29.06.15
02:13
казано от karfi4ka на 28.06.15, 19:13:
Не претендирам, че са правилни разсъжденията ми. Те просто са си мои. Признавам, също така, че, ако Дамянец ми каже, че е гей, няма да съм на 7мото небе, съжалявам, не съм се пречупила дотолкова да приема, че това е ок. Но ако се наложи, ще работя по въпроса.
Не е нужно да имате специално отношение и да сте на седмото небе, ако разберете, че синът ви е хомосексуален, абсолютно достатъчно е просто да го приемате като нормален човек с нормални права. Нищо повече.
казано от nervak на 28.06.15, 20:58:
Когато ви се натресат педерасТи на работа,като шефове(’щот други педерасТи ги назначават,а не че са кадърни)-друга песен ще запеете всички.Когато ви малтретира педерасТ от по-високия си пост и до фалцет ще стигнете.Като ви извика директора с предупреждение да не разказвате вицове за педерасТи-почвате да се чуствате като в някакъв извратен комунизъм!!
Различни били,а ние какви сме???-еднакви ли???
Що пък да не толерираме и купрофагите???Да сервират в заведенията и лайна...какво толкова...се храна-
По-гадни гадни индивиди от педерасТите с връзки поддържащи се всякак, аз не познавам!!!
Голямата дъщеря съм я възпитал да мисли като мен-никаква толерастия!!!Малката и нея ще науча!
Току що си погледнах пак дневника и видях, че постовете ти са изтрити. Изпращам любов, на човека, който ги е изтрил. Благодаря.
Мнението беше редактирано от Saudade на 29.06.15 02:34.
казано от Saudade на 29.06.15, 02:13:
казано от karfi4ka на 28.06.15, 19:13:
Не претендирам, че са правилни разсъжденията ми. Те просто са си мои. Признавам, също така, че, ако Дамянец ми каже, че е гей, няма да съм на 7мото небе, съжалявам, не съм се пречупила дотолкова да приема, че това е ок. Но ако се наложи, ще работя по въпроса.
Не е нужно да имате специално отношение и да сте на седмото небе, ако разберете, че синът ви е хомосексуален, абсолютно достатъчно е просто да го приемате като нормален човек с нормални права. Нищо повече.
Към каквото и да е, свързано с детето ти, включително сексуалната му ориентация, няма как да нямаш специално отношение. Вероятно е сама да разбереш това, след има-няма 15тина години, ако действително си на 12 сега. А и както казах, не съм се разчупила дотолкова, че да приема това за просто нормално, нито просто да го приема като нормално. Принципно не използвам възрастовата разлика като довод в подкрепа на твърденията си. Но предвид факта, че чисто билогично човек не е готов на 12 години да има деца, няма и как на тази възраст да си съвсем сигурна, не, че някога човек е съвсем сигурен, как точно би следвало и как точно би могла да приемеш определени неща от живота на детето ти, включително сексуалната му ориентация. Отделно - как трябва да се възприеме нещо и как се възприема в действителност са доста различни въпроси.
казано от Saudade на 28.06.15, 01:58:
И не ми се прави голяма дискусия, каквато усещам, че ще предизвикам.
Когато усещаш, че ще предизвикаш дискусия, трябва да си готова да понесеш и това, че ще има мнения, различни от твоите, изказани по начин, различен от твоя, дори това да не ти харесва. И трябва да прецениш:
..предпочитам просто да изплача една сълза от мъка, че нямам опция да трия постове от дневника си
Твое право е да поискаш определени мнения от дневника ти да бъдат премахнати. В дневниците екипът не се намесва преди изрична молба от автора на дневника, освен при пряко нарушение на установените правила за ползване на форума.
Следва да имаш предвид обаче, че тук всеки има право на мнение и макар, че дневникът е твой и разполагаш с него както ти пожелаеш, във връзка с по-по-горния ми абзац, е коректно, когато знаеш, че предизвикваш дискусия, в истинския смисъл на тази дума, да го направиш в отделна тема. Защото иначе се сблъскват правото ти да разполагаш с дневника си с правото на всеки да се изкаже, а упражняване на първото право, чрез изтриване по твое желание на постове, които са част от дадена дискусия, би осакатило създадената от самата теб дискусия.
