казано от June101 на 19.02.16, 13:26:
Аз пък да питам ти в кой квартал живееш? Ние имаме баба и дядо, които живеят в Редута и ако си наблизо може да се уговолрим някой път за РАЗХОДКА! :))) И аз много се нервя на вечно седящи и хапващи нездравословна храна , и оплакващи се от теглото си майки :)
Точно в Редута живея. Нямам против да направим разходка :), когато идвате насам.
Като гледам, днес не само с разходката, но и с упражненията ще се размина.
Вчера правихме погача на Алекс и след няколко напрегнати дни, най-накрая днес имам малко спокойствие. Гостите си тръгнаха, останаха ми огромни количества сладки неща и домашни питки. Мога да се разболея от диабет с толкова сладко, не знам какво ще го правя.
Честно казано, не мога да възстановя храната от 19.02. Тогава беше някаква лудница, водих малкия на консултации, ваксина, после правих сладки, легнах скапана. Нямах време нито за ипражнения, нито за нищо.
На 20.02 направих две питки за погачата, 1 чийзкейк, почистих няколко пъти апартамента, защото и аз цапам като готвя, но и родителите на мъжа ми бяха дошли на гости, а свекърът ми е свикнал някой да ходи след него и да оправя и не умее да пази. Не ми остана време да обядвам. Легнах към 2 сутринта, малкия яде й в т и в 7. Не знам как преживях погачата на другия ден.
Вода - около 3 литра
Храна - закуска - овесени ядкй с кисело мляко, кафе с мляко.
Вечеря - пилешко филе със сметанов сос и картофено пюре, чаша вино
Вчера, на 21.2, малкия направи 40 дни. Водихме го на чиста молитва, после гости вкъщи - беше страшна лудница. Хапвала съм някакви неща от масата докато се занимавах с гостите, малкия и свекърва ми.
Хубаво се получи погачата, събрахме се с приятелки, поприказвахме си по женски, но лудницата ми дойде в повече. Два дни мечтая да остана сама вкъщи, да е слънчево и оставят мен и малкия на мира и най-накрая се случи тази сутрин.
Докато се завъртя и минала една седмица. А колко бързо стана март месец ...... Както и да е...
Изминалата седмица беше тежка. Мъжът ми се върна на работа и останах сама с детето през деня. Поела съм и нощните хранения, за да може той да сс наспива. Резултатът е пълен хаос в сън, хранене, вода не съм пила достатъчно, добавките си забравям да пия - пълна скръб просто. И понеже днес е понеделник, започвам на чисто. Не ми остана време да правя упражнения, но успявах да мина по 4-5 км. на ден, всеки ден. В събота ударих 10 км.
Да си напиша отчета.
Храна:
Закуска - 20 гр. овесени ядки с кисело мляко и банан, кафе с мляко
Междинно - 1 ябълка
Обяд - омлет от 2 яйца, 30 гр. кашкавал, 50 гр. сирене в масло, 1 домат и 10тина маслини
Мляко с какао. По-късно 1 грейпфрут
Вечеря - крем супа от тиквички, 1 домат и 100 гр. сирене. 1 ябълка за десерт.
Добавки - не съм променяла
Вода - около 2 литра
След като почти не спах две нощи, днес се отдадох на четене и дрямка в леглото. Не съм излизала на разходка.
Днес май дойде първи МЦ. Боли ме зверски главата, пих седалгин нео, помогна за около час. Ще пробвам с паракофдал преди лягане, че ми писна с тези главоболия....
Движението днес - 5 км. пеша с количката и тренировка вкъщи.
клек 3х15@СТ
Плие клек 3х10@СТ
Глутеус мост 3х20@СТ
Странични напади 3х20 (общо или по 10 на крак)@СТ
Кофички 3х10@СТ
Раменна преса 3х15@2кг.
лат.раменно повдигане 3х10@2кг.
бицепс кърл 3х15@2кг.
трицепс кикбек 3х15@2 кг.
Чакам да ме удари мускулната треска. Наближава ми рожденния ден и реших, че искам за подарък фитнес гривна. Решила съм, живот и здраве, че ще тичам и една такава гривна ще ми върши повече работа от телефона. Поставила съм си цел да се включа в 5km run в Южния Парк и да завърша успешно още първия път :) .
Храната днес до момента
Закуска - 20 гр. овесени ядки с 200 гр. кисело мляко +кафе с мляко
Междинно - ябълка и еспресо
Обяд - 1 кюфте (50% свински шол и 50% телешки шол, но даже на мен ми е много суха тази смес за кайма. Другият път свинското ще е бут), крем супа от тиквички, 1 настърган морков с балсамико и зехтин, 10 маслини.
Междинно - 1 ябълка и 1 кафе с мляко.
За вечеря ще се дояждат кюфтетата и супата (пак съм сготвила като за 10 човека, вместо за 2ма), така че менюто ще е като обедното.
Вода до тук около 2 литра, ще гледам да ги направя поне 3.
Добавките са същите.
Както очаквах, днес съм със страхотна мускулна треска. Все някога трябваше да се случи. Заради това и заради обилния МЦ днес прескочих упражненията. Направих разходка с Алекс - 4 км.
Храна 2.03
Закуска - 20 гр. овесени ядки с 200 гр. к.мляко, кафе с мляко.
