казано от Т. Тодорова на 29.09.15, 16:57:
Имам L-optiZink na Now. Не мога да го пия, дразни ми стомаха ужасно. Ако някой желае, мога да му го подаря - ще го изпратя по Еконт. В годност е, съхраняван е както трябва, почти е пълен (80 капсули са може би, ако не и повече).
Как го пиеш? Може там да е проблема. Принципно е хубава добавка, не бъразй да го подаряваш. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.15 18:14.
29.09.15
18:19
Първо го пиех на гладно + таблетка магнезий. После го пиех с храна - нещо мазно и растително. После с нещо животинско и мазно.
Днес го пих след закуска - овес, кокос, мляко, чия. Стана ми лошо, доповръща ми се, изби ме пот... Купих си пилешка бутна пържола и задушени зеленчуци. Мина ми веднага. Ама мога ли да ям пържоли за закуска, независимо дали е 8:00 или 11:00? :/
29.09.15
20:01
Е, то беше 12:00 като прибегнах до пържолата :D Стига и ти :D
30.09.15
21:21
Мис Т., какво ти пречи да ядеш пържола на закуска, ако ти се яде пържола на закуска? :D
казано от Вероника Налбатска на 30.09.15, 21:21:
Мис Т., какво ти пречи да ядеш пържола на закуска, ако ти се яде пържола на закуска? :D
И аз щях да попитам подобно нещо, но се спрях поради страх, че ще ме обвинят във вегетарианофобия.
Не съм мис Т, но все пак: кое е естественото човек да яде месо на закуска?
- Месото е тежка храна, изисква почивка за да се смели, освен ако не си лягаш непосредстено след закуска, не виждам друго основание за консумацията му по това време.
- Почти няма естествени за човека условия, при които ще му се отдаде възможност да яде месо на закуска...освен това че си го е купил го има. Но това е породено то изкуствено създаденото свръхизобилие на пазара, следователно спада по-скоро към прищявките отколкото към нуждите.
- Ако аз ядях месо по някакви необясними причини, бих го яла само и единствено вечер.
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.15 21:36.
30.09.15
21:51
Ям от години месо на закуска и не ми изисква никаква почивка, нито пък ми става тежко, мудно или нещо подобно.
Закусвам си, след което започвам обичайното ежедневие - басейни, тренировки, фитнес и т.н. Енергична и работоспособна съм. Не си лягам след закуска.
Закуска с месо не е прищявка при мен.
Не смятам, че има някакви рамки при яденето на месо. Всеки да го прави тогава, когато се чувства добре. :)
30.09.15
21:56
Алоха =)
Рони и Боби, ако ми се яде пържола на закуска, нищо няма да ми пречи. Не знам дали сте забелязали, ама на мен като ми се яде нещо, почти няма какво да ме спре :D Въпросът е именно в това, че пържолата ми се отразява добре ма пост-цинковото гадене, но пък ми се повръща само от миризмата на мръви в сутрешните часове (под сутрешни имам предвид първите 3-4 часа след събуждане).
А цинкът, дори да го приема в друг час и с подходяща храна, пак ми оставя един акан послевкус - много лек, ама го усещам отвътре. Може и в мен да е проблемът :)
С Маргото съм съгласна, защото и аз горе-долу така го виждам, и Рони подкрепям, защото не знам дали има правилно и грешно в случая, но знам със сигурност, че е важно човек да се чувства добре с храненето и режима си. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.09.15 21:58.
казано от Вероника Налбатска на 30.09.15, 21:51:
Закуска с месо не е прищявка при мен.
Във всеки случай не е нужда.
Презадоволени сме, месната закуска е разултат от това презадоволяване. Избора на храна следва да е не по вкус и предпочитания, а според нуждите (което съвсем не означава че няма да е вкусна). Ако ядяхме това, от което се нуждаем и нито хапка повече, щяхме да сме много по-здрави и да пестим изключително много ресурси - както лични, финансови, така и природни. Нещо, върху което да медитирате. :)
30.09.15
22:04
Своята медитация съм си я направила отдавна.
Намалила съм си консумацията на месо с 50%, за да изляза от зоната на “презадоволяването” или “свръхконсумацията” (спрямо моите критерии и спрямо себе си). В момента не чувствам никаква “вина” по тази точка. Може и да греша, не отричам, но е факт, че вътрешно съм в абсолютна хармония. :)
По-скоро да медитират тези, които вечно пропагандират своите убеждения с абсолютизирани изказвания.
Хората сме различни.
Т., разбрах те отлично вече и твоят финал на поста ти: “но знам със сигурност, че е важно човек да се чувства добре с храненето и режима си. :) “е това, с което и аз приключвам краткото си участие по темата.
