Който зиме се мъчи, лете ще се пъчи

Темата е заключена.
Прескочи до:

Повдигане на щанга от лег 1x6 с 50, 4x6 с 53 кг
Военна преса от стоеж - 1x6 с 35 кг, 4x5-6 с 38 кг
Клек с щанга на гърба - 4x4-5 с 70кг
Избутване на машина за гръдни мускули 4x6 с 50 кг

Храна:
200гр свинско, печено със зеле, червен пипер и олио (изядох само свинското)
400гр печено пилешко филе на скара
150-200гр ориз, сварен със зеленчуци
1 пица от 300гр пълнозърнесто тесто, шунка от 100% месо, маслини, доматено пюре, и малко сос от майонеза, кисело мляко и чесън
1 корни с черен шоколад
50-80гр слънчогледови семки
Сега ме мързи да смятам калориите, после може да ги сметна.

Измерих се на машина, от тези в моловете и резултатите са:
73 кг, 168 висок (преди 3 седмици ендокриноложката ме измери и каза, че съм 171 с обувки... Дано не са точни тези машини, аз май не си бях свил краката и бях по-назад)
Процент подкожни мазнини - 15% - мисля, че съм повече, не знам дали са точни тези машини...

Здравейте. Нещо не ми се пише много в дневника... 
Предната седмица ми беше тежка и натоварена, тренирах само в събота. Тренировката беше същата, като последните. Пиша ви днешната, която исках да е по-натоварена, но явно толкова ми е предела, защото нямах сили за повече.
Повдигане на щанга от лег 4x6 с 53 кг
Военна преса от стоеж - 4x6 с 35 кг
Клек с щанга на гърба - 4x6 с 70кг

Съботната тренировка беше с мъртва тяга. Храната ми също е както преди - бисквити, 500гр месо минимум, семки, малко хляб. Днес и вчера със сигурност имах 3000 калории. 73 кг съм все още. Не съм си купил протеин и затова не изключвам захарта от менюто си. А имам желание да готвя с протеин, особено като гледам Вероника какви рецепти качва...
Утре ще опитам да ям 500 гр месо, а другото - каквото дойде. Студентски празник, очертава се купон, надявам се да не прекаля с храната и алкохола! А ако го направя, то ще компенсирам с танци :D
Весел празник на всички!

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 08.12.15 01:05.

След големия купон на 8 не можах да стана и да направя тренировка на 9ти... Днешната също не е много добра, но залата беше пълна, а телефона не спря да ми звъни... Утре повече!
10 Декември
Повдигане на щанга от лег 4x6 с 52,5 кг
Кофички - 4x 8-9
Набирания - 3x5

Храна:
1 пица от 300гр пълнозърнесто тесто, лютеница, кренвирш, кашкавал
420 гр дропчета пилешки, печени с масло
150 гр пилешко филе на скара
2-3 филии ръчен хляб
150 гр крем с вкус на шоколад (на Dr. Yotker и не е калоричен, не се добавя захар)
80 гр слънчогледови семки

Утре ще сметка днешните калории, но май има 2900

Така и не можах да тренирам в дните, в които бях планирал, но успях днес.
13 Декември

Повдигане на щанга от лег 2x6 с 50, 3x6 с 52,5 кг
Мъртва тяга 4-5x4 с 80 кг - всяко четвърто повторение го правех с много зор
Гребане с щанга - 4x6 с 70 кг
Кофички - 4x 8-9

Много съм доволен от днешната тренировка, подобрих си 2 лични рекорда... Направих тяга с повече от собственото си тегло (party) Колкото и незначително да е за вас, за мен е много.

Храна:
450 гр пилешко филе на скара - 566kcal
80 гр слънчогледови семки - 529 kcal
700гр картофи на картофено пюре със 300мл сос Грейви (уникално вкусно стана) - 750 kcal (650 kcal + 100 от соса)
3 кюфтета от мляно месо с малки тайни - 300 kcal
86гр бисквити орео - 412 kcal
Ии калориите пак малко, затова импровизирам с:
60гр хляб добружда с 64гр кашкавал и майонеза - 399kcal (143хляб  + 236майонеза + 20 майонеза
TOTAL = 2956

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 14.12.15 05:07.

14 Декември
Повдигане на щанга от лег 1x6 с 50, 3x6 с 55 кг
Клек с щанга на гърба - 4x6 с 72,5 кг
Военна преса от стоеж - 1x6 с 45 кг, 4x5-6 с 40 кг
Кофички - 4x8

Този път 3 подобрени рекорда, със съвсем малко, но това ми е предела и вероятно дълго ще са в застой тези кила...

Хранa:
300гр мусака
300-400 пилешко филе
1 дюнер 23см
600-700гр картофи на пюре със сос грейви
1 парче домашна бисквитена торта
100 гр пица от пълнозърнесто брашно, кренвирш, кашкавал

За днес няма смисъл да броя калориите, защото ме заболя корема от преяждане...

Мнооого съм зает тези дни, няма никаква промяна в хранителния ми режим, затова ще пиша само през тренировъчни дни.

