Дневникът на V :]

Прескочи до:

08.06.15
18:04

Рониии бедрата са чук!! Добре изглеждаш, надявам се да запазиш масата по бедрата щом искаш да чистиш - за нищо на света не я губи! (или поне не много :D ) :) :)

Едит: айде и аз да отворя една нова страница в нечий дневник! :D Жива и здрава и само напред!! :)

Мнението беше редактирано от Decho Tanev на 08.06.15 18:05.

Хахаххахахахаххахахаха благодаря! :D
Да, и аз не искам да имам малки крака. Ние, със здравите баджаци, ще се подкрепяме!!!
Ще се опитам да запазя максимално активното си тегло, а и наистина не ми е за цел да ставам ренде. :D Мускули не искам да жертвам заради глупости. :)

08.06.15
18:28

казано от Вероника Налбатска на 08.06.15, 18:17:

Да, и аз не искам да имам малки крака. Ние, със здравите баджаци, ще се подкрепяме!!!

Аааа ми така и трябва ! :D

Месец 6. Седмица 3/28

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 5 серии на машина с тежест

Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 20 20 18 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 9 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 56 54 54 кг доб.
Лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 7 6 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб (пръсти навътре, пети навън)
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека, ходене, пулс 133-135

Ееее много ме мъчат тея гърди! :Д Добре, че си бяхме само вътрешни хора в залата, та да си викам на воля.

Храната: 500 г пуешко от бут, качамак с кокосово мляко (количеството се равнява на 100 г въглехидрати), 5 бр оризовки, 2.5 кг тиквички на фурна с червен пипер и зелени подправки, 25 мл мазнина, 50 г суров десерт с какаови зърна, кафе с аромат на лешник

Хубав ден! :)

Сряда! Ден за какво?!
За плуванеееееее

50х20 м за 33 мин
по 10 дължини: бруст - кроул - бруст - кроул - бруст

Храна: 500 г свинско с червен пипер и чубрица, печено във фурна; 3 бр айсберг, 300 г сладки картофи, 30 мл зехтин, кафе, чай, ще добавя и чери доматки около 300 г.

Днес с Деско се видяхме за малко - наистина е смъкнал талията, но пък гърдите и гърба му стоят обемни (от мускули естествено) и цялостно изглежда много добре.
Но аз съм по-яка, разбира се!

Сега ще поработя малко от нас, а после пак имам среща с приятели.
Изобщооо днес е един мега социален ден :D

казано от Decho Tanev на 08.06.15, 18:28:

казано от Вероника Налбатска на 08.06.15, 18:17:

Аааа ми така и трябва ! :D

Абсолютно!  Тънките крака при жените ги асоциирам с шкембе.  Писнало ми е от жени, показващи супер тънките си крака чрез къса пола и блуза—балон.  Дори и отзад не изглеждат добре.  Вместо да се вземат в ръце и да направят мускули на крака и корем, те са супер горди и доволни и ходят с тия къси поли на поразия.  :D

Всеки е свободен да прави каквото иска със себе си.
Аз на друго се ядосвам - на откритата злоба, когато доста такива жени (описаните от теб) коментират очевидно спортуващи и яки мацки. И то е някаква градивна критика, да кажеш, ами грозни обиди. :)

Месец 6. Седмица 3/28

LEGS’ DAY IS THE BEST DAY!

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 смесени серии от повдигане на прави крака от лег + коремни преси със свити крака

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 44 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20 15 15 кг

4 кръга от:
Лег преса: 4 х 200 кг доб.
Лег екстензия: 8 х 35 35 35 30 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус

8 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг (в първите 4 кръга) 170 кг (в останалите 4)
клек плие с дъмбел: 8 х 34 кг
абдуктор: 15 х всички плочки

Без кардио

Храна: 500 г пилешки гърди в йенско стъкло със сол и мащерка; 1 парче кекс гречка с банани, канела и какао; 30 мл мазнина, 1.3 кг зеле, 200 г моркови, кафе

Днес откривам сезона на по-късите клинове :D
Вчера кантарът в залата ме показа 76 кг следобед.

