Може ли малко да ти се скарам? Защо не оставяш тежестта на пода между повторенията? :)
казано от Boby_ на 06.03.16, 16:50:
Може ли малко да ти се скарам? Защо не оставяш тежестта на пода между повторенията? :)
Аз понеже не съм капацитет в тягата и реших да не се обаждам, но и на мен са ми казвали, че всъщност я няма мъртвата точка така, един вид чукваш и пак вдигаш ...
казано от Vess на 06.03.16, 17:30:
казано от Boby_ на 06.03.16, 16:50:
Аз понеже не съм капацитет в тягата и реших да не се обаждам, но и на мен са ми казвали, че всъщност я няма мъртвата точка така, един вид чукваш и пак вдигаш ...
При Рони няма, а трябва да има. Всяко повторение трябва да започва от покой като първото, иначе не е тяга.
06.03.16
17:38
Може, Боби, приемам забележката без да се дърпам, но не знам дали ще се променя. :)
Признавам, “touch-and-go” съм през по-голямата част от времето и съм така от самото начало (от започването ми на тренировките с тежести, през силовия трибой, че и сега). Чувствам се комфортно; знам за възможния риск от контузия, но смятам, че не си развалям формата с увеличаване на повторенията в серия. Надявам се сега да не дърпаме дявола за опашката и съдбата да не реши изведнъж, след 6 години, да ми доказва друго. :D
Знам и че реално погледнато от второто повторение нататък не е 100% мъртва тяга, но нямам терзания, че “не съм толкова яка”, понеже не оставям щангата на земята. Убедена съм, че мога да направя същите неща и с оставяне, а не “чукване и бягане”. Убедена съм, защото не всичките ми вдигания са (са били) touch-and-go и знам какво мога.
Ако се готвех за състезание, нещата щяха да бъдат други.
Ако смяташ, че вдигам рисково, ще се замисля по-сериозно по въпроса и ще се постарая по-често да правя серии с reset-ване. Но навикът... ах, навикът. :D
Оправдаваш се. ;) Навиците се променят, ако имаш желание. И аз правех тъч енд го тяга.
06.03.16
18:32
Аааа, не! Всичко друго, но не и оправдание. :)
Просто отговорих на въпроса защо не я оставям. Не искам да звучи като оправдание.
Просто... харесвам “touch and go” - по-дългото напрежение в серия, харесвам желязото да се впие в дланите и да не го пусна, докато не завърша серията. :D
Прав си - навиците се променят, но колкото по-дълго време си правел дадено нещо по един начин, толкова по-трудно е да го промениш.
Желание е нужно, така е. В продължение на 2 години, 5-6 дни седмично съм правила клек-лег-тяга. При тягата повечето пъти е било само с чукване. Наистина е сериозен навик при мен и изграден шаблон.
Бих го променила, ако наистина вдигам рисково по този начин. Аз не усещам да е така, но страничният поглед винаги е добре дошъл и съм благодарна. :)
А сега вече Е оправдание: имам и тренировки, в които не правя “чукване и бягане”. :D :D :D
То пък на последните 2 клипа няма и едно повторение с флексия в кръста да се заям като хората. Нищо, ще те дебна! :)
06.03.16
18:59
Знаеш, че от теб няма как да го приема като заяждане. :) Даже и нарочно да се опитваш!
Но ще се радвам да дебнеш и да сигнализираш, ако видиш риск.
Благодаря, Боби!
06.03.16
19:16
Тяга с пауза се заучава / припомня най-лесно в нова зала, където не си сигурен, дали и доколко е възприето да се чуе “друс” или “тряс”. Пресен опит от тази седмица. :)
Според мен, както редица други детайли при тягата, това е въпрос на избор, а изборът зависи от цели и налични възможности. И в момента наблюдавам хора, при които, ако всяко повторение на тягата им е “като първо”, трудно се получава серия. Но е добър стремеж.
Това е по-трудното според мен, много лесно си губиш техниката така, а и не почиваш.
При мен “touch and go” ми дава винаги 2-3 повт.отгоре на определени кг....Така ,че от доста време насам правя с пауза-товарят ме много повече.
07.03.16
08:15
Да уточня още нещо по въпроса и приключвам, защото мисля, че на този етап няма какво повече да добавя. :D
Аз не търся лесното в тренировките и се надявам това да си е проличало за времето, през което си водя дневника.
Не правя touch and go, за да ми е лесно.
Тренировките ми не са леки или поне на мен не ми е леко и си скъсвам д-то. И ми е кеф.
При тягата: не ме интересува дали ще направя 3 повторения на 120 кила с touch and gо или 1 повторение с оставяне (което при мен не е така, аз и с оставяне мога да направя същия брой повторения, но хайде да не задълбавам и в това).
Интересувам се:
- дори и с touch and go да си спазвам принципите на програмата и да спра на 1 повторение от отказа
- теглото на щангата да расте във времето, не гледам конкретното число
- да не развалям техниката с напредване на повторенията
Пак казвам:
- ако се готвех да състезание по трибой, нещата щяха да са различни и да имам доста повече серии с оставяне
- посочих защо тренирам така и то от не толкова кратко време; наистина бих променила нещо, ако ми кажете, че техниката ми е рискова - това за мен е основателна причина, а не дали така е по-лесно или не
Благодаря още веднъж на включилите се!
:)
Днес е почивен.
Хратата
2 пъстърви на скара
100 г оризовки с шарена сол и олио от гроздови семки
общо 30 мл олио
краставици, броколи
кафе
за вчера добавям 80 г шоколад със стевия и един малък банан
07.03.16
09:23
Важното е да се вдига, пък тъч ен гоу или уош ен гоу ... няма никакво значение. Все пак сме само любители :)
07.03.16
09:50
Важното е не само да се вдига, но да се вдига умно и да не си създаваме зорлем контузии. Нищо, че сме любители. :D
Така че, пак казвам, бих променила стила си на вдигане при тягата, ако има шанс (дори и минимален) да се контузя по този начин (въпреки че за 6 години и отгоре нищо лошо не съм видяла, но знае ли човек). :)
07.03.16
14:44
Ако правиш равен брой повторения с еднаква тежест с пауза и без пауза, винаги избирай паузата, дори и да е само половин секунда.
08.03.16
14:54
Абсолютно всички мнения се имат предвид. Благодаря!!!
Месец 2. Седмица 2
Трен Б1 - крака (квадрицепс)/рамене “моята” зала
Корем: 3 серии на земя със свити крака + 2 загрявящи серии клек и раменни преси
5 кръга от (трисет за крака + трисет рамене)
Крака
клек на гърди: 4х 60 кг*
Екстензии: 8 х 50 45 45 45 40 кг
лег преса: 15 х 110 110 110 100 100 кг добавени
Рамене
преси с дъмбели седеж, 90 градуса облегалка: 4 х 16 16 14 14 14 кг на ръка
встрани от стоеж: 8 х 9 кг на ръка
встрани наклон напред, седеж: 15 х 7 7 6 6 6 кг на ръка
малко прасец - тежко на лег преса и леко със собствено тегло
20 мин пътека, пулс около 135
Определено вече съм в кондиция!!!! :D
*при клека на гърди съм по-плаха с тежестта, защото коремът ми на този етап няма да издържи повече. Ще издържи, но ще е компромис с техниката, така че ще му дам време преди да качвам на 70 кила. За сметка на това бяха доста дълбоки и хубави повторения във всички серии и поизморих крачетата. :)
Храна:
500 г свинско от бут
3 бр шоко мъфини
2 бр айсберг
1 малка глава червено зеле
30 мл мазнина
50 г суров десерт с какаови зърна
кафе с вкус на лешник
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДАМИ! :)
Девети опит от предизвикателството + разни допълнителни експерименти. Задните бедра стават все по-силни:
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.03.16 15:16.
