Too Little, Too Late

Прескочи до:

26.06.16
16:49

казано от Queen Cobra на 26.06.16, 16:21:

Какви големи неща пренасяте? Жилището там не е ли обзаведено със всичко необходимо? Поне така ви мисля, че би трябвало. В смисъл, едва ли ще си носите посуда и мебели от Бг.

Дрехи, завивки, дребна техника, посуда и прибори за хранене, готварски съдове, велосипеди... Мебели не носим, но и другото не е малко.

26.06.16
21:36

Аз си представям нещо такова ? :)

26.06.16
21:46

казано от kaloyan на 26.06.16, 21:36:

Аз си представям нещо такова ? :)

Примамливо изглежда, но по-скоро ще е такова. :)

28.06.16
07:55

27.06.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 8 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
На практика последен ден в офиса... На обяд изведох колегите да се почерпим. После си предадох колата. Отронвам сълзичка и продължавам натам - не съм вещоман. Ще ми трябва известно време да се адаптирам към живота без кола, но ще стане.
Вечерта пък кумците ни дойдоха на гости за приказки, скари, бири и гледане на мачове. Естествено, прекалихме с всичко, докато гледахме как новият Лестър вади Англия от Европа за втори път за една седмица.

Храна:
Безумно много.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.16 15:10.

28.06.16
14:54

28.06.2016 г.

Ден 3, обемна А

Загрявка + адаптация:
Бедрени разгъвания с малка тежест
Избутване на прав лост от лег с празен лост

Работни серии:
1. Обемна част
  1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
  1.2. Преден клек - 8х100 кг.
  1.3. Клек с лост “кобилица” - 9х110 кг.
  1.4. Раменна преса от стоеж с подхват - 3х70, 6х60 кг.
  1.5. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 42.
  1.6. Лицеви опори със събрани длани - 18.
  1.7. Кофички - 15.
  1.8. Флайс с дъмбели - 8х30 кг.
  1.9. Избутване на прав лост от полулег - 6х105 кг.
  1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват -  6х105 кг.
  1.11. Борческо въртене от стоеж с дъмбели - 6х17 кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Последна тренировка в Лъки Джим преди заминаването. Стана ми тъжно. Тук срещнах много приятели и се чувствах точно на мястото си. Но... животът е като река, а човек трябва да се движи напред, за да не потъне. Никой не може да остане застинал във времето, въпреки че понякога ни се иска.
Разфилософствах се, затова спирам.

Положително:
  - Малко по-добре от предния път.

Отрицателно:
- Доста неща, но не ми се изброяват.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло

Обобщение за деня:
Тренирах преди обяд, а след малко трябва да потеглям към летището. Отново. Писна ми.

Храна:
Не знам още.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.16 15:11.

29.06.16
20:49

29.06.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 8 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Цял ден среща в норвежкия офис. С удоволствие бих се прибрал вечерта, но нямаше никакви полети без поне две прекачвания и пристигане след полунощ, затова отложих за сутринта. По този повод ми се наложи да се разходя из Осло.
Това, което ми направи най-голямо впечатление, не е природата, яхтите или архитектурата, а безобразните цени. Смея да твърдя, че съм пообиколил Европа, но с това тук дори Швейцария не може да се мери. Таксито от летището до града ми излезе 1500 крони (160 евро), а една скромна вечеря за един човек, съставена от салата Цезар, телешки стек и две местни бири - 1000 крони (над 100 евро). Не че ги плащам аз, ама не е там работата.
Утре до летището с влакче. Няма да им дам още 300 лева за такси, независимо от чии джоб излизат!

Храна:
Не беше много днес.

По-долу снимки от залива плюс два натюрморта.

29.06.16
20:57

В Норвегия вярно цените са безбожни. Затова и норвежците като слязат по на юг и не изтрезняват. Дори на немаките цени една бутилка им излиза колкото две питиета при тях. Те и те самите си го казват, че посещенията на ресторанти и барове са лукс. Младите рядко си го позволяват. А туристите - само по един път :D

29.06.16
21:31

С тия цени...Еми то се е видяло, че или сватбеното ни пътешествие няма да е сега, или няма да е в Норвегия/Исландия :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.16 21:32.

