Enjoying lifting

Прескочи до:

08/09/15 - Тренировъчен ден

1)Клек до 4х1х160
2)Тяга до 5х1х180

Б/В/М - 190/145/88

Едит: Последните няколко дни се чувствам доста смачкан психически и физически , хората около мен ми казват ,че съм отслабнал ,аз не  им вярвах и днес се качих на кантара - 73,5 кг ... не знам как стана този номер при условие ,че последните 2-3 седмици бинджвам през 3-4 дена.

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 09.09.15 09:30.

09/09/15 - Тренировъчен ден

1)Лег с пауза - 2х20х20 8х40 3х60 2х80 1х92,5 5х1х102,5 2х12х60
2)Гребане с дъмбели - 12х26 12х30 12х34
3)Обратен пек дек - 4х12х60
4)Сгъване с дъмбели - 3х6х20

Б/В/М - 190/109/81 - 2000 ккал + малко макарони на фурна

Давай момче, не остана! Искам медали да видя, че си взел!

В кат.74 кг до 23 г. задължително ще взема медал ако си закова първите опити ,но това не е заради друго ами поради липса на конкуренция . В младежите сме 5 участника . По заявки тези на 4-то и 5-то място са с поне 50+ кг по-нисък трибой от  мен.
Мен даже ми става смешно да седа примерно до Божидар Георгиев :D ....  само със 190 кг трибой над мен .

П.П. Някои може ли да каже къде точно се намира залата в Дупница ,защото кантара ми е от 7 часа и да не стане грешка рано рано.
П.П.П. Питах в официалната страница на БФСТ и за 3 дена не съм получил отговор  -_-

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 10.09.15 15:55.

10.09.15
17:31

казано от Иван-Асен на 10.09.15, 15:51:

П.П. Някои може ли да каже къде точно се намира залата в Дупница ,защото кантара ми е от 7 часа и да не стане грешка рано рано.
П.П.П. Питах в официалната страница на БФСТ и за 3 дена не съм получил отговор  -_-

Абе то и аз питах и никакъв отговор не получих, но вчера драснаха на стената, че имало удължен в ремонт и състезанието ще се проведе в Професионална Гимназия по Облекло и Стопанство. Намерих въпросната гимназия в фейсбук и не беше даден адрес, само пояснение, че се намира на центъра...

10.09.15
22:18

Преди бяха в спортната зала състезанията(където тренират Марек), сега е в ремонт от над половин година. Тая гимназия най-вероятно е “Промишленото”.  Точно на центъра, пред него има голям паркинг, от другата страна на улицата е банката - няма да сбъркате. Къде там - не знам, най-вероятно в салона отзад, който в интерес на истината е на най-забутаното място в света и човек, който не е от града, ще го намери само с адския късмет. Аз дори не знам кога е състезанието, но ако съм си в нас - мога да ви помогна :) И успех ви пожелавам, ако не мога да дойде и да гледам :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 10.09.15 22:19.

10.09.15
22:36

казано от Иван-Асен на 10.09.15, 15:51:

Мен даже ми става смешно да седа примерно до Божидар Георгиев :D ....  само със 190 кг трибой над мен .

Божо е титан!Това трябва да те мотивира да го доближиш ,а не да се сравняваш с него!”Нищо човешко ,не ми е чуждо” беше казал някой.
Успех в Дупница ;)

sapuna , благодаря .

10/09/15 - Почивен ден

Б/В/М - 148/134/81 - 1900 ккал

11/09/15 - Тренировъчен ден

1)Тяга - до 4х1х 210 ... направо си умирах да сложа 215
2)Клек - до 5х1х150 ... с лекота

Б/В/М - 189/134/89 - 2150 ккал

12/09/15 - Тренировъчен ден

1)Лег с пауза - 2х15х20 8х40 4х60 2х80 1х92,5 1х102,5 2х1х105 2х1х107,5
2)Лег с тесен хват - 2х12х60
3)Придърпване на вертикален скрипец - 3х12х50
4)Придърпване на хоризонтален скрипец - 2х12х50
5)Фейспул - 3х12х20

Б/В/М - 181/151/84 - 2150 ккал

13/09/15 - Почивен ден

Последен ден преди започването на новата учебна година . Взех си отпуск и от работата и цял ден пълен релакс за да се подготва психически за следващите 3 месеца лекции :D . Мачках се на фоумролер, правих стречинг и прекарах 2-3 часа върху апликатора . Много искам да благодаря на съфорумниците ,че ме светнаха за апликатора . Ако някои се колебае ,силно го препоръчвам!

Б/В/М - 197/126/87 - 2150 ккал

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 14.09.15 07:20.