Междинно - 1 ябълка
Обяд - 2 варени яйца, 80 гр. обезсолено, бяло сирене, салата от настърган морков, 1/4 айсберг и 1 авокадо
Междинно - кафе с мляко и ябълка
Вечеря - 2 варени яйца, 3 суп. лъжици млечна салата, 10тина маслини, крем супа от тиквички
Вода - до тук около 2 литра
Добавки - същите, но включвам отново по 5 капки вигантол
Все още обмислям дали да не си сипя един бейлис.
Значи, ако продължавам така, няма да мога да отслабна. Нещо мноооооого лесно се изкушавам...
Днес обикалях по магазините - нищо не си харесах. Или по точно с нищо не се харесах (blush) . Ако продължавам да се изкушавам така с храна, скоро ще трябва да си търся дрехи в магазин гигант. И понеже не си харесах дрехи, купих си чанта. С чантите поне няма риск да ти отеснеят на дупето :) . Чистих вкъщи, домакинствах и така. Почти не съм сядала, само колкото да нахраня малкия.
Тренировка днес беше много съвременен рок (или алтърнатив, не мога да ги оправя вече), много надъхващо. Имах много желание, много пауър, но скромни възможности. Опитах да направя повече от предния път.
Клек 3х15@СТ, 1х10СТ
Плие клек 3х15@СТ, 1х7@СТ
Странични напади 3х20@СТ
Глутеус мост 4х20@СТ
Кикове със згънат крак 4х20@СТ
лат.раменно повдигане1х12@2кг, 2й10@2кг.
раменна преса 3х15@2кг.
гребане с дъмбел 3х15@2кг.
бицепс кърл 3х15@2кг.
Трицепс кикбеб 2х12@2кг.
Ей с такива неща се надъхвах
Храната днес
Закуска - 20 гр. пвесени ядки с 200 гр. к.мляко, кафе с мляко
Обяд - омлет (2 яйца, 50 гр. сирене), 1 домат
Междинни - капучино от старбъкс
Вечеря - тук станА проблема. Мъжът ми сготви чили кон карне с едно прекрасно, прясно телешко, направи гуакамоле и се изложи с един био тортила чипс. Сипахме си по чаша домашно, червено вино с вечерята и си разделихме малко локумчета за десерт.... Как ще ги горим тези калории, не се сещам (devil) !
Вода - не ми дойде на ум да запомня
Добавките - като предните дни
Сетих се, че май имам едни 5кг. дъмбели някъде. Сега остава да ги намеря и ще си спестя едни пари. Обаче си харесах пудовка и се чудя дали да не отнеса един ластик и дъмбели за вкъщи. Гледах някакви декатлонски, ако някой има отзив за качеството им, да драсне някой ред. Мисля да си взема и едно въже за скачане и да го ползвам в парка, като водя малчо на разходка. Така, като не мога да се харесам в дрехи, се оглеждам към екипировка.
Мнението беше редактирано от BP на 03.03.16 22:57.
Днес докато се обърна и той денят свършил. Спах до късно, явно съм имала нужда. Била много уморена вчера, защото съм ставала да сменям памперс на малкия към 6 сутринта и не помня нищо. Събудих се в 10, ужасена, че детето е гладно и наакано :) . Мъжът ми, разбира се, се беше погрижил.
За съжаление мъжът ми днес не искаше да извеждаме Акекс - студено било, не знам си какво си. Според мен беше ОК времето, но се съобразих, за да не ми пили нервите. Пропуснахме разходката и ме хвана саклет и сега не ме свърта.
Мислех, поне в началото, да правя упражнения през ден. Тази дутрин реших да понаправя пак нещо, с акцент на долната част на тялото. Усеща се умората.
Клек 4х15@СТ
Кофички - 1х10, 1х8, 1х7 @СТ
Странични напади 4х20@СТ
Плие клек 3х10@СТ
Глутеус мост 4х25@СТ
Странично повдигане на крак 3х20@СТ
Кикбек със скънат крак 3х20@СТ
Храната
Закуска - кафе с мляко и 25 гр. овесени ядки с 200 гр. к.мляко
Обяд - 2 варени яйца и салата от 1 авокадо, 1 йраставица и 1/4 айсберг, 100 гр. сирене
Междинно - кафе с мляко, чай ърл грей с мляко и малко мед, 1 грейпфрут
Вечеря - пилешко филе на фурна, мариновано в мед и горчица, моркови и броколи на пара, чаша домашно червено вино.
Вода - пак не съм засичала
Добавки - без промяна.
Мнението беше редактирано от BP на 04.03.16 21:56.
Бърз ъпдейт. Излезнах към 11 на разходка с Алекс, в 14 бях на педикюр и резултатът е тотално объркано хранене и почти никаква вода....
Храна
Закуска - 25 гр. овесени ядки с к.мляко, кафе с мляко
Междинни:
11:00 - протеинов бар и еспресо
14:00 - 4 бр. белвита и еспресо
Обяд (16:20) - пилешкото филе на фурна и 1 домат+ една краставица
Кафе с мляко
Ябълка
Вечеря - 2 варени яйца, 12 маслини и млечна салата
Движение за деня - 4.5 км. пеша
Вода - пак забравих да засека
Добавки - същите
Не съм тренирала. За сметка на това гледам, че съм пийнала доволно количество кафе. Много обичам кафе!
Вечерята
Мнението беше редактирано от BP на 05.03.16 22:52.
Вчера успях да си спра тока. Не знам как го направих, но стана. Измерих се и се изтеглих, свалила съм 1 кг. (много ми се вижда, предвид начина на хранене и честото преяждане), махнала съм 4 см. от талията и 2 см. от ханша. Сутринта тренирах вкъщи и мисля, че напипах какво ще представлява една от тренировките ми, поне за известно време. След това излизах с малкия, ходих да си купя въже за скачане, ходих с мъжа ми да се подстриже и каталясах. Особено много каталясах като трябваше да кача стръмната улица от мола към вътрешността на Редута, бутайки количка. Дали да не започна да го правя всеки ден това упражнение (devil) .
