Храната:
- 60 гр. овесени ядки със стафиди и семки, 1 с.л. бадемово масло, кафета;
- 80 гр. шунка;
- 60 гр. пълнозърнеста питка със 70 гр. шунка, 25 гр. кашкавал и 1/2 авокадо, айсберг, чери домати;
- 1/2 авокадо, айсберг;
- към 200 гр. телешко, задушено с гъби и доматен сос; айсберг и 50 гр. котидж.
Движение: 2 км. засега. |-) + още 3 км.
Тренировка: 55 мин. (ефективни: 40) тренировка за бедра, за*ник и корем.
Преди малко си купих рокля без да я меря, обаче се подцених - малка ми е на ръкавите и като цяло в горната част. Надолу се разкроява и става. Ще я нося след 5-10 кила време. :D
Мнението беше редактирано от Елена на 27.01.16 21:12.
27.01.16
13:58
казано от Елена на 25.01.16, 22:07:
Сега стратегията ми е да си спазвам режима и да се движа толкова, колкото ми е приятно и постепенно, със свалянето на излишното тегло, да увеличавам движението, докато отново ми се прииска да спортувам като хората... Вярвам, че този момент ще дойде.
Не излезеш ли от зоната на комфорта ще си ходиш дебела цял живот.
Мда. Право, куме, та в очи. Благодаря. Оценявам подобни “ритници”. Здравословни са.
Довечера отивам на Abs, Glutes, Thighs. Прочетох описанието на тренировката - има и упражнения със степ-платформа. Само да не ме карат да скачам. След това ще докладвам.
Мнението беше редактирано от Елена на 27.01.16 17:54.
Отидох.
Упражненията за бедра и за*ник - видях зор, но горе-долу се справих. Много напади, много клекове, много чудо. :)
Упражненията за корем ми бяха много трудни.
Ефективна да съм била към 40 от общо 55 мин.
Използвах случая да походя още 3 км. - отидох и се прибрах пеша.
Благодаря на James Hinks и на всички, подкрепили неговото мнение, за мотивацията.
Сега един аспирин и в петък пак съм там.
Мнението беше редактирано от Елена на 27.01.16 20:48.
27.01.16
21:39
Браво момиче! (muscle)
Мотивацията (каквато и да е тя) е голяма работа! :D
Много си красива!!! Пу пу
казано от Maria Peeva на 27.01.16, 21:39:
Браво момиче! (muscle)
Мотивацията (каквато и да е тя) е голяма работа! :D
Ха-ха, да, на това му се вика градивна критика!
казано от Maria Peeva на 27.01.16, 21:39:
Много си красива!!! Пу пу
Много благодаря! :*
Мнението беше редактирано от Елена на 27.01.16 21:47.
Хелоу фром ди адър сайд. Иц ми - Робокоп.
Едно стихотворенийце за добро утро.
Полунощ в Париж
Във една френска вечер, в средата на лятото,
имах среща с мосю Романтичен.
В мен напираха чувства и не можех да чакам,
но от зор заман спазвах приличие.
Как ехтеше земята, как подсвиркваше звънко!
Колко празнично пееха птиците!
А по моста над Сена изгряваше слънцето –
моят светъл мосю Романтичен.
С френски шик и обилна лилава помпозност,
с розов шал над бохемската риза...
(Не разчитам сигнали в лилаво и розово -
лека степен на далтонизъм.)
Носи френски парфюм и здрависва се вяло
със усмивка по-дълга от релса...
А Париж диша тежко, и Париж носи бяло,
и Париж в полунощ е унесен.
А мосю ми говори, вече двадесет срещи,
за любов и показва лиризъм.
Но на мен ми е хладно, а в Париж е горещо.
И развивам по-лош далтонизъм.
Мен ми писна най-сетне от фини обноски.
Вече зная и кой - колко струва.
Открадни ми ръце за Венера Милоска!
Покажи ми очите на Лувъра!
Този френски мосю преговаря поезия
и си мисли, че жъне престиж.
С аромата на френски парфюм и на релси
все по-чужд избледнява Париж.
Елена Б.
Мнението беше редактирано от Елена на 28.01.16 10:09.
Едвам сядам и ставам. :x
Храна:
- 60 гр. овесени ядки със семки и стафиди, 1 с.л. бадемово масло, кафета;
- ябълка + 50 гр. шунка;
- сандвич (60 гр. пз хляб, 50 гр. шунка, 100 гр. котидж, 1/2 авокадо, айсберг);
- 30 гр. семки, парче варено свинско - на око към 60 гр.
- свинско със зеле и моркови, месото към 200 гр. сурово.
Движение:
2 км.
Прочетох, че Астрид Линдгрен е прописала след като си е счупила крак. И при мен стана така - започнах да си съчинявам стихотворения преди 8 години, след като си счупих крака. Дано един ден пропиша като нея!
“Че съм умен - умен съм. Но защо съм толкова красив?! Сигурно защото съм скромен, а скромността краси човека!” - Карлсон, който живее на покрива (най-любимата ми детска книга)
Астрид Линдгрен
Мнението беше редактирано от Елена на 28.01.16 19:02.
Колкото повече време минава, толкова повече ме боли всичко. Едвам ходя. (tmi) В резултат на това съм в лошо настроение, а също и ми се спи, пие ми се вода - изпила съм поне 4 литра днес и не ми се мърда изобщо. По-късно ще се размърдам малко навън, защото 2 км за деня е смешно малко. Оплаках се, извинете ме.
28.01.16
19:34
Добро раздвижване вчера казваш.:)
Милата тя :*
Пий магнезий, ако имаш. Опитай се да разтегнеш малко. Вана с морска сол е най-добрия вариант, ако имаш вана де. :)
Аз взимам вана, след всяка тренировка и при мен върши чудеса.
Разтягай работилите мускули, след всяка тренировка. Не е гаранция, че съвсем няма да имаш мускулна треска, но поне ще можеш свободно да се движиш.
Лека вечер! :*
Вана нямам. Освен под душа да се ръся с морска сол. :D :D
Пия витамини и минерали, в които има и магнезий (45 мг), но не знам дали е достатъчно. Май не е. :D
Благодаря ти за включването, Мария. Да ти е хубава вечерта!
28.01.16
19:55
Хахаха, с ръсене, май няма да стане :D
Магнезийят трябва да е от порядъка на 500 мг.
Изчезвам да работя :)
Лека
29.01.16
09:29
Вземи си отделно Магнезий, Еленка :) Пий го като допълнение на останалите ти витамини и минерали. Моите таблетки са с 250 мг съдържание на Магнезий, пия по 1 дневно. Може би ще е добре и по 2 :) Пробвай (sun) Усмихнат петък ти пожелавам :)
Мерси, Аделка!
Ще си взема още днес, защото това чудо не се търпи. :D Днес не знам дали ще отида на боди пъмп. Искам, но там всичко е много интензивно, а аз още едвам ходя. Вместо днес, ще отида в неделя сутринта.
P.S. Взех си магнезий - 250 мг. Сега го чакам да подейства. (giggle)
Мнението беше редактирано от Елена на 29.01.16 12:59.
Сам по себе си магнезият няма да подейства на мускулната треска. Не е зле да го комбинираш с таурин, който е този, който го транспортира до мускулите.
По принцип, за да има въздействие върху мускулите, магнезият трябва да се употребява с таурин. От друга страна магнезият няма чак такова влияние върху мускулните трески.
А, аз не очаквам чудеса, въпреки че тайно се надявах да усетя действието му още днес. Сега ще прочета за таурина. Благодаря много! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 29.01.16 17:44.
Аз минавам само да оставя един спам пост :) Много си готина, слънчев човек! Дневникът ти е страхотен! Надявам се да успееш във всяка една цел, която си поставиш!
Ще те следя с удоволствие! (F) :)
Дай Боже повече такива спам постове! :)
Много ти благодаря! Аз също те чета съвсем редовно и с интерес!
Бъди здрава и щастлива! :*
За днес:
- 60 гр. овесени ядки със стафиди и семки, 1 с.л. бадемово масло, 1 ч.л. мед, кафе;
- омлет от 3 яйца с гъби и маслини (4 бр), кафе с мляко;
- 1/2 купичка леща, 50 гр. сирене; (имах намерение само да я опитам, но нещо много ми хареса :D)
- още толкова леща и сирене + 180 гр. сьомга + чери домати.
Брей, днес калориите са по-малко. :)
Движение: 5 км. (с бавна крачка :D)
В целия град няма таурин! Всъщност на едно място имаше, но само в комбинация с магнезий и Б-комплекс, пък аз вече си купих Mg.
