Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме из нас - изчистихме, аз ходих да пазарувам. В местния супермаркет има машина, в която слагаш кенчета и получаваш по една крона за всяко. Това ще рече, че всяка бира излиза с крона по-евтино, ако е със съответния знак. :) Изключително важно откритие! :DА сега, ако се вгледаш внимателно в касовия бон, ще установиш, че тази крона се смята отделно и цените в супермаркета са без тази такса амбалаж.
За спортни дрехи ще препоръчам особено повече панталони за велосипед. Големи бедра + дънки + велосипед води до доста бързо износване на дънките в една област :D
Това с дънките е интересно, аз карам само с дънки, понеже ми е по лесно. Истината е че наистина се протриват, обаче се протриват некачествените. Аз си купих няколко по скъпи модела и да ти кажа нямат търкане, поне засега :) То рано или късно ще се изтъркат де ...
Аз избягвам да карам колело с дънки не толкова заради протриването, а защото ми е неудобно - стягат ме, а след 7-8 км с темпо краката ми се напомпват и става дори по-зле.
Аз избягвам да карам колело с дънки не толкова заради протриването, а защото ми е неудобно - стягат ме, а след 7-8 км с темпо краката ми се напомпват и става дори по-зле.
Щото си голям, обаче тука по тези страни имат страшно разнообразие на разбери, има и за по големи крака и по малки талии комбинации, въпреки че в Швеция незнам как са нещата.
Щото си голям, обаче тука по тези страни имат страшно разнообразие на разбери, има и за по големи крака и по малки талии комбинации, въпреки че в Швеция незнам как са нещата.
Още не съм преодолял бариерата да си купувам дрехи от тук. :) Дай ми месец-два.
11.07.2016 г.
Ден 6, обемна Б
Загрявка + адаптация:
Високо изтегляне от земя - 6х20, 4х70 кг.
Работни серии:
1. Обемна част
1.1. Високо изтегляне от земя - 6х110, 6х110 кг.
1.2. Пулоувър преса с дъмбел - 8х52, 6х52 кг.
1.3. Набирания с подхват - 14, 7.
1.4. Набирания на халки - 5, 4.
1.5. Набирания с широк надхват - 4, 5.
1.6. Гребане с Т-бар - 6х55, 5х60 кг.
1.7. Скотово сгъване на машина - 6х55, 5x60 кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
След работа се замъкнах до залата. Тренировка като тренировка, само дето пак се контузих. Този път на пулоувъра. Пак си припомням да избягвам движения със събрани ръце, амплитуда, достигаща зад главата и тежест/изометрия. Сега два-три дни няма да мога да си въртя главата, камо ли да тренирам или да карам колело...
Положително:
- Тренирах.
Отрицателно:
- Освен контузията, като цяло и тренировката беше слаба. ю
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грaма IntraWorkout на Bulk.
4. След тренировка - 40 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 5 грама креатин на AST Sport Science.
Колоездене:
- 07:37 - 7,5 км за 20:42 мин, средна скорост 21,8 км/ч.
- 16:17 - 9,8 км за 30:46 мин, средна скорост 19,1 км/ч.
Днес всякакви рекорди - за време, за средна скорост и дори за максимална - 51,73 км/ч на отиване, затвърдени с 47,05 на връщане. За 110 кила чичка с тежък градски байк, контузени колене, раница с лаптоп и сак с багаж за фитнес мисля, че бива.
Уловката е, че е понеделник и краката са свежи въпреки двете разходки с колела през уикенда със семейството. :) Утре ще е по-зле - още на връщане от фитнеса усещах трудност да въртя педалите по нагорнищата.
Обобщение за деня:
Сравнително спокоен ден в офиса - всички, с които имам вземане-даване, бяха или в командировка, или в отпуска. Утре вече няма да е съвсем така.