Движение - 6км. с количката
Тренировката 6.03 - упражненията ги правих в двусетови серии, с 1 до 2 минути почивка между сетовете. В първите два сета бях плаха и първата серия я правих без подскоците, но видях, че се чувствам добре така, не се разпадам и другия път ще ги направя в пълен размер.
напади напред 3х24@СТ
Jumping Jacks 2x50
Странични напади 3х20@СТ
Jumping Jacks 2x50
Клек 3х15@СТ
Jumping Jacks 3x50
Плие клек 3х12@СТ
Бягане на място с високо повдигане на коляно 3х100
Глутеус мост 4х30@СТ
Храната
Закуска - овесени ядки с кисело мляко и кафе с мляко
Обяд- салата с мариновано пиле и лимонада в Кете, Средно капучино от Коста кафе
Следобед - 1 ябълка и 1 грейпфрут
Вечеря - сирене по шопски (180 гр. нето тегло на порцията, заедно с яйцето и лука) и салата домати и краставици.
Днес има доста задачи, дано всичко да е успешно!
Ееееее, помъдрях с още една година. Миналата година юбилеят посрещнах в Барселона! Тази година за ЧРД ме посрещнаха с памперс за смяна :) ! Без да преувеличавам или влизам в някакви пози, тази година съм по-щастлива :) .
Вчера бях закотвена цял ден вкъщи - чаках да дойдат DHL с поредната поръчка по-големи дрехи за малкия, чаках да дойдат от сервиз, за да погледнат защо не се включва сушилнята и нямаше как да изляза :( . Поне повредата на пералнята е малка и ще се оправи лесно, а й мога все пак да си я ползвам за пране, само сушенето не работи. Малчо се скъса да реве цял ден и излизането ми липсваше още повече - обикновено спи непробудно в количката. Вчера не правих упражнения, защото имам свирепа мускулна треска и реших да дам време на мускулите да се възстановят. Днес трябва да мисля пак някаква простотия, за да натоваря горната част на тялото в домашни условия. Днес също така изтече 8 седмичната забрана за натоварване на коремните мускули, т.е. вече мога да ги започвам.
Храната вчера
Закуска- овесени ядки с кисело мляко, кафе с мляко
Обяд - 3 бъркани яйца с масло, 80 гр. сирене, 1 краставица
Следобед - кафе с мляко, 1 ябълка
Вечеря - пилешко филе на скара и салата айсберг+морков+домат+лук, 50 мл. Капитан Морган :) за десерт и наздраве.
Ето ни и нас двамата с киселячето :)
Мнението беше редактирано от BP на 08.03.16 10:23.
Благодаря Вес! :)
Днес беше приятен ден. Разходихме се с малкия, потренирах вкъщи, скачах на въже в парка и май настинах. Много съм кекава, изобщо не ми понася студ. Лекувам се с червено вино и горещ душ, дано помогне.
Движение -5.6 км пеша с количката
Скачане на въже - 4 рунда по 3 минути с 1 минута почивка между тях. Мислех да правя повече, но прокапа някакъв дъжд и реших да се прибера. Оказа се фалшива тревога.
Тренировка в двусети. Определено може да се добави по още една серия и да се увеличат тежестите, да се добсвят упражнения и да се структурира по-добре. Трябва да помосля как да стане. Не мога да си намеря 5 килограмовите гири. Тук някъде са, но къде точно..... Включих упражнения за корем, леки, без да давам зор. Не съм усетила придърпвания или болки в областта на разреза, което означава, че всичко е наред, или поне би трябвало да е така.
Та, тренировката
Флор преса 3х15@2кг.
Лег дипс 3х10 на крак
Лат. Рсменно 3х12@2кг.
Полу крънчове или коремни преси 3х15
Трицепс кикбек 3х12@2кг.
Бицепс кърл3х12@2кг.
Кофички 3х7@СТ
Планк 3х30 секунди
Храната днес
Закуска - овесени ядки с кисело мляко, кафе с мляко
Междинно - протеинов бар и еспресо ( към 12:30)
Обяд - зелена салата с риба тон, домат и синьо сирене, 2 сварени яйца (към 16).
Вечеря - пилешко филе със сметснов сос, салата айсберг+домат+морков, 2 чаши червено вино, 10 маслини и няколко резена филе Елена.
Тъй като днес е първия ден, в който товаря коремните мускули, качвам актуални снимки на състоянието днес. Ясно се вижда, че клина ми стага, имам паласки и дупе за сваляне, но поне коремът е сравнително прибран и с добра форма.
Мнението беше редактирано от BP на 09.03.16 00:46.
Вчера нищо особено - не излизахме на разходка, че времето е кофти, аз леко съм настинала от скачането на въжв и пазих леглото, за да не ее разболея истински.
Храната 9.03
Обяд - пилешко филе със сметанов сос и 1 настърган морков със сок от лайм и зехтин.
Междинно - кафе с мляко, 2 ябълки
Вечеря- 2 яйца на очи със заливка от масло и канапе от 50 гр. бяло сирене и 125 гр. котидж (така миксирано канапето ми допадна повече - по свежо е и не е толкова солено).
