Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

07.04.16
10:29

казано от Маргарита Манева на 06.04.16, 18:15:

ПП: Разбира се, ти няма какво да направиш по тизи въпрос, просто споделих леко възмущение.

Тъкмо се чудих аз как бих могла да й променя дефиницията. :D Mетни й едно око, може да не е толкова зле - аз от йога разбирам толкова, колкото да избягам от “учителя”, ако е съвсем-съвсем зле и да не се пребия съвсем-съвсем брутално. :)

казано от Златина Цонева на 06.04.16, 22:31:

Говори ми, говори! :D
И аз видях зор днеска в МОЛа, докато си намеря нещо, дето да ми пасне на моментната лудост. :D А заведенията са не едно и две. (headbang) Най-ми е зор като от мързел не се организирам и не си сготвя нещичко, а после ми се прияде солено... Пф...

И аз имам проблеми с организацията, а тия вегански манджи отнемат маса време - докато нарежеш, пък да обработиш, да сготвиш, да изчистиш мизерията след себе си... Ама пък най-вкусно става. :) Най-лесното пък ми е да си нарежа набързо един домат, вадя филия хляб, мятам някъв труп в тигана и то само си става. :D Ама най-лесното пък често не е най-оптималното.

06/04/2016 (26)

Храна:
Бая тахан с бая мед и с какаови зърна
Фасулена манджа със сухари
3 веган шоколадови бонбона
Остатъка от доматената супа, смесена и стоплена с остатъка от сместа за кюфтетата (домързя ме да ги довърша миналата вечер, щото исках да си лягам, разстлах в една тава и пак си стана)

Движение:
Домакинстване, 140 хип тръста и 600кв офиси.

07/04/2016 (27)

Храна:
Я впиша, я не впиша по-късно, но планирам ядки, зелени салати, хОмОс и оризовки; ако има нещо друго, ще доложа

Движение:
Прекрасен старт на деня - не съм била по-очарована скоро (sun)
Станах в 6:15, ударих едно кафе и се отправих към площадката на Бунарджика, заедно с на К. сестричето. (сестричето е 30-годишна пастърма, всъщност :D)
До там ми е малко над 1.5км ходене, като в последната част си има бая наклони, което се отрази чудесно на втресените ми след 140-те клека бедра.
Озвучихме положението с една колонка :D и загряхме ей тъй:
1. Стави - врът-врът
2. 3 кръга:
- 10 къси клека
- 10 джака
- 10 къси лицеви
3. Малко динамични разтягания
После късичка тренировка в 2 кръга, all in:
10х плие с повдигане на крак встрани
10х коремни сгъвания - лакът към срещуположно коляно (на всяка страна)
20х редуващи отпади
10х повдигане на таза от страничен планк (на всяка страна)
20х speed skaters, ама аз го правя различно - като усукани напади с подскок между повторенията
После:
4 минути табата с въже
Накрая:
Доста продължително, качествено и много приятно разтягане на слънчице (sun)

Вечерта:
150 клека и 150 хип тръста

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.04.16 10:48.

07.04.16
13:57

Тодорова, много  ме радваш :D Все с една дебилна усмивка ти чета дневника хах
Па добре сте потренирали! Сестрата има ли някакъв спортен опит или си се явявала гуру в случая?

07.04.16
14:27

Погледнах йогата на Зузана. Това не е йога. И този факт в най- малкия проблем с тези видеа. Това съвсем не е безопасна практика. Физическуте уоражнения в йога имат за цел да укрепят, пренаредят и изправят тялото. Ако аз вместо ежедневната си практила изпълнявах това, до максимум месец биха започнали болежките.
И за да нр посочвам проблем без решение - щом ти се прави “здрав стречинг”, погледни видеата на Шива Рей. Тя поне е учила при хора, които разбират и макар да показва свои измишльотини и да не дава много инструкции за работата на тялото в позите, поне ги показва безопасно.
Повече няма да досаждам по темата. :)

Т. Тодорова

07.04.16
14:34

казано от Sanya на 07.04.16, 13:57:

Тодорова, много  ме радваш :D Все с една дебилна усмивка ти чета дневника хах
Па добре сте потренирали! Сестрата има ли някакъв спортен опит или си се явявала гуру в случая?

