Стая на щастието

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Станимир на 18.06.15, 10:30:

Коле, това недей да го разказваш много (giggle) Нали не харесваш Остава? :D

Ааааа, нека бъдем честни все пак... в къщи “разполагах” с Abba, Boney M, Eruption и Beatles (+ класическа музика от калибъра на Бах, Вивалди и Моцарт) - това беше основното, което родителите ми имаха като фонотека. Първите нещица, които си харесах след самостоятелно търсене на друга музика, бяха Roxette… и малко след тях - Europe.

Какво им е на Остава? :)

Опалянка, нова страница.
Бон шанс, инспекторке!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.06.15 10:38.

18.06.15
10:39

А, нищо им няма, то и на розовите тениски нищо им няма :D

Значи да не споменавам Kiss тогава... :P

18.06.15
10:58

казано от Boby_ на 18.06.15, 10:26:

казано от Nickie на 18.06.15, 10:07:

Иначе, вчера се замислих, че повечето хора тук сигурно са били колкото мен, когато Роксет са били много на мода, вчера на концерта цялата зала беше пълна с хора около 30-те и много се забавляваха...

Около 30-те.... Хи-хи-хи. :) Объркала си се с 10-тина години май.

Винаги е добре да посбъркаш сметките в полза на дадена група, но не и в ущърб, сега всички, които слушат Роксет минават за 30, иначе щях да състаря 2ма-3ма и така започват “въоръжените” конфликти. А аз съм дипломат. (wait)

18.06.15
23:30

Днес го пиша ден за бобови, че сигурно от половин година не бях яла, току-виж има нещо незаменимо в растителния протеин, ха-ха.
кафе с мляко
daily vits
купа боб
1 доза  протеинов шейк с 100 мл. мляко
сурови ядки, стафиди, солети (стандартния офисен джънк)
шопска салата, купа боб
2 бонбона Мерси

Питам се как всеки ден джънквам, ям повече от нормално, а не качвам, дори свалям сякаш. Явно си подценявам активностите в детския кът.

Малко си освежих и профила с една нова снимка, да поразкрия и някоя друга страна от мен. :) Такава - делова.

19.06.15
11:01

Разкараха ме да ходя до училището в 9 часа, май всички сме отвикнали да ставаме рано, защото имаше масово успиване и никой, освен класната, нямаше свеж вид. :D
Подписах си дипломата - Отличен (5,86), втора във випуска, първа на чуждоезиковата матура.
(Като за 4 години обучение, от които две прекарах в пътуване, а последната предимно в работа, доволна съм. Не съм подкрепила паралелната образователна система по никакъв начин, т.е. не съм ходила на частни уроци. Бих казала, че имаме много занижени изисквания. На теория, без особени усилия, би трябвало да изкарам около 4, на практика - друго.)

И изпита по италиански съм взела, с голяма изненада разбирам, че имам повече от някои хора, живяли в Италия и от една дузина, които имат огромни претенции, вкл. за моите оцентки по италиански през годините, т.е. че не ги заслужавам, ха! Подценила съм си знанията и аз покрай тях, ама напразно. :D 78/100 ми звучи като 4,5, ще ми дадат сертификат за B2/C1 значи. (sun)

19.06.15
23:33

Храна:
кафе с мляко, daily vits
2 парчета баница със сирене
две обикновени палачинки с пражка шунка, топено сирене и домат (имам си нов любим обяд за on the go)
1 литър айран
кашкавал пане, домашно приготвена салата Снежанка, доматки

Пожелавам си да спя дълбоко и спокойно! (rain) Май много ме превъзбуждат късните игри в детския кът или пък късната вечеря ме натоварва, но от няколко дена се будя нощем и не мога да отпочина добре...