29.06.16
23:11

С тези цени не се свиква лесно :) бая време ще мине. Особено както ти си с деца, евентуално и жена ти докато си оправи нещата, защото интеграцията не е лесна, колкото и много пари да взимаш, просто летят.

30.06.16
18:52

казано от kaloyan на 29.06.16, 23:11:

С тези цени не се свиква лесно :) бая време ще мине. Особено както ти си с деца, евентуално и жена ти докато си оправи нещата, защото интеграцията не е лесна, колкото и много пари да взимаш, просто летят.

Сигурно ще е така, но аз за друго говорех. Дрането на кожи в Норвегия няма нищо общо дори с това в Швеция. :)

30.06.16
19:10

30.06.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Рано-рано сутринта се замъкнах до летището с влакчето. Цената е малко над 10% от тази на таксито.
Тръгнах с идеята, че в 5:30 сутринта всичко ще е празно и спокойно. Да, ама не. Като стигнах, установих, че летището е задръстено от тълпи народ с огромни куфари, чакащи за редовни и чартърни полети за всякакви ваканционни дестинации. Повечето от тях вероятно летят веднъж на две-три години и опашката за проверка за сигурността вървеше ужасно бавно - един сложил шише вода в ръчния багаж, друг оставил пяна за бръснене или голяма паста за зъби... Преди това обаче беше дори по-зле - чаках 20 минути на опашка за оставяне на багажа, накрая реших да се направя на тарикат и да си взема куфара с мен като ръчен багаж. Успях тънко да се пласирам сред първите качили се, така че да има място и за куфара, и за раницата с лаптопа ми и на двата полета и поне тази криза ми се размина.
После си взех новата лична карта (както обикновено, в последния момент типично в мой стил) и се замъкнах до офиса, за да върна колата и  други джаджи в офиса. Взех си трудовата книжка (проронвам сълза) и заповедта за прекратяване на трудовия договор, посвърших няколко последни задачки и се отправих към нас за голямото (по-малко от предния път, но пък сега окончателно) събиране на багаж.
На всичко отгоре пък от фирмата за преместване ми писали днес, че не можели да превозват добавки, а понеже ги опаковаха и взеха, ако били ги спрели за инспекция, щели да ги извадят и зарежат. Естествено, получиха гневен мейл на тема кои продукти не са под забрана за транспорт в ЕС и какво ще направя с тях, ако ме вътрят с 5 кг протеин, 5000 капсули рибено масло и не помня още какво. Да, лалугер съм и се презапасявам, но това си е моя грижа, а не тяхна.
Утре ме чака ставане в 3 и нещо и нови два полета. Вече дори не ми пука особено.

Храна:
Еееее, не знам колко ще е.

30.06.16
23:07

Защо предпочете да мъкнеш добавки от България, вместо да си ги поръчаш като си там на място?

01.07.16
05:52

казано от Енев на 30.06.16, 23:07:

Защо предпочете да мъкнеш добавки от България, вместо да си ги поръчаш като си там на място?

Защото вече се бях запасил - предимно с протеин и рибено масло, но за сметка на това доста. Няма да ги хвърлям, я.  :)

Е, ако не се получи номерът, казваш и ще се съберем малък кръг доверени хора, които да ти откупим запасите. :Д

01.07.16
21:22

01.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Ставане в 4, беж към летището, после два полета и ето ни отново в Стокхолм - този път за постоянно, макар и за следващите няколко дни да сме в хотел. Това обаче си има и предимства - например осигурени закуска и вечеря, така че да не ни се налага да мислим за тях.
Фирмата за преместване ме изненада с информация за документи, които ще ми трябват, а са в София, така че се наложи и да организирам спешното им изпращане.
Тренировка днес нямаше как да има, но утре мисля да поправя това.

Храна:
Много... Ама така е - с вечеря на блок-маса.

01.07.16
21:33

Обобщение за юни 2016

През юни сложих край на дебелеенето - не за друго, а от стрес. За съжаление кантарът ми е някъде при останалия ми багаж и ще пристигне чак на шести, затова смятам с последното ми известно тегло.
През месеца средният ми прием на калории е бил 3142 калории - по-малко, отколкото през май.
Теглото е намаляло с 1,9 кг - от 110,6 кг към 1-ви юни до 108,7 на 26-ти юни. При 7709 калории за свален/качен килограм прави 563 калории дневен дефицит, при което неутралният баланс излиза 3705, което е абсурдно.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3228 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3592. Този път неутралният баланс е доста над тези две стойности.