09.03.16
11:22
Днес ще се плува! :)
Храната:
600 г пилешко бон филе
Паничка варени картофи
Няколко парчета печена тиква
1.5 бр айсберг
Разни други зеленчуци ще има
30-40 мл мазнина
Редакция: плуването беше само 30х20 м
10 х 20 м бруст
10 х 20 м редувано кроул и гръб (2х20 кроул, 2х20 гръб)
10 х 20 м бруст
Нещо краката ниииииикакви ги нямаше и просто реших да не се мъча. :D Добавям и 3 мандарини към менюто.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.03.16 17:27.
10.03.16
15:50
Месец 2. Седмица 2
Тренировка А. (В “моята” зала)
Гръб/гърди 5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)
Корем: 2 серии за косите коремни, едно упражнение от водната аеробика + по 2 загряващи серии скрипец и лег.
Гръб:
Вертикален скрипец, широк хват: 4х 65 65 65 62 61 кг
Конвенционална тяга: 8х 76 76 74 74 70 кг
Хоризонтално дърпане, тесен успореден: 15х 42 42 42 40* 40 кг (на 4тия трисет бяха 14 повторения)
Гърди:
Лег: 4х 54 54 54* 52 52 кг (*в третия трисет бяха 3 повторения)
Лицеви: 8х (в първия трисет с +5 кг (лол!!!), , втори и трети трисет - класически, без тежест; последните 2 трисета от колене)
Полулег: 15х 12 12 12 10 10 кг на ръка
Малко бицепс и трицепс (по 2 трисета в суперсерии)
20 мин пътека, пулс 140
Храна
12 бр мъфини от: 9 яйца, 20 г брашно от лимец, 300 г грах, царевица и моркови; сол, чубрица
Паница качамак
Към 40 мл мазнина
1.7 кг бяло зеле на пара
200 г айсберг
Кафе с какао
Отбелязвам нещо за протокола, но ще помоля да не подновяваме дискусията от по-нагоре. :)
Много мислих за тая тяга.. толкова, че пренесох дискусията вкъщи, с Роско. Мнението на Росен винаги наклонява везните при мен и след като и той каза да си правя тягата с пауза, реших наистина да се опитам през по-голямата част от времето да е така. Още не мога да кажа, че на 100% ще го правя, но просто ще се постарая да обърня съотношението на touch-and-go спрямо с пауза.
Та... днес всички серии бяха с кратка пауза. Определено на мен ми е по-лесно - не само че направих същите повторения, при същите условия, но дори увеличих леко тежестта във втория трисет. Хватът ми също е по-здрав.
Още нещо отбелязвам: мислех, че си внушавам, но определено усещам когато не пия есенциални аминокиселини. Последните 10 дни не съм пила, но до ден-два ще се снабдим с нова партида.
Хубав ви ден. (В дъждовно време най-обичам да спя, нооооооо гредаааа! :D)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.03.16 18:54.
10.03.16
16:04
Може ли да споделиш какви есенциални аминокиселини ползваш?
10.03.16
22:13
Днес снимах 4-ти трисет за гръб. Идеята беше да се вижда добре тягата, за да покажа колко време държах долу.
11.03.16
06:44
Точно смятах да попитам при тая пауза на тягата как се действа точно:
Дали се пуска лоста долу (т.е. напълно да си отвориш ръцете и да не го стискаш) или не е нужно?
Трябва ли да се изправиш без лоста или си оставаш наведен докато трае паузата?
И колко точно време (приблизително време, де) трябва да е тая пауза?
Рони, извинявам се, че си задавам въпросите в твоя дневник, но просто тук се заформи дискусията по въпроса, та... (wasntme)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 11.03.16 06:44.