Храна:
Доста стана, че и вместо блудкавата бира от супермаркета, си сипах едно (е, хайде две) от запасите сингъл малц. Този път Auchetoshan Springwood - едно от немногото уискита от Lowland, които ми допадат. Лошото е, че бутилката свършва, а си взех само две за тук. Нищо, в началото на август съм в командровка в София и ще се запася поне с две литрови шишенца от фрийшопа. Така де, тук зимата е студена, а уискито - скъпо...
:) Аз си взимам от минерална вода Девин минимум 3 бутилки по 1.5 литра ракия и пак ми се струва че взимам малко ... :) . Стига с това уиски :).
:) Стига с това уиски :).
Е, как така стига?!? Трябва ракетно гориво за турбото на байка.
Майтапът настрана, но не си бях сипвал конценрат сигурно от половин година. Днес ме подтикна поредната блудкава бира с 2,8% алкохол от кварталния супермаркет. :)
11.07.2016 г.
Нищо, в началото на август съм в командровка в София и ще се запася поне с две литрови шишенца от фрийшопа. Така де, тук зимата е студена, а уискито - скъпо...
Tрябва да ти покажа едно “магазинче” в Младост...много ще ти допадне и като асортимент, и като цени,и като качество.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.07.16 10:19.
Илия, с радост ще се възползвам от предложението, стига само да ми остане време, докато съм в България. :)
12.07.2016 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 07:34 - 7,7 км за 23:28 мин, средна скорост 19,6 км/ч.
- 16:17 - 7,5 км за 24:03 мин, средна скорост 18,8 км/ч.
След вчерашните подвизи днес краката не ме слушаха много. Скоростта на първо четене не е чак толкова зле, но имам натрупана умора и по баирите едва въртях. Чудя се дали утре ще е по-зле или ще настъпи все пак някаква адаптация.
Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Никакво време през деня. За сметка на това вечерта си купих... португалско вино. Не е лошо, но футболът им е по-добър. ;)
Храна:
Ще видим. От това колоездене обаче огляднявам много.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.07.16 20:47.
13.07.2016 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 07:44 - 7,4 км за 22:10 мин, средна скорост 19,9 км/ч.
- 17:48 - 7,5 км за 23:44 мин, средна скорост 18,9 км/ч.
Нормално темпо днес, въпреки че усещам краката уморени още от първите метри. Записвам нова максимална скорост от 52,82 км/ч - на отиване, при това на различно от предния път място. Разстоянието не е голямо и се надявам след още седмица-две да не усещам вече умората и да започна да качвам интензивността и да режа от времето. При положение, че в понеделник бях под 21 минути, мисля, че при приемливи атмосферни условия време под 18 не би трябвало да е проблем, когато мога да поддържам темпо и на изкачванията, където сега издъхвам.
Подминават ме едни хора с леки шосейни колела. Като гледам моят масивен, тежък Крос, май трябва да мисля за “ъпгрейд” догодина.
Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Днес не успях да стигна до залата. Цял следобед търсихме с колежката грешка, идваща от затворен цикъл с рефериращи се помежду си променливи, като първата от тях се пресмяташе чрез последната, но пейстната като стойност от автоматичен скрипт. Неизвестно как това е работило досега, но от юнските данни насам се дъни... Накрая решихме проблема с измама - поставихме ръчно сметната стойност, която трябваше да се смята автоматично и закрихме месеца. Не знам дали някой разбра какво имам предвид - не съм сигурен даже, че и аз разбрах, но това е положението.
В крайна сметка се прибрах изнервен, уморен и с главоболие и изобщо не ми беше до зала, въпреки че се падаше.
Нямам нито време, нито желание да чета и пиша другаде във форума.
Храна:
Още не знам.
13.07.16
21:06
Борилите се дълго с програмирането разбрахме, Боби. :)
И вярвам, че ще дойдат по-добри дни за теб със системата, която бориш. Накрая винаги доброто побеждава.
Когато се е събрал един тежък тюрлюгювеч, при който дълги години е мазано както дойде, изисква се много време и усилия за да се оправят нещата. Аз още не съм виждал такова нещо да се случи :) Получават се частични решения, които също са ок :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.07.16 21:44.
