка назад, ще спра да търся максимално тежки повторения и отказ и нещата ще си дойдат по местата, както стана с клека.

(whew)
(y)

05.06.15
15:19

05.06.2015 г.

Тренировка 2 - Дърпащи (силова)

Загрявка:
Мъртва тяга - 6х20, 3x70 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 3х60 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга - 3х120 кг.
Набирания с раменен хват - 3.

Работни серии (в кръг):
1. Мъртва тяга -5х170, 4х170, 4х170, 4х170 кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 5х35, 4х35, 4х35, 3х35 кг.
3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 5х72, 5х72, 4х72, 4х72 кг.

Обобщение за тренировката:
Обедна тренировка на практика на гладно.

Положителни:
- Стегнато и без сериозни оплаквания.
- Добре подбрани тежести и на трите упражнения.

Отрицателни:
- Последното повторение в последната серя тяга можех да си го спестя - дори на 170 развалих малко формата.
- Външната част на левия лакът си ме боли, макар и не остро.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 16 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~59 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Днес ми дойде цисусът - включвам го  него, както и серапетаза. Тях и колагена няма да ги пиша.

Обобщение за деня:
Днес работих от нас. Посвърших това-онова, тренирах, а след малко отиваме на тържество на малката щерка в училище.

Храна:
Храната добре, но минаха няколко бири.

П. П. Пропуснах да добавя, че днес в залата се появи изненадващ стар познат, поставен пред подобна на моята дилема, но с още по-голяма сила. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.15 22:17.

05.06.15
15:56

казано от Boby_ на 05.06.15, 15:19:

Днес ми дойде цисусът

Няма да ти казвам това как го прочетох в първия момент :D

05.06.15
15:58

цисус

По колко смяташ да го пиеш и в каква форма е ?
тоя натуралния на прах е най-гадното на вкус нещо, което съм пил...

05.06.15
17:27

казано от James Hinks на 05.06.15, 15:58:

цисус

По колко смяташ да го пиеш и в каква форма е ?
тоя натуралния на прах е най-гадното на вкус нещо, което съм пил...

Капсули на Primaforce си взех. Разликата в цената с праха беше малка и реших, че не си струва разправията (явно правилно).
Мисля да го пия по листовка - 4 гр. на ден, разделени на два приема.

05.06.15
22:44

Според разни дърти културисти - 5-6 гр на ден. Повече от 5 не съм пил, ама и ефекта му дойде едва когато го спрях след два месеца...

06.06.15
12:05

Сашо, 57 лв са 120 капсули от грам. Ако ги взимам по 4 грама дневно, стигат за месец кажи-речи. Ако кача на 6, отиваме на 20 дни. :) 76 кинта на месец само за цисус и то заради предполагаем ефект след два месеца и нагоре. Идва ми малко дебела сметката. Ще карам на 4 грама засега, пък ще видим каква полза ще има. Аз не знам и какво точно да очаквам да усетя, честно казано. :)

06.06.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 1000 м. кроул с леко до средно темпо = 20 дължини (5, 15х1);
- 800 м. бруст с леко до средно темпо = 16 дължини (16х1);

Общо 1800 метра за 55 минути.

Положително:
- Много бавно за мен плуването започва отново да се превъръща от борба да не се удавя поне в тази дължина в приятно натоварващо кардио. :)

Отрицателно:
- Не стигнах до два километра - имах още сили и въздух, но нямаше време. Явно темпото е било слабичко.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 17 (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Денят започна с плуване. Следобед съм обещал на един приятел да ходим да сваляме тежки мебели от 4-тия етаж и да ги качваме после на 6-тия на друго място - и двете без асансьор. :)
Кръстът ме наболява от вчерашната тяга, но май за пръв път от много време става въпрос за мускулна треска, а не за друга болка. :) Ще си проличи по-ясно след още две-три такива тренировки.

Храна:
Пак прекалих...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.06.15 11:25.

Gogo

06.06.15
12:51

Техниката ти на плуване в двата стила, твоя ли си е или каквато трябва да бъде? Имам предвид и движението на тялото, и потапянето на главата. и дишането?
По твои наблюдения, къде отбелязваш слабост в плуването си?

Мнението беше редактирано от Gogo на 06.06.15 12:53.

06.06.15
14:05

Брустът ми е железен - като дете имам медали на 100 метра от Софийско градско първенство и от национални турнири. Именно това ми беше коронният стил.
От кроула ми има какво да се иска - още малко ротация на раменете, лека промяна в ъгъла на тялото, а също и на начина на загребване под тялото.
Като цяло проблемите ми във водата са свързани с липса на издържливост, а не толкова с лоша техника. Във всеки случай работя и по двете и постепенно всичко си идва по местата.

