Too Little, Too Late

Прескочи до:

08.07.15
13:01

07.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта ходих до болницата да ми вземат кръв за изследвания. Всичко е в норма - еритроцити, креатинин, АСАТ, АЛАТ, кръвна захар и каквото още бяха пуснали рутинно.
После страшно много работа в офиса.
Вечерта излизахме с приятели и бирите пак станаха прекалено много.
Излезе ми резултатът от ЯМР-то. Заключението е следното:

МР данни за ставен излив. МР данни за костно-мозъчен едем в латералния кондил на фемура и парциална руптура на латералния колатерален лигамент.

Отделно от това костите са с нормална форма, хиалният хрущял е със запазена дебелина, предна и задна кръстни връзки са ОК, преден и заден рог на медиалния и преден и заден рог на латералния менискус са с нормална форма. Медиалният колатерален лигамент е наред, също както и патела, хрущял на пателата, медиален и латерален ретинакулум, сухужилието на квадрицепса и пателарния лигамент.

С две думи това означава частично скъсан латерален лигамент, вероятно в следствие на травмата от баскетбола миналата година. Без операция няма да се оправи.

Сега остава да реша какво да правя с дясното коляно, което не мина онзи ден на ЯМР заради формалности - дали да си плащам за него, дали да изчакам да се оправя с лявото и да се прехвърля отдясно на есен или да търся други пътища.

Храна:
Доста и калпава.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.15 13:08.

08.07.15
13:42

Иии колко съм точен диагностик, а ;)
Преди сума време ти казах - лигамент или ретинакулум според тази симптоматика...Почти като на Илиян докторката, която с палпация му каза частично разкъсани кръстни връзки :D

08.07.15
14:10

казано от James Hinks на 08.07.15, 13:42:

Иии колко съм точен диагностик, а ;)
Преди сума време ти казах - лигамент или ретинакулум според тази симптоматика...Почти като на Илиян докторката, която с палпация му каза частично разкъсани кръстни връзки :D

Така беше, да.
Ти остави другото, ами както до сутринта ме болеше само при натоварване и то след определен ъгъл на сгъване, след като ми казаха диагнозата, започна да ме боли докато ходя и дори докато седя. :) Ноцебо ефект в най-чист вид. :)
Днес обаче ще дърпам тяга, пък да става каквото ще!

Не че искам да кажа нещо, но и моята прогноза беше за латерална колатерлана връзка, само че бях оптимистичен с възпаление вместо с разкъсване ;)
Сега сериозно:
Боби, според мен е редно да диагностицираш и другото коляно преди предприемеш лечение на това. Мотивите ми са, че в процеса на възстановяване на лявото, всеки един проблем в дясното коляно ще се изостри и ще се увеличи. Не съм сигурен дали паралелното лекуване на двете стави е удачен вариант и дали другото ти коляно има нужда от лечение, но реших, че ще да ти е полезно да се изкажа :)

08.07.15
15:14

Лошото е, че разкъсаният лигамент не обяснява пукането, а само болката, ограничената подвижност и подуването.
Но при всички положения ще гледам и второто коляно, преди да легна под ножа - искам да знам с какво си имам работа. При него имаше само излив с подуване (което премина) и ограничена подвижност при натоварване (ненатоварено го сгъвам докрай), но без болката отстрани. Вероятно изобщо да не е същата диагноза, а има само възпаление, което би могло да отшуми и без допълнителна намеса. Ще видим.

08.07.15
19:47

08.07.2015 г.

Тренировка 18 - Дърпащи (силова)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 4x70, 3х120 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 3х60 кг.
Набирания с раменен хват - 3.

Работни серии:
1. В кръг:
  1.1 Мъртва тяга - 4х180, 4х180, 4х180, 3х180 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 5х32, 5х32, 4х32, 4х32 кг.
  1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 6х72, 5х72, 5х72, 5х72 кг.
2. Еднократно:
  2.1. Суингове - пропуснати.

