Нищо специално, просто дневник.

Прескочи до:

11.01.16
19:47

Днес уж трябваше да потренирам, но не се чувствах напълно възстановен. Бях си легнал доста късно, а и цяла нощ само се въртях в леглото. Утре мисля да правя тежки единици или двойки на клек. Така че днеска съм на калориен излишък, даже по- късно може и нещо сладко да хапна. Това със угояването, ден преди тежка тренировка може и да е плацебо ефект, но някакси ми помага.

13.01.16
20:47

Тренировката вчера:
Клек: загряващи и тн. 5х153/ 4х155/ 3х155/ 3х155/ 2х155
15мин.
Преден клек с щанга: 105кг. 5 пъти
Военна преса: 70кг.
///
Тежкия клек мина добре, само на последната серия на 155кг. сякаш се получи някакъв дисбаланс и съвсем леко усетих отлепяне на петите от пода.
Нямах много сили за предния клек, заради това снех малко от тежеста. Военната преса беше горе- долу добре.
/////
Тренировката днес:
Двусети без определено време:
Мъртва тяга: 5х3 на 187кг.
Лег с щанга: 5х3 на 135кг.
15мин.
Кофички: 20кг. 7 пъти
Набирания: 20кг. 6 пъти
Фермерска разходка с 35кг. дъмбели.
////
Доволен съм от мъртвата тяга. Лега също е приличен. Даже ако не беше двусет, лега сигурно щеше да е с някое кило по- тежък.
С вдигането на работните тежести ми се отвори апетита. Постоянно съм гладен и усещам как ще си проваля диетата :D .

21.01.16
14:16

Така... От последният ми пост, до сега съм провел 4- 5 тренировки. Просто съм много зает и прибирайки се, изобщо не ми се занимава с компютри, описания и прочие, заради и това не съм попълвал дневника.
В общи линии си изпробвам силата на клека и тягата. През последните дни имаше някои джънк храни и черпилки покрай разни рожденници и заради това на моменти имам повечко сила. Онзи ден си подобрих рекорда на клек с 3кг. Само с това мога да се похваля.
От понеделника ще направя някои промени в тренировъчния план
Мисля да правя силови през ден. В една тренировка да тренирам цяло тяло с базови упражнения. Нещо като 5х5. Но се чудя дали да е в двусетове или при възможност в кръгове. Искам нещо опростено с тежки килограми, така че ако някой има предложения бих се радвал.
В дните между силовите тренировки, мисля да правя само кардио- боксов чувал/ скачане на въже общо около 30-40мин. най- много.
От понеделник ще гледам да описвам редовно тренировките си.

26.01.16
16:53

Тренировката в понеделник:
Двусет:
Клек: 5х3/ 155кг.
Лег с щанга: 5х5/ 120кг.
Двусет:
Мъртва тяга: 5х3/ 185кг.
Военна преса: 5х5/ 65кг.
Двуест:
1-2 серии набирания без тежест
1-2 серии гребане с дъмбел с 32,5кг.
/////////////
Първата тренировка от новата самоделна схема. На клека всичко беше наред, на лега можех спокойно да сложа още килограми, но следващият път.
Мъртвата тяга и военната бяха зле. На тях нямах никакви сили, а почивките бяха кратки, защото бързах. Като цяло най- зле беше военната, там нямах никакви сили и въздух.
Последният двусет от набиранията и гребането бяха колкото да се понапомпам.
В сряда или в петък ще гледам да увелича малко работната тежест.
Тренировката днес:
Скачане на въже 30мин.
Напоследък съм в период в който ми се кляка, но не ми се прави тяга.