20.06.15
22:54

Днес моят баща има рожден ден! :) С майка ми и с братята ми дойдоха на вечеря в ресторанта, където аз работя, а накрая и аз се присъединих към тях. Чудесен ден! Май не съм го споменавала, но имам прекрасно семейство, което ме подкрепя за всичко, разбира ме и сме много задружни. Мисля си, че това е един основен ключ към щастието и конкретно моето щастие. (F)

Храна:
кафе с мляко
1 варено яйце, кашкавал, маслини
1/2 Rehab
2 кюфтенца с картофки гарнитура
Италианска салата (рукола, разноцветни марули, пармезан, прошуто, тиквени семки, морков)
1 парченце от нечия пица Куатро Стаджони (май? тази с аншоата)
1 парче торта с шоколадов мус

Тренировка:
Без да броим стандартното кардио в детския кът, правих си клипчето за шпагат, близичко съм вече, радвам се много!!! :)

Щях да ходя на клуб довечера (live) ама тази събота май ще пропусна, първо момичетата, с които щях да ходя, се отказаха, после си намерих нова компания, ама в тоя дъжд изобщо не ми се излиза...Ще почивам. Отдавна не съм си давала почивка от клубене през уийкендите. :D

21.06.15
22:37

Храна:
1/2 препречена филийка, няколко маслини
кафе с мляко
чай от мента
банан
пилешка супа
парче торта

От 4-5 дена вече си усещам стомаха раздразнен, не ми е за първи път без видима причина да ме боли няколко дни подред и да ми е подут, явно имам непоносимост към някаква храна, но не знам каква. Надявам се да мине, защото е просто неприятно, днес се опитах да хапвам възможно най-недразнещи неща.

Edit: Пак забравих да си впиша тренировката - разтягания за шпагат, около 40 минути йога.

ПОТРЕСЕНА СЪМ от едни клиенти, три момчета днес ми обърнаха детския кът наопаки крещят, чупят, псуват, бият другите деца, драскат ги с флумастери, хапят ме, псуват ме, удрят ме и изобщо не приемат “не” за отговор. Едното беше едва на 4 години. Нямам думи. Майките ми обясняват, че били израстнали в този детски кът и едва ли не аз проявявам някакви крайни претенции или направо съм луда, те не били лоши деца, нищо лошо не правели, другите ги подтиквали, момчетата нали си били по-буйни... К’ВО?! Едната даже ми повтори 4!!! пъти “ние ще идваме пак, свиквайте”.... Някакъв от тяхната маса ме пита имам ли 18, че са ме оставили да работя с деца... После дойде, прегърна ме?????? и ми каза на ухо, че сестра му (едната майка) е невротичка и лигла, за това са и такива децата, ма той искал да ме покани на вечеря?!?!?!?! После пак ми дойде да ме кани на по чаша вино?!?!?! Какви хора има, Боже, наглиии, крайно нагли.... Нямам търпение да пална с 300 км/ч възможно най-далеч от този манталитет. Скоро.

Мнението беше редактирано от Nickie на 22.06.15 06:47.

21.06.15
22:48

Мале мале к’во бачкаш ?

Мнението беше редактирано от umad brah на 21.06.15 22:50.

21.06.15
23:04

А на къде ще емигрираш, ако не е тайна? (wasntme)

21.06.15
23:11

Вече е лошо да каниш жена на среща?

KA

22.06.15
00:01

Защото незнаеш в чужбина какви са децата и за какво става на въпрос :) Виждам си млада и емоционална, но недей казвай големи думи :)

22.06.15
06:45

umad brah, детски аниматор съм, сиреч, от тия какички, дето стоят в детските кътове към заведенията и занимават децата.

