казано от Queen Cobra на 11.12.15, 20:03:
Имаш нова кола - ама наистина нова? Ехе, поздравления!!
Чакай да дойде... Пазаря се за нея от февруари и все нещо се случва да ми застане на пътя. Ще се похваля подобаващо, като я взема наистина.
казано от Queen Cobra на 11.12.15, 20:03:
Взех си книгата на Дейл Карнеги - преработено издание, има ли общо с курсовете , които ти караш?
Книгите му имат много общо с курса. Улична психология за екстроверти от средата на 20-ти век. Пълни глупости - рецепти в 10, 30 или 50 “правила”. По-добре инвестирай в нещо по-съвременно.
Боби, обобщението ти за тренировката е все едно аз съм го писал. И аз съм уморен от всичко, и при мен идва време да сменям тренировките.
11.12.15
20:15
А, спокойно, аз вземам от библиотеката. Не обичам да купувам книги, не ги чета втори път. Трябва да е някаква универсална енциклопедия, нещо такова, за да се прежаля.
Радвам се за теб(за вас де), около мен никой не може да си позволи нова кола - всички карат втора трета ръка, голямата депресия, знаеш :)
казано от Queen Cobra на 11.12.15, 20:15:
А, спокойно, аз вземам от библиотеката. Не обичам да купувам книги, не ги чета втори път. Трябва да е някаква универсална енциклопедия, нещо такова, за да се прежаля.
Радвам се за теб(за вас де), около мен никой не може да си позволи нова кола - всички карат втора трета ръка, голямата депресия, знаеш :)
То служебно возило това бе, Мира. :) Не че не го ползвам като собствено, като освен колата, горивото на територията на България ми е част от пакета, но все пак не е лична кола.
11.12.15
20:29
Пфу, фалшива тревога значи. И винетка ти плащат, тц тц :P
Е, ползвай си го със здраве :)
Не че не го ползвам като собствено, като освен колата, горивото на територията на България ми е част от пакета, но все пак не е лична кола.
Е то тъй е по-хубаво, на аванта :D Тренировките ти не са съгласувани спрямо ежедневието и/или имаш нереалистични цели затова тъпчеш на едно място, предполагам и сам си стигнал до подобен извод, ама аз да си кажа. Много хора подценяват факторите стрес/сън, а те са на първо място (е освен ако не си станал сит). Не знам дали харесваш Star Wars де, но разбра намека :D
казано от aleks на 11.12.15, 22:34:
Не че не го ползвам като собствено, като освен колата, горивото на територията на България ми е част от пакета, но все пак не е лична кола.
Е то тъй е по-хубаво, на аванта :D Тренировките ти не са съгласувани спрямо ежедневието и/или имаш нереалистични цели затова тъпчеш на едно място, предполагам и сам си стигнал до подобен извод, ама аз да си кажа. Много хора подценяват факторите стрес/сън, а те са на първо място (е освен ако не си станал сит). Не знам дали харесваш Star Wars де, но разбра намека :D
Сит не съм станал, а точно напротив - станах на 40 и “ситското” възстановяване го няма. През деня ме мачкат проблеми, а след работа тренирам на инат. Картинката е ясна на всеки, който разбира нещо от физиология и психология - можеш да караш така известно време, но не безкрай.
Формирането на стресово състояние преминава през три стадия:
1. Мобилизация на защитните сили на организма;
2. Равновесие на ново, по-високо ниво;
3. Изтощаване (наречете го адренална преумора или сдухване - все едно, същото е).
Аз съм във фаза 3. Не заради тренировките, а по други причини, но това няма съществено влияние върху крайния изход. Самият факт, че ям като свиня, качвам неактивно тегло и не изпитвам желание да спра е показателен. В последно време се случиха някои събития, които неусетно ме доведоха до това. Ще го преоделея - минавал съм и през доста по-тежки изпитания.
А тренировъчни цели нямам никакви и това е основна част от проблема.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.12.15 22:46.
Чувал ли си за Ipamorelin? В някои среди е доста популярен продукт като anti-ageing (еми как да го напиша на български това :D)/anti-stress и засега е скъпичко, ама бъдещето натам отива. Храни богати на тирамин подпомагат преодоляването на умората/стреса.
Абе за чуването съм чувал, но доколкото знам, след фаза II е спрян заради липса на ефективност и дори не е стигнал до регистрационни проучвания.
E за илеус явно да, но и явно работи. Аз това не разбирам как се продава при положение, че е още във фаза на проучване (2Б).
12.12.15
07:09
Boby, може и да си пробвал, но ако не си - защо не опиташ да тренираш преди работа? От личен опит знам, че филтрира приема на глупостите през следващата част на деня.