13.07.16
21:49
Време е за втория урок по шведски:
1. Гаден бъг в програмата! - Otäck bugg i programmet!
2. Дреме ми на чадъра! - Slumrar mitt paraply!
3. Къде е бирата? - Var är ölen?
4. Дайте още кинти, нещастници! - Ge mer dollar, suckers!
... отново с любезното съдействие на транслейтгугълком.
Време е за втория урок по шведски:
1. Гаден бъг в програмата! - Otäck bugg i programmet!
2. Дреме ми на чадъра! - Slumrar mitt paraply!
3. Къде е бирата? - Var är ölen?
4. Дайте още кинти, нещастници! - Ge mer dollar, suckers!... отново с любезното съдействие на транслейтгугълком.
хахахха :))) тва е добро.
14.07.2016 г.
Бутащи А
Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 6х20, 6х60, 3х100, 3x120 кг.
Преден клек - 5х60 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Избутване на прав лост от лег - 5x145, 4х150, 2х150, 2х140 кг.
1.2. Преден клек - 3х120, 3х120, 3х120 кг.
1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж - 2x75, 2x72½, 3х70, 3x70 кг.
1.4. Кофички с доп. тежест - 4х44, 4х44, 2х44 кг.
За ситуацията в момента доста добре.
Мисля да сменя малко подхода. Ще изхвърля засега единичките и ще мина на бутащи-дърпащи с по една по-тежка тренировка с базови движения и 3-4 повторения и една по-обемна с повече движения и обем 8-10 повторения, като ще пускам по една обемна на две тежки или според както се чувствам. И за да не е съвсем същото, каквото съм правил и преди, няма да си разписвам програмата предварително, а поне в обемните ще правя това, за което имам време и ще разнообразявам.
Положително:
- Лежанката малко по-добре от предния път, както и раменната.
Отрицателно:
- След толкова километри и баири на колелото клекът беше очаквана трагедия.
Колоездене:
21 км за 1:17 мин. Средна скорост 16,4 км/ч
Няма да вписвам повече отделните отсечки.
Сутринта до офиса с прилично темпо. На обяд излизах до близкия парк и добавям още 4 км към общата бройка, а вечерта в добавка и ходене до фитнеса с колело. На прибиране след клека едва се довлякох до нас. Но пък четири поредни дни не съм слизал от колелото. Чакам уикенда да си починат крачетата. :)
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 5 грама креатин на AST Sport Science.
Обобщение за деня:
Уж е лято и трябваше да е спокойно, но сме толкова зле с хората, че зорът не спира. Днес имах дълга среща с шефката, в която ми сервира очакванията си - общо взето нещата да си продължат, както са били досега, при това - без двама опитни служители и с нов човек (мен). Успокоителното е, че очакваме отговора на още един кандидат, та отделът ми ще порасне поне до предишния си размер. Мразя да се разправям с управление на хора, но по-добре с тях, отколкото сам, както бях в българския офис. Все пак тук става дума за почти същата работа, но за осем държави - съотношението е доста кофти. :) Говори се също така и че ще аутсорсваме поне част от цялата техническа простотия, в която съм затънал. Ще видим как ще е. Има лъч надежда все пак.
Храна:
Днес ще стане доста.
Лека по лека ще стане, ще мине време де и то не малко.
Колелото е голям кеф .... :)
15.07.2016 г.
Колоездене:
15 км за 0:48 ч. Средна скорост 18,8 км/ч
Отиване и връщане до офиса без отклонения по маршрута. За щастие идва уикенд.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 5 грама креатин на AST Sport Science.
Обобщение за деня:
Днес голямото ми момиче стана на осемнадесет! :) Да ми е жива и здрава и дано й дойде акълът в главата.
Роди се сякаш вчера, а вече има право да гласува. Животът си минава като миг.
За работа в петък няма да говоря.
Храна:
Не знам още.
