Too Little, Too Late

Прескочи до:

11.12.15
20:07

казано от Queen Cobra на 11.12.15, 20:03:

Имаш нова кола -  ама наистина нова? Ехе, поздравления!!

Чакай да дойде... Пазаря се за нея от февруари и все нещо се случва да ми застане на пътя. Ще се похваля подобаващо, като я взема наистина.

казано от Queen Cobra на 11.12.15, 20:03:

Взех си книгата на Дейл Карнеги -  преработено издание, има ли общо с курсовете , които ти караш?

Книгите му имат много общо с курса. Улична психология за екстроверти от средата на 20-ти век. Пълни глупости - рецепти в 10, 30 или 50 “правила”. По-добре инвестирай в нещо по-съвременно.

11.12.15
20:09

Боби, обобщението ти за тренировката е все едно аз съм го писал. И аз съм уморен от всичко, и при мен идва време да сменям тренировките.

11.12.15
20:15

А, спокойно, аз вземам от библиотеката. Не обичам да купувам книги, не ги чета втори път. Трябва да е някаква универсална енциклопедия, нещо такова, за да се прежаля.
Радвам се за теб(за вас де), около мен никой не може да си позволи нова кола - всички карат втора трета ръка, голямата депресия, знаеш :)

11.12.15
20:21

казано от Queen Cobra на 11.12.15, 20:15:

А, спокойно, аз вземам от библиотеката. Не обичам да купувам книги, не ги чета втори път. Трябва да е някаква универсална енциклопедия, нещо такова, за да се прежаля.
Радвам се за теб(за вас де), около мен никой не може да си позволи нова кола - всички карат втора трета ръка, голямата депресия, знаеш :)

То служебно возило това бе, Мира. :) Не че не го ползвам като собствено, като освен колата, горивото на територията на България ми е част от пакета, но все пак не е лична кола.

11.12.15
20:29

Пфу, фалшива тревога значи. И винетка ти плащат, тц тц :P
Е, ползвай си го със здраве :)

11.12.15
22:34

Не че не го ползвам като собствено, като освен колата, горивото на територията на България ми е част от пакета, но все пак не е лична кола.

Е то тъй е по-хубаво, на аванта :D Тренировките ти не са съгласувани спрямо ежедневието и/или имаш нереалистични цели затова тъпчеш на едно място, предполагам и сам си стигнал до подобен извод, ама аз да си кажа. Много хора подценяват факторите стрес/сън, а те са на първо място (е освен ако не си станал сит). Не знам дали харесваш Star Wars де, но разбра намека :D

11.12.15
22:43

казано от aleks на 11.12.15, 22:34:

Не че не го ползвам като собствено, като освен колата, горивото на територията на България ми е част от пакета, но все пак не е лична кола.

Е то тъй е по-хубаво, на аванта :D Тренировките ти не са съгласувани спрямо ежедневието и/или имаш нереалистични цели затова тъпчеш на едно място, предполагам и сам си стигнал до подобен извод, ама аз да си кажа. Много хора подценяват факторите стрес/сън, а те са на първо място (е освен ако не си станал сит). Не знам дали харесваш Star Wars де, но разбра намека :D

Сит не съм станал, а точно напротив - станах на 40 и “ситското” възстановяване го няма. През деня ме мачкат проблеми, а след работа тренирам на инат. Картинката е ясна на всеки, който разбира нещо от физиология и психология - можеш да караш така известно време, но не безкрай.
Формирането на стресово състояние преминава през три стадия:
    1. Мобилизация на защитните сили на организма;
    2. Равновесие на ново, по-високо ниво;
    3. Изтощаване (наречете го адренална преумора или сдухване - все едно, същото е).

Аз съм във фаза 3. Не заради тренировките, а по други причини, но това няма съществено влияние върху крайния изход. Самият факт, че ям като свиня, качвам неактивно тегло и не изпитвам желание да спра е показателен. В последно време се случиха някои събития, които неусетно ме доведоха до това. Ще го преоделея - минавал съм и през доста по-тежки изпитания.
А тренировъчни цели нямам никакви и това е основна част от проблема.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.12.15 22:46.

11.12.15
22:53

Чувал ли си за Ipamorelin? В някои среди е доста популярен продукт като anti-ageing (еми как да го напиша на български това :D)/anti-stress и засега е скъпичко, ама бъдещето натам отива. Храни богати на тирамин подпомагат преодоляването на умората/стреса.

11.12.15
23:00

Абе за чуването съм чувал,  но доколкото знам, след фаза II е спрян заради липса на ефективност и дори не е стигнал до регистрационни проучвания.

12.12.15
00:12

E за илеус явно да, но и явно работи. Аз това не разбирам как се продава при положение, че е още във фаза на проучване (2Б).

Иван

12.12.15
07:09

Boby, може и да си пробвал, но ако не си - защо не опиташ да тренираш преди работа? От личен опит знам, че филтрира  приема на глупостите през следващата част на деня.

12.12.15
12:45

От време на време тренирам сутрин, но има доста недостатъци при сегашната ми тренировъчна схема. Най-очевидният недостатък е, че закснявам много и вечер трябва да оставам до късно в офиса. Ако мина обаче на схема с по едно базово упражнение на ден за 20-тина минути, може и да е приложимо. Ще го мисля.

12.12.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 800 м. кроул с леко до средно темпо = 16 дължини (3, 13х1);
- 700 м. бруст с леко до средно темпо = 14 дължини (14х1);

Общо 1500 метра за 50 минути. Шест дължини кроул с дишане поред от двете страни. 
След вчерашните напъни с набирания гърбът беше много уморен и едва се мъкнех в басейна.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта плуване, после пазаруване. Сега ще тичам по задачки, а после имам да оправям аквариум и да готвя...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.12.15 12:48.

Като един виден автомобилен фен, а и човек работещ в тази сфера ми е интересно каква е марката и моделът на превозното средство :)

12.12.15
18:24

казано от Станимир на 12.12.15, 15:12:

Като един виден автомобилен фен, а и човек работещ в тази сфера ми е интересно каква е марката и моделът на превозното средство :)

Нека първо я взема. :)

13.12.15
11:07

казано от Boby_ на 11.12.15, 19:43:

Обмислям по-различна стратегия - може би някакво тежко-средно-леко или два-три месеца MAX-OT…

Аз гласувам за тежко-средно-леко :)

Бях втори курс, когато към силовите изпълнения в диапазона 1-3 повторения започна да добавяш частични повторения и изометрии. Вече съм трети курс и ти все още ги правиш. Инструменти, които следва временно да допълат тренировката, станаха основна част от нея. Ползата е с намаляваща възращаемост, а стресът от всичко това се натрупва и добавя към този, който идва от извън залата. Мисля че би било добра идея няколко месеца да се отдръпнеш въобще от “силовото трениране” и да тренираш с най-малко 5 повторения. Дори MAX-OT не е така далеч от текущия ти начин на трениране.

Ако сега правиш 10 повторения на лежанката със 120кг, а след 3 месеца ги правиш на 135, то тогава, според моите разбирания, ти си по-силен и най-вероятно по-мускулест, а натоварването от  от “нервно”(ЦНС) става на “мускулно”, като второто дори е приятно и не се наслагва към стреса извън залата. Това го казвам от сходен опит. Разнообразието ще се отрази добре както на тялото, така и на ума - ще имаш нови цели и нови предизвикателства. А когато се завърнеш към по-”силовото” трениране, ще имаш дори по-добри от сегашните резултати.

Макар и да нямам 10 години опит, както ти имаш, моят приятелски съвет е да преминеш за известно време на тежко-средно-леко или пдообен начин на трениране, в диапазона 5-12повторения на базовите многоставни упражнения. :)

13.12.15
13:07

Почти същите разсъждения ми се въртят из главата от няколко дни. :) По едно стечение на обстоятелствата вече се бях спрял на “Тежко-средно-леко” и я започвам още днес.
Мисля да я правя в някакъв такъв вариант:
1. Гърди;
2. Гръб;
3. Почивка (плуване);
4. Бицепс+Трицепс;
5. Крака+Рамо;
6. Почивка (плуване);
7. Почивка (мързел).

За гърдите и гърба ще започна с два трисета съответно с пет и три подхода, в деня за крака и рамо ще има трисет за крака с пет подхода и трисет за рамо с три или четири (според упражненията), като ще започвам с краката, за бицепс и трицепс по един трисет за мускулна група с три подхода за бицепса и три или четири за трицепса (ще започвам с бицепс).
Основните упражнения за гърди ще са хоризонтален лег, наклонен лег, лег с дъмбели, кофички с тежест, като ще ги сменям в позиция първо-второ. Ще ги допълвам с флайс, кросоувър, пулоувър, а защо не и пек-дек в някои дни.
За гръб ще наблегна на два вида тяга (класическа и трап-бар), два вида набирания с тежест (успореден и раменен хват), вероятно и силово гребане за първите две позиции, а за допълнение ще има скрипци с хват, различен от този на набиранията.
За бицепса сгъване от стоеж с лост и дъмбели, скотово с лост и дъмбели за позиция едно и две, после сгъване на скрипец и концентрично за три.
За трицепса лег тесен хват ще е основата и по изключение някакъв вариант на френско с лост или дъмбели за второ, а за финал скрипец с въженце или твърда дръжка или разгъване зад глава.
Краката ще ги мъча с преден клек или клек с кобилица за първо (няма как да са първо и второ тези две), за второ хакен или джеферсън клек, а за финал бедрени разгъвания и сгъвания (може да стане “четирисет” краката, за да мога да правя и двете).
Остана рамото - раменна преса с дъмбели, с двупудовки, разтваряне встрани, повдигане напред - това стига на първо време.

Ще се опитам да започна с 5-10-15 повторения с минута между подходите в трисета и две-три минути между самите трисети.

Ще допълвам според времето с упражнения за пояса - колелце, планкове с повдигане на ръце, повдигане на крака от вис и др.

Мисля за пръв път от 10 години да не разписвам предварително детайлно програмата, а да я сменям в движение според резултатите.
Да видим какво ще излезе.

Колкото до опита ти и до правото ти да даваш съвети, знаеш, че съм много далеч от мисълта, че знам всичко. Както казва Бил Най, всеки, когото срещнеш, знае нещо, което ти не знаеш. :) Заради това винаги съм се отнасял много положително към всеки, който ми дава добронамерен съвет и дори критика (стига да е градивна). Така че ти благодаря за включването!
Друг е въпросът дали ще се съобразя със съвета, разбира се. :) В случая очевидно ще го направя.

13.12.15
17:49

13.12.2015 г.

Тренировка 1, Седмица 1 - Гърди (Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8х70, 3х100 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х120, 5x120, 3x120, 3х120, 3х120 кг. 
  1.2. Избутване на дъмбели от полулег - 10х40, 10х40, 8х40, 8х40, 8х40 кг.
  1.3. Кросоувър на портален скрипец - 15х6, 15х6, 12х6, 12х6, 12х6 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Кофички с тежест - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от полулег - 8х80, 8х80, 8х80 кг.
  2.3. Флайс с дъмбели - 12х19, 12х19, 12х19 кг.
3. В загрявката и между сериите:
  3.1. Колелце от колене - 16, 14, 8.
  3.2. Планк с повдигане на противоположни ръка и крак - 44, 26, 20 секунди.

Обобщение за тренировката:
И-и-и-и-баси!

Положително:
- Някак си я изтиках до край.

