казано от Queen Cobra на 09.09.15, 09:47:
Ne znam дали проблемът е в мен, но гледах снощи “Бързи и яростни” и съм крайно скептична за качествата му. Толкова фалшив и нереалистичен филм, чак ми дойде в повече, като почнеш от напомпаните стероидните мутанти, минеш през коли , летящи с парашут и коли, скачащи между небостъргачи и стигнеш до Скалата, който счупва гипса си със счупената си ръка. Феноменално логичен сюжет. Бе ... по-зле от фантастика :) Джейсън Стейтъм и Вин Дизел са по-малко изразителни от костенурките нинджа .
Според мен целта на филма, не е да търсиш някакъв дълбок сюжет, а да се отпуснеш пред ти ви то с пакет пуканки или няколко. Да се наслаждваш на ръмженето на коли и беззумните каскади и абсолютно нелепите реплики и сюжет. На мен ми хареса именно поради тези причини - леко филмче с коли, и жени. Огромните му приходи, според мен се дължат поради смъртта на Пол Уокър, лека му пръст, иначе не смятам че филмът щеше да има такъв успех.
09.09.15
11:26
Е, чак дълбок сюжет не съм търсила :) Прекалено е НЕРЕАЛИСТИЧЕН. Фен съм на фантастика, но това хем не е фантастика, хем е ТОЛКОВА далеч от реалността, че просто ме стресира :D :D Може би защото не съм фен на коли (но на хубавите жени-да :) Но Мишел Родригез е толкова далеч от хубава или секси, че нямам думи) И Вин Дизел и Джейсън Стейтъм са ми непоносимо грозни, съжалявам :) Скалата беше секси на млади години като играеше неориентирана Фея на зъбките. Кърт Ръсел е заприличал на бабичка, а беше уникално красив мъж.
Ок, нереалистичните каскади се приемат, кефи ме якото млатене. По-харесвам бой с мечове, но това са си мои фетиши :)
Тия нямаха и драскотина след целия въргал - също като в анимация - на главата ти пада наковалня, а ти просто си изтръскваш реверите на сакото :)
Обаче нелепите реплики и сюжет, е няма такова бездарно актьорство. Те биха и Мила Кунис по безизразност.
Предполагам, че ще ме анатемосате, ако кажа, че не бях впечатлена и от Минионите. Ами ... всички смешни и готини моменти бяха пуснати в трейлъра, останалото ми се стори пълнеж. :D
09.09.15
11:41
09.09.
Сън: 23.15 - 7.00
С уговорката , че 5,50 се събудих и будувах неизвестно време и незнайно защо (или студ или нерви, или и двете)
Храна:
- 2в1
- 200 гр. кис. мляко + 20 гр. протеин + 1 банан
- кафе със сметана
- гигантска круша ок. 400 гр. :)
- печено свинско 200 гр. (сурово тегло) + 50 гр. дом хлебче с чушки и зехтин
- 30 мл. уиски, 50-60 гр. фъстъци (giggle) (d) :D
тренировчица
- дом. хляб с чушки и зехтин + 30 гр. топено сирене + 100 гр. печена риба минтай
- 1 сладолед на клечка 80 гр. (25 гр. захар) Много са хубави, със сметана... ммм....
И тва е. :)
Много интересна дискусия за клека в дневника на Александър Кръстев. Дано се развие да прочета повече. :)
Нещо съчетанието протеин със омекнал банан и мляко за закуска не беше най-удачното за чревната ми микрофлора. Край с този експеримент :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.09.15 07:14.
казано от Queen Cobra на 09.09.15, 11:26:
Мишел Родригез е толкова далеч от хубава или секси, че нямам думи)
И Вин Дизел и Джейсън Стейтъм са ми непоносимо грозни, съжалявам :)
Скалата беше секси на млади години като играеше неориентирана Фея на зъбките.
Кърт Ръсел е заприличал на бабичка, а беше уникално красив мъж.
Те биха и Мила Кунис по безизразност.
Eхооо,ехооо куку,пипи...дс,вц,гц,мц.... :D
Как и ги нареди всичкиии и какво им е на Миша и Милето, ептен пък не разбирам...