В дебати “за и против месото” не желая да участвам, нито пък желая да участвам в нещо, което ще породи такива дебати. Знаем как завършват те. :)
казано от Вероника Налбатска на 30.09.15, 22:04:
В дебати “за и против месото” не желая да участвам, нито пък желая да участвам в нещо, което ще породи такива дебати. Знаем как завършват те. :)
Бих участвал и в такъв дебат, но с по-голяма готовност ще приема дебата “за и против закуската изобщо”. ;) Това е най-излишното и ненужно хранене за деня изобщо, независимо дали включва месо или само супер хипер мега ултра храни.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.09.15 22:07.
казано от Т. Тодорова на 30.09.15, 21:56:
А цинкът, дори да го приема в друг час и с подходяща храна, пак ми оставя един акан послевкус - много лек, ама го усещам отвътре. Може и в мен да е проблемът :)
А пробвала ли си вечер, час-два след храна?
ПП: Рони, къде видя дебат “за” и “против”месо. Говорим за времевия пояс, в който се консумира.
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.15 22:08.
казано от Boby_ на 30.09.15, 22:07:
“за и против закуската изобщо”. ;) Това е най-излишното и ненужно хранене за деня изобщо, независимо дали включва месо или само супер хипер мега ултра храни.
Склонна съм да се съглася тук, с уговорката, че много зависи кога ти започва денят. Ако си станал в 5, към 10-11 мисля че е нормално да ти се прияде. Преди това, аз поне, само на течности карам - вода, чайове...
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.15 22:21.
30.09.15
22:13
Обсъждания приемам на всякакви теми, скандали - не. Казвам от сега :)
казано от Маргарита Манева на 30.09.15, 22:07:
Не съм. Ще пробвам, ама нещо няма химия между нас ;) Ей сега ще хапна един и ще доложа утре.
казано от Т. Тодорова на 30.09.15, 22:13:
казано от Маргарита Манева на 30.09.15, 22:07:
Не съм. Ще пробвам, ама нещо няма химия между нас ;) Ей сега ще хапна един и ще доложа утре.
Опитвам се да ти спася цинка от подаряване. :))))
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.15 22:15.
30.09.15
22:20
Нищо не разбирам от добавки и комбинациите им. Мерси, че писа :)
01.10.15
08:39
Спаси го май ;)
казано от Т. Тодорова на 01.10.15, 08:39:
Спаси го май ;)
Ихуууу!!! :D :D 8-)
02.10.15
08:23
Добро ви утро.
Разтегнах глутеусче. Май няма какво друго да съм му направила? Правих странични напади с тежест, чу се “хрус” там изотзад и доста боли. Първо беше локално, а сега хем не мога да се навеждам, хем не мога да си стоя на д-то, хем си чувствам цялата задна верига... не изтръпнала, не натъртена, ами... може би нещо по средата :) Жените ще ме разберат най-добре: като болките в краката и корема по време на мц. На д-то си е по-остра болка.
Ясно, че ще живея, не минавам просто да си помрънкам :)
Казаха ми да го мажа със стандартните мазила, но това беше преди болката да слезе и надолу. Има ли какво друго да го правя, за да ускоря процеса на възстановяване? Какви болкоуспокояващи помагат в такъв случай (не, че не мога да се назоря да стоя, но ме разсейва и не мога да работя)?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.10.15 08:25.
казано от Т. Тодорова на 02.10.15, 08:23:
Добро ви утро.
Разтегнах глутеусче. Май няма какво друго да съм му направила? Правих странични напади с тежест, чу се “хрус” там изотзад и доста боли.
По-скоро е някое нервче според това описание.
02.10.15
09:27
Една статия за миофасциалната болка ми изпратиха и мисля, че това трябва да е. Или поне прилича много-много.
Слагам му след малко един студен компрес и да видим какво ще стане. Проба-грешка и ще си проличи все някога къде е проблемът, и ще мине. Само ме дразни, че ме затрудняват неща от сорта на да си вдигна собствените гащи :D
* Все повече залагам на мнението на Боби. Най-вероятно е седалищният нерв. Започвам да мажа с Перскиндол, пих дексофен.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.10.15 14:01.
04.10.15
20:11
Понеделник
28/09/2015 (26)
Сън:
12 часа
Храна:
. Овесена каша „Кросфит“, чиа, тиквено семе, прясно мляко 1.5%;
. 3 оризовки, 75гр доста сносен пастет и 1 ч.л. лютеница
. 2 варени яйца, малко лютеница
. 60гр свинско, 60гр пилешко, краставица, маслини, чеснов сос
Движение § тренировки:
. На всеки час х 5 минути: клекове, лицеви, скок-подскок, връткане на стави, разкършване на гръбнак
. 2км тичане в дъжда вечерта – излезе ми душата. + 1км ходене в стил „батка“
Добавки:
Zn, Mg, Vit C, B-50, Daily Vits
Вода:
2л
Бележки:
Не ми се работи изобщо, нищо не ми се прави. Успах се като прасе и продължава да ми се спи. Дори да дишам ми идва прекалено много като усилие.