Току що си погледнах пак дневника и видях, че постовете ти са изтрити. Изпращам любов, на човека, който ги е изтрил. Благодаря.
Аз също погледнах, не са изтрити. Ако пожелаеш, въпреки написаното от мен, това да се случи, твое право е и аз ще изтрия постовете. Но смятам за значително по-коректно към всички участници в дискусията тя да бъде отделена в отделна тема, вместо да бъдат трити отделни мнения, които противоречат по съдържание и изказ на твоите виждания. Имай предвид, че на тези постове е отговорено и при тяхното изтриване, отговорите им ще останат да висят във въздуха.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 04:49.
29.06.15
09:24
Еей, будни граждани. (bow) Сън не спите в 3 през нощта да ги мислите гейовете.
От камбанарията на тресящия те пубертет ли преценяш нивото ми?
За да стане още по-”приятно” ще ти кажа,че ако дъщеря ми(която е мааалко по-малка от теб),ми се прави на хомофилка и много в крак с времето,точно на 18 години си взима багажа и да отива при своите хомота приятели и може да забрави за мен като родител.
Рано или късно ще разбереш,че когато някой е тотално извратен в едно отношение(сексуално),то извратенията я има в други отношения и той/тя в най-удобния случай ще ти я покаже.
А до тогава симпатизирай на бръснатките, намазани с гелове и крем ,пъпчиви с прически правени по час мили момченца, целуващи се едно с друго по коридорите на училището от скука.
29.06.15
10:16
Голяма дума казваш, нервак. Дано да не се налага да си я преглътнеш.
Няма да споря с теб. Това е твоят живот и гледна точка.
Само ще споделя, колко се радвам, че приятелите, познатите и колегите ми, които са “тотално извратени” не са имали родител като теб. И си живеят нормален живот, надявайки се никой да им се бърка в него.
Също се радвам, че има хора като Елтън Джон, Фреди Меркюри, Тициано Феро, Дарън хейс, Джордж Майкъл ( чакай, че те май всички големи музиканти излязоха педераси, пък да не говорим за Долче,Габана, Готие и Армани.
Ба’и тия са завладели света.)
Крайните хомофоби като теб или са несигурни в своята собствена сексуална ориентация или страдат от комплекса “малка пи*ка”.
казано от Queen Cobra на 29.06.15, 10:16:
Също се радвам, че има хора като Елтън Джон, Фреди Меркюри, Тициано Феро, Дарън хейс, Джордж Майкъл ( чакай, че те май всички големи музиканти излязоха педераси, пък да не говорим за Долче,Габана, Готие и Армани.
Ба’и тия са завладели света.)
Забрави Роб Халфорд. Утре сме на концерт все пак. :)
Аз пък не съм съгласна, че мненията на nervak са напълно окей. Без значение дали е или не е на моето мнение, тонът му е остър, изразните средства - меко казано неприятни, вижданията - крайни. За мен и двете му мнения са в разрез с точки 4.2. и 4.3. Във второто мнение, след което, вярвам, ще има намеса, също така, има неподходящо обръщение към автора на дневника.
nervak, от камбанарията на моя тресящ пубертет да ти кажа - докато когато ти се случва нещо лошо и нечестно в живота, ти намразваш цели групи от хора, таиш в себе си гняв и стигаш до там, че си готов да нараниш хората, който най-много обичаш, защото не проповядват собствената ти омраза, няма да се почувстваш по-щастлив, няма да ти олекне, няма да си по-успешен. Не че ще ме разбереш - няма. Но можеш да си сигурен, че дъщерите ти имат правото на своя избор и каквото и да говорят пред теб, вътрешно не мога да изпитват същата тази омраза, която изпитваш ти, имат свое виждане и, продължавайки така, няма нужда никой да гониш, ще си останеш сам с омразата си. На никого не го пожелавам.
Алеко Константинов, “Разни хора, разни идеали” I част
29.06.15
10:52
Ха, не знаех, че има концерт. Аз съм в прованса, все пак. :)
Огромен % от хората в литературата, изкуството, музикалния и филмовия бизнес са хомосексуални. И това си има обяснение, далеч по-обективно, отколкото това, че педерасите с връзки се поддържат. (Не че в науката няма - един Алън Тюринг, без чийто гениален извратен мозък светът нямаше да е същият днес...)