Храната днес: 500 г патешко в йенско стъкло с кокосово мляко, 2.5 - 3 кг краставици, ориз с грах (равно на 60 г въглехидрати), 5-6 фурми

После ще добавя и щангирането. :)

Видяхте ли анкетата ни? Ще се радваме, ако отделите 5 минути и споделите мнението си, защото то е важно за нас!

12.06.15
11:13

Виж как се получават нещата ;) Много добре!

12.06.15
11:21

казано от Вероника Налбатска на 12.06.15, 11:02:

Видяхте ли анкетата ни? Ще се радваме, ако отделите 5 минути и споделите мнението си, защото то е важно за нас!

Не само я видях, ами и я попълних. Чакам си тениската :D

Мда, радвам се, че направих калкулациите с калорийния прием и предприех тази стъпка. :D
Смятах калории само първите 5-6 дни и от тогава не съм се занимавала с това, така че не е нещо обременяващо.

За сега силата не само, че не пада, но и имам покачване тук-там. Все пак със сигурност ще ям повече калории на всеки 4ти ден. :D

ПП: Алекс, ами дано да си от късметлиите тогава! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.06.15 11:23.

Месец 6. Седмица 3/28

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии за косите с тежести, наклони

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели стоеж: 4 х 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 26 24 кг
Задно рамо с кабели на портален скр.: 15 х 10 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 8 8 кг на ръка
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 15 х 5 5 4 4 кг на ръка

Бицепс
2 кръга от:
сгъване с прав лост на долен скр: 4 х 35 кг
Въже на долен скр: 8 х 20 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг

2 кръга от:
сгъване с дъмбели от стоеж: 4 х 9 кг на ръка. Бавна негативна
тесен хват, прав лост, полулег: 8 х 10 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
горен скрипец с V лост:  4 х 20 20 20 15 кг
кофички на 2 пейки/лицеви за трицепс:2х 8 х собствено тегло/ 2 х 8 х собствено от колене
долен скрипец - разгъване на въже над глава: 15 х 10 5 5 5 кг

20 мин ходене, наклон, пулс 130-135

Гръмнах! :D

(F)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.06.15 20:26.

12.06.15
20:29

казано от Кико Сан на 12.06.15, 20:24:

(F)

Кико, сигурно се шегуваш, но ако някой ми каже: “Това е важно за Вас”, ще се подразня. А ако ми кажат: “Това е важно за нас”, поне е искрено, а и като потребител на сайта то автоматично е важно и за мен.

А, ти си изтрила коментара.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.06.15 20:30.

Ъм? :)
Не знам какво е било, но подозирам, че е бил съвет да напиша “мнението ви е важно за вас” вместо “мнението ви е важно за нас”.

Ако е така, то съм съгласна с Елена, а и отделно - чрез вашите мнения ще съберем повече знания за това, което е нужно да направим, за да бъдем още по-полезни (като екип) за вас (като потребители).
Ето защо мнението ви е важно за нас. :)

Ставаше въпрос, че четох наскоро подобни примери за реклама и за мотивация и така написано “Важно за нас” не ме мотивира да попълня анктетата, но разбрах от друго място, че имало и тениски—супер.  (nmuchfun)
И да, както Рони е казала, “Важно за Вас” звучи фалшиво и неискрено.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.06.15 20:46.

Днес е почивен ден от тренировки, но ще имам повече ходене.

Първата задача е да идем до клиниката с брат ми, за да ни вземат кръв:
- аз ще си правя повторен тест имупро (но с по-малко храни - 100), за да видя дали съм успяла да премахна алергията към яйца, глутен и казеин; ще е доста интересен експеримент - все пак вече над 400 дни съм супер стриктна в задачата.
- на брат ми първо ще му направим предварителен тест, който тества групите храни и спрямо резултатите ще преценим дали да тестваме 100, 200 или 300 храни; при него също ще е интересно, защото има болест на Бехтерев и искаме да експериментираме с имунно хранене.

Резултатите може би ще са готови след седмица - първо трябва да ги пратят до Германия, където е същинското изследване.