Вторник
29/09/2015 (27)
Сън:
6 часа
Храна:
. Овесена каша „Кросфит“ (много смях с т‘ва заглавие), 150мл прясно мляко 1.5%, био кокосови стърготини, чиа, гинко-цирусов чай
. Пилешка п-ла от бут, задушени зеленчуци с киноа
. Капучино с пакетче мед, 80гр домашна торта с много малко захар в нея
. 2 кюфтета, едно яйце, 1с.л. кьополу, печена чушка
Движение и тренировка:
. 3км обикаляне с 10кг на гръб
. Тренировка:
Загряване с разни извратени упражнения, изискващи подвижност и сила. Фейл.
. 3 кръга, всяко по 10:
Раменни ротации с ластик (сигурно така се казват)
Разгъване на ластик пред гърди
Клек с ластик над главата (само два кръга, много жалки)
. 4х3 на страна
Опити за турско ставане с 3кг гиричка. Мисля, че най-накрая схванах горе-долу как се прави.
. 4 кръга, всяко по 60 секунди
Обръщане § пуш-преса с 20кг лост
Степ-ъпс на 50-60см кутия
Тръстер с 8кг уау-торба
Почивка
Трябваше да има и набирания, ама в моя сектор нямаше :D
. 600кв офиси
Добавки:
Същите, но + BCAA
Вода:
2.5л
Бележки:
Умирам за месо. Не знам какво става, разумът ми крещи: Стига, ма! :D - не искам да искам, не искам да го ям, смятам, че е вредно, имам и други съображения, и дори не ми е вкусно в 90% от случаите, обаче тялото ми мисли по различен начин в момента. Вечерта мислих да не ям нищо, но след тренировката бях откачила. Едва слязох по стълбите на залата, а през нощта, когато исках да отида до wc, се подпирах по стената, хаха. Малко, но все пак. :D Цяла нощ се будих от болки в раменете, заради ластиците. Тая сутрин нЕма никой – BCAA рулира. Друго за добавяне... ми няма.
Сряда
30/09/2015 (28)
Сън:
7 часа
Храна:
. 3 оризовки с масло и лютеница, 1 варено яйце
. 2 кюфтета, 200гр зеленчуци: грах, моркови, царевица, червена чушка – без мазнина, без подправки
. 1 Стела
. пилешка бутна пържола, салата от краставица, лук, маслини и семки
Движение § Тренировка:
Нье.
Добавки:
Същите
Вода:
2л
Бележки:
Не е всеки ден Великден.
Четвъртък
01/10/2015 (29)
Сън:
8 часа
Храна:
. Филия домашен лимецов хляб, препечена, с доволно масло, яко магданоз, едно яйце на око :); сок от ½ ябълка, ½ глава цвекло, 2 моркова и джинджифил
. две дълги кафета с мляко
. 40гр солети със сусам, 3в1
. 1 банан след тренировка
. 4 резенчета пържен картоф, 80гр печено прасИ и салата от печени чушка и патладжан, и магданоз, и доматКА :D
Движение § Тренировка:
. 3,5km ходене с раница :)
. качване на 6 леки гуми (леки, ама гуми) до третия етаж
. Тренировка:
2 кръга:
- 5 обиколки на залата
- 15 клека
- 10 лицеви от колене
Загряване с 8кг пудовка, но не го направих цялото, защото се наложи да ми бъдат обяснени някои основни неща :)
2 кръга, 30:10:
- статични, странични напади с 8кг/ляво
- същото от дясната страна
- хай-пул
- лицеви от колене
- отпади с 8кг
- опити за набиране на тиерекс
В останалите 3 кръга от тренировката правих степ-ъпс на ниско, лицеви и опити за набирания
Много келяво разтягане
. 600кв офиси
Добавки:
Mg, BCAA, Zn
Мазах дупе с алгасан (или нещо от сорта)
Вода:
2,5л
Бележки:
Кръговете на тренировката трябваше да са пет, но разтегнах нещо и трябваше да правя нещо друго. Признавам, че ми излезе малко акълът – на страничните напади се чу „ХРУС“ и понеже ми напомни на контузията в коляното, ме заболя още преди да ме е заболяло :D Болката се забравяла – май ас. Трудно се движа, не мога да се навеждам, да стъпвам или да правя нормално големи крачки, ама ще живея.
Петък:
02/10/2015 (30)
Сън:
4 часа. Само се въртях и се будих заради болежките.