11.03.16
08:13
казано от Златина Цонева на 11.03.16, 06:44:
Точно смятах да попитам при тая пауза на тягата как се действа точно:
Дали се пуска лоста долу (т.е. напълно да си отвориш ръцете и да не го стискаш) или не е нужно?
Трябва ли да се изправиш без лоста или си оставаш наведен докато трае паузата?
И колко точно време (приблизително време, де) трябва да е тая пауза?
Рони, извинявам се, че си задавам въпросите в твоя дневник, но просто тук се заформи дискусията по въпроса, та... (wasntme)
Няма проблем. В крайна сметка задаваш полезни въпроси. :)
Ще си позволя да отговоря и аз, въпреки че едва ли е редно, имайки предвид колко малка част са заемали в тренировките ми повторенията с пауза на земята. :D
Има различни начини за пауза, като всеки зависи от целта на трениращия. Ние говорим за пауза на земята (pausing deadlifts at the bottom), да се остави дори само за секунда щангата, за да се възползваме от мъртвата точка при мъртвата тяга при всяко повторение.
Някои хора правят пауза по време на самото движение (paused deadlifts), но не това се има предвид тук.
Не е нужно да пуснеш лоста и да отвориш ръцете. Необходимо е да го оставиш за кратко, за да има мъртва точка при всяко следващо повторение. На предната страница (май там остана) бях сложила видео със сумо тяга, в което не правя никаква пауза - щангата чуква пода и веднага правя следващото повторение (touch and go) - т.е. не използвам пълноценно идеята на мъртвата тяга, а по-скоро bounce-вам, ако мога така да се изразя (bouncing deadlifts).
Не е нужно да се изправяш без лоста. Можеш да останеш долу, да изчакаш секунда и да тръгваш пак. Jordan Syatt обаче съветва, ако човек се готви за състезание, да се изправя между всяко повторение (reset). Ето тук има малко по темата. Аз не целя това и не ми се иска да накъсвам толкова серията си, ето защо си оставам долу.
За времето на паузата - според мен и това зависи от целите, от самата серия, използваната тежест и т.н. Виж по-нагоре какво казва Сашо:
казано от James Hinks на 07.03.16, 14:44:
Ако правиш равен брой повторения с еднаква тежест с пауза и без пауза, винаги избирай паузата, дори и да е само половин секунда.
Поради това, че не искам накъсване на серията, а точно обратното - да е по-плътна, се старая да имам много кратка пауза. Тя обаче може да варира - 2, 3, 4, 5 секунди.
Надявам се отговорите ми да са били коректни. Ако не - нека някой да ме поправи. :)
11.03.16
11:34
Няма да плувам днес - не се чувствам възстановена, кихам (алергично, вчера бях доста часове по басейните и явно се е отразило) и ще играя на сигурно, за да мога да съм в кондиция за тежестите утре. :)
Храната:
500 г мляно домашно телешко на кюфтета, печени във фурна (морска сол, много кимион, чубрица, джинджифил и малко къри)
100 г оризовки и 5 бр екструдирана царевица
Смути от банан, какао и вода
Китайско зеле (ще има и други зеленчуци)
40-50 мл мазнина
По-късно ще пътувам за Ботевград. Там ще пия кафе с домашен мед. :))))
Определено няма да ме вземат в категория “Бикини фитнес”. #пОскамсАлза
12.03.16
11:01
Месец 2. Седмица 2
Тренировка Б2 (крака, акцент задна верига / рамене) - в залата в Ботевград
5 кръга от (трисет за крака + трисет за рамене)
Крака:
клек на гръб: 4 х 90 80 80 80 80 кг
румънска тяга с щанга: 8 х 60 кг (в последния трисет бяха 6 повторения, останалите - 8)
бедрено сгъване от лицев лег с различно темпо в негативна фаза: 15 х 20 кг
Рамене:
раменни преси с дъмбели, стоеж: 4 х 17.5 15 15 15 15 кг на ръка (в първия трисет бяха 3 повторения)
разтваряне встрани от стоеж: 8 х 9 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред и седеж: 15 х 7 7 7 6 6 кг
малко прасец (3 смесени серии от повдигане от стоеж с тежест + калф машина от седеж)
малко корем от вис
20 мин пътека, наклон, пулс 135-140
Храна
500 г свинско
1 парче тиквен пай
3 бр айсберг
домашна туршия (200-300 г)
кафе и цикория с домашен мед
Хубава събота! Аз на 3-ти и 4-ти работих, така че сега почивам! :)
12.03.16
11:07
Опитай, ако искаш да вкараш и 1-2 серии прасец без тежест по 50-100 повторения . Много хубаво се натоварва. Виждам, че си го изнесла извън трисетовете.
