14.06.16
14:21
Здравейте, искам да ви попитам според вас с какво мога да заменя киселото мляко сутрин за закуска. Обикновено закусвам извара около 250 грама с овесени ядки накиснтаи предварително във вода. Повечето хора хапват овесените ядки с кисело мляко, но аз откакто се помня не мога да го понасям, самата миризма просто не ми понася :( Подходяща ли е замяната на киселото мляко с извара? Ако имате други идеи ще се радвам да ги прочета :)
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
14.06.16
14:28
Не виждам нито една причина да се мъчиш да го заменяш.
Щом не ти харесва - не го ядеш и толкова.
Най-добре изобщо не яж овес на закуска.
Мнението беше редактирано от Станимир на 14.06.16 17:51.
14.06.16
18:12
Вода?
14.06.16
21:14
Благодаря за отговорите. От прясното мляко ми се подува корема, защото съм с гастрит. Ям ги с извара, защото ме засища, но усещам , че искам някакво разнообразие вече.
Станимир, защо най-добре да не закусвам овес? Защо не го препоръчваш? и какво препоръчваш в такъв случай?
Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 14.06.16 21:14.
Можеш да пробваш да хапнеш овес + няколко белтъка и 1 жълтък. Изварата много засища ако я ядеш сутринта, апетитът се губи.
14.06.16
22:45
казано от ANZy на 14.06.16, 21:25:
Можеш да пробваш да хапнеш овес + няколко белтъка и 1 жълтък. Изварата много засища ако я ядеш сутринта, апетитът се губи.
Добре ще пробвам, благодаря ти много! 4 белтъка + 1 яйце + овес ок ли е? Или са много белтъците? И другият ми въпрос е...как да съчетая белтъците с овеса (без да се налага да използвам тигана в 6 сутринта)?
Може да си ги приготвяш вечер, слагаш яйцата, овеса, може да добавиш и сирене или извара, разбиваш ги добре и печеш в тавичка. Аз така съм си приготвял храна за 3-4 дни напред :)
Друг вариант за закуска е да разбиеш изварата с вода (става като мляко) и да накиснеш овеса нея.
казано от Никол Иванова на 14.06.16, 21:14:
Станимир, защо най-добре да не закусвам овес?
Зависи от цялостния режим, но е малко вероятно е да имаш нужда от въглехидрати за закуска.
Можеш да си приготвяш от вечерта палачинка от овес със яйца, като можеш да си избираш солен или сладък вариант. Разбиваш яйцата, добавяш овес като количеството си го определяш индивидуално...За солена аз слагам подправки като чубрица, сух копър, сминдух, сол. Сладкият вариант можеш с мед или стевия, сушени плодове и ядки....Въображение да имаш ;)
казано от Никол Иванова на 14.06.16, 22:45:
Добре ще пробвам, благодаря ти много! 4 белтъка + 1 яйце + овес ок ли е? Или са много белтъците? И другият ми въпрос е...как да съчетая белтъците с овеса (без да се налага да използвам тигана в 6 сутринта)?
Зависи как ги обичаш:
1. В тиган стават така известните “палачинки на Дюкан” -може с овесени ядки само, може да смесиш и с овесени трици.
2. Сварени яйца + накиснат овес.
15.06.16
22:51
Супер сте! Много благодаря за съветите!
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?
казано от Никол Иванова на 15.06.16, 22:51:
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?
Защото повечето хора си мислят, че в изварата има казейн. Няма проблем да си я ядеш за закуска.
Киселото мляко, ако е истинско и с жива закваска е абсолютно незаменимо. Лично мнение.
Мнението беше редактирано от Dymag на 18.06.16 02:57.
казано от deqn91 на 17.06.16, 12:06:
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?Защото повечето хора си мислят, че в изварата има казейн. Няма проблем да си я ядеш за закуска.
А изобщо има ли някакво значение дали протеина ще е бавно или бързо усвоим? 40 грама белтък са си 40 грама белтък!
18.06.16
23:41
казано от Любомир Найденов на 18.06.16, 15:29:
Тук искам да ви попитам в такъв случай...чела съм на много места , че за закуска е по-добре кисело мляко/яйца , а за вечеря извара. Защо? В смисъл знам, че изварата е бавен протеин и подхранва мускули итн, но ако изям 200 гр извара или 1 кофичка кисело мляко...ефектът (от към макроелементи) не е ли същият?Защото повечето хора си мислят, че в изварата има казейн. Няма проблем да си я ядеш за закуска.
А изобщо има ли някакво значение дали протеина ще е бавно или бързо усвоим? 40 грама белтък са си 40 грама белтък!
ами не знам...за това питам..Предполагам, че единствената разлика идва от там, че изварата засища повече? И може би другата разлика е , че въглехидратите май (според това колко е маслена) са по-малко от киселото..
казано от Любомир Найденов на 18.06.16, 15:29:
За обикновените трениращи няма :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече