Дневникът на V :]

Прескочи до:

Месец 2. Седмица 4

Тренировка А - гръб/гърди. (В “моята” зала)

Гръб/гърди 5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)

Корем: 3 серии на земя със свити крака + 5 кг диск + по 2 загряващи серии скрипец и лег.

Гръб:
Вертикален скрипец, широк хват: 4х 65 65 65 62 61 кг
Конвенционална тяга: 8х 80 80 80* 76 74 кг (* в трети трисет 6 повторения)
Хоризонтално дърпане, тесен успореден: 15х 42 42 42 40 40 кг

Гърди:
Лег с дъмбели: 4х 24 24 24 22 22 кг на ръка
Лицеви: 8х +5 кг / +5 кг - 6 повт / без тежест класически / от колене / от колене
Полулег: 15х 14 14* 12 12** 12*** кг на ръка (*10 повт; **13 повт; ***12 повт)

По 2 двусета за бицепс и трицепс, без откази

20 мин пътека, 140 пулс

Храна
500 г свинско
100 г царевични блокчета
Към 50 мл мазнина
2 кг тиквички във фурна
50 г суров десерт с какаови зърна
Кафе с вкус на лешник

Много добра тренировка!!!

Всички серии тяга бяха с пауза по 1 сек. между повторенията.

Колегите ми казват, че съм станала много голяма. (Уточнихме, че голяма на мускули :D)

22.03.16
15:21

казано от Вероника Налбатска на 22.03.16, 15:02:

Колегите ми казват, че съм станала много голяма. (Уточнихме, че голяма на мускули :D)

Съгласна съм с тях : ) .

Абе то и аз съм съгласна :D (въпреки че се гледам всеки ден). След като една от любимите ми блузи взе да ми отеснява в ръцете :D

Доста готина схема се оказва настоящата. Май ще се задържа по нея повече от предварително решените 4 месеца. :)))) Добре, че гардеробът ми е предимно спортен и дрехите се разтягат.

Спомням си, че когато Сашо и Боби обсъждаха сплита в дневника на Боби, Сашо намекна нещо за смяна на гардероба... ако носех ризи и костюми... о да, щяхме да имаме проблем. :)

Плуване
40х20 м за 24 мин:
2 пъти
10х20 м бруст
10х20 м крака кроул плавници

Не си давах зор днес, че в петък се оказа, че ще имам една водна тренировка с момичетата от отбора, а тогава бях решила да почивам.

Масаж на водна струя; малко плах контрастен душ. :D

Храна
500 г пилешко бон филе с червен пипер и морска сол
3 бр шоко мъфини с домашна кокосова паста
5 краставици
500 г цикория (зеленчук)
Напитка от: кафе, цикория (билката), какао + стевия + 10 мл шарлан

Мисля да добавя още зеленчук, както и към 50 г тахан. :)

Месец 2. Седмица 4

Трен Б1 - крака (квадрицепс)/рамене “моята” зала

Корем: 3 серии коси коремни, собств тегло+  2 загрявящи серии клек и рамени преси

5 кръга от (трисет за крака + трисет рамене)

Крака
клек на гърди: 4х 64 60 60 60 60 кг
Екстензии: 8 х 50 45 45 45 45 кг
лег преса: 15 х 115 115 115 115* 115* кг добавени (*по 12 повт)

Рамене
преси с дъмбели седеж, 90 градуса облегалка: 4 х 16 16 16* 14 14 кг на ръка (*3 повт)
встрани от стоеж: 8 х 9 кг на ръка
встрани наклон напред, седеж: 15 х 7 7 7 6 6 кг на ръка

Тежко прасец на лег преса.

20 мин пътека, пулс около 145

Храна
2 пъстърви, печени във фурна
300 г сладки картофи
30 мл шарлан
50 г тахан
Глава бяло зеле на пара

11 опит от предизвикателството с GHR + разни експерименти с темпото.

Считам мисията за успешна, като ще продължа да го правя в такъв вид всяка седмица, но няма да снимам всеки път. Отне ми 11 седмици да стигна дотук и общо 11 тренировки (по 1 опит седмично), като на първата тренировка нямах дори 1 пълно повторение от този вариант на GHR, при който първо има навеждане, а после “гмуркане”.

Към средата на предизвикателството можех 2 такива повторения, но беше немислимо да продължа с още някакви вариации. Сега и това е възможно.

