TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

12.04.16
19:09

Week 3 Day 2
Раменна преса седнал : 4 ; 5 ; 4 ; 5 с 75кг
Задно рамо : 4х12 с 15кг
Тесен лег : 3х3 с 110кг
Трицепс : 3х10 с 80кг
Корем : 4х15 с 40кг
От вчера имах ужасна мускулна треска на задните бедра и на трапеца, та даже не можех да си вдигна нормално лявата ръка, защото усещах болка. Но понеже ми е 3-та седмица, реших да напъна и да вдигна с 5кг. Тежаха си, а и малко балансът ми куцаше, но в крайна сметка успях да направя 2 петици, като особено последната серия и аз не знам как я взех с 5-ца. На тесния лег не вдигнах килограмите, защото знаех, че няма да мога, но 110 си ги взех по-лесно, отколкото очаквах.

13.04.16
21:19

Взех си от онова конско мазило днес... И почвам да се мажа по 2-3 пъти на ден и ще видим дали ще има ефект. :)

15.04.16
17:12

Week 3 Day 3 (вчера)
Клек : 5х15 с 60кг
Преден : 2х15 с 60кг
Задно бедро : 4х12 с 70кг
Предно : 4х12 с 95кг
Корем ; 4х15 с 40кг
На клековете пусках максимално контролирано, малко по-добре е с това мазило, но не върши кой знае каква работа за сега. Във вторник направих една голяма глупост с която си преразтегнах аддуктора на левия крак(даже се чу как изпуква бедрената кост) но нямах никакъв проблем при клековете и задното бедро. Дано да се оправи бързо.
Иначе пиша тази тренировка днес, защото вкъщи правим ремонт, нямам нет и даже с Митко ен можах да се чуя, щото съм бачкал цяла вечер, пък и без нет няма как да стане...

15.04.16
17:19

Week 3 Day 4
Лег : 5х2 и 1х1 с 120кг
Горен : 4х3 с 100кг
Флайс : 4х15 с 17,5кг
Бицепс : 4х8 с 55кг
Странично чуково : 4х8 с 20кг
Трябваше да тренирам днес, защото утре може да се наложи да бачкам цял ден и да не мога да отида на тренировка, а и вечерта сигурно ще съм на рожден ден и ще мога да се отпусна, като знам, че нямам тренировка на следващия ден. И наистина си пролича, че съм починал с 1 ден по - малко. Раменете и трицепсите бяха много изморени.
По принцип преди тренировката се чувствах добре, бях свеж, но като започнах да загрявам... 110 ги усетих много тежко, та се отказах да вдигам килогамите. Вторите повторения пак с таза, на горния лег също. Но даже се радвам, че успях да направя постиженията като миналата тренировка. На всичкото отгоре трябваше да бързам, на лежанките отпуснах повечко почивка(но не колкото обикновено) а на другите упр. се чувствах като бодибилдър, почивах между 30 сек и 1 мин.
И понеже не успях да се наям както по принцип ям преди лежанката, защото не съм на даскало, огладнях много бързо и си взех гейнър, може би помогна малко ама....
В неделя би трябвало да се чуя с Митко и да видим какво следва.

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 15.04.16 17:19.

15.04.16
18:56

110 или 120?

15.04.16
20:17

казано от nervak на 15.04.16, 18:56:

110 или 120?

Последната ми загряваща серия беше 110. Още на нея усетих, че няма да имам много сила.

Как така огладнявате на тренировка, прималявате и прочие още не мога да се светна

16.04.16
08:28

Ей така много лесно- момчето е на 16-17 г. :)

Мен ако питаш всичко е в главата ;)

16.04.16
10:08

казано от Георги Стефанов на 16.04.16, 08:22:

Как така огладнявате на тренировка, прималявате и прочие още не мога да се светна

Много лесно - като храненето ти преди тренировка е прекалено малко. А и зависи от ситуацията - някой път изведнъж огладнявам и то много, а друг път даже и след тренировка не ми се яде. По принцип кафето преди трен ми подтиска апетита, но не винаги върши работа. :)