Храната за днес: (приготвена) 480 г свинско, качамак (равняващ се на около 50 г въглехидрати), 2 бр айсберг, 60 мл мазнина
(ще добавя) още въглехидрати (ще има и малко домашен акациев мед), както и още зеленчуци, но тях ще преценя в Ботевград

Слънчев ден на всички!

Вчера просто преядох от най-прекрасните зеленчуци, а именно - на мама!
На скара - тиквички, моркови, лук, зелени и червени чушки....
Салата от тиквички, домати, лук, пресни копър и магданоз...
БЛАЖЕНСТВО:)

Днес: 500 г пъстърва, 3 кг тиквички на фурна, 10 мл мазнина, 200 г сладък картоф, 80 г шоколад със стевия, кафе, градински чай

Сутринта си бях в Ботевград - поливах градинката на мама (снимката е нейното последно аранжирано кътче).
Следобед (вече в София) бях на среща с много позитивни хора, сред които беше и моят малък приятел - Дамянчик! :D (inlove)

Утре стартирам последната седмица от 6ти месец по ‘’тежко-средно-леко”.
След това може би няма да правя deloading седмица, а директно ще си продължа, защото от 1.07 сме на море и малко ми се разбута схемата. Там ще тренирам, разбира се, но нямам възможност за спазване на тази програма.

Хубава и спокойна вечер!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.06.15 18:08.

14.06.15
18:17

Пожелавам брат ти да получи подобрение от имунното хранене. Възхищавам ти се колко грижи полагаш в тази посока!
Имам въпрос- теглото на месото сурово или печено е? Защото ако е сурово, след печене остава наполовина- проверено :)

Благодаря ти от сърце!
Искам да му помогна, да намерим начин, чрез който да облекчим болките му и да забавим прогресирането на болестта... поне.
Надеждата ми е в имунното хранене - първо, защото по себе си виждам резултати и второ, защото напоследък задълбах в четива за ревматоиден артрит и подобно хранене. Ще споделя по-натам какво се случва с брат ми, може на някой да е полезно.

Също така отиваме на море с цел кални бани заради него. Миналата година за 4 процедури имаше положителен ефект, а тази планираме 12 бр.

Теглото на всички продукти, които пиша тук, е в сурово състояние. Факт - месото наистина се смалява много. :D Поради тази причина започнах да ям и повече зеленчуци - когато за първи път намалих  месото от 1 кг на 500 г беше... ох, беше тежко. С времето осъзнах, че ми стигат, но трябваше да допълня с повече зеленяши, че иначе няма наяждане. :)

14.06.15
18:34

500 гр сурово, горката ... :) Това си е максимум 300 печено за 1 ядене, голям си инат, що успяваш да си толкова стриктна :)

А сега си представи как го разделям на 6 порции. :D Направо да ме ожали човек! :)))))))0

ОК съм, честно казано. Наистина се чувствам добре с храната си. Три килограма зеленчуци в добавка са си солидно количество, както и да погледнеш. :)
В смисъл.. че съм дисциплинирана е факт, но в случая не е на инат. Тази стъпка беше по съвет на човека, който ми помогна да имам редовен цикъл.
Мисля, че сравнително бързо свикнах, а и си беше осъзната и желана промяна.

Месец 6. Седмица 4/29

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 смесени серии от повдигане на крака от вис + V преси

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 60 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 62 60 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 30 30 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 50 кг
пулдаун: 8 х 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 кг
(На последните 2 упр ще увеличавам тежестта от другия път в 1ви трисет)

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 30 30 28 28 кг в ръка
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг

20 мин пътека: 15 мин наклон, пулс 146/ 5 мин равно, пулс 135

Добра тренировка стана, но се притеснявах в началото дали изобщо ще успея да направя нещо. Оказаха се напразни размисли.
В събота имаше малко усложнение при вземането на кръв (нищо сериозно все пак) и при изпъната ръка и най-вече, когато е вертикална, имах лек дискомфорт 2 дни. Днес отшумява.