O, Саня :P
Да ти се връща - твоят дневник ми е от любимите и винаги много ме весели. (sun) Дай пет точки! (wave)

Има минимален опит сестрата, та навигирам засега. Чакам да си поднови дневника в най-скоро време и да започне да трупа отново - много свежа девойка (sun)

казано от Маргарита Манева на 07.04.16, 14:27:

И за да не посочвам проблем без решение - щом ти се прави “здрав стречинг”, погледни видеата на Шива Рей.
Повече няма да досаждам по темата. :)

Имам я Шивата насвалена и преди я правих относително редовно - забравила съм я, честно казано, защото на този компютър рядко пипам каквото и да било, а за йога напоследък само желание изявявам.
Благодаря за обратната връзка - не го приемам с досада, защото не разбирам и препоръките за безопасност са добре дошли. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.04.16 14:36.

Т. Тодорова

08.04.16
12:20

Счупих поста с бира и цигари снощи. Ама не се включих в яденето на сладолед поне. :) Имах и хубав, и не чак толкова хубав повод - алкохолът в малки количества ми успокоява нервите и сърцебиенето, а за пореден път се убедих, че т’ва впрягане вреди само и единствено на мен, и е абсолютно безрезултатно. И всеки опит да се държиш като човек, бива овенчан с патологичната нужда на отсрещната страна да бъде жертва. Още ме държи и дори одеве, докато пазарувах, споделях с подробности на ЕД по телефона, само от мисълта за преживяването се сдобих с много неприятна паническа атака (поредната, плод на въпросните отношения) - обикалях като робот известно време, щото загубих представа що точно се намирам там. Час по-късно още имам затруднения с дишането. (dull)
Ама няма отърване от такива човеци, ще трябва да се напъна да постигна мир с присъствието им и да поработя над собствените си възприятия.
———————————————————————————————————————————————————————————————————
Вечерта иначе беше чудесна, де. :) Бяхме с колежките ми (inlove) (вече бивши) на едно събитие, спретнато от единия от доброволците в организацията, за която работех - момчето е немец, много свеж тип, много социален. Въпросното събитие беше урок по shuffle dance в Sound Trap. :D Повечето от нас изглежаха нелепо (с мен начело, естествено), ама голямо важно - беше много весело и дружелюбно, и се пръснахме от смях с кокошките. (sun)

После ходихме да вечеряме (хумус с арабска питка, след т’ва пържени картофи, хах), дъъъъълги разходки и приятни разговори. (inlove) Излязох в 18:00 и се прибрах в 00:00. Спах като стадо порове, естествено.

Центърът на Пловдив е прекрасен през нощта, а аз съм влюбена в градината. (inlove) Оформили са се местенца около Джумаята и Капана, на които се събират млади хора и си правят разни неща тихо и кротко - я творят нещо, я играят на нещо, я попушват позволени и непозволени цигари (nhappy2), като последното е далеч от похвално, но пък никому не пречат и след тях всичко остава почистено. Хах.
————————————————————————————————————————————————————————————————————
(nmuchfun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.04.16 12:23.

Т. Тодорова

08.04.16
20:45

08/04/2016 (28)

Иху :)

Храна:
Предцикълна: две арабски питки с много хумус и много маруля; бая фъстъчено масло, мед и накрая - ягоди; малко черен ориз с гъби, лук и чушки. Драйфа ми се.