Отрицателно:
- Утре ще ви кажа...

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грama Modern BCAA на USP.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Неделя у дома с някои домакински “активности”. :) Дано поне Ливърпул не ми вгорчат неделята... Отново. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.15 17:55.

казано от Boby_ на 13.12.15, 17:49:

И-и-и-и-баси!

(muscle) (rock)

На добър час с новата програма, Боби! Да бъде сила, добро възстановяване и с желание за тренировки. :)

казано от Boby_ на 13.12.15, 17:49:

И-и-и-и-баси!

Да, и аз бях така след 1вите 2-3 по тази програма, макар и моята да бъде модифицирана ... :D :D :D

И аз малко тренирах по ‘’тежко-средно-леко’’ и да ти кажа ми хареса.... е аз вече я промених малко към ‘’леко-по-леко-най-леко’’ .... ще чакаме да споделяш в движение резултатите!!! (wait)(rock)

14.12.15
15:45

Боби, надявам се спазваш условието да бягаш от отказите.
Между другото тая схема може да се нагоди към 3 тренировки седмично, който да бъдат с брутален храктер и да отнемат 30 минути ;) Ако искаш...да казвам как, а :D

Тогава сигурно ще си прекръсти дневника на ГГГ - гадно-гадно-гадно :D

казано от James Hinks на 14.12.15, 15:45:

Между другото тая схема може да се нагоди към 3 тренировки седмично, който да бъдат с брутален храктер и да отнемат 30 минути ;) Ако искаш...да казвам как, а :D

сподели ако може аз планирам да почна нещо такова от другата седмица след като си направя max week-a тази седмица.

14.12.15
22:22

и на мен ще ми е интересно. Колкото повече скъсявам тренировките, толкова повече резултати виждам. :D

15.12.15
11:13

казано от James Hinks на 14.12.15, 15:45:

Никакви откази до момента вече две тренировки. :) Удържам се геройски - ако в тоя обем вкарам и откази, ще се изпържа напълно.

А това предложение звучи много примамливо с оглед на факта, че вчера киснах почти 2 часа в залата, докато си направя обема. Мисля обаче, че като завъртя две-три седмици, ще се адаптирам, ще си нацеля работните тежести и ще съкратя значително продължителността.
Ако позволиш, ще си оставя тази вратичка за на пролет, като се кача пак на колелото. :)

15.12.15
11:33

14.12.2015 г.

Тренировка 2, Седмица 1 - Гръб (Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 6х20, 8х70, 3х120 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Мъртва тяга - 4х165, 3x165, 3x165, 3х165, 3х165 кг. 
  1.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 8, 8, 8, 8, 8.
  1.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х9, 12х9, 12х9, 12х9, 12х9 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Набирания с раменен надхавт (с тежест) - 3х32, 3х32, 3х32 кг.
  2.2. Силово гребане с дъмбел от земя  - 8х40, 8х40, 8х40 кг.
  2.3. Пулоувър с диск - 12х25, 12х25, 12х25 кг.
  3.1. Повдигане на крака от вис - 13, 12, 12.
  3.2. Руски усуквания - 7х24, 6х24 кг.
Логично по-добре от гърдите, но това се очакваше - каквото и да правиш с гърдите, буташ в близки равнини, докато тренировката за “гръб” (кавичките са умишлени) всъщност е съставена от доста различни упражнения.

Положително:
- Прецених добре тежестите, макар че има резерв тук-там или за по-голяма тежест, или за повече повторения (по-конкретно на третите упражнения и в двата трисета).

Отрицателно:
- 2 часа в залата.

Добавки:
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Адски натоварен понеделник в офиса, завършил не с тренировка, а с коледно парти, на което на всичкото отгоре HR-ката ме натресе да съм конферансие за раздаването на подаръците при цялата ми интровертност и неприязън към говорене пред хора. Справих се, разбира се, но не ми беше никак приятно да съм в центъра на вниманието цял час.