Повдигане на щанга от лег 1x6 с 50, 4x6 с 55 кг
Мъртва тяга 4-5x3 с 80 кг - всяко трето повторение го правех с много зор
Гребане с щанга - 4x6 с 60 кг
Кофички - 4x9
По-слаба тяга, откъм повторения и по-слабо гребане, откъм килограми, но хвата ми беше много слаб днес...

Храна:
Сандвич от 200гр пълнозърнест хляб на каменна пещ, 4 тънки парчета шунка от 100% свинско месо, 50 гр извара, 6 маслини и домат. Стана много вкусен
2 котлетни пържоли - пържени с вино и задушени
350-400гр печено пилешко филе на скара
100-150 гр сварен ориз
180гр ушички/сълзици (бутер сладки със захар) (wasntme)
Няма смисъл да смятам калориите, има 2900-3000
През седмицата не съм ял толкова сладко, колкото днес.

Повдигане на щанга от лег 4x6 с 55 кг
Клек с щанга на гърба - 4x6 с 72,5 кг
Военна преса от стоеж -4x8 с 35 кг
Кофички - 4x10

200 гр свинско месо със зеле
300 гр пилешко филе на скара
4 кексчета браво
1 корни
2 сандвича с пълнозърнест хляб на каменна пещ(200гр), 200гр извара, 6-7 парчета шунка от 100% месо, маслини...
20 гр семки
Преял съм, така че няма да смятам калории

Днес ме е срам да пиша, заради храната, но имах тренировка и ще го направя...
Онзи ден имах рожден ден и прекалих с всичко :D Вчера не съм изял и 1гр захар, но пък и калориите ми бяха към 2600 :(

Повдигане на щанга от лег 1x6 с 50, 3-4x6 с 55 кг
Мъртва тяга 4x2-3 с 80 кг - всяко трето повторение го правех с много зор, миналата седмица правех по 4 с по-малко затруднения, а сега... Много ми е слаб хвата, отдавам го на малкото храна вчера.
Гребане с щанга - 4x5-6 с 70 кг
Кофички - 4x10

Достатъчно натоварване ли предизвикват тези упражнения, разпределени в толкова серии? Аз се чувствам изтощен след тренировка, мисля, че е достатъчно, но приемам критика.

Храна:
300гр варен боб
550 гр пилешко филе на фурна (печено във зелев сок и 1 бульон)
400гр Нутела (не ме съдете, беше на промоция и много ми се ядеше... няма да се повтори скоро)
40-50 гр слънчогледови семки
Нутелата е 2100 калории... Няма какво друго да смятам :(
Крайно време е да си купя и протеин, но не мога да избера вкус...
Тъй като на 24 винаги постя утре съм си купил леща, боб, баклава и т.н. Ще си напиша храна и за утре, а фитнес чак на 26-27.
Весели Празници на всички!

30 Декември
Повдигане на щанга от лег 4x5 с 55 кг
Клек с щанга на гърба - 5x6 с 72,5 кг
Военна преса от стоеж -4x8 с 35 кг
Лицеви опори - 4x12
Тренирах на гладно и нямах сила, особено за лега.

Храна:
300 гр леща - 300kcal (може и повече да е)
500гр пилешко филе на фурна - 590 kcal
1 пърленка - 143kcal
160гр риба тон в собствен сос - 185kcal (не знам дали с водата е 160гр, на консервата пише 160гр)
3 филии пълнозърнест хляб (214 kcal)
1 консерва с боб - 285 kcal
1778 kcal
Днес не можах нищо да сготвя, нямам нито картофи, нито ориз. От къде да търся още 1400 калории :( Имам един шоколад с бадеми, много вкусен, но днес не исках да ям сладко...
Първото ми хранене беше в 17:40 (пилешкото) и останалите неща ги изядох сега (накуп), вече ме боли корема. Няма да ям повече за днес и без това последните дни преядох и всеки ден ми беше лошо. Няма да заслабна :D

Честита 2016 на всички! Пожелавам ви много сила, за да огъвате повече лостове и воля, за да ядете все по-чиста храна! Това пожелавам и на себе си :)
Чувствам се много напълнял, за 2 седмици, беше ме страх да се кача на кантара във фитнеса, а се оказа, че отново съм 73 кг. Със сигурност корема ми е по-надут, но добре... Доволен съм. Не съм ял повече от 2500 калории дневно, а всяка вечер си лягах с болки в корема от преяждане. Обикновено се хранех с 400-500гр месо и теста, баклави и т.н. Явно съм преяждал, защото не съм се движел през деня и калориите са ми идвали в повече.

03 Януари
Повдигане на щанга от лег 1x6 с 50, 3x6 с 55 кг
Мъртва тяга 4x3 с 80 кг
Гребане с щанга - 4x5 с 70 кг
Лицеви опори - 4x10

Храна:
400гр печено пилешко филе на скара
100гр ориз
1 голям дюнер
2 парчета домашен тутманик
3-4 парчета домашен кекс

Ии пропуснах да си напиша тренировката от понеделник, защото беше слаба...