Има към какво още да прогресирам обаче и когато видя забележим напредък, ще споделя. :)

Нещо, което ми е доста интересно, но имам нужда от повече информация. Оставям го тук, ако някой може да се включи. :)

Има и free full text, но не го прочетох целия, а само отделни абзаци.

Коментар от Brad Schoenfeld в профила му във фейсбук:

“If your goal is maximal muscle growth, probably not a good idea to use cold water immersion as a recovery strategy. This new study indicates that it negatively affects expression of factors that promote ribosome biogenesis (which has been shown to play an important role in the hypertrophic response to resistance training). The study is a follow up to previous work showing that cold water immersion decreased hypertrophy after 12 weeks of resistance training compared to active recovery.”

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26818586

25.03.16
08:51

казано от Вероника Налбатска на 25.03.16, 07:16:

Нещо, което ми е доста интересно, но имам нужда от повече информация. Оставям го тук, ако някой може да се включи. :)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26818586

Става въпрос за проучване върху девет мъже, като според мен не са изключени други фактори, които може да са повлияли върху резултатите. Добро начало, което наистина подсказва, че може да има връзка между възстановяването чрез студ (в случая студени душове) и синтеза на РНК. Това е, което и простата логика на неспециалист ми подсказва. Но за да запазим все пак известна обективност, проучването е единствено, твърде малко и с прекалено много ограничения, за да си правим от него някакви изводи. По-скоро задава въпроси, отколкото да предоставя отговори. :) Например колко точно голяма е разликата и има ли изобщо тя измерима стойност при любители?
А контрастните/студените душове носят и други ползи, така че не можеш просто да сведеш нещата до това дали влияят негативно на хипертрофията. И това го казвам като човек, който нито е взимал студен душ (освен по принуда), нито има намерение да го прави. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.03.16 08:51.

Боби, благодаря за включването!

И мен това ме притеснява - че е малко проучване и ми е недостатъчно. Въпросите ми също така са прекалено много и май по-добре да спра да ги мисля и да си продължавам с плахите (с тенденция да стават по-уверени) контрастни душове. :D Така или иначе очевидно са нужни повече изследвания, по-обширни и прочее.

Но ми е доста интересно.

Част от въпросите ми:
- доколкото разбрах, става въпрос за студен душ непосредствено (5 мин) след тренировката. Как се променят изводите (и дали се променят изобщо), ако душът се направи по-късно след тренировката (например 30 мин).
- това, което и ти си посочил: каква точно е разликата в мускулната хипертрофия между активно възстановяване и възстановяване чрез студени душове (измерима ли е). Има ли на практика някаква значима стойност, която да е достатъчен довод да не правиш такива душове, имайки предвид техните доказани ползи.
- би ли съществувала разлика при жените? Може ли подобни изводи да се направят и за жени?
- има ли значение колко дълго ще бъде излаган човек на студен/контрастен душ?

и т.н., и т.н. :D

25.03.16
12:31

Провери на руски език за контрастните душове...има доста информация по въпросите които те вълнуват,че дори и за различните спортове вреди и ползи.
Примерно за начало:
http://antidistonia.ru/kontrast-dush/

Мнението беше редактирано от nervak на 25.03.16 12:33.

Благодаря, nervak! Ще ми е полезно!
Сама няма да мога да се справя с всичко, но днес се прибирам на Ботевград и ще помоля майка ми. :)

Днес водна аеробика с повече елементи на водна зумба
Бяхме телевизионни звезди с момичетата. :D Още не знам кога ще се излъчи, но ще споделя видео по-натам. Забавлявахме се. :)

Храна
4 филета херинга
100 г оризовки
30 мл мазнина
Тахан (довърших малкото бурканче)
4 тиквички
Ще има още зеленчуци, може би ще добавя още протеин.

Поизморих се, не толкова физически, колкото не ми стигаше кислород - доста висока температура на въздуха, но тя не ни попречи да си държим якото темпо. :D

Сега ще почивам и ще събирам сили за тежка тяга утре! (muscle)

Хубава вечер!

