На стадиона
5 врътки
Обръщане на гума - 10
Удряне с чук 10кг по гума - 10 на ръка
400м тръст
От зори до здрач
Ставане в 5ч. и качване на Витоша за изгрева с леко закъснение хвана ни по пътя, пантене, снимане, спускане до към 10.
Качване пак към 16ч. пантене, снимане, качване до Черни връх за залеза, спускане след 20ч.
Дроб съм (dull)
“Изкуството изисква жертви”
Мнението беше редактирано от gotcha на 24.04.15 00:07.
На стадиото
10 рунда синди с бая паузи (dull)
дърпане/бутане на ластик едностранно
Определено не ми върви тренировката след 2 хранения за деня... цяла зима съм му отпуснал тотално края с храната особено, когато съм в планината, ядене по всяко време на какво ли не... ходи направи режим сега.
Не съм се мерил от ноември сигурно, но вероятно съм над 90кг и ми понатежава, единственото, което ме утешава е, че по време на трипа всичко ще се саморегулира, щото просто няма друг вариант, остава само да се грЕБЕ... (dull)
Вчера на стадиона
10 обиколки с увеличаващо темпо
бутане/дърпане на ластик едностранно
Първо колелце за годината
Дома - Тихия кът - Дома = 23.87км, 1:27ч., 16 км/ч средна скорост, 65 км/ч максимална
казано от gotcha на 28.04.15, 01:56:
Първо колелце за годината
Дома - Тихия кът - Дома = 23.87км, 1:27ч., 16 км/ч средна скорост, 65 км/ч максимална
Как е коляното?
Обади се първо едното, после другото, но с колелото като цяло не съм имал проблем до сега. Аз на този дългия трип тръгнах с току що минало коляно и нямах проблеми... доста е щадящо въртенето за коленцата.
Интересното е, че мина по-леко от колкото очаквах, даже ми се щеше до Кладница да се пуснеме.
Заличка
3 кръга
Клек/преден
Трап бар/изтегляне
Бутане с дъмбели от наклон без опора с редуване на ръцете
Дърпане с дъмбели пак с редуване
Бутане-дърпане на порталния скрипец
Суинг
Колелце
Руско усукване
Имитиране на гребане
От 1-ви до 9-ти май - Родопски трип
Бяхме на Арда и после от там се метнахме на Меден бук. Прекосихме почти целите Родопи и видяхме много села и градове. Уникална природа, необятна планина, не знам дали човешки живот ще стигне да я обиколиш, но беше хубаво, че я усетих.
Имах само 2 карания на колела, на първото ни поканиха на абитюрентско изпращане, а на второто се прибирахме по тъмно.
Страхотно зареждат тези къси откъсвания от големият град...
Вчера малко зала
3 кръга
Имитиране на каяк гребане с лост
Високо изтегляне
Тръстър
Бутане от наклон без опора с дъмбели
Гребане с дъмбели
Бутане/Дърпане на портален скрипец
Руско усукване
Днес май закрихме ски сезона
Пантене до хижа Мальовица и после още нагоре до забравих името на кое езеро.
Голяма мъка беше до хижата, корени, участъци без сняг. После като стигнах горе и докато си сваля коланите падна мъгла, не ми се чакаше да разчисти та се пуснах по следите, демек никво пускане не направих, ама здраве да е (dull)
Колелце
Вчера си взех клипсове, обувки с педали спазарих за 50лв. като за сефте са екстра. Трябва още да посвикна с откопчаването в ситуации, но май се справям добре.
Дома - Тихия кът - Игликини поляни - Т.к. - Дома
По вело компютърчето - 29км, 14км/ч средна скорост, 2:09ч. райд тайм, от което 2-3 пъти спиране за настройка на парчетата, което ми отне някво време.
По Strava - Check out my 29.3 km Ride on Strava: http://app.strava.com/activities/309421024
Мнението беше редактирано от gotcha на 22.05.15 17:14.
Не пиша защото всичко се върти около това https://www.facebook.com/events/672696842835477/ ☺
Мнението беше редактирано от gotcha на 19.06.15 00:37.
казано от gotcha на 25.06.15, 10:49:
http://www.360mag.bg/posts/49286
Как ще минавате румънската част?
Още нямаме точен отговор... трябва да вземем изход първо от бг и после не е много ясно... май няма да е на кпп.
казано от gotcha на 25.06.15, 12:08:
Още нямаме точен отговор... трябва да вземем изход първо от бг и после не е много ясно... май няма да е на кпп.
Няма как да не минете през КПП или поне да уведомите съответните власти предварително и да получите разрешение за цялото приключение. “Властите” включват Гранична Полиция, Митница, Морска Администрация (или еквивалента на реката).
Последните задължително трябва да са уведомени за движението ви, за да могат да се притекат на помощ ако нещо се обърка.
Митница и Гранична Полиция ако ви видят, а те ще го направят, могат да ви арестуват. Примерно за неправомерно минаване на граница, опит за контрабанда и куп още простотии. Иди после обяснявай, че нямаш сестра...
Говорих си с гранични и ми казаха, че с каяк не ни трябва никакво разрешително. Няма да преминаваме в Румънската част чак на Силистра. Нашето не е организирано пътуване и не сме единствените, които го правят.
казано от gotcha на 25.06.15, 18:26:
Говорих си с гранични и ми казаха, че с каяк не ни трябва никакво разрешително. Няма да преминаваме в Румънската част чак на Силистра. Нашето не е организирано пътуване и не сме единствените, които го правят.