Движение:
Две големи разходки с гнидите

Състояние:
Мега болки в долната част на тумбито, а с наближаването на мц кожата ми става по-лоша от тази на всеки средностатистически гъз. :D
Снощната драма още я усещам и пулс от 80 удара в минута го чувствам като 160 удара с таран от вътрешната страна на гръдния кош., но надявам се, че след утре вече всичко ще приключи веднъж завинаги, защото смятам да бъда болезнено пряма. Добронамерена, но изключително откровена. Ама и аз съм една вафла... “Куку-руку” :D (ай ся да видим кой е достатъчно вехт, за да ги помни :D)

Купих си постелка за йога. Е, не е онази жълтата - тя дойде и се оказа ужасна, та им я върнах. Хората бяха супер мили и веднага си я взеха за тяхна сметка, извиниха се сто хиляди пъти, че не разбирали от йога, благодариха за обратната връзка и казаха, че няма да я продават повече. :D
Днес взех тази на снимката по-долу - красива е, удобна е, личи, че материалът е хубав и дори не мирише :D

Т. Тодорова

09.04.16
14:33

Добавям една безалкохолна бира към вчерашния отчет.

09/04/2016 (29)

Днес съм в много добро настроение, доволна от разрешените (хоупфули) драми и от живота. Мисля цял ден да се въргалям (и вече се), по-надолу ще стане ясно що.

Храната ... ко да ви кажа? :D Фъстъчено масло, мед, кафе с мед, мед с мед, хумус с арабски хляб и чудовищно количество марулена салата.

Движение:
160клека + 160 хип тръста - максимално бързо и с огромно нежелание, щото ме наболява корем и крайниците ми са изключително немощни.
Ама избутах го, де. #айсиктир

Естествено, разходка с животните:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.04.16 14:36.

Т. Тодорова

11.04.16
09:39

10/04/2016 (30)

Цикълна храна:
Ориз с гъби + патладжани с доматен сос
1 мекица (нашите се побъркаха с тия мекици)
арабски хляб с хумус и зеленчук
веган шоколад - 60гр

Движение:
80 ходещи напади (20, 16, 16, 10, 10, 8)
600кв офиси (аман от тях вече)
————————————————————————————————————————————————————————-
Тоя пост ма кара да са чувствам много добре. :D За първи път евър не се подувам като балон покрай цикъл, не усещам почти никакъв пиемес (само съм малко по-чувствителна от обикновено), фул съм с енергия и се чувствам отлично.
Е, лакома съм и проточвам въже по някои храни от време на време (nbbq), ама к’во да направим. Не знам как ще ми се отрази в дългосрочен план веганството, честно казано, не искам и да пробвам, но като свърши постът, ще хапвам от всичко в модерация. Или ще си измисля някаква схема с животински - без животински. Ще видим.
Тоя преател от снимките по-долу вчера го преследвах 20 минути. Видях го от прозореца на един от офисите, че нещо трудно върви - като да му е топло и да е много жаден и го погнах с една кутия с вода. :D Наплашен, гледа ме и върви супер устремено напред, ама аз упорита - и аз вървя. Крънках го, крънках го, накрая се ядосах и седнах с водата под едно дърво (не му я оставих, пробвах, ама не искаше да провери какво има там, дори като ме нямаше вече), заплациках я (страшна дума, хех), за да чуе ко има там и се домъкна лека-полека. Много сладък куч - едно сапунче и едно гребенче, и ще е в топ форма. (inlove) Препращам го на организациите, току-виж има късмет.
И Борката, разбира се (озвучила съм го, щото се чуваше Лара как си ближе задника :D

Ако не сте разбрали, много обичам кучета :D :D :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.04.16 09:49.

11.04.16
10:46

Какво е веган шоколад?
Нещо не намерих обяснения в нета...без масло ли?или не ли)))

Т. Тодорова

11.04.16
10:57

Нещо ти е припаднал гугълът :P

Без масло, без млека на прах - какао, кокосово масло и още някви неща. Не питах за рецептата, ама идеята е дъ сейм - без животни и продукти от тях :)

11.04.16
11:36

казано от Т. Тодорова на 11.04.16, 10:57:

Нещо ти е припаднал гугълът :P

Не...ама излизат някакви тъпни ...като Зоя,Стефи,Бон апети...Как да го четеш това???