18.04.16
18:21

Чух се с Митко вчера... Трябва да отида на доктор за коляното, да видим какво е. И ако е възпаление, ще инжектирам едно нещо, което Иван Стоицов ми каза.  Все още е рано да кажа нещо за джонито.
Иначе тази седмица делоуд, дърпах неска 80 тяга, преразтегнатият аддуктор ми създаде лек дискомфорт при нагласянето, но нищо особено.  Иначе на кръста не правя делоуд, даже правих с 25кг днес.  Общо взето това е, надявам се скоро да ида на лекар, ама се съмнявам да стане...

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 18.04.16 18:23.

25.04.16
17:37

Week 1 Day 1
Тяга : 4х8 с 120кг
Задно бедро : 4х12 с 60кг
Гребане : 3х6 с 105кг
Горен скрипец : 3х10 с 80кг
Екстензии с 30кг щанга : 4х15
Мина делоуд седмицата и захващаме пак. На тягата леко както винаги(ама май съм позагубил форма), на гребането мислех да сложа 107,5, обаче не можах да намеря малките дискове и накрая се отказах, като цяло по-добре, че не вдигнах. На екстензиите вдигнах с 5кг

Утре се очертава да правим спринтове сутринта, много се чудя с това коляно дали да напъна, ама в крайна сметка са само 50м. и ще загрея както трябва.

А в сряда отивам на доктор. Намерих най-добрия доктор за колене в Пловдив. Винаги познавал диагнозата и като цяло е работил с много известни футболисти и постоянно ходи насам-натам да лекува колене.

26.04.16
18:12

Week 1 Day 2
Раменна преса седнал : 77,5кг х 3 ; 3 ; 4 ; 3
Задно рамо : 4х12 с 17,5кг дъмбели
Тесен лег : 112,5кг х 3 ; 3 ; 2
Трицепс : 3х10 с 80кг
Абе нещо след този делоуд не се чувствам толкова енергичен, както обикновенно. Някак си се чувствам по - слаб и по - неуверен.
На раменната преса, първата серия, след 3-тото повторение(тъкмо на половината на 4-тото) шибаната пейка се измести встрани и това ме разсея и не можах да заключва, после опитах отново, но не стана. После затиснах пейката да не мърда, ама пак само 3-ки, а 3-атата серия даже не знам как взех 4-ка. Не трябваше да слагам 77, защото миналия път на 75 не успях да направя всичките серии 5-ци, сега си помислих, че след делоуда ще ги взема, ама НА.
На тесния лег биваше работата, определено ми даде зор, на последната серия просто не можах да заключа лактите, малко ми остана.
Спринт не бягах, времето беше ужасно, а и по-добре.

27.04.16
18:07

Ходих днес до доктора, видя ме и... не ми даде точна диагноза, защото не се наема да направи такава, препоръча ми ЯМР и да не правя никакви упражнения под 90 градуса. Тоест не мога да клякам, машини за крака мога да правя(само да не ме боли), а за тягата няма проблем.  А относно ЯМР - три стотака въобще не са малко и едва ли ще има възможност да се направи... Ще опитам чрез здравна каса да получа направление, но силно се съмнявам да се получи, защото все пак сме в БГ и всеки гледа да ти вземе парите и да те прави на маймуна.

Като цяло, може би имам отлепен външен менискус. Каза, че не е разкъсан и че не може да ме прати на операция, преди да се знае на 100 процента какъв е проблема.  Изписа ми едни витамини, НСПВС и ако не помогнат НСПВС, ще инжектираме 2 ампулки от един медикамент.

Говорих и с Митко и за сега няма да клякам, ще правя само машините, хиперекстензиите ще ги правя 2 пъти седмично. Като цяло ще наблегнем на тягата и лег-а. В понеделник ще пробвам 4х5 на 160кг тяга и се надявам да няма болки в кръста. Като цяло противовъзпалителните сигурно ще помогнат и за него.

