Let the day begin

Прескочи до:

31.01.16
15:47

Пак се включвам :)
Тренировка днес:
Горна част - А

Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 1х6х40 кг; 1х4х45 кг; 2х3х45 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 1х10х30 кг; 3х7х40кг
Избутване на дъмбели от наклонена лежанка - 1х7х13 кг(на ръка); 2х10х13 кг (на ръка)
Повдигане на дъмбели настрани и назад  (от седеж с наклон напред ) - 3х10х5 кг (на ръка)

Имах лека контузия на дясната ръка от онзи ден, но не оказа влияние на лежанката :) Малко се сдъвках с един трениращ - при три налични свободни лежанки, която изключително рядко някой друг я ползва, реши да избере моята, а аз едва се нагласям откъм височина за краката, лост, позиция и т.н. :( Казах му да се редуваме, ама той реши, че това не е алтернатива и смени упражненията си (giggle).
Оправили са ми скрипеца за гръб и вече не заяжда (party) - дръпнах си 40-те кила.
За първи път правих две упражнения
- наклонена лежанка с дъмбел - не знам къде ми е била кръвта, но Боби на 5-6-то повторение посегна към дъмбелите, пък на мен не ми беше тежко :) , та втора и трета серия си направих десетки.
- повдигане на дъмбели настрани и назад  (от седеж с наклон напред) - на първата серия ми се стори, че 5 кг ми тежат :( ама втора и трета свикнах с движението, пък и рамото не ме болеше, чудо :)

Вчера следобяд гледаме семейно “24Kitchen” с Jamie и попадаме на една страхотна рецепта с морски дарове и фиде с разни зарзавати, направо лигите ни потекоха, та в 5 часа се вдигнахме за продукти и от 15-минутна манджа, се превърна в 2-часово изпълнение :)

Хубава вечер, пък утре ще го мислим (sun)

31.01.16
17:31

Морските дарове от къде ги купувате?

31.01.16
18:13

казано от nervak на 31.01.16, 17:31:

Морските дарове от къде ги купувате?

От Кауфланд, въпреки че далеч не ми е любим магазин.

02.02.16
21:33

Тренировката днес:
Долна част А
Загрявка
- клек със сейфти бар - 3х15х30 кг
- мъртва тяга с дъмбели - 3х3х22 кг (на ръка)
- екстензии за задна част на бедро - 3х15
- коремни преси за горна част с 10 кг
- руски усуквания с 10 кг

Едвам кляках - имам травма на десния крак и съм със синки чак :( Мажа Фастум и Лиотон и чакам да мине :)
Тягата с дъмбели е много неприятно преживяване - последно дръпнах 70 кг с лоста, а тук едва 44 кг общо. За първи път я правя и доста ми тежеше.

Храната:
- кафе с мляко
- зелен чай с лимон и джинджифил
- кисело зеле с печено пиле
- фъстъци, шепа солети
- бира

От вчера започнах да пия Herbal Burn, пък да видим какъв ще е ефектът. Днес отново навъртях доста километри - сутринта с триста зора замъкнах малката щерка “пеша” до занималнята, която е едва на 2 км от нас. Ей, големи мързели са малките маймуни :( Вчера, прибирайки я, тича за тролея за 1 спирка (около 500 м), защото я заболял далакът. Как няма да я заболи, като не ходи, мързелът му (giggle).

Хубава вечер (sun)

Зозо, липсваш ми! :)

11.02.16
11:15

казано от Вероника Налбатска на 10.02.16, 21:58:

Днес ще е в залата. Обещавам от нейно име. :)

11.02.16
16:03

казано от Вероника Налбатска на 10.02.16, 21:58:

Всички ми липсвате, може би трябва да спра да работя :(
Тренировка - горна част Б - 07.02.
Загрявка
Суперсерии:
1. Избутване на прав лост от полулег - 3х10х30кг
+ придърпване на горен скрипец в широк надхват - 3х8х35кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 3х10х35кг
+ гребане с дъмбел - 3х8х23кг
3. Повдигане на ръце напред с дъмбели - 3х8х7кг
+ високо изтегляне

Високото изтегляне ме мъчи яко... Добре че беше Гената, та насоки, та позиции, изнасяне на лактите и накрая сглобих няколко повторения с 30кг.