29.06.15
10:58
ОК, наистина е добре да не бъдем толкова остри в изказванията.
Твърдо съм уверен, че има начин всеки да сподели и аргументира позицията си ясно, категорично, без излизане от Добрия тон. Материята е деликатна, но е нещо напълно реално и ще остане на дневен ред.
Коле, няма аргумент на този свят, който може да пробие през стена от омраза, защото тя е състояние на духа, а не на ума. Затова единственото, което ражда, е още омраза насреща си. Смятам, че целият разговор е излишен. Хомофоби (и изобщо различнофоби) е имало и в най-близко бъдеще все още ще има, но в крайна сметка ще станат отмиращ вид. Излишно е да ги дразним повече.
казано от Queen Cobra на 29.06.15, 10:52:
Огромен % от хората в литературата, изкуството, музикалния и филмовия бизнес са хомосексуални. И това си има обяснение...
Геят е човек, който смята, че след секс с мъж става много интелигентен и талантлив.
Андрей Слабаков
29.06.15
11:54
казано от Boby_ на 29.06.15, 11:28:
Коле, няма аргумент на този свят, който може да пробие през стена от омраза, защото тя е състояние на духа, а не на ума. Затова единственото, което ражда, е още омраза насреща си. Смятам, че целият разговор е излишен. Хомофоби (и изобщо различнофоби) е имало и в най-близко бъдеще все още ще има, но в крайна сметка ще станат отмиращ вид. Излишно е да ги дразним повече.
Аз визирах само и единствено изразните средства, не аргументацията на различните позиции.
Не съм сигурен, дали мога да се самодефинирам като хомофоб, но твърдо вярвам в силата на Природата и съответно също смятам, че ще останат извън борда на еволюцията. Няма как едно противоестествено явление (или влечение, въпрос на гледна точка) да се утвърди, тъй като не е в състояние технически да се възпроизвежда. В Природата възпроизвеждането е висш приоритет, само Homo sapiens е решил, че може да намали този приоритет трайно и без последствия.
29.06.15
12:01
Гледам, че всички които са много толерантни към хомосексуалистите (различните), изобщо не са толерантни към хомофобите (различните)? Защо така се получава? И един сериозен въпрос- понеже на няколко пъти се споменава за права, кои по точно са ограничени или нарушени на гейовете?
29.06.15
12:14
Нетолерантност към нещо, което не ни харесва винаги ще има.
Боби изпита неприязъм към вярата, макар и съвсем невинно вметната, но въпреки това не е лош и нетолерантен човек, нали? Същото е и с хомосексуалността. Има много хора, които не възприемат подобното парадиране и популяризиране, без изобщо да са агресивни, глупави, нетолерантни, хомофоби и бла, бла.
ПП: Естественият подбор е липсата на възпрозводство на по-напредналите култури за сметка на по-първобитните. Затова и демографската тенденция в Западна Европа не е благоприятна за белия човек.
Нерваче, ти не беше ли руснак? Вие много биете по принцип, било то фашисти, хомосексуалисти или бандеровци :D
казано от Десимир Петров на 29.06.15, 12:14:
Нерваче, ти не беше ли руснак? Вие много биете по принцип, било то фашисти, хомосексуалисти или бандеровци :D
Ето ти отговора на Русия към гей парадите. ;)
http://nreporter.info/русия-забрани-гей-паради-за-100-години-на/
Мнението беше редактирано от Margi на 29.06.15 12:37.
казано от Queen Cobra на 29.06.15, 09:24:
Еей, будни граждани. (bow) Сън не спите в 3 през нощта да ги мислите гейовете.
Аз бях събудена от буден гражданин, моля, моля, и не можЕх да заспа :D
Ники, за мен обаче има нарушение единствено на 4.2. Мненията са модерирани.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 13:56.
Мда.
