Благодаря за пожеланията, Веси (F) Човек, който е минал вече през тези неща няма как да не ме заподозре ;) Такъв хаос настъпи в дневника последните седмици (giggle) Надявам се скоро да отшуми. А ти продължавай да даваш примера си на хора като мен. Голяма мотивция си :)
Неделя, 20.03.2016
Храна:
- йогурт* с овесени ядки, какао*, чиа, банан
- средно голяма тестена закуска със стафиди и ядки (не беше лоша, но тесто...)
- сандвич* със сирене и свинско филе*; банан
- ябълка
- сандвич* със сирене и свинско филе*; банан
- 40-50г солети; ябълка
- почти цяла пица + 2 чаши сок* от морков и портокал
Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада
- През деня: преход 14км
- Вчера ходихме на преход. Прекосихме общо три държави (wasntme) - Австрия, Лихтенщайн и Швейцария. Според картата сме изминали 14км. Отне ни около четири часа и половина с малки почивки. Времето беше страхотно. Цял ден слънчице (sun) Чудех се дали няма да се изморявам на всеки пет минути, но си бях починала и се чувствах много добре. Даже гадене нямаше :) Единственият недостатък е, че пътят с влак на отиване и връщане е доста - около 2 часа в едната посока, и си бяхме вкъщи много късно - към 20.00. Бяхме и много изморени и никой нямаше желание да готви. Затова си купихме пица от една пицария (wasntme) Много ми хареса, но пак тесто...Въпреки, че имам хиляда неща на главата си и много се чудих дали да ходим на този преход, сега избщо не съжалявам, защото съм като с презаредени батерии - червени бузки и проветрена глава :) Сега в следващите дни ще ми дойде малко нагоре, защото имам да пиша домашни за курса, а съм и на работа, но пък в четвъртък пак потегляме за планина, защото тук идва Великден (sun)
Понеделник, 21.03.2016
Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао*
- пуешки шницел*’ на фурна; филия ръжен пълнозърнест хляб*; маслини; червена чушка
- ябълка
- суров протеинов десерт*; 2 фурми
- гъбена супа* от манатарки и шийтаке (inlove); телешка наденичка* с горчица; малко сирене; маслини; солети; сок* от морков и портокал
Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 10 клека със скок
- През деня: колело
- Вечерта: тичане 4,9км за 31 минути
- Мисля, че разходката от неделя си каза думата и затова вчера цял ден се чувствах страхотно (sun) Нямаше гадене, не ми се струваше всяко второ нещо отвратително, бях нормален човек (giggle) Затова и храната ми за деня е общо взето добре :) Отидох да тичам, но явно имах натрупана умора и затова малко по-бавно стана от предните пъти. Важното е, че беше приятно (sun)
- От събота насам забравям да отбележа, че от тренировката в петък имах зверска мускулна на гръб и бедра. Основно от тягата и БГ клека предполагам. Дори и в неделя на прехода имах все още остатъчна.
- От миналата седмица имам проблем с пиенето на вода. Първо не ми се пиеше и почти не пиех и второ като пийна малко ми ставаше гадно. Затова все сокове пия, които по принцип не пия (dull) В петък с колегите ходихме да обядваме в едно заведение и ми сервираха водата с резенче лимон. Много приятно :) Цялата си я изпих и сега пия вода с лимон без проблем. Явно това ще е начинът, докато не си върна преднишния вкус.
23.03.16
08:22
Да, и аз тъкмо щях да кажа да сложиш лимон, когато прочетох последните 2-3 изречения. :)
Вторник, 22.03.2016
Храна:
- салата* от киноа, авокадо, босилек и малко зехтин; шепа накиснати бадеми
- ябълка
- 5-6 царевични вафли*; Roobar; портокал - тук започна пак глад с гадене
- 2 бисквити с шоколад
- голяма порция от гъбената супа*; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с топено сирене и св. филе; маслини; 2 белгийски вафли с карамел
Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 10 клека със скок
- От следобяда пак се започна с гадостите :( Вечерта пак сладки джънкове, от които в последствие ми стана много лошо. Седнах да си правя курса и до никъде не стигнах. Едно че ми стана лошо и второ, че ме налегна изведнъж такава умора каквато май досега не съм виждала. В 21.00 бях в леглото :x Даже си обещах, че днес ще стана по-късно, за да се наспя много и като хората, но уви - нямах късмет. Събудих се в 2.30 и будувах до към 4.00. После пак заспах и накрая станах в 6.30, но днес бях като парцал. Ревеше ми се...
Сряда, 23.03.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, овесени ядки, чиа
- кроасан; капучино
- салата* от киноа, авокадо, босилек и малко зехтин; няколко маслини; филия ръжен пълнозърнест хляб*
- малко солети
- сандвич от бяло хлебче със сирене, домат и краставица; мъфин
- банан
- 2 портокала
- малко солети; няколко маслини; йогурт* с банан
* 9-10 Харибо
Движение:
- Сутринта: 1 А + 1 Б
- Днес (предполагам заради недоспиването) агонията продължи. Цял ден не е спирало да ми се гади :( И храната пак е за в кофата.
- Тъй като по подобен начин се чувствах преди около 2 седмици, а тогава си направих вана и много ми помогна, днес пак реших да повторя. Ок, докато си се киснах ми беше супер яко, но после пак се почна. И все пак намерих сили да си довърша курса и домашното, а утре вече съм отпуска :)
- Движение и днес няма, но това е положението - като прегазена съм. Освен проблемите с храната, другото нещо, което много ме тормози е това, че не мога нищо да планирам, защото не знам кога как ще се чувствам. Може днес да съм супер, а утре вече да не мога да направя две крачки от умора...И въпреки че всичко опирало до хормони и не знам си какво си, аз все си мисля, че лошата храна също си казва думата. Така не съм се хранила от.... не знам някога хранила съм се толкова хаотично и бесзсмилено :( И най-тъпото е, че се опитвам да взема нещата в свои ръце и не успявам и се въртя сега в този омагьосан кръг...