Обобщение за тренировката:
Тренирах след работа в най-голямата жега. В залата се появи стар познат, от чието присъствие ми стана много приятно. :)

Положителни:
- Ами май няма.

Отрицателни:
- На тягата издишах здраво. Притесних се от тъпия лигамент и през цялото време го мислех, кръстът ме тормозеше, горе вратът ми е схванат и изобщо се чувствам като развалина. Мрън. Само хватът ме слушаше днес.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~65 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта пак търчах по болници да си видя резултатите от ЯМР-то. Поне кръвните изследвания са ОК и всичко е в норма.
После напрегнат работен ден с поредната криза - опити за погасяване на последствията от аварирал в Румъния камион с термолабилни лекарства за онкоболни и хора с бъбречна недостатъчност за 2 млн. лв. Абе не ми беше скучно.

Храна:
Храната добре, но бирата пак е доста.
От известно време купуваме квасен хляб. Разликата с този с мая си личи най-вече като поотлежи два-три дни. За пръв път от детството ми насам виждам хляб да става корав като камък, без да е мухлясал междувременно. Това вече говори достатъчно за разликата в качествата.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.15 22:50.

09.07.15
08:54

Из дневника на пишман колоездача:
”Мократа трева не дава сцепление при завой!”

Успя ли да се задържиш на колелото? :)

09.07.15
09:17

казано от Вероника Налбатска на 09.07.15, 09:07:

Успя ли да се задържиш на колелото? :)

Не. Изплющях се с всичките си 103 кила, раницата и колелото върху мен. И паднах върху (о,изненада) лявото коляно и левия лакът... Поне да беше на дясно, ама не. Все пак тревата може да е хлъзгава, но поне е мека и пораженията засега изглеждат минимални - малко ожулвания по крака, лека болка в лакътя и неизвестно защо в дясното рамо, което не съм удрял. Като падах, се опитах да пазя колелото и раницата с лаптопа, а не себе си, та може да съм се усукал нещо.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.07.15 09:20.

09.07.15
10:29

Поднесе ли предното колело в завой - до там си. Хубаво е при падане да се учиш да хвърляш колелото, а не да се задържаш за него.
Обаче, как се пази раница с лаптоп не мога да си представя :-)

09.07.15
10:39

Боби, както си я подкарал :/ Тц тц. . . има и такива моменти, за съжаление.

KA

09.07.15
10:57

Ние българите сме се научили да си ценим нещата коще и да се осакатим. Аз лично като тръгна да се пързалям направо скачам от колелото и го пускам да си върви само, иначе не ми се мисли как ще се нажула. При мен също се случва, като не видя някой нисък бордюр и се плъзна по него.

Бързо оправяне! Виж, че може и да е по-зле https://www.facebook.com/TheTastelessGentlemen/videos/851218024936594/

09.07.15
23:48

Кристианчо, Sorry, this content isn’t available right now…

09.07.2015 г. (без силова тренировка)

Колоездене:

- 07:52 - 8,09 км за 29:46 мин, средна скорост 16,3 км/ч, максимална скорост 34,5 км/ч.
- 14:49 - 8,35 км за 28:05 мин, средна скорост 17,8 км/ч, максимална скорост 41,7 км/ч.

Сутрешното падане го отбелязах по-горе. На прибиране за малко пак да се пребия - този път при качване на бордюр. Никога под остър ъгъл!  :) Изобщо днес низ от лоши преценки. Все пак се прибрах жив и горе-долу здрав.

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Нормален ден в офиса. Привечер на летището, самолетчето и командировка. Добре, че утре се прибирам. Еднодневните горе-долу ми понасят. После вечеря с шефката, а сега се чудя дали да не опустоша и минибара в хотела.

Храна:
Около неутралния баланс.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.07.15 00:12.