Fighter, нямам намерение да емигрирам за постоянно в страната, в която заминавам най-скоро - Уелс, Великобритания, отивам да уча там. Предстоящото ми обучение и професия ще бъдат свързани с много пътувания и смятам да остана там, където се почувствам на място, с повечето хора сме на една вълна и ми е комфортно.

aleks, не, не е. Не се оплаквам като някой ме кани на среща с подходящ подход. Но първо да “опипва почвата” като ме пита подигравателно имам ли 18, после да говори така за сестра си пред мен, в нейно присъствие, докато ме е е прегърнал, а на мен ми е видимо некомфортно от това... Личното пространство на хората трябва да се уважава. А да не говорим, че след като ти откажат веднъж, би трябвало да престанеш да настояваш.

kaloyan, всъщност, имам наблюдения. Не говоря наизуст. Не бих си позволила да сравнявам, примерно, пенсионните политики на България и други страни, защото нямам задълбочени познания и опит в сферата. Работила съм с деца от Великобритания, Германия, Австрия, Русия, Украйна, Румъния, Финландия, Норвегия.  Имала съм възможност да се докосна от първа ръка до образователната система и атмосфера в училищата в Полша, Словакия, Италия, Сърбия, Румъния, косвено - до Турция, Латвия и Литва. Не си представям дори как някое от тези деца ще ме напсува или удари, а дори да го направи, все пак са деца и не винаги знаят какво е правилно и какво не, родителите ще потънат от срам, няма да ми се смеят и подигравателно да ми заявяват, че трябва да свиквам, защото те ще се върнат. Разбира се, има и свестни български родители и деца, но мога да ти изредя откакто работя точно колко са били, просто ги помня, защото се отличават и изпитвам крайни симпатии към тях, като видя, че те идват в ресторанта и ми олеква. Ценностната система на прекалено много хора в България е болна, за това ни е болно и обществото.

22.06.15
09:28

Като се събудя една такава обезводнена и стегната и си мисля, че е грехота да не се пробвам това лято за плочки, все пак... :D Планкирам си от известно време, пък ще видим дали става толкова лесно. :D Минимално може да пипна храната по някое време.

KA

22.06.15
23:12

Браво, незнаех че имаш толкова опит. Мога само да те поздравя за това. Аз имах предвид конкретно ето това “Нямам търпение да пална с 300 км/ч възможно най-далеч от този манталитет.” Исках да кажа че има много други неща които липсват и ще има сълзи :) но най-интересното е че по незнайно какви причини, една голяма част от българите живеещи в чужбина го отричат, може би така им е по леко. :)

22.06.15
23:48

А ти си от тези, които бършат сълзи и не го отричат ли?
зеленчукова супа, 2 препечени филийки хляб
банан
~ 30 грама сурови ядки

Днес бях преобразена като Елза от Замразеното кралство (Дисни). Беше готино, защото децата бяха малки и искрено вярваха, че съм Елза, говореха ми как са гледали филмчето за мен, как искали да имат като моите супер сили (Елза може да превръща всичко в лед) и т.н. :) Супер развълнувани и щасливи! Прекрасно е да създаваш такива емоции.

23.06.15
11:29

Много спокойно спах, изобщо не съм се будила през нощта... иии откарах чак до 10:20!!! (party) Явно късната вечеря не е вариант за мен и категорично трябва да отпадне, без нея се чувствам отлично, но, разбира се, не може да ям толкова малко и ще мисля как през деня да включвам повече храна. :) Надявам се стомаха да е окей, за сега не ме боли, но още не съм закусила, така че не се знае.

От друга страна, първото, което научих след късното ставане е.... Помните ли как единия ми брат си счупи на две места ръката малко преди бала ми, ей сега, преди 1 месец? Ми, сега втория е с гипсирана ръка. (fubar) Ох, какво да кажа, поне успяха да си направят матурите за 7. клас без някой да е с гипсирана дясна ръка. Пак ще има изобилие от странно (т.е. не краве :D ) домашно мляко и сирене у нас... И пак само аз ще го ям сигурно. Нищо, ще си заздравявам костите профилактично. Весело е у нас, наистина.