В общи линии анализът за месеца е компрометиран заради промяната на обстоятелствата, а и защото пак започнах да плюскам в последните дни и съм качил поне кило в следствие на това, а може би и повече. Ще разбера, като ми пристигне кантарът.

02.07.16
20:34

02.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Иииии.... отново не тренирах.
Ден с бири, лодки и патки.  Сутринта направихме разходка уж да видим един детски музей с малката, но той се оказа за по-ситен калибър хлапета - отпред дори имаше паркинг за детски колички. :) Вместо него разгледахме музей с кораби на вода под открито небе и след него друг с лодки.
Пихме и наливна шведска бира - изборът беше доста приличен. :)
Последните два дни ми се откъснаха краката от ходене. “Здравото” коляно ме боли колкото другото и се поду. Сега вече няма да мога да различавам ляво от дясно по това. :)

Храна:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.07.16 20:37.

03.07.16
17:24

03.07.2016 г.

Ден 4, силова В

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х110, 2x150 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Мъртва тяга с широк хват - 4х170, 3х170, 3х170, 3x170 кг.
  1.2. Набирания с доп. тежест - 4х32, 3х32, 3х32, 3x32 кг.
  1.3. Борчески обръщания от вис  - 6х80, 5х80, 4х80, 4x80 кг.
  1.4. Гребане с дъмбел от земя - 8х52, 7х52, 6х52, 6x52 кг. 

Хубава тренировка стана, въпреки че от всичкото ходене в последните дни (средно над 12 километра във всеки от последните 3) коленете ми са тотална щета.
Тренирах гордо с тениска с логото на Лъки Джим и надпис на български “Студентски град, блок 33Б” под него. Вероятно съм предизвикал доста въпросителни. :)
Платих си и първата месечна карта на стойност 595 крони, т. е. 123 лв. Не е кой знае какво, но има и по-евтини опции, включително една, при която се изръсваш 695 крони в началото на месеца, а после при всяка тренировка ти връщат 20, тоест ако тренираш 4-5 пъти седмично, ще излиза съвсем евтино. Направо плаче за един MAX-OT с пет тренировки седмично. :)

Положително:
- Никакви болки на тягата, а и на другите упражнения. Натоварих се добре и доста интензивно - залата е задушна, а при високата влажност на въздуха следобедните 23-24 градуса тук ми изглеждаха като жега. Явно ще се свиква бързо. :)

Отрицателно:
- Най-големият дъмбел е 52 кг.

Добавки:
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Сутринта мръднах до залата, за да установя, че в неделя работи от 12 до 16. После изпробвахме маршрута до училището на Кати с две линии на метрото. В неделя най-дългият период между влакчетата е 10 минути и всичко е като по часовник.

Храна:
Рано е да се каже, но е крайно време да се взема в ръце, че с тия блок-маси на закуска и вечеря стана страшно. Кантарът в залата показа 108,6 след тренировката, така че явно не съм качил кой знае колко, но субективното ми усещане е за подут балон с малки ръчички и големи паласи.

04.07.16
22:10

04.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Първи работен ден на новата позиция. Сутринта се придвижих доста добре с метро и автобус по маршрут на гугъл мапс, въпреки огромните усилия на МТел да ме спънат - роумингът работи един ден, после спира за два. В офиса ме хванаха от вратата за краката и цял ден не можах да се измъкна и за миг. Очакват от мен страшно много, а не съм сигурен доколко мога или искам да им го дам, защото засега се чувствам силно понижен - изведнъж останах без кола, без фиксирано работно място и до голяма степен без глас, поне докато не си изградя наново авторитет. Уж позицията ми е същата, а се чувствам като преди 15-тина години, когато за пръв път започвах да си пробивам път в бранша. Ако преди четири месеца знаех това, което знам сега, щях доста повече да се поколебая дали да приема. Ще трябва да се адаптирам и преориентирам известно време.
Вече виждам обаче и доста плюсове на живота тук, а не съм изкарал дори седмица. Дал съм си срок шест месеца, преди да започна да мисля за прибиране с подвита опашка, така че още е твърде рано за изводи.