KA

10.07.15
00:54

Иначе пукането какво е точно. Мен яко ми трещят глезените докато ги разгрея, също така коляното дясното като правя въртеливи движения също пука, десният ми лакът винаги пука от както ме треснаха с една ракета, доколкото знам там има една кост малка която се чупи и така става, ама карам така вече години и няма проблем. Така че пукането ако не боли :) мен лично не би ме безпокояло.

11.07.15
08:30

Калояне, пукането започна точно след първоначалната травма, предизвикала подуване и е доста специфично.

10.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Напълно изгубен ден! Цялото пътуване беше за един първоначално планиран за 4 часа уъркшоп с външни консултанти за излишен проект, който поради добрата ни подготовка приключихме за по-малко от два часа и който спокойно можеше да направим под формата на телеконференция. Вместо това разходи полети, хотели, таксита, храна, както и изгубеното време на двама души.
На всичко отгоре мислех да тренирам вечерта, но полетът беше ужасен - турболенции от излитането до самото кацане и то толкова силни, каквито аз не помня по този маршрут дори в доста по-лошо време. Две бебета на два реда от мен ревяха през цялото време и като кацнахме, единственото ми желание беше да се прибера, да хапна нещо и да си легна, което и направих.

Храна:
Отрицателен баланс с една символична малка бира на обяд.

11.07.15
14:38

11.07.2015 г.

Тренировка 19 - Бутащи (Обемна A)

Загрявка:
Раменни преси с дъмбели - 8х20 кг (на ръка).
Борчески клек с дискове - 5х25 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Раменни преси с пудовки от стоеж - 7х32, 7х32 кг (на ръка).
  1.2. Борчески клек с дискове  - 15х75, 10х100 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х110, 6х110.
  2.2. Бедрени разгъвания на машина - 13х79½, 11х79½ кг.
  3.1. Избутване на дъмбели от лег - 6х52, 6х52 кг (на ръка).
  3.2. Бедрени сгъвания на машина - 7х43½, 7х43½.
  4.1. Кофички с доп. тежест - 7х50, 6х50 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели - 5х19, 6х19 кг (на ръка).
2. Еднократно:
  5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 6 х всички плочки.
  6. Суингове до вертикала - 17х50 кг.

Прилична тренировка. Заради проблемите с коляното смених бългасркия клек с борчески с дискове, защото амплитудата е значително по-малка.

Положително:
  - Прилично като обем с някои дребни изключения. Накрая намерих малко сили и за суингове, макар и не голяма бройка.

Отрицателно:
  - На борческия клек държането на 4 диска по 25 кг пред гърдите ме затруднява доста повече от клякането. Иначе прилично упражнение ще се окаже - добра алтернатива на унилатералните, които в обозримо бъдеще едва ли ще правя.

Добавки:
11. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
4. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутрешна тренировка. Следобед не знам още какво ще правим.

Храна:
Потрес!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.07.15 18:43.

11.07.15
19:30

Днес калориите ще идат по дяволите. Минах през едно магазинче “Бирен свят” и си взех цвикл Arcobräu, хефевайзен Leikeim и нещо, което е обозначено само като вайзен в тъмна кафява бутилка като от 1986-та, но като гледам съдържанието, е вайс дункел. Марката е Bamberg. Съдържанието ще го видя какво е по-късно - сега съм на Лайкайма. :)

KA

11.07.15
20:41

Айде наздраве с хубавата бира и дано бием сега на волейбола :) за късмет да е..

12.07.15
20:16

12.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Ходихме на барбекю в Лозен само двамата с жената. Сутринта ни отне невероятно много време да се приготвим, понесохме се с хиляда неща като катун, после на прибиране същата работа.
Използвахме да разпитаме съседите около нашия парцел как са решили въпроса с водата. Започва да се очертава нещо като голяма спънка за плановете ни за строеж - Софийска вода отказва да инвестира, за да закара водопровод от долната улица, сондажите по съседните места не са открили вода, а най-реалистичният вариант е вода от някакъв близък каптаж, която обаче била с ужасно качество - с вид и миризма на тиня. Това ще рече задължително пречиствателна станция с всички, свързани с това еднократни разходи, както и след това разходи по поддръжката й.
Засега това повдига доста нови въпроси и колебания.