А за джонито - не мисля да се правя на мъж и да рискувам да напъвам на 180-190 клек, защото нито има възрастови категории, нито имам някакъв шанс за по-престижно място, само и единствено мога да си спечеля скъсан менискус. Ако всичко е наред с транспорта и организацията, ще отида, ще клекна 60кг, на лег-а ще натисна максимално и може би и на тягата, ако нямам проблем с кръста.

Та общо взето това е, надявам се да се върна в играта възможно най-бързо. А ако не се получи с джонито - направо почвам подготовка за Хасково. Може и да сваля до 93кг, че без тежки тяги и клекове съм станал 95-6кг.

27.04.16
22:43

казано от TonsOfDamage на 27.04.16, 18:07:

Ще опитам чрез здравна каса да получа направление, но силно се съмнявам да се получи, защото все пак сме в БГ и всеки гледа да ти вземе парите и да те прави на маймуна.

Направление първо дава  личния лекар за невролог,а той дава писмо препоръка за ЯМР през касата.
Може да стане след месец чакане ,но става-минал съм по този път.

28.04.16
07:10

казано от nervak на 27.04.16, 22:43:

казано от TonsOfDamage на 27.04.16, 18:07:

Ще опитам чрез здравна каса да получа направление, но силно се съмнявам да се получи, защото все пак сме в БГ и всеки гледа да ти вземе парите и да те прави на маймуна.

Направление първо дава  личния лекар за невролог,а той дава писмо препоръка за ЯМР през касата.
Може да стане след месец чакане ,но става-минал съм по този път.

Знам, докторът ми обясни как става, само че вместо за невролог ми каза да взема за ортодед.

28.04.16
09:24

Неприятно нещо са тези травми. Скорошно възстановяване ти желая !

28.04.16
13:49

казано от ME4O_TURIST на 28.04.16, 09:24:

Неприятно нещо са тези травми. Скорошно възстановяване ти желая !

Благодаря! За съжаление е част от играта и е неизбежно... :)

Ако си професионален трибоец е част от играта. Ако се занимаваш любителски с трибой и дърпаш 200, изобщо не трябва да се доближаваш до контузии.

Лоша работа... Не знам как точно си се контузил, но бая критики имаше за мърдането на колената при клек. Мисли не само как да се оправиш, а и как да се опазваш от други подобни ;)

28.04.16
17:34

казано от Кристиян Дончев на 28.04.16, 15:18:

Ако си професионален трибоец е част от играта. Ако се занимаваш любителски с трибой и дърпаш 200, изобщо не трябва да се доближаваш до контузии.

Възнамерявам да се занимавам с трибой професионално, само че няма да бъде за дълго, защото ще се прехвърлям към стронгмен-а.

казано от Георги Стефанов на 28.04.16, 15:36:

Лоша работа... Не знам как точно си се контузил, но бая критики имаше за мърдането на колената при клек. Мисли не само как да се оправиш, а и как да се опазваш от други подобни ;)

Разбира се, всичко това е урок и ще ми помогне да не допускам грешки в бъдеще. :)

28.04.16
17:39

Week 1 Day 3
Задно бедро : 4х12 с 75кг
Предно бедро : 4х12 с 110кг
Екстензии : 4х15 с щанга 35кг
Корем : 4х15 с 45кг
Поне като не мога да клякам, ще напъвам колкото мога на машините. На екстензиите пак вдигнах, само че ми ебават мамата. Като приключа и стана от уреда, направо ми ида да припадна, причернява ми и ми става лошо. :D
На корема вдигнах с 5кг, сега и на него мога да напъна малко повече.