14/09/15 - Почивен ден

Б/В/М - 177/138/91 - 2150 ккал

Пожелавам лека и успешна учебна година на всички учещи. По-малко преписване и повече акъл в главата! :)

15.09.15
12:36

То и да имаш акъл, в училището ще се погрижат за теб :Д

15/09/15 - Тренировъчен ден

1)Клек - няколко двойки на 100 кг
2)Лег - няколко двойки на 70 кг
3)Тяга - няколко двойки на 100 кг

Б/В/М - 210/120/84 - 2150 ккал

16/09/15 - Почивен ден

Б/В/М - 193++/131/83 - 2150 ккал  +  много дози протеин

Получих няколко мостри протеин и реших да ги дегустирам ...съответно съм изпил 100+ грама протеинова пудра :D
Най -разумното нещо за правене ли беше ? - НЕ ... Насладих ли му се ? - ДАА

ТА

17.09.15
09:57

С тия пудри забравяте да ядете храна, ве

Спокойно, зимата тепърва предстои (devil)

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 17.09.15 13:02.

17/09/15 + 18/09/15 - Почивни дни

Хапването е до 2100-2200 ккал ...

19/09/15 - Game day (Parody day)

Такааа ...мина състезанието и мога да кажа ,че съм сравнително разочарован . От кое? И от състезанието , и от себе си.
Първо защо от себе си . Обезводних се прекалено много и подцених ефекта на това обезводняване (кантар 71,80 кг ) ...също така подцених и ефекта от промяна на обстановка т.е. лостове ,дискове , настилка и стойки .
Разочарован съм от състезанието, защото организацията е много куца според мен . Кантара започна в 07:20 ,а не в 7 ...съответно това са 20 мин. рехидратиране за мен, които са изгубени. Да не казвам ,че има и правописна грешка в един от медалите за движение.

При задаване на заявки по време на кантара си спомням как казах ,че искам 100 кг на лег (моят приятел с които ходихме е свидетел и потвърди), но поради незнайни причини в картотеката ми бяха завели 110 кг, съответно на първи опит за лег ми бяха сложили 110 вместо 100 кг , не очаквах толкова да ми тежи и се затиснах . Повторих опита ,но не изчаках рек командата и оставих тежестта прекалено рано. След като разбрах ,че на лоста са 110 кг вместо 100 ...го направих под въпрос ,защо тъй и след малко спорове ми разрешиха да си направа опита на 100кг ,които трябваше да ми е първоначален. И да не забрава да вметна ,че еректорите ми се крампираха на загрявката за лега...няма такъв гърч.

На клека също имах проблеми със заявките ,но не ми се описва . Само тягата беше ок откъм заявки, но както споменах след крампите в еректорите успях само първоначалния опит да си направа на 210 кг .

Като цяло: Клек 162,5 кг / Лег 100 кг / Тяга 210 кг / Трибой  472,5 кг (tmi) *facepalm*

Взех медали, но много слабо представяне от моя страна .
За тези които ще ме питат ...добре де нали влизаш в категорията, за какво ти е било да се обезводняваш ? - Исках да вида какви са ми възможностите без да се насилвам много, но както казах  не очаквах, че ще ми се отрази толкова зле.

Едит: Да вметна ,че след като се прибрах в София направих лека тренировка. До нас са направили площадка за street fitness .
Кофички на халки - 5х4хСТ
Кофи на успоредка - 30хСТ 2х15хСТ
Набирания всякакви хватове - около 100хСТ
+ разни други маймунджулъци :D

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 20.09.15 20:56.

казано от Иван-Асен на 20.09.15, 14:55:

19/09/15 - Game day (Parody day)

Такааа ...мина състезанието и мога да кажа ,че съм сравнително разочарован . От кое? И от състезанието , и от себе си.
Първо защо от себе си . Обезводних се прекалено много и подцених ефекта на това обезводняване (кантар 71,80 кг ) ...също така подцених и ефекта от промяна на обстановка т.е. лостове ,дискове , настилка и стойки .
Разочарован съм от състезанието, защото организацията е много куца според мен . Кантара започна в 07:20 ,а не в 7 ...съответно това са 20 мин. рехидратиране за мен, които са изгубени. Да не казвам ,че има и правописна грешка в един от медалите за движение.

При задаване на заявки по време на кантара си спомням как казах ,че искам 100 кг на лег (моят приятел с които ходихме е свидетел и потвърди), но поради незнайни причини в картотеката ми бяха завели 110 кг, съответно на първи опит за лег ми бяха сложили 110 вместо 100 кг , не очаквах толкова да ми тежи и се затиснах . Повторих опита ,но не изчаках рек командата и оставих тежеста прекалено рано. След като разбрах ,че на лоста са 110 кг вместо 100 ...го направих под въпрос ,защо тъй и след малко спорове ми разрешиха да си направа опита на 100кг ,които трябваше да ми е първоначален. И да не забрава да вметна ,че еректорите ми се крампираха на загрявката за лега...няма такъв гърч.