11.04.16
13:55

Веганството много помага за ПМС.  Изпробвано.  Но не чак толкова бързо.  Някъде след поне един месец. (F)

Т. Тодорова

11.04.16
14:05

Е, аз от преди това бях редуцирала. :)
Няма на какво друго да отдам тая положителна промяна, нищо друго не правя по-различно. А както знаем, тоя период винаги е бил повече от адски за мен - със зверски болки, луди настроения, отпадналост и неудържим глад за всичко, което може да се сдъвче с човешки зъби :D

11.04.16
14:11

Това е и за мен основната причина, поради която го практикувам—еманципирах се напълно от месечната опаковка ибупрофен. Според повечето лекари трябва да се тъпча с него и да ям “нормално”.

11.04.16
14:27

Приемането на обезболяващи за ПМС (още повече ибупрофен!) е меко казано, несериозна лекарска препоръка.
Моето мнение е, че веганството е временно решение на проблема, тъй като първо изчезват симптомите на ПМС, а след това изчезва и МЦ. ;)
При всеки е различно в зависимост от много фактори, но е въпрос на време да се изчерпят ресурсите за производство на полови хормони, а.к.а. холестерол.
За известен период от време е ок (отново в зависимост от много фактори), но в дългосрочен план, това е доста неподходящ начин на хранене.

Т. Тодорова

11.04.16
14:32

Точно поради такива причини казах, че не мисля да пробвам как ще е в дългосрочен план. Но мисля, че ще ми е ок, ако ги хапвам ограничено, а не постоянно, с всяко хранене, особено ако са взети от магазина.

А за обезболяващите - в последните месеци пия по един ибупром-спринт-макс-нещо-си - точно преди да започна да повръщам от болки. Ако има препоръки за други средства - ще се радва да ги чуя и изпробвам.

11.04.16
14:49

казано от Т. Тодорова на 11.04.16, 14:32:

Ако има препоръки за други средства - ще се радва да ги чуя и изпробвам.

На първо място - болките от МЦ би трябвало до се изтърпят. Ако са такива, които не можеш да изтърпиш, вариантите са два:
1. Имаш прекалено никък праг на болка, който допълнително се снижава от пиенето на обезболяващи.
2. Хормоните ти не са ок.
Моето лично мнение е, че има далеч по-болезнени неща от МЦ, така че всяка жена трябва да има сили да се справи поне с това без помощта на лекарства. Това е болка, която природата ти е дала,значи трябва да е преодолима.

Т. Тодорова

11.04.16
15:02

Ми не ми е много нисък прагът. Корава съм като цяло, мога да го изтърпя, но ако съм си вкъщи. Да работя ефективно в този конкретен ден или да имам бистра мисъл - абсурд, не ми се е случвало.

А че хормоните ми куцат, това е със сигурност, обаче аз имам навик да отлагам, докато проблемът не се оправи сам. Хитро. ;)

Мерси. :)

11.04.16
15:19

Именно. Ако се падне уикенд да лежиш вкъщи, иначе си трябват по 2-3 дена отпуска само заради това, ако ще се търпи.  Ако искаш и да правиш нещо—се налага пенкилер. :(

11.04.16
15:28

Това да искаш да си толкова пълноценна по време на цикъл, колкото в други дни означава да пренебрегваш нуждите на тялото си. Като се правим че цикъла ни бе съществува не си правим услуга.

11.04.16
16:25

казано от Маргарита Манева на 11.04.16, 14:49:

1. Имаш прекалено никък праг на болка, който допълнително се снижава от пиенето на обезболяващи.