09.09.15
13:27
Ми просто не ме кефят, Нервак. :) Мно’о си нервен, значи. :)
Споделям си , на теб какво ти пречи. :D :D
Мила Кунис е супер секси мацка, но няма никакво излъчване като актриса. Можеш ли да я сравняваш като актьорско майсторство с една Мерил Стрийп , например?
Мишел Родригез ми се прави на яка и страшна, но не е нито едно от двете. Такива ми ти работи.
09.09.15
19:19
Днес мега хомосексуалната тренировка :D
Обаче се чувствам тонизирана и освежена.
Ръчичките заслужават (muscle)
Дупето и то - цял ден го мачкам на стола, горкото (mooning)
Утре ми се прави пак нещо комплексно, хем ми се ще да поподскачам- тъкмо бях задобряла с бърпитата и изкарвах по 10 на един дъх, ма като знам какъв зор е, не ми се подхваща :) Може би пак ще извъртя трена на Кико, само че без някои неща за ръце и рамо, защото ги раздвижих днес.
09.09
1. чуково сгъване + раменна преса 4х10х(2х7,5кг)
2. френско разгъване от лег 4х10х(2х7,5кг)
3. глутеус мост с крака на стол 45 см. 4х15
4. концентрично сгъване 4х10х7,5 кг всяка ръка
5. разтваряне встрани с 2 ръце 4х8х(2х7,5кг)
6. глутеус ритник с тежест на крака 4х15х5кг всеки крак
7. повдигане с 2 ръце напред 4х8х(2х5кг)
8. кик бек за трицепс с 2 ръце 4х12х(2х5кг)
9. крънчове 4х15
10. глутеус мост с 1 крак на стол 45см 4х8 всеки крак (Ма как ми тежи гъзЪТ!!!)
11. разтваряне за задно рамо 4х10х(2х5кг)
12. вдигане на краката от лег *без опора- 4х10
Движение за деня 5 км.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 09.09.15 19:24.
09.09.15
20:46
Просто ...физика :):D :D
Летят две врани с дозвукова скорост:
- Стена!
- Виждам!
Пляк-пляк...
Летят две врани със свръхзвукова скорост:
- Стена!
Пляк...
- Виждам!
Пляк...
Летят две врани със свръхсветлинна скорост:
Пляк-пляк...
- Виждам!
- Стена!
10.09.15
14:02
10.09
Сън: 22.00 - 5.50 + някакво доспиване до 6.45ч.
Храна:
- 2в1
- бананово - овесено-кокосова плескавица
- 1 малък банан, 1 ябълка
- дом. хлебче 80 гр. + 100 гр. моцарела, запечено
- кафе със сметана
- 5 пълнозърнести бисквити “Хогаренас”
- салата (2 домата, 1 чушка, 1 чаша варена царевица, зехтин) + 100 гр. краве сирене
- хапка шоколад 15 гр. + 1 банан
И тва е :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.09.15 21:31.
10.09.15
21:29
10.09
Без тренировка.
Движение за деня 5 км.
Не съм изморена, но съм демотивирана.
Нещо в работата става все по-идиотско и все по-безсмислено, още от 2-3 седмици е така и ескалира чак до болезнено видиотено и чак ми взема и съня- тази сутрин се събудих по тъмно, мислейки как началникът ме е извикал на работа извънредно през нощта :)
И да кажеш, че работим , да копаме - не. Просто висим дни наред над едни 6-7 изречения текст , които се редактират по 9-10-15 пъти докато му прозвучат добре . Разбирам, че е изборно време, ама защо на мен ...
Поне отделих време за един напоително депресиращ телефонен разговор с отчаяна приятелка, дето го отлагам 3 месеца ...
Имах планове за събота - и без това ще сме до обед, да почерпя само и да си тръгна и по рано, но май са ми намислили точно тогава да се правим на работни и полезни и ще ми се прецака целия ден.