Храна:
. оризовка и половина, сирене „Дунавия“, резен домат; 200мл прясно мляко Олимпус 1.5% (само такова имаше последния път) с пълна ч.л. кокосова захар и ч.л. рожков
. 4 бисквити Белвита
. Мега яката, селска вечеря: фасул в гърне (както си се готви на чорба, ама в гърне), салата от розов домат, печени чушки, печен патладжан, лук и чесън, малко луканка, домашен многозърнест, многоядчест хляб
. 2 белвитки
Движение § Тренировка:
Малко ходене
Добавки:
Mg, BCAA, Daily Vits, C 1000, B-50, Zn, MSM
Вода:
2.5л
Бележки:
Уточнихме вече за болежката. Дупетерапията засега включва перскиндол и дексофен. Започна ми курсът по френски. Още не съм сигурна колко ще ми е полезен, но хората ме втрещиха.
Събота
03/10/2015 (01)
Сън:
9 часа, лайк ъ бос
Храна:
. прясно мляко с кокосова захар
. 2 оризовки с лютеница и луканка
. чай с мед х няколко пъти
. eдна голяма, зелена ябълка
. бири
. пържени патладжани с домашен хляб и салата
. тахан с мед
Движение и тренировка:
2 кръга, всяко упражнение 3 пъти по 20:10
- бицепсово сгъване с 5кг
- трицепс над глава с 6кг
- ривърс флайс с 3 или 3,5кг
- чест флайс с 6кг
- пулоувър с 8кг
- оувърхед преса с 5кг
Много тъп тоя Фитнес Блендер, не знам как ме е зарибявал някога.
Добавки:
- Mg, C 1000, Daily vits, B-50, MSM, Zn, BCAA
Вода:
2л ( нея си разтварям и аминокиселините)
Бележки:
Почти ми мина болката. Сутринта не я усещах изобщо, но малко по-късно, след като чистих, разхождах кучета, кляках, кривих се и т.н., се появи пак, но леко. Очаквам да мога да си отида спокойно на тренировка във вторник.
МЦ се появи без ПМС, без болки, без нищо. Единствено снощи ме подсети за себе си: гледаме един сериал, Shameless, там са само наркомани, алкохолици, к**ви и всички са от боклук нагоре. Супер вулгарна история и същото време супер тъжна. Та.. какво говорих? А, да. Въпросният сериал ме натъжи супер много и си поплаках 1-2 минути. Викам си: аха, ясно. Но това беше. Днес съм шестак, настроението ми е супер, не съм крива, не съм агресивна, даже напротив, нищо не ме и боли.
Понапих се вечерта с едни девойки, попуших цигари... Искаха да ходим някъде си, викам: ай тръгна и няма прибиране до сутринта. Постъпих разумно като се прибрах, знам колко ми е крехък синджирът ;)
Как да проверя един мед дали е истински? В последните години взимаме от вуйчото на майка ми, домашен мед, манов. Изключително ми е съмнителна последната партида. А кака ТЪ има чувствителни сетива.
Неделя
04/10/2015 (02)
Сън:
8 часа
Храна:
. сок от морков, ябълга и банан: Теди ;), бутилиран
. пилешка пържола от бут, салата от домат, печени чушки, патладжан, чесън, лук, маслини - мляс
Движение и тренировка:
4-5 часа ходене
Добавки:
Mg, Zn
Вода:
Литър
Бележки:
Мързи ме.
Eй така се рекламира. Не с “ня-ня-ня-ня-ня’ам петна под мишниците”.
И, разбира се, без снимка на Лара не може да се мине.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.10.15 20:17.
04.10.15
23:15
Ужасно е за четене така, нали :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.10.15 23:18.
казано от Т. Тодорова на 04.10.15, 23:15:
Ужасно е за четене така, нали :D
Изгубих интерес! (nlick)
Чаках, чаках и изведнъж—много серии наведнъж. (nmuchfun)
05.10.15
08:37
Явно няма да ми мине номерът със седмичните отчети, то си е живо издевателство. Два-три пъти в седмицата по ще бива.
Добавям си за снощи един банан с мед и орехи, и виждам, че за миналия ден не съм си написала джънка: 2хЧудо
Тренировките засега ги виждам да са малко по-умерени и разумни - вторник и четвъртък при доктора, събота на фитнес; през другото време според кефа - тичане, йога, разходки, такива неща. Много ми се ще веднъж да намеря кое ми е подходящото натоварване и кое ми е подходящото хранене, защото винаги съм много крайна (или не ям, или се скъсвам да ям; или тренирам тъпанарски много, или изобщо), а от това само негативи се трупат.
06.10.15
17:48
05/10/2015 (05)
Храна:
Пилешка пържола, салати, няколко шоколадови бонбона с уиски вътре - нямаха много шоколад, но пък душата ми стоплиха. (wasntme), домашен многозърнест-многоядчест хляб... един банан. А, и две кюфтета.
Вода:
Литър
Добавки:
Забра’их
Тренировка:
Йок, пазих си трътката свежа за Деничка (makeup)
06/20/2015 (06)
Храна:
банан, пилешка пържола от бут (полудях с т’ва месо, трябва скоро мерки да взимам), 100гр печени картофи с малко сирене, салатка от настърган морков и магданоз, още един банан преди тренировка и един след. Грух!