15.12.15
19:03

Мнение за Orange Triad? Набелязал съм ги и ми е интересно дали ще усетя някаква разлика от моите (на peak), а и сега са на промоция - 56лв :P
П.П. Малко сравнителен анализ съм направил тук -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J1d8umONXBJK4RNNMRj-nqg8pVCMF-wY5OlH5UadJtE/edit?usp=sharing ако изключим трите бленда са си доста скъпички.

16.12.15
09:10

казано от aleks на 15.12.15, 19:03:

Мнение за Orange Triad? Набелязал съм ги и ми е интересно дали ще усетя някаква разлика от моите (на peak), а и сега са на промоция - 56лв :P
П.П. Малко сравнителен анализ съм направил тук -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J1d8umONXBJK4RNNMRj-nqg8pVCMF-wY5OlH5UadJtE/edit?usp=sharing ако изключим трите бленда са си доста скъпички.

Много ми е трудо да дам мнение за Orange Triad. Преди тях витамини не съм пил дълго време, така че в това отношение нямам с какво да ги сравня. Започнах ги заради ставно-възстановителния им комплекс, но за ставите пия и други неща едновременно (колаген, цисус, рибено масло), така че не мога да отделя ефекта точно на този продукт. Минерали пия допълнително (магнезий, цинк, хром), така че и там съм пас. :)
Иначе се чувствам добре, не боледувам, възстановявам се прилично като за моята възраст, не усещам “идиопатични” умора и сънливост, така че смятам, че си вършат работата. В крайна сметка това са витамини, а не вълшебна пръчица. :)
Не ти помагам много, но това е, което мога да кажа, без да започна да съчинявам. :)

16.12.15
09:12

16.12.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Поредния натоварен ден в офиса. Нищо, остана малко до края на “работната” година - три дни цифром и словом. :)

Тая работа с плуването в добавка към “Тежко-средно-леко” трудно ще се получи, поне в началото, докато се адаптирам. Ще се опитам да плувам поне веднъж в седмицата, за предпочитане след някоя от по-леките тренировки в схемата, но не мога да си го обещая на този етап.

16.12.15
10:50

Не ти помагам много, но това е, което мога да кажа, без да започна да съчинявам.

(handshake) Моят опит с добавки е в рамките на креатин, глутамин, л-карнитин, омега-3, няколко мултивитамина и спорадично йохимбе и синефрин. Тъй че очаквам да са вълшебна пръчица :D

16.12.15
11:53

казано от Boby_ на 16.12.15, 09:10:

казано от aleks на 15.12.15, 19:03:

Много ми е трудо да дам мнение за Orange Triad. Преди тях витамини не съм пил дълго време, така че в това отношение нямам с какво да ги сравня. Започнах ги заради ставно-възстановителния им комплекс, но за ставите пия и други неща едновременно (колаген, цисус, рибено масло), така че не мога да отделя ефекта точно на този продукт. Минерали пия допълнително (магнезий, цинк, хром), така че и там съм пас. :)
Иначе се чувствам добре, не боледувам, възстановявам се прилично като за моята възраст, не усещам “идиопатични” умора и сънливост, така че смятам, че си вършат работата. В крайна сметка това са витамини, а не вълшебна пръчица. :)
Не ти помагам много, но това е, което мога да кажа, без да започна да съчинявам. :)

Намесвам се само да кажа, че според мен са един от топ продуктитете в графата комплексно възстановяване...

Един въпрос относно колагена, по-назад в дневника беше споменато flexy, е днес реших да си го взема, влезнах в три аптеки в Бургас и навсякъде ме гледаха като полезно изкопаемо. Може ли съвет откъде може да се набави, в София в аптеките продава ли се, не ми се занимава да го поръчвам по интернет защото доставката е почти колкото колагена.
Пс. Извинявам се за спама.

Мнението беше редактирано от Станимир на 16.12.15 20:15.

