Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

31.07.15
14:23

казано от nervak на 31.07.15, 13:30:

Моите наблюдения са ,че мъжете са доста повече от жените и по-занемарени.Повечето жени  след раждане,са по-пълни...а после 2-3 години неотлъчно стоят до това дете-кога да погледнат себе си?Поне за тях има оправдание...

При хората на средна възраст е така, но аз тази година на морето видях млади двойки/семейства на по 30-35 години и определно мъжете бяха в много по -прилична форма от жените, не че мъжете приличаха на потомци на Аполон, но бяха в някакви нормални граници на затлъстяване. При жените, в хотела обаче, беше трагично положението според мен. Имаше даже една  в басейна, прменена с цял кафеникъв бански, като първоначално отдалече помислих, че в хотела са организирали някъв атракцион с тюлен. Иначе същата тази хубавица я видях на закуска да мята в чинията с завидно умение, звидни количества храна.
Пък може и в хотелът дето бяха да са се струпали най-лакомите и мързеливи жени в страната, но определо до сега не бях виждал такова стълкновение на целолит.
Иначе, за младите майки не съм съгласен. Която има мерак, след раждане отслабва. Жена ми беше 49 кила като забременя и стигна 82-83 кг. преди да роди. На 3-4 месец след раждането беше 57-58кг., на 5 -6 месец 52-53кг. Имам няколко познати, които качиха доста покрай раждането, но в период от година след него си върнаха първоначалните килограми и то не защото са някакви физически феномени, а защото искаха да остслабнат и си правиха сметката с храненето.
Според мен човек просто не трябва да изпуска момента. Аз също съм много лаком, но и суетен за добро или за лошо, и колкото и да се тъпча и прекалявам с храната на моменти, винаги се ограничавам, когато стигна едно ниво, тегло, вид, на които не се харесвам и намалявам храната.

31.07.15
20:37

казано от Иван Марков на 31.07.15, 10:01:

Даже навлезнах и в света на бирата от чисто любопитство, подтиквано донякъде от дневника на Боби :) , Та пих ” Златен Фазан”, “Златопрамен”, “Бътвайзер”, “Козел” и “Гамбринус” мисля,че беше. Като цяло за първи път бира да ми хареса, може би защото беше по-лека и по -  малко газирана, единствено козела и гамбриниуса ми бяха малко по-горчиви, но и те вървяха.

Ей, какво име ми е излязло! :) Трябва да се взема в ръце.
Чешките са добри - ароматен хмел, лека горчива жилка... Но в последно време съм на немски бири и то не лагер, а хефевайс и дункел вайс. :)

казано от Иван Марков на 31.07.15, 14:23:

Жена ми беше 49 кила като забременя и стигна 82-83 кг. преди да роди. На 3-4 месец след раждането беше 57-58кг., на 5 -6 месец 52-53кг.

Тук въпросът е друг - кой и защо е оставил жената ти да качи над 30 кг по време на бременността. Нормалното наддаване е 10-12 кг. 15 вече е твърде много. Ти говориш за двойно повече. Това бременните да се ограничават в храната и да се хранят разумно и рационално не е Анатема, а задължително условие за нормално възтановяване после. Тия бабешки глупости, че бременните жени трябва да ядат всичко, което им се яде, са толкова вредни, колкото и тъпкането на децата, че да не са слабички.

31.07.15
21:34

Положението по плажовете наистина е страшно, щом аз като отида на плаж добивам самочувствие, че се оказва, че имам пропорционално, релефно и хубаво тяло :D

01.08.15
08:41

казано от Boby_ на 31.07.15, 20:37:

казано от Иван Марков на 31.07.15, 14:23:

Жена ми беше 49 кила като забременя и стигна 82-83 кг. преди да роди. На 3-4 месец след раждането беше 57-58кг., на 5 -6 месец 52-53кг.

Тук въпросът е друг - кой и защо е оставил жената ти да качи над 30 кг по време на бременността. Нормалното наддаване е 10-12 кг. 15 вече е твърде много. Ти говориш за двойно повече. Това бременните да се ограничават в храната и да се хранят разумно и рационално не е Анатема, а задължително условие за нормално възтановяване после. Тия бабешки глупости, че бременните жени трябва да ядат всичко, което им се яде, са толкова вредни, колкото и тъпкането на децата, че да не са слабички.

Боби, напълно съм съгласен, че не е нормално качването на 30 килограма по време на бременност, а аз не съм изобщо на мнение, че бременните жени трябва да ядат всико, а точно обратното трябва да спазват по-здравословен режим. 
Проблемът дойде от обстоятелството, че преди да разберем че бременна, пушеше по 2, някой път и по 3, кутии цигари на ден, които спря почти изведнъж. Та като й се пушеше хапваше, общо взето замести цигарите с хранене, но нямах против да качи някое и друго килце отгоре, докато отказва цигарите, та като ги замести с повече хранене, не съм й правил забележки.  А на нея много и се пушеше...

Иначе по погрешка вместо “подтиквано от дневника на Боби” бях тръгнал да пиша от бирарията на Боби :)

Мнението беше редактирано от I`M на 01.08.15 08:43.

01.08.15
12:35

казано от Иван Марков на 01.08.15, 08:41:

Иначе по погрешка вместо “подтиквано от дневника на Боби” бях тръгнал да пиша от бирарията на Боби :)

Имаш една бира по избор от мен за новото заглавие на дневника ми. :D

02.08.15
14:30

Тренировка:
1. Лег -  6х100кг., 5х110кг.,8х90кг., 8х80кг.
2. Полулег - 4х70кг.
3. Лег на машина - 4х8-10кг.
4. Военна преса - 4х8х30кг.
5. Странично разтвряне на скрипец- 4х6-8

По план смятах да започна да тренирам от утре, но утре ще ходим да избираме с жената разни паркети, пердета, бои и т.н, та си казах -утре само с планирането ще си  остана и  тази сутрин скочих до фитнеса. Реших да променя малко програмата. Без двусети, без интервални тренировки, връщам се на добрия олд скул сплит. Схемата ще е гърди, гръб и крака, като рамената ще са плаващи. Някой път ще са към тренировката за гърди, друг път ще се тренират с краката или с гърба. Самата тренировка днес  беше много зор, но очаквано след две седмици издевателства над тялото с храна и пиене.

Храната днес е все още отпускраска, като количества на приет протеин сигурно ще съм около 250 грама/кг. От утре ще възобновявам и фастовете, че на тези оул инклузив пакети най-дългия прозорец през, който не съм приемал калории е около 6 часа - по време на сън. Тази сутрин бях около 93.5 килограма, та близо 4 кила за две седмици съм качил, но смятам че почти всичко качено е водна задръжка.
Ще си поръчам някаква суроватка, главно да ми задоволява глада за сладко вечерта, за това и при избирането вкусът ще е най-определящ. Сигурно ще взема ягодката на синтракса или двойния шоколад на пюра. Чуда се и за шоколада на фармафреака, който също ми хареса, като в крайна сметка клоня към синтракса май.
От утре съм на работа и то първите дни ще е лудница защото ми са се струпали доста задачи, които естествено са с изтичащи срокове за изпълнения, даже някои още утре и отсега се приготвям психически. Общо взето това е!
Музика подхождаща на настроението ми :)

Винаги има начин, ако искаш.... Детето спи през по-голямата част от времето, все може да се измисли нещо вкъщи........

03.08.15
21:23

казано от Севдалина Тасева на 03.08.15, 17:00:

Винаги има начин, ако искаш.... Детето спи през по-голямата част от времето, все може да се измисли нещо вкъщи........

Предполагам, че е насочено към друга тема/ дневник, още повече, че моето дете определено не спи през по - голямата част на деня ;)

Днес като за първи ден след отпуска мина учудващо добре, което сериозно ме накара да се замисля за утре. Малката замина за второ море с дядо й и баба й, та с жената си припомняме ергенските  години. Даже докато тя готвеше, аз мацнах едната стена с боя, след това вечеряхем и сега ще се гушнем и ще гледаме един не чак толкова романтичен сериал, включващ сцени с доста неромантично леене на кръв.
Днес си направих фата - около 22-23 часа.
Ходих да си купя хляб от пекания в кауфланд, че нямаше как да направим за вечерта и видях, че пъстървата им е на промоция, та реших и въпроса с вечерята. Пъстърва леко намазана с зехтин на скара, зеленчуци задушени с масло, комат ръжено-пшеничен хляб, не знам колко е здравословно, но определено беше много вкусно.
Жената си сипа биричка и ми вика “Дай да ти сипа 50 грама джони” за наздраве, замислих се, ама в крайна сметка си бях казал от понеделник затягам малко положението след отпускарските изпълнения и джонито ми се видя по - “черно” отколкото трябва да бъде, та си сипах водичка, която така приятно изпоти халбата/пия вода в голяма халба/ и така ми утоли жаждата, че тази вечер “спряхме да ходим”.  Видимо  е и от поста, че съм в доста весело настроение, като за 2-3 халби вода е супер даже. Това е !

Мнението беше редактирано от I`M на 03.08.15 21:26.

04.08.15
21:03

Тренировка:
Хубава загрявка на ядро/ кръст.

1. Набирания с раменен надхват - 3х8СТ
2. Набирания на успореден  хват - 3х4
3. Гребане с дъмбели/едновременно/ от полулег - 3х8х24кг./на ръка/
3. Хоризонтален скрипец с тясна ръкохватка -3х8
4. Широка тяга -3х6х30кг.

На набиранията добре тръгнах. На успоредния хват имах сила в гърба, но много бързо ми се вдървиха предмишниците и блокирвах още на второто повторение. На широката тяга лек дискомфорт в кръста. Може би трябваше да започна само с лоста. Когато имам възможност, ще се снимам за да видя как  е стойката ми погледнато отстрани.

Храната след около 22 часа фаст:
1. Пилешки гърди на скара, домати, краставици, сирене и зехтин, ръжено - пшеничен хляб.
Преди лягане ще хапна сигурно и 1-2 праскови с кофичка кисело мляко.

Не пия вода по цял ден, дори и на зор. На работа за цяла седмица съм изпил литър вода и то на зор. Просто не изпитвам  грама жажда. Вкъщи, обаче, с вечерята изпивам около 2 литра и преди лягане още два, та правя по около 4 литра на ден, но общо взето само вечер.
Денят отново мина леко и добре, чак взех да се плаша. Общо взето това е за днес.
Нямам батерия на кантара и не съм теглил храната, но визуално количествено изглежда така :

Мнението беше редактирано от I`M на 04.08.15 21:06.

05.08.15
20:44

1. Грах със свинско и доматен сос/ 400 хайнц консерва, 600 грама свинско каре и 0,3 л. д. доматен сос, зехтин/, ръжено-пшеничен хляб, праскова, сълкъм бяло десертно грозде от по-едрото. Малко по-късно кисело мляко /лакрима/ с малко стафиди.

От храната за вечерята съм изял 2/3 от общото количество. Свинското с грах стана много вкусно. Жена ми определено знае и може да готви.
На работа лека, полека взеха да си изкачат проблемите, къде стари, къде позабравени, еъде нововъзникнали, общо взето наближава края на спокойствието.
Като разбрах за дисковата херния и казах на работата ми поръчаха нов стол. Кожен, въртящ се,  с висока облегалка и правилна форма. Всичко добре, ама като се отпуснах и облегнах по-стабилно на него желязото, което свързва облегалката и седалката и ги държи да не се разтягат, така се разгъна, че щях да падна наобратно. Съдейки по шевовете и кожата столът не е от най-евтините, ама явно е направен за жени или за мъже приличащи на жени. Та в крайна сметка сега ми сложиха олд скул стол, като в училище едно време, само дето е тапициран и да си кажа по-добре ми е стойката с такъв стол. Облягам се без проблем и го чувствам  супер стабилен.
Днес разбрах, че било ден на бирата - няма да посочвам източника на информация :) Случайно видях една чешка бира, която излезна внос и си е бутилирана в Чехия. Въпреки, че беше евтина от любопитство я взех и честно казано останах много приятно учуден и не се стигна до “застраховката”.  Успях да ударя и една втора ръка с боя на стената. Общо взето това е.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.08.15 20:45.

06.08.15
20:28

Тренировка:
Загрявка ядро/кръст.

1. Полулег - 8х50кг.,8х70кг.,8х90кг.,8х80кг.
2. Лег от обратен наклон - 3х8х90кг.
3. Лег на машина - 3х8
Супер серии брадфорт преса и странично разтваряне с дъмбели - 3х6-8х20кг. +3х6-8х6кг.

Днес трябваше да правя крака, ама така ме мързеше, че реших да правя едно от малкото упражнения, на което може хем да си лежиш, хем да тренираш.

Храната след около 21-22 часа фаст:
1. Пилешки гърди на скара, ориз/бял/ с зеленчуци и масло/ на фурна/, ръжен хляб, салата/ обичайното - домати, краставици, сирене и зехтин/
2. Доза протеин с прясно мляко, кофичка к. мляко с шепа стафиди.

Сега като започчнах да пия протеин очаквам до края на другата седмица да кача поне 2-3 кила  мускулна маса :)
На работа възникнаха няколко интересни въпроса и общо взето денят ми мина в четене и проучване. Днес съм на водичка и оставих жената да се бори сама с  козлите/ не че и трябваше някаква помощ, сигурно до края на вечертя ще унищожи цялото стадо/
Общо взето това.
Иначе като  казах на жена ми - направи ми малко ориз, ама наистина  малко  - ми сервира това :

07.08.15
20:43

Храната след  около 21 часа фаст:
1. Две големи телешки кюфтета, малка свинска пържола, малко ориз със зеленчуци и зехтин, обичайната салата, малко препечен ръжен хляб, препечен толкова -  колкото да разтопи маслото по него, една праскова.
Преди лягане - доза протеин с прясно мляко, к. кисело мляко с шепа стафиди.

Поработих малко повече днес, но в сравнение с преди отпуската си беше като разходка в парка. Та първата работна седмица, след отпуска, протече много леко. В понеделник обаче имам една  сериозна оперативка и една по-важна среща, а ако приключа навреме, ще трябва да извърша и една вътрешна проверка, та ще започне ударно и динамично другата седмица.
Утре съм се разбрал с един приятел да разглобим секцията в хола и да я натоварим, заедно с холовата гарнитура в буса и ... за подпалки за ракия. След това ще се хвана да боядисвам, та събота и неделя най-вероятно ще пропусна тренировката, въпреки, че утре рано сутринта ще се опитам да скоча до фитнеса, преди да я подкараме. Общо взето е това.

И когато става въпрос за  хардкор:

08.08.15
17:35

Тренировка:
1. Преден клек - 10х20кг., 10х30кг., 8х40кг., 6х30кг.
2. Български клек - 3х6-8 на крак.
3. Бедрено разгъване - 3х10
4. Набиране с подхват  -10,8,6
5. Набиране успоредка -5,5

Предния клек ми беше добре, но не исках да рискувам с по-големи тежести. Бавно и постепенно ще ги карам нещата. На българския клек взех да свиквам вече с формата и да пазя някакъв баланс, та ще пробвам скоро с диск. Набиранията на успоредка, не знам защо се получава така при тях, но все ми се вдървяват предмишниците. Тренировката се получи интензивна, защото бързах и не разполагах с много време, та съкратих почивките доста от плануваното. За първи път ми се случи толкова рано сутринта да има такава навалица във фитнеса, което донякъде ме разочарова, но не е болка за умиране.Направих някой клип на набиранията, ако не ме домързи ще ги кача.
Сега обаче кръстът яко ме стегна и лежа. Тази секция дето я разглабяхме беше дълга 4 метра и от старите секции - демек плоскостите тежат 5 пъти повече от сегашните пдч-та. На всичкото отгоре нашите като се запънаха да не се хвърля, че  е супер секцията и че ще я ползват, ми отвориха много допълнителна работа. Свалихме я от апартамента после я качвахме  до втория етаж на къщата и съм напълно убеден, че скоро ще ми кажат да я свалям да се хвърля или баща ми да я изгори, когато вари ракия. Холовата гарнитура и тя руска гордост на мебелосглобяването - 100 кила, та я въртяхме по супер тясното стълбище, абе с две думи видя ми се сметката. Така исках да разглобя всичко на парчета и да го хвърлим, ама нали всичко трябва да става по трудния начин. Дано само да се размина  с малко болки и скованост днес.
Днес няма фаст. Някой казваше, че не можел да яде за закуска пържоли, аз сутринта към 9:30ч. си опуках две свински пържоли с две телешки кюфтета и хич не ми пречеше ниското положение на слънцето. Сега за вечеря - телешка наденица и свински кюфтета да разнообразя малко от свинските пържоли и телешките кюфтета и за десерт малко сладолед - литър с мед и орехи.
Ако утре имам късмет и мога да се движа свободно, ще подхващам по-серизоно боядисването, сега когато поразчистихме малко излишната мебел. Това е !