А какво се прави в този случай? На мен ми се е случвало да рева от болка.. да съм се надрусала с хапчета и пак да не ми помага нищо. Хормоните са ми ок.. демек не е от това

Т. Тодорова

11.04.16
18:26

Ами, редовното движение облекчава, но не винаги. По мои наблюдения, а и от казаното от Маргото, мога заключа, че просто търпиш. Поревеш, поревеш, па мине :)

Т. Тодорова

11.04.16
21:30

11/04/2016 (31)

Храна: веганско меню (nfun)
мекици, сладко от шипки, бобена салата, тахан с мед, салата от доматки и лук, филии с хумус

Движение:
Кученца, чистене, пазаруване, 170 клека, 170 хип тръста (почва да става сериозна работата, а мен м мързи да дишам)
————————————————————————————————————————————————————-
Миша мутричка без грим, но боядисана с много хубава боя - Golden Chocolate, L’Oreal Casting. За пръв път ми стига една опаковка. (whew)
Не се вижда добре на тия тъмни снимки, но на дневна светлина ще е много топъл, мек и приятен цвят. (inlove)

Също така, получих факс тая сутрин и отрязах повече от 30 санта от косата си. Отпред дълго, отзад модерно. :D
Исках да режа още, но решихме, че с тая ми височина, ако заголя врат, ще приличам на жираф :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.04.16 21:52.

12.04.16
08:09

казано от Т. Тодорова на 11.04.16, 21:30:

Миша мутричка без грим, но боядисана с много хубава боя - Golden Chocolate, L’Oreal Casting. D

Защо е хубава? По-малко канцерогени ли съдържа?

Т. Тодорова

12.04.16
08:26

Разбирам какво казваш и е ясно, че е толкова хубава, колкото може да бъде тубичка химия. Но за разлика от други, които съм използвала, покрива чудесно, няма амоняк, от който да се задушавам, след боядисване с нея косата не изгаря до смърт, скалпът не ме сърби и шоколадовата гама цветове изглежда доста красиво. :)

12.04.16
09:18

Тогава можеш да започнеш да отмяташ факторите за хормоните, които горе спомена че не са съвсем ок.

12.04.16
11:55

Преди да напиша каквото и да е и най-вече за да се избегне опасността от конфликти, бих искала да кажа, че изключително много уважавам Маргарита, познанията й и усилията, които полага, за да се информира и развива в сферата, която си е избрала. Въпреки всичко това обаче, за страничния наблюдател, който не я познава лично и не може да прецени на базата на интонация и обикновения й подход в общуването, доста често коментарите й изглеждат недовършени.

Когато човек отхвърля/отрича/не е съгласен с нещо,  е хубаво да се предложи алтернатива или поне някаква градивна аргументация, а не просто троснат отговор от рода на “ами като не можеш да търпиш нещо, което природата е създала така че да можеш, пий си отровните хапчета”, “като не слушаш сигналите на тялото си, не си правиш услуга” или “тази боя не е ок и от нея страда цялата ти хормонална система, но .. нищо”. Тук четат тоооолкова много и различни хора - всеки е с различен организъм, различни възприятия и е изложен на различни фактори. Да, чудесно е, когато имаш достатъчно свободно време да си седиш вкъщи и да си търпиш болежките, но когато си плакал насън от болка, а на сутринта трябва да станеш в 6 и цял ден да си на крак на работа, тогава това съвсем не е “оферта”. Затова и всеки си търси платформа, на която е възможно да намери информация и вариант, който евентуално би бил приложим и за него. Не можеш ли поне веднъж просто да споделиш своя личен опит и как изживяваш ти нещата без да има там някакъв скрит укор към останалите, че не правят нещо правилно, само защото не е по “твоя” начин. Отговор, формулиран като “Точка, а не е ли възможно просто да имаш по-нисък праг на чувствителност?”, звучи много по-различно от “Болките са там, за да се търпят” или “Има много по-сериозни неща от това на тоя свят”.  Надали има човек, който да не е опитал да издържи на това и онова, но след като все още го тормози и споделя проблема си, това най-вероятно означава, че има нужда от опции.

Защо някак си все се оказва невъзможно за определени хора съвсем добронамерено да споделят нещо конструктивно и с шанс да е полезно на околните, дори и да не е конректен отговор, а просто личен опит? Ако всички подхождат с нагласата “Не си прав и аз знам защо, но няма да ти кажа”, то тогава не разбирам какъв е смисълът от форуми за взаимопомощ като този.

Ясно е, че която и да е боя не е оптималният избор, но когато човек иска или има нужда от такава, с какво точно е полезен коментарът ти “ето защо е възможно тогава да имаш хормонални проблеми”? Предложи марка, фирма, растение, суперхрана, мантра или поза, които биха били по-удачни в случая. Това е обмяна на информация, а не състезание кой знае повече от другия, но тайничко.

Иначе, както казах, всички са наясно, че ти за себе си имаш своята аргументация и познание. Ще е прекрасно обаче, ако от време на време предлагаш и нещо, в което някой от четящите би могъл да разпознае себе си и своя проблем.

Точка, ако прецениш, че написаното не е на място или би могло да създаде излишен хаос в дневника ти, помоли да го изтрият.

Мнението беше редактирано от E D на 12.04.16 15:37.

12.04.16
16:48

И аз съм на същото мнение! Много от коментарите на Маргарита са точно такива “аз мога.. аз знам.....” и до там! Ми браво.. ама с нищо не помага това. Или тя не разбира какъв е точно проблема.. или явно повечето във форума сме егати малоумните и не можем да схванем нейните коментари и да прочетем скритите думички. Кой крив.. кой прав - не знам..

Т. Тодорова

12.04.16
17:54

Неведнъж съм търсила помощ и съвет от Маргарита - никога не ми е отказала и винаги е била много отзивчива. Но подкрепям коментара на ED, защото комуникацията във форума протича малко по-различно от личната такава - може би по инерция, може би от някакви съображения, не мога да знам.

@Sis’, разбирам подкрепата, която оказваш на коментара на Елена, но имай предвид, че в момента, в който излезеш от рамките на добронамерения изказ и използваш израз като “егати малоумниците”, независимо от смисъла, в който го използваш, нещата могат да поемат в съвсем различна посока.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.04.16 17:56.

12.04.16
17:57

Е Д, явно не си чела темите, по които съм се включвала, или, както доста други, четеш избирателно. :)
Никога не е имало случай да посоча проблем и когато са ми поискали решение, да не съм го дала. Като цяло, винаги съм отговаряла на адекватно зададени въпроси, които не са с цел заяждане, както е коментара презедин пост от настоящия. ;)
По въпроса с ПМС съм посочила възможни проблеми, които сами по себе си съдържат отговора:
1. Ако не търпиш на болка, стисни малко зъби - за някои неща в живота няма обезболяващи. Друг вариант е да вземеш един ден-два болнични, ако не се чувстваш работоспособна. По отношение на болките, можем да вземем пример от животните. Когато боледуват, те правят няколко неща: спят, не ядат, крият се (избягват срещите със себеподобни и други животни) и се заземяват. По темата за заземяането може да се говори много и ако го практикувахме редовно, вероятно нямаше да има толкова оплаквания за ПМС.
2. Ако хормоните не са ок, един вариант е да ги провериш. Тъй като референтните стойности, които дават лабораториите по ред причини не са оптимални, и могат да служат за ориентир единствено когато става въпрос за заболявания, които предполагат определено лечение, а ПМС не предполага медицинска намеса, може да се анализират симптомите, да се почете повече (или попита) и да се коригира начина на живот/хранене/прием на хранителни добавки или билки.
По темата с боята за коса. На първо място, може да не се използва. Това не е нещо, което обезателно трябва да правиш. В боите за коси влизат над 500 химически добавки, една голяма част от които са в листа с доказани канцерогени. Все пак и за това има решение - иам хора, които се занимават с т.нар. “зелена химия” и са разработили продукт за коса, който не променя цвета на косата драстично, а възстановява нейния цвят и тонус отпреди да посивее/побелее/да се изтощи. За който се интересува, въпросния продукт се казва hairprint и на сайта се обяснява доста подробно неговото действие и съставки.

Не знам дали имаше нужда да заемам толкова място с тези обяснения тук, при все че не са ми поискани от стопанката на дневника, но когато изказвате дадено твърдение, гледайте да сте сигурни в него.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.04.16 17:58.

12.04.16
18:12

Не целя да обидя никого много ясно и ако се тръгне в друга посока.. бягаме от това, което изкоментирах. Не съм единствената, на която правят впечатление постовете на Маргарита и според мен целта не е да я обидим. Все пак форума е с цел общуване между различни хора, споделяне, обсъждане и т.н... но кофти е когато няма хубава комуникация.

12.04.16
18:14

казано от Sis` на 12.04.16, 18:12:

Не целя да обидя никого много ясно и ако се тръгне в друга посока.. бягаме от това, което изкоментирах. Не съм единствената, на която правят впечатление постовете на Маргарита и според мен целта не е да я обидим. Все пак форума е с цел общуване между различни хора, споделяне, обсъждане и т.н... но кофти е когато няма хубава комуникация.

Щом ви правят впечатлние, значи трябва да ги четете по-внимателно. :)

12.04.16
18:30

Явно.. аз лично понякога не ги разбирам, но здраве да е! ;)

12.04.16
19:44

И аз ще наспамя малко хубавия дневник. :) Първо искам да поздравя притежателката му- истинско удоволствие е да чета всеки един твой пост! Струи свежест и светлина :)

И второ да кажа за Марги... Нейните знания могат да се сравнят с един безкраен океан. Всеки, който е поседял малко повече във форума го знае и няма как да не го признае! Понякога се изказва не толкова меко, колкото очакваме. Сигурна съм обаче ,че няма да откаже помощ, няма да не даде съвет, няма да не сподели знания ако някой я потърси за това.

И още нещо- Марги, благодаря ти, че сподели продукта за коса! Майка ми от няколко години не може да се боядисва с абсолютно нищо, защото щом го направи, чернодробните й показатели скачат до небето. Това, което сподели е някаква алтернатива за нея. :)

Ето, че ако не се беше подхванала тази дискусия, аз нямаше да мога да дам идея на майка си какво да направи. :) Марги, по-често ни давай такива отговори! Много ти благодаря още веднъж ! :)

Т. Тодорова

12.04.16
21:49

казано от Маргарита Манева на 12.04.16, 17:57:

Не знам дали имаше нужда да заемам толкова място с тези обяснения тук, при все че не са ми поискани от стопанката на дневника...

Че нали за това сме се събрали и затова се споделя кой какви ги върши? :) Обяснения и препоръки са добре дошли - много по-полезни са от просто: “Че какво й е хубавото на боята?”. Даже това, което сподели за възстановяващия цвета продукт, беше много полезно. :)

11/04/2016 (31)

Храна:
оризовки с хумус и домати
салата от домати, печени гъби, рукола, зелени маслини, зехтин и крутони; фиуия препечен хляб, 1/2 фанта портокал
тахан с мед и какаови зърна - бая
Веге дюнер и фалафели

Движение;
разходка, 100 клека и 100 хип тръста

Предцикълна драма:
Само ме боли - от под корема до под коленете :(, затова правих само по 100 повторения от упражненията и не издържах повече.
—————————————————————————————————————————-
Препоръчаха ми Vitex Agnus Cactus за пиемеса и леките, надявам се, хормонални дисбаланси. Мисля да го взема тия дни и да пробвам. Намерих само на Nature’s Way и на GNC. Не знам кое е по-доброто.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.04.16 21:57.

12.04.16
21:58

казано от Т. Тодорова на 12.04.16, 21:49:

Препоръчаха ми Vitex Agnus Cactus за пиемеса и леките, надявам се хормонални дисбаланси. Мисля да го взема тия дни и да пробвам. Намерих само на Nature’s Way и на GNC. Не знам кое е по-доброто.

Още една препоръка - вземи го на чай от билкова аптека, и го пий с жълт кантарион. Не е най-вкусния чай на света, но е доста ефективен за ПМС, ако, разбира се, се пие редовно.
Освен това можеш да помислиш за магнезий, Б-витамини и витамин Д.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.04.16 21:58.