Аз хомотата не ги мразя,просто са ми крайно противни и гнусни...като ла*ната-няма да ги настъпя,но ако няма от къде да мина ще ги изрина с лопата...Ако не ми се навират(парадират) всичко е ОК-никой не ходи зорлем да рине ла*на нали?
Мнението беше редактирано от nervak на 29.06.15 13:37.
29.06.15
13:17
казано от Deadeye на 29.06.15, 12:01:
И един сериозен въпрос- понеже на няколко пъти се споменава за права, кои по точно са ограничени или нарушени на гейовете?
Аз ще ти отговоря несериозно - правото да парадират ежедневно със сексуалната си ориентация, да я развяват като знаме така да се каже...
Те както се вижда не манифестират за права, манифестират за привилегии.
29.06.15
14:14
Какъв е този шум, Джеймс?
- Гей парад, милорд!
- И какво искат?
- Еднополова любов, милорд!
- Някой забранява ли им?
- ...Не, милорд!
- Е, тогава защо вдигат този шум?
- Еми, педерасти, милорд!
Това по темата с парада иначе все тая кой какво дупе харесва щом го влече.
29.06.15
14:21
казано от James Hinks на 29.06.15, 13:17:
казано от Deadeye на 29.06.15, 12:01:
И един сериозен въпрос- понеже на няколко пъти се споменава за права, кои по точно са ограничени или нарушени на гейовете?
Аз ще ти отговоря несериозно - правото да парадират ежедневно със сексуалната си ориентация, да я развяват като знаме така да се каже...
Единственият сериозен проблем, с който обществото трябва да се занимае е уреждането на имуществените отношения при продължително съжителство подобно на тези при брак. С липсата на подобни правила наистина възникват проблеми и лични драми. Но докато настояват да се нарича брак и да се сключва брак, просто няма да стане на този етап тук.
Между другото, дали знаете, че и при римляните праскането на мъже е било обществено занимание, ама не за кеф, а като израз на йерархия - императорът праска всички надолу, но него никой не го праска, генералът също всички надолу, но него никой не праска освен императорът и т.н.
казано от Von Suthaus на 29.06.15, 14:21:
Единственият сериозен проблем, с който обществото трябва да се занимае е уреждането на имуществените отношения при продължително съжителство подобно на тези при брак. С липсата на подобни правила наистина възникват проблеми и лични драми. Но докато настояват да се нарича брак и да се сключва брак, просто няма да стане на този етап тук.
Какъв е проблема с думата? “Брак” наричаме и разни негодни за употреба неща. Странен език имаме. Не знам дали има друг, къдетода има подобни омоними.
29.06.15
14:34
На мен лично ми е тотално и напълно безразлично как ще се нарича. Просто не можеш да си представиш колко не ме интересува.
Но да кажем, че имам от първо лице наблюдения върху законодателния процес, когато фактическо съжителство между еднополови беше предложено и почти мина на работно ниво, докато не се появиха “Джемини” и други подобни, които с безумните си искания и претенции набързо не светнаха депутатите как може лесно да се загубят наистина много гласове. Състояние на обществото, какво да го правиш.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 29.06.15 14:34.
29.06.15
14:38
казано от karfi4ka на 29.06.15, 04:32:
Към каквото и да е, свързано с детето ти, включително сексуалната му ориентация, няма как да нямаш специално отношение. Вероятно е сама да разбереш това, след има-няма 15тина години, ако действително си на 12 сега. А и както казах, не съм се разчупила дотолкова, че да приема това за просто нормално, нито просто да го приема като нормално. Принципно не използвам възрастовата разлика като довод в подкрепа на твърденията си. Но предвид факта, че чисто билогично човек не е готов на 12 години да има деца, няма и как на тази възраст да си съвсем сигурна, не, че някога човек е съвсем сигурен, как точно би следвало и как точно би могла да приемеш определени неща от живота на детето ти, включително сексуалната му ориентация. Отделно - как трябва да се възприеме нещо и как се възприема в действителност са доста различни въпроси.
Естествено, че трябва да имате специално отношение към всичко, свързано с детето ви, включително сексуалната му ориентация, каквато и да е тя, просто защото си е ваше дете и вие носите отговорност за него. Друго исках да кажа.