4 Януари
Повдигане на щанга от лег 4x5 с 50 кг
Клек с щанга на гърба - 5x6 с 70 кг
Имаше и още нещо, но не го помня :D

7 Януари

Повдигане на щанга от лег 2x6 с 50, 3x6 с 55 кг
Мъртва тяга 4x3 с 80 кг, 2x2 с 80кг
Гребане с щанга - 4x4-5 с 70 кг
Бицепсово сгъване - 3x6 с 15 кг на ръка

Започва се с изпитите, имам 7 трудни, скучни изпита, които не знам как и дали ще взема... С всяка година уча все по-трудно. Почвам да чета и изведнъж осъзнавам, че е минал половин - един час, през който съм си мислил съвсем други неща и съм спрял да чета :D
Мисля да си взема някаква добавка за концентрация, ако имате идеи ще се радвам да споделите. Вероятно през февруари почти няма да работя, за да имам време за учене и ще взема 1/2 заплата :( Миналата година целия месец не работих и накрая взех само половината изпити... Не учете нищо, свързано с биология, химия, физика и т.н!

Нямам време да пиша храната подробно - типов хляб, какаови топчета, 2 големи котлетни пържоли на фурна, 300-400 пилешко филе на скара. Имаше 2900-3000 калории. Всеки ми казва, че съм се напомпал, но съм много далеч от целта си.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 08.01.16 05:19.

08.01.16
08:08

Разгледах ти дневника и видях , че се чудиш как да докараш калориите,защо вместо шоколад или нещо друго, не добавиш ядки ,лешници , бадеми,орехи и зехтин примерно .. И ето ти едни 1000 калории примерно , ако изядеш 100гр сурови ядки и зехтина :)

Мнението беше редактирано от NoName на 08.01.16 08:09.

08.01.16
09:50

казано от Иван Иванов на 08.01.16, 05:18:

Не учете нищо, свързано с биология, химия, физика и т.н!

Айде сега, какво й е на химията :D Всичко е логика ;) За физиката съм съгласна, не ми е страст, а биологията си е чисто зубрене...

И трите науки се подчиняват на закони....ако е за зубрене, органичната химия е най-много....ама пък после “химията прави физиката” казват кварталните баДки :D

08.01.16
10:01

казано от Херцог Трън на 08.01.16, 09:55:

И трите науки се подчиняват на закони....ако е за зубрене, органичната химия е най-много....ама пък после “химията прави физиката” казват кварталните баДки :D

Органичната химия, Ники, има доста логика и разбиране в механизми и т.н., но да, прилагаш  основни “назубрени” правила и закони ;) Ама знаете ме че съм chemistry girl, не плюя другите науки, всичко си е едно цяло :)

Chemistry girl, huh? :P Добре, добре :P

Химията е приятна, точна и разбираема наука.
Биологията също... особено за тези, които са по-близки с химията. ;)

Всяка една наука, която не се учи със сърце и мерак, е неразбираемо извращение. :)

08.01.16
10:39

Химията и биологията са частни случаи на физиката. ;)

казано от NoName на 08.01.16, 08:08:

Разгледах ти дневника и видях , че се чудиш как да докараш калориите,защо вместо шоколад или нещо друго, не добавиш ядки ,лешници , бадеми,орехи и зехтин примерно .. И ето ти едни 1000 калории примерно , ако изядеш 100гр сурови ядки и зехтина :)

Прав си, трябва да го направя, но всички около мен ядът каквото си искат и някак не мога да се сдържам. Ако напиша, че ще спра сладкото, то сигурно ще е поредната ми лъжа на тази тема и в този дневник. През пролетта ще се подложа на много стриктна НВД, за да изчистя мазнините и ще карам така поне 2 месеца. Все пак ще да опитам да променя менюто си от сега.

казано от Sanya на 08.01.16, 09:50:

Айде сега, какво й е на химията :D Всичко е логика ;) За физиката съм съгласна, не ми е страст, а биологията си е чисто зубрене...