Храна:
Около неутралния баланс.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.07.15 20:17.

12.07.15
22:37

Преди време бащата се пребори да се вземе вода от най-близкия съсед,като всичко беше на наша сметка.Преди това си прехвърляха преписката от отдел на отдел в Община  две години...пари искат,това е ясно-но в случая имаха неприятности от административен характер,чрез различни адвокатски искове.
В Лозен от 8 години насам от закупуване на парцела,само спънки от какъв ли не род и характер,то не бе ток,вода,прекарване на улица...съдилища за незаконно построени гаражи на мястото където трябва да е улица...безкрайни истории.Местните пък разбират само от адвокати,които могат да обяснят евентуалните рестрикции които ще понесат.

13.07.15
11:13

13.07.2015 г.

Тренировка 20 - Дърпащи (Обемна A)

Загрявка:
Мъртва тяга с тесен хват - 3х70, 3х120 кг.
Придърпване на горен скрипец пред гърди - 6х60 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Мъртва тяга с тесен хват - 6х165, 4х165 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват - 19, 14.
  2.1. Мъртва тяга с широк хват - 5х135, 5х135.
  2.2. Борческо обръщане от вис - 7х75, 6х75 кг.
  3.1. Набирания с широк надхват - 10, 10.
  3.2. Високо изтегляне от земя - 6х100, 5х100.
  4.1. Планк с повдигане на противоположни ръка и крак - 60 с, 40 с.
  4.2. Скотово сгъване с дъмбел - 8х25, 5х25 кг (на ръка).

Набързо сутринта преди работа.

Положително:
  - Като цяло приличен обем, особено на набиранията.
  - Вдигнах тежестта на тягите и борческите обръщания, без някакви осезаеми неприятни усещание.

Отрицателно:
  - В края лимитиращият фактор се оказаха не кръст, гръб или хват, а мазолите - боляха ме както тези на дланта, така и на пръстите.
  - Прогресът е по-бавен, отколкото ми се иска, но е точно толкова бърз, колкото са усилията, които влагам в тренировките, така че положението е предвидимо и ясно. :)

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
3. По време на тренировка - 15 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Сутрешна тренировка, а иначе последен понеделник преди отпуска....

Храна:
Бум!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.07.15 22:43.

13.07.15
12:14

казано от Boby_ на 11.07.15, 19:30:

Днес калориите ще идат по дяволите. Минах през едно магазинче “Бирен свят” и си взех цвикл Arcobräu, хефевайзен Leikeim и нещо, което е обозначено само като вайзен в тъмна кафява бутилка като от 1986-та, но като гледам съдържанието, е вайс дункел. Марката е Bamberg. Съдържанието ще го видя какво е по-късно - сега съм на Лайкайма. :)

До нас направиха подобен магазин, вече изредих всичките чешки, който се внасят + няколко белгийски, ред е на немските ама ще се задъхам ( много са). Имат Крушовице, Гамбринус, Старобърно и Козел в ПЕТ бутилки по 1.5 литра, на доста народни цени (rock)

14.07.15
19:42

14.07.2015 г. (без силова тренировка)

Колоездене:

- 08:30 - 7,85 км за 25:46 мин, средна скорост 18,3 км/ч, максимална скорост 31,0 км/ч.
- 17:19 - 8,34 км за 28:43 мин, средна скорост 17,4 км/ч, максимална скорост 43,3 км/ч.