Храна: 500 г телешко на бавен огън, 250 г картофи на фурна с чесън (млади и небелени), бяло зеле (1.5-2 кг), 30 мл мазнина

Месец 6. Седмица 4/29

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии коремни на земя

Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 20 20 18 18 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 8 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 56 56 54 кг добавени
Лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

10 мин пътека

Днес станах в 6.30, излезнах в 7 и имах 3 часа водна аеробика един след друг (с малък промеждутък ходене пеша до другия басейн), след което тренирах в залата и буквално от 7 до 15ч не съм се спряла.
Накрая краката не ме държаха и предпочетох просто да походя леко по пътеката и да нападам манджата...... :D

Храна: 500 г свинско на бавен огън, 2.3 кг корнишони, 1 парче гречков кекс (подобрена версия - с банани, какао, шоколадов протеин и фъстъчено масло, малииии), 30 мл зехтин, кафе

казано от Вероника Налбатска на 16.06.15, 15:30:

1 парче гречков кекс (подобрена версия - с банани, какао, шоколадов протеин и фъстъчено масло, малииии), 30 мл зехтин, кафе

Звучи изкушаващо тази рецепта.

Понеже си ми приятел, ще ти разкажа още малко изкушаващи неща! :D

Основата на рецептата е кексът ”Рам и Рон”
НО:
- махаш кокосовото мляко
- намаляваш олиото на 50 %
- вместо горните две добавяш фъстъчено масло (около 150 г)
- протеинът е шоколадов
- вместо канела слагаш натурално какао
- добавяш 600 г банани (мерено без обелките)

Стъпки на приготвяне:
първо се пасират бананите, да станат на кашичка, след което се добавят останалите съставки (както са описани в рецептата) и се бърка наистина добре (става една лепкава смес). Може би ще е нужно по-малко от 800 г вода.

БОН АПЕТИИИИИИИИИ :)

казано от Вероника Налбатска на 16.06.15, 16:39:

Понеже си ми приятел, ще ти разкажа още малко изкушаващи неща! :D

Основата на рецептата е кексът ”Рам и Рон”
НО:
- махаш кокосовото мляко
- намаляваш олиото на 50 %
- вместо горните две добавяш фъстъчено масло (около 150 г)
- протеинът е шоколадов
- вместо канела слагаш натурално какао
- добавяш 600 г банани (мерено без обелките)

Стъпки на приготвяне:
първо се пасират бананите, да станат на кашичка, след което се добавят останалите съставки (както са описани в рецептата) и се бърка наистина добре (става една лепкава смес). Може би ще е нужно по-малко от 800 г вода.

БОН АПЕТИИИИИИИИИ :)

Благодаря, ще пробвам. Още повече, че обожавам банани и всичко какаово.

По принцип рядко имам болежки, но вчера плекситът ми се обади много жестоко.
Мачках с тенис топки, масажирах и се опитвах да облекча нещата, но облекчението дойде вечерта, когато Росен взе нещата в свои ръце. Буквално.
Ревала съм със сълзи, но няма такъв релакс в момента! :D

В резултат на горното реших, че е крайно време да имам личен фоумролер и поръчах 2 - да дам един и на брат ми.
До този момент ползвах тези във фитнес залите.

Другата следваща стъпка ще е след морето - смятам да премахна раницата, която ежедневно нося на гърба си и която никак не е лека за тази цел. Подозирам, че освен работата на басейна, за състоянието ми допринася именно тази гадна, черна, голяма раница. :D Може би ще си взема нещо на колелца, което да ми облекчи ходенето между басейните.
Един ден ще склоня да шофирам из София, но все още не съм психически готова за това.

Храната днес: 500 г пилешки гърди, 2 кг броколи на пара, 100 г оризовки, 50-60 г фъстъчено масло.
Много се радвам, че днес ми се пада денят с повече калории и по някаква случайност имах и оризовки, и фъстъчено масло.

Нали знаете каква магия се получава, когато намажеш едното върху другото? :)

Физическата активност
: ще бъде плуване, сходно с предишната тренировка

После имам запазен час при лекар по кожни болести, защото на главата (при челото и в основата на косата) ми е излезнало нещо, което идея си нямам какво е - прилича на папилом, но не смея да си поставям подобни диагнози, защото нищо не разбирам от материята и ще се доверя на специалиста. Искам да се провери какво е, докато е още рано.