12.03.16
11:16
Да, извън трисетовете е с този сплит. :)
При мен стоят малко различно нещата заради спецификата на работата ми.
Понякога правя самостоятелни серии (тогава са едностранни повдигания, със собствено тегло + едностранно с тежест на лег преса например), друг път смесени (като днес) или пък трисети (ако имам повече време). Моите прасци реагират по-добре на тежки серии и по-малко повторения.
Покрай водната аеробика имам доста голям процент движения, в които прасците са основно действащо “лице”. Във фитнеса предпочитам да ударя тежко. :)))
Благодаря за включването!
13.03.16
09:59
Днес е почивен. :)
Храна
400 г патешки гърди
50 г оризови спагети
20-тина г златни стафиди
малко парче домашна пица с блат от царевично брашно
айсберг, зеле
шарлан
кафе с домашен мед
План за идната седмица (месец 2, седмица 3)
понеделник - трен А (гръб/гърди) “моята зала”
вторник - плуване
сряда - трен Б1 (крака - квадрицепс/рамене) “моята зала”
четвъртък - евентуално плуване
петък - трен А (гръб/гърди) “моята зала”
събота - почивен
неделя - трен Б2 (крака - задна верига/рамене) в залата в квартала
Хранителната полиция:
малко офф: Снощи, докато си ядях третия бонбон Линдор в главата ми изкочи тази снимка :D Но беше твърде късно.... |-)
13.03.16
10:48
Значи усилията ми дават резултат! :D
Снощи си го изяла, но другия път няма да барнеш. :D :D :D Защото ще те преследвам и в съня (((((((((((((((((((((:
14.03.16
15:02
Месец 2. Седмица 3
Корем: 3 серии машина с тежест + по 2 загряващи серии скрипец и лег.
Гръб:
Конвенционална тяга: 8х 80 76 76 74 70 кг
Хоризонтално дърпане, тесен успореден: 15х 42 42 42 40 40 кг
Гърди:
Лег с дъмбели: 4х 24 24 24 22 22 кг на ръка
Лицеви: 8х (в първия трисет с +5 кг, втори и трети трисет - класически, без тежест; последните 2 трисета от колене)
Полулег: 15х 14* 12 12 10 10 кг на ръка (* в първи трисет бяха 12 повт.)
#Мамоооууу
F*ck :D
Малко бицепс и трицепс
20 мин пътека, пулс 135
Храна
6 яйца, 3 червени чушки, сол, сушена самардала—> мъфини
200 г риба тон
3 бр шоко мъфини от просо и кокосова паста, какао, шоко протеин
4 домата
Кит. зеле
30 мл мазнина
:D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.03.16 15:02.
15.03.16
14:48
Плуване
40 х 20 м за 30 мин:
20 х 20 м бруст +гръб (100 м бруст, 100 м гръб...)
10 х 20 м упражнения за делфин
10 х 20 м кроул с плавници
Храна
500 г свинско бон филе
300 г сладки картофи
2 глави бяло зеле (готвено)
30 мл мазнина
50 г суров десерт с какаови зърна
Кафе с вкус на лешник
10-ти опит от предизвикателството + разни мои вариации с бавна негативна:
:)) Туй то за днес!