Вода - около 2 литра
Добавки - 10 капки вигантол, 3000 мг. вит. ц, селен, рибено, убиквинол, хиалуронова к-на, глюкозамин+хондроитин+MSM, фолиева, прегнакеър за след раждане
Мисля и днес да пропусна тренировката, за да съм сигурна, че няма да се разболея.
ПП: Искам времето да е хубаво- и на мен и на Алекс ни липсват разходките.
Малкият мушмул хапна и сега спи върху мен. Какво по-подходящо време за отчет през телефона :D !
Времето тук продължава да е кофти. Вчера успях да се залисам с някакви домакински работи, но днес вече се чувствам като затворник и ми се излиза на въздух. Не ми се иска да се навирам в някой мол с малкия и да дишаме гадния въздух, без даима нужда. Май ще си останем вкъщи.
Вчера не правих упражнения от страх да не се разболея. В комбинация с неизлизането съвсем съм се схванала и днес ми е мързеливо. Ако сега успея да го приспя,ще се насиля да направя нещо.
Храната вчера 10.3
Закуска - овесени ядки с кисело мляко и кафе с мляко
Обяд - супа от червена леща, 1домат, 70 гр. Бяло сирене, 10 тина маслини
Междинни - кафе с мляко, 1 ябълка и 1 протеинов бар.
Вечеря - картофи на фурна с масло и розмарин, 100 гр. сирене, чаша сира
Вода - около два литра
Добавки - същите,само намалих вигантола на 5 капки.
Мнението беше редактирано от BP на 11.03.16 13:14.
Днес не излизах - тъкмо се прежалих да го водя на мол и той заспа. А беше кисел цял ден. Явно, като всеки уважаващ себе си истински мъж, не обича да ходи по молове. :)
Раздвижих вкъщи. Ако продължавам така нищо чудно скоро да се върна към кръговите тренировки :)
гръбни преси 4х20
глутеус мост 4х30
кикбек със скънат крак на пода 3х20
от същата поза, повдигане на изпънат крак в контра шпиц 3х20
от същата поза повдигане настрани 3х20
страничен динамичен планк 3х7 (на страна)
повдигане на краката от лег 3х15
страничен планк 3х20 секунди на страна
полу крънчове 3х15
Повдигане на крак в контрашпиц от страничен лег 3х30 на крак
червейче 3х5
Храната
закуска - овесени ядки с кисело мляко, кафе с мляко
Обяд - супа от червена леща, 1 домат със синьо сирене, 8 маслини
Междинни - кафе с мляко, ърл грей с няколко капки мляко, мляко с какао
Вечеря - пъстърва във фолио и салата - маруля, пресен лук, репички, царевица
Вода - до тук около 2 литра, имам да пия още
Добавките - същите ще са.
Определено усещам подобрение в коленете. Все още има лека болка, но не е както беше. Кръстът също още се обажда, но сигурно ще се оправи като се възстановят мускулите на торса.
Мнението беше редактирано от BP на 11.03.16 22:24.
Днес Алекс стана на два месеца :) ! По този повод реши да е весел до обяд и кисел следобед. Малко като времето днес се държа детето :) !
Сутринта ходих до офиса, за да си оставя болничния, след което се възползвах от слънцето и направих една разходка в Борисовата. Беше рано и хладно, но пък нямаше много хора. Преброихме костенурките в езерото с лилиите и стана време за обяд. Едно бързо хапване вкъщи и пак навън с количката - бях като невидяла. В края на крайщата дъждът ни принуди да се приберем :) . Не съм тренирала, защото не остана време.
Движение - 9 км. пеша с количката
Храна 12.03
Закуска - 1 белтък, 1/2 яйце и 100 гр. извара, кафе с мляко
Обяд - 1 ябълка, супа от червена леща, 2 домата, 80 гр. сирене, 25 гр. филе Елена
Междинно - капучино
Вечеря - 150 гр. пилешко филе със сметанов сос, салата от 1 морков, 1 домат, малко айсберг и 1/2 глава червен лук, чаша Сира на Старосел.
Добавки - същите
Вода - 2.5 литра накъде
Днес беше шантав ден. Снощи изпаднах в някаква емоционална пропаст, почти не спах, по едно време започна страшно много да ми се пуши. Не съм пушила година и половина, но днес за малко да запаля. Някак устисках и желанието отмина, но ми коствамного нерви, инат и усилия. Разходиха ме “на мол”, че навън времето беше по-кисело и от мен. По-добре съм вече. Преди години тези състояния ме държаха много по-дълго и започваха от всякакви дреболий. Това е едно от хубавите неща на остаряването - човек става по-овладян и се контролира по-добре. Нямах особен апетит за храна цял ден, насилих се да ям на обяд и после чак на вечеря.
Движение - разходка 2.5 км.
Тренировка - двусетови серии
напади напред 3х12 на крак
JJ 3x50
странични напади 3х15 на крак
JJ 3x50
клек 3х15
JJ 3x50
плие клек 2х12
бягане на място с високо коляно 2х100
Последната серия остана недаправена, защото малкия изненадващо огладня за 1 час и 30 мин., трябваше да го къпем и храним. Имах доброто намерение да направя още един двусет за долна част и един трисет за корем, но вместо това къпах бебе :) .
Храната днес
Закуска - кафе с мляко
Обяд - 2 бъркани яйца с малко масло, 100 гр. извара, 8 маслини, 1 краставица
Междинно - 1 еспресо, 1 ябълка
Вечеря - зелена салата с краставица и лук (мъжа ми каза, че и липсвала само абнешката плешка за гарнитура ), 100 гр. сирене бри и 75 гр. филе елена. На мен ми липсваше по-скоро виното към тази вечеря.