Хубав и усмихнат ден на всички! :)

17.06.15
09:20

Дано бързо да поотмине обострянето на плексита!

казано от Вероника Налбатска на 17.06.15, 08:52:

Много се радвам, че днес ми се пада денят с повече калории и по някаква случайност имах и оризовки, и фъстъчено масло.

Нали знаете каква магия се получава, когато намажеш едното върху другото? :)

Диабет? :)

Никога не съм разбирал какво му харесват американците на фъстъченото масло. Тежък, гранив вкус без някакъв особен аромат, освен на евтина вафла.

Благодаря, Боби! Ако не мине сега, калните бани в Тузлата ще ме оправят.

А за другото - ХЕЙТЪР! :D :D :D
Не знам... въпрос на вкус си е. Аз наистина съм фенка на подобни масла, на тахани и на всичко от този род. Просто са създадени за мен.
А от фъстъчено масло върху оризовка получаваш МАГИЯ и неподозирани сили! :D

Личната класация:
лешников тахан > слънчогледов тахан > сусамов тахан > фъстъчено масло > фъстъчен тахан > тиквен тахан
____

Забравих да добавя, че от днес си подновявам приема на аминокиселини - взели сме есенциални. Скоро ще почна и креатинченценце. :)

18.06.15
12:10

казано от Вероника Налбатска на 17.06.15, 08:52:

По принцип рядко имам болежки, но вчера плекситът ми се обади много жестоко.
Мачках с тенис топки, масажирах и се опитвах да облекча нещата, но облекчението дойде вечерта, когато Росен взе нещата в свои ръце. Буквално.
Ревала съм със сълзи, но няма такъв релакс в момента! :D

В резултат на горното реших, че е крайно време да имам личен фоумролер и поръчах 2 - да дам един и на брат ми.
До този момент ползвах тези във фитнес залите.

Аз пък имам фоумролер и само прахта му бърша. Замислям се да започна да го ползвам, че мен пък доста ме болят раменете и гърбът. И аз като теб съм с една 7-8 килограмова раница и отделно дамска чанта. Определено мисля, че влияе на гърба ми, въпреки че винаги я нося на двете рамене (wasntme)

ТИ поне му бършеш прахта, аз и това не правя :D

Амиии, момичета, време е да извадите фоумролерите, защото те биха могли да бъдат доста добри приятелчета. :)
Аз определено ги харесвам.

Ползвам фоумролер за еректорите, а тенис топките участват при лопатките (там всъщност е голямата болка).

Зозо, определено смятам, че тежките раници допринасят за тези болежки независимо, че ги носим и на двете рамене и тежестта е равномерно разпределена.

За моите проблеми (обострящи се чат-пат) подозирам, че виновниците са съвкупност от:
- ежедневно повтаряне на еднотипни движения около стотици пъти
- настиване на басейните (по цял час с мокър потник и така 2-3 пъти дневно; излизам загрята от единия басейн и тичам за другия и т.н.)
- тежката раница

Раницата, макар да е с широки презрамки и уж по-хубав гръб, си тежи! Горната ми част е сякаш гипсирана, и когато ходя, вместо ръцете да следват естествения ход на движение, а именно - да се движат напред и назад покрай тялото, те стоят надолу или пък извършват съвсем малка амплитуда. А колко е облекчаващо, когато се разхождаш без раница и ръцете ти отиват напред и назад, разтягайки мускулите... иначе са нон-стоп под напрежение.
Абеее... кола му е решението, но наистина ме е страх като ги гледам как карат. :D

Днес:
ходих до дерматолог, за да ми махнат “нещото” (вчера бях на консултация). Оказа се, че въпросното “нещо” е като брадавица и е резултат на папилома вирус. Отстраниха го и за щастие не ми обръснаха част от косицата :) Не трябва да го мокря известно време. Много се радвам, че го няма! Не можех да го понасям.

Но заради това се наложи да НЕ тренирам. Тренировката от днес ще я направя в събота. Не обичам такива размествания, но нямаше как.