На клека също имах проблеми със заявките ,но не ми се описва . Само тягата беше ок откъм заявки, но както споменах след крампите в еректорите успях само първоначалния опит да си направа на 210 кг .

Като цяло: Клек 162,5 кг / Лег 100 кг / Тяга 210 кг / Трибой  472,5 кг (tmi) *facepalm*

Взех медали, но много слабо представяне от моя страна .
За тези които ще ме питат ...добре де нали влизаш в категорията, за какво ти е било да се обезводняваш ? - Исках да вида какви са ми възможностите без да се насилвам много, но както казах  не очаквах, че ще ми се отрази толкова зле.

На кое място се класира?

Второ при младежи до 23 г.

20.09.15
15:30

казано от Иван-Асен на 20.09.15, 15:08:

Второ при младежи до 23 г.

Kво толкова .....все пак това си е опит , а и най добре човек се учи от грешките си ....;)

20.09.15
15:40

Поздравления! Това е много добро класиране. Може би малко си надценил организацията на състезанието, нищо по-добро от това в Горна Оряховица. 20 мин. до кантар са добре, случвало се е и с повече от час да се отложи.
Надявам се неприятните изживявания да не те демотивират.

20.09.15
15:54

Разгледай другите дневници - от преди 3-4 и повече години. Няма човек, който на първото си състезание да отиде и да се върне 100% доволен, та да не кажа и само доволен :( Нормално е - аз отивам в друга зала за просто поредната тренировка и има разлика от по над 10кг на движение и то без никаква логика за това, а за състезание да не говорим. Това състезание само ще ти помогне - браво !

Мнението беше редактирано от satisfaction на 20.09.15 15:55.

От горните коментари оставам с впечатлението ,че звуча все едно се оплаквам. НЕ СЕ ОПЛАКВАМ ,просто очаквах ,че трибоя в България е на малко по-високо ниво.

20.09.15
17:05

казано от Иван-Асен на 20.09.15, 16:00:

От горните коментари оставам с впечатлението ,че звуча все едно се оплаквам. НЕ СЕ ОПЛАКВАМ ,просто очаквах ,че трибоя в България е на малко по-високо ниво.

Кофти беше подготовката . В залата беше адски задушно , горещо ... особено следобеда при опитите на 83кг. . Иначе сребро е доста добре , особено когато златото е у Божко . Наистина поздравления за участието и класирането . :) Но наистина ” клеГът ” не го очаквах :D

Мнението беше редактирано от StR на 20.09.15 17:16.

Е, за съжаление едва ли ще стигнем някакво по-високо ниво. Тъпчем си от години на едно и също.
Може би се повтарям, но на аматьорските турнири често е идея по-добре.

Поздравления и от мен!!! :)
Аз не мога да не отбележа, че визуално си заякнал много!!!

20.09.15
19:47

Кантарът се забави, защото първо се мерят жените, после мъжете, ние се събличахме и т.н.
Всички бяхме разочаровни от залата и задухът, въпреки това според мен човек трябва да се научи да се справя в такива ситауции, може би ще се научиш с времето, трябва опит. Повечето дългогодишни състезатели успявахме ( включвам и себе си, понеже вече имам бая участия по всякакви силови турнири и републикански). Организацията за съжаление, докато не отпуснат повече пари на федерацията, няма как да стане кой знае колко по-добра, хората са малко. Самият факт, че 2 дни на всички категории бяхме 3-ма едни и същи съдии... ( само на жените бяха различни) може да ти говори за липса на средства, тъй като принципно се сменят през категория.
Това е. Ако ти се състезава, ще се окупитиш и ще се научиш да се събираш.
Успех!

казано от Блажка на 20.09.15, 19:47:

Кантарът се забави, защото първо се мерят жените, после мъжете, ние се събличахме и т.н.
Всички бяхме разочаровни от залата и задухът, въпреки това според мен човек трябва да се научи да се справя в такива ситауции, може би ще се научиш с времето, трябва опит. Повечето дългогодишни състезатели успявахме ( включвам и себе си, понеже вече имам бая участия по всякакви силови турнири и републикански). Организацията за съжаление, докато не отпуснат повече пари на федерацията, няма как да стане кой знае колко по-добра, хората са малко. Самият факт, че 2 дни на всички категории бяхме 3-ма едни и същи съдии... ( само на жените бяха различни) може да ти говори за липса на средства, тъй като принципно се сменят през категория.
Това е. Ако ти се състезава, ще се окупитиш и ще се научиш да се събираш.
Успех!