А дано не стане така, че имам хубави планове :)
10.09.15
21:44
Предложения :)
Министерство на безделието до зорите
Министерство на охолната среда и мърдите
Министерство на вън що не работи
Министерство на вътре що не работи
Министерство на правогъзието
Министерство на персоналното развитие и себеустройството
Министерство на обезобразяването на науката
Министерство на “крада и со анал”-ната политика
Министерство на румикономиката и овченергетиката
Министерство на “наздраве” омазването
Министерство на халтурата
Министерство на омразната администрация
Министерство на европейската излагация
казано от Queen Cobra на 08.09.15, 19:31:
Ех, Зозо, тамън ти се похвалих какъв айляк ми е работата и вече 2 дни оставам по час и повече след работно време. А с какви безсмислени неща се занимавам, е съвсем друг въпрос. :D
Всеки път като кажа, че съм си приключила проектите за момента и все едно някой ме дебне да изсипе със самосвала (giggle). Ама на мен вече тотално не ми пука. Когато стане - тогава. Колегите се научиха да разтеглят сроковете, иначе няма да има кой да свърши каквото и да било :)
А по въпроса за държавната работа - едвам изкарах 8 месеца в НЦИОМ и от липсата на работа, напуснах. Не е за мен това - на мен ми трябва динамика, иначе ще изкукам :)
11.09.15
09:12
Как да ти кажа, Зозо , не е като да няма работа. Напротив, има за два пъти повече хора. Но никой не иска да я върши. Да накараш държавен служител да работи е като болезнена клизма и мисля, че биха я предпочели това пред работата ;) Още по-зле става, когато някой началник се опита да ги накара да работят - пълно осиране.
Тъпото е, когато не те оставят да си работиш каквото си имаш, а целият процес е изграден въз основа на интриги и параноя и прецакване на другия. Не знам дали ме разбираш :)
11.09.15
10:31
11.09
Сън: 22.45 - неизвестно , станах в 7.00
Пак зле. Нерви. Събудих се в тъмното и се въртях, въртях. Нещо не ми действа добре стреса. Дано поне до 6 да съм спала.
Храна:
- 3в1 Якобс
- бананово овесена плескавица
- 1 ябълка
- 5 пълнозърнести бисквити “Хогаренас” -колега (giggle)
- салата (2 домата, чушка, царевица, маслини, зехтин) + 100 гр. сирене Фета (овче и козе)
- дом. хляб с чушки и зехтин 50 гр. + моцарела 100 гр.
- кафе със сметана и стевия
тренировка
- 30 гр. протеин, 1 малък банан
- изсъхнало парче свинско :) ок. 150 гр. ?
Стига толкоз. :D
Не си дояждам тия дни, протеина май е към 50-60 гр. само, но и не съм се напъвала много.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.09.15 21:01.
11.09.15
13:39
Чудесна статийка :)
Еволюционно сме програмирани за мързел
Необичайни експерименти с екзоскелет показали, че нашият мозък и анатомията ни са устроени максимално удобно за изключително „мързелива“ и максимално енергоефективна походка.
Това обяснява защо фитнесът и редовните разходки на свеж въздух слабо помагат за сваляне на излишното тегло, става ясно от статия, публикувана в сп. Current Biology.
„Откритието е съвсем логично в контекста на това, че предпочитаме да правим всичко с изразходването на минимално количество усилия – например винаги се стремим към целта по най-краткия път и сядаме, вместо да стоим.
Ние открихме физиологичната предпоставка за типичния човешки мързел, като установихме, че дори при изпълнението на такова неосъзнато действие като например ходенето нашата нервна система контролира разхода на енергия и постоянно оптимизира маниера на движения за намаляване на енергопотреблението“, казва Макс Донелан (Max Donelan) от университета „Саймън Фрейзър“ във Ванкувър (Канада).
Донелан и колегите му стигнали до въпросния извод, опитвайки се да разкрият тайната за това, как човек се е научил да ходи изправен и защо хората са придобили маниера на ходене, който всички имаме днес. За тази цел учените събрали група от няколко доброволци, които облекли в специални екзоскелети, след което ги приканили да се качат на пътеката за бягане.