Когато усещаш, че ще предизвикаш дискусия, трябва да си готова да понесеш и това, че ще има мнения, различни от твоите, изказани по начин, различен от твоя, дори това да не ти харесва. И трябва да прецениш:
Твое право е да поискаш определени мнения от дневника ти да бъдат премахнати. В дневниците екипът не се намесва преди изрична молба от автора на дневника, освен при пряко нарушение на установените правила за ползване на форума.
Следва да имаш предвид обаче, че тук всеки има право на мнение и макар, че дневникът е твой и разполагаш с него както ти пожелаеш, във връзка с по-по-горния ми абзац, е коректно, когато знаеш, че предизвикваш дискусия, в истинския смисъл на тази дума, да го направиш в отделна тема. Защото иначе се сблъскват правото ти да разполагаш с дневника си с правото на всеки да се изкаже, а упражняване на първото право, чрез изтриване по твое желание на постове, които са част от дадена дискусия, би осакатило създадената от самата теб дискусия.
Това, че трябва да понеса различните мнения, изказани по различен от моя начин, е едно. То ми е абсолютно ясно. Но каквото и да е, мнения като “Никаква толерантност! Нищо не заслужават! Боклуци! Убийци! Извратеняци! Най-гадните същества!” не ги приемам за мнения, а за избиване на вродена от роднини, родители и учители омраза към всичко неизвестно.
Относно това за дискусията - тогава имах в предвид, че предусещам, че ще предизвикам дискусия, ако не обясня нещата, които обясних във въпросния пост. Но аз ги обясних и не очаквах да я предизвикам.
Аз също погледнах, не са изтрити. Ако пожелаеш, въпреки написаното от мен, това да се случи, твое право е и аз ще изтрия постовете. Но смятам за значително по-коректно към всички участници в дискусията тя да бъде отделена в отделна тема, вместо да бъдат трити отделни мнения, които противоречат по съдържание и изказ на твоите виждания. Имай предвид, че на тези постове е отговорено и при тяхното изтриване, отговорите им ще останат да висят във въздуха.
Не знам, аз постовете не ги виждам. И да, би било добре да се отцепим в отделна тема, че пак става като разговора за котешката кастрация, който ми отне две страници от дневника.
казано от James Hinks на 29.06.15, 13:17:
Защо пък привилегии?
Цитирам главния си пост:
Ако двама мъже/две жени вървят на “публично” място с хванати ръце, то ще отнесат поне две псувни и вероятността да бъдат физически нападнати, е едно 90%. Лично съм виждала как бият такава двойка пред очите на двама полицаи, а те се подхилкваха отстрани. Усмири ги един дядка, който след това отнесе драматично-омразен поглед от полицаите. Нямат право да се омъжат/оженят. Нямат право да гледат дете. Има ужасно психическо и често дори физическо насилие над тези хора, а никой не прави нищо.
Ето тези права искат, защото хетеросексуалните ги имат. Никой не желае да развява сексуалната си ориентация като знаме ежедневно. Искат равни права, не предимство.
казано от Георги Стефанов на 29.06.15, 14:14:
Какъв е този шум, Джеймс?
- Гей парад, милорд!
- И какво искат?
- Равни права, милорд!
- Някой забранява ли им?
- Да, милорд, този някой се нарича “конституцията на република България”.
Мнението беше редактирано от Saudade на 29.06.15 14:40.
29.06.15
14:42
- Да, милорд, този някой се нарича “конституцията на република България”.
Преекспонираш.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 15:05.
29.06.15
15:21
“Нямат право да се омъжат/оженят. Нямат право да гледат дете”
Тук не си права. Имат право да се омъжат/оженят толкова колкото и хетеросексуалните. Аз например съм хетеро мъж. Мислиш ли че мога да се омъжа? Ами не. Защо тогава някой хомо, който също като мен не може да се омъжи е дискриминиран?
Също така съм сигурен, че на никой не са му отнети родителските права само защото е гей.
казано от Deadeye на 29.06.15, 15:21:
“
Тук не си права. Имат право да се омъжат/оженят толкова колкото и хетеросексуалните. Аз например съм хетеро мъж. Мислиш ли че мога да се омъжа? Ами не. Защо тогава някой хомо, който също като мен не може да се омъжи е дискриминиран?