28.01.16
15:33

Тренировката в сряда:
5 кръга от:
Клек: 5х3/ 157кг.
Лег: 5х5/ 125кг.
Гребане с дъмбел: 5х6-8/ 37,5кг.
——-
Клек: 1х8/ 140кг.
—-
Двусет:
Набирания: 3х8 с 10кг. тежест.
Военна преса: 3х5/ 65кг.
//////////////
Във вторник вечерта се бяхме понапили с едни приятели. Бях си легнал 2:30ч. през нощта, а трябваше да стана 6:30 сутринта за да мога в 7 часа да съм в залата. За моя изненада, въпреки алкохола и оскъдният сън, цялата тренировка беше доста добра.
Пак леко импровизирах- така да се каже. Тоя път нямаше тяга и заради това имах сила за набиранията накрая, сега като се сетя, трябваше те да са първи, а не гребането. Тоя клек между кръговата и двусетите беше просто ей така, просто така ми скимна.
Като цяло гледах да се поизпотя, за да махна отровите (алкохола) от тялото.
Не че толкова се бях напил, само бира имаше, ама то и за мен е много, просто пия доста рядко.
Тренировката днес:
Скачане на въже 30мин.
Малко работа за хвата:
Фермерска разходка с дъмбели/ държане на дъмбел с една ръка/ висене на лост.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 28.01.16 15:34.

30.01.16
16:53

Тренировката в петък:
5 кръга от:
Клек: 5х8/ 145кг.
Кофички с 15кг. тежест: 5х10
Мъртва тяга с широк хват: 5х3/ 150кг.
——
4 кръга от:
Преден клек с дъмбел: 4х6/ 35кг.
Лицеви опори: по 10 на серия.
Военна преса: 4х6/ 65кг.
///////////////////////
Исках този път да понамаля работните тежести, но да увелича малко броя на повторенията. Кофичките ми бяха доста леки, тягата с широкия хват ме поозори.
При втората част на тренировката, рамената и гърдите понесоха доста натоварване, и сякаш подредбата не беше от най- добрите, можеби не трябваше да правя лицеви опори.
Гледах всичко да е с минимални почивки, доста се поизпотих и задъхах накрая.
В момента нямам някакъв конкретен тренировъчен план, просто импровизирам и така ми е доста интересно.
Просто следя за две неща:
-Да тренирам с тежести през ден.
-При възможност да тренирам цялото тяло в конкретния ден.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 30.01.16 16:53.

03.02.16
18:38

Тренировката на 1-ви Понеделник.
5 кръга:
Клек: 5х3/ 157кг.... и опит за 160кг. след първата серия- стигнах до паралела само.
Лег:5х3/ 123кг.
Гребане с дъмбел: 5х5-6/ 40кг.
——
Военна преса: 5х5/ 70кг.
////
Клека беше добре. Не ми се правеше мъртва тяга. Военната преса беше отделно и с дълги почивки между сериите и заради това ми се получи добре.
////
Във вторник: Боксов чувал, скачане на въже.
Сряда:
Двусети:
Клек:5х5/ 155кг.
Кофички с тежест: 5х10 с 15кг.
—-
Мъртва тяга: 4х5/ 180кг.

Двусети:
Набирания без тежест: 3х10
Гребане с щанга: 3х6-8/ 70кг.
//////
Нещо след клека хич не ми се прави тяга, направо ми се убива желанието. Заради това мисля в един от дните, тягата да е като първо упражнение, а след това да правя всичко останало. Абе ще видим какво ще стане, няма какво да му мисля, важното е да си правя кефа.
От няколко седмици почти не си броя калориите и ако продължавам така, едвали ще изчистя. Иначе от към хранителни вещества всичко върви отлично, усещам как ставам по- енергичен и силен, и постоянно ми се тренира. Все пак гледам да не ям сладко и боклуци.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 03.02.16 18:39.

06.02.16
18:15

Трябваше да тренирам в петък, но ми беше лошо. Резките температурни изменения ми влияят доста негативно.
Днес се чувствах перфектно и ето я тренировката...
Събота:
6 кръга:
Клек: 2х4/157кг... 4х2/160кг. (2 серии с по 157кг. и 4 серии с по 160кг.)
Лег: 6х3/125кг.
Мъртва тяга: 6х3/185кг.
——
Двусети:
Военна преса: 4х4-5/70кг.
Набиране подхват: 4х8/15кг. тежест
////////////////
Чувствах се много добре, явно допълнителният почивен ден си каза думата, защото вчера само се излежавах и нямах никаква работа.
Кръговете бяха с минимални почивки, беше доста задъхващо. Отново тягата не потръгна. Следващият път ще започна с нея, без кръгови и двусети, или направо ще я спра за една седмица, нещо като разтоварване, но само на това упражнение.
Двусетите бяха с повечко почивки, защото по едно време залитнах на военната преса, преди не ми се е случвало, явно за момент бях изгубил баланс и концентрация.
Военната нали си я вдигам от земята, като добавим и набиранията, предмишниците яко се напомпиха.
Не съм фен на големите бицаги, но много се кефя на масивни и мощни предмишници.