Вода:
2,5л (1л с БЦАА)
Добавки:
Ми.. пак забра’их, само БЦАА-то помня, че то ми е животоспасяващо
Тренировка:
Ще впиша после, ако оцелея. Не ми се тренира грам, по-скоро бих праснала едно малко, чисто виски и бих прекарала следващите 15 часа в сън. Ама къде дават така? (сериозно, ако някъде дават, незабавно ме потърсете на 0123 456789)
Бележки:
Чудовищен мързел. Все едно са ме прекарали през центрофуга. Подозирам, че тоя монитор, дето го зяпам по цял ден, бавно и методично ме убива. Пък аз нищо не съм му направила (все още), хлип. :) Тегав ден днес, далеч от продуктивен или креативен. Винаги имам поне по един такъв по време на мц. Блокирала, като малоумна. В такива моменти, пък и не само, много си оценявам работата и екипа - никой не те изнасилва да вършиш нещо, за да има нещо свършено. Ако не можеш да си продуктивен в тоз един момент, просто си тръгваш и отиваш да си почиваш, и никой не ти пише черни точки в големия си лош тефтер, за да ти го изкара после през носа, ушите и гъза. Не се научиха работодателите, че когато си човек, хората започва да ги е грижа и за работата, и за теб, и всичко е много по-лесно и приятно за всички. Не си тръгнах, заради предстоящата тренировка, зяпах един уебинар и сега си драскам дневника. Хъх.
Тотално съм вманиачена в университет и работа. Главата ми е компот - само за това мисля, непрекъснато нещо ровя, вечер заспивам с телефона в ръката, ‘щото си намирам по някоя полезна статия за лека нощ и я чета под завивката. :D Дали ще свърши добре тая работа - не знам, ама не съм била толкова зарибена по нещо. Кой да предположи?
Тая картинка не помня къде я видях, може и някъде из дневниците да беше, обаче много ме развесели в момент на увиснал нос :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.10.15 17:50.
06.10.15
23:11
Загрявка: скок-подскок, пудовка, разтяг
Тренировка:
8, ако не се лъжа, 20:10 бърпита, които не успях да правя и наполовина, защото ме заопъва пак задкрачието. Направих малко нескопосани лицеви от колене в един ъгъл :)
8 кръга: 10 тяги, 8 обръщания, 6 пуш-преси (10кг уау торба). Взех ди малка тежест, за да пазя дупата. Тягата не успях да я усетя кой знае колко, но пак си е движение.
Мъчение за корем, където за пореден път се проявих като тулуп :D, ама правих каквото мога.
Накрая и мъжете бяха изпокапали и изпоналягали на земята :D
За десерт: 3 часа офиси
Бай-бай :)
п.п. Гирос без картофи, щото умрях от глад, пък хладилникът днес е... Бяла тишина :D
07.10.15
22:56
07/10/2015 (07)
Сън:
6 часа
Храна:
- разделих си една ябълка с псите :)
- мурсалски чай с мед
- 2 варени яйца, 30гр от хубавия хляб, 30гр хляб и малко масло
- 4 бонбона с пиячка /малки са, честно :)/
- мега свинщинката в ранния следобед - или се тъпча хляб, или с месо, или с масло : 3 филии бонус с бая масло, със сирене и с домашна лютеница, 2 варени яйца
- шепа грозденце :)
Вода:
1,5л (1л с бцаа)
Движение:
- общо 2км ходене (на 3 пъти)
- 2км тичане (пълна медитация, с концентрация само върху дишането) + 8х20м спринт през 5 секунди (исках 10, ама се събраха няк’ви батки на една тераса до училището и се загледаха - хвана ме срам, естествено)
Бележки:
- Замислих се днес за тренировките при Деница и установих, че всъщност никога не съм била в по-лоша форма. Ще си скъсам гъза, но до края на годината ще съм човек.
- Не знам как ще се справя с всичко, което имам да правя и съм в нервна агония 24/7.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.10.15 22:58.
08.10.15
21:08
08/10/2015 (08)
Сън:
7 часа
Храна:
- шепа грозде
- две филии Бонус: едната с домашно изпечена и домашно маринована чушка + малко домашна лютеница, а другата – с масло и сирене
- още малко грозде
- подсетиха ме за съществуването на протеиновите барове преди няколко дни и си взех един на отиване към залата - беше учудващо вкусен
- пилешка пържола от бут, салата от ряпа, цвекло и морков - със зехтин
Вода:
1.5л (500лм с бцаа)
Тренировка:
1) Скок-подскок набързо
2) загряване с пудовки - няколко вариации на суинг, обръщане с изтласкване, снач: всичко с 8кг
3) 2 кръга:
- 5х лицева от колене + планк + коляно към лакът + лицева + планк + другото коляно към другия лакът
- 10 широки клека с 12кг пудовка
- 10 кофички (не съвсем качествени ;))
- 15 тяга с 12кг пудовка
4) 2 кръга за корем и още нещо:
- 5х длани към пети, после към пръсти, накрая към междукрачието
- 5х изправяне до седеж с пудовка в едната ръка (на всяка страна) - първо с 8кг, после с 6
- 10 колене към лакти на лоста, което беше комично в мое изпълнение
- 20 броя отпади с подаване на 8кг пудовка през краката
....
