06.12.15
22:04
Здравейте,четох до сега за краката и разни упражнения ,но повечето са във фитнес, тренирам на лостове и вкъщи с дъмбели ,та въпроса ми е мога ли да тренирам два пъти краката,защото ми изостават и какви по-точно упражнения да правя ,разполагам с 2х5кг и 1х20кг .Тренировката ми е
Понеделник-Гърди
Вторник-Гръб
Сряда-Рамо,Трапец
Четв.-Крака
Петък-бицепс трицепс
07.12.15
14:58
Вкъщи трудно се тренира. Защоне почнеш да ходиш на фитнес, и без това сега става студено и не знам как тренирате на лостове навън. Иначе за крака трябва да правиш клек. Може в една раница да набуташ железор и да клякаш. Ама друго си е във фитнеса...
07.12.15
18:22
краката са ти 50% от тялото. Едните 50% ги тренирате в 4 дни, а другите 50% в един.
07.12.15
20:00
казано от lendd на 07.12.15, 17:39:
А мнение за два пъти в седмицата ?
Здрасти, не си казал какъв ти е стажа, целите и как по-точно тренираш крака към момента за да получиш адекватен съвет от съфорумците какво точно да промениш. Ако потърсиш още малко из форума сигурно ще си намериш готова програма за тренировка у дома точно за твоите цели. Ползвай търсачката и се зареди с търпение.
Аз лично спортувам редовно от близо две години. Тренирам крака 3 пъти седмично и успявам да се възстановя добре, въпреки че съм на калориен дефицит. За това не виждам проблем и два пъти седмично да се тренира, само че зависи какви упражнения ще правиш, с каква интензивност, почивки, повторения и т.н. подредба, което е тънката част и малко хора могат да ти го кажат и да обяснят защо точно така ти го препоръчват.
Моите упражнения за долна част на тялото от известно време са само в домашни условия и за цели ми са напълно достатъчни. Даже мога да кажа, че към момента тренировката ми вкъщи е по-тежка от тренировката ми в зала.
Допълнителните тежести които ползвам са два разглобяеми дъмбела по 15кг всеки и пудовка от 20кг. Получава се идеално натоварване с най-обикновени напади, български клек, обикновен клек до долу, хип тръст, планински катерач, суингове с пудовката. В домашни условия може да се прави и тяга с дъмбели, но аз лично не правя. Не ми е дадено да го правя от моя треньор, предполагам заради проблемите ми с кръста. Ето тук може да разгледаш различни упражнения за крака.
Разгледай тази тема. Ако си купиш пудовка може да се получат доста интересни тренировки в домашни условия. Лично на мен все повече ми харесва това гюленце.
А в тази тема има кросфит комплекси - в ляво цъкаш с мишката какво целиш и с какви уреди разполагаш и ти предлага готов комплекс за изпълнение.
Там ми е проблема,че тренирам и аз не знам от колко време по-сериозно към година примерно,но краката почнах доста късно да ги правя ,иначе за крака правя
5x25 клека
4х25 полуклек
3х25 сумо клек
2 серии напади до отказ
и по 5 серии за прасци
Благодаря много :)
07.12.15
20:48
При толкова много повторения и серии значи, че ти е адски леко. Това с дъмбелите от 5кг. ли изпълняваш? Какви почивки правиш? На колко години си?