Съгласен съм с теб. Химията е любимата ми наука и наистина съм много добър, но в моята специалност я искат по такъв начин, че да я намразиш. Тази сесия имам изпит по биохимия, за който трябва да се научи наизуст учебник от 1000 страници, който е на английски и е пълен със стотици формули, цикли и т.н., които абсолютно никога и никъде няма да са ми от полза. Дори асистентката ни каза, че е забравила абсолютно всичко, месеци след като си е взела изпита. Миналата година на този изпит са се явили 3 специалности, 50-60 човека, от които нито 1 не е взел изпита. А аз със моята специалност мога да стана учител, а не искам, затова планувам да следвам магистратура. Но изобщо не знам дали ще завърша, те са го направили невъзможно :(
Органичната химия я научих перфектно, при нея ни изискват да научим конспект с 20 теми, като от всяка тема трябва да научиш поне 10 механизма на сложни реакции + химични и физични свойства. Ок, идеята е да схванеш идеята на механизмите и да можеш да ги правиш сам, а не да ги зубриш. Научих логиката и се справях сам с почти всички механизми. Тези най-трудните, които няма кой да ни обясни ги назубрих. И на изпита се явявам вече 2 пъти и ме късат. Той протича с теглене на 2 теми и писане на всичко, което знаем за тях + механизми. Първия път, след като ми прегледа темите (които съдържаха всичко от конспекта), лекторката ми даде 2 задачи, от които и двете не участват в конспекта и дори в учебника. Неутрализация... Естествено не можах да ги реша и ме скъса. Значи трябва да знаеш абсолютно всичко по органична химия, да си готов да пишеш сам учебника, за да те пуснат. 3,4,5 няма при тях, изискват се знания за над 6. Само едно момиче успя да си вземе този изпит и то по някаква случайност. Втория път когато се явихме тя прегледа работите на всички и каза, че не са подготвени и няма смисъл да изпитва повече. И дори не провери моята. Вече минаха 8-9 месеца и съм забравил почти всичко по органична химия, не знам кога ще се явя пак.
Някакъв друг още по-тъп изпит “Теория на еволюцията” изисква още по-абсурдни неща за учене и се взимал много трудно. Няма да ви отегчавам и да ви казвам какво трябва да се учи за него, как протича изпита и с кои науки е свързан.
Днес поне успях да се освободя от част от микробиологията. Само 2ма от 10 човека успяхме :D
Като цяло не виждам никакъв смисъл в специалността, не искам да съм учител, не са ми интересни 80% от предметите. Неорганичната химия ми е любимия предмет и макар изпита да е много труден, аз успях да си го взема от първия път, а имам доста колеги, дето 3та година го влачат.
Физиката пък е най-абсурдния изпит, няма никакви шансове да се вземе с учене, само с преписване. Така е направен при нас ;-) Е, с много стрес успях да препиша и да го взема преди 1 година.
Благодаря на всички за включването, отговора ми е общ за всички :)

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 10.01.16 03:20.

10.01.16
06:39

Мо’йта като учеше в Пловдивски университет, спец. Биология и химия видя зор. Повече ме подразни това, че и асистенти, и доста доценти са доста некадърни. Дано при теб да не е така...

Мнението беше редактирано от Ангел на 10.01.16 06:41.

Не съм ял нищо сладко от 9 Януари

Повдигане на щанга от лег 1x6 с 50, 4x6 с 55 кг
Военна преса от стоеж - 4x5 с 40 кг
Клек с щанга на гърба - 4x6 с 70кг
Бицепсово сгъване - 4x6 с 15 кг на ръка

Храна:
Ориз с пилешко и гъби
500гр пилешко филе на скара
450гр домашен тутманик
80 гр сурово кашу
Ще ям още нещо (сирене/кашкавал/тутманик)

Днес бях на 2 часа сън, не си бях починал от вчерашната тренировка и нямах сила.
Повдигане на щанга от лег 4x6 с 50 кг
Бицепсово сгъване - 3x6 с 15 кг на ръка
Гребане с щанга - 1x4 с 70 кг, 4x6 с 60 кг
Кофички - 3x6

Храна
80 гр сурово кашу
300 гр домашен тутманик
200гр пилешко филе на скара
150гр пилешко месо печено със зеле
50 гр мюсли с 100-200мл прясно мляко
3 филии хляб
30 гр слънчогледови семки
не ми се смятат калории :( после ще ям още нещо

Реших да поразсъждавам в дневника. Ще се радвам, ако изразите и вашето мнение.
Към момента съм 169-170cm, 74 кг. Определено имам голям напредък в тялото, пък и в силата, но не е това което очаквах. Сигурно като кг ви се виждам добре, но мазнините ми са доста. Имам корем, който постоянно съм глътнал и не се забелязва (така съм свикнал от 14-15 годишен). Костите ми също са много малки и тънки, като на 12 годишно момче (поради хормонални причини, за които от скоро пия лекарства). Не знам дали да очаквам да се развиват още. Най-тънки са ми ръцете. Според ендокриноложката ми се очаква да порасна на височина.
Целта ми е да имам средно мускулесто, изчистено тяло (прикачих примерна снимка, която намерих случайно) и да го поддържам. Повечето от форума имате по-хубави тела от това, но на мен това ми е достатъчно. Да, бих искал да имам тялото на Лазар Ангелов, но съм реалист и знам до къде мога да стигна.
Въпросът ми е кога да започна да чистя мазнините? Със сигурност когато натрупам маса ще започна да чистя, докато не се прибере корема + плочки и не искам да имам стрии. Страх ме е, че ако продължавам да качвам ще бъде невъзможно да прибера корема и ще ми увисне кожата. Страх ме е, че ако започна да чистя сега ще изгубя и малкото ММ и сила, които натрупах и после ще трябва да започна отначало за стотен път. Който иска снимка, нека подкрепи коментара и ще го добавя в приятели, за да ми разгледа снимките с отпуснат корем. Вече имам повече мускули, но корема си е същия, затова няма да качвам нови. На 2ра страница също съм качил снимка, но там съм с глътнат корем.
Ще съм благодарен на всякакви мнения и съвети :)

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 22.01.16 05:33.

