29.03.16
17:05
Събота и Неделя тренирам класическа борба на 28г съм 97кг 180, като цяло не си падам много по Фитнес упражнения, но съм решил да се постегна малко и да развия малко силата, тази програма е на един колега той тренира по нея и изглежда много добре, което ме навежда на мисълта да е почна и аз, вие какво мислите за програмата.
Благодаря за отговорите.
Понеделник
- Френско разгъване от лег с щанга + суперсерия тесен хват 4 серии 8/8повторения
- Бицепсово сгъване с лост от стоеж 4 серии 12 повторения
- Мъртва тяга 4х6
Сряда
- Прасец за разгрявка на краката не като упражнение с цел 2-3 серии до отказ
- Пълен клек със щанга зад врат 5х8
- Пълен клек със 10-15кг диск в ръце 5 серии до отказ
Петък
Повдигане на щанга от лег 3х6
Повдигане на щанга от полулег 3х6
Вертолет 4х Отказ
Обръщане с щанга 4х Отказ
Темата беше редактирана от And Win на 29.03.16 17:19.
29.03.16
17:21
Малко е постничка и протоколите не са много подходящи за сила, но ако нямаш особен опит в силовите тренировки и в същото време натоварването в тренировките по борба ти е голямо - ще ти свърши работа за начало.
Аз забравих да добавя 3 неща
Понеделник след тренировката (спринтове)
Сряда след тренировката (кардио за издръжливост)
Петък след тренировката (изкачване на стълби)
30.03.16
15:59
Тези неща нямат принос в силата, добре е, че ги правиш принципно.
Тягата след сгъването за бицепс, това по повод наближаване на лятото ли е .
казано от Станимир на 30.03.16, 16:23:
Тягата след сгъването за бицепс, това по повод наближаване на лятото ли е .
След като направя тези 2 упражнения за ръце, се чувствам доста комфортно за 6 повторения тежка тяга.
31.03.16
12:42
Щом повторенията са 6, то тягата не е тежка ;) Виж, ако са 3 и са пределни е съвсем друго нещо.
Предполагам че е така, за мен живота не е тренировка за хубаво тяло а истински спорт, защото ми става жал като гледам тук в този форум колко хора има който спазват режими и вдигат тежести по цял ден което е глупаво, защото познавам колеги който се занимават със фитнес и по цял ден отделят внимание на това как изглеждат, а като спрат да тренират за 2 месеца, мускулите се стопяват и файдата на края никаква, затова съм на мнение че е по добре да тренираш спорт който ще ти остави в съзнанието трайни умения, дали за защита, дали за оцеляване и др.
05.04.16
16:27
Ти ма преби! Тренираш борба в събота и неделя, това да не е мач на улицата, та в събота и неделя само? Я по-мъжката с мъжкия спорт, за две тренировки в седмицата нищо няма да научиш и да можеш.
казано от Петко Страшника на 05.04.16, 16:27:
Ти ма преби! Тренираш борба в събота и неделя, това да не е мач на улицата, та в събота и неделя само? Я по-мъжката с мъжкия спорт, за две тренировки в седмицата нищо няма да научиш и да можеш.
Аз тренирам от 16 години, тренирам 2 пъти в седмицата защото събота и неделя съм почивка и мога да направя пълноценна тренировка, щангите през седмицата са като памук спрямо борбата.