Водата е неизвестно количество, добавките са си същите.
Тази сутрин се теглих. За 10 дни кантарът не е мръднал. Или ям много (което ми се струва невероятно) или ТСХ е високо. Ендокринологът ми каза да отида след месец, явно до тогава ще се мъча с храната :( . В началото на февруари ТСХ скочи за една седмица от 2.8 на 3.7, при горна 4, но не ми вдигнаха дозата на лекарството. Прекалено бързо се вдигна, а след раждане имало възможност да пощурее този хормон и сега се притеснявам. Но трябвало да се види чак на 3тия месец. Защо, не ми обясни.
Вчера забравих да се похваля с подаръка, който получих :) . Силата явно ще е с мен. Днес си чакам и подаръка за РД -фитнес гривна. Ако човекът не го събори бруталният джет лаг (беше 3 седмици в щатите) ще си я видя още довечера :) !
Днес го писахме дъждовно и не излизахме. Не че валя, не познаха метеоролозите, но по едно време излизах на терасата и бях сама с белите мечки. Посвърших някакви неща вкъщи. Имам ужасна нужда от кардио и се разтърсих за нещо, което мога да правя без уреди вкъщи. Повечето такива клипчета са доста далеч като движения от всичко, което съм правила. Попаднах на едно видео с познати за мен движения, направих го, изпотих се хубавичко, стоплих се и запотих прозорците в хола :) .
Храната днес 14.3
Закуска - 1 белтък, 1/2 яйце, 100 гр. извара, кафе с мляко
Обяд - 1.5 яйце доядох от сутринта, 80 гр. Кашкавал, 1 филийка хляб Вита, 1 домат
Междинно - кафе, 1 грейпфрут
Вечеря - супа с целина, морков и картоф, 1.5 домат със синьо сирене
Вода - малко над 2 литра
Добавки - същите + един як гълток л карнитин, който наложих като глоба на мъжа ми сутринта :)
Вчера го ударих на почивка и ядене. Може би си давам прекалено много зор, прекалено съм фиксирана върху целта и за това кантарът не мърда.
Вече съм почти 100% сигурна, че нещо с ТСХ може би е сериозно сбъркано -3 поредни нощи се събуждам цялата мокра от пот, кожата ми е ужасно суха и ме сърби. Утре мъжа ми ще ходи на изследвания, може би сутринта ще натоваря малкия в колата и ще отида с него, за да проверя нивото на хормона. Лошото е че това изследване няма да ми свърши работа за преглед при ендокринолога, и ако нещо наистина не е наред ще трябва да го повторя в тяхната лаборатория, за да ме приеме за преглед.
Вчера сутринта не успях да отлепя въобще, спах до обяд с почивки за хранене и смяна на памперс. Тази нощ пак направих 8 часа с едно ставане в 6 за смяна на памперс и хранене.
Най-накрая ми дойде гривната и сега разучавам приложението на телефона. Малко ме притесняваше дизайна и дали ще ми е удобна, но като си я сложих на ръката реших, че ми допада. Дори спах с нея тази нощ.
Храната вчера
Закуска -30 гр. овесени ядки с 200 гр. к.мляко, кафе с малко мляко
Обяд - 1 белтък и 2 яйца, 1 краставица, 100 гр. извара
Междинно - бисквити с прясно мляко (blush)
Вечеря - няколко парчета пица с 4 сирена и 1 бира. От няколко седмици си мечтая за пица с бира и сега се чудя защо съм се лишавала.
Добавки - забравих да ги изпия. Свърших най-накрая бременните мултивитамини и сега решавам с какво да продължа. Ще почета още няколко дни преди да избера продукт.
Вода - не съм отчитала
Тренировка 16.03
JJ 1х 100
Бягане на място с високо коляно 1х100
floor press 3x15@2kg
leg dips 3x15 на крак
лат.раменно повдигане 3х12@2кг
полукрънчове 3х20
трицепс кикбек 3х12@2кг
бицепс кърл 3х12@2кг
кофички 3х10
планк 3х 40 секунди
ренегатско гребане 3х10@2кг.
планински катерач 3х20
15 мин. кардио
Мнението беше редактирано от BP на 16.03.16 21:12.
След като си отчетох тренировката е време да си отчета и храната.
Днес нещо не ми хареса времето навън и малчо не намаза разходка. Раздвижването вече го описах.
Закуска - 25 гр. овесени ядки с 200 гр. кисело мляко, кафе с малко мляко
Обяд - заленчукова супа, 1 домат, 1 краставица, 80 гр. сирене
Междинно - кафе с малко мляко
Вечеря - 2 яйца на очи с 80 гр сирене, салата от морков, червено цвекло, лук и айсберг
Вода - до тук 2200 мл. имам да пия още
Според тракера вчера ми е бил активен ден. Според кантара не правя нищо. Според ендокринолога (не издържах и му се обадих преди малко) дори и да има процес е хубаво да изчакаме още месец, тъй като 3 месеца след раждането картината била достатъчно добре разгърната, за да се направи точна диагностика и оценка на състоянието на пациента и да се даде адекватен план за дългосрочната терапия.Сега ще си кисна в неизвестност още месец, но не ми се разхожда с малкия до някоя лаборатория, само и само да си задоволя любопитството, а няма на кого да го оставя. Споделих с лекаря тревогата си с килограмите- каза, че е възможно да не свалям от хормона и да се опитам да не напълнявам до прегледа след месец (headbang) . А аз искам да свалям:(......