Направи ми деня честно. :D
http://tinyurl.com/nnnqscn
Мнението беше редактирано от Vanko на 29.06.15 16:00.
казано от Saudade на 29.06.15, 14:38:
Не е нужно да имате специално отношение ... ако разберете, че синът ви е хомосексуален
Естествено, че трябва да имате специално отношение към всичко, свързано с детето ви, включително сексуалната му ориентация,
Кое от двете, в крайна сметка? Не ми отговаряй, въпросът е реторичен.
Това, че трябва да понеса различните мнения, изказани по различен от моя начин, е едно. То ми е абсолютно ясно. Но каквото и да е, мнения като “Никаква толерантност! Нищо не заслужават! Боклуци! Убийци! Извратеняци! Най-гадните същества!” не ги приемам за мнения, а за избиване на вродена от роднини, родители и учители омраза към всичко неизвестно.
Това как ти приемаш или не приемаш нещо изказано е едно, а това какво е то всъщност - нещо друго. Аз пък смятам, че първо не цитираш точно, а второ изказаните мнения в тази крайност действително са крайни, но въпреки тази своя характеристика те остават мнения. Дали ти ще ги приемеш като такива е изцяло твой избор. Съвсем отделен е въпросът, че мненията следва да се изказват в необходимата, според условита за ползване форма. Вече беше модерирано, както и беше предупредено.
Относно това за дискусията - тогава имах в предвид, че предусещам, че ще предизвикам дискусия, ако не обясня нещата, които обясних във въпросния пост. Но аз ги обясних и не очаквах да я предизвикам.
Т.е. очакваш, че твоето обяснение, само по себе си, е достатъчно, за да убеди всички и да не предизвика дискусия? Не съм съвсем убедена във възможността това да се случи.
Обаче мисля, че вече, с оглед изместване на разговора в едноименна тема, се отклоняваме от заглавието й, така, че предлагам да не обсъждаме повече кой какво е очаквал, а да се ограничим до “топика”.
пак става като разговора за котешката кастрация, който ми отне две страници от дневника.
Ами там където участват много хора, с различни мнения, няма как да очакваш, че поставянето на определена тема ще се ограничи само до твоето мнение, така, че не виждам нещо по-нормално от това да отнеме n на брой страници. Ето защо такива дискусии се поставят в отделни теми ;) За твое и наше удобство :)
Защо в това се корени дискриминацията, че ти можеш да се ожениш за който партньор си искаш спрямо твоята сексуална ориентация, а те - не. Бракът, на този етап, е достъпен единствено за хората с хетеросексуална ориентация, което дискриминира хората с друга ориентация. Ако бъдат направени промените и ти ще имаш право да се омъжиш, което не си задължен да упражняваш и нямаш желанието, но ще имаш право.
29.06.15
15:54
казано от Nickie на 29.06.15, 15:44:
Защо в това се корени дискриминацията, че ти можеш да се ожениш за който партньор си искаш спрямо твоята сексуална ориентация, а те - не. Бракът, на този етап, е достъпен единствено за хората с хетеросексуална ориентация, което дискриминира хората с друга ориентация. Ако бъдат направени промените и ти ще имаш право да се омъжиш, което не си задължен да упражняваш и нямаш желанието, но ще имаш право.
Бракът е достъпен за всички без оглед сексуалната ориентация!!! Дискриминирани няма! Ако банда педофили ти развият теорията, че ти, видиш ли, можеш да правиш секс със всеки пълнолетен мъж/ жена, а те не могат съгласно своите сексуални отклонения да ч**кат пеленачета, следователно са дискриминирани, как ще ти хареса??!?
29.06.15
16:01
казано от karfi4ka на 29.06.15, 15:42:
Кое от двете, в крайна сметка? Не ми отговаряй, въпросът е реторичен.
И все пак ще отговоря. Исках да кажа, че отношението Ви трябва да бъде по-специално към ориентацията на Вашият син, отколкото към ориентацията на сина на съседката Ви, например. И че хомосексуалността не изисква нищо по-специално от хетеросексуалността, не е нужно да се държите по-специално с него, ако е хетеросексуален, същото важи и ако е хомосексуален. Тоест - и хетеросексуален да е, и хомосексуален, отношението Ви към него трябва да бъде едно и също. Звучи оплетено, но всъщност не е.