09.02.16
18:18

Тренировката в понеделник:
5 кръга:
Клек: 5х4/ 160кг.
Набирания подхват с тежест: 5х8/ 20кг.
——-
Двусети:
Т- образна щанга с облегалка с тесен хват: 5х5/ 85кг.
Военна преса: 5х3/ 75кг.
///
Тренировката във вторник: Кардио- скачане на въже 25мин.
//////
В понеделника като нямаше мъртва тяга, всичко беше доста свежо и неизморително. Общо взето имах сили за всичко.
Сега ме хвана яд заради набиранията, защото можеше да сложа повече килограми. Военната преса беше доста добре, абе като няма тяга която да ме мори, всичко върви добре :D .
Седмицата ще е без изпълнението на тяга, искам да си дам малко физическа и най- вече психическа почивка от това упражнение.
Нямам скованост или болки в кръста или нещо подобно, просто искам да се разтоваря чисто психичеки от това упражнение, че нещо в последните дни хич не ми се получаваше и не ми беше на кеф.

10.02.16
18:52

Така... за да няма обърквания, обяснявам съвсем сбито.
Снимката с нарисуваното на нея “1” е от преди около 3 години. На нея съм около 113кг. С не до там добри силови постижения, трениращ по някакви типични bro- сплитове, без особено наблягане на базовите движения.
Снимката обозначена с “2” е от миналото лято, на нея съм около 90- 92кг. Със сравнително добри тренировки, но с твърде малко калории, и най- вече твърде малко белтъчини в диетата.
Последната снимка (на която никакви цифри не съм драскал) е от днес. На нея съм около 96- 98кг. Късно следобед, изморен, леко охранен и отпуснат, демек сутрешно време изглеждам по- добре :D .
Като визия/ физика не съм нищо особено, но продължаваме напред.
Днес тренирах, но утре ще описвам, че днес съм доста изморен.

10.02.16
23:57

Мисля, че периодичен прием на АИ няма да ти е излишен.

11.02.16
01:01

казано от James Hinks на 10.02.16, 23:57:

ERASE на PES май беше доста препоръчван тук преди време, ако не греша и трансдермален форместан

11.02.16
06:14

казано от James Hinks на 10.02.16, 23:57:

А какво е това? Ще проверя и в нета, но все пак и тук да попитам за допълнително разяснение.

11.02.16
09:30

Този тип добавка не е ли вид тест- бустър или естроген- блокер (абсолютно невеж съм към този тип продукти). И как би ми помогнала при положение, че съм на 23г. млад, а не на възраст около 35- 45+г. на който се очаква тестостерона да му е в по- ниски нива.
Видях също, че го препоръчват и на хора за след стероиден цикъл, но аз никога не съм употребявал АС.
Иначе мисля, че се досещам какво имате предвид. “Циценцата” ми изглеждат така все едно имам гинекомастия, може и да имам всъщност, никога не съм ходил на лекар по този повод. Когато бях 15- 16 годишен гърдите ми бяха още по- зле. Тъпчех се с боклуци, пийвах алкохол, изобщо не тренирах и бях скини- фет. После с излизането от пубертета, влизането във форма, спирането на алкохола и подбирането на храните, тоя проблем с гърдите понамаля. Всъщност никога не съм напипвал бучки, нито са ме боляли или сърбяли гърдите, поради това си мисля, че можеби точно в тази зона просто натрупвам по- лесно мазнини.
Има и друго нещо поради което се съмнявам в хормоналния си баланс.
Започнах да оплешивявам на 17- 18 годишна възраст, в същото време започнах да се окосмявам доста рано. Както се вижда на снимките, имам доста вълна по тялото :D .
Можеби трябва да си направя едни изследвания на тестостерона, знам ли.