09.08.15
19:41

Днес отново няма фаст. Храната е предимно от месо, зеленчуци и много плодове.
Успях да боядисам тавана, като утре ще или вдругиден ще го мина още една ръка. Доста време изгубих в местене на холовата гарнитура и двете маси и докато ги покрия с найлон, така че колкото и да пръска, да не се изцапат.
Принципно не описвам добавките, които приемам, а те са: омега 3, магнезий и цинк, мултивитамини, дхеа, бцаа, бърнер, и от 2-3 дни протеин. Като ще продължа да приемам само омегата, бцаа-то и протеина и то само  в случай че ми убива глада за сладко, ако като го пия вечер и продължавам да си ям и сладко не виждамк смисъл от него.
Като човек, които не пие кафе и изобщо всякакъв вид енергизиращи напитки и стимуланти, очаквах поне някакъв ефект от фармафреака, ама не, нищо. Никакъв прилив на енергия не усетих и като цяло с него и без него резултатите са едни и същи, само дето хвърлих едни пари на вятъра. Бяха ми пратили мостра на някакъв протеин на амикс и много ми хареса вкуса/банан/ супер лек и приятен. Та другия път ще си поръчам протеин на амикс/ ако взимам де/.
Малката се върна от море днес и игра с нея ще ми е заниманието тази вечер. Това е !

Още един голям си отиде. R.I.P. Sean P.

Мнението беше редактирано от I`M на 09.08.15 19:43.

10.08.15
21:14

Тренировка
Загрявака -кръст,ядро и рамена
1. Лег  - 20х20кг., 6х100кг.,5х110кг.,8х100кг., 15х60кг./КВВ/
2. Полулег - 2х6х80кг.,6х90кг.
3. Кофички широко със задържане - 3х6
4. Кросоувър - 3х8
Планк - около 90 сек.

Явно съм натрупал умора в рамената, която усетих още на първата серия лег. Оставих ги за тренировката за гръб или крака, а и отделно кръстът си ме стяга, та днес ги пропуснах.

Днес спряхме на обяд в един ресторант, че колежката искаше да обядва/ тчва тези жени все са гладни и все не могат да изкарат малко без храна/, та на мен ми е тъпо да седна в ресторант и да стоя  само на една вода и хапнах една пилешка супа/не беше лоша между другото/. В резултат май не вързах и 16 часа фаст.
За вечеря: - пилешки гърди с картофи на фурна. След малко доза протеин  с прясно мляко и една праскова.
Иначе за сега съм доволен от формата/визуално/ и забелязвам, че колкото и да се тъпча с боклуци, ако спазвам що годе приличен режим, за около месец влизам в формата, която искам. Това е !

12.08.15
20:57

Храната вчера след около 22-23 часа фаст:
1. Кашквал пане, ръжен хляб, розови домати, сладолед, боровинки
2.  Протеин с прясно мляко.

Храната днес:
Закуска -  Кисело мляко 4,5%, овесени ядки, лешници и стафиди, доза протеин с прясно мляко.
Обяд  - 200 грама ориз със зеленчуци, 200 грама пилешки дроб по селски.
Вечеря - голяма пържола от врат на скара, кърначета с.п., ръжен хляб, сладолед и пресни боровинки.

Вчера, по обяд, ме удари един от най-големите пориви на глад, които съм имал от доста време насам. Как да е изкарах си фаста, но днес се събудих с мисълта за кисело мляко с овес и си направих кисело мялко с овес. Между другото, киселото мялко на маджаров и може би донякъде вереят,а най-ми се доближават на вкус  до домашното кисело мляко, което правихме едно време. Днес трябваше да тренирам, но в крайна сметка боясисвах стените в лилаво, а освен ремонта имам и други анагжименти, които ми поглъщат цялото свободно време, а и енергия. Утре обаче се надявам да направя някое и друго набиране и малко хаустна тяга с лоста. Май, май е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.08.15 20:57.

13.08.15
21:26

Тренировка:
Вело + загрявка ядро/кръст
1. Набирания с р. надхват - 5СТ, 5х10кг., 4х20кг., 3х30кг., 8СТ
2. Набирания успореден хват - 3,4,5
3. Вертикален скрипец с широк хват- 4х8-10
4. Гребане на машина - 3х8-10
Планк - около 2 минути.

Малко по - лека тренировка с по-големи почивки, но една приятелка беше с мен и й показвах някои упражнения, а и правихме мухабет, та се разтегна тренировката. Клекът и е много труден и свива колената, но има желание и воля, та смятам че ще свикне. Тея набирания успореден хват явно не ги правя нещо както трвябва, защото все блокирам на тях.

1. Гювече с телешка наденица, малко ръжен хляб.
2. Доза протеин с прясно мляко.
Днеска някакси “фънки” ден, та ми е  непосилно да го опиша като усещане. Отбелязвам, че ставам все - по зле със съня, който все повече  намалява. Най-гадното е през почивните дни, когато се събуждам във времевия прозорец между 5 и 7 часа и се чудя какво да правя. Общо взето това е !

Страхотно парче:

14.08.15
20:22

Тренировка:
Загрявка  ядро/кръст/ рамо.
1. Полулег - 8х60кг.,8х70кг.,5х100кг.,3х110кг.
2. Лег КВВ - 5х100кг.,5х110кг., 12х80кг.
3. Лег на машина + кросоувър

Днес реших да направя една тренировка на гърдите, че събота и неделя не знам дали ще имам възможност, а може да пропусна крака, гръб, рамо и т.н., но гърди не.

Храната след около 21 часа фаст:
1. Пилешки гърди на скара, свинска наденица на скара, ръжен хляб, кетчуп, малко макарони на фурна.
2. Протеин с прясно мляко.

Макароните на фурна не влизаха в сметките, ама като видях златистата яйчена коричка с наръсени , малки искрящи  като диаманти, кристални захарчерта по нея, ми се стори доста привлекателна гледка, която подчертана с носещият се във въздуха аромат на масло, за мен си беше неустоима.
Като цяло лек ден с една глупава оперативка и една лежерна среща, направо супер си беше този петък. 
Количеството на храната определено не  е много:

15.08.15
19:30

Храната след около 16 часа фаст:
1. Свинска пържола на скара, ръжен хляб, кетчуп, диня и една праскова.
2. Яйца по панагюрски/ама ще си ги ям у нас/, ръжен хляб, диня.
3. Доза протеин с прясно мляко, к. кисело мляко 4,5 % със шепа стафиди и малко д. сладко от боровинки.