Тренировка няма днес, но крачките са доста. Чакам си колелото с нетърпение и веднага тръгвам с него - шест километра и половина до офиса почти равен терен няма как да ме стреснат, а времето за път ще е по-малко, отколкото с обществения транспорт. :)

Храна:
Днес новите колеги ме изведоха на обяд, а веднага след това имахме fika с ябълков пай, печен от шефката ми, който нямаше никакъв реален шанс да откажа, без да си самоубия тукашната кариера още в зародиш, затова калориите ще са доста. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.07.16 22:26.

04.07.16
22:37

Не знам дали има смисъл да ти пиша, защото ситуацията може да е различна, аз съм го минавал това вече. Като цяло просто трябва да си дадеш време. Недей да бързаш, премисляй, внимавай кое как правиш преди да си научил ред-а там и докато не навлезеш в тамошната обстановка. Не прави също така грешката да се натоварваш с прекалено много работа. Имай предвид че там са свикнали да са шефове, много да приказват и да дават акъл, но обикновено като дойде време за работа няма кой, обикновено се оставя на чужденците. Лошото е че като вземеш повече работа, ще ти търсят и кусури и после що не си направил това и онова.
При теб може да е различно и културата там да е по друга. Северните народи като цяло са по затворени и по трудно ще те признаят. 6 месеца може и да не ти стигнат, според мен и за това трябва към 2 години :) .Обаче това което съм забелязал е, че умните българи просто къртят отвсякъде където и да идат.

04.07.16
22:51

казано от kaloyan на 04.07.16, 22:37:

При теб може да е различно и културата там да е по друга. Северните народи като цяло са по затворени и по трудно ще те признаят. 6 месеца може и да не ти стигнат, според мен и за това трябва към 2 години :) .Обаче това което съм забелязал е, че умните българи просто къртят отвсякъде където и да идат.

При нас фирмената култура е малко по-различна, а в добавка в отдела няма нито един швед, че дори и северняк. Количеството работа на този етап не е проблем и не се очертава да бъде.
Притеснява ме друго - тук са изградили една безумно сложна информационна инфраструктура, която е правена на парчета от няколко човека, напуснали един след друг отдавна. Сложен код без коментари и документация, който работи на магия, но никой не знае как точно, безброй времеемки и трудоемки рипорти, които не смеят да спрат да произвеждат, макар някои да са явно излишни, напускащи хора, оглен щат. Има сериозна опасност след 3-4 месеца да се окажа човека с най-много знания за системата им, а в момента моите клонят към нула. Не ме товарят с работа, а ме чакат като месия да оправя неща, които оценявам като далеч надхвърлящи способностите ми и то без да ми дадат време да вникна във всичко. Много отдавна се преориентирах от програмиране към бизнес анализи и сега имам усещането, че съм се съгласил да стана ако не капитан, поне боцман на вече потъващ кораб. Разбира се, по време на интервютата никой не ми разкри цялата картинка, а се съмнявам, че хората, отговорни за подбора, дори са били наясно с нея.
Днес имах едночасов разговор на четири очи с новата шефка и ми се каза в прав текст, че се очаква да опростя и оптимизирам системата, за която ще ми трябват месеци и дори години да разбера напълно.
Ей това ме притеснява, а не самата адаптация към страната и средата - засега те ми допадат много.

04.07.16
23:17

Да, това е определено кофти. Но никой не може да те спре да изискаш цялата информация, да видиш какви са основните юс кейси и как се изпълняват в момента и тн...Съответно да дадеш някакъв груб естимейт и да им кажеш, трябват ми толкова и толкова хора. Ако нямаш необходимата информация, ще им кажеш че ти е необходимо толкова и толкова време за това и онова и ти трябват еди какви си специалисти да се наемат.
Не може да нямат останали поне някакви хора на които да им е ясно. Ако няма такива хора поне документация или някакви основни неща трябва да има.

В крайна сметка правиш каквото можеш, не се настройвай негативно, като работата е скапана, хващаш си шапката и накъдето ти хареса натам. На никой не си му длъжен, това че всичко пада на теб и евентуално ще се срине офиса,  не значи че е твой проблем.

05.07.16
12:35

Боби, след като прочетох обстойно постовете около новата ти месторабота, искам да ти пожелая нещата да се подредят максимално бързо, с минимален стрес за теб и семейството ти.
Пък каквото има да става, то ще стане.
В крайна сметка, като теглиш чертата, по-важно от здравето и семейството няма. :)

казано от kaloyan на 04.07.16, 22:37:

Имай предвид че там са свикнали да са шефове, много да приказват и да дават акъл, но обикновено като дойде време за работа няма кой, обикновено се оставя на чужденците. Лошото е че като вземеш повече работа, ще ти търсят и кусури и после що не си направил това и онова.

Ъм, че то и тука е така. Просто смени “чужденци” с “ахмаци” :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.07.16 12:42.

05.07.16
12:46

Боби, и аз ти стискам палци да изкараш всички знания и в комбинация със стажа, да се справиш. Много си прав относно опита, моят не е колкото твоя, но поради 8-те години чинно подчиненеи на ERP-системите и оперативното счетоводство на новата ми месторабота направо си ме хвърлиха в дълбокото с 300 въпросителни и погледи  от типа на: Е, ти толкова време си го работила това, няма как да не оптимизираш нещата...

Успех, Боби!

05.07.16
19:05

“Сложен код без коментари и документация, който работи на магия, но никой не знае как точно”
Колко познато звучи това :) Наистина сериозно предизвикателство, но ако го избуташ ще вдигнеш много репутацията си

06.07.16
09:50

05.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта си получихме ключа за квартирата (излиза златна, но мислим по въпроса). После тичане по банки, данъчни и други институции. Изникнаха някои странни казуси, но ще ги решаваме полека.
До залата нямаше как да стигна.

Храна:
Умерено днес.

06.07.16
23:06

06.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
И отново без зала... Дойдоха ни кашоните с багажа и след работа подреждахме, а после се занимавах с колелата. Утре на работа на собствен ход! :)

Храна:
На обяд суши с колегите, а вечерята ще е скромна. Няколко бири, разбира се.

Боби, позачетох се из дневника ти. Много е интересен. Поздравления за смелото решение което си взел. Надявам се усилията ти да се оправдаят и лека полека да се наредят нещата.

07.07.16
22:03

07.07.2016 г. (без силова тренировка)

Колоездене:

- 07:41 - 7,2 км за 24:43 мин, средна скорост 17,5 км/ч.
- 16:49 - 8,9 км за 34:00 мин, средна скорост 15,6 км/ч.

Колелата ни пристигнаха вчера и снощи се наложи да ги пооправя - наместване на кормила, притягане на болтове и гайки и смяна на гумата на моето - бяха я спукали при транспортирането. Добре, че си носех резервна.
Сутринта на коня и до офиса - разстоянието е по-малко, отколкото беше в София, но баирите не са. А уж Стокхолм е равен град...  Такъв ми е късметът. :)
На прибиране успях да се загубя лекичко, но си удължих пътя само с някакви си по-малко от два километра. Причината е, че си нямам стойка за телефона на колелото и не мога да гледам маршрута в движение. Реших да си купя днес, но ми поискаха 380 крони (над 40 евро) и ме отказаха.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Цял ден в офиса... Щях да кажа лудница, но всъщност в офиса е гробница. Едни хора, натъпкани в “open space”, си мълчат цял ден. Лафче има в почивките за кафенце - fika.
До залата и днес не стигнах, но утре вече задължително! Ще трябва да мисля програма с три поредни дни тренировки от петък до неделя и почивка през другото време.
Днес ме светнаха, че тук много хора карат колела и зимата - слагат гуми с шипове и праскат по леда. Трябва да си купя подходящи дрехи и видя дали има откъде да си поръчам някакви маски, за да не дишам ледения въздух. Ако си осигуря това, може и да се пробвам.
Струва си в моя случай - днес при първо качване на колело от месец и нещо 25 минути до офиса срещу 45-50 с градския транспорт.

За съжаление работата и “open space”-ът не ми позволяват да пиша във форума през деня, а вечер си имам други ангажименти, така че ще се наложи да понамаля значително присъствието си тук. Сигурен съм, че ще има хора, на които няма да липсвам особено. :) Дневника ще попълвам при възможност.

Храна:
Не знам още.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.07.16 22:10.

07.07.16
23:42

Ти като свикнеш с колелото, после няма да искаш да слезеш от него :). Аз за 3 години горе долу съм се качвал 10-на пъти на градски транспорт.

08.07.16
21:33

08.07.2016 г.

Ден 5, силова Г

Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х60, 3х90, 3x120 кг.
Преден клек - 5х60 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 4x145, 3х145, 2+1х145 кг.
  1.2. Преден клек - 3х115, 3х115, 3х115 кг.
  1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж  - 3x70, 3x70, 3x70 кг.
  1.4. Кофички с доп. тежест - 4х44, 4х44, 4х44 кг. 

Най-после тренировка! :)
Залата беше почти празна, което напълно ме устройва. Намерих си и “пазач” за лега. Шведите на практика не си говорят по време на тренировка, та този ме погледна малко странно, като го помолих, но му пуснах най-общителното си изражение и дойде да пази, при това за всичките три серии. :) Ще ги дресирам аз... Поне тези в залата. :D

Положително:
- Стигнах до залата за пръв път след неделя.
- На практика нищо не ме болеше, дори лакътят ми даде сигнал само с леко усещане за изтръпване, а не с болка, както обикновено. Почивката си казва думата.
Отрицателно:
- Никаква сила никъде, но то можеше да се очаква при толкова нередовни тренировки, както и при клек след два поредни дни колело за човек извън кардио форма.

Колоездене:

- 07:41 - 7,2 км за 24:39 мин, средна скорост 17,5 км/ч.
- 16:31 - 9,1 км за 34:58 мин, средна скорост 15,7 км/ч.

Сутринта стигнах за нормално време до офиса, въпреки уморените от вчера крака. На връщане минах и през залата, като след клека едва се домъкнах до нас. Нищо, ще се адаптирам. :)

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грaма IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 5 грама креатин на AST Sport Science.

Обобщение за деня:
Днес все пак е петък и мисля да не се оплаквам много, въпреки че има от какво. Повече мрънкане за служебните ми неволи - в понеделник, когато му е времето. :)

Храна:
Не знам още.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.16 21:58.

08.07.16
22:25

Боби и аз имах проблеми с “пазачите” в немските зали когато тренирах отначало там, най-смешно бе когато трябваше да ми подават щангата :D, направо си беше цяло приключение...накрая намерих един руснак с който се разбирахме без проблем

Мнението беше редактирано от Krasi DE на 08.07.16 22:28.

09.07.16
18:24

09.07.2016 г. (без силова тренировка)

Колоездене:

-  Около 4 км със скорост на 9 годишно дете. ;)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Магнеричът ми привършва и ще трябва да поръчвам някакъв магнезий тук.

Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме из нас - изчистихме, аз ходих да пазарувам. В местния супермаркет има машина, в която слагаш кенчета и получаваш по една крона за всяко. Това ще рече, че всяка бира излиза с крона по-евтино, ако е със съответния знак. :) Изключително важно откритие! :D

После ходихме до един близък парк-поляна. Такъв простор толкова близо до центъра на града у нас просто не би могъл да просъществува. Ако е гора, да кажем, че биха се намесили екоактивисти, но за поляна никакъв шанс. Щеше да е нещо като Лозенец - застроено с по метър между балконите на съседни сгради.
Тук обаче явно е различно. Хората си почиват - опъват си одеалца и се пекат на слънце, играят игри, има водна пързалка за децата. Ние направихме същото - платихме за цял ден пързалка на щерката, а двамата със Зозо се опънахме на слънчице с биричка.

На поляната шведите играеха футбол, набутани в надуваеми топки. Днес по обяд имаше поне три “игрища” и шест отбора едновременно. :) Изглежда забавно. Освен това бих имал предимство, защото по всичко личи, че противниците под 100 кг (каквито са повечето хора тук) ще хвърчат доста надалеч. :)

Храна:
Пикник със сандвичи и бира. Какво да обяснявам повече? :)

09.07.16
18:50

Шибани еврогейове, как си позволяват да живеят толкова уредено ... Следващият път се включи в някое дерби :D

09.07.16
20:38

Ти остави, то сега е лято,  сигурно е към 20 градуса и хората умират, някои сигурно недоволстват заради жегата. Радвай се че не остана :)

09.07.16
23:50

Ходи ми се на концерт...