От време на време тренирам сутрин, но има доста недостатъци при сегашната ми тренировъчна схема. Най-очевидният недостатък е, че закснявам много и вечер трябва да оставам до късно в офиса. Ако мина обаче на схема с по едно базово упражнение на ден за 20-тина минути, може и да е приложимо. Ще го мисля.
12.12.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 800 м. кроул с леко до средно темпо = 16 дължини (3, 13х1);
- 700 м. бруст с леко до средно темпо = 14 дължини (14х1);
Общо 1500 метра за 50 минути. Шест дължини кроул с дишане поред от двете страни.
След вчерашните напъни с набирания гърбът беше много уморен и едва се мъкнех в басейна.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта плуване, после пазаруване. Сега ще тичам по задачки, а после имам да оправям аквариум и да готвя...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.12.15 12:48.
Като един виден автомобилен фен, а и човек работещ в тази сфера ми е интересно каква е марката и моделът на превозното средство :)
казано от Станимир на 12.12.15, 15:12:
Като един виден автомобилен фен, а и човек работещ в тази сфера ми е интересно каква е марката и моделът на превозното средство :)
Нека първо я взема. :)
казано от Boby_ на 11.12.15, 19:43:
Обмислям по-различна стратегия - може би някакво тежко-средно-леко или два-три месеца MAX-OT…
Аз гласувам за тежко-средно-леко :)
Бях втори курс, когато към силовите изпълнения в диапазона 1-3 повторения започна да добавяш частични повторения и изометрии. Вече съм трети курс и ти все още ги правиш. Инструменти, които следва временно да допълат тренировката, станаха основна част от нея. Ползата е с намаляваща възращаемост, а стресът от всичко това се натрупва и добавя към този, който идва от извън залата. Мисля че би било добра идея няколко месеца да се отдръпнеш въобще от “силовото трениране” и да тренираш с най-малко 5 повторения. Дори MAX-OT не е така далеч от текущия ти начин на трениране.
Ако сега правиш 10 повторения на лежанката със 120кг, а след 3 месеца ги правиш на 135, то тогава, според моите разбирания, ти си по-силен и най-вероятно по-мускулест, а натоварването от от “нервно”(ЦНС) става на “мускулно”, като второто дори е приятно и не се наслагва към стреса извън залата. Това го казвам от сходен опит. Разнообразието ще се отрази добре както на тялото, така и на ума - ще имаш нови цели и нови предизвикателства. А когато се завърнеш към по-”силовото” трениране, ще имаш дори по-добри от сегашните резултати.
Макар и да нямам 10 години опит, както ти имаш, моят приятелски съвет е да преминеш за известно време на тежко-средно-леко или пдообен начин на трениране, в диапазона 5-12повторения на базовите многоставни упражнения. :)
Почти същите разсъждения ми се въртят из главата от няколко дни. :) По едно стечение на обстоятелствата вече се бях спрял на “Тежко-средно-леко” и я започвам още днес.
Мисля да я правя в някакъв такъв вариант:
1. Гърди;
2. Гръб;
3. Почивка (плуване);
4. Бицепс+Трицепс;
5. Крака+Рамо;
6. Почивка (плуване);
7. Почивка (мързел).
За гърдите и гърба ще започна с два трисета съответно с пет и три подхода, в деня за крака и рамо ще има трисет за крака с пет подхода и трисет за рамо с три или четири (според упражненията), като ще започвам с краката, за бицепс и трицепс по един трисет за мускулна група с три подхода за бицепса и три или четири за трицепса (ще започвам с бицепс).
Основните упражнения за гърди ще са хоризонтален лег, наклонен лег, лег с дъмбели, кофички с тежест, като ще ги сменям в позиция първо-второ. Ще ги допълвам с флайс, кросоувър, пулоувър, а защо не и пек-дек в някои дни.
За гръб ще наблегна на два вида тяга (класическа и трап-бар), два вида набирания с тежест (успореден и раменен хват), вероятно и силово гребане за първите две позиции, а за допълнение ще има скрипци с хват, различен от този на набиранията.
За бицепса сгъване от стоеж с лост и дъмбели, скотово с лост и дъмбели за позиция едно и две, после сгъване на скрипец и концентрично за три.
За трицепса лег тесен хват ще е основата и по изключение някакъв вариант на френско с лост или дъмбели за второ, а за финал скрипец с въженце или твърда дръжка или разгъване зад глава.
Краката ще ги мъча с преден клек или клек с кобилица за първо (няма как да са първо и второ тези две), за второ хакен или джеферсън клек, а за финал бедрени разгъвания и сгъвания (може да стане “четирисет” краката, за да мога да правя и двете).
Остана рамото - раменна преса с дъмбели, с двупудовки, разтваряне встрани, повдигане напред - това стига на първо време.
Ще се опитам да започна с 5-10-15 повторения с минута между подходите в трисета и две-три минути между самите трисети.
Ще допълвам според времето с упражнения за пояса - колелце, планкове с повдигане на ръце, повдигане на крака от вис и др.
Мисля за пръв път от 10 години да не разписвам предварително детайлно програмата, а да я сменям в движение според резултатите.
Да видим какво ще излезе.
Колкото до опита ти и до правото ти да даваш съвети, знаеш, че съм много далеч от мисълта, че знам всичко. Както казва Бил Най, всеки, когото срещнеш, знае нещо, което ти не знаеш. :) Заради това винаги съм се отнасял много положително към всеки, който ми дава добронамерен съвет и дори критика (стига да е градивна). Така че ти благодаря за включването!
Друг е въпросът дали ще се съобразя със съвета, разбира се. :) В случая очевидно ще го направя.
13.12.2015 г.
Тренировка 1, Седмица 1 - Гърди (Тежко-Средно-Леко)
Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8х70, 3х100 кг.
Работни серии:
1. Първи трисет:
1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х120, 5x120, 3x120, 3х120, 3х120 кг.
1.2. Избутване на дъмбели от полулег - 10х40, 10х40, 8х40, 8х40, 8х40 кг.
1.3. Кросоувър на портален скрипец - 15х6, 15х6, 12х6, 12х6, 12х6 плочки.
2. Втори трисет:
2.1. Кофички с тежест - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
2.2. Избутване на прав лост от полулег - 8х80, 8х80, 8х80 кг.
2.3. Флайс с дъмбели - 12х19, 12х19, 12х19 кг.
3. В загрявката и между сериите:
3.1. Колелце от колене - 16, 14, 8.
3.2. Планк с повдигане на противоположни ръка и крак - 44, 26, 20 секунди.
Обобщение за тренировката:
И-и-и-и-баси!
Положително:
- Някак си я изтиках до край.
Отрицателно:
- Утре ще ви кажа...
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грama Modern BCAA на USP.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Неделя у дома с някои домакински “активности”. :) Дано поне Ливърпул не ми вгорчат неделята... Отново. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.15 17:55.
13.12.15
17:54
казано от Boby_ на 13.12.15, 17:49:
И-и-и-и-баси!
(muscle) (rock)
На добър час с новата програма, Боби! Да бъде сила, добро възстановяване и с желание за тренировки. :)
13.12.15
18:04
казано от Boby_ на 13.12.15, 17:49:
И-и-и-и-баси!
Да, и аз бях така след 1вите 2-3 по тази програма, макар и моята да бъде модифицирана ... :D :D :D
13.12.15
19:18
И аз малко тренирах по ‘’тежко-средно-леко’’ и да ти кажа ми хареса.... е аз вече я промених малко към ‘’леко-по-леко-най-леко’’ .... ще чакаме да споделяш в движение резултатите!!! (wait)(rock)
14.12.15
15:45
Боби, надявам се спазваш условието да бягаш от отказите.
Между другото тая схема може да се нагоди към 3 тренировки седмично, който да бъдат с брутален храктер и да отнемат 30 минути ;) Ако искаш...да казвам как, а :D
14.12.15
15:55
Тогава сигурно ще си прекръсти дневника на ГГГ - гадно-гадно-гадно :D
14.12.15
22:14
казано от James Hinks на 14.12.15, 15:45:
Между другото тая схема може да се нагоди към 3 тренировки седмично, който да бъдат с брутален храктер и да отнемат 30 минути ;) Ако искаш...да казвам как, а :D
сподели ако може аз планирам да почна нещо такова от другата седмица след като си направя max week-a тази седмица.
и на мен ще ми е интересно. Колкото повече скъсявам тренировките, толкова повече резултати виждам. :D
казано от James Hinks на 14.12.15, 15:45:
Никакви откази до момента вече две тренировки. :) Удържам се геройски - ако в тоя обем вкарам и откази, ще се изпържа напълно.
А това предложение звучи много примамливо с оглед на факта, че вчера киснах почти 2 часа в залата, докато си направя обема. Мисля обаче, че като завъртя две-три седмици, ще се адаптирам, ще си нацеля работните тежести и ще съкратя значително продължителността.
Ако позволиш, ще си оставя тази вратичка за на пролет, като се кача пак на колелото. :)
14.12.2015 г.