Напоследък горе-долу бивам с храната.
Тъкмо ми свърши сладкото от боровинки миналата седмица и тази ми донесоха новата партида балканкси боровинки/то май полски няма/, та направихме новата партида сладко. Сега ще купя и малко малини за сладко от малини. Направихме вече от ягоди, даже плодът от домашната вишна може да не отиде на сладко тази година.
Днес успях и да довърша с боядисването на хола. Следващата стъпка е да купя паркета и да се разбера, кога ще могат да го монтират. Секцията почти съм я измислил, като останаха само някои неща за които се колебая и ще поръчвам да  я правят. Относно ти ви то  се чудя само дали да си взема 55 -ца афтърглоу четворния амбилайд  или 55-ца от извитите на самсунга.Принципно не харесвам продуктите на самсунг, ама на бабата самсунга браузърът и е супер и това лазерното дистанционно е много удобно.  Много клонях към афтърглоуа, но ми казаха че новите филипси много фира давали. Моят е от първите ледове и нямам никакви проблеми, още си работи супер.. Така или иначе за ти ви то не бързам, а може дори да изчакам и коледните промоции. Общо взето е това.

Иначе реших да се съберем с най-близките приятели и роднини, за да се видим и да хапнем и пиинем за здраве, че живота си върви и покрай всичко друго забравяме най-важните неща, та  в тази връзка взех това:

Мнението беше редактирано от I`M на 15.08.15 19:38.

17.08.15
20:58

Днес си скъсах шортите от трениране:
Загрявка - вело + ядро/кръст.

1. Преден клек - 8х20кг., 8х40кг.,8х50кг., 15х20кг.
2. Български клек - 6х5кг., 6х10кг. и тук дойде момента с късането на шортите и края на тренировката.

На предния клек неочаквано добре, но отново не ми се рискуваше с по-големи тежести. На българския клек едно повторение, второ и хръц. Викам не е много спуканото, ще мога да си довърша тренировката. Да, ама не. На втората серия, цепката прогресивно взе да се придвижва към пъпа и въпреки че бях уверен в здравината на боксерките, реших да прекратя и да не си развявам автобиографията пред непознати. Изчаках тренировъчния партньор да приключи и права линия към колата и вкъщи.

1. Агнешко, малко ръжен хляб с кетчуп, 5 масленки с бадеми
2. Прясно мялко с доза протеин.

От вчера остана малко агнешко, че днес го довърших. Донесоха ми един килограма маслени сладки с бадеми/22% съдържание на бадеми/. Толкова са вкусни, че хапнеш ли една, хапваш второ и ...едвам се спрях на 5, а аз дори не обичам масленки, но така приятно са “натъпкани” с бадеми, че е супер вкусна комбинацията.
Вчера за първи път, от над година насам, пих безалкохолно -1л кола и от няколко месеца вино - чаша просеко. Доста и сладки ядох, но пък от друга страна телефона изписа, че съм си подобрил рекорда на крачките. Иначе агнето, то чисто шиле -35 кила, беше станало мозък и изобщо не миришеше на овца. То верно и от на брадчет ми един приятел дето ги гледа на балкана и ми го избраха, но наистина нямаше от характерния дъх за месо от този вид животно.
Днес обаче цял ден ми е супер заспало и уморено, може и от времето да е, не знам. Даже в момента ми се спи, което е нехарактерно за мен. Общо взето това е !
Баш майстора :)

17.08.15
22:20

Това с шортите си е класика...
Ама какво правиш с тази баданарка?

18.08.15
11:32

казано от nervak на 17.08.15, 22:20:

Това с шортите си е класика...
Ама какво правиш с тази баданарка?

Аз си мацам само с баданарка, бавничко, без зор, даже ми действа успокояващо.  Жената и тя ми вика защо не боядисваш с валяка, а наистина с баданарката ми е екстра :)

18.08.15
12:05

казано от Иван Марков на 17.08.15, 20:58:

Иначе агнето, то чисто шиле -35 кила, беше станало мозък и изобщо не миришеше на овца. То верно и от на брадчет ми един приятел дето ги гледа на балкана и ми го избраха, но наистина нямаше от характерния дъх за месо от този вид животно.

То ако не дъха на овца за кво да го ядеш ;) ? Само ако знаеш овнешка пастърма на тиган какво мезе е...Или пастърма от пръч(тва вече е малко екстремно и не е за всеки де) :D

18.08.15
13:05

казано от James Hinks на 18.08.15, 12:05:

казано от Иван Марков на 17.08.15, 20:58:

Иначе агнето, то чисто шиле -35 кила, беше станало мозък и изобщо не миришеше на овца. То верно и от на брадчет ми един приятел дето ги гледа на балкана и ми го избраха, но наистина нямаше от характерния дъх за месо от този вид животно.

То ако не дъха на овца за кво да го ядеш ;) ? Само ако знаеш овнешка пастърма на тиган какво мезе е...Или пастърма от пръч(тва вече е малко екстремно и не е за всеки де) :D

Принципно на мен нито ми пречи, нито ми достсвя някакво огромно удоволствие овчия  дъх на месото, обаче голяма част от членовете на семейството не могат да го понасят и нямаше да ядат от агнето, та добре че се случи че нямаше характерния дъх . Иначе аз агнешката дроб сърма я харесвам повече и от месото :)

18.08.15
20:18

храната след около 22 часа фаст:
1. Четири яйца на очи с кашкавал и сирене, пържени в масло, комат многозърнест хляб, 400мл. салдолед с малко фъстъци и стафиди, три ш. бонбона сушард с лешник.
2. Доза протеин с прясно мялко.

Храната бива. Яйцата станаха много вкусни. По отношение на сладоледа  - взимам си една купа, греба няколко лъжици от кутията и слагам в купата, след това сипвам фъстъци и стафиди от пакетите. Самият сладолед е с орехи. Почвам с удоволствие да “пиля” с лъжицата в купата от сладоледа и по едно време усещам нещо твърдообразно да ми се мота по устата. Помислих, че е някаква черупка от орех от сладоледа. Та набарах го измежду храната и го извадих и за мое очудване не беше черупка, а телче/strips/ за телбод. Не знам от сладоледа ли, от стафидите ли или от фъстъците е попаднал, но пределено ме изненада. Добре, че го усетих, че можеше да направи някоя беля. Иначе в последно време съм взел да купувам от тези пеканите ръжени и многозърнести хлебчета на лидъл и кауфланд и много ми харесват на вкус и  в тази връзка не съм правил/ не са ми правили/ скоро хляб. Отбелязвам употребата на много сол, било тя и хаималайска.
Днес доста СКАПАН ден на работа, та няма да изпадам в особени коментари. Поне след работа избрахме паркета и первазите. Уговорихме дори и дата за монтаж. Донякъде единственото, което не ми допадна особено е че цвета, които харесахме бе наличен единствено за первазите с клипси, а аз исках да слагам от модела без, ама това да е.
Напоследък имам някаква странна мания да си снимам храната, барем да готвех нещо:

Мнението беше редактирано от I`M на 18.08.15 20:19.

казано от Иван Марков на 18.08.15, 20:18:

храната след около 22 часа фаст:
1. Четири яйца на очи с кашкавал и сирене, пържени в масло, комат многозърнест хляб, 400мл. салдолед с малко фъстъци и стафиди, три ш. бонбона сушард с лешник.

Храната бива. Яйцата станаха много вкусни. По отношение на сладоледа  - взимам си една купа, греба няколко лъжици от кутията и слагам в купата, след това сипвам фъстъци и стафиди от пакетите. Самият сладолед е с орехи. Почвам с удоволствие да “пиля” с лъжицата в купата от сладоледа и по едно време усещам нещо твърдообразно да ми се мота по устата. Помислих, че е някаква черупка от орех от сладоледа. Та набарах го измежду храната и го извадих и за мое очудване не беше черупка, а телче/strips/ за телбод. Не знам от сладоледа ли, от стафидите ли или от фъстъците е попаднал, но пределено ме изненада. Добре, че го усетих, че можеше да направи някоя беля. Иначе в последно време съм взел да купувам от тези пеканите ръжени и многозърнести хлебчета на лидъл и кауфланд и много ми харесват на вкус и  в тази връзка не съм правил/ не са ми правили/ скоро хляб. Отбелязвам употребата на много сол, било тя и хаималайска.
Днес доста СКАПАН ден на работа, та няма да изпадам в особени коментари. Поне след работа избрахме паркета и первазите. Уговорихме дори и дата за монтаж. Донякъде единственото, което не ми допадна особено е че цвета, които харесахме бе наличен единствено за первазите с клипси, а аз исках да слагам от модела без, ама това да е.
Напоследък имам някаква странна мания да си снимам храната, барем да готвех нещо:

С тази си мания аз забелязвам, може и да греша, но порциите ми се виждат много малки, скоро да не изчезнеш :)

18.08.15
20:50

казано от Станимир на 18.08.15, 20:35:

казано от Иван Марков на 18.08.15, 20:18:

....Напоследък имам някаква странна мания да си снимам храната, барем да готвех нещо:

С тази си мания аз забелязвам, може и да греша, но порциите ми се виждат много малки, скоро да не изчезнеш :)

Чак на изчезване не съм :) Определено съм намалил храната и то целенасочено, но имай предвид че чинията е доста голяма, принципно е предназначена за поставка на други чинии, но на мен си ми харесва да си ям в нея, дори и аз като гледам на снимките ми се вижда доста по-малка от действителността :)

19.08.15
21:14

Тренировка:
Загрявка - вело и ядро/рамо.
1. Лег - 12х60кг., 5х100кг.,5х110кг.,3х120кг., 8х100кг.
2. Полулег с дъмбели - 3х10х24кг./на ръка/
3. Машина - 3х10
4. Военна преса - 3х10х10,20,30кг./почивки само за натоварване на дискове/
5. Задно рамо машина- 3х8-10
Планк

Доста разтегната тренировка, но повече мухабет и внимание при изпъление упражненията натренировъчния партньор, която смятам, че доста добре се справя, малко повече залита към машините, но тренира доса интензивно. Най-важното е че й доставя удоволствие тренирането.

Обяд :  ориз с пилешко, кисело мляко със стафиди
Вечеря: Кашкавал със сирене и сметана на фурна, малко ръжен хляб.
Преди лягане:  Доза протеин с прясно мляко.
Днес кофти ден. Още от сутринта ми тръгна на зле. Изнервих се дотолкова, че да се наложи да обядвам. Много е трудоемко да работиш с хора с нисък интелект и като цяло обща култура. Тъкмо свърши работния ден и изникнаха други неприятни обстоятелства, абе
ш%б§н ден. Това е от мен!

20.08.15
20:02

Храната:
обяд - кисело мляко със стафиди
вечеря - две порции руло стефани, доматен сос, многозърнест хляб, сладолед с орехи, стафиди и фъстъци.
преди лягане - доза протеин с кисело мляко.
Сладоледа от “канцеларския” микс, но този път нямаше изненади или е имало ама съм ги изял без да усетя.

Днес отново много изнервен ден, което обствоятелство от своя страна предизвика ранно прекъсване на фаста.
От Община Пловдив спокойно могат да обявят код кафяв, защото за пореден път се осраха яко. В града няма една работеща отводнителна шахта. Навсякъде задръствания, закъсали коли, рейсове, плаващи контейнери за боклук и нито една почистена шахта. Положението на колелото на скобелева беше толкова трагично, че сигурно се е наложило да изпратят гражданска защита да спасяват проститутките от удавяне. На 6-ти септември след адата беше не по - малко весело. На баумакса/извинявам се хоуммакса - тея от къде го измислиха това име/ задръстването беше ....
Стига съм се оплаквал за тази вечер и утре е ден.
Това е едната порция от рулото:

Мнението беше редактирано от I`M на 20.08.15 20:05.

21.08.15
20:35

Тренировка:
Загрявака - ядро/рамо и гръб

1. Набирания подхват - 5СТ,5СТ, 1х40кг., 1х40кг.,1х40кг.,5х15кг.,4х15кг.,4х15кг.,5СТ,5СТ, 5СТ.
2. Широка тяга - 6х20кг.,6х50кг.,6х50кг.,6х50кг.,6х50 кг.

Всички серии набирания след първите две петици са със задържане в горно положение. На широката тяга много приятно усещах всяко трептене на мускулите на гърба, но май се надцених. След тренировка ме стегна кръстът. Днес бях сам и доста бързо и стегнато приключих с тренировката.

1. Пиле с бял ориз, малко многозърнест хляб.
2. Доза протеин с прясно мляко.

И днес нерви, но си викам няма си развалям фаста и не го развалих. Утре отново работа по вкъщи, а трябва да излезнем и да си харесаме полюлей.
Понеже наблюдавам напоследък зачестиха темите за добавки, показвам на снимката по-долу колко дръпнах за две седмици след като взех да пия протеин, а аз почти не тренирам. Предполагам, че след още две седмици ще дръпна два пъти повече, а ако взема да пия по две дози, може да няма нужда и да тренирам. Май е това.

21.08.15
20:37

казано от Иван Марков на 21.08.15, 20:35:

Понеже наблюдавам напоследък зачестиха темите за добавки, показвам на снимката по-долу колко дръпнах за две седмици след като взех да пия протеин, а аз почти не тренирам. Предполагам, че след още две седмици ще дръпна два пъти повече, а ако взема да пия по две дози, може да няма нужда и да тренирам. Май е това.

Я кажи какъв протеин пиеш, че ме заинтригува. :D

21.08.15
20:51

казано от Boby_ на 21.08.15, 20:37:

казано от Иван Марков на 21.08.15, 20:35:

Я кажи какъв протеин пиеш, че ме заинтригува. :D

Така ще разваля удоволствието на половина форум от четенето на такива интресни и ползотворни теми от типа на - .... пих еди къв си протеин, ама не го усетих препоръчай те ми някакъв друг... или колко килограма мускОлна маса ще кача за един месец, ако пия еди кой си протеин... Даже има вероятност да ми се задръсти пощата от гневни съобщения, че съм лишил хората от тази възможност. Не мерси! Ще го запазя за себе си :)

22.08.15
14:09

Храната след около 16 часа фаст:
1. Фасул на фурна със свинско каре, многозърнест хляб, една круша, три бонбона с лешник, три курабии.
За вечерта, агнешко и дробсърма, тази седмица брадчет ми поръча едно агне, та сигурно това ще ям, със задължителното кисело мляко за десерт.

Вчера вечерта, разбрах че момчето, което е починало от токов удар, поради наводнението, всъщност е един познат и ми стана много неприятно. Не, че като не е познат трагедията е по-малка, просто по-малко се докасваш до нея.
Млад човек на 33 години, си замина от беззотговорността на държавата, защото въпреки наистина силния дъжд, не бих нарекал 30 минутен порой природно бедствие. Дали ако работеха шахтите, гаража щеше да се наводни до нивото на контакта, дали ако си бяха платили софтуерната подръжка телефон 112 щеше да работи, дали ако линейката бе беше е дошла с 50 минути закуснение, щеше да бъде спасен. Гнусна история на цената на няколко човешки живота. Бог да го прости и дано почива в мир.

22.08.15
17:08

Много гадна история наистина! Лека му пръст на момчето!

23.08.15
11:32

Тренировка:
Загрявка - вело + ядро/рамена и кръст.
1. Полулег - 5х 110кг.,100кг.,90кг.,80кг.,70кг.
2. Лег с краката във въздуха - 5х80кг.,90кг.,100кг.,15х80кг.
3. Кофички - 3х8 собствено тегло.
4. Преден клек - 6х20кг.40кг.,50кг.,60кг.,40кг.

На лежанката, с изключение на 110 полулег, не съм си давал даже зор. Предния клек го увеличих малко и нямам болки, поне по време на тренировката и непосредствено след нея. Като цяло днес се чудих какво да тренирам и в крайна сметка реших лег и клек, което дори и звучи добре. Кофичките определено не са моето упражнение.
Самата моя тренировка не бе дълга, но престоя в залата беше около 2 часа. Чак сега виждам разликата между това да изглеждаш добре и да си трениран. Тренировъчният партньор много зор вижда с клякането, а днес при тягата още повече и от клека. Няма никаква сила в краката и й е трудно дори при клек със собствено тегло, но всеки тръгва от някъде. От друга страна пък жена ми, в едни от малкото и посещения във фитнеса, и бях казал да прави тяга. За първи път правеше тяга и правеше 6-8 на 30 килограма, което тогава ми изглеждаше нормално, а сега ми изглежда странно.

Храната:
1. 4 яйца с кашкавал и сирене, малко многозърнест хляб.
До края на деня комбинация от пържоли, млечни продукти, плодове и сладолед.