В една от аптеките казаха, че могат да доставят “чист” таурин, така че утре ще поръчам.
Мнението беше редактирано от Елена на 29.01.16 19:50.
За днес:
- 60 гр. овесени ядки със стафиди и семки; 1/2 чаша мляко;
- 150 гр. мусака с патладжани, 150 гр. котидж, няколко гъби, кафе с мляко и мед;
- 150 гр. свинско, “постно”, с кокосово мляко, доматен сос и къри. И малко ориз - да кажем 30 гр. сс.
Ако някой се интересува, мога да дам рецептата за кърито. Страхотно става.
Следобеда - чистене, готвене, пране - около 4 часа.
Треската още е налична. Йей! (punch)
Имам страшна водна задръжка - 2 кила. Някой знае ли как мога да я избегна следващия път? Не е като да не пия течности.
Мнението беше редактирано от Елена на 31.01.16 16:07.
казано от Елена на 30.01.16, 13:59:
Имам страшна водна задръжка - 2 кила. Някой знае ли как мога да я избегна следващия път? Не е като да не пия течности.
Да - контролирай си естрогена. :)
Така. Сега трябва да разтълкувам какво значи “контролирай си естрогена” :) Чета в нета. Казват, че млечните продукти повишават нивото на естроген. Не е като да не консумирам млечни.
Благодаря за насоката!
Мнението беше редактирано от Елена на 30.01.16 14:20.
Да, давам ти само насока. Не мога да ти кажа кои фактори при теб допринасят за дисбаланс, така че да ги отстраниш. Ти сама познаваш тялото си по-добре от всеки друг.Чети и събирай информация, прилагай и отчитай резултати. Няма да стане от днес за утре, това е нещо, което човек изследва години наред, за да установи закономерностите. Има достатъчно информация в нета, подбирай правилната. По мои наблюдения, млечните са най-малкия проблем на жените с висок естроген. Да не говорим,че не трябва да се разглежда естрогена като изолиран хормон, а в отношенията си с други хормони. :)
30.01.16
15:00
Хей Елена,
За естрогена едно сурово морковче и 1-2 чаени лъжици мака пудра на ден. :*
Приятни почивни дни!
Благодаря, Мария. Предполагам, че нещата не са толкова прости, както каза и Маргарита, но пък маката е хубава добавка, може и да си взема. Ако не помогне, едва ли ще навреди.
Приятни почивни дни и на теб!
Маката е много добър вариант, дори и все още да не си идентифицирала пробема. :)
Май и мака ще си купя. Едвам ме навихте! :D Много благодаря и на двете!
Сега ще напиша една рецепта за свинско с къри, каквото ще ям за вечеря. Става просто страхотно. Слушайте внимателно. :D
За 4 порции:
600-800 гр. свинско, нетлъсто (става и с пилешки гърди)
400 мл. кокосово мляко със сметана
400-500 мл. доматен сос или домати;
1 голяма глава лук;
1 манго/голяма праскова/1/2 ананас (едно от трите)
къри (аз взимам от най-малко лютото)
Месото се нарязва на хапки и се вари. В същото време в друг съд се задушава нарязан лук (на сух тиган) за малко и се добавят кокосовото и доматите. Слага се малко сол, кърито (1-2 ч.л.) и плода, нарязан на парченца. Сместа ври примерно 20-30 мин. Като се свари месото, се отцежда и се добавя към сместа. Сварява се ориз в бульона от месото. Воала! Прилагам снимка, която не е от днес, но за визуализация става.
Мнението беше редактирано от Елена на 30.01.16 19:49.
Преди малко се върнах от боди пъмп. (rock) Изненадващо е, че ми беше малко по-лесно от сряда, но пък през цялото време работех с малки тежести от общо 5 кг + лоста (1 кг?). И въпреки това, и въпреки това, очаквам утре зверска мускулна на ръцете. Каквото-такова. :) Утре вечер пак съм там.
Храната:
- 70 гр. овесени ядки със стафиди и семки, 1 чаша прясно мляко, кафе;
- 150 гр. сьомга на фурна, салата с 1 с.л. зехтин и 1/3 авокадо, 3-4 парченца сирене;
- 250 гр. котидж, чери домати;
- 20 гр. черен шоколад, кафе със сметана;
- 60 гр. пз хляб, 1 пилешко бутче, 25 гр. кашкавал.
Добавки: комплекс витамини и минерали, отделно магнезий 250 mg, Омега 3 - 500 mg.