Тренировка 2, Седмица 1 - Гръб (Тежко-Средно-Леко)
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 6х20, 8х70, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Първи трисет:
1.1. Мъртва тяга - 4х165, 3x165, 3x165, 3х165, 3х165 кг.
1.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 8, 8, 8, 8, 8.
1.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х9, 12х9, 12х9, 12х9, 12х9 плочки.
2. Втори трисет:
2.1. Набирания с раменен надхавт (с тежест) - 3х32, 3х32, 3х32 кг.
2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 8х40, 8х40, 8х40 кг.
2.3. Пулоувър с диск - 12х25, 12х25, 12х25 кг.
3.1. Повдигане на крака от вис - 13, 12, 12.
3.2. Руски усуквания - 7х24, 6х24 кг.
Логично по-добре от гърдите, но това се очакваше - каквото и да правиш с гърдите, буташ в близки равнини, докато тренировката за “гръб” (кавичките са умишлени) всъщност е съставена от доста различни упражнения.
Положително:
- Прецених добре тежестите, макар че има резерв тук-там или за по-голяма тежест, или за повече повторения (по-конкретно на третите упражнения и в двата трисета).
Отрицателно:
- 2 часа в залата.
Добавки:
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Адски натоварен понеделник в офиса, завършил не с тренировка, а с коледно парти, на което на всичкото отгоре HR-ката ме натресе да съм конферансие за раздаването на подаръците при цялата ми интровертност и неприязън към говорене пред хора. Справих се, разбира се, но не ми беше никак приятно да съм в центъра на вниманието цял час.
Мнение за Orange Triad? Набелязал съм ги и ми е интересно дали ще усетя някаква разлика от моите (на peak), а и сега са на промоция - 56лв :P
П.П. Малко сравнителен анализ съм направил тук -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J1d8umONXBJK4RNNMRj-nqg8pVCMF-wY5OlH5UadJtE/edit?usp=sharing ако изключим трите бленда са си доста скъпички.
казано от aleks на 15.12.15, 19:03:
Мнение за Orange Triad? Набелязал съм ги и ми е интересно дали ще усетя някаква разлика от моите (на peak), а и сега са на промоция - 56лв :P
П.П. Малко сравнителен анализ съм направил тук -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J1d8umONXBJK4RNNMRj-nqg8pVCMF-wY5OlH5UadJtE/edit?usp=sharing ако изключим трите бленда са си доста скъпички.
Много ми е трудо да дам мнение за Orange Triad. Преди тях витамини не съм пил дълго време, така че в това отношение нямам с какво да ги сравня. Започнах ги заради ставно-възстановителния им комплекс, но за ставите пия и други неща едновременно (колаген, цисус, рибено масло), така че не мога да отделя ефекта точно на този продукт. Минерали пия допълнително (магнезий, цинк, хром), така че и там съм пас. :)
Иначе се чувствам добре, не боледувам, възстановявам се прилично като за моята възраст, не усещам “идиопатични” умора и сънливост, така че смятам, че си вършат работата. В крайна сметка това са витамини, а не вълшебна пръчица. :)
Не ти помагам много, но това е, което мога да кажа, без да започна да съчинявам. :)
16.12.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Поредния натоварен ден в офиса. Нищо, остана малко до края на “работната” година - три дни цифром и словом. :)
Тая работа с плуването в добавка към “Тежко-средно-леко” трудно ще се получи, поне в началото, докато се адаптирам. Ще се опитам да плувам поне веднъж в седмицата, за предпочитане след някоя от по-леките тренировки в схемата, но не мога да си го обещая на този етап.
Не ти помагам много, но това е, което мога да кажа, без да започна да съчинявам.
(handshake) Моят опит с добавки е в рамките на креатин, глутамин, л-карнитин, омега-3, няколко мултивитамина и спорадично йохимбе и синефрин. Тъй че очаквам да са вълшебна пръчица :D
казано от Boby_ на 16.12.15, 09:10:
казано от aleks на 15.12.15, 19:03:
П.П. Малко сравнителен анализ съм направил тук -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J1d8umONXBJK4RNNMRj-nqg8pVCMF-wY5OlH5UadJtE/edit?usp=sharing ако изключим трите бленда са си доста скъпички.Много ми е трудо да дам мнение за Orange Triad. Преди тях витамини не съм пил дълго време, така че в това отношение нямам с какво да ги сравня. Започнах ги заради ставно-възстановителния им комплекс, но за ставите пия и други неща едновременно (колаген, цисус, рибено масло), така че не мога да отделя ефекта точно на този продукт. Минерали пия допълнително (магнезий, цинк, хром), така че и там съм пас. :)
Иначе се чувствам добре, не боледувам, възстановявам се прилично като за моята възраст, не усещам “идиопатични” умора и сънливост, така че смятам, че си вършат работата. В крайна сметка това са витамини, а не вълшебна пръчица. :)
Не ти помагам много, но това е, което мога да кажа, без да започна да съчинявам. :)
Намесвам се само да кажа, че според мен са един от топ продуктитете в графата комплексно възстановяване...