16.03.16
15:11
Месец 2. Седмица 3
Трен Б1 - крака (квадрицепс)/рамене “моята” зала
Корем: 3 серии колелце от колене, по 15 повт+ 2 загрявящи серии клек и рамени преси
5 кръга от (трисет за крака + трисет рамене)
Крака
клек на гърди: 4х 64 60 60 60 60 кг
Екстензии: 8 х 50 45 45 45 45 кг
лег преса: 15 х 115 115 115 110 110 кг добавени
Рамене
преси с дъмбели седеж, 90 градуса облегалка: 4 х 16 16 14 14 14 кг на ръка
встрани от стоеж: 8 х 9 кг на ръка
встрани наклон напред, седеж: 15 х 7 7 6 6 6 кг на ръка
20 мин пътека, пулс около 145
Храна
500 г пилешко бон филе
150 г оризовки
35 мл шарлан
2 бр айсберг
Домати
Безкофеиново кафе
(muscle)
16.03.16
17:36
Успях да снимам клека във втория трисет.
Досега не се бях виждала отстрани как клякам на гърди. Има някои неща, които искам да усъвършенствам, но мисля, че това ще става и успоредно със засилването най-вече на коремната мускулатура, защото тя ми е слабо звено в случая.
Като цяло съм доволна и се радвам, че с този сплит успявам да вмъквам преден и заден клек, конвенционална и сумо тяга. :D
Това е в “моята” зала, където си нямаме стойки за клек и се налага да сме по-креативни. За щастие стойките за тежестите ми пасват на височина. :))))
17.03.16
15:20
Плуване
50 х 20 м бруст, 35 мин
разтягане, сауна
Храна
400 г котлети от сьомга
паничка оризови спагети
салата от глава бяло зеле + 5 моркова + копър + оризово олио
общо 30 мл олио
кафе
Добре ми се отрази тази сауна. :) Хубав ви ден!
17.03.16
19:19
Ходих да видя Здравко Стоичков и Залата по вдигане на тежести към Славия.
Първият треньор в силово отношение...
Първата зала за сериозни тренировки...
Някои неща остават вечно в сърцето! :) (nlove5)
18.03.16
14:58
Месец 2. Седмица 3
Корем: 3 серии повдигане от вис+ по 2 загряващи серии скрипец и лег.
Гръб:
Конвенционална тяга: 8х 80 80 76 76 74 кг
Хоризонтално дърпане, тесен успореден: 15х 42 42 42 40 40 кг
Гърди:
Лег с дъмбели: 4х 24 24 24 22 22 кг на ръка
Лицеви: 8х +5 кг / +5 кг - 6 повт / без тежест класически / от колене / от колене
Полулег: 15х 14 12 12 12* 12* кг на ръка (*последните 2 трисета с по 12 повт)
20 мин пътека, 145 пулс
Храна
2 пъстърви
100 г екструдирана царевица
1 кг тиквички на фурна
30 мл шарлан
Ще има още зеленчуци
Тези тренировки (сплита и протокола по ТСЛ) ме кефят много. Тегави са, няма две мнения, но аз такива харесвам. :) Силата расте, а и се чувствам добре.
Тягата беше с пауза във всички серии (макс по 1 секунда).
Днес без ръце, защото им беше достатъчно. :)))))))))
77 кг с дрехи (маратонки, клин, потник) и след 2 хранения.
19.03.16
09:33
Почивен ден :)
Храна
500 г свинско
3 бр шоко мъфини с какао, ром, кокосова паста
2 бр айсберг (вероятно ще добавя и домати)
30 мл мазнина
какао
Днес трябваше да си направя едни снимки и използвах случая да си щракна покрай тях и любимите пози. :)
талия - 74 см
ханш - 101.5 см
бедро - 65 см
бицепс отпуснат - 33 см
19.03.16
17:39
Добавям 80 г шоколад със стевия, който трябваше да изям утре, но защо пък събота да не стане неделя?! :)))
Също така нахално се присъединих към Баци и Десо, тяхната разходка и приятна компания.