Движението вчера - час и половина разходка с количката, общо за деня 7,7 км. . Исках да правя упранения, но Алекс беше много кисел и цял ден прекарах в успокояване на бебе.
Храна 17.03
Обяд - 2 бъркани яйца с масло, 1 домат, 80 гр. кашкавал
Междинно - кафе с малко мляко, 1 ябълка
Вечера - 350 гр. паста с доматен сос, чаша червено вино.
Смятах, мерих теглих, с добавен аванс от мен съм поела около 1550 калории. И то защото се отпуснах - паста, вино....
Вода - 3 литра
Добавки - хиалуронова к-на, глюкозамин+хондроитин+МСМ, убиквинол, селен, вит.ц, фолиева к-на, рибено масло.
Тракера е удобно нещо. Зарибяваш се да си по-активен. Сигурно ще е временен ефект, но по-добре така, отколкото да лежиш на дивана и да нямаш стимул. С мъжа ми сега се състезаваме всеки ден - аз успявам да го поведа на крачки, но той ме води на качени етажи - все пак той работи на 6тия етаж и е отказал да ползва асансьор :) .
Последните два дни са ми много шантави - ядат ми се най-различни неща. В петък ми се дояде мусака!!! Аз по принцип не обичам мусака, сега не
Редакция: писах, писах и ми изчезнаха 90% от текста в поста при публикуването.......
На кратко: двата дни не ми остана време да тренирам, защото имаше други неща за правене. Вчера се изнервих и ме изби на ядене на джънк.
Храната 18.03
Обяд - зелена салата с риба тон и синьо сирене, 2 филийки хляб вита, 8 маслини
Вечеря - 150 гр. мусака
Вода - 4 литра
Храната 19.03
Обяд - 150 гр. мусака
Междинно - голямо капучино и чийзкейк в старбъкс
Вечеря - голямото чийтване: слънчогледови семки, чипс, салата морков с краставица, синьо сирене, маслини, някакви шоколадови пръчици с портокал, 2 чаши аржентински малбек. Може и да пропускам нещо.
Вода- 3.750
Мнението беше редактирано от BP на 20.03.16 10:29.
Позагубих се тези дни, но ми е доста тегав период. Чувствам се уморена, сутрин не мога да отлепя до обяд (ставам само за памперс и хранене), храненето ми е някакъв тотален хаос, вчера ми падна кръвното много. Ужасно е. На всичкото отгоре ходя и на зъболекар тези дни.... Иначе малчо беше на консултация, мериха го, теглиха го, ваксинираха го. Расте детето, само дето го мъчат колики все още и е доста неспокоен от тях.
Аз все си обещавам, че ще положа повече усилия, за да ее грижа по-добре за себе си но не ми се получава. Днес пак си го обещах - да видим.
Все се каня да пиша отчет и все не стигам до там.
На кратко - малкия спи по цяла нощ, но денем ми спира тока. Вече и в количката не спи. Тъй като не ми дава и минута и по цял ден се занимавам с него, спрях да правя упражнения вкъщи. Не мога да тренирам пълноценно и да се грижа за него в същото време. Сега обмислям няколко варианта за фитнес зала, в която да ходя да тренирам рано сутрин (puke) . Мразя ранни тренировки, но друга опция няма.
Вчера 12.04.2016
Закуска - палачинка от 1 яйце и 1 суп. лъжица овесени трици, 1/2 краставица, 6 маслини, кафе с мляко
Обяд - 2 задушени яйца, 80 гр. сирене, 1 домат
Следобед - кафе с мляко
Вечеря - супа от червена леща, домат с авокадо, ягоди за десерт.
За деня скромнте 5 км. защото духаше ужасен вятър. Надуха ме, аз бях вир вода от бутането на количката по стръмното, сега гърбът ми е брутално схванат (а точно в неделя бях на масаж :( ) .
Вода - съвсем малко. Сигурно няма литър.
Днес 13.04.2016
Закуска - 30 гр. овесени ядки с кисело мляко, кафе с мляко
Обяд - супа от червена леща и домат с авокадо. Кафе с мляко.
Следобед - ягоди и 1 ябълка
За вечеря планирам свинско бонфиле от сръбската скара и зелена салата с краставица, репичка и лук.
Днес вода май не съм пила въобще. :( Трябва да се опитам да променя това с водата, в момента е сериозен проблем.
Днес едвам 6 км. заради схванатата гърбина.
Алекс вчера стана на 3 месеца. Аз може и да съм дебел тюфлек, но той е нацепена батка :) . Вижте за какъв трапец говорим.
Вчера направих кратка, но калорична разходка, заради бурята. В смисъл, стигнах до близката сладкарница и останах там :) .
Днес е ветровито и може би пак ще се размина с разходката, а и от запад небето е черно.
Храната вчера 14.04.2016
Зскуска - 2 супени лъжици овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко
Обяд - супа от червена леща, домат, авокадо
Следобед - капучино, десерт “праскови с филаделфия”, около 200 гр. козунак (дегустирах различните видове козунаци, които предлагат за Великден :D ). Аз ги правя по-вкусни (wasntme)
Вечеря - таратор и още към 200 гр. козунак
Вода-добутах до литър и половина
Добавки - мултивитамини Eve на Now Foods, рибено масло, фолиева к-на, вит.ц +вит.д+цинк (нямаха обикновено ЦеТеБе в аптеката и ми пробутаха този комбиниран продукт), убиквинол
С тялото ми се случва нещо странно. Кантара не мърда, а през последния месец съм далеч от стриктна. Очаквах да съм качила няколко кила, но съм заковала и не мърдам. Не мога да сваля, не мога да кача, не мога и дрехи да си намеря - в нормалните магазини всички панталони и дънки са ми тесни, в Ула Попкен най-малкия размер слим дънки ми стои като чувал. Нямам и сили и енергия. Вчера трябваше да ходя на контролни узследвания на ТСХ, но не можах да отлепя сутринта. Така съм от 2 месеца, не е истина просто.