Тренировка днес - долна част Б - 11.02.
Загрявка
1. Плие с пудовка - 3х10х50кг
2. Мъртва тяга (класическа) - 3х3х70кг
3. Бедрени екстензии на машина - 3х9х39кг
+ Бедрени сгъвания - 3х15
4. Коремни преси

Днес помолих Боби да ме снима на плието, та качвам:

Дано ми стане тези дни време да разказвам повече.

Хубава вечер и усмивки (sun)

11.02.16
16:53

Браво, Зозо! Много стабилно държиш кръста и корема. И какъв здрав хват имаш, цяла серия да я държиш пудовката. Движението е късичко, доста голямо е това гюле.
(Отзад някакъв индиви се опитва да си отчекне гръбнака със  хиперекстензиите :) )

11.02.16
17:36

казано от Queen Cobra на 11.02.16, 16:53:

(Отзад някакъв индивид се опитва да си отчекне гръбнака със  хиперекстензиите :) )

И добре се справя със задачата. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.16 17:36.

При плието не трябва ли стъпалата да са разтворени повече в страни и от там и колената да отиват в страни при клека? Това не е ли по-скоро нещо като сумо тяга с пудовка?
Питам само, да не решите, че се драча нещо! (F)
Евала обаче за силата!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 11.02.16 18:50.

11.02.16
19:09

Ако държим на термина, балетният клек наистина е доста по-разкрачен и коленете са встрани на 90 градуса даже. Но аз мисля, че в случая е по-важна функцията, а не името. По-скоро сумо клек ,може би. Далеч не е тяга, торсът й е вертикален на пода, никакво вдигане с кръста и гърба.

11.02.16
22:56

И диско си слушате....:D

12.02.16
10:14

казано от Златина Цонева на 11.02.16, 18:49:

При плието не трябва ли стъпалата да са разтворени повече в страни и от там и колената да отиват в страни при клека? Това не е ли по-скоро нещо като сумо тяга с пудовка?
Питам само, да не решите, че се драча нещо! (F)
Евала обаче за силата!

казано от Queen Cobra на 11.02.16, 19:09:

Ако държим на термина, балетният клек наистина е доста по-разкрачен и коленете са встрани на 90 градуса даже. Но аз мисля, че в случая е по-важна функцията, а не името. По-скоро сумо клек ,може би. Далеч не е тяга, торсът й е вертикален на пода, никакво вдигане с кръста и гърба.

Сложил съм го в програмата със специфична цел и тя не е да си кълчи стъпалата и да си товари аддукторите, така че в нашия случай това е плие. В балетното училище може и с успоредни стъпала, но в залата е излишно. :)

казано от nervak на 11.02.16, 22:56:

И диско си слушате....:D

Каквото са ни пуснали, това. :)

12.02.16
13:24

казано от Queen Cobra на 11.02.16, 19:09:

Ако държим на термина, балетният клек наистина е доста по-разкрачен и коленете са встрани на 90 градуса даже.

При балетния клек се търси максималния възможен ъгъл между стъпалата.

12.02.16
13:35

Да, моя грешка, геометрията не ми е силна.

12.02.16
13:39

Само аз ли забелязах на видеото  колко грозна хиперекстензия прави момчето зад нея? :D

Мнението беше редактирано от Juls на 12.02.16 13:40.

казано от Boby_ на 12.02.16, 10:14:

Сложил съм го в програмата със специфична цел и тя не е да си кълчи стъпалата и да си товари аддукторите, така че в нашия случай това е плие. В балетното училище може и с успоредни стъпала, но в залата е излишно. :)

Извинявам се, че попитах, не е било с умисъл.
Просто,  на клипа, който съм гледала във форума, момичето е с по-разтворени в страни стъпала, без разбира се те да са успоредни (това не мисля, че съм го казвала).
Както и да е... сори...

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 12.02.16 18:23.