30.04.16
19:09

Week 1 Day 4
Лег : 5х2 и 1х1 с 122,5кг
Горен лег : 4х3 с 102,5кг
Флайс : 4х15 с 20кг дъмбели
Сгъване с щанга : 4х8 с 57,5кг
Странично чуково : 4х8 с 22,5кг дъмбели
Като за великден 4 часа и 20 минути тренировка. Почти си бих рекорда от миналата год, който е 4 часа и половина.
На лега - първата серия беше ужасна, още щом извадих щангата ми натежа, на 2-рото повторение бутнах с таза.
Стегнах се и втората и третата серия бяха супер. На четвъртата бутнах таза на 2-рото. На петата серия не можах да бутна 2-ро. И на 6-тата серия по чудо успях да бутна двойката.
На горния лег много зле - само с таза бутах. Правя първото повторение нормално и другите само на таз ги взимам. :D Много се дразня така, но трицепсите бяха мега изморени и даже ме боляха и трябваше да се справя някак. Все пак и на него вдигнах с 2,5кг, успях да си взема сериите и повторенията, ама тоя таз...
На флайса и на бицепсите също вдигнах.
Като цяло беше добра тренировка, с изключение на шибания таз, който мега много ме дразни, но пък иначе ще фейлна....

02.05.16
19:32

Week 2 Day 1
Тяга : 4х5 с 160кг
Задно бедро : 4х12 с 65кг
Гребане : 3х6 с 105кг
Скрипец : 3х10 с 80кг
Екстензии : 4х15 с 37,5кг
Най-накрая да вдигна малко по-тежко на тягата. Не е кой знае какво, последно мисля, че 170 вдигах за 4х5, но ми бяха адски лесни и важното е че кръста беше почти прав дори на последната серия. Тези екстензии наистина много помагат. Само че ми зимат здравето :Д
Доволен съм, доста добра и тежка тренировка се получи.

03.05.16
19:34

Week 2 Day 2
Раменна преса : 4х4 с 77,5кг
Задно рамо : 4х12 с 17,5кг
Тесен лег : 3х3 с 112,5кг
Скрипец : 3х10 с 85кг
Корем : 4х12 с 45кг
Бях много изморен от тягата, спеше ми се и не се чувствах добре. Въпреки това успях да не падна под 4 повторения на раменната преса, което е личен рекорд за мен и съм доволен. На тесния лег също направих рекорд, добре, че не сложих 115, защото още на първата серия щях да се затисна. Много бях изморен, но пак успях да ги взема.
П.С.
Сега говорих с Митко и ще пускам заявките за Джонито. И като цяло приключих с тежките тренировки от сега до състезанието.

05.05.16
17:55

Week 2 Day 3
Задно бедро : 4х12 с 75кг
Предно : 4х12 с 118кг
Екстензии : 4х15 с 40кг щанга
Корем ; 4х15 с 45кг
Понапомпихме краката, в събота ще направя 2 единици на първия ми опит на лег-а и асистиращите и приключвам седмицата.

07.05.16
16:49

Лежанка : 2х1 на 120кг
Флайс : 4х15 с 20кг
Сгъване с щанга : 4х8 с 57,5кг
Странично чуково : 4х8 с 22,5кг
Направих 2 лесни единици на първия опит - не беше толкова леко, колкото очаквах, но това ми е 2-ра седмица и трицепсите(особено) и раменете са ми изморени. Но това не значи, че ме е затруднило - напротив, щангата си излетя нагоре, просто имам леко напрежение в трицепсите, но ще си почина и ще се възстановя.
От понеделник до сряда ще правя 3 леки тренировки, даже и ще ги опиша,  после преси и разтягане до ден Х и така.

09.05.16
17:17

Тяга : 3х3 с 100кг
Задно бедро : 4х12 с 40кг
Гребане : 3х6 с 60кг
Скрипец : 3х10 с 45кг
Екстензии : 4х15
Корем ; 4х15 с 45кг
Много леко и много бързо. Понапомпих се.
П.С. Един руски щангист беше казал, че 1 седмица преди състезание започват да се усещат болки по цялото тяло и се чувства умора, защото тялото започва да пести енергия за денят Х и наистина се оказа вярно. :D

Няма общо с пестенето на енергия. Тялото не разпознава “денят Х”, а разпознава стресори (да, денят Х е психически такъв, но някак да е точно седмица преди състезание...). В случая е много по-вероятно тялото да е тотално стресирано от дълга подготовка и съответно пиковата й фаза.

09.05.16
17:25

казано от Херцог Трън на 09.05.16, 17:20:

Няма общо с пестенето на енергия. Тялото не разпознава “денят Х”, а разпознава стресори (да, денят Х е психически такъв, но някак да е точно седмица преди състезание...). В случая е много по-вероятно тялото да е тотално стресирано от дълга подготовка и съответно пиковата й фаза.

Възможно е, само че човекът не е някой обикновен щангист, а е доста навътре с нещата и според мен знае какво говори. Най-кофти е когато адреналина започва да те “удря” 2-3 дни преди състезанието, особено последната вечер. Миналия път успях едва 4 часа да спя, ама аз направих огромна грешка тогава...

Обикновените хора му викаме вълнение преди важно събитие от нашия живот.

09.05.16
18:39

казано от Георги Стефанов на 09.05.16, 17:56:

Обикновените хора му викаме вълнение преди важно събитие от нашия живот.

Е, кажи честно. :)

11.05.16
18:10

Вчера лека тренировка за рамене и трицепс, днес за крака и общо взето приключих с тренировките до състезанието. Само преси и разтягане сега.
Няма да се впусна в битка с най-омразното ми движение, но пък ще се раздам на останалите 2. :) Само трябва да внимавам да не мина 100кг, че взех да се плаша вече. :D Надявам се да стане голям купон и да се размине безаварийно. :)

14.05.16
09:59

Бързо възатановяване ! Внимавай с лекар, диагнози и “ампулки”, че голям бизнес е там ;)
  Защо седмица преди състезание правиш асистиращи като бицепси, трицепси и тнт. .... одавна е трябвало да ги спреш , излишни са според мен :)

14.05.16
17:44

Какви заявки си писал за Джонито и колко кг. тежиш?

14.05.16
23:10

Тренирам асистиращи,защото тренера ми каза така.
Минах кантара - 95.3кг с заявки 60/120/190
Като цяло цял ден пътуване с влакове,метра и т.н. , също така доста ходене пеша.
Но всичко е готово, остава само вдигането.
Пожелавам успех на всички и да се размажем яко. :)

16.05.16
14:35

Чак сега имам възможност да опиша какво стана... та :
Като цяло бях спокоен и въобще нямах адреналин нощта преди състезанието, което ме изненада приятно,  успях да заспя без проблем.

Кантар - както казах 95,3кг, което също много ме изненада, очаквах много повече.

Клек - 60кг , заради контузията

Лег - 120 / 130 / 135

Тяга - 190 / 215 / 215

Определено можех повече. Но дадох всичко от себе си. На лег-а, ако ме бяха оставили още 3-4 минути да почина съм почти сигурен, че щях да ги вдигна. Просто трицепсите ми се нуждаеха от още почивка, но 130 са си личен рекорд.

На тягата - първи опит много лесен, после и аз не знам какво стана. Дали заради голямото висене заради продължителността на състезанието, контузиите, слабите квадрицепси... като цяло вдигнах бързо краката и щангата се отдалечи много от мен и докато я върна в нормално положение си изхабих силите, вдигнах щангата точно под коляното и повече не можах...

Но както и да е, беше яко, имаше тръпка,  доволен съм, че участвах, а другия път повече. :)
Видях се с Ванката Благов, Сашо, Севастиан, Дечо и може би с още хора от форума, които не съм ги забелязал. :D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 16.05.16 14:36.

Според мен, не трябваше да скачаш толкова. 210 си бяха твои, ако ги беше заявил.

16.05.16
14:45

Важното е да си доволен от това, което си направил и да не ти пука особено много, защото всичко е пред теб, тигър ;)

16.05.16
14:47

казано от Иван Благов на 16.05.16, 14:40:

Според мен, не трябваше да скачаш толкова. 210 си бяха твои, ако ги беше заявил.

Ако знаех, че ще ми натежат толкова, определено нямаше да ги заявявам, но 190 просто излетяха, особено като видях видеозаписа на опита. А 210 със сигурност щях да взема, но каквото такова. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1