Не си единичен случай - немалко хора съзнателно или не си прибират корема в ежедневието и ако го отпуснат, разликата ще е голяма. :)

По какъв начин си засичаш колко активно тегло и колко мазнини си качил?

Ако те е страх, че ако продължаваш с качването на активно тегло, ще се омазниш повече от желаното, забави малко темповете на качване - т.е. да не си на прекалено голям калориен излишък.
Според мен ще е по-добре да покачиш още активно тегло, пък макар и с по-бавни темпове. След като сам виждаш напредък, просто продължавай.

Ако пък решиш да сваляш - отново бъди внимателен с това какъв калориен дефицит ще поддържаш, както и какви тренировки ще избереш. Отразява се на силата, няма как, но не е задължително да загубиш значително активно тегло, ако си внимателен. :)

Благодаря на всички, които ми оказаха подкрепа със съобщенията. Съжалявам, че пиша чак сега, но бях болен последните дни, поне се разминах без антибиотик. Картата за фитнес ми изтече, времето е ужасно и се очаква да бъде такова следващите седмици. Изобщо не ми се ходи на фитнес, тъй като е доста далеч от нас. Чудя се дали да не се пробвам в някой по-близък, но да си призная честно ме е страх. Не знам дали ще има същите възможности за трениране, дали ще са свободни лостовете, дали ще мога да ги разнасям из цялата зала, както в предишния фитнес. Страх ме е да не е препълнено винаги и съвсем да не мога да си изпълнявам тренировките.
Сесията започна, още днес ще имам ужасно безсмислен изпит, който нямам представа дали ще взема. В събота пак и изобщо не трябва да спирам да уча до 20 февруари. На всеки 4-5 дни изпити... Чудесно. Миналата зимна сесия спрях да ходя на фитнес и работа, за да мога да уча, сега съм решил да не го правя. Ще опитам да се справя с всичко.

Благодаря ти много, Вероника. Честно казано не се меря, когато определя, че съм дебел. Меря се във фитнеса почти всеки път и обикновено кантара показва едни и същи цифри - 73-74 кг. Но просто се чувствам дебел, гледам се в огледалото и не харесвам корема, който виждам. След 2-3 дни се оглеждам пак и ми се струва, че е по-добре от преди няколко дни. И това винаги се случва при едни и същи килограми... Правя си снимки и нямам разлика в корема, само гърдите и ръцете са ми се увеличили малко. Май всичко е в главата ми. Просто не искам да увисна или да имам стрии, когато започна да чистя.
Реших да продължавам да качвам с малко по-малък калориен излишък, пък каквото стане. Вече няма да мисля за визуалния ефект, а при всяка тренировка ще опитвам да си поставям рекорд - при повторенията/килограмите или при сериите. Ще си направя програма 5x5, няма да е нещо различно от досегашната, но поне няма да е разпиляна и ще съм наясно какво ще правя, когато отида в залата.
Днес имам изпит следобяда, затова пак няма да ида на фитнес. В събота имам изпит рано сутринта и със сигурност няма да мога да спя повече от 3 часа, затова пак ще ми се размине фитнеса. Евентуално в неделя ще пиша и дано да е от нова зала.

Не съм спрял да ходя на фитнес, но не попълвам дневника, защото нямам време от учене (напразно). Вчера и онзи ден също тренирах. Напоследък замених сладкото с по 1-2 вафли със стевия без захар дневно.
Последните седмици са ужасни... Пиша това с надежда за по-добри дни.. :D Навсякъде имам негативни моменти, дори във фитнеса. Нямам желание дори да разкажа...
Хубав ден на всички!

Има и такива периоди. Бързо да излезеш от тях! :)

Такаа... Ето, че от днес всичко е наред и съм зареден с много положителна енергия. В моя случай всяко зло беше за добро.
Правих си ненужни планове... Сесията ми беше от 22 януари до 19 Февруари и обикновено през сесията не работя, а само уча за изпитите. Сега обаче последния ни възможен изпит за взимане беше на 12 ти и мислех от 12 да започна да работя и да си почивам от това учене, тъй като нямаше смисъл да се учи за изпита на 19. Та по план от 5 изпита трябваше да взема 4. Толкова много учих, но успях да взема само 2. Това много ме депресира, отделно ми се струпаха и други негативни събития... В крайна сметка платих 100 лева за ликвидации, явих се на тези 2 изпита и ги взех с 6. Тоест, ако ги бях взел от първия път щеше да е с 3ки, но сега имах повече време да уча и успях да изкарам отлични оценки (все пак предпочитам да ги бях взел от първия път с 3ки, за да мога да си отдъхна). Накрая не само, че нямах 1 седмица почивка, но и учих 1 седмица повече от крайният срок на сесията :D Все пак всичко мина, надявам се занапред да имам повече късмет. Това беше най-неуспешната ми сесия, но след поправителните се оказа сесията на която имам най-висок успех.(rock)
През сесията си ходих на фитнес 2 пъти седмично. Вече ще ходя по 3 пъти. Не съм си ограничавал храната, ядох всеки ден по 500 гр пилешко и разни забранени храни. Тези дни ще си купя протеин и ще замести всички захари и теста. Смятам да си направя нов хранителен режим за няколко дни (защото не мога да ям едно и също), затова не се сърдете, но ще си открадна по някоя храна от мъжките дневници + този на Вероника (храната й по нищо не отстъпва на “мъжката” :D ).