С Иглика направихме шопинг за клинове. Отидохме заради нея, а и аз намазах, защото това цветно съвършенство ми помаха от закачалката. За късмет имаше XL.
Десо... Ами Десо си е красив и як. И не намаза с нищо.
Баци, днешният ти джънк няма да бъде отразен от хранителната полиция в знак на благодарност, че ме заведе там! :)
20.03.16
11:08
Месец 2. Седмица 3
Тренировка Б2 (крака - задна верига/рамене) - в залата в квартала
5 кръга от (трисет за крака + трисет за рамене)
крака:
45-градусова лег преса: 4 х 210 кг добавена тежест с различно темпо в негативна фаза
румънска тяга с щанга: 8 х 70 70 70 70 70* кг “(*в последния трисет 6 повторения; бавна негативна навсякъде)
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 29 кг отново с различно темпо в негативна фаза
рамене:
преси с дъмбели, 90-градусова облегалка: 4 х 16 16 16 16 14 кг на ръка
разтваряния встрани от стоеж: 8 х 9 кг на ръка
разтваряния встрани от седеж и наклон напред: 15 х 7 7 7 7 7* кг на ръка (*в последния трисет бяха 12 повторения)
20 мин пътека, пулс 160
Храна
500 г пилешко бон филе, печено във фурна с морска сол и червен пипер
300 г задушени картофи + розмарин
1 бр шоко мъфини от вчерашните
1 кг тиквички с розмарин
1 глава бяло зеле (на пара)
100 г рукола
300 г чери домати
30 мл шарлан
“Закъснях” за залата - отидох 15 мин след отварянето и стойката за клек вече беше заета. Нямах време да чакам, а нямам желание да се редувам с някой точно на клек и затова се запътих към лег пресата. Не беше зле, но е друго да си клякаш, а и се бях настроила за 2 серии с 90 кг на гръб. Както и да е. Ще се постарая да съм точна и да влизам първа във фитнеса (събота и неделя се пълни бързо тази зала).
Залата ме кефи много, но голяма част от трениращите нямат никаква съобразителност и възпитание. Не си мълча на никой. Учтива съм, но категорична. Не можеш да ме виждаш, че ставам от лег пресата и веднага да почнеш да я разтоварваш. Попитай, не хапя.
Оправих се де, набързо ми бяха върнати тежестите. За лег пресата нямам против да се редувам с някой, но никой не пита.... Ще се научат. :)
Като изключим тези две неща, тренировката мина супер.
Честита пролет. :))))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.03.16 11:08.
21.03.16
08:40
Планът за тази седмица
понеделник (днес) - плуване
вторник - тренировка А (гръб/гърди), “моята” зала
сряда - плуване
четвъртък - тренировка Б1 (крака - квадрицепс/рамене), “моята” зала
петък - почивка
събота - тренировка А - най-вероятно в залата в Ботевград
неделя - почивка
Настоящ списък на добавките
креатин монохидрат - 5 г
BCAA - около 10 г
аргинин - 3 г
витамин Ц - 1 г
пробиотик - препоръчаната доза от производител
Акти Кризин (5,7-дихидроксифлавон, извиличан от цветовете на Passiflora coerula и Passiflora incarnata) - 2 капсули дневно
Кукумин C3 /куркумин, деметоксикуркумин (DMC) и бисдеметоксикуркумин (BDMC)/ - 6 капсули дневно
пия по специална схема био идентичен прогестерон
Днес
Храна:
12 бр мъфини от 8 яйца (7 от които домашни), 3 моркова, сол, червен пипер, къри, чесън на прах
100 г оризовки
40 мл олио гроздови семки
китайско зеле
какао
После ще плувам :)