07.06.15
11:24

07.06.2015 г.

Тренировка 3 - Бутащи (Обемна A)

Загрявка:
Раменни преси с дъмбели - 8х20, 8х20 кг (на ръка).
Български клек - 8х0, 5х22 кг (на ръка).

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Раменни преси с пудовки от стоеж - 7х32, 6х32 кг (на ръка).
  1.2. Български клек - 8х25, 6х25 кг (на ръка).
  2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 6х110, 8х105.
  2.2. Бедрени разгъвания на машина - 9х79½, 8х79½ кг.
  3.1. Избутване на дъмбели от лег - 5х52, 5х52 кг (на ръка).
  3.2. Бедрени сгъвания на машина - 7х43½, 5х43½.
  4.1. Кофички с доп. тежест - 6х50, 6х50 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели - 8х15, 8х15 кг (на ръка).
2. Еднократно:
  5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) - 9 х всички плочки.
  6. Суингове до вертикала - 6х50 кг.

За пръв път пробвам борческо въртене и си нямам идея какво изобщо правя. Снимах клипче на втората серия - ще се радвам на съвети:

Само моля да се абстрахирате от физиономиите, които правя - това вече е в края на тренировката и ми е доста нанагорно. :)

Обобщение за тренировката:
Бях позабравил какъв зор е тази тренировка.

Положително:
  - Добре я усетих тренировката като цяло. Тепърва ще си целя тежестите и интензивнстта, така че не мога да кажа повече засега.

Отрицателно:
  - На доста от упражненията ми тежеше повече, отколкото се предполага при тези тежести.
  - Лакътят не се обади, но за сметка на това на кръста не му харесаха раменните преси.

Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
3. По време на тренировка - 15 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Към 17 (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутрешна тренировка с идеята после да излезем, но май плановете отиват към промяна... Ще видим.

Храна:
Коментарът е излишен.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.06.15 18:41.

BU

07.06.15
12:31

Ко каза ти с тия бедрени сгъвания и разгъвания. Твоята тренировка ли описваш, или на жена ти? Упражнението, което търсиш се казва клек. :D Гарантирано тренира бедра ‘секви.

Иначе с тия 52кг дъмбели на лежанка си киборг.

EDIT: Сега се сетих, че може от съображения за кръста да не правиш клек и постът ми се обезсмисля :( . В такъв случай, решението е още клек. Клекът лекува болести и болежки всякакви, най-добре пазената тайна на съвременната медицина - клека!

07.06.15
12:51

казано от DeadManWalking на 07.06.15, 12:31:

В такъв случай, решението е още клек. Клекът лекува болести и болежки всякакви, най-добре пазената тайна на съвременната медицина - клека!

+1

Даже клек с 5 сек. пауза до долу АТГ, 5 пружинации, изправяне и пак до долу!

П.П. Говорим, ако проблемите са свързани с колената

Мнението беше редактирано от Витан на 07.06.15 12:52.

07.06.15
12:52

Само не разбрах как по една тренировка реши, че не клякам. :)

Колкото до дълбочината, аз АТГ не мога да клекна и без тежест. Болката и блокажът започват още на паралела.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.06.15 12:58.

07.06.15
13:02

Леко иронизирам, Боби :). Клекът е брутално яко упражнение и лекува много болки (особено на обездвижени хора), но очевидно далеч не винаги е лекът (както знаеш). :)

07.06.15
20:25

Следобед в Южния парк сътворих уникална простотия. Станах да играя футбол със съседското дете, стъпих накриво и разтегнах връзки на глезена (поне се надявам да е само това). Сега е отекъл, боли ме и едва стъпвам на десния крак. Блатер е виновен! ФИФА на сапун!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.06.15 20:30.

KA

07.06.15
21:26

Тежичък си, случва се. Но да ти кажа по принцип тези травми на глезените минават без последствия, сигурно ще ти отнеме време, но ще си като нов. Сега в бокса за известно време и почивка :(

Аз бях разтегнал сухожилията на пръстите на крака и ми отне поне месец и половина докато се възтановя напълно, като си писал че едвам стъпваш си е притеснително, но се запаси с търпение ще си ок.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 07.06.15 21:34.

Тези 15-ки на борческото много големи ми изглеждат. По-скоро като 22-ки или 25-ци

07.06.15
22:16

казано от kaloyan на 07.06.15, 21:26:

Тежичък си, случва се. Но да ти кажа по принцип тези травми на глезените минават без последствия, сигурно ще ти отнеме време, но ще си като нов. Сега в бокса за известно време и почивка :(

Аз бях разтегнал сухожилията на пръстите на крака и ми отне поне месец и половина докато се възтановя напълно, като си писал че едвам стъпваш си е притеснително, но се запаси с търпение ще си ок.