И един страничен въпрос:
Трябва да си вадя нова лична карта, тъй като моята изтече преди 5 месеца. Ще ми лепнат ли голяма глоба, тъй като някои ми казват, че няма, други казват че има глоба и да знам с какви пари да разполагам ?

За личната карта не мога да помогна, но за идеи за храна - чувствай се добре дошъл да питаш, когато зациклиш за идеи. :)

Добре дошъл отново, запази положителната енергия. :)

(Да не пропуснеш тези мъжки дневници: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55107/P4000#p-1192984 и http://www.bb-team.org/forums/viewthread/76555/P120#p-1193012
Едни от фаворитите ми са по отношение на храна, много по вкуса ми е всичко :D)
/ Разгледай и другите дамски дневници, не само моя - определено има какво да взаимстваш

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.02.16 21:34.

Благодаря ти.
Напоследък не пиша в дневника, защото нямам време :( Нямам точно определено хранително меню, което да спазвам всеки ден. През последния месец ям 400-500гр пилешко, ориз/картофи, хляб, слънчогледови семки. Така си докарвам около 3000 калории. За 1 месец няма никакъв напредък - 75 кг съм. Сладко си позволявам 1-2 пъти седмично.
Малко ми е тъпо, защото нямам прогрес, а ми коства много да спазвам хранителния режим и да ходя на фитнес. Както и да е не се отказвам. Ходя 3 пъти седмично на фитнес.
Днешната тренировка:

Повдигане на щанга от лег 5x5 с 55 кг
Клек с щанга на гърба - 5x5 с 70 кг
Военна преса от стоеж - 4x5 с 45 кг
Кофички - 5x10

Както се вижда и в килата нямам прогрес, понякога ми се иска да не съм натурално трениращ.
Днес ще правя домашни протеинови барове, после може да кача рецептата. Взех си протеин с вкус на ягода.

Храна:
500гр варено пилешко месо (вече го ям само варено, не че ми харесва, но е най-малкото зло, изобщо не обичам...)
300гр броколи
200гр ориз
1 протеинов шейк
1 малък тост сандвич (домашен с пълнозърнест хляб, телешки салам, салата снежанка и кашкавал)
После ще ям протеинови барове

Само числото на кантара ли следиш като критерий за прогрес? Защото това може да е подвеждащо.

Защо да не си печеш месото?

Всеки път като съм на фитнес се меря на един и същ кантар и всеки път съм 75 кг. Знам, че теглото не е единствена мярка за прогреса, но нямам прогрес и в тежестите, само където се старая вече да правя 5x5 (а не 4x6). Това ми показва, че нямам прогрес, а наистина се напънах последния месец.
Изобщо не обичам пилешко филе, особено печено. Това ми е най-неприятното месо, но го ям в името на “прогреса”. Както и да го направя ми е много сухо (освен ако не е с масло, но пък не обичам масло, не харесвам аромата му). Сега го ям варено, с 1 телешки бульон и го оставям леко сурово, за да не е много сухо.
Опитвал съм го всякак и на фурна и печено на скара с марината, харесва ми горе долу, но предпочитам да не си добавям допълнителни калории и затова не го мариновам вече (пък и ми писна). Все пак ще продължавам да ям пилешко, тъй като ми е най-изгодно, най-лесно се готви, а и ще ми е скъпо да си купувам същия грамаж телешко или риба (въпреки, че много обичам всякаква риба, освен скумрия).
Масло също ям понякога - с пилешки дробчета ми харесва и ги предпочитам пред пилешкото филе, но не е хубаво да се ядат всеки ден.
Мед мразя и в никаква форма не го ям. Имам роднини, които постоянно пращат домашен мед на нашите, но аз не се възползвам.
Споделям тези неща, защото може би повечето от вас обичат масло (заместител на олио), мед (заместител на захар) и т.н, а аз не ги и ми е трудно без олио, захар... Затова толкова мрънкам.

Ванка, моето мнение е, че генерално трябва да премислиш разбиранията си за хранителния режим спрямо целта ти.
Защо смяташ, че само пилешкото месо ще ти помогне? И еднообразният режим? Допусни и друга гледна точка - че именно еднообразното хранене би могло също да допринесе за застоя.

Можеш да се храниш доста по-разнообразно и да ти е по-вкусно, да постигаш целите си и да си щастлив. :)
Не знам каква риба имаш предвид, но можеш да намериш много по-изгодна риба от пилешкото месо (стига да не говорим за сьомга и подобни). Пък и не се готви по-трудно от пилешкото.