На отиване малко “чийтнах” заради дъжда и минах по Сребърна, вместо през Южния парк.Не ми се рискуваше нов сблъсък с мократа трева. :)
Въпреки това пак имах инцидент, този път без последствия. Каската се изплати изведнъж. Докато минавах по Симеоновско, откъдето и всяка сутрин, изведнъж се натресох в ръба на табела за предстоящ ремонт, поставена над тротоара и края на платното съвсем наскоро. Дори още не бяха премахнали защитния найлон отпред. Не знам какъв е стандартът за височина, но тази не беше на повече от метър и осемдесет - деветдесет. Като пешеходец също съм се удрял в табели, но при скорост 20-25 км/ч нещата са съвсем различни. Ако бях без каска, не ми се мисли какво щеше да стане - можеше да е всичко от аркада до падане на платното на Симеоновско насред трафика.

Добавки:

Обобщение за деня:
Традиционно преди отпуска всичко се обърква, започват се нови проекти, а никой не се съобразява с това, че в България нямаме по пет човека в отдел, а даже напротив - покриваме по няколко функции.

Храна:
Рано е още.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.07.15 10:22.

15.07.15
01:48

казано от Boby_ на 14.07.15, 19:42:

[
Въпреки това пак имах инцидент, този път без последствия. Каската се изплати изведнъж. Докато минавах по Симеоновско, откъдето и всяка сутрин, изведнъж се натресох в ръба на новопоставена табела за предстоящ ремонт, поставена над тротоара и края на платното съвсем наскоро.

Много си расъл, Боби, много ;)

KA

15.07.15
01:57

Определено си нинджа :)

15.07.15
02:01

казано от nervak на 12.07.15, 22:37:

Преди време бащата се пребори да се вземе вода от най-близкия съсед,като всичко беше на наша сметка.Преди това си прехвърляха преписката от отдел на отдел в Община  две години...пари искат,това е ясно-но в случая имаха неприятности от административен характер,чрез различни адвокатски искове.
В Лозен от 8 години насам от закупуване на парцела,само спънки от какъв ли не род и характер,то не бе ток,вода,прекарване на улица...съдилища за незаконно построени гаражи на мястото където трябва да е улица...безкрайни истории.Местните пък разбират само от адвокати,които могат да обяснят евентуалните рестрикции които ще понесат.

Това, да вземеш вода от съсед не проблем. Важното е да нямаш взимане-даване със съсед за каквото и да било. Тъпата история е, че искаш да си имаш място, да плащаш всички данъци, да си изряден, да, да, да.. и накрая да ти кажат - “Ами, не, съжалявам, ама тук ...”

Ах, дали не бягаме всички от това? Дали не търсим начини да живеем по-спокойно, да си хлопнем вратата и да спим или да купонясваме?

Ах, ах... чака ме голям подарък в третата четвърт на годината :)

15.07.15
08:58

Между другото, тази сутрин табелата беше изчезнала. Дали някой се е оплакал, дали поставилите я са се усетили сами или е просто съвпадение с края на ремонта, но днес вече я нямаше.

А може би четат дневника ти? :D :D :D

15.07.15
10:16

казано от Вероника Налбатска на 15.07.15, 10:11:

А може би четат дневника ти? :D :D :D

Ако бях написал къде точно на Симеоновско съм се срещнал с табелата, щях да обмисля и този вариант. Но при положение, че не съм, остава да има само една такава на целия булевард (малко вероятно) или някой да следи откъде минавам всеки ден (зловещо притеснително). :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.07.15 10:16.

Или живеещите налбизо мургави братя са прибрали изоставената подвижна табела, че да не се загуби :)

15.07.15
14:43

казано от Маданеца на 15.07.15, 14:26:

Или живеещите налбизо мургави братя са прибрали изоставената подвижна табела, че да не се загуби :)

Вдлъбнатината на каската на снимката по-горе като от подвижна табела ли изглежда? :)

15.07.15
15:06

казано от Boby_ на 15.07.15, 14:43:

казано от Маданеца на 15.07.15, 14:26:

Вдлъбнатината на каската на снимката по-горе като от подвижна табела ли изглежда? :)

Те тъмнозелените си имат свои разбирания за движими и недвижими обекти.