11.02.16
11:13

Сложното с прости думи:
Мъжете нямат директно производство на женски полови хормони (естрогени) в половите или други жлези, а тези хормони участват в редица важни фунцкии в организма. Затова обаче съществува механизъм на превръщане на мъжкия полов хормон в женски. Това превръщане се осъществява посредством ензима ароматаза. Когато обаче тестостеронът е в повече (дали заради естествено високи нива, дали заради стимулация на естественото му производство или заради вкарване на тестостерон или негови синтетични аналози отвън), процесът на превръщането му в естрогени се ускорява. Това може да доведе до редица ефекти върху тялото, които се свързват с голямото количество женски полови хормони - омазняване в определени зони, гинекомастия и др. Не всички мъже с естествено високи нива на тестостерон имат и висока ароматаза, но ти явно си от тях.
Затова и Сашо ти препоръча ароматазен инхибитор - продукт (може да е минерал, билков екстракт или лекарство - не се ограничават до добавки), който да блокира действието на ароматазата и по този начин запазва нивото на тестостерон по-високо, а това на естрогени - по-ниско.
Редица вещества имат влияние върху тези процеси. Можеш на първо време да пробваш с цинк - 30 до 60 мг на ден за около месец-два. Едва ли ще усетиш кой знае какъв ефект точно от цинка, но кой знае - ако не искаш да прибягваш до по-силни неща, това също може да ти донесе позитиви.

11.02.16
14:10

Като гледам последната снимка бих заложил директно на фармацевтичен АИ - екземестан, форместан, анастрозол, летрозол.
Цинка е вариант просто като необходим за организма минерал...А от спортните варианти, независимо дали синтетични или билкови не мисля, че ще има полза в случая.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.02.16 14:11.

11.02.16
16:42

Благодаря за отговорите.
Боби, част от нещата, които си написал съм ги чел из разни форуми преди време когато се интересувах повече от този тип тематика.
Миналото лято по време на свалянето на килограми пих Цинк на Now Foods. Но сякаш промяна нямаше почти никаква. Иначе след прием ми прилошаваше леко, което уж било нормално.
“James Hinks” , ще проверя в нета за нещата които ми препоръчваш. Иначе не е ли малко “стреляне в тъмното” да пия такъв тип добавки при положение, че не съм ходил на лекар, не съм си правил изследвания и тн. Даже да си призная, това “фармацевтичен” ми звучи леко смущаващо. Не че не пия добавки и прочие, пия си неща като креатин монохидрат, бета- аланин, рибено масло и тн. но наистина без ясна диагноза не искам да купувам лекарства и добавки от тоя тип.
Мисля на първо време да си направя едни изследвания. Но кажете, какви точно да бъдат тези изследвания, по- точно на кои хормони (наистина не разбирам). В смисъл какво да кажа на лекаря, за тест на свободен тестостерон ли, за група от хормони ли, за какво точно. Просто такива изследвания никога не съм си правил и незнам как стоят нещата, кои точно хормони се изследват и тн.
Извинявайте ако въпросите ми ви се струват твърде наивни :D .
Иначе отново благодаря за съветите.

11.02.16
16:50

Тестостерон и естрадиол ти стигат като изследвания - ще ти кажат всичко, което Сашо вече ти препоръча по снимката. ;)

11.02.16
16:54

казано от Boby_ на 11.02.16, 16:50:

Тестостерон и естрадиол ти стигат като изследвания - ще ти кажат всичко, което Сашо вече ти препоръча по снимката. ;)

Благодаря, ще гледам до 1- 2 седмици да си направя изследвания, че ми стана доста любопитно какво ще излезе :D .

11.02.16
17:08

казано от pefo pefo на 01.01.70, 02:00:

55175840”]Иначе мисля, че се досещам какво имате предвид. “Циценцата” ми изглеждат така все едно имам гинекомастия, може и да имам всъщност...
...можеби точно в тази зона просто натрупвам по- лесно мазнини.

Според мен ти имаш гинекомастия. Вероятно и за това трупаш така мазнини, нивата на ароматазата са свързани и с такъв тип отлагане на подкожна мазнина.

казано от pefo pefo на 01.01.70, 02:00:

Има и друго нещо поради което се съмнявам в хормоналния си баланс.
Започнах да оплешивявам на 17- 18 годишна възраст, в същото време започнах да се окосмявам доста рано. Както се вижда на снимките, имам доста вълна по тялото :D .

Това няма връзка с хормоналния баланс, а с друг вид ензим, който действа на тестостерона - алфа-5-редуктаза.

казано от pefo pefo на 11.02.16, 16:42:

“James Hinks” , ще проверя в нета за нещата които ми препоръчваш. Иначе не е ли малко “стреляне в тъмното” да пия такъв тип добавки при положение, че не съм ходил на лекар, не съм си правил изследвания и тн. какво точно.

Според мен съвсем не е стреляне в тъмното, досега моите диагнози са съвпадали с лекарските, но отиди и виж какво ще ти каже и лекар.

казано от pefo pefo на 11.02.16, 16:42:

Извинявайте ако въпросите ми ви се струват твърде наивни :D .

Няма наивни въпроси, добре е да задаваш всякакви въпроси, щом нещо ти е неясно.

Освен тестостерон и естрадиол си провери и пролактина.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.02.16 17:09.

11.02.16
17:14

Благодаря ти :) . Надявам се след изследванията, лекаря да не ми излезне с номера- Абе виж сега, право- здраво момче си, какво ти има, нищо ти няма, живей си живота и не се занимавай с глупости... Тоест ако все пак имам нужда от съответен медикамент, да ми го предпише, а не да ме баламосва :D .

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 11.02.16 17:20.

15.02.16
13:36

В сряда, петък и неделя имаше тренировки. Не ми се описват всичките, че ме мързи. Като цяло нищо особено, пак от типа кръгови, само в неделя тренировката беше по- различна, отново добавих мъртва тяга.
Тренировката в неделя:
Двусети:
Клек: 5х4/ 160кг.
Тяга: 5х2-3/ 190кг.
—-
двусети:
Лег: 5х5/ 127,5кг.
Набирания подхват: 5х5/ 25кг.
/////
Доста добра тренировка, кратката почивка от тягата даде резултат. Също така самата тренировка не беше кръгова и заради това сякаш килограмите ми се струваха по- леки. Двусетите от лега и набиранията бяха на бързо.
Иначе в скоро време силата може да поспадне, защото пак съм на лек калориен дефицит. Тоя път съм се решил да стопя натрупаните мазнини. Към края на тази седмица сигурно ще искам направление, за да ми изследват хормоните.
Честит празник на патерици (за Трифон Зарезан говоря, не за Свети Валентин).

17.02.16
17:37

Тренировката вчера:
5 кръга:
Клек: 3х4/160кг./// два опита: 2х2/163кг.
Лег: 5х5/125кг.
Набирания: 5х5/28кг.
——
2-3 серии гребане с дъмбел: 37,5кг.
Т- образна щанга с тесен хват: 2-3 серии: 80кг.
Малко фермерска разходка с дъмбели, май бяха 35 килограмови.
/////////////
Доста се поизпотих на кръговете, втората част от тренировката беше просто за донапомпване, а и ми се вдигаше още малко. Въртят ми се някакви мисли за наблягане на гърба, ама ми се струва, че нищо няма да излезне от цялата работа.
Утре мисля да акцентирам на тягата, да видя колко ще мога да дръпна. След нея ще си продължа с типичните за мен кръгове или двусети от останалите упражнения.
Малък пример:
Тяга: 5х3
двусети: клек/ военна преса
Нещо такова ми се върти из главата.
Храненето върви по план, само дето днес изпих 2 малки чаши бира.
Ако не утре, то в петък ще мога да си взема направление за изследванията :).
Ако има заинтересовани мога да снимам листа и да споделя какво са ми казали/ предписали и тн.