Да пиша, да пиша и все не стигам.
Вчера ходих на ендокринолог, най-сетне и новините не са добри - ТСХ се е забило в дъното, което означава, че автоимунният процес на разрушаване на жлезата се е активизирал. Преди 2 месеца ТСХ удари 4 въпреки терапията, сега е 0.2. Усещах, че нещо се случва с тялото ми и се надявах да не е това. Поговорихме си с лекаря, но в къс и среден срок нищо не може да се направи. Според него, нито добавки, нито хранителен режим могат да повлияят, но аз мисля да пробвам. Остава въпросът какво е подходящ хранителен режим при Хашимото, защото колкото хора, толкова и мнения. Ще импровизирам. Контрола след 45 дни.
Вчера 21.04
закуска - кафе с мляко, овесени ядки с кисело мляко
Междинно - ябълка
Обяд - 2 бъркани яйца, бяло сирене, домат и краставица, кафе с мляко
Междинно - 3 кивита, чаша ърл грей с малко мед и мляко
Вечеря - филе от сьомга на фурна, картофена салата, 1 стъбло селери
Уикенда мисля да взимам карта за фитнес. Не съм решила окончателно още къде, но май ще избера залата, в която тренирах, докато ходех на работа.
Вчера 21.04.2016
Междинно - кафе и ябълка
Обяд - зелена салата с киноа, маслини, сушени домати, лук и дресинг с горчица, мед и зехтин
Междинно - капучино, ябълка
Вечеря - 2 затоплени филийки хляб вита с масло, морковена крем супа с ементал.
Вода - 1.5 литра
Добавки - мултивитамини Eve на Now Foods, вит. Ц, фолиева к-на
Тръгнах на разходка с количката, но ми стана студено и се върнах.
Вчера 22.04.2016
Закуска - 1 яйце и 1 суп. лъжица овесени трици на палачинка, 6 маслини, 1 краставица, кафе с мляко
Междинно - 1 ябълка
Обяд- доядох си морковената крем супа + 1 домат с 1авокадо и 80 гр. бяло сирене
Междинно - киви, 2 броя и кафе с мляко
Вечеря - омлет от 2 яйца с малко кашкавал и сирене, зелена салата с червен лук, краставица и домат. Малко бейлис
Ходих на разходка, изкарахме 3 часа навън, но не знам какво разстояние съм минала, защото си забравих тракера.
Вода - около 2 литра
Добавки - забравих да ги изпия и тази сутрин съм като парцал.
Малкия тези дни чупи кривометъра и започва да ме съмнява, че са зъби. Бахти, тъкмо му минаха коликите :( .
Днес мисля да си взема карта за фитнес и се колебая между две зали.
Мнението беше редактирано от BP на 23.04.16 10:20.
Ходих на фитнес :) . Не си взех карта, платих единична тренировка, за да тествам залата. В другата зала съм тренирала 2 години, знам сй я добре. Сега остава да реша къде да ходя за постоянно. Хареса ми, определено.Хубава зала, приятна атмосфера, чисто, малко ми е малка и няма място за тренировка със собствено тегло, но предвид кое е мястото, (националния център за фитнес и културизъм в Дианабад) си е съвсем логично да няма.
23.04.2016
Тренировката - консервативно и предпазливо
Загряване - раздвижване на стави и 5 минути крос тренажьор
Гребане на хоризонтален скрипец 3х12@13кг.
придърпване на вертикален скрипец пред и зад врат 3х20@13кг.
трицепсово разгъване на скрипец 3х12@13кг.
Гребане с дъмбел 3х12@6 кг.
Лат. раменно повдигане на дъмбел 3х12@4 кг.
Раменна преса 3х12@4 кг.
Хипер екстензии 3х10@СТ
Коремни преси 3х10
кратко интервално картио - 2 минути тичане, 2 минути ходене, общо 20 минути.
Храната ще я пиша после.
Храната днес 23.04
Закуска - кафе с мляко и овесени ядки с кисело мляко
Обяд - 100 гр. елда (преди приготвянето) със сушени домати, маслини и босилек+1 нарязан домат
Междинно - 1 бр. протеинов бар и еспресо с мляко
Вечеря - пилешко филе на фурна, мариновано с мед, горчица, балсамико, риган и салата - 2 бр. моркови, червен лук, малко айсберг и стрък селери
За десерт има ягоди
Вода - около 2 литра
Добавки - мултивитамини eve на now, фолиева к-на
Ден две след тренировка, а аз още не съм умряла от мускулна треска, нито пък се движа като ръждясал робот. През главата ми започват да минават мисли утре да ходя пак.
Вчера не съм правила нищо особено - ходих до метро, домакинствах, спах!!!! следобед.
Храната вчера 24.04.2016
Закуска - палачинка орт 1 яйце, 1 суп. лъжица овесени трици, 1/2 краставица, 5 маслини, кафе с мляко
Обяд - 1 пилешко филе от предния ден и таратор.