Тренировка: (ще я болдна, да се знае :D)
50 мин. Body pump.
Движение: 4 км
Мнението беше редактирано от Елена на 31.01.16 20:08.
Този следобед имах време и реших да прочета една книжка. Спрях се на “Беднякът - милионер”. Много увлекателно написана. Препоръчвам!
“Два месеца вече работя в бар–ресторант „При Джими“, но още не мога да оценявам добре капацитета на пиячите. Все пак съм разработил груба класификационна система. На върха са конете. Те могат да погълнат осем чаши, без да почнат да завалят думите. След тях са магаретата, които започват да бръщолевят само след две-три чашки, или стават сълзливи и сантиментални и се разплакват. После идват кучетата. Колкото повече пият, толкова повече се амбицират да подхванат препирня или бой. Под тях са мечките, които пият и заспиват. На дъното са прасетата. Те са тези, които повръщат след последната чаша. Класификацията не е статична. Виждал съм клиенти, които започват като коне, но свършват като прасета.”
“Беднякът-милионер”,
Викас Сваруп
Мнението беше редактирано от Елена на 31.01.16 22:54.
Извинявай ,но дори само цитата е достатъчен да не погледне човек подобно четиво!
Може би цитатът не е подходящ, но той е изваден от контекста. Не бих казала, че е определящ за книгата, която според мен е изключително увлекателна, динамична и интересна.
Въпрос на вкус, на мен ми хареса. Но аз не си съставям мнение за цяла една книга от 5 реда, които съм прочела. :)
Мнението беше редактирано от Елена на 31.01.16 23:34.
Добро утро!
За любителите на стихотворения:
Ръбовете на сърцето
Поледица е във очите ти.
Пързаляш ме.
Поглеждам във мечтите ти.
Там няма ме.
Навлязох във сърцето ти отдавна.
То многостенно бе.
Излязох после. Всичко има давност.
И видях отвънка само ръбове.
Елена Б.,
2009 г.
Нов план:
Понеделник - Body pump - 60 мин.
Вторник - интервално кардио, например на крос-тренажор, 30 мин.
Сряда - бедра, задни части и корем - 55 мин.
Четвъртък - интервално кардио - 30 мин;
Петък - Body pump - 60 мин.
Ще отделям време и за повече ходене. Просто... е наложително.
Храната:
- 60 гр. мюсли (овес. ядки, семки и стафиди), чаша мляко, кафета, 1 ч.л. натурално какао;
- 3 яйца с 40 гр. кашкавал, ябълка;
- 70 гр. сварени пилешки гърди и 3 с.л. сварен пълнозърнест ориз;
- 180 гр. телешко (което се стопи като го сготвих :(), 30 гр. семки, спанак, домати, малко авокадо, малко котидж
Тренировка:
60 мин Body pump. Току-що се прибрах.
Ходене:
5 км.
Мнението беше редактирано от Елена на 01.02.16 20:06.
Това видео много точно представя тренировката.
Мнението беше редактирано от Елена на 01.02.16 17:11.
Или никой не е видял новия ми план, написан по-горе, или никой не смята, че е подходящ. Второто е по-сигурно.
Боли ме цялото тяло. Днес тренировката беше по-интензивна от неделя или поне аз така я усетих. Имаше и 4-5 мъже, някои от които работиха с тежести като моите на някои упражнения. :) Инструкторката ме ядоса като заподозря, че няма да се справя. Ами мотивирах се и си изкарах 60-те минути, почти без прекъсвания. Друго интересно май няма.
Хубава вечер!
01.02.16
20:42
Аз го видях, ама още пържа кюфтета :D
Ще се включа след малко :*
01.02.16
22:35
Супер си, щом издържаш цялата тренировка, а още повече , че са включени и тежести!
Винаги съм смятала, че при тренирането качеството е по-важно от количеството. Правилно и постепенно става най-добре.
Като за начало, 5 тренировки седмично, може само да те откажат. Аз бих те посъветвала, поне в началото, да тренираш 3 пъти седмично, най много 4. Да не ти изпушат нервите.
След body pumpa почивай 48 часа и тогава вкарай силова тренировка, с малко интервално кардио на края.
Ако се чувстваш добре и не преуморена, вкарай още една тренировка. Тялото ти ще покаже на-добре.
Харесва ми хъса ти момиче .(rock)
Продължавай така!