Един въпрос относно колагена, по-назад в дневника беше споменато flexy, е днес реших да си го взема, влезнах в три аптеки в Бургас и навсякъде ме гледаха като полезно изкопаемо. Може ли съвет откъде може да се набави, в София в аптеките продава ли се, не ми се занимава да го поръчвам по интернет защото доставката е почти колкото колагена.
Пс. Извинявам се за спама.
Мнението беше редактирано от Станимир на 16.12.15 20:15.
казано от Станимир на 16.12.15, 19:31:
Един въпрос относно колагена, по-назад в дневника беше споменато flexy, е днес реших да си го взема, влезнах в три аптеки в Бургас и навсякъде ме гледаха като полезно изкопаемо. Може ли съвет откъде може да се набави, в София в аптеките продава ли се, не ми се занимава да го поръчвам по интернет защото доставката е почти колкото колагена.
Пс. Извинявам се за спама.
В по-големите аптеки съм го виждал (:
17.12.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Доста работа, но основните задачи за годината са изпълнени и стресът е по-малко. Поради независещи (дали?) от мен причини втори ден поред без физическо натоварване... Но това беше дотук.
Колкото до Флекси, доставката е безплатна, ако поръчаш над 10 кутии. Аз правя точно това.
17.12.15
07:06
A флексито струва ли си, в смисъл ефективно ли е, отговаря ли си на съдържанието. Просто много ме усъмни за тези пари, когато поръчвах колаген за бабата и взех някакъв NEOCell, който беше 3-4-5-6 пъти по-скъп.
казано от Queen Cobra на 17.12.15, 07:06:
A флексито струва ли си, в смисъл ефективно ли е, отговаря ли си на съдържанието. Просто много ме усъмни за тези пари, когато поръчвах колаген за бабата и взех някакъв NEOCell, който беше 3-4-5-6 пъти по-скъп.
Работят с германска суровина, аминокиселинният му профил изглежда добър, има вкус почти на суроватъчен протеин (неовкусен). Пия го с лъжица, без да го меря, така че компенсирам (евентуалното) по-ниско качество с количество. Мен ме устройва. :)
Преди това поръчвах колаген от айхърба на цена майка си и баща си - ползата от Флекси е почти същата. :)
Хайде стига, че му станах като рекламен агент. Плацебо ефект със сигурност има. За друг ще трябват проучвания. ;)
Това флекси на мен ми прилича на комплексни аминокиселини. 250гр за 10лв е много добра цена.
17.12.2015 г.
Тренировка 3, Седмица 1 - Бицепс, трицепс (Тежко-Средно-Леко)
Загрявка + адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х8, 4х12 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 10х20, 6х70 кг.
Работни серии:
1+2. Първи+втори трисет (бицепс/трицепс в суперсерии):
1.1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 4х25, 4x25, 4x25, 4х25, 4х25 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 4х110, 4х110, 4х110, 4х110 кг.
1.2. Скотово сгъване с крив лост - 9х42, 9х42, 9х42, 9х42, 8х42 кг.
2.2. Френско разгъване с дъмбели от лег - 9х19, 9х19, 9х19, 9х19, 8х19 кг.
1.3. Концентрично сгъване с дъмбел - 12х15, 13х13, 13х13, 12х13, 12х13 кг.
2.3. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) - 15х10, 15х11, 13х12, 13х12, 12х12 плочки.
3.1. Коремни преси на римско столче с диск над главата- 10х20, 10х20 кг.
Час и половина сгъване/разгъване - добре е, а?
Положително:
- Ами... посгъвах.
Отрицателно:
- Нещо ми се изчерпа въображението откъм упражнения за корем и прибягнах до римското столче. Уж внимателно подбрана амплитуда, но щракането отзад си го имаше и логично ме позаболя кръст.
- Левият лакът болеше много, особено при негативната фаза на тесния лег.
Добавки:
Обобщение за деня:
Много работа и няколко срещи. Но пък ми остава само още един работен ден тази година... :)
За корем - Фул Контакт Туист, злото колелце, същото като колелцето, но на халки, драконов флаг, летящо дупе на успоредката. . .пълно е с упражнения по-добри от това римско столче :-/
Аз от него щракам като износено зъбно колело :-д