Вчера ходхме да си изберем полюлей за хола, с идеята да си вземем нещо семпло и обикновенно и не знам как в крайна смета взехме едно “кристално туловище”, с 10 вида крушки и дистанционно като на цифровата. Жената не знам как ще го чисти.
Търсихме определен цвят за “лайсните”на контактите и ламповите ключове, а нямаш,е та поръчвахме по каталог и сега трябва да ги чакаме да пристигнат, за да може да викна да брадчет ми да ги сложи и да приключвам с електрическите глупости.
Гледам си днес тази новата модерната закачалка за дрехи и си викам, а бе аз не съм купувал нова закачалка и си преоткрих велоаргометъра, та ще се кача след малко и на него, като слегне храната.
Хич не обичам млечни продукти :)

23.08.15
11:43

казано от Иван Марков на 23.08.15, 11:32:

Хич не обичам млечни продукти :)

лактозно интолерантните ще спрат да ти четат дневника :D

Мнението беше редактирано от Бойко на 23.08.15 11:43.

24.08.15
19:54

Храната след около 21 часа фаст:
1. Дроб сърма с овчо, многозърнест хляб, два детски сладоледа с вафлена кофичка, обичайната салата.
2. Доза протеин с прясно мляко, к. кисело мляко със стафиди.

Намирам се в много добра/подчертавам за мен/ форма и това ме стимулира да отпускам края при храненео и усещам , че скоро отново ще трябва да влизам в форма. За протокола вчера в периода 17-21 часа съм изял - 500 грама гръцки сладки, 0,5 литра сладолед,  доста домашна пита, голяма пилешка пържола, доста пилешки хапки, две салати домати  и краставици, доста диня, кисело мляко с мюсли, 200-300 грама овче и 300-400 грама мезета / луканки, пушени, сирена и кашкавал/. През седмицата горе -долу поддържам някакво прилично поведение, ама през уикенда нарушавам принципите като студентка след бутилка водка./ по мое време, сега май и бутилката  водка не трябва/

Днес ми хрумна да се обръсна, мисля че последно това значимо събитие се случи преди около 2 месеца и сега чак ми е странно да се погледна в огледалото, някакъв неприлично лъскав съм. Жената чак ме пита какъв е повода и отговорът да се харесвам на жените, май не й хареса :) Като оставим шегата на страна, днес бива денят.

“This is dedicate this to all the pretty girls, All the pretty girls, in the world And the ugly girls too…. Baby I don’t have no trouble with you fucking me
But I have a little problem wit you not fucking me ”  Все още не се е появил друг артист толкова уникален като Дърти:

Мнението беше редактирано от I`M на 24.08.15 19:57.

25.08.15
21:23

Тренировка:
Загрявка - ядро/кръст, рамо + малко скрипец

1. Набиране раменен надхват - 5СТ, 3х30кг., 1х40кг.,1х40кг.,1х40кг.,5х15кг.,4х15кг.,5х15кг., 5СТ, 5СТ, 10СТ
2. Тяга с тесен хват - 8х20кг.,6х50кг.,4х90кг.,3х90кг.,6х90кг.

Като цяло съм доволен. Набиранията смятам са добре и като обем и като допълнителна тежест. Не са нещо впечатляващо, но при лично тегло 94,8кг./ тази сутрин след вц/ смятам, че не са и толкова зле. Доволен съм, че като за последна серия успях да направя и една десятка. Всичките серии единици на 40кг. са със задържане в горно положение. Тягата май ми дойде в повече. В момента чувствам напрежение в кръста.
Храната след около 23 часа фаст:
1. Пилешки дробчета с мед, малко многозърнест хляб.
2. Доза протеин  с прясно мляко, к. мляко със стафиди.

Донесоха ми мед изваден преди 10 дни от кошера  и е доста приятен. Абе истинския мед винаги ми е харесвал.
Вече съм на последната дупка на един от коланите ми и панталоните ми падат, които преди месец и половина  - два при тегло от 90-92 килограма ми бяха леко хлабави.Отново видимо качвам в раменете, гърба и ръцете. Може би трябва да тренирам по-леко, че с този мой кофти ген, всеки път като позасиля малко тренировките и храната качвам. Или ще я карам по - айляк или ще намаля храната от към количество протеин. Нищо друго за отбелязване няма.

26.08.15
22:07

1. Една пица, една лазаня с четити вида сирена, картофи с четити вида сирена, 7 топки сладолед с карамел и стафиди, кайзер/сладкиш/, един банан и няколко бонбона морско дъно.

Накратко - абе хапнах си.

Мускулна треска на гърба от тренировката вчера, за радост болки в кръста няма.
Днес доста шибани новини и очертаващи се бъдещи проблеми в тази насока, ама няма какво да се направи към момента.

Малко по-абстрактно, но някакси кефи:

27.08.15
21:07

Тренировка:
Загрявка - ядро/кръст и рамо.

1.Лег - 15х50кг., 2,1,1,1 х 130кг., 6х110кг.,6х100кг., 15х80кг./КВВ/
2. Полулег - 10х50кг.,6х80кг.,6х90кг., 10х50кг.
3. Кросуовър през г.м. - 8х30кг.,8,8х35 кг.
4. Военна преса - 8,8,8 х40кг.

На лега всичко бутам само на ръце. На военната преса не ми е тежко, обаче ме стяга кръстта и ме е страх за повече килограми. Иначе във фитнеса един от трениращите често носи тениска с надпис на английски - не съм тук да говоря, а не спира да говори с кой ли не. Едно упражнение го прави за 15-20 минути, не че е необичайна гледка, знам че по всикчи фитнеси има такива образи, ама поне да не си купуват тениски с такива парадоксални надписи.

1. Купа леща, 4 малки свински пържоли на скара, 3 малки филии многозърнест хляб с масло, домашна туршия/правена с мед, вместо със захар/, няколко зърна грозде.
2. Преди лягане - доза протеин с прясно мляко, кофичка кисело мляко със стафиди.

Днес храната е по-прилична. Денят средна работа. Май, май е август.

Мнението беше редактирано от I`M на 27.08.15 21:08.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1