:D (nlove5) (party)

Месец 2. Седмица 4
Тренировка А (гръб/гърди), залата в Ботевград

по 2 загряващи серии тяга и лег

5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)

Гръб:
конвенционална тяга: 4х110 кг 3х110 4х100 3х100 4х90
вертикален скрипец, широк хват: 8 х 49.5 49.5 49.5 44 44 кг
долен скрипец, тесен успореден хват: 15 х 27.5 кг

Гърди:
лег: 4х60 кг 3х60 4х55 4х55 3х55
полулег с щанга: 8х40 кг 6х40 8х35 8х35 8х35
полулег с дъмбели и по-малък наклон спрямо щангата: 12х15 кг 12х15 15х12.5 15х12.5 12х12.5

20 мин пътека, пулс 132

Забележка 1: лостовете на тягата и при хоризонталния лег бяха с по-голям диаметър от стандартното; разликата не беше значителна, но определено я усетих, въпреки че длани и пръсти не са ми къси. Имайки предвид това, както и че не съм правила по-тежка конвенционална тяга от доооста години, съм много доволна.

Исках да правя сумо тяга, но гумата на пода беше по-хлъзгава, нямах добро сцепление и веднага смених плана.

Забележка 2: както се вижда, от няколко тренировки насам правя това, което преди време обсъждахме с Боби и Сашо, а именно - начинът, по който ще се подходи в различните трисети, когато умората започне да се натрупа. Моят начин беше да намалявам тежестта, но да запазвам повторенията (4-8-15) и отстоянието от отказа. Обещах обаче, когато направя 2 месеца по програмата, да пробвам и другия начин (по който тренира Боби и който Сашо би направил), а именно - да запазвам тежестта, но да намалявам повторенията и пак да спазвам отстоянията от отказа.
Последните няколко тренировки тествах, допада ми и той. В бъдеще ще включвам и двата, като ще преценявам на момента.

Храна
400 г телешко варено
3 малки сушени чушки, пълнени с боб
5 оризовки
20-30 мл шарлан
тиквички, печени във фурна с червен пипер
задушени във фурна зеленчуци: лук, моркови, земна ябълка, чушки, домат, тиквички
кафе с домашен мед

За вчера добавям: 2 чушки с боб, 1 пакет оризовки и домашен мед. Винаги така става. Когато буквално спринтирам на тренировките във вода, после става нещо неописуемо с апетита. Добре, че плуването ми е с ниска интензивност, защото иначе не знам какво ще правя. :D

Два месеца по новия сплит с принципите на ТСЛ

Нямам сравнителни снимки и мерки, но осезаемо и видимо съм покачила активно тегло. За съжаление нямам и замервания с калипер, за да съм по-точна и да знам колко са мазнини и колко - активно тегло.
Не ме и интересува, де, чувствам се добре. :)

По новия сплит и с по-често стимулиране на мускулна група прогресирам доста добре силово. Регистрирам обаче и повишение на калорийния прием, който не е умишлен, а просто естествено се е увеличил апетитът ми.
Теглото ми също е нагоре, като на този етап трайно са около 1.5 - 2 кг. Нормално.
Съдейки по увеличението на работните тежести, както и в огледалото, а и себеусещането ми, тези килограми не ме притесняват. Мисля, че са предимно качествени.

Ще продължа по същия начин, като ще се наблюдавам и при нужда ще орежа умишлено калориите. Засега не пипам нищо.

Ами... май няма повече за отбелязване. :D
Чувствам се много мощна.... Ама много! (devil)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.03.16 13:20.

26.03.16
14:22

казано от Вероника Налбатска на 26.03.16, 13:19:

Чувствам се много мощна.... Ама много! (devil)

Има защо. ;)

Може би най-накрая навлизам в ерата КИБОРГ. :D

Почивен ден!!!
И съдейки по мускулната ми треска, ще си го откарам почивайки в пълния смисъл на думата. :D Не е нещо епично, но е доста стабилна.

Храна
500 г патешко бон филе, готвено в йенско стъкло на бавен огън + подправки
1 сушена чушка с боб
шарлан
краставици (6 бр)

Засега е това. :) Редакция -> + 100 г шоколад със стевия, 400 г чери домати

План за идната седмица: Месец 3. Седмица 1
понеделник - трен Б2 (крака задна верига/рамене), “моята”зала
вторник - плуване
сряда - трен А гръб/гърди, “моята” зала
четвъртък -плуване, сауна?
петък - трен Б1 (крака квадрицепс/рамене), “моята” зала
събота - почивен
неделя - трен А гръб/гърди, залата в квартала

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.03.16 15:42.