Дано да си прав! Ще видим дали ще се наложи бокс - утре следва плуване, което би трябвало да е възможно, а вдругиден - дърпащи. Набиранията няма да са проблем, различните варианти на тяга обаче може и да се наложи да ги прескоча. Ще си покаже.

казано от Станимир на 07.06.15, 21:37:

Тези 15-ки на борческото много големи ми изглеждат. По-скоро като 22-ки или 25-ци

15-ки са дъмбелите. :) 4 диска по 3 кг, 2 по един и дръжка от кило. Нямам особен интерес да ги изкарвам по-малки, отколкото са.

08.06.15
07:25

Тази сутрин положението е неприятно. Глезенът е отекъл, макар и по-малко, отколкото се страхувах. По-лошото е, че не мога да пренеса тежестта си на десния крак - направя ли го, изпитвам доста силна болка. За плуване днес и дума не може да става, а вероятно и за тяга утре. Май ще трябва тази седмица да импровизирам тренировки само с набирания, лег и раменни от седеж...

Направи всичко, което е нужно, за да си подпомогнеш възстановяването! Дори и това да налага да бъдеш плажен билдър за 1 седмица...
Бързо да си отново на 2 крака с цялата си тежест! :)

За отока, при навяхвания на глезените, винаги ми е помагала една бабешка рецепта, но тя се прилага още на същия ден - компрес с нарязан на ситно лук - слага се в една марля/памук, увива се около глезена, после се слага един чорап отгоре и така се пренощува. За една нощ сваля отока и намалява възпалението.

08.06.15
09:31

За крака предписанието 3 пъти дневно  Weizen Doppelbock,за вечерта  два пъти по две Rochefort 10+2х50грBooker’s
Храната да съдържа повече ориз за извеждане на  течностите...крака да се държи повдигнат на нивото на таза...4 до 5 дена-гарантиран резултат.

Борческото ми си струва ,че някак много силово(бавно) го правиш-тоест не ползваш инерцията на тежестта.

ДИ

08.06.15
10:59

казано от Alexander Krastev на 08.06.15, 08:49:

За отока, при навяхвания на глезените, винаги ми е помагала една бабешка рецепта, но тя се прилага още на същия ден - компрес с нарязан на ситно лук - слага се в една марля/памук, увива се около глезена, после се слага един чорап отгоре и така се пренощува. За една нощ сваля отока и намалява възпалението.

Това го знам, че става и със зелеви листа. Пробвано, също много помага. Няколко зелеви листа върху оттока, увива се леко с бинт, без да се стяга и се спи така.
Дано ти мине бързо Боби, и да си вземеш поука, да не се захващаш с такива опасни спортове. :)

08.06.15
11:20

Гледам клипа с борческото и се сещам за думите на Сашо:

казано от James Hinks на 16.12.14, 10:43:

Лакътя иска още движение, особено на такава лека тежест

казано от James Hinks на 24.12.14, 15:16:

... върти лакътя още от долна позиция !

08.06.15
13:07

Всеки дневник, в който има бягане с топка, завършва с травма :-/ Не се научихте...
Бързо оздравяване, Боби !

08.06.15
13:17

казано от nervak на 08.06.15, 09:31:

Борческото ми си струва ,че някак много силово(бавно) го правиш-тоест не ползваш инерцията на тежестта.

Как ще го правиш зависи от целта, с която го правиш. Ако е с лека тежест се търси синхрон и скорост, гони се бройка и там отиваме само към издръжливост за монотонно натоварване.
Ако искаш сила от това движение се прави с тежко, за максимум 10 повторения, синхрон не се търси(то и не може, освен ако не си някакъв изродски силен индивид), внимава се само за траекторията на лакътя и за рязкост на изпълнението.

08.06.15
13:25

При мен целта е силова. 15 кг на ръка са малко, но все пак го пробвам за сефте - само исках да знам дали съм на прав път или правя нещо тотално погрешно. :)

08.06.15
13:36

В това движение е важна траекторията, която описва лакътя. Той води всичко, предмишницата се сгъва и разгъва според това каква дъга ще опише лакътя, е, разбира се трябва и да “натискаш” силно навън при разгъването.
Това движение като цяло изглежда смешно, но дава много сила :)

08.06.15
14:03

Тоест ако съм те разбрал правилно, трябва да въртя повече лактите?

08.06.15
17:18

казано от James Hinks на 08.06.15, 13:36:

трябва и да “натискаш” силно навън при разгъването.
Това движение като цяло изглежда смешно, но дава много сила :)

И аз това щях да напиша. Борците, като ги гледам как го правят те изпъват ръката, като обърнат пудовката...демек, тласкат настрани ли как да го опиша:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1