15.07.15
15:13

Да, за тежки и леки също :)

15.07.15
21:28

15.07.2015 г.

Тренировка 21 - Бутащи (силова)

Загрявка и адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 3х120 кг.
Преден клек - 3х70, 3х100.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.

Работни серии
1. В трисети:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х145, 4x145, 3x145, 4+1х145 кг. 
  1.2. Преден клек - 5х125, 4х125, 5х125, 4x125 кг. 
  1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х72½, 4х72½, 3х72½, 3х72½ кг.

Приятно подобрение в сравнение с предния път.

Положителни:
- Легът се засилва. На раменната също отбелязвам прогрес.

Отрицателни:
- След колоезденето вчера, послле днес сутринта и накрая непосредствено преди тренировката краката бяха без кой зане колко остатъчен ресурс и бях почти на отказ на клека - нещо, което не ми се е случвало отдавна. Това ме навеждан на мисълта, че поне докато не оправя нещата с коленете, предизтощението на квадрицепсите не е лоша идея.

Колоездене:

- 08:12 - 7,91 км за 25:38 мин, средна скорост 18,5 км/ч, максимална скорост 34,8 км/ч.
- 16:00 - 6,84 км за 25:15 мин, средна скорост 16,3 км/ч, максимална скорост 28,5 км/ч.
- 17:35 - 2,22 км за 8:19 мин, средна скорост 16,0 км/ч, максимална скорост 40,2 км/ч.

Сутринта пак по Сребърна, вместо през парка. На връщане вместо да пусна пауза на Едномодото, докато бях в Лъкито, съм го спрял, затова маршрутът е разделен на две. Май ще започна да пиша обобщен дневен отгчет, вместо всеки маршрут поотделно - така няма много полза.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 14 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~61 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Последен работен ден преди отпуска и естествено се изсипа всичко, което можеше, че и малко в добавка. След работа тренировка, а след това излизахме по повод рождения ден на голямата щерка.
Утре обаче палим колата и моренце. Засега планът е да изкараме поне две седмици, но не сме обвързани задължително с това, така че ще видим.
Получих пратка от Китай. Изпращачът е доста интересен. :) Последният да затвори вратата.

Храна:
Нямам думи...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.07.15 18:32.

17.07.15
15:25

16.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта кафе, товарене на колата (почти като Тетрис, но без бонуса на изчезващите редове, когато всичко е наредено плътно), после пътуване. Минахме покрай баба ми, хапнахме. Следобед се разтоварихме, после първо плажче. Влязох да поплувам, но заливът в Лозенец е открит, а морето беше доста бурно и не се задържах дълго във водата.
Вечерта бири на терасата - първо с братовчед ми, после с кума и негова приятелка. Прекалихме, откарахме до никое време, но пък сме в отпуска, така че сега е позволено. ;)

Храна:
Много пиене, по-малко ядене.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.07.15 15:26.

17.07.15
18:45

17.07.2015 г.

Тренировка 22 - Дърпащи (силова)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 4x60, 3х120 кг.
Набирания с раменен хват - 3.

Работни серии:
1. В кръг:
  1.1 Мъртва тяга - 5х180, 5х180, 5х180, 5х180 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 5х30, 5х30, 5х30, 4х30 кг.
  1.3. Гребане с едностранно натоварен лост - 5х60, 6х60, 6х60, 5х60 кг. (без тежестта на лоста)

Следобедна тренировка в една явно новооткрита в Лозенец зала с “отделеня” за бойни спортове (включително клетка), тежести (за съжаление със страшно много уреди, но с много малко свободни тежести) и нещо като кросфит секция. Като цяло е бедничко, но пък на въздух се тренира много приятно.
Лостът беше със заварени невъртящи се кобури, което създава доста неприятно усещане при тяга, но не е драма, когато хватът държи. Набиранията с 30 кг поради липса н пудовка 32 кг, каквато докараха точно като приключвах. Гребането пък с едностранно натоварен лост, защото нямаше достатъчно голям дъмбел.