С останалата част от мнението Ви съм съгласна, просто наистина не очаквах, че ще се започне дискусия. Сбъркала съм явно.
29.06.15
16:05
казано от Deadeye на 29.06.15, 15:54:
Бракът е достъпен за всички без оглед сексуалната ориентация!!! Дискриминирани няма!
Според член 46 от конституцията, бракът е доброволен съюз единствено между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.
Десо, вярата на хората не ми пречи. Пречи ми агресивният фанатизъм, защото той се опитва да налага морал и правила, засягащи моето поведение, а не само поведението на носителите му. Това е и разликата - един хомосексуалист не се опитва да те “конвертира”. Но нека не изместваме темата.
Говориш за изчезване и отмиране на хомосексуализма, но явно пропускаш “дребния” факт, че той не се предава по наследство (интересно защо ли) и не е генетичен.
Deadeye, отнето е правото им на самоопределение, на изразяване на себе си, на избор на законен партньор. Живеят в страх да излязат на светло. Колко често хомосексуални мъже пребиват хетеросексуално момче, защото е такова? Аз поне не съм чувал за подобен случай. А обратното току се появява в новините, макар и да се говори за него с половин уста. Затова и прекомпенсират с демонстрациите си - за да покажат, че са преодолели страха си. Когато не им се налага да се страхуват, няма да им се налага и да парадират.
И не намесвай деца в този разговор - те нямат нищо общо нито от правна, нито от социална, нито от биологична гледна точка. Говорим за доброволни отношения между двама възрастни.
Колкото до играта ти на думи омъжване/оженване, твоите права са също толкова накърнени, колкото и тези на хората, които желаят да сключат еднополов брак. Единствената разлика е, че ти не желаеш да се омъжваш. Това, че ти не желаеш да имаш подобно право, не означава, че никой не трябва да има.
Сашо, точно заради горното тези хора се капсуловат в едно затворено малцинство. Демонстрират заедно, защото не се чувстват сигурни и свободни да се обличат и държат, както желаят. Дисркриминирани са на работното им място, на улицата, в училище, навсякъде. Затова се подкрепят взаимно, което води до още по-голямо затваряне на групата. Не това е пътят. Това само задълбочава неразбирането и омразата и в двете посоки.
Не виждам за какви привилегии говориш. За теб привилегия ли е да си избереш партньор, да целунеш жена си на публично място или да се обличаш като мъж? В момента, в който тези “привилегии” им бъдат гарантирани, както на нас хетеросексуалните, те няма вече да изпитват нужда да демонстрират толкова агресивно различността си.
Прав си, че в един момент правата на малцинството могат да се превърнат в привилегии и съответно в нарушаване на правата на мнозинството, но в случая с хората с различна сексуална ориентация сме много, много далеч от този момент, поне в България.
В Холандия браковете между еднополови двойки са разрешени от над 15 години. Не виждам холандците междувременно да са обърнали резбата наред, нито гейовете да са взели властта там.
29.06.15
16:07
казано от Saudade на 29.06.15, 16:05:
казано от Deadeye на 29.06.15, 15:54:
Бракът е достъпен за всички без оглед сексуалната ориентация!!! Дискриминирани няма!
Според член 46 от конституцията, бракът е доброволен съюз единствено между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.
Точно така, благодаря. Сега погледни и семейния кодекс, и ми кажи дали виждаш някъде разграничение според сексуалната ориентация. Ако намериш такова, ще се съглася, че има дискриминация!
Интересна тема, точно преди няколко дни си говорихме за това с едни колеги.
Хомосексуализма съществува от “панти- века”. При доста култури има различни рисунки, глинени фигури и подобни с хомосексуални сцени. Така че за мен хомосексуализма не е нещо специално и изобщо не му обръщам внимание. Лошото е когато хомосексуализма започва да обръща внимание на всичко останало :D . Точно тази тенденция я виждам все по често, за съжаление.