Дали не забравих нещо? Де да знам. А,да: 4 приятно дъждовни километра ходене по пътя за залата.
Добавки:
- магнезий, бцаа
Бележки:
Мееех.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.10.15 21:52.
11.10.15
12:41
09/10/2015 (09) - 10/10/2015 (10)
И в двата дни без тренировки - трябваше да свърша много неща. Умрях от нерви и съответно ометох няколко сладки джънка, за които после съжалих, щото са вкусни, пък после те карат да се чувстваш като л**но. Тахан също похапнах.
Вчера на К. сестра му беше на държавен и пихме бири после - 2, нефилтрирана Каменица. Не си намирам бира, дето да ми харесва кой знае колко напоследък. Може би едно буренце жива дан льо вкъщи? :D Ама то винено време дойде. (nbbq)
11/10/2015 (11)
Салата от цвекло и морков + зехтин + орехи + домашен хляб
Ябълка с орехи, рожков и мед
Пържола с някаква салата
3л вода
Скромно раздвижване: клекове, лицеви, планкове, СТ, вкъщи, колкото да не пукна :)
Вчера ходих да си търся някакви по-нормални дрехи от типа на по-делови панталони, рокли, ризи. Бах. Съвсем съм отвикнала :D Преди да се опрася, купувах само едни роклета с дължина 1 педя под пъпа :D - фръц-пръц, добре ми се получаваше; с’я се гледам в няк’ви дрехи и си мисля, че могат да ме впишат в Гинес като най-големия леберкез евър :D Тук вината си е изцяло моя, ама не разбирам друго - ‘що всички панталони са с къси крачоли - аз съм 1.74, не съм 3 метра. Почувствах се като тоя на снимката по-долу. На другата пък се вижда как се опитват да ме събудят с поглед :D
Поканиха ме на среща, хъ.:D Според стандартните разбирания за добра плячка, човекът си е ок. Аз мъж си имам, плюс че не си падам точно по такъв тип... момченца :), НО!!! Т’ва си беше още едно доказателство, че като си симпатяга (умря циганката.. нали..), няма значение дали си в топ форма или не. Затова, драги ми девойки, вместо за визия, спортувайте на първо място за здраве и умения, и бъдете човеци за всичко останало :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.10.15 12:45.
11.10.15
12:58
Дневника ти е заразно позитивен (sun) С усмивка ти чета постовете 8-) Продължавай да бъдеш все такъв готин пич (beer)
11.10.15
13:57
Хих, благодаря ти, радвам се, че ти носи позитивни емоции :)))))
Аз го ползвам като кошче, в общи линии - понякога мрънкам повече от необходимото, но като зачета стари страници, ми помага в преценката за това и онова :)
11.10.15
16:48
НО!!! Т’ва си беше още едно доказателство, че като си симпатяга (умря циганката.. нали..), няма значение дали си в топ форма или не. Затова, драги ми девойки, вместо за визия, спортувайте на първо място за здраве и умения, и бъдете човеци за всичко останало
Абсолютно съм съгласна :* С времето осъзнах, че килограмите нямат значение, енергията, която излъчваш на хората около теб е от много по-голямо значение (sun) Може и да не съм миС клеЧка и аз(разбирай сегашната ми форма е далече от лятната :D :D ), но не е като да не ми обръщат внимание (wasntme)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 11.10.15 16:49.
11.10.15
19:43
Нати, безспорно е така, но все пак зависи кой какво търси. За някои работи много чар и добрина не са нужни - чифт цици и дълбоко гърло стигат. :D :x Аз пък по излъскани красавци така и не можах да се захласна - други неща ми събуждат интереса. Само Мат Бомър можеше да се класира, ама и той като мен си пада по малко по... зрели, да ги наречем, мъже :D
* За твойта форма недей се оплаква - зимна, лятна, супер си, нали те гледам. Машина за пример (d)
——————————————————————————-
Сега по същество:
Тренирам аз два пъти при доктора. Имах идея да съм там вторник и четвъртък, а през другото време да правя разни леки неща вкъщи, да потичвам чат-пат.. Обаче е неоспорим факт, че не съм ли в зала, се разкисвам супер много и само се въргалям, и ям.
Включвам си тази програмка с базовите упражнения, с която по принцип си закачам, когато ходя на фитнес + малко пътека (навън вече не е много гот за тичане, предвид дупките, гьоловете, тъмницата и още по-тъмните субекти, а другарче за такива дейности нямам)... 2-3 пъти седмично, без да се изстисквам, но да се поддържам активна. Както казах,мотивацията много ми куца вкъщи, пък във фитнеса се опитвам да си го меря с мъжете (то там няма животинки) и някак по ми върви :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.10.15 12:19.