Преди време бях обещала да споделя рецептата за любимите ми шоколадово-кокосови мъфини. :)
Бях планирала тази рецепта да излезе онлайн днес и абсолютно случайно именно днес закусих с тези мъфини.  :D

Рецептата: цък

Храна
1 буркан телешко варено (muscle)
3 бр мъфини от гореописаната рецепта (inlove)
глава бяло зеле (сурово + на пара)
30 мл шарлан
кафе

После ще добавя тренировката. Ще бъде тежко, усещам. :D

Месец 3. Седмица 1

Трен Б2 (крака - задна верига/рамене), “моята” зала

Корем на машина с тежести (2 серии) и на уред за бедрено сгъване (2 сер.)

5 кръга от (трисет крака + трисет рамене)

Крака:
GHR: 2 серии х 4 повт с навеждане и “гмуркане”/ 1 серия с 2 пълни и 2 негативни повторения стандартни GHR / 2 серии х 4 повт само негативна фаза станд. GHR
Глутеус мост с тежест: 8 х 100 100 100(6 повт) 90 90 кг
Румънска тяга с дъмбели, пиша общо тегло: 15 х 44 44 44 44(12 повт) 40 кг

Рамене:
Преси от седеж, 90 градусова облегалка: 4 х 16 16 16(3 повт) 14 14 кг на ръка
Разтваряния встрани, стоеж: 8 х 9 кг на ръка
Разтв встр от седеж и наклон напред: 15 х 7 7 7 6 6 кг на ръка

#мамоооу

20 мин пътека, пулс 140

Разтягане (не пиша всеки път, но съм редовна); контрастен душ по схема от статията, която nervak-а ми даде (още веднъж благодаря)

Нямаше как да клякам днес, но пък глутеус мостът дойде екстра (от известно време не бях правила).

Трнировката ми беше доста тежка, защото от тягата и лежанката в събота съм леко робокоп. :D То винаги са тежки, но днес особено много.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.03.16 14:56.

Плуването беше обречено на провал още от сутринта и не се състоя. :D

Събудих се със задни бедра като олово и адска мускулна треска. На всичкото отгоре ръцете ми се напомпаха, докато водех (на сухо) часовете си по водна аеробика (разбирай - напомпаха се от собствено тегло и никакво съпротивление #плача). Беше ми едновременно смешно и болезнено. :D

Така че направих следното, за да си помогна, защото утре ме чака тяга:
- 20 мин във водата: упражнения с ниска интензивност, но голяма амплитуда, от водната аеробика, водната каланетика и подводната лечебна гимнастика + разтягане във водата;
- 15 мин тангентор на най-силна струя (задни бедра, глутеус, прасци, рамене, малко от горната част на пекторалис) + още малко разтяжки във водата.

Определено съм нов човек! Не на 100%, но се движа свободно. :D

Храна
500 г пилешко бон филе с морска сол и червен пипер
300 г сладки картофи
2.5 бр айсберг
2 домата
40 мл олио гроздови семки
Кафе с вкус на лешник

За вчера добавям: 2 яйца, паница коприва, 100 мл домашно червено вино

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.03.16 14:46.

Месец 3. Седмица 1

Тренировка А - гръб/гърди. (В “моята” зала)

Корем- на земя със свити крака + 5 кг и по две загряващи серии на скрипец и лег.

Гръб/гърди 5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)

Гръб:
Вертикален скрипец, широк хват: 4х 65 65 65 62 62 кг
Конвенционална тяга: 8х 80 80 80(6 повт) 76 76(6 повт) кг
Хоризонтално дърпане, тесен успореден: 15х 42 42 42 40 40 кг

Гърди:
Лег с дъмбели: 4х 24 24 24 24(3 повт) 24(3 повт) кг на ръка
Лицеви: 8х +5 кг / +5 кг - 6 повт / +5 кг - 5 повт / от колене / от колене
Полулег: 15х 14 14(10 повт) 12 12(13 повт) 12(13 повт) кг на ръка

Без ръце и без кардио. :D

Имах сериозни притеснения дали ще успея да направя тягата, защото пусти задни бедра, макар да са значително по-добре, все още са сковани. Не знам какво чудо беше с мускулната треска тоя път.
Всъщност знам - GHR с негативна и позитивна фаза в комбинация с румънска тяга.... мдааа :D + че се намирам преди онзи период от месеца.

Както и да е, направих си тягата и беше доста добре. :)

Контрастният душ днес беше само по краката. Облекчи ми. :D

Храна
500 г свинско
100 г оризовки
1 шоко мъфин
40 мл шарлан
Дотук имам 1 кг броколи на пара и ще добавя още зеленчуци
Напитка от цикория и какао

Плуване
30х20 м бруст за около 20 мин

15 мин тангентор: най-силна струя на задни бедра и гъз; по-слабо на еректори

15 мин сауна, като при къпането си след това завърших с дълго време под студен (не леден) душ.

Храна
8 домашни яйца + 2 моркова, 2 червени чушки, сол и черен пипер -> мъфини
Паничка варена гречка + стевия, какао и шарлан
Около 30 мл шарлан общо
1.7 кг тиквички (със сол, червен пипер и розмарин)
2 краставици
3 домата
Около 40 г трюфели с какао

Денят започна така (и ще завърши така към 21ч):
/+ част от храната/

казано от Вероника Налбатска на 31.03.16, 15:06:

30х20 м бруст за около 20 мин

силна си аз правя 4х 25 за около 50минути :D :D :D :D :D :D :D :D

Хич не съм... не си давам много зор.
Видях те аз какви ги вършиш. :D :D :D Силният си ти! :))))))))))) (по 10 минути ли почиваш на всеки 25 м?)

Сигурно и повече.... даскала дето е там по плуване каза, че се бия с водата :D :D което не е далеч от истината аз реално нито техника, нито въздух .... как да стане :D Има там един дядо в съседните коридори плува ( засичаме го почти всеки път ), който не спира да плува... нз сигурно е на 60+ ама не спира.. туй е необяснимо са сухоземната ми натура (shake)

Разбирам те. И аз съм имала такива ситуации, но колкото повече усвояваш хубава техника, толкова по-приятно ти става във водата. Поне при мен е така и се превърна в терапевтичната ми тренировка (говоря за бруст и гръб; кроул и опитите за делфин са си чисто биене с водата, както казваш ти). :)

Храната днес:
500 г мляно домашно телешко на кюфтета с много подправки
4 бр мъфини от: царевично брашно, домашна кокосова паста, стевия, ванилия
1 голяма глава бяло зеле (на пара)
мазнина - около 40 мл
безкофеиново кафе

Тренировката после.
Много трудно се надигнах днес от леглото. Наспах се, но тялото ми се съпротивляваше.  :D

Месец 3. Седмица 1.
50% от тренировка Б1 (крака - квадрицепс/рамене)

3 серии по 17-15 повт корем с колелце, от колене

5 кръга от (двусет квадрицепс + трисет рамене)

Квадрицепс
Екстензии: 10 х тежест за 12 повт
Сиси клек, собствено тегло: 15 х

Рамене
преси с дъмбели седеж, 90 градуса облегалка: 4 х 16 16 16* 14 14 кг на ръка (*3 повт)
встрани от стоеж: 8 х 9 кг на ръка
встрани наклон напред, седеж: 15 х 7 7 7 6 6 кг на ръка

Без кардио

Днес беше ден (един от броящите се на пръстите ми в тренировъчния ми стаж), в който нямаше как да натисна при краката. Направих тези по-изолирани упражнения за квадрицепс, колкото да не е без хич и да не минава прекалено много време до следващата тренировка без да съм го тренирала.

Така или иначе в “Бикини фитнес” категорията не се търсят масивни крака. ;)

При раменете обаче беше супер!

Почивен ден

Храна
200 г домашно телешко
250 г риба тон
300 г (готово съст.) варени картофи
голяма купа салата от зеле и моркови
1 бр китайско зеле
400 г чери домати
смути от ябълки, морков, магданоз
кафе с вкус на лешник

Предстои разходка.
Задните бедра най-накрая се “излекуваха” от бруталната мускулна треска. :D

Успех на всички състезатели днес и утре в Горна Оряховица (1-ви кръг на шампионата по силов трибой)!!!

“Recently, we’ve enjoyed a huge amount of self-help information for these same mobility problems. We use foam rolls, balls and sticks to manipulate the soft tissue, work through sore and tender muscles and even release some tension prior to workouts.
My critique: if you continuously use these methods, then they are not changing anything. They are simply placating the problem so you can assume that your training is more effective than it naturally is. A true change in mobility should have a program behind it that sustains the mobility and reduces the necessity of the direct technique.”

Good Coaching by Gray Cook

02.04.16
19:48

Тоест разтягайте се целенасочено и не разчитайте на мачкането. ;)

Мда, и аз от няколко месеца (може би повече от половин година) разтягам целенасочено и почти не ползвам фоум ролер и тенис топки. Не съм с такива блокажи, както преди (без да разтягам). :D

Месец 3. Седмица 1
Тренировка А (гръб/гърди) - залата в квартала

5 кръга от (трисет гръб + трисет гърди)

Гръб:
сумо тяга: 3х120 4х110 3х110 4х100 3х100 кг
вертикален скрипец, широк хват: 8х50 8х50 8х50 6х50 6х50 кг
долен скрипец, тесен успореден хват: 15х30 30 25 25 25 кг

Гърди:
лег: 2х60* 4х60 4х55 4х55 4х55 кг
обратен наклон, щанга: 8х55 8х55 6х55 8х50 8х50 кг
полулег с дъмбели: 12х15 10х15 13х14 12х14 10х14 кг на ръка

по 2 кръга от трисет за бицепс (сгъване щанга стоеж, сгъване дъмбели полулег, чуково с дъмбели) + трисет за трицепс (лег тесен хват, горен скрипец прав лост, горен скрипец въже)

Без кардио

*На първата серия при лега се нахендрих на някакъв ууужааасен лост (доста голям диаметър, не преувеличавам, по-голям от тези в Ботевград) и тези 2 повторения си тежаха като 4. Просто видях готова щанга 60 кг, която беше зарязана от някой, но си изиграх лоша шега, не ми беше комфортно. :D За следващите серии се преместих и нямах никакви проблеми.

Оказа се, че по обяд е по-спокойно от рано сутринта - по-добре за мен, защото не обичам да тренирам сутрин, а и не винаги успявам да стана рано събота/неделя.

Много хубава тренировка стана, а пък с кардиото ще наваксвам идната седмица. Сега съм в период, в който не ми е ОК да го правя.

Храна
500 г свинско
4 бр шоко мъфини с какао, протеин и кокосова паста
голяма купа салата от: маруля, репички, царевица, домати, краставица
1.5 бр айсберг
4 краставици
паница спанак на супа
30 мл шарлан
ще има и 80 г шоколад със стевия

План за идната седмица - месец 3, седмица 2
понеделник - или почивка, или кардио
вторник - тренировка Б2 (крака - задна верига/рамене) “моята” зала
сряда - почивка
четвъртък - тренировка А (гръб/гърди) “моята” зала
петък - плуване, надявам се
събота - тренировка Б1 (крака - квадрицепс/рамене) или залата в квартала, или в Ботевград
неделя - почивка

И един напомпан Колман:

03.04.16
21:51

На тези работни килограми на скрипеца защо не можеш ли да се набираш? Или ако не можеш, да започнеш да се учиш? :)

казано от Боян Димитров на 03.04.16, 21:51:

На тези работни килограми на скрипеца защо не можеш ли да се набираш? Или ако не можеш, да започнеш да се учиш? :)

Е, скрипецът лично на мен не ми е обективен критерии за връзката му с набиранията. :)
Но хайде, да предположим, че дръпнатото на него е максимално близо до реалността. Би трябвало да стигна работни серии с 80 кг, за да мога да се набирам. :D

И друг път съм коментирала темата:
можех да се набирам, когато бях около 72 кг - бях стигнала до 4-5 повторения в 3 серии - раменен, успореден хват и 1-2 повторения широк; след това качих тегло (до 85 кг), основно беше излишна вода и мазнини и съответно - спрях да мога да се набирам. :)
След това минах през няколко трансформации, но желанието да започна отново да се пробвам с набиранията беше си отишло.

С днешна дата: кантарът ми варира между 77 и 79 кг и по-голямата част от това тегло е в краката, не опитвам да се набирам редовно (но тествам периодично), мога да направя малко над 2/3 от движението за 1 повторение. Мога да правя негативни повторения - всички хватове и преди да почна настоящия си сплит дори ги включвах в тренировките си.

В бъдеще мога пак да включа негативни набирания, като първа стъпка към прогреса към пълно набиране. Но сега нямам желание. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.04.16 22:44.

03.04.16
22:44

казано от Вероника Налбатска на 03.04.16, 22:22:

защо не можеш ли да се набираш?

сега нямам желание. :)

Що не си признаеш, че ръцете ти стигат до коленете и не си “създадена да се набираш” :D :D :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.04.16 22:47.

Трай, късоръки. (rock) (muscle) :D :D :D

04.04.16
09:33

. Би трябвало да стигна работни серии с 80 кг, за да мога да се набирам. :D

Рони, аз в момента не мога да дръпна на скрипеца личното си тегло дори за едно повторение, камо ли за работни серии. Но се набирам до 5-6 пъти широк надхват в серия .
В периода,когато успявах да работя на скрипеца с тежест близка до теглото ми, правех по 15набиранки в серия.

Възможно ли е да има друго,което ти пречи?

казано от Juls на 04.04.16, 09:33:

Рони, аз в момента не мога да дръпна на скрипеца личното си тегло дори за едно повторение, камо ли за работни серии. Но се набирам до 5-6 пъти широк надхват в серия .
В периода,когато успявах да работя на скрипеца с тежест близка до теглото ми, правех по 15набиранки в серия.

Съгласна. Това с 80-те кг беше в кръга на шегата. Мисля, че ясно изразих мнението си: :D

Е, скрипецът лично на мен не ми е обективен критерии за връзката му с набиранията. :)

казано от Juls на 04.04.16, 09:33:

Възможно ли е да има друго,което ти пречи?

Ами да - не се опитвам да ги правя, не влагам достатъчно усилия (даже не влагам никакви). Как да започна да правя нещо, когато не го практикувам изобщо? :) Когато можех да се набирам, поне влагах целенасочени тренировки.
Основно е това, като има и други причини, но те са по-скоро в категория “оправдания”. :D

Почивен ден

Личният ми Бог на Бодибилдинга ми разреши да не правя кардио. 8-)

Храна
400 г котлети от сьомга
100 г оризовки
30 мл шарлан
много тиквички (печени във фурна, с червен пипер)
малко китайско зеле
чиа семена, накиснати във вода + какао и стевия

Боговете ми говорят, че вероятно до края на деня ще има и сладък омлет. :D

04.04.16
13:47

казано от Вероника Налбатска на 04.04.16, 13:41:

Личният ми Бог на Бодибилдинга ми разреши да не правя кардио. 8-)

Кажи  какво му се подмаза!

Нищо! Предоставих му фактите и личните си размишления и той просто се съгласи да почивам изцяло. :D Явно си го умея. :D :D :D

А и истината е, че утре освен тежката тренировка за задни бедра, ме очаква работен ден на басейните от 8.30 ч до 21 ч + повече часове по водна аеробика (замествам). Много пот ще се лее...  Нека имам силици за щангирането, то ми е по-важно, милото.

Случайно (добре, де, не беше никак случайно) се мернах в огледалото тази вечер.

Талия 76 см и след 3 кила зеленчуци и 5 л вода. Па не е зле.
Човек би си представил ходеща водоноска при тези количества (приемани на кажи-речи ежедневна база), ама ей на:

:D :D (muscle)

Месец 3. Седмица 2

Трен Б2 (крака - задна верига/рамене), “моята” зала

GHR прогресии (около 15 мин се занимавах)

5 кръга от (трисет крака + трисет рамене)

Крака:
GHR: 2 серии х 4 повт с навеждане и “гмуркане”/ 1 серия с 2 пълни и 2 негативни повторения стандартни GHR / 2 серии х 4 повт само негативна фаза станд. GHR
Клек на гръб: 8х74 8х70 6х70 6х70 8х64 кг
Румънска тяга с дъмбели, пиша общо тегло: 15х44 15х44 15х44 12х44 12х44 кг

Рамене:
Преси от седеж, 90 градусова облегалка: 4 х 16 16 16 14 14 кг на ръка
Разтваряния встрани, стоеж: 8 х 9 кг на ръка
Разтв встр от седеж и наклон напред: 15 х 7 7 7 6 6 кг на ръка

#lo6omie

20 мин пътека, пулс 135

И това след 3 последователни часа по водна аеробика... Мисля в оставащото време до следващата ми тренировка да ям и да лежа някъде по пейките. :D

Храна
500 г пилешко бон филе
300 г ШлЯдки картофки на устата ми :D
40 мл мазнина
Глава и половина червено зеле
40 г фъстъци
Кафе с вкус на лешник

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1