казано от Станимир на 16.12.15, 19:31:

Един въпрос относно колагена, по-назад в дневника беше споменато flexy, е днес реших да си го взема, влезнах в три аптеки в Бургас и навсякъде ме гледаха като полезно изкопаемо. Може ли съвет откъде може да се набави, в София в аптеките продава ли се, не ми се занимава да го поръчвам по интернет защото доставката е почти колкото колагена.
Пс. Извинявам се за спама.

В по-големите аптеки съм го виждал (:

16.12.15
22:04

17.12.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Доста работа, но основните задачи за годината са изпълнени и стресът е по-малко. Поради независещи (дали?) от мен причини втори ден поред без физическо натоварване... Но това беше дотук.

16.12.15
22:06

Колкото до Флекси, доставката е безплатна, ако поръчаш над 10 кутии. Аз правя точно това.

17.12.15
07:06

A флексито струва ли си, в смисъл ефективно ли е, отговаря ли си на съдържанието. Просто много ме усъмни за тези пари, когато поръчвах колаген за бабата и взех някакъв NEOCell, който беше 3-4-5-6 пъти по-скъп.

17.12.15
08:55

казано от Queen Cobra на 17.12.15, 07:06:

A флексито струва ли си, в смисъл ефективно ли е, отговаря ли си на съдържанието. Просто много ме усъмни за тези пари, когато поръчвах колаген за бабата и взех някакъв NEOCell, който беше 3-4-5-6 пъти по-скъп.

Работят с германска суровина, аминокиселинният му профил изглежда добър, има вкус почти на суроватъчен протеин (неовкусен). Пия го с лъжица, без да го меря, така че компенсирам (евентуалното) по-ниско качество с количество. Мен ме устройва. :)
Преди това поръчвах колаген от айхърба на цена майка си и баща си - ползата от Флекси е почти същата. :)
Хайде стига, че му станах като рекламен агент. Плацебо ефект със сигурност има. За друг ще трябват проучвания. ;)

17.12.15
18:11

Това флекси на мен ми прилича на комплексни аминокиселини. 250гр за 10лв е много добра цена.

17.12.15
19:36

17.12.2015 г.

Тренировка 3, Седмица 1 - Бицепс, трицепс (Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х8, 4х12 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 10х20, 6х70 кг.

Работни серии:
1+2. Първи+втори трисет (бицепс/трицепс в суперсерии):
  1.1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 4х25, 4x25, 4x25, 4х25, 4х25 кг. 
  2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 4х110, 4х110, 4х110, 4х110 кг.
  1.2. Скотово сгъване с крив лост - 9х42, 9х42, 9х42, 9х42, 8х42 кг.
  2.2. Френско разгъване с дъмбели от лег - 9х19, 9х19, 9х19, 9х19, 8х19 кг.
  1.3. Концентрично сгъване с дъмбел - 12х15, 13х13, 13х13, 12х13, 12х13 кг.
  2.3. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) - 15х10, 15х11, 13х12, 13х12, 12х12 плочки.
  3.1. Коремни преси на римско столче с диск над главата- 10х20, 10х20 кг.

Час и половина сгъване/разгъване - добре е, а?

Положително:
- Ами... посгъвах.

Отрицателно:
- Нещо ми се изчерпа въображението откъм упражнения за корем и прибягнах до римското столче. Уж внимателно подбрана амплитуда, но щракането отзад си го имаше и логично ме позаболя кръст.
- Левият лакът болеше много, особено при негативната фаза на тесния лег.

Добавки:

Обобщение за деня:
Много работа и няколко срещи. Но пък ми остава само още един работен ден тази година... :)

17.12.15
19:54

За корем - Фул Контакт Туист, злото колелце, същото като колелцето, но на халки, драконов флаг, летящо дупе на успоредката. . .пълно е с упражнения по-добри от това римско столче :-/
Аз от него щракам като износено зъбно колело :-д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1