Това е добре.
На ваше място, аз би си вързал гащите по следния начин - писмо в уведомителен режим до трите инстанции (т.е. не искаш разрешение, а просто ги информираш). Пишеш този, този и този, с такива паспортни данни, от тази дата ще извършат такова плаване с каяк/сал/бъчва от тук до там. И си чист.
Всичко е 6 в Тулча сме 100км преди делтата. Никакви проблеми с граничните в бг и тук. Уникални красоти са а сега очакваме черешката.
Наздраве
Браво! :) Пускай още снимки, ако се докопаш до нет. Това са места, на които ми се ще да отида, но едва ли скоро ще ми се случи.
казано от gotcha на 17.07.15, 01:19:
Успяхме!
1200Км за 20 дни.
Страхотни! Благородно завиждам... Ако бях свободен електрон, без колебания бих се присъединил към подобни приключения :)
Понякога плановете се объркват (dull) :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 25.07.15 16:13.
На Крапец съм цяла седмица. Много е сложно с каяка не можах да продължа на юг по редица причини...
Бобка, сори за гигандската патерица, но все пак ЧРД! Бъди свободен и щастлив.
Всяко нещо има своя край. Експедицията завърши успешно, но не успях да си довърша идеята да се пусна по българското черноморие и да го огледам метър по метър, както се казва. Както и да е така е трябвало да стане и не съжалявам, защото се запознах с човек, който има шанс с него да осъществя следващата ми мечта, но има време за нея...
За сега съм си на село да работя (и на мен ми се налага (dull)) и си поставих нови спортни цели. Реших да си импровизирам нещо като “Дунавски (крос) триатлон” сиреч - плуване открити води в случая в Дунава, колоездене - с 29-ката ще си измисля някакви трасета може и покрай реката, че е ниско нивото и бягане. За сега само плувам, че си прецаках малкия пръст на крака, но като мога да слагам обувки почвам с въртенето.
Вчера плувах 400м с/у течението и се върнах, а днес 4км по течението близко до брега за 1:20 часа. Като цяло ми е малко терсене да плувам на дълбокото, където е по-бързо течението ама ще свикна.
Продължаваме напред (dull)
Мнението беше редактирано от gotcha на 01.08.15 15:45.
Всъщност улеснява доста особено, колкото по-навътре влизаш, защото става по-бързо. Но така с това променливо течение нямам никаква идея колко съм изплувал и май ще го отчитам по време.
Вело дни
Неделята - 20км (До Връв и Флорентин)
Вчера - 35км (До Брегово и обратно)
Днес - 50км (До Видин и обратно)
Нещо съм си претоварил рамото с последното плуване и ме боли като се понатовари та ще го оставя да почине и ще въртя.
Ванка, евала за прехода с каяците, за догодина ще те пиша за един по суша Ком-Емине?
казано от Olegs на 05.08.15, 09:13:
Ванка, евала за прехода с каяците, за догодина ще те пиша за един по суша Ком-Емине?
Този Ком - Емине го дъвча от 2-3 години...
Имам предложение за зимен със ски и не мога да спра да мисля за това!
Другата ми идея е да го направя на кон (dull) :D което ми изглежда голямо предизвикателство... не че зимното не е де, със ски не е правено от 83-та само пеш са го правили, а има голям шанс тази зима да има достатъчно сняг и студ, за да се направи цялото... ще видим, дано всичко се нареди.
Иначе с каяците беше много яко, но няма да повторя “теснее” ми този превоз, както и почти всичко друго, което съм пробвал... нямам търпение за ветрохотсвото, а само си говоря и нищо не правя (dull)
казано от gotcha на 05.08.15, 11:23:
... има голям шанс тази зима да има достатъчно сняг и студ...
Това пък как го реши? :)
казано от Boby_ на 05.08.15, 11:28:
Пича, който ми предложи го е правил миналата година до средата и после се е затоплило, но са тръгналi малко по-късно. Каза ми, че ако тръгнем на първи февруари имало шанс да се изкара цялото, а и имало такива прогнози средиземноморските циклони да тръгнат по-рано или да са по-силни... абе още не съм много вещ, но пък мерак имам за страх :D
П.С. Само да кажа, че човека е правил 11 пъти Ком - Емине тъй, че не е случаен...
Мнението беше редактирано от gotcha на 05.08.15 11:38.
казано от gotcha на 05.08.15, 11:38:
казано от Boby_ на 05.08.15, 11:28:
Пича, който ми предложи го е правил миналата година до средата и после се е затоплило, но са тръгналi малко по-късно. Каза ми, че ако тръгнем на първи февруари имало шанс да се изкара цялото, а и имало такива прогнози средиземноморските циклони да тръгнат по-рано или да са по-силни... абе още не съм много вещ, но пък мерак имам за страх :D
П.С. Само да кажа, че човека е правил 11 пъти Ком - Емине тъй, че не е случаен...
Хората завършват физика, специализират метеорология, после чиракуват по 10 години, разполагат с измервателна апаратура, спътникови снимки и статистика за век и половина и пак не могат да кажат с точност какво ще е времето за повече от седмица напред. Месечните прогнози са със съвсем малко по-голям шанс да се сбъднат от това да уцелиш поне петица от тотото, а да се прогнозира какви ще са циклоните за два сезона напред е буквално в сферата на фантастиката. :)
Твоят човек, случаен или не, гадае на сляпо.
Боби, не ми разваляй кефа. Позитивното мислене не е фантастика. Мечтай повече (dull)