Тези костюми били направени по такъв начин, че не помагали, а напротив – пречели на хората да се движат така, както го правят в нормална обстановка, и ги карали да избират нетрадиционни маниери. Подобен похват, както се надявали учените, трябвало да разкрие причините за придобиването на текущата походка от човека.Експериментът далеч не показал това, което очаквали да видят изследователите – оказало се, че нашият мозък непрекъснато анализира как се движат краката и ръцете и постепенно променя честотата на крачките, степента на размах на краката и ръцете по време на извършването на всяка крачка и други елементи от процеса на движение в посока на минимизиране на разхода на енергия.
Според учените нервната система провежда подобна оптимизация дори когато походката е почти оптимална и енергопотреблението само с 5% превишава идеала.
Засега учените не знаят тайната на това, как мозъкът успява да изчисли разхода на енергия и да прави изменения толкова бързо. Както смятат Донелан и колегите му, ако успеем да открием „центъра на мързела“ в нашата нервна система, то принципите на неговата работа ще бъдат копирани и използвани за оптимизация на разходите в сложни механични устройства, състоящи се от десетки хиляди елементи, както нашите крака.
11.09.15
20:19
Днес се получи МЕГА МЕГА ЯКАТА ТРЕНИРОВКА!!!
Много добро натоварване, чак сама се учудих от себе си и подобрих предишните си изпълнения.
Това е модифицирана тренировка Кетлърсайз, като орязах изолиращите и непознатите за мен упражнения:
1 Hand Decline Press //1 Hand Bicep Curl /Windmill /Side Bend /Kettlebell Wipers/ Reverse Woodchop // Hand Swing Snatch /Alternating Halo to Waist /1 Hand Clean /
Други пригодих към наличните уреди. Хубавото е, че много упражнения с пудовки ги има и във вариант с дъмбели.
Не съм гонила време, отне ми час и половина, но заложих на хубаво изпълнение с максимална тежест.
По ДВЕ серии от упражнение, като едностранните -по 2 със всяка ръка/ крак.
11.09
1. Two Hand Swing 10-10 х33кг
2. Two Hand Upright Row сумо тяга хай-пул 10-10 х33кг
3. Squat to Rotational Press с 2 дъмбела, ротация с единия 10-10 х(2х10кг)
4. 2 Hand Bicep Curl с дъмбели 10-10 х(2х10кг)
5. Tactical Lunge с 2 дъмбела на място 10-10-10-10 х(2х10кг)
6. 1 Hand Tricep Kick Back лицеви опори раменен хват 15-15
7. 1 Hand Swing – с 2 ръце 10-10 х33кг
8. 1 Hand Press – 10-10-10-10 х10кг
9. 1 Hand Racked Squat – 10-10-10-10 х10кг
10. 1 Hand Neutral Row – 10-10-10-10 х20кг
11. Romanian Deadlift – 15-15 х33кг
12. 1 Hand Supine Row – гребане с подхват с пудовката 15-15 х 33кг
13. Squat to Forward Press с дъмбел – 10-10 х20кг
14. 1 Hand High Pull – сумо тяга хай пул 10-10 х33кг
15. 2 Hand Tricep Extension – с 2 дъмбела зад врат 8-8 х(2х10кг)
16. Alternating Swing – с 2 ръце 10-10 х33кг
17. 2 Hand Front Raise – 10-10 х10кг
18. 1 Hand Clean and Press- с 2 ръце 10-10 х(2х10кг)
19. 2 Hand Sumo Squat – 10-10 х33кг
20. Lunge to Knee Lift – 10-10-10-10 без тежест
21. Suitcase Deadlift – сумо тяга 15-15 х33кг
22. 1 Hand Decline Press флайс от лег 15-15 х(2х10кг)
23. 1 Leg Hip Extension to Press глутеус мост с 2 крака на стол 15-15
24. Oblique Twist крънчове коляно лакът 10-10-10-10
25. Pullover to Toe Touch 10-10 х10кг
26. Ab Cycle колело с крака във въздуха 2х
+ набиране подхват 4х5
Движение за деня- 5 км.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.09.15 20:59.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИРА (F) (cake)
Жива и здрава, все така лъчезарна, чаровна и най- вече силна (muscle) Весел празник !!!
Честит рожден ден! (F) (party) (cake)
Бъди все така лъчезарна, силна и любознателна! Много здраве ти пожелавам и само позитивни емоции :)
12.09.15
09:44
Честит Рожден Ден! Желая ти здраве, успехи и много щастие!