- Знам, много мрънкам :)
Четвъртък, 24.03.2016
Храна:
- йогурт* с банан, овесени ядки, какао*, чиа
- портокал
- омлет от 2 малки яйца* и ементал; айвар; зелена салата с лук, репи, зехтин и балсамико
Движение:
- Сутринта: Тичане 5км за Х минути. След това: 50 клека СТ
- Да си запиша поне движението за днес, че следобед пътувам и няма да имам много достъп до интернет :) Наспах се и ходих да тичам към 8.30. Беше ок. Не съм особено доволна, защото бях доста бавна, но тежа - задържам вода заради кофти храненето от последните дни и съм като плондир. От днес сутринта, обаче, започнах май малко да се отводнявам и затова и по средата на тичането ми се допишка и едвам изкарах до вкъщи. GPS-ът пак се скапа и не засече всичко. Иначе съм доволна, защото беше приятно и спокойно. За първи път нямаше жив човек или куче по маршрута :) Всички са на работа :)
- Ако ми остане време ще допълня и обяда, но засега мисля да е лек - салата и още нещо малко, защото тези теста, солени неща и сладки ми разказват играта (dull)
Мнението беше редактирано от Роси на 24.03.16 14:06.
Ако всичко е наред и се чувстваш ОК с тичането през бременността ще видиш какво предизвикателство е с корема и пишкането (giggle)
Но няма нищо по хубаво от това да спортуваш докато бременееш :)
Петък, 25.03.2016 - Понеделник, 28.03.2016
Храна:
- Вече не я помня, но не съм преяждала, не съм имала вълчи глад и апетит за нещо специално, нито пък гадене. В повече са въглехидратите, защото имах сандвичи за преходите и отделно италианска кухня - ризото и паста хапнах, но пък много вкусни :)
Движение:
- Петък и събота - преходи по 6-7 часа. На първия се изкачвахме до един връх на 1300м и до самия връх трябваше да минем една немалка отсечка със сняг до кръста (whew) Вторият уж щеше да е по-лек, но в един момент се оказах ходеща по почти вертикални скали, държейки се за една верига в случай на подхлъзване (giggle) Вземи се страха, така да се каже :) Вторите два дни бяха много пасивни. Тогава се преместихме на езерото Комо. Първият ден искахме да отидем до един замък, но аз и половинката останахме да правим компания на единия от приятелите ни, който е с патерици, и затова прекарахме деня в много лека разходка и седене в едно заведение. На другия ден пътувахме и затова - пак много седене. Иначе съм много доволна от първата част на почивката. Изобщо нямах проблеми с издържливостта. По-скоро със страха ;) Отделно, че цял ден на въздух и слънце си казаха думата - като нова бях :)
Вторник, 29.03.2016
Храна:
- Вече не помня, но до вечерта си бях ок. За вечеря, обаче, чаках много дълго мъжът да се прибере от работа и така прегладнях, че после като се навечерях ми беше много лошо. Не съм преяждала или нещо такова. Просто ми стана много зле. Изкъпах си и си легнах. На другия ден сутринта пак не се чувствах много добре и затова работих от вкъщи. Колегите каквото искат да си мислят (dull)
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 15 клека СТ, 10 лицеви опори, 20 редуващи се напада, 12 клека със скок
- Вечерта: Малка тренировка вкъщи, от която вчера имах мускулна (clap):
раменни преси (стоеж) - 15, 12, 12@2х5кг
бицепсово сгъване - 20, 20, 20@2х5кг
клек - 20, 20, 20@2х5кг
бедрено сгъване на швейцарска топка - 3х10
напади - 15, 15, 15@2х5кг
Сряда, 30.03.2016
Храна:
- Не ми се описва, но беше ок, защото си бях вкъщи. Ядох, обаче, на често и по малко.
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б
- През деня: 2 А + 2 Б
- Вечерта: Тичане 5км за 30 и няколко минути. Имах нужда да излезна малко на въздух, а и навън времето е страхотно. Заради мускулната бях скована и не се получи кой знае какво тичане, но важното е, че се раздвижих.
- За днес няма сега да пиша отчет, защото вече постът е ужасно дълъг. Ще споделя само 1, 2….n неща ;)
- Изморена съм и затова реших днес да почивам. Не знам физическа или ментална умора е. Може и двете. Хванала съм няклко дини под една мишница точно сега и главата ми бръмчи. Отделно си имам бая работа в работата. Вкъщи е хаос. Не готвя или готвя много рядко. За тези неща се грижи половинката, но и той има нужда от почивка. Затова днес аз поемам печката ;)
- Четох малко за тренировките през бременността. Да, спортът носи само плюсове. Ясно ми е и по себе си съдя как се чувствам. Само не знам дали не прекалявам или дали не правя упражнения, които не е хубаво да се правят. Аз лично си се чувствам ок за момента и затова явно много не го мисля, но ме е страх да не се появят проблеми по-нататък. Така например, четох на едно място как не трябвало да се правят клекове през бременността. После на хиляда други препоръчват клекове. Бях чела и за планка разни неща. Да се избягва заради не знам си какво. И затова все се чудя дали това, че се чувствам ок, е достатъчно? Лекарката ми каза, че мога засега да тичам, да ходя на фитнес, но да избягвам коремни преси и подобни. Съвети, моля :)
- И последното, което искам да споделя е, че днес бях в много добро настроение, докато не реших да си търся упражнения за бременни и не попаднах покрай това на разни неща за раждането, при което такъв страх ме обзе, че за 5 минути се сбръчках. Лошото е, че продължих да чета още малко и тотално се филмирах и сега ми е едно такова...абе сдухано. Знам, че е тъпо отсега да го мисля, но така се получи :(
- Ох, не е последно. Само да отбележа, че до момента съм с 1,5кг нагоре. Усещам ги като тичам. Не знам ок ли е, зле ли е, но това е положението. Поне май за момента са разпределени съразмерно между Д и гърди ;) Даже се наложи извънредна покупка на по-големи сутиени, защото старите не стават (giggle)
Мнението беше редактирано от Роси на 31.03.16 19:47.
Сега, чети, но си подбирай информацията Роси :) Клякай си, тичай си, слушай тялото си. Вглеждай се във всяко усещане :) Това мога да ти дам като съвет, ти си спортувала преди, организма ти е свикнал, така че бременността не е повод да спреш :) Всичко ще е наред :) Наслаждавай се и бременей с приятни емоции и усещания :)
Мнението беше редактирано от Vess на 31.03.16 23:05.