Честитка на порасналата вече дъщеричка! Да ти е жива и здрава, успешна и щастлива най-вече, по какъвто и път да поеме в живота си на Голям човек! И да дава нови и нови поводи да се гордееш с нея :)
16.07.2016 г.
Дърпащи А
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 3-4.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 2х175, 3х170, 3х170, 1x170 кг.
1.2. Набирания с доп. тежест - 3х32, 4х27, 4х27 кг.
1.3. Борчески обръщания от вис - 5х80, 5х80, 5х80 кг.
1.4. Гребане с дъмбел от земя - 8х52, 8х52, 6х52 кг.
Ето клипове на първите две серии широка тяга.
Недозаключената двойка на 175:
Първата тройка на 170:
Нормална тренировка. Силата е спаднала леко, но като вляза в ритъм, ще тръгнат нагоре нещата.
Положително:
- Без болки от какъвто и да било характер днес.
Отрицателно:
- На широката тяга на 175 провалена серия заради изпускащ хват. 170 стабилни.
- Силата е зле - тежат ми и набиранията, и обръщанията.
- Няма къде да правя набирания с успореден хват. Мисля да редувам раменен надхват и подхват - хем от вторите и бицепсът малко да закачи. :)
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.
Имам тук едни купища протеин, а не ги пия.
Колоездене:
15 км за 1:08 мин. Средна скорост 13,6 км/ч
Мислех да не се качвам днес до колелото, освен до залата, но ме изкараха следобед да ходим до Södermalm да купуваме разни джунджурии, а и да се разходим.
Темпото не е впечатляващо, но все пак е събота, а и бяхме тримата семейно.
Обобщение за деня:
Днес се наспах добре, че снощи легнах късно, за да следя развитието на ситуацията в Турция. Всяко от двете възможни събития щеше да е лошо, но сега все пак се случи по-малкото зло. За съжаление това означава огромно засилване на позициите на Ердоган. Турция на Ататюрк вече е в историята, а това няма как да е добро нито за региона, нито за Европа като цяло. Ако бяха победили превратаджиите, щеше да е дори по-зле. Но не ми се навлиза в разсъждения на тема политика, затова продължавам натам.
Следобед ходихме да търсим разни нещица, като стойка за телефон за рамката на колелото, wifi адаптер за STB устройството, което си поръчах, за да мога да гледам българска телевизия и други такива.
Храна:
Не знам още.
На вторият клип песента ти е дала много сила :D
Като се съсредоточа за серия, не чувам нищо около себе си. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.07.16 19:02.
16.07.2016 г.
- Няма къде да правя набирания с успореден хват. Мисля да редувам раменен надхват и подхват - хем от вторите и бицепсът малко да закачи. :)
Аз преди свалях някои от триъгълните ръкохватки на скрипците за хоризонтално гребане и я закачах на лоста за набиране.
16.07.2016 г.
Аз преди свалях някои от триъгълните ръкохватки на скрипците за хоризонтално гребане и я закачах на лоста за набиране.
Мислил съм го и този вариант, но първо в тази зала лостовете за набирания и без друго са толкова ниски, че като увисна, коленете ми почти опират в пода и второ главата ще трябва да минава встрани от лоста, за да вдигна достатъчно, а това е много неудобно.
Може да пробвам въпреки това за разнообразие. :)
17.07.16
15:27
Понеже в моята модерна зала няма нормален прав лост за набиране, вдигам на най-високото лоста на смит машината. Той нали се закопчава, та е стабилно. Предвидено е да се прави и раменна на него, така че има и нужната височина.
п.с.: тайно ти завиждам за страната, в която си.:)
Мнението беше редактирано от Gogo на 17.07.16 15:29.
17.07.2016 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 5 грама креатин на AST Sport Science.
Обобщение за деня:
Ден без колело или зала! Отдавна не се беше случвало! :)
Нормалните за неделя ангажименти плюс малко по-официален обяд по повод годишнина от сватбата (няма да казвам колко години стават, че има доста хора във форума, които не са били родени тогава). Следобед почивка, биричка, правихме с малката щека лазаня... Изобщо почивка в домашни условия.