Ако не обичаш масло, включи друг тип мазнини в менюто си. Аз също не ползвам краве масло. Животинските мазнини си ги набавям от месата, а пък като мазнини ползвам предимно растителни, като гледам да държа добро съотношение между омега 3 и омега 6 - т.е. ям и риба, пия рибено масло, за да не са ми прекалено много омега 6.

Обясни малко за протокола на трениране:
-преди си правил 4х6 с една тежест;
-сега правиш 5х5, но с каква тежест? Същата като при 4х6 или по-висока?

Благодаря ти, че ми обръщаш внимание, винаги успяваш да ми помогнеш :)
Еднообразното в менюто ми е, че всеки ден ям пилешко месо, но много често освен 400гр пилешко добавям и 200-300 свинско. А калориите от въглехидрати особено са много разнообразни - хляб, бобове, лещи, ориз, оризовки, картофи, понякога сладко, мусака, пълнени чушки и т.н. Мазнините си набавям най-вече от слънчогледовите семки, олио (когато си пека картофен чипс). Обмислям да си купя и рибено масло.
Риба ям рядко (предимно прясна пъстърва, ципура и лаврак), много обичам и филе от хек, но съм чувал, че не е хубаво да се яде замразена риба, пък и в някои магазини всички рибни филета представляват пангасиус. Наистина не съм се замислял, но може наистина да рибата да е по-изгодна за мен, въпреки, че по-трудно се намира. Определено ще я вкарам в менюто си.
От днес ще приемам отново по 5гр креатин дневно (бях спрял за 4 месеца). Останалите добавки са BCAA преди тренировка и 1 протеинов шейк през деня.
Сега малко за тренировките...
Ще дам пример с мъртвата тяга. Преди месец-два правех 4 серии, започвах с 80 кг, през първата серия успявах да направя 3-4 повторения, през втората 2-3 и през третата и четвъртата по 2. Откакто минах 5x5 я правя с 75кг, като четвърта и пета серия не успявам да издържа 5 повторения, затова правя 4. Наскоро в твоя дневник имаше дискусия за правилното изпълнение на мъртва тяга. Е аз не пускам лоста на земята, защото ако го направя от 5x5 сериите ще станат 5х1 :D
Нямам прогрес с тежести в нито 1 упражнение, единствено лег ще успея да направя с 60 кг, вместо 55. Имам прогрес в набиранията, правя ги малко по-качествени и 4x5, вместо 3x3. Което пак е нещо, но може да се дължи и на това, че ги правя в началото на тренировката. Всичко е съвкупност от множество фактори.

Храна:
2 големи котлетни пържоли на фурна с гъбен сос
2 филии хляб
300-400гр пилешко филе
40гр оризовки
Протеинови барове - 400калории

Протеиновите барове станаха ужасни - 50гр овесени ядки, 40гр какао, 90 гр протеин ягода, 150мл кафе, червени боровинки на вкус. Замразих ги за 40 минути, след това престояха в хладилника цяла нощ и пак са като крем и се разпадат. На вкус също не са кой знае какво. В оригиналната рецепта кафето е двойно повече и няма червени боровинки, но има 2 супени лъжици стевия. Ако бях сложил още кафе ще трябваше да ги ям с лъжица (а не вилица както сега :D)
Искам да направя протеинов бар, подобен на този http://shop.bb-team.org/quest-nutrition-quest-bar?sku=4089 да е като дъвка, но не намирам никъде подобна рецепта. Като изям тези “барове” ще пробвам друга рецепта.

Ще ям и още нещо днес, но не съм решил какво.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 19.03.16 17:57.

Ето ти една схема, от която аз лично съм много доволна:
(подредбата и избора на продукти е примерна)

ден 1: пилешко
ден 2: пъстърва
ден 3: свинско
ден 4: херинга

Намери си рибен магазин, в който доставят разнообразна и прясна риба - има прекрасни варианти и то на добри цени. Аз не обичам всякаква риба - ям пъстърва, хек, херинга, скумрия, по-рядко котлети от сьомга. Херингата също е хубава риба и доста по-евтина от пилешкото. Мяташ в тавата и си готов. :)
Просто потърси около теб такива магазини.

За мазнините: ако смяташ да я караш основно на пилешко и растителни мазнини, то определено идеята за закупуване на рибено масло не е никак лоша. Виж и криловото масло.

За тренировките: полезно ще е да си правиш клипове на изпълненията, но ако дисковете на щангата ти при мъртва тяга изобщо не допират земята по време на серията, то значи трябва да го промениш това. :)
При мен дискусията беше, че правя основно touch-and-go - т.е. дисковете на щангата ми чукват пода, но не задържам там дори секунда, за да имам мъртва точка. Никога не съм оставяла щангата да виси във въздуха.
При румънската тяга щангата не опира земята, но при конвенционалната мъртва тяга не бива да е така.