Междинно - ябълка и кафе
Вечеря - свинска кавърма и 2 суп.лъжици картофено пюре
Вода - около 2 литра
Добавки - мултивитамини и фолиева.
Днес без разходка - времето гадно, на малкия всички връхни дрехи са му къси, а аз не съм поръчвала други, щото беше 34567889 градуса по целзий. Алекс по едно време побесня от скука и беше СТРАШНО. Искаше навън, докарахме го до терасата и прозореца!!!!
Храната днес 25.04.2016
Междинно - два резена пъпеш.
Обяд - доядох кавърмата и картофеното пюре
Междинно - ябълка, кафе и чай, ърл грей с мляко и лъжичка мед
Вечеря - тиквички, пълнени с яйца, сирене, чесън, копър и поръсени с кашкавал. Чаша червено вино.
Минутка за оплакване: Значи, възмутена съм. За първи път да загледам българско шоу (”като 2 капки вода”) и то да е в понеделник. Сега до нощите ще трябва да гледам “Игра на тронове”.
Снимала съм вечерята.
Утре трябва да го водя на консултация и вече се чудя дали да се напъвам да ходя да тренирам сутринта, че след тези ваксини ще има да реве пак цял ден.....
Вчера без тренировка. Водихме малчо на консултация и вече не е толкова малък - 64 см, 7340гр. Биха му ваксини, рева като магаре, но за сега е ок. Тази сутрин бях планирала да ходя на тренировка, но ми се разсъхнаха плановете, защото мъжо рано, рано заведе едната кола да й поновява каското :( .
Храната вчера 26.04.2016
Закуска - палачинка (1яйце, 1 суп.лъжица овесени ядки, кокосова мазнина), 1 краставица, 6 маслини, кафе с мляко
Междинно - ябълка
Обяд - зелена салата с домат, лук, риба тон, синьо сирене, 2 препечени филийки хляб вита, 8 маслини
Следобед - кафе с мляко и ърл грей с мляко.
Вечеря - кашкавал на фурна и таратор.
Добавки - мултивитамини Eve, цетебе с цинк и вит.Д, фолиева
казано от BP на 27.04.16, 10:44:
Вчера без тренировка. Водихме малчо на консултация и вече не е толкова малък - 64 см, 7340гр.
Ехааа, браво! Истински мъж на място :) Моята Мария на 7 мес. беше 7200 гр. ама тя щото е мадама ;)
Чуден, да Ви е жив и здрав :)
казано от Vess на 27.04.16, 14:59:
казано от BP на 27.04.16, 10:44:
Вчера без тренировка. Водихме малчо на консултация и вече не е толкова малък - 64 см, 7340гр.
Ехааа, браво! Истински мъж на място :) Моята Мария на 7 мес. беше 7200 гр. ама тя щото е мадама ;)
Чуден, да Ви е жив и здрав :)
Благодаря Вес! В нашата къща сме големи хора, това е положението :) . Не стига, че е тежък, ами е и як и много подвижен, тези дни се опитва да пълзи диваненцето и се ядосва, че не успява.
Един бърз телефонен отчет, че заспивам. Днес имах един спящ красавец. До обяд бяхме релакс вкъщи, след това се възползвахме от чудесното време и направихме една 3 часова разходка с Алекс. После ходихме на училище за бебета и родители и се прибрахме. Тежка програма, като цяло.
Храна 27.04.2016
Междинно - 1 ябълка
Обяд - останалата част от кашкавала на фурна и 2 малки домата.
Междинно - чисто еспресо и 1 ябълка
Вечеря - зелена салата с риба тон, домати, пресен лук и синьо сирене, няколко резена ементал, синьо сирене, 10 маслини и чаша червено вино.
Движение: без тренировка
8.6км пеша
Добавки - мултивитамини Еve, вит.ц+витД+цинк, фолиева к-на
Вчера не писах, защото мъжът ми се разболя и бях прекалено бясна, за да давам отчети. Дано се опазим с малчо, че само диария ни липсва и на двамата в момента. Имахме планове за пътуване, които разбира се се отложиха и сега вместо другата седмица да сме тук и аз да ходя да тренирам в човешко време (а не преди изгрев слънце), ще сме на угояване в Казанлък. :( Ох, как мразя такива вируси.
28.04
Трябваше да ходя на тренировка, но мъжа ми ме разубеди - идната седмица съм щяла да имам предостатъчно време. Все едно дръпна дявола за опашката с това си изказване :( . Повече няма да му се връзвам на мързеливите акъли
Движение -4 км. обиколка с количката по магазините
Следният кръг, 3 пъти (трябваше повече, но Алекс ревна)
50 JJ
10 бърпита
10 клека
10 кофички
10 коремни
Храна
Закуска - овесени ядки, кисело мляко, кафе с мляко
Обяд - омлет - 2 яйца, малко масло, кашкавал и сирене, 1 домат и 1 краставица
Следобед - ърл грей с мляко
Вечеря - печени картофи на фурна, 1 бира
Вода - около 2 литра
29.04
Движение - само вкъщи, нищо особено
Храна
Обяд - 2 бъркани яйца с малко масло, плочка сирене (около 50 гр) и три малки домата
Следобед - ърл грей с мляко
Вечеря - 120 гр сирене и 1 яйце в гювече
Вода - “цели” 500 мл. |-)
Днес се теглих -след ужасния застой през предходните два месеца, за последните двеседмици съм смъкнала 2.5 кг.
Добавки и за двата дни - мултивитамини Eve, фолиева, 1/2 ампула вит Ц, цетебе с цинк и витамин д