Положителни:
- Доста доволен съм като цяло. На тягата си изпълих обема, макар и с неизвестни тежести и лост.

Отрицателни:
- Нищо конкретно за отбелязване.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
4. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Сутринта на плаж, после мързелив обяд на капанче. Следобед ходихме до Царево да понапазаруваме, след това тренировка, а сега се захващаме да печем кюфтенца и пържолки.
На плажа поплувах няколкостотин метра (отбелязвам си да проверя на гугъл мапса разстоянието).

Храна:
Прилично количество с мъничко алкохол (една бира и малко уиски).

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.07.15 15:58.

KA

18.07.15
13:03

Хех аз точно след някоя и друга седмица мисля да съм там, понеже никога не съм отсядал в лозенец и ей така малко, колебаех се за царево също. Тъкмо ти ще даваш инфо за фитнесите там, този на откритото е супер идея, особено сутринта ще е много готино.

18.07.15
16:33

казано от kaloyan на 18.07.15, 13:03:

Хех аз точно след някоя и друга седмица мисля да съм там, понеже никога не съм отсядал в лозенец и ей така малко, колебаех се за царево също. Тъкмо ти ще даваш инфо за фитнесите там, този на откритото е супер идея, особено сутринта ще е много готино.

Миналата година този в Лозенец го нямаше и тренирах в една дупка в Царево - беше в мазе без прозорци, на собственика му се свидеше да пуска климатика и вътре ставаше сауна в буквалния смисъл - огледалата бяха толкова замъглени от конденз, че водата се стичаше на струйки по тях. Освен това беше абсолютно натъпкана теснотия почти без място за тяга. Като вадех магнезия, ме гледаха на кръв, но не ме изгониха. Аз си почиствах всичко след себе си, де, така че явно съм издържал теста. :) Иначе уреди, лостове и тежести имаше достатъчно. Името на залата е “Фитлайн, а адресът е ул. “Хан Аспарух” 41, ако те интересува.
Сега този откритият на Лозенец пък страда от липса на лостове, а и тежестите са малко, но докъм 250 кг ще се съберат. От друга страна пък да тренираш на въздух и на широко си е кеф. :)

18.07.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
Около 1280 метра за 40 минути с редуване на 30 кроул и бруст през 30 вдишвания.

Нещата в морето са различни от тези в басейн - плаваемостта е много по-голяма, отколкото в сладка вода, а разстоянията - малко по-трудно измерими. :) Все пак гугъл пак се намеси и ми измери маршрута - окооло 320 метра в едната посока. Днес го завъртях 4 пъти, така че трябва да съм изплувал към 1300 метра.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта плажче, хапване на “Пънчетата” с няколко бирички. На прибиране намерихме голям супермаркет в Лозенец, където имаше Бенедиктинер и сега неминуемо продължавам с биричките на сянка на терасата. :)

Храна:
Рано е още, но на Пънчетата зареждат месо някъде от околността малко навътре в Странджа и свинското, както и кюфтета, са страхотни. Правят едни свински мръвки с гъби и лук на тиган, които може да прецака всяка диета. Общо взето днес на обяд се опитах да изям всички странждански слонове на света (надявам се, че не успях), като ги полях щедро с бира, а съм далеч от приключване. Отпуска е все пак. :)
П. П. Докато съм на море, само ще регистрирам храната, без да се задълбочавам в конкретни сметки.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.07.15 00:39.

Със сигурност готвят вкусно щом си преплувал 4пъти до там за да не се блъскаш в навалицата по брега и да губиш време.. :D Представям си ако имат и от твоите бири с особени чешки имена :D Да си почиваш и заради мене, че аз това лято няма да закача :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1