14.06.16
14:21
Здравейте, искам да ви попитам според вас с какво мога да заменя киселото мляко сутрин за закуска. Обикновено закусвам извара около 250 грама с овесени ядки накиснтаи предварително във вода. Повечето хора хапват овесените ядки с кисело мляко, но аз откакто се помня не мога да го понасям, самата миризма просто не ми понася :( Подходяща ли е замяната на киселото мляко с извара? Ако имате други идеи ще се радвам да ги прочета :)
14.06.16
14:28
#1
Не виждам нито една причина да се мъчиш да го заменяш.
Щом не ти харесва - не го ядеш и толкова.
Най-добре изобщо не яж овес на закуска.
Мнението беше редактирано от Станимир на 14.06.16 17:51.
14.06.16
18:12
#4
Вода?
14.06.16
21:14
#5
Благодаря за отговорите. От прясното мляко ми се подува корема, защото съм с гастрит. Ям ги с извара, защото ме засища, но усещам , че искам някакво разнообразие вече.
Станимир, защо най-добре да не закусвам овес? Защо не го препоръчваш? и какво препоръчваш в такъв случай?
Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 14.06.16 21:14.
Можеш да пробваш да хапнеш овес + няколко белтъка и 1 жълтък. Изварата много засища ако я ядеш сутринта, апетитът се губи.
14.06.16
22:45
#7
Можеш да пробваш да хапнеш овес + няколко белтъка и 1 жълтък. Изварата много засища ако я ядеш сутринта, апетитът се губи.
Добре ще пробвам, благодаря ти много! 4 белтъка + 1 яйце + овес ок ли е? Или са много белтъците? И другият ми въпрос е...как да съчетая белтъците с овеса (без да се налага да използвам тигана в 6 сутринта)?
Може да си ги приготвяш вечер, слагаш яйцата, овеса, може да добавиш и сирене или извара, разбиваш ги добре и печеш в тавичка. Аз така съм си приготвял храна за 3-4 дни напред :)
Друг вариант за закуска е да разбиеш изварата с вода (става като мляко) и да накиснеш овеса нея.
Станимир, защо най-добре да не закусвам овес?
Зависи от цялостния режим, но е малко вероятно е да имаш нужда от въглехидрати за закуска.
Можеш да си приготвяш от вечерта палачинка от овес със яйца, като можеш да си избираш солен или сладък вариант. Разбиваш яйцата, добавяш овес като количеството си го определяш индивидуално...За солена аз слагам подправки като чубрица, сух копър, сминдух, сол. Сладкият вариант можеш с мед или стевия, сушени плодове и ядки....Въображение да имаш ;)
Добре ще пробвам, благодаря ти много! 4 белтъка + 1 яйце + овес ок ли е? Или са много белтъците? И другият ми въпрос е...как да съчетая белтъците с овеса (без да се налага да използвам тигана в 6 сутринта)?
Зависи как ги обичаш:
1. В тиган стават така известните “палачинки на Дюкан” -може с овесени ядки само, може да смесиш и с овесени трици.
2. Сварени яйца + накиснат овес.
15.06.16
22:51
#12
Супер сте! Много благодаря за съветите!
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?
Супер сте! Много благодаря за съветите!
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?
Защото повечето хора си мислят, че в изварата има казейн. Няма проблем да си я ядеш за закуска.
Киселото мляко, ако е истинско и с жива закваска е абсолютно незаменимо. Лично мнение.
Мнението беше редактирано от Dymag на 18.06.16 02:57.
Супер сте! Много благодаря за съветите!
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?Защото повечето хора си мислят, че в изварата има казейн. Няма проблем да си я ядеш за закуска.
А изобщо има ли някакво значение дали протеина ще е бавно или бързо усвоим? 40 грама белтък са си 40 грама белтък!
18.06.16
23:41
#16
Супер сте! Много благодаря за съветите!
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?Защото повечето хора си мислят, че в изварата има казейн. Няма проблем да си я ядеш за закуска.
А изобщо има ли някакво значение дали протеина ще е бавно или бързо усвоим? 40 грама белтък са си 40 грама белтък!
ами не знам...за това питам..Предполагам, че единствената разлика идва от там, че изварата засища повече? И може би другата разлика е , че въглехидратите май (според това колко е маслена) са по-малко от киселото..
Супер сте! Много благодаря за съветите!
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?Защото повечето хора си мислят, че в изварата има казейн. Няма проблем да си я ядеш за закуска.
А изобщо има ли някакво значение дали протеина ще е бавно или бързо усвоим? 40 грама белтък са си 40 грама белтък!
За обикновените трениращи няма :)