Веси, права си, че трябва да подбирам :) В момента всякаква информация е достъпна и човек може какво ли не да прочете и да се вкара в един или друг филм, вярвайки на всичко :) Иначе засега не мисля да спирам със спорта. Най-малкото не мога без да се движа, а и се чувствам по-добре, когато спортувам. Просто се чудех дали не правя неща, които не е хубаво да се правят, но ще гледам да се доверя на себе си :)
Четвъртък, 31.03.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи
- йогурт* с банан, овесени ядки, чиа
- 1/2 филия ръжен хляб* с домашно сладко от боровинки
- на стол: “шницел” от карфиол и сирене; зеленчуци; картофи; салата
- ябълка; мандарина
- суров десерт*
- филия и 1/2 ръжен хляб* със сирене*
- лучена супа*; малко сладки картофи на фурна; моцарела; малко шоколадово десертче от най-джънкарските ;)
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 15 клека СТ, 10 лицеви опори, 20 редуващи се напада
- Както се вижда ям на често. Засега така се чувствам добре. Не ми се гади почти, но пък огладнявам по-често :) Сладкото в последните дни го сведох до една филия с домашно сладко и много ми харесва. Не ми се яде и повече, а вкъщи така или иначе имам към 7-8 бурканчета домашни сладка (wasntme)
Петък, 1.04.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи
- на стол: треска на пара с рататуи и 3 варени картофа; салата
- ябълка; мандарина
- суров десерт*
- банан
- лучена супа*; малко сладки картофи на фурна; филия ръжен хляб* със сирене; плочка шоколад* 85%
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 15 клека СТ, 10 лицеви опори, 20 редуващи се напада
- Вечерта: трен
Трен:
- 5 минути кростренажор
клек с дъмбели на рамене - 11@2х7кг; 12, 12@2х6кг
БГ клек - 12, 12, 12@2х5кг
прасец на машина - 8@20кг; 10, 10@15кг
кофички - 5, 4, 6
набиране на машина с широк надхват (@противотежест) - 12, 11, 11@25кг
хоризонтален скрипец - 15, 12, 15@20кг
- 15 минути кростренажор; стреч
- Бях си измислила малко по-други упражнения, но заради заети уреди импровизирах. Упражненията за долна част са с по-лека тежест, защото през деня нещо ме боля коремът и реших да е по-леко. Все пак добре се получи - след БГ клековете вече краката ми бяха гипс :) Кофичките ми стават все по-трудни, но се изненадах, че и толкова мога. Силата е паднала и тежа повече. Останалите няма какво да ги коментирам. Само да споделя, че от преходите миналата седмица имах най-жестоката мускулна треска на прасци, която съм имала и никоя машина не ми е причинявала досега :)
- Яденето е ок. Само един път за кратко ми беше гадно.
- Все ми се струва, че е рано, но дънките ми стягат на корема. Не задържам вода, нито съм подута тези дни, а той се е изцъклил напред и като седя ме стягат :( По принцип не съм имала никога проблем с коремни мазнини и сега като ми теснеят дрехите там ми е странно.
Роси, мога ли да попитам защо на някои храни слагаш * ? Може би някога си го казвала, но от известно време ме мъчи тоя въпрос :D
казано от Sanya на 02.04.16, 11:03:
Роси, мога ли да попитам защо на някои храни слагаш * ? Може би някога си го казвала, но от известно време ме мъчи тоя въпрос :D
Бях го видяла преди време май в дневника на Марги. Тя си отбелязва със * домашно приготвени неща или от доверен източник (затова не съм сигурна - може и да лъжа тук :)). Аз отбелязвам със * домашни и био неща. Не всички био, защото в момента всяко второ нещо е био и не съм 100% убедена в качеството им. Тези, за които съм 100% убедена са също със *. Често, обаче, забравям да слагам * и даже мисля скоро да спра, защото много го мисля :)
Събота, 2.04.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи
- лучена супа*, хлебче с мюсли, намазано с топено сирене; свинско филе*; маслини; ябълка
- капучино; 2 топки сладолед във фунийка
- мандарина; крайче ръжен пълнозърнест хляб* с топено сирене
- спелтови макарони със зехтин, чесън и магданоз; зелена салата с реп, краставица, лук, балсамико и зехтин
Движение:
- През деня: разходка + малко колело
- Днес мускулната от вчера ме мъчи и едва ходя. От кратка разходка се изморих все едно съм катерила цял ден върхове.
- Много тестени ми се събраха днес.
- Дебела съм (dull)
казано от Роси на 02.04.16, 23:17:
Събота, 2.04.2016
- Дебела съм (dull)
Росиии, не си дебела :) Просто задържаш повечко вода. Тепърва ще има моменти, в които се чувстваш тежка, дебела, тромава и изморена от най-малкото, НО се съсредоточи в крайната цел и да не ти пука :)
Мога да кажа за някои усещания при мен. Всеки месец горе-долу, когато трябваше да ми е МЦ се усещах по-воднистта, коремът ми растеше, спях като мечка зимен сън и ме друсаха повече нерви. Горе-долу около датата на МЦ си седях мирно, защото имах и контракции (при мен започнаха много раничко от 4-5ти месец). Наблюдавай тялото си. То ще те води по Пътя :) (hug)
Четвъртък, 21.04.2016
Храна:
- йогурт* с банан, овесени ядки, какао*, чиа; 2 сушени сини сливи
- саднвич* от бяло хлебче с пушено тофу
- ябълка
- 3-4 фурми
- извара с рожков и мед
- гратен* от праз с ементал и сметана; малко сирене
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 12 клека с отскок
- Вечерта: Тичане 4,75км за 29:20 минути
- Пак започвам да пиша :) Няма какво да се обяснявам. Просто имах адски много работа и ангажименти последните седмици и някои неща трябваше да отпаднат, за да смогна.
- Първи триместър свършва днес. Равносметка - 1,5кг нагоре. 50кг съм в момента, но се чувствам ок. От 2-3 седмици спряха и гаденето, странните пориви за храна и вече не се чувствам като пребита след като извървя пет крачки :) Общо взето съм много добре (sun) Единственото кофти нещо е, че покрай многото работа и ангажименти малко си бях занемарила храненето и спането и накрая се разболях (dull) Настинка, но ме държа 2-3 дена и не беше приятно. Надявам се да не съм измъчила много бебето (shake) Иначе то е добре. Бях на един по-обстоен ехографски преглед в сряда и всичко е наред :) Странно е като ми обясняват, че много мърдало, а аз нищо не усещам :D
- Имах около седмица почивка от спорт, заради настинката и ангажиментите преди това. В понеделник си направих тренировка вкъщи, от която близо два дена бях с мускулна - клекове, напади, лицеви опори и още някакви в по 5 кръга с дъмбели 5кг (muscle) :D. Вчера започнах пак да тичам, но тази седмица май няма да стане пак, защото от събота зимата се връща :(
Петък, 22.04.2016
Храна:
- сандвич от ръжен хляб, крема сирене*, пушена сьомга* и краставица; малко накиснати бадеми*
- ябълка
- суров десерт*
- 3-4 фурми
- гратен* от праз със сметана и ементал; сирене; 2 реда черен шоколад* с цели лешници (inlove)
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 15 клека СТ, 10 лицеви опори
Трен:
- 5 минути кростренажор
клек с дъмбели на рамене - 12, 12, 10@2х8кг
румънска тяга - 12, 12, 12@малка щанга + 2,5кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 10@10кг
придърпване на вертикален скрипец с подхват - 8@25кг; 10, 10@20кг
раменни преси от стоеж - 9, 7, 7@2х8кг
- 5 минути кростренажор; стреч
- Хубаво се раздвижих :) Румънската много не ми хареса как стана. Нещо не я правя май като хората и ще трябва да си припомня с малко филмчета. При скрипеца с подхват също имам малка забележка за първата серия с 25кг. Беше крива и затова намалих след това на 20кг и мисля, че се получи доста добре. От раменните съм доволна. При положение, че раменете ми най-лесно губят сила се радвам, че все още мога да направя и толкова повторения с 8кг :) Засега съм само леко скована, но очаквам мускулна с течение на деня.
Честит имен ден на всички цветя и всички празнуващи с тях :) Нека да е скънчев и цветен (sun) (F)
Събота, 23.04.2016
Храна:
- йогурт* с банан, овесени ядки, чиа; 2 сушени сини сливи
- 2 филии ръжено-пшеничен хляб*; сирене; маслини; ягоди
- капучино + сладкиш
- ягоди; маслини; сирене
- “лазаня”* с пълнеж от тиквички, фета и копър; зелена салата с репи, лук, зехтин и балсамико; няколко соленки* с ким; редче черен шоколад* с лешници
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 20 клека СТ, 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада
- През деня: разходка + колело
- Вчера беше почивен ден от тренировки, че петъчната си каза думата (giggle) Имах мускулна на Д, задно бедро, гръб, рамене. Не непоносима, но я имаше и отделно лека умора. Естествено, като за ден след тренировка, ме беше хванал гладът. Следобяд излизахме по задачи и в такъв дъжд се прибрахме, че обувките ми бяха пълни с вода и още се сушат (dull) Бяхме с колелата, разбира се, и без дрехи за дъжд (giggle) За вечеря бях планирала да правя една баница с тиквички и фета, но не намерихме кори и взехме някакви пресни за лазаня. В последствие дори не я наравих аз за вечеря, а половинката, но пък стана много вкусна. Тиквички, фета и копър е много приятна комбинация :)
Мнението беше редактирано от Роси на 24.04.16 11:08.
Неделя, 24.04.2016
Храна:
- йогурт* с банан, овесени ядки, чиа*, какао*
- “лазаня” с тиквички и фета; маслини и малко сирене; редче черен шоколад* с лешници
- 3-4 хапки чийзкейк
- извара с рожков и мед
- сьомга на фурна във фолио с песто и чери домати; зелена салата с репи, краставица, зехтин и балсамико
+ опитванки: няколко хапки салата* от кус-кус със зеленчуци; чери домати
Движение:
- През деня: домакински истории
- Късния следобед: трен
Трен:
- 5 минути кростренажор
напади с дъмбели - 12, 12, 12@2х7кг
БГ клек - 12, 12, 12@2х6кг
прасец на машина - 10, 10, 10@15кг
раменни преси от стоеж - 8, 8, 7@2х8кг
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 12, 12, 10@25кг
кофи - 5, 4, 5
хоризонтален скрипец - 12, 12, 12@25кг
- Добре потренирах, но малко се проточи тренировката. Правих по-големи паузи, защото нещо от обяд ме боли коремът :( Май ще намалявам и тези тежести. Иначе залата в неделя следобед е празна и е рай да се тренира.
Мнението беше редактирано от Роси на 25.04.16 09:37.
Понеделник, 25.04.2016
Храна:
- 2 сушени сини сливи
- салата* от кус-кус със зеленчуци и подправки; шепа накисанти бадеми*; ябълка
- йогурт*
- филия ръжено-пшеничен хляб*; сирене; маслини; 20г шоколад*
- ризото* с аспержи; салата от моркови
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада
- Вечерта: 30 минути вело бързо темпо на най-ниска степен
- Днес съм с такава мускулна треска, че едвам се движа :( На всяко мръдване “Ох”. Д, задни бедра, прасци, че и гръб и рамене. Събудих се гипс, а тъй като и цял ден съм на стол нещата не се подобряват. Затова малко вечерта се раздвижих вкъщи с велото. Времето е ад и не става за тичане - студ, вятър, дъжд, суграшица...каквото си пожелае човек без слънце (dull) Дано скоро се оправи.
- Вечерята пак я готви половинът, защото аз имах малко работа за довършване. Вече е сезонът на аспержите и аз лека по лека се раз-маз-вам :)
Мнението беше редактирано от Роси на 28.04.16 09:43.
Вторник, 26.04.2016
Храна:
- парче козунак (почерпка за РД)
- салата* от кус-кус със зеленчуци; шепа накиснати бадеми; моркови
- ябълка
- малка порция извара с овесени ядки, какао*, чиа и мед
- ризото* с аспержи; маслини; моркови; 40г шоколад*
Движение:
Трен:
- ставни ротации
клек с дъмбели на рамене - 12, 12, 12@2х6кг
румънска тяга - 12, 12, 12@малка щанга + 2,5кг
бедрено разгъване - 12@25кг; 10, 10@30кг
придърпване на вертикален скрипец с подхват - 12, 10, 11@20кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 9@10кг
раменни преси от седеж - 7, 7, 6@2х8кг
- Все още съм с мускулна на бедра и рамене. Затова днес клековете са с малко по-малка тежест, а пък раменните - по-малко повторения. За толкова ми стигнаха силите. Иначе съм доволна от тренировката :) Всичко си направих по план. Румънската днес беше по-добре :)
Сряда, 27.04.2016
Храна:
- 2 сушени сини сливи
- на стол: нещо като огретен от карфиол; салата; задушени зеленчуци
- ябълка
- банан; 20г шоколад*; кроасан; мъфин (dull)
- сирене
- 4-5 рибни хапки; салата от краставица с копър, оцет и зехтин
Движение:
- Вечерта: малко колело
- Скучен ден откъм движение и тъп откъм храна.Този огретен на стола беше всичко друго, но не и огретен - воднист и блудкав на вкус. Привечер пък имах работа в центъра и бързах, защото всичко затваря в 19.00, а бях много гладна и си купих каквото намерих общо взето - кроасан и мъфин. Първото - гума. Второто - става ама сладко. И за вечеря не ми остана време да готвя. Изобщо много объркан ден се получи, но карай...няма какво тук да се оправдавам и жалвам :) Завършекът обаче беше хубав - легнах си мааалко по-рано, а преди това разбрах, че кумувете ни вече са родителите и ми стана едно такова много хубаво (sun)
Четвъртък, 28.04.2016
Храна:
- сандвич* от пълнозърнесто хлебче* с пастет от фета, масло и варени яйца + краставица; чери домати
- малко парче сладкиш (почерпка); ябълка
- йогурт*
- леща*; сирене; от горния пастет; картофи на фурна
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 10 клека с отскок
- Вечерта: тичане 4.73км за 29:49
- Това време на тичането ми се струва даже добре, защото през цялото време се чувствах толкова тромава, че мислех, че ще е сигурно над 35 минути. Доста се чудих дали да ходя да тичам, защото имаше едни доста подозрителни черни облаци, но добре, че отидох - 5 капки на кръст :)
- Първият триместър ми остави два трайни проблема с храненето - не мога да погледна яйца и сладък картоф. Изобщо не ми ги показвайте и на картинка даже :D Намерих, обаче, начин да си хапвам варени - направих един “пастет”, който баба ми правеше, когато бях дете и много обичах. За съжаление нямам рецепта и не стана точно онзи вкус, но пак се получи - варени яйца (намачкан жълтък + нарязан/настърган белтък), масло, бяло сирене (в моя случай - фета), черен пипер.
Роси, Роси, аз докато разбера, то детето университет ще завърши (sun) Нещо съм се отбляла и съм пропуснала хубавото тук! За което много се радвам и също желая много лека бременност и прекрасен, здрав, вързоп накрая! Вече си в хубавата част! Наслаждавай й се (F) Ох, прочетох сега нагоре това за водата и се сетих, че и аз не можех да пия вода, защото ми се гадеше от нея през първите 4 (!) месеца! А вкъщи има една лека миризма на влага, защото всичко е дървен масив и се напива с влага през този сезон. Та сега като я усещам лекичко, се сещам и как я усещах преди 2 години по същото време! Не можех да си стоя у дома, защото от миризмата ми се повдигаше и получавах позиви за повръщане (което всъщност с е случваше и навън, на всеки 5 метра :D ). Така, следя и аз (inlove)
П.п. За пастета от яйца - този вариант и аз често го прилагам, много ги обичам варените на пастет, обичам да прибавя вътре малко броколи/карфиол на пара, слагам зехтин и по-едра морска сол, да ми хрущи (sun) Сирене не слагам, но ще пробвам!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.04.16 09:56.
karfi4ka, мерси за пожеланията и споделенето мнение :) (F) На моя пастет нещо му липсва, но не знам какво и може да опитам с твоята идея за зехтин и зеленчуци. Мислех си и за свежи подправки като магданоз или зелен лук.
Петък, 29.04.2016
Храна:
- банан със сусамов тахан и какао
- навън: смесена зелена салата с панирано бяло сирене; лимоново сорбе с ягодово сладко
- ябълка
- 1/2 палачинка от 3 яйца, спелтови ядки, банан
- 200г плодова салата
- леща; 3 филийки ръжен хляб със семена (2 с цацики и 1 - с пастета с яйца); 20г шоколад
Движение:
-Сутринта: 2 А + 2 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада
Трен:
- 5 минути кростренажор
напади с дъмбели - 15, 15, 15@2х6кг
БГ клек - 10, 12, 12@2х6кг
прасец на машина - 10, 10, 11@15кг
раменни преси от стоеж - 8, 8, 7@2х8кг
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 10, 12, 10@25кг
кофи - 4, 5, 5
- 10 минути кростренажор; стреч
- Бях в залата в 17.30, а обикновено съм там към 18.30. Съответно беше доста спокойно :) Тренировката мина ок. Пак малко тромавост. Май задържам повече вода. Обяснявам си го с яденето на повече солено в последните 2 дни. Отделно и като гледам доста захар се е събрала в менюто ми. Днес си очаквам мускулната. Обикновено след тази тренировка е брутална.
Предните дни не писах, защото имах много работа покрай последната задача от курса и трябваше да прекарам доста време пред компютъра. Събота имаше доста движение под формата на разходка, но неделя и понеделник - само седене и нищо друго :( Започвам с вчера.
Вторник, 3.05.2016
Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао*; 2 сушени сини сливи
- шведска пица; чери домати
- ябълка; йогурт*
- 2 вегетариански шницела; зелена салата със зехтин и балсамико; 2-3 хапки шведска пица; 40г шоколад*
Движение:
Трен:
- 5 минути кростренажор
клек с дъмбели на рамене - 10, 10, 10@2х8кг
румънска тяга - 10, 10, 10@малка щанга + 5кг
бедрено разгъване - 12; 10, 10@30кг
придърпване на вертикален скрипец с подхват - 12, 10, 10@20кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 10@10кг
раменни преси от седеж - 5, 5, 4@2х9кг
- Повторенията са по спомен, защото тетрадката ми не е в мен. Получи се стегната и хубава тренировка. След 3 дни почивка имах сила :) Днес вече съм с мускулна, разбира се. Клек - ок. Тяга - бива, но може по-добре. Скрипецът ми се получи доста добре този път. Добре, че си останах на 20кг, а не да се кривя. Пресите бяха малко за сила, защото дъмбелите 8кг бяха заети, а с по-леки не исках ;)
- Ям доста тесто последните дни. Не че ми се яде, но така се получи покрай липста на време. Намерихме рецепта за някаква шведска пица, която става супер бързо, но е много нездравословна и калорична (wasntme) Иначе е вкусна :)
- Трябва да си призная и още един негатив относно движението, който си има обаче и ползи в моя случай. Ходя с кола на работа. Имам вече служебна и се възползвам всеки ден. От една страна е кофти, че по този начин се движда по-малко. Преди имах на ден по 20 мин колело + няколко минути ходене, което не е много, разбира се, но при седящо ежедневие си е пак нещо. От друга страна не трябва да ползвам 3 вида транспорт и непрекъснато да гоня автобуси, които са на час или по-рядко даже. Работя далеч и не е особено удобно. Да не говорим, че и последните месеци ставах в 5.30, за да ходя по-рано и накрая вече не издържах. Сега пак ставам рано, но не толкова. Отделно от работа отивам директно в залата, а не минавам през нас да си взимам нещата. Преди нямаше как да мъкна и неща за фитнес заедно с лаптоп и храна. Та колкото е зле, толкова е и добре с колата :)
Сряда, 4.05.2016
Храна:
- На обяд беше шведска пица и моркови, а на вечеря тиквички на фурна с доматен сос и фета. Останалото не ми се напряга да си спомням какво беше (wasntme)
Движение:
- Вечерта: тичане 4.75км за 30:28
- Потичах, но се получи бавничко. Причини - каквито искате - скованост от тренировката във вторник, пишкаше ми се зверски накрая, тежа. Иначе беше приятно да поприпкам малко :)
Четвъртък, 5.05.2016
Храна:
- йогурт с банан, спелтови ядки, чиа, какао
- 3 фурми
- 2 големи сандвича (1 със сирене и 1 с варено яйце); някакво десертче с мюсли и шоколад
- 2 ябълки
- сладолед; ябълкова газирана напитка
- тиквички на фурна с домати и фета; 30г шоколад
Движение:
- През деня: 7 часа преход
- Вчера беше почивен ден тук и затова - на планина. Цял ден слънце и 20 градуса (sun) Доста ходене се събра, обаче. Искахме един по-кратък маршрут да направим пък накрая се оказа, че правим по-дългия. Изкачването нагоре ми взима здравето (dull) Отначало си мислех , че просто още не съм свикнала и после ще е ок, но цял ден появи ли се баир, аз намалям скоростта до охлювенска и нагоре бавно бавно. Малко ме поизчакваха, но какво да направя :(
- Днес е ден за зала, но от сутринта съм доста изморена. Все пак ми се събират 3 дена подред с трен и е твърде вероятно да не ида, защото няма да се получи качествено. Отделно съм червена като домат в лицето - домат със слънчеви очила, защото така успях да изгоря. Дремнах на една полянка за 20 минути и това стана :)
казано от Роси на 06.05.16, 09:51:
Сряда, 4.05.2016
Движение:
- Вечерта: тичане 4.75км за 30:28
Ее Роси, доколкото си спомням преди година бягаше малко по бързо .. :) ти си като мен с времето резултата върви надолу, обаче предполагам кеф-а се увеличава :) и обратно, резултатите нагоре, кеф-а намалява повечето случаи :)
Да, по-добри са ми времената от миналата година, но сега и обстоятелствата са други ;) Иначе винаги ми е кеф да си припкам навън на въздух :)
Петък, 6.05.2016
Храна:
- банан със сусамов тахан и какао
- таи къри с талиатели и бяло сирене; сорбе от боровинки
- ябълка
- баба гануш с плосък хляб; яхния от бамя с гарнитура от ориз с кадаиф; сиропиран сладкиш от грис
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори
Трен:
- 5 минути кростренажор
БГ клек - 10, 10, 10@2х6кг
напади с дъмбели - 12, 12, 10@2х6кг
прасец на машина - 10, 8, 8@25кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 10@25кг
кофи - 3, 3, 3
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 8, 10, 9@25кг
- Да, бях изморена вчера, но като изядох една порция талиатели по тайландски на обяд и като си помислих, че съм с кола и реално нямам никакво движение за деня, трябваше да направя нещо по въпроса. По-добре малко отколкото никакво движение :) Получи се стегната и по-лека тренировка, но не съжалявам. Важното е, че се раздвижих.
- Вчера ми беше малко баровски ден - обяд и вечеря на заведение 8-) И мога да кажа, че вече съм фен на ливанската кухня. Вечерта бяхме в едно заведение, което всъщност се намира на 5 минути от нас, а никога не сме ходили. Предлагат ливанска кухня. Имаше доста агнешко и разни интересни пастетчета, салатки и манджички. Много ми допадна :)
Събота, 7.05.2016
Храна:
- йогурт с банан, чиа, какао и спелтови ядки
- таратор; фета с домати; маслини
- мляко с какао
- Rösti + зелена салата
Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада
- През деня: чистене и разходка
- Вечерта: разходка и малко танци-манци ;)
- Нямам кой знае какво за отбелязване. Вчера вечерта имаше джаз нощ в града и си бяхме взели билети. Много ми хареса :) Имаше и малко кубинска музика на едно място и там малко врътнах дупе ;) Изобщо много ми хареса...отдавна не бях ходила по подобни събития. Прибрахме се към 2.00 и затова преди малко станах.
Неделя, 8.05.2016
Храна:
- йогурт с банан, чиа, какао и спелтови ядки
- сандвич със сирене и краставица; ябълка
- мляко с какао; парче сладкиш
- редче шоколад
- аспержи със зехтин; 4 варени картофа; зелена салата; 4-5 маслини
Движение:
- 2-3 часа колело
- Открихме сезона на обиколките с колела (sun) Да видим тази година колко ще продължи (wasntme) Цял ден навън на слънце. Бях по потник и къси панталони, че да събера малко слънчеви лъчи :) 2-3 часа чисто каране. Отделно от тях имаше и почивки, разбира се. Навръщане вече си бях поизморена и като охлюв, но не беше толкова зле. Доволна съм :)
Понеделник, 9.05.2016
Храна:
- ябълка със сусамов тахан и какаови зърна
- салата от риба тон, авокадо, лимонов сок; 2 крекера със семена и чиа
- ябълка
- 1/2 бананова палачинка (банан, 2 яйца, спелтови ядки, какао); малък йогурт
- таи къри с тофу и басмати; малко безалкохолна бира
Движение:
Трен:
- 5 минути кростренажор
клек с дъмбели на рамене - 12, 12, 12@2х7кг
бедрено разгъване - 11; 11, 11@30кг
румънска тяга - 11, 11, 12@малка щанга + 5кг
придърпване на вертикален скрипец с подхват - 12@20кг; 8, 7@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 8@10кг
раменни преси от стоеж - 8, 7, 7@2х8кг
- Днес бях изморена и недостатъчно наспана, но се получи добра тренировчица. Стегната и ползотворна :) Румънската тяга даже мога да кажа, че май стана по-добре. На скрипеца вдигнах тежестта, защото първата серия беше доста прилична.