18.02.16
21:23

Тренировката днес:
Мъртва тяга: 3х4/ 193кг. 2х2/ 195кг.
——
Двусети:
Клек: 5х5/ 155кг.
Военна преса: 5х4/ 75кг.
Фермерска разходка с 37,5кг. дъмбели.
/////
Тягата беше самостоятелно и с по- дълги почивки. Всички повторения бяха свежи и без кой знае колко зор и потене.
Сякаш можеше да се напъна и повече, но сякаш днес не бях в настроение. Просто не ми се тренираше, не знам защо. Всичко останало беше лежерно и ей така колкото да поостана още малко в залата. Не знам какво ми е днес, просто с нищо не ми се занимава.
Храната днес е под всякаква критика, просто в твърде малко количество, цял ден гладувам (не по своя воля).
Прибрах се при майка си (от два месеца не сме се виждали) , и за моя изненада, тя изобщо не е подготвила масата за мен. Демек сега ще си хапна малко сиренце, кашкавалче, малко хлебец и си лягам :D .
В събота поне ще има повечко хапване, ще съм на струване (помен).

22.02.16
19:40

Вчера: скачане на въже 25мин.
Днес- понеделник:
5 кръга:
Клек: 5х3/ 163кг.
Хоризонтален лег с дъмбели: 5х6-8/ 37,5кг. на ръка.
Набирания подхват: 5х5-6/ 25кг.
——
двусети:
Лицеви опори: 3х почти до отказ
Тяга с широк хват 4х4/ 165кг.
—-
Военна преса през 10 сек.
3х5/ 65кг.
///////////////
Тренировката може да изглежда малко дълга, но приключих за около 40 мин. ако не и за по- малко.
Постоянно бях в движение, само между отделните кръгове почивките бяха между 30- 40сек.
Трите дни почивка си казаха думата. А и днес вместо 5гр. изпих 10гр. бета- аланин. Чувството на иглички ме влудява и просто “не моаа се запра” :D .
Отдавна не бях правил тяга с широк хват и ми беше малко трудна. В следващата тренировка ще правя кофи, че сякаш отдавна не съм правил.

25.02.16
18:57

Тренировката в сряда:
5 кръга:
Клек:5х5-6/ 155кг.
Кофички с тежест: 5х6/ 20кг.
Гребане с дъмбел: 5х5-6/ 40кг.
——
Мъртва тяга: 4х1-2/ 190кг. през 10- 15сек.
—-
Същият ден, късно следобед- скачане на въже 25мин.
Днес: Скачане на въже 25мин.
//////////////
Горе- долу добра тренировка се получи. На клека не ми се слагаха повече тежести. Кофичките бяха доста добре (отдавна не бях правил). Можеше вместо гребането с дъмбел да сложа набирания, но нещо не ми се правиха.
Внезапно ми се доправи мъртва тяга, но гледах да е на бързо, че бързах. За мое учудване се получи доста добре. Хареса ми как ме озориха тези къси (за мен) почивки между сериите.
Напоследък нямам почти никакъв апетит. Така пък се увеличи калорийният дефицит, което пък ми взима от силата.
Енергия имам, даже скачането на въже вече не ми се струва толкова досадно и изморително.
На 2-ри март съм на консултация при ендокринолог, тогава ще поискам и изследване на хормоните :) .

Голяма простотия е тази песен, но някакси ме кефи :D .

27.02.16
12:16

Тренировката в петък:
5 кръга:
Клек: опит за 165кг. сполучлив. 4х3/ 163кг.
Лег: 5х3/ 128кг.
Набирания подхват: 5х5/ 28кг.
—-
Военна преса: 3х5-6/ 75кг.
/////////////
Вчера всичко беше доста мудно, с дълги почивки. Чувствах се отлично, но все се разсейвах с нещо, а и като цяло го раздавах по- спокойно. От там сякаш килограмите не ми тежаха. На военната преса се заговорих с един приятел, който не бях виждал отдавна, та тогава почивките станаха още по- дълги и повторенията по- свежи. Общо взето почти не се бях изпотил, всичко беше лежерно.

29.02.16
16:37

Тренировката в неделя:
Двусети:
Клек: 6х6/ 155кг.
Лег с дъмбели: 6х8/ 37,5кг.
—-
Мъртва тяга: 5х1/ 195кг. през около 15 сек.
По- късно през деня: скачане на въже 25мин.
////
Тренировката днес:
Двусети:
Клек: 5х1/ 165кг.
Лег: 5х2-3/ 130кг.
—-
Набирания подхват: 5х6/ 75кг.
Т- образна щанга с облегалка: 3х8/ 65кг. през 10сек.
/////
Насъбраха ми се две тренировки една след друга. Уж трябваше да почивам днеска, но много ми се тренираше. Нямам много сила, но съм много енергичен. Даже в неделята беше двуразово- силова тренировка и кардио следобед.
Отново се зарибих по кафето, пия по три дълги на ден. Трябва отново да го намаля, че ми действа доста диуретично когато прекаля с него.
След два дни съм на ендокринолог.

02.03.16
17:50

Здравейте, днес бях на ендокринолог.
Първо най- важното, ще ходя за изследвания на съответните хормони:
1. HBA1c
2. LH
3. FSH
4. Testosteron
5. UPU или ИРИ, не съм сигурен как се пише или произнася.
——-
Прегледа мина добре, казах си всичко, което ме тревожи. За щастие лекарката беше доста разбрана и приказлива. Доста неща ми обясни, кое разбрах, кое не, това е друг въпрос. Опита се сложните неща да ми ги каже по простичък начин.
Измери ми мазнините с електронен калипер. Отчете 19,3% при тегло около 95кг. и ръст 192см. Лекарката каза, че това е в норма.
Опипа ми и гърдите, установихме, че нямам излизащ секрет от зърната, нито имам проблеми с либидото и тн.
Опипа ми и врата, явно заради съмнения за проблем с щитовидната жлеза.
Пита ме дали имам в семейството болни от диабет. Съответно нямам, но майка ми има завишена кръвна захар, но тя си е на 65г. и този проблем й е от скоро.
Лекарката въпреки всичко, каза, че е възможно да имам пред- диабетно състояние- което все пак било малко вероятно и не трябвало да се плаша. Заради това ми каза задължително да си изследвам “HBA1C”. Но все пак преди да е видяла резултатите нищо не може да ми каже.
Като цяло разговорът беше доста дълъг- направо цяла лекция ми изнесоха (за което се радвам всъщност).
След празниците отивам ще си направя изследванията.
Който иска да даде мнение, съвет или каквото й да е, да пише. В последствие ще постна и резултатите, предписанията на лекарката и тн.
Иначе днес не съм тренирал, утре ще е.

02.03.16
20:00

Ще ти дам мнение на неспециалист, като излязат резултатите. :) Дотогава дори форумните баячки сме по-слепи и от докторката - тя поне те е виждала на живо и те е поощипала тук-там.

02.03.16
20:54

Е, да. Това за мнението... така съм се изразил просто. Като излязат резултатите, ще излязат и мненията :D .

04.03.16
11:55

Тренировката вчера:
двусети:
Клек: 3х2/ 165кг./// 2х5/ 160кг.
—-
Мъртва тяга: 5х3/ 190кг. през 30-тина секунди
—-
двусети:
Военна преса: 4х5-6/ 68кг.
Набирания надхват: 4х8/ без тежест.
—-
Тяга с широк хват: 3х5/ 150кг.
///////
Някак обемна беше тренировката. Със сравнително дълги почивки и размотаване. Напоследък нямам голям стимул за кръгови тренировки. Можеби ми трябва една разтоварваща седмица, ще видим. На военната преса нарочно не сложих повече килограми, че нещо трапеца и рамената последните дни не ги чувствам много добре, даже и врата ми беше леко схванат. Днес пък имам адската мускулна треска на гърба, по- късно ще се чекна на фоумролера и ще помоля за масаж. Като цяло усещам някаква умора в горната част на тялото, а в същото време пояса и краката все едно със седмици са си почивали.
Може утре да правя само бутащи упражнения.
Честит празник на патерици.