12.09.15
09:48
Честит рожден ден и тук!!!!
Много усмихната, здрава, силна и все така красива! :)
12.09.15
09:57
Честит рожден ден, Прекрасна!
Пожелавам ти да си здрава, още по-силна, уважавана и носена на ръце!
Обичай се!
:* :* :*
Честит рожден ден :)
Бъди жива, здрава, щастлива и всичко най-хубаво от мен :)
Честит рожден ден ^^ пожелавам ти да си жива и здрава, щастлива и също така много още яки тренировки *——*
12.09.15
11:25
Честит Рожден Ден!
Будь самой веселой и самой счастливой,
Хорошей, и нежной, и самой красивой
Будь самой внимательной, самой любимой,
Простой, обаятельной, неповторимой,
И доброй, и строгой, и слабой, и сильной,
Пусть беды уходят с дороги в бессилии.
Пусть сбудется все, что ты хочешь сама.
Любви тебе, веры, надежды, добра!
12.09.15
11:44
Честит рожден ден, Мирка :* Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет и любов ! Бъди все така помогаща на хората в отношението им към тренировките и храненето ! (sun)
Хубав празик (party) !
12.09.15
14:44
Честит рожден ден, Мира (F)
12.09.15
16:02
Честито и от мен, образ! :)
12.09.15
21:05
БЛАГОДАРЯ ВИ!
ВИЕ СТЕ СТРАХОТНИ ПРИЯТЕЛИ!
12.09
Сън: 23.30 - 6.30
Малко ми беше, но гледах нечовешки готин филм “СУПЕР 8” (детски е , на Спилбърг и Дж.Дж. Ейбрамс) :)
Храна:
- 2в1
- 2 фпх + 80 гр.
- кафе с 5 гр. захар
- 1 банан
- 2 малки ябълки, 30 гр. протеин
- 50 гр. бразилски орех , 3 какаови зърна - страхотно вкусни са, изобщо не са горчиви
тренировка
- 200 гр. пилешки гърди, 200 гр. печени картофи с масло, 1 земел + 50 гр. сирене Дунавия
- торта тирамису 100 гр.
12.09.15
21:13
Не бях планирала тренировка, но се отвори възможност за раздвижване и се възползвах :) Тренирах супер гладна, така се случи, но изкарах доста сила.
12.09
1. Лег 4х40кг 2х50кг 2х60кг 2х62,кг 2х65кг 2х68кг 1х68кг 3х60кг 8х50кг
2. скрипец зад врат тежко 5х10
3. раменна преса права 3х7х(2х15кг)
Движение за деня: 4 км
13.09.15
10:58
13.03
Сън: 23.30 - 7.00
Още ...
Храна:
- 3в1
- 2 фпх с малко сирене и кашкавал, 100 гр. тирамису (фалшиво, с без маскарпоне :( )
- 100 гр. пилешки гърди, 1 голям банан
- кафе със захар + 3 какаови зърна
тренировчица
- 30 гр. протеин, 1 ябълка
- свинско на тиган с малко чушки (300гр. сурово) + 2 фил. Вита + 25гр. топено сирене + 50 гр. сладолед (18гр. захар)
- 1 банан преди лягане
Доволно хапване днес :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.09.15 09:10.
13.09.15
17:49
Ами тирамису без маскарпоне е фалшиво тирамису :) Така е кръстена тортата на опаковка, но е със нишестено-захарен крем.Вкусно е, но ... тц. :D Нищо, аз маскарпоне си ям доволно и без торта.
Днес една обемничка тренировка, с доста добро натоварване. Тази ПАК седмица 5 стабилни силови и едно чики -рики.
Модифицираната силова тренировка на Кико ми “влезе” брутално добре-и треска имах даже.
И кво стана - и на РД тренирах - за нещастие аз се освободих от работа, но трибоеца- не и трябваше да убия времето до 17 часа вчера. Все пак стана много добре, може би заради пазенето - сама няма да ги отлепя тези кила, слаба психика. Хич не ги взех на сериозно и не ги снимах. Жалко.