10.07.16
20:34

10.07.2016 г. (без силова тренировка)

Колоездене:

-  Около 19 км за 1:38 часа. Скоростта е 11,6 км/ч, което за семейно излизане с колела с 9-годишно дете и жена, пушеща по две кутии цигари на ден, си е направо постижение. :)

Излизахме всички заедно, за да проучим с колела пътя до училището на щерката. Доста е (към 8 км в посока), но е сравнително равен. Всичко ще зависи от капризите на метеорологичното време на есен.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта направихме велоразходка. Мислех да тренирам след това, но нещо работата се разсъхна, а и бяхме запазили за 16 в помещението за пране, така че се отказах. Утре след работа.
Междувременно седнахме да починем в парк близо до един така наречен плаж. В парка имаше нещо, наречено “DiscGolf” - серия от 18 или повече метални мишени, до всяка от които има карта с инструкции как да се стигне до следващата. Мишените се целят с фризби, като целта е като при голфа - да стигнеш от началната точка до мишената с минимален брой хвърляния на фризбито.  Снимката по-долу показва мишената (не съм я правил аз).
И в тази връзка тук лятото е прекрасно. 22-23 градуса и приятно слънчево време определено са нещо по-хубаво от 35, освен ако не си на море, което тази година по всичко личи, че ще пропуснем. :) 
Мисля тези дни да поръчвам по-есенни дрешки, за да сме подготвени все пак. Аз през последните 15 години не бях слизал от колата - паркингът пред нас -> гараж в офиса -> фитнес зала -> магазин -> обратно пред блока и така ден след ден. Общо взето се обличах за офиса почти еднакво лете и зиме с изключение на някоя връхна дрешка, което тук няма как да се случи. Резултатът от това е, че нямам подходящи дрехи и ще трябва да инвестирам в доста неща, като започнем от дрехи за колоездене в дъждновно и/или студено време и стигнем до наистина качествени зимно яке, шапка, ръкавици, термобельо и други подобни. Климатът обаче засега ми е най-малката грижа. Може би защото е юли. :)

Храна:
Много ще е и днес.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.07.16 20:35.

10.07.16
20:56

казано от Boby_ на 09.07.16, 18:24:

Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме из нас - изчистихме, аз ходих да пазарувам. В местния супермаркет има машина, в която слагаш кенчета и получаваш по една крона за всяко. Това ще рече, че всяка бира излиза с крона по-евтино, ако е със съответния знак. :) Изключително важно откритие! :D

А сега, ако се вгледаш внимателно в касовия бон, ще установиш, че тази крона се смята отделно и цените в супермаркета са без тази такса амбалаж.

За спортни дрехи ще препоръчам особено повече панталони за велосипед. Големи бедра + дънки + велосипед води до доста бързо износване на дънките в една област :D

10.07.16
21:18

казано от CarnalK на 10.07.16, 20:56:

казано от Boby_ на 09.07.16, 18:24:

Обобщение за деня:

А сега, ако се вгледаш внимателно в касовия бон, ще установиш, че тази крона се смята отделно и цените в супермаркета са без тази такса амбалаж.

Да, така е. Това вече го установих. :) Но това дали ако върнеш, ти е по-евтино или ако не върнеш - по-скъпо, е въпрос на формулировка. :) Една крона си е една крона. :)

казано от CarnalK на 10.07.16, 20:56:

За спортни дрехи ще препоръчам особено повече панталони за велосипед. Големи бедра + дънки + велосипед води до доста бързо износване на дънките в една област :D

С дънки не се качвам на колело още от първите си напъни с колелото в София. :) И без това ми е трудно да си намирам подходящ размер, който да не ми стои като клин на бедрата и в същото време да не ми се смъква от кръста. :) Определено ще си търся дълги гащи от подходяща материя. Имам няколко дълги анцуга,  но са памучни и при най-слабия дъждец ще се намокрят ужасно. Затова ще търся нещо непромокаемо. Тук обаче цените са отвратителни, затова мислех да поръчвам от Спорт Директ, докато още може, че с тоя Брекзит кой знае... Лошото е, че там размерите са като руска рулетка - такива чували съм поръчвал L и съответно толкова микроскопични дрешки XL, че не ми се мисли сега какво ще дойде. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1