20.02.16
18:20

Привет в този дъждовен ден (sun)
Миналата неделя си контузих дясното рамо на лежанката, ама до такава степен, че направо не можех да я движа :( Цяла седмица съм на Аркоксия (противовъзпалително) и желатин. За съжаление, обаче не ме оставиха от офиса много да почивам и до сряда по малко, по малко, ама си работих. В четвъртък положението естествено вече хич не беше добре и спрях всякаква работа. Вече малко повече мога да си вдигам ръката, ама си боли - на снимката се оказа разкъсвания на сухожилието....
Вчера не се свъртях и направих 20 минути стълби, ходих и около 6 км пеша.
Днес реших, че вече е време за зала :) И понеже не мога да клякам с тежест и нищо друго, свързано с ползването на ръце, та се разрових за упражнения със собствена тежест и сглобих един комплекс:
- 3 серии табата po 4 min - клек със собствена тежест - успях да ги докарам макс 12 клека за 20-те сек
- 3 серии сиси-клек с изометрия
- 3 серии от упражението на Рони на пейка с наклон напред за задна част - ей, щях да се пребия (giggle). Боби дори ми постави пейка отпред, да имам къде да се подпирам :) - дори не знам как се казва това упражение, но определено ми хареса и мисля да го правя
- 3 вида упражнения за корем

Супер непривични ми беше тренировката, но изглежда известно време няма да имам голям избор, освен да правя крака :D

Давайте идеи какво да правя следващата тренировка, че да е малко по-различна :)

Сега си пийвам биричка да възстановя електролитния баланс (beer)
Хубава вечер и много усмивки (sun)

Зооозооооо!!! Така се радвам да те “видя”! :)

Желая ти наистина оптимално възстановяване! Кефи ме желанието ти за тренировки и мисленето на други опции за движение. :)

Обратни хиперекстензии ли си правила? Reverse hyperextensions?

Какви упражнения си търсиш - за долна част и евентуално корем, собствено тегло изцяло?

20.02.16
18:41

Не са обратни хиперекстензии, а ето това:
Упражнението на Рони
Моето, обаче беше бегло подобие на това, което ти правиш (giggle)

Определено си търся упражнения със собствена тежест или поне такива за долна част, в която не участват ръце, рамене и т.н. :)
Очевидно горната част ще я оставя да почива няколко седмици, може би....

Теди Илиева

20.02.16
18:48

Напади, български клек.
Бързо възстановяване, Зозо!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.02.16 18:49.

20.02.16
19:02

Теди, и аз мислех за напади и български клек, но по принцип ги правех с тежести. Освен да ги правя по-бавно и повече като изометрия. Ще помисля...
Мерси Теди :*

Аааа хахаха :) Разбрах. Въпреки че не е мое упражнение, ми харесва как звучи “...на Рони” (giggle)
Glute-Ham Raises е това, а може да се срещне и като The Nordic Hamstring Exercise.

Ще изредя няколко упражнения, които се сещам на първо време, а ти ще прецениш дали някое от тях ще ти влезе в употреба и как (в реда на изброяване няма логика, произволно е):

- статични напади (Single leg lunges stationary) - тъй като ти не можеш да държиш тежест в ръцете си, а и на гърба си, ходещите напади или стандартното изпълнение на нападите от място може би ще са ти леки; при статичните напади нямаш почивка на работещия крак по време на серията и според мен може да се получи добро натоварване и без тежест, просто си намери удобен разкрач, за да не усещаш дискомфорт в коленете
- твоята идея за табата с клекове е супер, защото така компенсираш с липсата на тежести; сещам се и за клек с подскок (jump squat), като подскокът може да е вертикален, а може и напред, но за напред най-вероятно естествено ще включиш и ръцете в движението, което, доколкото разбирам, е добре да се избягва
- бедрено сгъване с швейцарска топка (но предполагам, че няма да е ОК заради участието на раменете като опорна точка) или глутеус мост, като аз препоръчвам стъпалата да стъпили на някаква пейка и да са по-високо от таза, а ако ти е леко - можеш да го правиш едностранно (работещият крак е стъпил върху пейка, другият е вдигнат нагоре със стъпало, сочещо тавана, тазът е на земята)
- изкачване върху пейка (step up exercise) и тъй като нямаш възможност за тежести, отново можеш да работиш едностранно - 10-15 изкачвания с единия крак, след което правиш с другия и редуваш
- български клек
- тяга на един крак - според мен можеш да си спретнеш добро натоварване и без допълнителна тежест, ако я комбинираш в смесена серия с някое друго упражнение и като цяло, това е начин да увеличиш натоварването - смесени серии, суперсерии, едностранни изпълнения, гигантски серии
- предполагам, че бедрени разгъвания можеш да правиш също

За примерна тренировка сега ми хрумва следното:

I. Правиш си табатата с клековете
  след което се довършваш с:
II.  3 серии А1+А2
  А1 - български клек
  А2 - step up
(серия с десен крак, серия с ляв и после отново с десния и така до общо 3 серии на крак, повторенията ти преценяваш)

III. 3 серии Б1+Б2
Б1 - клек с вертикален подскок (можеш да заемеш по-широк разкрач)
Б2 - глутеус мост в гореописания вариант със стъпала на пейка или пък разновидност като тази

Дано съм успяла да ти дам някакви идеи. :))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.02.16 19:18.