Т. Тодорова

12.04.16
22:10

Хм, честно казано, не съм сигурна, че ще мога да съм редовна в пиенето на чай в пролетно-летния сезон, камо ли пък, ако не е най-вкусният :D
Ще преценя към кое ще мога да се придържам, за да има ефект, все пак.
Трудна е задачата с добавките, поне за мен, защото много ги забравям.Магнезий пия редовно (може би единствено него почти не пропускам), Б-50 - е... относително редовно. ;) За D-то снощи разглеждах и четох, и да, сигурно ще го включа в кОпона.

Мерси :)

13.04.16
00:55

Не виждам някой да е отрекъл заслугите, постиженията и успехите на Маргарита в професионален и във форумен план, затова и не разбирам нуждата от подобно изтъкване. Неслучайно започнах мнението си именно с това. Притежава неоспорими качества, но колкото и начетен и образован да е един човек (или поне има претенциите да е такъв),  когато поднася информацията си със саркастичен и често пренебрежителен тон, е нормално да получи и подобна обратна връзка.

Маргарита, точно защото чета дневника ти от много години и ми е интересно какво вписваш в него, си позволих да обобщя тенденцията в поведението ти, която развиваш в последно време. Безспорно си личност, от която може да се научи много, но начинът, по който подхождаш, когато искаш да обориш нечие мнение, иронията и снизхождението, които използваш, са меко казано неуважителни. Това не само убива желанието на четящия да се поучи от опита ти, но обезценява и стойността на самото знание, което искаш да му предоставиш. И не защото обикновено не си права, а защото в старанието си да се наложиш и да убедиш отсрещната страна в тази си правота, си позволяваш да правиш предположения, които, неподкрепени от нужните факти, са не само неоснователни, но също и обидни. Когато си позволяваш да причислиш някого към определена група, да го сложиш под общ знаменател с редица други и да го категоризираш по някакъв начин, това води и до ответна реакция. Затова и надали е голяма изненада, че имаше включване.

Ако отговорът ти на въпросите, които Т. беше задала и съветите, които беше поискала, дори бегло напомняше на този, който си написала след мен, никога нямаше да ми хрумне да се намеся. Както, сигурна съм, и на всички останали, които понякога се опитват да ти обърнат внимание защо е възможно отношението, което проявяваш към тях, да се приеме като агресивно или не на място. Постът ти е изчерпателен, информативен и полезен. Но, уви, след куп други ненужни такива.

Целта ми не беше да създам драма (такава няма, няма и да има), а просто да споделя защо по мое мнение подобен спам и замерянето на околните със сардонични забележки, са неподходящи. Особено когато, както казах вече, няма и нищо поучително в осъществяването им ;)

Мнението беше редактирано от E D на 13.04.16 01:03.

13.04.16
07:00

Не знам защо отдели толкова много време за да анализираш поведението ми. Това е нещо, което аз не съм си позволявала да правя с никого публично и считам за крайно ненужно. Всеки е различен и взаимодействието му с околните също е различно, не виждам причина за подобни анализи, освен ако не си психолог и не съм поискала професионалното ти мнение. Във всеки един друг случай е по-добре да запазиш мнението си за мен като личност за себе си. Считам го за неуместно и обидно и за съвсем неполезно в дневниците на хората.

13.04.16
08:59

В такъв случай и ти не си позволявай да правиш такива генерални и крайни обобщения, които се базират единствено на личните ти възприятия и оценка за това кое е редно и кое не. Основавай се на опита си и изхождай от факта, че не всички сме еднакви, не всяка мисъл и всяко правило са универсални и приложими върху всеки и не всичко се отразява на всеки организъм по същия начин, по който на теб. Благодаря.

Т.,  извинявай още веднъж.

И за да не е съвсем напразно това мнение - моя приятелка тук използва същата боя, която е препоръчала Маргарита. Без съмнение е до  структура на косата, кожа и всякакви външни фактори, но при нея нямаше абсолютно никакъв ефект.

Мнението беше редактирано от E D на 13.04.16 09:15.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1