Хубавото е, че мой колега от физиотерапията ме видя как се мъча, водейки си часа и опитвайки се да редуцирам болката под дясната плешка. Буквално с 3 движения ме прероди! Друго си е да работиш в болница... Оценявам го!

Храна: 500 г филе от херинга на фурна, 1 парче билдърски “козунак”, 3 кг тиквички (половината на фурна, половината на пара), 300 г чери домати и още малко стафидки отделно.

Днес ми дойде цикълът и закова с точност. Което ме изненада и зарадва. Задържала съм този път само 1 кг и нямах никакви болежки... Иииинтересно :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.06.15 16:46.

18.06.15
16:57

казано от Вероника Налбатска на 18.06.15, 16:40:

Абеее... кола му е решението, но наистина ме е страх като ги гледам как карат. :D

То като седнеш зад волана е съвсем различно :D А кола - аз гледам да избягам всячески от нея, само и само да ходя пеша и да имам движение, че иначе засядам пред компа и освен домашните задължения и тренировките друго няма. А кардио в зала хич не ме влече - предпочитам 7 км из града да навъртя, отколкото да се кача на пътеката и да блея в една точка (headbang)
Въпреки че твоята работа е свързана с много движение през деня, така че ще е удачно решение да можеш да се придвижваш по-бързо и лесно.
Когато изкарах книжка преди години, една приятелка се качваше с мен вечер и карах по Цариградско шосе - широко е, не се притесняваш от габарити, направо за една седмица се научих. После пък пренасях багаж между две квартири в съседни квартали и направих стооо курса и така :) С предишната ми работа обикалях из София и навъртах някои дни по 100 км градско :D Свиква се - караш и псуваш, само до бой не съм стигала (все още) :D

18.06.15
20:50

казано от Zozo на 18.06.15, 16:57:

казано от Вероника Налбатска на 18.06.15, 16:40:

Свиква се - караш и псуваш, само до бой не съм стигала (все още) :D

Аз една щях да я бия ама като спрях колата да слизам, и тя уфейка :D
Това миналата година ;)

18.06.15
22:05

Плекситът е много неприятен, не знам на кое точно казваш плексит.
Ако е прещипан нерв, трябва изпукване, на мен няколко пъти ми се случва и болката е такава, че никакъв шанс да си поемеш въздух докато не те изпукат. Тормозил съм няколко човека да извършват тази процедура, ама си трябва сила.
Ако е мускулно масажът е добър вариант, по-силов. Използвам едно мазило, много съм доволен от него - сгрява толкова силно, че започва да щипе и да сърби, но се търпи. Долу съм сложил снимка, този с бялото, само червения кон е по-стар вариант и не е толкова добър.

Мнението беше редактирано от aleks на 18.06.15 22:44.

Скоро не съм си правила клинична картина - казвам нещата такива, каквито ги помня от малка, когато имах доста проблеми. Брахиален плексит.
Откакто спортувам, се случват много рядко такива ситуации, в които имам нужда от подобна помощ. Но.. все пак чат-пат си ги има.

Облекчавам се именно от силов масаж, както и от една специална терапия, която е с много малки топчета, върху които лежиш (на принцип на апликатор е).
Плуването също ми влияе добре.

Подозирам, че Лео изпуква яко. :D
И Росен си го бива, но при мен действаме с дълбоки масажи и оревавам света!
Благодаря за мазилото - знам го, ползвала съм преди, тъкмо ме подсещаш да си взема. :)

18.06.15
22:42

Знам че си тренирала на Славия или греша? И не познаваш Лео? Така както го написа звучи не както трябва :D

Оф.. да. Доста тъпо се е получило :)

Неее, не грешиш! Тренирала съм на Славия, познаваме се с Лео - виждала съм как тренира и знам, че е як! Подозирам, че изпуква добре и знае как да пипа при такива болежки.

Сега ще внимавам как ще формулирам следното :D -
И моят Росен е як, и си го бива в изпукването, но при моята болка процедираме не с изпукване, а с масажи (на гърба) и са дълбоки (силови).

Така е по-добре май, а? :))))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1