12.10.15
16:42
12/10/2015 (12)
* Добавям към вчера 70гр уиски с горе-долу толкова Кола.
Сън:
6 часа
Храна:
- кафе-капсула с мляко и кокосово масло
- 100гр кашкавалена извара със салата от цвекло, морков, зехтин, орехи и кашу
- банан с шепа кашу и лъжичка кокосово масло, и малко мед
- 3 варени яйца, 50гр извара, салата от цвекло и морков, зехтин и тиквени семки
Тренировка (с не повече от 15 секунди почивки между сериите и упражненията):
400м пътека
3х10 клек с 10кг пред гърди
3х10 лег с дъмбели по 8кг, с прибрани към тялото лакти
3х10 конвенционална тяга: в първите две серии с 25кг, в третата - 7 повторения с 20кг
3х10 едностранно гребане с дъмбел 8кг (определено мога да дръпна 10)
3х10 обръщане с пуш-преса: 15кг крив лост
400м пътека, разтяг
Вода:
2,5л (500мл с бцаа)
Добавки:
Mg, Vit C, Daily Vits, B50, BCAA
Коментари:
Заопъва ме пак леко нерв/мускул, явно трябва по-дълго време да се пази. Но е съвсем търпимо. Продуктивен ден, приятен, уютен. Харесвам ги такива. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.10.15 17:32.
13.10.15
20:23
13/10/2015 (13)
* Гордостта на фамилията, хехе, завърши с 5 и 6 на държавните и се почерпихме: пих едно Самърсби и малко бира.
Сън:
7 часа, но се събудих като настъпана... множество пъти
Храна:
- варено яйце, оризовка, масло
- две варени яйца, салата от цвекло, морков, зехтин и хималайска сол, шепа кашу, две оризовки – дойде ми много късо
- един банан
- след тренировка: един протеинов бар, за който малко ме е яд – бях забравила, че изобщо съществува такъв артикул и като ме сетиха, само лесното търся;
- вечеря: салата от цвекло и морков (всяка година я ям в промишлени количества), пилешка бутна пържола, малко кашкавалена извара - много е яка, баси, не съм опитвала такава досега (inlove)
Тренировка:
- Загрявка:
8кг пудовка: суингове до хоризонтала, до вертикала, с една ръка, хай-пул, обръщане с изтласкване, снач...
- 3 кръга:
10х отпади с ритник напред, който не правих съвсем, щото не съм много балансирана
10х планк с извиване на таза вляво и вдясно
- 3 кръга:
10х опити за индийски лицеви от колене
20х хай-пул с 12кг
- 3 кръга:
10х стандартни лицеви от колене
10х тръстър с уау торба (първите два кръга с 12кг, третия – с 10кг)
Няколко минути изометрии за корем – далеч от перфектни, но с доста усилие – ш‘ се борим за подобрение :)
Добавки:
- 2 дози BCAA – една след ставане, щото не можех да мърдам много след вчера; една след тренировка
- Мg, C 1000, Daily vits, B-50 (oбърках с еи го пих два пъти), Zn, MSM с лимон
Вода:
- 2л + 500мл чай
Бележки:
Оплаках се на доктора, че 25кг са ми дошли много вчера на тягата и ме сгащи след тренировка да види кое как правя. Първо с една пудовка й показах и след като установихме, че нямам проблем с техниката, се опитах с щангата, която беше натоварена с 50кг, които отнесох кат‘ зидар биричка, ррр‘ааш ли :D, въпреки че вече бях помляна от вчерашната и днешната тренировка. Страшно се учудих, даже почти се стреснах в момента на отлепянето, защото не ми натежа грам. Което значи, че мрънкалото можело. Сигурно може и още. А сигурно има значение, че бях и доста прегряла. Страшна зарибявка. Ще товаря повече :)
Тъпо, че няма кой да ме спотва в залата до нас и мога да си остана в „клекнала поза с напън“, ако нещо не направя като хората, но пък сигурно ще оправя настроението на много зрители с тая гледка. (mooning)
* Ейц, новата страница я отворих с бележка за прогрес - фръц-фръц =) =) =)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.10.15 23:13.
14.10.15
22:07
казано от nervak на 14.10.15, 10:07:
Песовете ти са хапцолютни образи!!!
нЪли? :D Вкъщи е пълен цирк, особено женският слон като се побърка и се разтърчи с 300 из апартамента – много е нещастна, че няма вече куче от нейния калибър в квартала, с което да може да играе качествено. То и аз не съм доволна. Ама размята малкия като прани гащи :D
14/10/2015 (14)
Сън:
5 часа
Храна:
- кафе с мляко (150мл) и лъжичка кокосово масло
- два банана, шепа пресни орЕхи
- голяяяма пилешка пържола от бут, салата от чушка, патладжан, домати и лук, неовкусена; филия пълнозърнест, пълносемчест, изпечен вкъщи хляб
- 20гр луканка, едно парченце кашкавалена извара
Движение:
600кв офиси за отскок + чистене вкъщи. Нищо друго.