Важното е , че поддържам нивото на силата, макар и само с 1 ден зала седмично. Ура за мен!
13.09
1. преден клек (с обръщане) 4х10х33кг
2. полулег с дъмбели 4х12х(2х15кг)
3. гребане с щанга от наклон 4х12х40кг
4. напади на място(с обръщане) 4х8х28кг по 8 всеки крак
5. флайс от полулег 4х15х(2х9кг)
6. скрипец подхват4х10
7. ромска тяга 4х10х40кг
СУПЕР СЕРИЯ
8. лег с раменен хват с дъмбели 3х15х(2х9кг)
9. крънчове 3х15
СУПЕР СЕРИЯ
10. глутеус ритник с тежест на крака 3х15х10кг за всеки крак
11. пулоувър за корем 3х10х10кг
12. хибридна двойка за рамо -напред и встрани 3х10х(2х2,5кг)
13. вдигане на крака от лег (с държане) 3х15
Двибение за деня ок. 2 км.
Мръзел :)
Сега се включвам и аз.
Честит рожден ден! (F) Много усмивки, много радост, много любов, от всичко - по много (sun)
казано от Queen Cobra на 11.09.15, 09:12:
Как да ти кажа, Зозо , не е като да няма работа. Напротив, има за два пъти повече хора. Но никой не иска да я върши. Да накараш държавен служител да работи е като болезнена клизма и мисля, че биха я предпочели това пред работата ;) Още по-зле става, когато някой началник се опита да ги накара да работят - пълно осиране.
Тъпото е, когато не те оставят да си работиш каквото си имаш, а целият процес е изграден въз основа на интриги и параноя и прецакване на другия. Не знам дали ме разбираш :)
О, напълно те разбирам. Интригите и параноята са и в частните фирми. Колкото повече хора има на едно място, толкова повече са и интригантите. Винаги съм била далече от тези неща - не ме интересуват. За мен е важно човек да си върши работата качествено и в срок. Нищо друго няма значение.
За пример - в две от фирмите, в които работих, не разбрах, че има жени, забременяли от шефовете си, докато не ми казаха директно колеги. :)
Честито и от мен ☺ със закъснение, че ме нямаше няколко дни. Жива и здрава и само напред!
14.09.15
09:30
Оказа се, че суровите какаови зърна са много вкусно нещо, съвсем като шоколад. Очаквах да са горчиво-кисели, но не са.
Засега си взех само 100 гр. и ще разуча по-евтини доставчици. На пакетчето пише 1-4 на ден, което ми се струва безумно. Някакво ограничение има ли изобщо да си ги хрускам , когато ми се прияде?
казано от Queen Cobra на 11.09.15, 09:12:
Да накараш държавен служител да работи е като болезнена клизма и мисля, че биха я предпочели това пред работата ;) Още по-зле става, когато някой началник се опита да ги накара да работят - пълно осиране.
Колко години имаш като държавен служител?
Защото аз имам 15 и работя без да спирам...имам си отчети,планове, имам кой да ги провери ,респективно от моята работа зависят още куп хора,както и техните планове и отчети.Та не мога да си позволя лукса да си чеша макарите...Да ,по местата където под държавен служител се има предвид някой бумажен плъх може и да е така...но навсякъде има най-малкото един критичен минимум от хора ,които здраво си работят.Такова поставяне под общ знаменател не е никак правилно.
Мнението беше редактирано от nervak на 14.09.15 10:04.
14.09.15
10:09
казано от Queen Cobra на 14.09.15, 09:30:
Оказа се, че суровите какаови зърна са много вкусно нещо, съвсем като шоколад. Очаквах да са горчиво-кисели, но не са.
Засега си взех само 100 гр. и ще разуча по-евтини доставчици. На пакетчето пише 1-4 на ден, което ми се струва безумно. Някакво ограничение има ли изобщо да си ги хрускам , когато ми се прияде?
Психоактивни са, над 50 грама на ден е малко авантюристично( Не че ще ти се привиждат розови слонове, а просто превъзбуждат). Пробвай да хапнеш няколко 2-3 часа преди лягане :D
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 14.09.15 10:12.