- Не знам защо, но ми се пие бира, а по принцип не съм по бирата. Имаме безлкохолна и си пийнах малко, а се чудя и за втора (wasntme)
Вторник, 10.05.2016
Храна:
- на стол: ньоки със зеленчуци; зелена салата. За дояждане: шепа орехи + ябълка
- сладолед
- таи къри с тофу и басмати; маслини; извара с рожков и мед; 2 банана
Движение:
- Вечерта: тичане 4.65км за 31:28
- Не се наспивам последните два дни, защото и аз не знам защо. Какво правя и струвам, все към 23.30 си лягам. Отделно бях леко скована от тренировката предния ден и затова тичането ми хич не е добро. Спрях малко по-рано, защото просто вече не можех накрая :( Пак добре, че се раздвижих и толкова и глътнах малко въздух :)
- Вчера, както в 90% от случаите, когато ми се налага да ям в нашия стол, си останах гладна и разочарована. Картофени ньоки - без вкус, гриловани и с някакъв сос, от който не си сложих, защото изглеждаше странно. Посолих ги и им сложих пипер, за да добият някакъв вкус, но уви - не стана и не си доядох порцията. И не мислете, че съм капризна, защото и моят колега, който непрекъснато е гладен и никога не отказва храна, си върна цялата порция (clap) Добре, че имах малко орехи под ръка. Сладоледа по-късно го ядох, защото ми се ядеше ;)
Експресно за последните дни:
Сряда, 11.05.2016
Движение:
- Почивен ден. Бях много изморена от предните три дни.
Храна:
- Вече не помня, но вечерта направих едни кокосови бисквити с шоколад и се подхлъзнах със сладкото. Преди това беше ок.
Четвъртък, 12.05.2016
Движение:
- Вечерта: 25 минути вело; 3х50 клека СТ. Цял ден валя и то поройно. Затова нямаше как да се тича.
Храна:
- Както писах, в сряда се подхлъзнах със сладкото и това продължи и този ден. Общо взето нормална храна + 4-5 домашни бисквити и 1 кроасан. След това вече ми писна, защото за пореден път се убеждавам, че толкова сладки неща ме правят пълен ленивец. Хич не си харесвам това състояние (dull)
Петък, 13.05.2016
Храна:
- гриловано пуешко филе със зелена салата
- ябълка
- банан
- извара с рожков и мед
- патладжани на фурна с моцарела и доматен сос; банан
Движение:
-Сутринта: 2 А + 2 Б
Трен:
- 5 минути кростренажор
напади с дъмбели - 12, 12, 12@2х7кг
БГ клек - 10, 12, 12@2х6кг
прасец на машина - 8, 7,7@30кг
раменни преси от стоеж - 7, 7, 7@2х8кг
/\ за трицепс - 10@20кг; 9, 7@25кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 10@25кг
- Доволна съм от тренировката за долна част. За горна основно от хоризонталния скрипец. Всичко беше заето. Опашка на машината за набиране. Днес се събудих с мускулна :)
- В четвъртък бях на преглед. Бебето расте и е ужасно диво :D Всеки път като ида репликата е “”Детето ви е много активно”. Така беше и онзи ден. Макар и да е малко рано се опитаха да видят пола, но беше в някаква йога поза и не стана :)
- До миналата седмица коремът ми не беше чак толкова забележим, но тази седмица сякаш за три дена порастна. Коланът на дънките все повече се разхлабва. Всъщност си поръчах едни за бременни, защото сегашните ми чифтове или са тесни, или ме стягат и не ми е много удобно. Тениските за фитнес ги опъвам все едно съм глънала диня.
Събота, 14.05.2016
Храна:
- Не си я спомням точно.
Движение:
- Почивка. Само пазар, чистене и подобни.
Неделя, 15.05.2016
Храна:
- йогурт* с ягоди, какао, спелтови ядки
- филия спелтов хляб със слънчогледови семена; сирене; маслини; 20г шоколад
- ябълка; ягоди
- супа* от броколи, картофи и чедър; мус* от кашу, ягоди и чиа
Движение:
- Сутринта: Тичане 4,75км за 31:20
- През деня: час - час и нещо колело
- Времето на тичането пак е зле, но не мисля, че ще се подобрява в следващите месеци ;) Важното е, че мина много добре. Бях се наспала и отпочинала и се чувствах идеално. Никаква умора или неразположения. Просто тичам бавно, защото от една страна съм малко по-тежичка, а от друга - страх ме е да се напъна много. Да, може би мога, но не искам. Ще карам така. Важното е да ми е приятно (sun)
- Правих веган “парфе” от ягоди, кашу и чиа. Получи се много добре. На мен лично ми харесва. За половиката не бил достатъчно сладък, но аз пък предпочитам така, а не накъртващо сладко, както бяха бисквитите онзи ден. Снимка долу.
- Вечерта бяхме на концерт на орекстъра на Глен Милър за Европа, ръководен от Wil Salden и се прибрах с усмивка до ушите. За хората, които обичат суинг и подобна музика, това е наистина невероятно изживяване. Нямам какво да кажа повече, защото няма как да се опише с думи професионализма на музикантите, които гледах снощи. Рядко оставам толкова впечатлена :) Не бих се поколебала да ги гледам пак при възможност.
Мнението беше редактирано от Роси на 16.05.16 12:03.
Понеделник, 16.05.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао, спелтови ядки
- супа* от броколи, картофи и чедър; малка филия спелтов хляб; маслини; 40г шоколад*
- (!) 1 голяма краставица с фъстъчено масло; 1/2 купичка “парфе”* от кашу и ягоди; 2 банана
- супа* от броколи, картофи и чедър; сирене; маслини; ябълка
Движение:
- Следобед: Тичане 4.75км за 31:16
- Днес беше един много крив почивен ден. Цял ден не знам какво искам и ми е едно нервно все едно съм в ПМС. Даже и нещо като емоционално натъпкване имах - отбелязано с ! горе. И аз не знам какво ме е ударило пък сега. Щях да ходя на фитнес, но нещо нямах настроение. Реших да тичам и по средата ме хвана пороен дъжд. Затова времето ми е даже с няколко секунди по-добре от вчера ;) Уж почивен ден, пък ми виси едно нещо за работата на главата. Седнах с намерението да го довърша, а като си отворих мейла - ужас и половина и така ми отидоха 2 часа в съвсем други неща. Както и да е. Крив ден.
Вторник, 17.05.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи; ябълка със сусамов тахан* и канела
- салата* от риба тон, кашу, лимонов сок; 2 крекера* със семена и чиа; ябълка
- 1/2 бананова палачинка* (банан, 2 яйца, спелтови ядки)
- 5-6 фурми; банан
- супа* от броколи, картофи и чедър (няма край...); сирене; няколко хапки от парфето
Движение:
Трен:
- 5 минути кростренажор
клек с дъмбели на рамене - 18, 8@2х8кг; 12@2х6кг
румънска тяга - 12, 12, 12@малка щанга + 5кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 8, 8@10кг
раменни преси от стоеж - 9, 8, 7@2х8кг
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 11, 11, 10@25кг
бедрено разгъване - 10; 10, 10@30кг
- 5 минути ходене на пътека с бързо темпо; стреч
- Както се вижда, тренировката е хаотична, но това е, защото някои уреди така и не се освободиха, а други се освободиха доста късно. Горе-долу добре се получи, но усещам как скоро ще трябва да въвеждам промени. Клек с 2х8кг си правя, но малко ми понатежава вече. Румънската тяга не е особено добре също. Трябва да помисля. Иначе днес цял ден се чудих дали да ходя на зала или да отложа за утре, защото станах много рано и цял ден ми се спеше. Минах през вкъщи да оставя колата на половинката, ударих една енергийна бомба от фурми и се съвзех. Храната днес също ми беше малко и цял ден си го усещах, но не съм се давала да ям боклуци, за да закърпя положението :)
Мнението беше редактирано от Роси на 17.05.16 22:41.
Сряда, 18.05.2016
Храна:
- пилаф* от киноа и червена леща с кашу, портокалов сок и разни подправки; крекер* със семена и чиа
- ябълка
- малък йогурт*
- “кекс” от тиквички, рикота и яйца (всичко смесено и запечено на фурна); зелена салата със зехтин; 3 фурми; сирене + 3 маслини (това малко по-рано, че бях гладна, а нямаше още вечеря)
Движение:
- Почивен ден от по-сериозни движения. Имах за готвене, а и се прибрах късно. Нямам нещо особено за отбелязване, освен че се чувствам като малко слонче.
Четвъртък, 19.05.2016
Храна:
- ябълка със сусамов тахан* и канела
- на стол: картофени ньоки с доматен сос и зеленчуци; зелена салата със зехтин; 5 пържени картофа
- ябълка
- 1/2 палачинка* от банан, 2 яйца и спелтови ядки, намазана с фъстъчено маслло
- “кекс” от тиквички, рикота и яйца; сирене; извара с рожков и мед
Движение:
Трен:
- 5 минути кростренажор
напади с дъмбели - 12, 12, 12, 12@2х6кг
БГ клек - 10, 10, 10, 10@2х6кг
прасец на машина - 10, 10, 10@20кг
раменни преси (стоеж) - 6, 6, 6@2х9кг
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 10@25кг; 6, 5@20кг
кофи - 4, 3, 4
- 15 минути кростренажор; стреч
- Доволна съм от тренировката. Доста пот се изля. Реших да тренирам долна част с по-малки тежести и повече повторения. Кофите ми стават все по-трудни, но гледам, че днес са по-добре от последния път, когато съм ги правила на 7.05.
- Иначе цял ден летя на една метла. В работата се изнервих за едно нещо, което съм му завиждала края от не знам кога и още не съм го стигнала. После се изнервих на съседката, която от два дена си е оставила колата на парко мястото ни при положение, че си има свое в гаража, и аз няма къде да спра и обикалям до края на не толкова късата ни улица. А днес и бързах за зъболекар и много се ядосах като нямаше къде да спра (devil) После паркирах метлата и си починах на зъболекарския стол (правиха ми почистване не зъбите). След това отидох на фитнес, където уж трябваше да тренирам заедно с половинката, но не. Аз приключих с тренировката и той се появи. Само да кажа, че ние иначе “заедно” ходим на фитнес, т.е. аз ходя и той идва точно аз като си тръгвам или ходи в друг ден. Та за днес имахме уговорка и като не я спази пак ми кипна иииии...да речем, че ако имах една картечница щях да разстрелям няколко човека наоколо. Да, знам, тъпо е да се ядосвам за глупости, но понякога чашката нещо ми прелива.
Мнението беше редактирано от Роси на 19.05.16 22:50.
Петък, 20.05.2016
Храна:
- ябълка със сусамов тахан* и канела
- навън: хек пане с ремуладен сос и картофена салата; домашен сладолед - от круша и от маракуя
- ябълка
- 4 фурми
- картофена тортийа; зелена салата със зехтин; 20г шоколад*
Движение:
- Вечерта: Тичане 4.75км за 31:30
- Тичането се получи по-добре от очакванията ми :) От тренировката в четвъртък бях с мускулна треска на предно, задно бедро, Д, рамене...изобщо абсолютно дърво бях вчера. Е, все пак доста се раздадох в четвъртък, така че няма какво да се чудя. Тогава вечерта преоткрих фоум ролера, който седи в един ъгъл вкъщи. Не знам защо :) Бях забравила колко е приятно човек да се намачка едно хубаво :) Та след тренировката се мачках и вчера след тичането пак. Много боля на някои места, но пък сега ми е едно такова по-комфортно.
- Вече хората разпознават, че съм бременна. Все жени де ;) Една колежка ме пита и после една позната. Чудех се дали да не кажа, че просто малко повече съм си хапнала на обяд ;) Познатата каза, обаче, че ме е заподозряла още преди месец и нещо, когато се бяхме засекли за последно в атобуса. Аз тогава вече се разделях бавно с гаденето, но най-вероятно още съм била с киселата физиономия. Отделно, че на няколко пъти навръщане от работа с нея ме обземаха едни гладни пристъпи и изяждах по един брецел почти на една хапка :D Ей, луда работа...
Мнението беше редактирано от Роси на 21.05.16 20:13.
Събота, 21.05.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, чиа
- боб* на фурна с доматен сос и пушено тофу; ягоди
- ягоди; шепа смесени ядки със стафиди
- капоната*; парче и 1/2 брауни чийзкейк* с малини
Движение:
- През деня: малко колело + разходка
- Храната така написана изглежда толкова малко, а хич не ядох малко. Пред пръсване съм, защото чийзкейкът стана твърде вкусен и моят грях - лакомията се обади. Уж ще си разделим с половинката едно квадратче, а аз после изядох още едно сама (headbang) И аз не знам за какво си се дразня. От кога съм го запланувала този сладкиш и ми беше такъв мерак да го направя пък сега да се тюхкам за дето искам да го опитам.