Добавки:
Същите като вчера, без БЦАА; магнезий пия сутрин и вечер;
Вода:
2л – 1 чист, 1 с лимон
Чай „Лека нощ“
Бележки:
1) Днес съм киселяк по ред причини, ама ще мине и тоя зор. Прекарах си целия следобед в леглото, с лаптопа, в опити за работа – не знам преди как съм издържала на такова чудо, но в момента вече съм ужасно нервна и още по-кисела. На бас, че ако бях отишла да тичам, щеше да е друго.
2) Гепих и вирусче, заради което утре няма да се появя в залата - да не им издишам бацили на хората.
3) Окрадох на Дени тренировките от дневника, които сметнах, че бих могла да правя. И да се пръсна, нейната форма няма как да я стигна (това е повече от ясно), но мога да изстискам максимума от себе си поне, следвайки добър пример. Да видим как ще е. :)
4) След края на декември, когато ми мине повечето зор, ще започна да тормозя и Господаря с присъствието си (ама как го заявявам, а?:D), че да мога до пролетта вече да се разхождам с наметало по улиците :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.10.15 22:52.
15.10.15
20:07
15/10/2015 (15)
(inlove) (mooning) :P Леля станах малко ас :P (mooning) (inlove)
Сън:
8 часа и половина. Грух.
Храна:
- кафе-капсула с мляко, мед и кокосово масло
- смути от тиква, джинджифил, конопено семе, канела, кокосова захар, кокосово масло – много есенно и приятно се получи, ама трябва да се науча да боравя по-кротко с джинджифила
- 3 лъжици бял ориз с гъби
- 2 варени яйца, малко масло, салата от зеле и морков, и зехтин; “кашкавалена извара”, която всъщност е нормална извара с парчета кашкавал вътре (и с доста сол този път). Ще си взема истинска тия дни, въпреки тежките слова, които прочетох преди малко в един сайт, чието име не си направих труда да запомня: кашкавалената извара била табу за хора, които искат да изглеждат добре. Да се консумира вечер – табу на квадрат. Я сиктир.
- 5 бонбона с пиячка (туй ще да е равно на около 35гр шоколад)
*** много плюскане, много чудо ***
Тренировка:
Загрях с няколко серии от по 5 клека със СТ и 5 лицеви на кухненския плот; понаправих някои от упражненията, които Дени дава в залата, други само се опитах да ги правя.
1) Адаптирана „бъркотийска тренировка“ на Деничка:
Първи кръг = 10 изправяния със степ-ъп от колене
Втори кръг = Първи кръг + 20х отпад + милитъри прес + връщане в изходна позиция @2х5кг
Трети кръг (2 пъти) = Втори кръг (но с 10 напада) + 20 клека с 10 кг (залепих си гъза за пода 2 пъти и даже не знам как стана :D)
2) 10 минути ХИИТ, от който щях да се спомина
3) 20 минути йога стреч + още малко разтягане на предни бедри + обръщания/ротации/уотевър на раменца с една пръчка (над главата и от пред гърди до към гръб) – винаги ми става много гот от тая работа.
Добавки:
Същите + БЦАА
Вода:
2л + 500мл с БЦАА-то
Бележки:
1) Тренировката я префасонирах, защото някои неща не разбрах, други не можах.
2) Разтягането беше зле – прецаканият крак ми е супер вдървен, все едно е окъсял един такъв. Не ме боли гадно, но ме дърпа и ми спира движението. Като цяло съм доста вдървена и мисля, както правех преди, да си включа стреч или йога всеки ден.
3) Много зле мобилността в колене и глезени + че супер много си тежа на раменете;
4) И сега като си прочетох предния пост, установих, че тая загрявка, дето правим с пудовките, всъщност е загрявката на Вик...нали? =) Бая пъти я правя вече и нито веднъж не ми хрумна. Докат‘ не видя черно на бяло... :D
5) УмрЕх от смЕх с Борката днеска: да му подадеш морков е като да вкараш молив в електрическа острилка. :D Впечатли ме.
- Това кученце, не знам дали бях споменала, си го намерих в университета. Снимах и помолих за помощ. Пое го една много мила жена и след множество операции си го осинови. Сега е здрав, щастлив и спи на пухена възглавница (inlove)
- Тренирах по гащи и по един потник. И по дебели краци. :D Такава вода се изля, че се учудих, че не ми се разджвакаха маратонките. Където е текло, пак ще тече ;)
- и смутито от сутринта, мноу вкусну
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.10.15 21:03.