В крайна сметка не виждам да убиват хомосексуалисти по улиците, да ги линчуват, да ги “лекуват” или да ги третират като по- нисша класа.
Е Богу, какви равни права искате, като от поне 20- 30 или повече години ги имате! Разбирам да сме в нацистка Германия 40- та година, и да се чувстват малтретирани, ограбвани, линчувани, избивани, “лекувани” и прочие, но не е така. Не на последно място ще кажа, че българите сме доста толерантен народ и просто не виждам смисъл от тези паради. Даже заради самите паради се получават неприятни смутове в обществото. Няма ли паради, няма да има и обиди към хомосексуалистите.
Лошото е когато нещо ти се натрапва “зорлем”. Я си обидил някой на “п*дал”, я всички хомосексуалисти са те линчували. Много ми е смешна просто тази псевдо- изкривена толерантност, при която определени групи от хора ти насаждат чувство на вина, просто защото не можеш да ги разбереш, нищо че всъщност нямаш нищо против тях.
В днешно време върви тенденцията, че хомосексуализма е нещо вродено- така се раждаш и не си го избираш ти. Можеби е така, не знам и не бих спорил. Но според мен има и т.нар. “възпитан” хомосексуализъм. Според мен ако на едно дете от ранна възраст му се насаждат разни работи, нищо чудно в последствие, то да стане гей. Има доста деца по домовете за сираци с хомосексуална ориентация. Чудя се ако те не бяха изнасилвани от батковците и охранителите, дали пък нямаше да са хетеросексуални.
29.06.15
16:11
Поета го е казал!
:D
p.s. това:
ми напомни за това:
http://nreporter.info/силов-атлет-разгони-сам-гей-протест-в-у/
:D
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 29.06.15 16:23.
29.06.15
16:13
Според мен е крайно не естествено от всяка една гледна точка да се отглежда дете в еднополова двойка.Другото,което е още по-дразнещо за мен е парадирането с педерастията и ежедневното ѝ натякване,аз лично нямам желанието да изпадам в ситуация,в която да отговарям на въпросите на 8годишната ми племенница “Вуйчо,защо тези чичковци се целуват?”.
Бракът е фактически достъпен само за хетеросексуалните хора. Сериозно ли не схващаш разликата между това да имаш право да се ожениш за представител на пола, който не те привлича и да имаш право да се ожениш за представител на пола, който те привлича?
А това с педофилите ми е “любимото” сравнение. В случая с хомосексуалистите говорим за двама съзнателни човека, които по силата на закона са дееспособни членове на обществото и отговарят за собствените си действия. Цялата съпоставка е безсмислена, защото тук говорехме за брак, брак сключват най-вече пълнолетните хора. Сексът си го намесваш ти по необясними причини, тъй като тук хомосексуалистите не са дискриминирани, т.е. законът не забранява секса с човек от същия пол и това просто не е темата на дискусията.
29.06.15
16:21
Какво мисли законът относно престъпленията от омраза - май нищо - те не съществуват. Съществуват, но са в графа ‘’по хулигански подбуди’‘.....хммммммм.. Защо не се приеме, че са възможни престъпления с такива подбуди: хомофобски, расистки ... Не съм юрист, само разсъждавам. Мисля, че българинът определено вече не е тооолкова толерантен и гостоприемен, както ... преди (и за себе си знам защо това е така).
казано от free your mind на 29.06.15, 16:21:
Мисля, че българинът определено вече не е тооолкова толерантен и гостоприемен, както ... преди (и за себе си знам защо това е така).
В интерес на истината аз мисля точно обратното :). Българинът днес е на светлинни години напред в толерантността си в сравнение със същия българин, но от началото на 90-те. Но за този път са били нужни 25 години. След още толкова може би ще сме съзрели - социално, емоционално или както искате го кажете, за еднополовите бракове. На този етап страната не е. И цялата дискусия е само параван пред наистина наболелите въпроси (много точно сравнение даде Карфицата с кърменето по моловете).
Ако все пак някой някога реши да харчи грешни пари и “пита народът” за или против еднополовите бракове - аз ще гласувам за, но против отглеждането на деца от подобни семейства. Това са моите убеждения :).
Мнението беше редактирано от Петър на 29.06.15 16:32.