06.03.16
09:16

Тренировката вчера- само бутащи упражнения.
двусет:
Преден клек с щанга: 4х5/ 130кг.
Кофички с тежест: 4х8/ 15кг.
двусет:
Клек: 4х8/ 150кг.
Лицеви опори: 4х20
//////
Тренировката беше сравнително лека, не ми се вдигаше тежко. Предният клек ме озори, защото отново не съм го изпълнявал със седмици. Ще се насиля да го изпълнявам един път седмично.
Другата седмица ще е разтоварваща, по- малко интензивност и обем.
През седмицата имаше и 1-2 кардио сесии, които не съм ги описал. Но нищо интересно, просто скачане на въже по 25мин.

07.03.16
22:37

Здравейте, резултатите ми са готови.
Изглежда всичко е в норма, но чак на 14-ти имам запазен час при лекарката, така че който разбира и му се занимава, нека хвърли по едно око :) .

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 08.03.16 13:46.

07.03.16
23:56

До тук нормални хормонални нива, но естрадиол и пролактин не си пуснал...

08.03.16
06:35

Ами не знам. Тези ми назначи лекарката. Аз от начало й бях обяснил кои точно искам, но след прегледа ми беше казала, че точно изследвания на пролактин и естрадиол нямало смисъл да ми пуска на този етап. Даже за пролактина ми се беше обяснила защо, но в момента не се сещам.
Така или иначе ми спомена, че е възможно и изследвания на други хормони да ми предпише (след прегледа на тези). Пък като цяло не ме бърка ако пак ми взимат кръв.
Като отида пак при нея, ще я питам.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 08.03.16 07:02.

09.03.16
18:39

Тренировката във вторник (разтоварваща седмица).
4 кръга:
Преден клек: 4х5/ 110кг.
Лег: 4х5/ 90кг.
Тяга с широк хват: 4х5/ 110кг.
/////
Леки килограми, малко повторения, нищо изтощаващо. През цялата седмица ще има повечко стречинг и самомасажи. Само кардиото ще е без промяна.
Преди малко, 35мин. скачане на въже. Трябваше да са 25мин. ама като не се изтощавам в залата, имам мерак за кардио.
Като цяло напоследък нямам никакъв апетит, дори и сладко не ми се яде. Едвам се навивам да си изяждам нужните за деня калории, даже и тогава дефицита е повече отколкото трябва.

12.03.16
14:47

Имах някакъв проблем с влизането в дневника, но благодарение на единият от модераторите проблема се реши.
Днес беше последната тренировка от разтоварващата седмица. Нищо по различно- кръгови тренировки без кой знае какъв обем или интензивност.
Кардиото е редовно, както и броенето на калории. Усещам как се е прибрал леко корема.
Понеделник съм отново на ендокринолог. Ще питам и за допълнителни изследвания на естрадиол и пролактин.

14.03.16
19:46

Днес отново бях при ендокриноложката. Убедих я да си направя изследвания и на пролактина и естрадиола. Така че още утре ще съм в лабораторията.
Иначе и тя потвърди, че изследваните до сега хормони са наред.
Но, отново за нея, няма как да имам завишен пролактин. Някои от симптомите били често главоболие, високо очно налягане, излизащ секрет от гърдите и липса на окосмяване. А аз нямам никой от тези симптоми. От там насетне едвали е щяло да имам и завишен естрадиол.
Все пак ако последните два хормона не са в норма, отново ще ходя при нея.
Иначе ми предписа Сиофор 1000, добре че имаме вкъщи поне десетина опаковки (приятелката ги пие) :D . По рецепта ще ги пия 3 месеца.
Това е засега.
Тренировката днес:
5 кръга:
Клек: 4х2/ 168кг. 1х1/ 168кг. (нямах сили за 2-ка)
Лег: 5х3/ 128кг.
Мъртва тяга: 5х2/ 195кг.
—-
Малко набирания: 3х10 без тежест
Малко фермерска разходка.
//////////
Разтоварващата седмица ми се отрази доста добре, а и в неделя зареждах с халва :D . Имах енергия и настроение за тренировки.

16.03.16
06:52

Готови са ми резултатите, изглежда са в нормалните стойности. По- късно ще опиша и днескашната тренировка.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1