23.06.15
11:46

Мдааа с двама братя, ако са и по-палави, никога няма да е скучно :)

24.06.15
00:28

Определено никога не ми е скучно. Днес понеже имаше език в масло за обяд и си говорехме как езикът е най-силния мускул в човешкото тяло, единият изцепи супер замечтано и с въздишка “ееееех, де, да имах езици на мястото на бицепсите”... :D

Храничка:
кафе с мляко
омлет от 3 яйца с намачкан голям банан, канела и есенция ром
2 кайсии
зеленчукова супа
2 бонбона мерси
глътка ликьор
Тренировка: Не, даже клипчетата за шпагат и йогата пропуснах днес. Дойде ми, 2 дни по-рано, много нетипично за моя цикъл, принципно няма по-точно и сигурно нещо на света от неговите дати и продължителност. Разбира се, боля ме корем, кръст, глава...

Друго: Дипломирах се. (sun) Взех си официално сертификата за италаиански език. Връчиха ми и статуетка - “Първенец випуск 2015” и разходихме с подгласника ми специалните златни тоги (на останалите са със сребрист кант) из училище за последно. :) Чест е за мен, защото това е комплексна награда, която се връчва само на един човек всяка година на база цялостен принос за развитието на училищното общество, извънкласни дейности, успех, и пр. Просто означава много.

24.06.15
07:52

Чудесна награда! Честито, Нати! (party) (clap)

24.06.15
22:40

Благодаря ти, Кико! :) Една от най-скъпоценните ми награди е.
500 мл. фреш от цвекло, ябълка и морков (много беше красив (inlove))
400 грама печено-задушени зеленчуци (патладжан, тиквичка, морков, чушка) с испанска салса (домати, чушки, бадеми, орехи), и някаква там питчица на пещ, чаша сангрия, шоколадов фъч с ванилов сладолед (колегата ме закара да хапнем на обяд в едно много приятно ресторантче, лош колега, лош :@)
2 купи таратор, филийка хляб

25.06.15
14:08

Ехооо, търся си ненормалник! (nod)
Става въпрос за утре сутрин, изглежда ми супер забавно, а и Desigual са много готина и качествена марка, безплатен тоалет от там си е супер оферта. Другите плюсове са, че който не е успял да ми види снимките по бански преди да ги сваля от дневника, ще може да си ме гледа по бански на живо цяла сутрин. :D ‘Айдеееее, много ще е яко, очаквам някой да ми пише! Плувките ще са от мен!

25.06.15
14:22

R.I.P. inbox. :D

25.06.15
15:21

Всъщност не, явно никой не е изкарал лятното тяло още и всички се срамуват. Всичките ми приятелки били прекалено дебели и отпуснати, за да се разхождат по бански пред мола, тук ми беше надеждата, ама и форумци мълчат. :( Май няма да има с кого да отида, пък сама не искам...

Нацепените батки сме на работа... (sun) (makeup) (giggle)

25.06.15
16:07

Дааа... Всичките нацепени батки, които познавам я са на работа, я на тренировка сутрин, пък мързелите не са на работа, ма не се чувстват достатъчно стройни да се явят по бански пред мола. Много тъпо!!! (dull)

25.06.15
16:24

Не е лоша идея, но... далечко си ми :) Що не го направят в почивен ден- дъртите хора са на работа. Остават само студенти и ученици да спечелят. И ние над 25 сме хора, ей!

Явно ще трябва да показвам плажно тяло :D :D :D

25.06.15
16:40

Кобре, да, явно е направено в петък, защото иначе няма да има около 150 човека отперед и да дадат да си изберат безплатни дрехи на 100 от тях, ми ще има 350… И ще станат мелета сигурно. :D

Херцоже, ти по борческото трико, или?

По бански 8-)

25.06.15
23:18

Благодаря, ще го запомня този жест! (F) Няма да се ходи утре обаче, преди малко ме светнаха да погледна прогнозата за времето и да помисля пак.. Помислих пак. :D И моята лудост има граници някакви, в 6-7 сутринта пред мола ще е 7 градуса с лек дъжд... Нямам време да плевмонясвам. :D Херцогчето ми то добричко. (nlove5)

Храна:
кафе с мляко
3 яйца с банан, есенция ром и натурално какао на тиган с масло
100 грама Haribo Tropical
скумрия на скара, зелена салата, картофки със сирене

Лошо: Имам две нови колежки сервитьорки на моята възраст.
По-лошо: Колегите готвачи не им се кефят и не им обръщат внимание.
Най-лошо: Колегата с големите ръки много видно флиртна с мен пред тях.
...Следва продължение от лошо...