Блажке , не можеш да кажеш ,че жените сте влезнали в точно 07:00 , а иначе ми е ясно ,че се започва от жените и се върви по големината на категориите. Напълно съгласен съм с теб ,че трябва да се науча да се справям с такива ситуации и както казах не се оплаквам ,а тези неща съм ги изброил ,ако други  хора участват за пръв път, да могат да се учат от моите впечатления и грешки .  :)

20/09/15 - Почивен ден

Б/В/М - 163/102/69 - 1700 ккал

Ето и клипчета на клек и тяга от състезанието.

21.09.15
14:52

Ехе, какъв дълбок клек, но пък мъжко си ги стана :) Добро представяне.

21/09/15 - Тренировъчен ден

Преминавам от трибой към лостове ... да се знае !                                              ———>  шегичка

1)Кофички на халки - 5х5хСТ
2)Кофички на успоредка с бавни негативни - 2х15хСТ
3)Набирания всякакви хватове - около 100

Б/В/М - 186/180/81 - 2250 ккал + бисквитена торта

Целта след състезанието си остава : Клек 182,5 кг (405 lbs) / Лег 120 кг (265 lbs) / Тяга 225 кг (495 lbs) . Пиша в либрий, защото тежестите в залата са в либрий, а цифрите в дневника са приблизително в кг. 
Тренировките в момента ще са ми по-разнообразни и също така в момента нямам намерение да се ограничавам от към калории . Ще следа какво, как и колко хапвам, но само до там.

ЕДИТ: Ще гледам все пак да не ставам повече от 81-2 кг

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 22.09.15 12:42.

22/09/15 - Почивен ден

Б/В/М - 164/106/86 - 1900 ккал

23.09.15
15:43

Възнамеряваш ли да се пускаш другата година на някое друго състезание ?

23.09.15
17:07

Поздравления за представянето !!!
След 2-3 състезания няма да ти правят впечетление дискове, лостове, стойки и тнт.
  Не обръщай внимание на малките нередности и смело ;)
Мен не ме бяха писали в младежите, въпреки че в преьварителните бях записан , а също и на кантара ме питаха, но всичко е ок :)

казано от Димитър В на 23.09.15, 15:43:

Възнамеряваш ли да се пускаш другата година на някое друго състезание ?

Определено ще се пусна на 3-ти кръг ,а на 1-ви евентуално ако си уредя екипировката . Ако 1-ви е някъде наблизо до София може да се пусна и за опита просто без екипировка.

казано от Кънин на 23.09.15, 17:07:

Поздравления за представянето !!!
След 2-3 състезания няма да ти правят впечетление дискове, лостове, стойки и тнт.
  Не обръщай внимание на малките нередности и смело ;)
Мен не ме бяха писали в младежите, въпреки че в преьварителните бях записан , а също и на кантара ме питаха, но всичко е ок :)

Ами аз след като осмислих след 1-2 дена цялото състезание ..мога да кажа ,че и аз съм бил прекалено голям критик и като цяло си се получи добро състезание.

Btw , Кънин, трикото ти е много готино!

23.09.15
19:08

Е, първи кръг традиционно е в Горна Оряховица. Тъкмо повече хора да видят мойто родно “село” :D
Не виждам защо да не се пуснеш както си без екип - доста хора го правят. Разликата при тях е само в бинтовете за колене. Реално - знаеш - екипировката ти дава най- голямо предимство на лежанката, едно 20-30-40 кг :) Иначе доста ще се изръсиш за цялостно обличане и доста месеци, да не кажа години ще трябва да поработиш, за да извадиш максимума на трикото и фланелата.
Със щангети ли клякаш?

За момента не клякам с щангети . Имам такива, но се чувствам в пъти по-комфортно и стабилно с равна подметка .

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 23.09.15 19:22.

23.09.15
21:39

Cobra ,  екипа дава най много на клека ;)
Ванка , трикото ми е голямо и не е яко :D

Мнението беше редактирано от Кънин на 23.09.15 21:42.

23/09/15 - Тренировъчен ден

1)Клек - 20х20 20х60 4х10х100
2)Тяга от дефицит 3 см (1 диск) -  10х60 8х100 2х8х125
3)Glute ham raise - 5x5 - само негативините повторения ,because I’m weak

Б/В/М - 192/125/96 - 2150 ккал

Идеята за това как да права glute ham raise без уред точно за това я взех от Вероника, така че много благодарности .
Много ми беше трудно да дишам на клека и тягата . На последните повторения единственото за което си мислех беше дишането.
Друго което ми направи впечатление е ,че не съм пил креатин монохидрат от 19-ти и имам чувството ,че съм изгубил 1 -2 кг вода . Сутринта се премерих 73 кг ,което за мен е с 1 кг под нормалното ми тегло .

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 24.09.15 07:20.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1