Не съм яла от тези барове, но намерих тази тема във форума (разгледай първото мнение, както и последните две).

Благодаряяяяяяяя отново :)
Ще потърся рибен магазин, аз доста обикалям, но в нито една от моите посоки няма :D В Лидл ми харесва прясната риба (ципура, лаврак), но ще е от полза да имам предвид и рибен магазин.
И при мен тежестите опират в земята, но не пускам лоста.
Колкото до баровете май ще търся нещо в youtube, тъй като и тези не са това, което си представям (но със сигурност са по-добри от това, което аз сътворих :D)

Неочаквано се разболях (кашлица, гърло) и отложих вчерашната тренировка за днес.
Тренировката:
Повдигане на щанга от лег 1x6 с 50 кг 4x5 с 55 кг
Набирания 5x5
Мъртва тяга 1x3 с 80 кг, 4x5 с 75кг
Кофички - 5x10

Храна:
Закуска
Домашен протеинов “бар” (400 калории) (и утре и свършват най-после)
Обяд
1 телешка плескавица с малко картофено пюре
100гр пържени картофи
1 ябълка
Вечеря:
400гр пилешко филе на фурна с гъбен сос
2-3 филии хляб

После ще сметна калориите и ако няма 2900-3000 ще ям още нещо. Обяда е добре, предвид, че бях на лекции и не си взех пица/дюнер.

Колкото и тъпо да е спрях да хода на фитнес, защото ми изтече картата преди 1 седмица и чакам заплатата, за да започна пак. Искам нов фитнес, ще сменя стария, защото е препълнен, чакам за един лост по 10 минути. Много ще ми е трудно да го сменя, все едно сменям вярата си, но все пак се налага :D
Ако имате идеи за по-празни и просторни фитнеси около центъра, метростанция Константин Величков и т.н предлагайте.

За предложение за зала не мога да се включа (непознат район), но по другото ще коментирам.

В моментите, в които не можеш да посещаваш фитнес зала по една или друга причина, съвсем спокойно можеш да излизаш да тренираш навън - времето е прекрасно, има достатъчно лостове, стадиони, паркове, училища.
Можеш да си спретнеш добри тренировки, докато тръгнеш пак на фитнес. По-добре е, отколкото да не правиш нищо. :)

1 месец през който само веднъж ходих на фитнес. Ядох всичко което искам без да си превишавам калорийния оптимум, за да не надебелея. От днес съм нов човек, но това ще се разбере по действията, а не по думите.
Вече съм с инструктор, бил съм в голяма заблуда за всички упражнения. Работните тежести са ми два пъти по-малко, но пък ме изтощиха тройно повече.

Тренировка:
10 мин кардио 9km/h
Клек с щанга на гърба 1x12 с 20кг, 1x12 с 30кг, 1x10 с 40кг, 1x8 с 50кг.
Повдигане на щанга от лег 1x12 с 20, 1x12 с 30 кг, 1x8 с 40кг.
Мъртва тяга 3x12 с 30кг
Набирания - 4x6-8
Разперване на ръце с дъмбели (сега не се сещам как се казваше упражнението :D) 3 серии
Бицепсово сгъване - 1x12 с 10кг, 1x10 с 12 кг
Бедрено сгъване - 1x12 с 14 кг и дотам, повече не можах да мръдна :D
Възможно е да бъркам много от тежестите и сериите. Все пак това ми беше първа тренировка от 2 седмици насам, при ужасна (но вкусна) храна и 4 часа сън... Не съм доволен от себе си, но беше главно да науча движенията. Другия път повече.

Храна (импровизирам днес с един режим, който си измислих за 15 мин)
400 гр варено пилешко филе - 490 kcal
500 гр картофи на фурна с малко олио - 500 kcal
Зеленчукова бухтичка - 500 kcal (5 яйца и зеленчуци)
1 протеинов шейк с 200ml мляко - 100-150 kcal
150 гр ориз със зеленчуци - 530 kcal
80 гр слънчогледови семки (днес ще мина без тях, не знам с какво да ги заменя обаче) - 500kcal
160 гр риба тон в собствен сос (и това го нямам в наличност) - 185 kcal

2200 калории днес, а ако имах семките и рибата щяха да са 2700. Предлагайте нещо високалорично, че това е страшно много храна не знам как ще го ям и готвя по цял ден. Това меню е временно докато не измисля нещо друго. Засега оризовки мисля да вкарам.

Мазнините лесно вдигат калориите - не са обемни, а са калорични.
Най-лесно е чрез тях да увеличиш калорийния си прием, но се старай да имаш разнообразие и да балансираш приема на наситени и ненаситени мазнини (да имаш и от едното, и от другото, като от растителните внимавай с тези, които имат високо съдържание на омега 6 - не ги изключвай, но гледай да не са значително повече от тези с омега 3).
Яж както растителни, така и животински.

Конкретно: краве масло, кокосово масло, животински мазнини, ядки, ядково масло, зехтин, маслини, авокадо, ленено семе, риба, рибено масло

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1