:(

Явно ще помпам цици самотно в залата сутринта... :(

26.06.15
15:09

Хубаво си си помпал ти, аз по обяд излязох с поло и есенното ми яке, представям си сутринта колко щеше да ни бъде “приятно” по бански пред мола. :D Добре че не ми се върза някой по-навреме, че да тръгна. Ако направя пак към средата на август, ще отидем, де. :D

27.06.15
08:47

Вчера джънкираах яко:
кафе с мляко
домашен сладкиш в череши (2 малки парченца, ок. 100 грама общо (blush))
7 лозови сърмички с кисло мляко
таралита с босилек, риган и домат (ок. 200 грама)
Chillbox с доста екстри
2 малки банана (много е тъпо да си купиш малки банани, то докато го обелиш и вече е свършил (dull) , категорично предпочитам големите), 1 нектарина

След работата в детския кът колегата от офиса дойде до ресторанта да ме вземе да си направим един тиймбилдинг на кино в мола (това към 10 вечерта, хаха)... Сега другите колеги ми се сърдят, че не съм си правила тиймбилдинг с тях. Гледахме Тед 2, препоръчвам го за който е гледал Тед 1, харесало му е и е окей да се примири с малко простащина и абсурди в повече, иначе има доста свеж хумор. После установихме, че нямаме никаква идея на кой етаж и сектор е спряна колата и обикаляхме около 30 минути из паркинга към 1:30 през нощта в търсене на черен роувър, никак не беше лесно. :D Но поне не бяхме сами, едни други хора също си търсеха колата и тя беше черна и трудно откриваема, но ние успяхме първи да си я намерим. :D Дано са си я намерили и те.

Важно: Видях, че на 10 юли има примиера на Минионите, форумни папооои, ‘айде да ходим!

27.06.15
09:50

казано от Nickie на 27.06.15, 08:47:

Важно: Видях, че на 10 юли има примиера на Минионите, форумни папооои, ‘айде да ходим!

ЙЕС! (inlove) Нямам търпение! И аз вчера видях, че е на 10ти премиерата! Хмммм, днес съм започнала със снимкови приложения..виииждала ли си сватбената ни торта?

27.06.15
11:45

Дааааааа, а ти виждала ли си ми чатовете с Кольо? Не сиии, ама там има повече миниони от в лабораторията на Гру. :D Най-яките емотикони във фейса са! Ще ходим ли форумно на премиерката значи? (Да, пак си организирам среща от дневника. :D)

27.06.15
11:57

казано от Nickie на 27.06.15, 11:45:

(Да, пак си организирам среща от дневника. :D)

ааа, това е нещо съвсем различно от форумна среща :D Това е форумно ходене на кино :D Нашата група е напълно за, но ние сме малко сложни, заради гледането и храненето на Дамянец - трябва така да фиксираме часа, че да се пада хранене с пюре :Д за да може баба/дядо/леля/чичо да се грижат :D

27.06.15
12:08

То и аз съм сложна с тия смени, трябва да си фиксирам киното когато не съм на работа. Вчера ходих на прожекция от 22:40. :D В най-лошия случай Минионите ще са в такъв смотан час, че ще храним Дамянеца в киното с ба-на-наа и после един човек ще трябва да ме кара скорострелно с трансформъра си я в офиса, я в детския кът. Ма ти не искаш ли да кърмиш в мола? Толкова е модерно, давай, разписвай се докато още можеш. :D

27.06.15
12:20

Ааа, аз съм се разписАла :D И 22:40 е час, даже доста удобен - слагаме Дамянеца да спи, леля му идва да си го гледа и така... Но трябва да стане прееди 13ти, защото после баби, дчдявци и лели зачезват по чужбинаТА и няма да имаме “бейбиситъри” :(

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1