20.02.16
19:23

Рони, чудна си :*
Много ти благодаря! Със сигурност ще се възползвам да комбинирам различните варианти. Само да видя утре дали ще мога да седна на тоалетната (giggle)

20.02.16
22:15

Лег пресата защо я подминаваш?
Там с лека игра на позицията на краката може да се натовариш добре...от прасеца до където квършва крака))

26.02.16
10:39

Привет в този слънчев ден (sun)
Тази седмица не мога да стигна до залата и изобщо до каквито и да било упражнения, че едно зло никога не идва само :D - отново тежък мц....
Обаче използвам възможността да ходя доста пеша и навъртам по 5-6-7 км дневно. Вчера ходихме с кучето на разходка в парка на Студ. град и нямаше локвичка, през която да не мине :) Едно хъски пък реши да ме целува и цялата станах на лапи.
От вторник вече ходя и на физиотерапия - 2 процедури на ден - магнити и лазер. Може би една идея е по-добро положението - поне мога да се къпя и обличам сама (giggle).
Днес пък един познат ми препоръча някакъв доцент в Студентска поликлиника, който се занимавал основно със спортни контузии, та и при него мисля да ходя, но трябвало след физиото. Казва се Здравко Стефанов.

Шефът ме пази доста в момента и дава основно на колегите работа, та успявам малко повече да почивам. Затова и по-рядко сядам на компа.

Слънчево настроение (sun)

03.03.16
17:37

Честит празник!
Тренировката продължава да е някъде в небитието..
Вчера шефът ми си счупи ръката, та 2 дена отлагам тренировката с Гената.
Като тръгне нещо наопаки, спирай го :)

Хубав празник (sun)

05.03.16
20:01

Вчера тренировката:
2 серии табата клек
2 серии табата повдигане върху швейцарска топка
3 серии лег преса 10 х 40 кг

Успях да направя 15 клека за 20 сек
Продължавам с упражненията за рамена - ефектът е голям (muscle)

Вчера се изсипаха 2 проекта и аз пиша мейли, че ги поемам и след 1 час шефът ми пише по скайпа - “Аз мога да взема един проект”. Луд човек - със счупена ръка и да работи.... Пък аз му отговарям, че трябва да почива и бля-бля. Ама с луда глава разправя ли се човек (giggle). Ама не му дадох нито един :)

Слънчево настроение (sun)

06.03.16
16:23

Тренировката днес:
1 серия табата с клекове - успях да стигна на някои 20с серии до 18 клека
  след което се довърших с:
3 серии български клек собствено тегло по 15 на крак
3 серии step up по 10 на крак (качвах се на една лежанка)
3 серии клек с подскок и събиране на краката
3 серии глутеус мост със събрани настрани стъпала

Сутринта си раздвижих и рамената. Вече определено са по-добре. Пак в някои пози си ме наболява, ама няма нищо общо с отпреди две седмици. С Гената се разминахме за малко във фитнеса, но сме се разбрали, ако не ни мине котка път, във вротник да тренираме.
Заради контузията на шефа ще трябва да ходя всеки ден до офиса - мисля, обаче, че ще ми се размине обучението, защото той е поел инициатива и аз съм много щастлива :)
След всички клекове, подскоци и бля-бля упражнения, направо ми залипсва клекът с лоста.... Едно че ми излезна душата от цялата аеробика, отделно бях и с мускулна треска от онзи ден... абе друго си е да клякаш с тежест (giggle).
Като капак на всичко се намазах и с някакъв крем против целулит на Кройтерхоф, овързах се с опаковъчно фолио, а това как пари, нямам думи просто. Дано поне има ефект :D

Сега ме чакат едни гъбки да ги задуша и да си опека свински черен дроб. Боби и малката пък правиха мъфини сутринта с банан, типово брашно и меласа, та занесохме в залата - страшна вкуснотия се получи :)

Хубава неделна вечер и усмивки (sun)

09.03.16
19:48

Вчера тренировката
- табата клек със СТ - 1 серия
- 3 серии плие с пудовка с 16 кг х 20
- машина за задно бедро

+ много серии за раздвижване на рамото.

Днес сутринта малката се събуди с болящо гърло по степен от 1:10 - 3 :). Пратих я на училище и на обяд се наложи да тичам да я прибирам...
Работа до козирката, детето болно, ръката все още не много в час. Добре че голямата щерка помага :)
Цялата друга седмица мъжът в командировки.

В bb-team продават ли се пистолети да се гръмна (giggle).

Свежа вечер (sun)

BB-Team не разрешава да се гръмнеш! ;)

Лека вечер и на теб (на вас) и благодаря за хубавото настроение, което носиш винаги!
Бързо оздравяване на малката!

13.03.16
18:55

Тренировката вчера:
- 2 серии табата собствен клек - отново до 18 клека
- Лег преса - 1х20х40 кг; 2х13х50кг
- Упражението на Рони за задно бедро - 3х10
- Упраженение за задно бедро - 3х15
- Много упражения за рамо и гръб без тежест

Тренировката беше добре. Днес съм с прилична МТ.
Рамената са леж.. Смениха ми физиото и направо умирам от болки. Вчера се замислих да сложа все пак сейфти бара и да клякам, ама не посмях (headbang)
Малката вече е на крак и утре е отново на училище - два дена горката пише... Добре че е баща и да следи какво прави, че аз работя (giggle).

Слънчева вечер (sun)

13.03.16
19:33

Ето 3 от упражненията за възстановяване на рамо:

Муцуните се дължат на болка..(sun)

Мнението беше редактирано от Zozo на 13.03.16 19:46.

13.03.16
20:35

Каква е идеята да го правиш последното упражнение, след като усещаш болка ? Също така - как точно загряваш раменете, без това да довежда до болка ? При мен при всяко въртене боли, пък по друг начин не знам как да ги загрея...

14.03.16
13:32

Идеята е да се движи травмираната зона. Болката не винаги е лош индикатор.

14.03.16
21:15

казано от satisfaction на 13.03.16, 20:35:

Каква е идеята да го правиш последното упражнение, след като усещаш болка ? Също така - как точно загряваш раменете, без това да довежда до болка ? При мен при всяко въртене боли, пък по друг начин не знам как да ги загрея...

Болката е търпима и е нормално в началото на започване на упраженията да се усеща напрежение. Същото е и с първите процедури от физиотерапията - първите дни болката се усилва и чак след 7-8-ма процедура започва да отшумява. :)

14.03.16
21:28

Тренировка днес - крака :)
- 1 серия табата - до 18 клека
- суперсерия български клек СТ - 3 х 15 + повдигане на крака за задно бедро с тежест
- суперсерия бедрени разгъвания на машина 2х10х34,5 кг + машина за задно бедро 3х15

Съвсем стегната тренировка - вместих се в 40 минути с все лафче :D
После бягах да пазарувам и да сядам да си доработя, че се изнесох в 16:30 от офиса :) Едва сега вдигам глава.
МъжОт е командировка, сега дойде и гаджето на голямата щерка и ще “цъкат” Лига цяла нощ.... кой като тях (giggle).

Миналата седмица ни правиха профилактични кръвни изследвания от фирмата и днес си гледах резултатите - всичко ми е ОК, ама общият холестерол ми е повишен. Нито съм дебела, ходя много пеша, тренирам, та се чудя на какво отгоре....

Усмихната вечер (sun)

14.03.16
21:42

казано от Zozo на 14.03.16, 21:28:

, ама общият холестерол ми е повишен.

Не си сама...аз на 6.5 се радвам.

14.03.16
21:58

Моят е 5.87, ама при норма до 5.2 си е висок..... ЕГН-то (giggle)

15.03.16
09:06

Да се “похваля”, че и моят холестерол е дооста висок, по едно време беше почти 7. Но странното е , че LDL е ок 3, в горна граница, но в нормата, а HDL “добрият” е повече почти 4 , при средно 1,5 и “вдига” общото число. (триглицериди - под норма ;) )
Луда работа, пълна съм с “добър” холестерол с висока плътност.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1