Храна:
Днес няма да е малко с тая лазаня.
18.07.2016 г.
Бутащи А
Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 6х20, 6х60, 3х100, 2x130 кг.
Преден клек - 5х60 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Избутване на прав лост от лег - 3x140, 4х140, 3х150, 5х150 кг.
1.2. Преден клек - 4х120, 3х120, 3х120 кг.
1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж с подхват - 4x65, 3х65, 4x65 кг.
1.4. Избутване на дъмбели от полулег с успореден хват - 4х41, 3х41, 4х41 кг.
Започнах с голямо нежелание треноривката, но после потръгна.
Положително:
- На лега тръгнах внимателно, че ме болеше лакътят, а и не съм пил магнезий от няколко дни и гърбът ми взе да прави крампи още при загрявката и не бях в състяние да направя какъвто и да било мост. После обаче ми дойде силата, като завърших с петица на 150, която реално не е такава, защото “пазачът” ми добре посгъна за бицепс още от третото повторение. :)
- Добре усетих и клека.
Отрицателно:
- Проблемът във врата и горната част на гърба пак се е обострил. Май ще трябва да се ходи по лекари.
- Раменната преса в подхват е интересно упражнение, но не мога да ракна при нея, щангата “виси” на ръце и ако не внимавам, левият лакът го отнася много лошо при движение надолу.
- Пробвах и дъмбели с успореден хват от полулег за финал. Смешна тежест, болка, което ме принуди да променя траекторията на движението...
Колоездене:
15 км за 0:54 мин. Средна скорост 16,7 км/ч
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 5 грама креатин на AST Sport Science.
Обобщение за деня:
Понеделник...
Храна:
Май няма да е много днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.07.16 20:06.
Боби един въпрос: като правиш раменни преси с подхват, как ги чувстваш? при мен удрят много трицепсите и са ми доста неудобни
Мнението беше редактирано от Krasi DE на 18.07.16 21:41.
Боби един въпрос: като правиш раменни преси с подхват, как ги чувстваш? при мен удрят много трицепсите и са ми доста неудобни
Досега съм правил 2-3 пъти само. Усещам ги неудобни наистина и доста от натоварването отива в трицепсите, но пък и раменете усещам добре натоварени, а заради ъгъла и позицията на лактите и китките рискът от травми е по-малък.
19.07.2016 г.
Колоездене:
- 07:41 - 7,5 км за 20:21 мин, средна скорост 22,0 км/ч.
- 11:47 - 4,1 км за 12:57 мин, средна скорост 19,0 км/ч.
- 17:17 - 7,5 км за 20:46 мин, средна скорост 21,6 км/ч.
Днес умишлено записвам и трите отсечки - сутринта направих най-доброто си досега време и средна скорост на отиване, най-висока максимална скорост 55,1 км/ч, после ходих на обяд на пикник в близкия парк със Зозо и малката, а на връщане от работа направих най-доброто време на връщане (наклонът е в тази посока, затова не може да се мери със сутрешното време, но пак не е далеч) и подобрих отново максималната си скорост - 63,5 км/ч.
Малко ми остава да сляза под 20 минути в посока, но ще е след отпуската и идването до България.
Колкото до максималната скорост, с идващите дъждове, колелото, с което разполагам и уменията ми май навлизам в опасна зона.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло.
Чакам си доставката с разни неща от бълка. Иначе съм свел добавките до почти никакви - витамини, креатин и рибено.
Обобщение за деня:
Цял ден чета документация.
Имам усещането, че предшественикът ми е бил далеч по-обладан от точността човек от мен самия, въпреки че винаги съм се смятал за такъв. Линейна регресия и кореационен анализ за максимално точно определяне на запасите по месеци за идващата година... Дори не би ми хрумнало. И то не защото не мога да го направя, а защото е напълно безполезно. Точност в името на точността, когато целта е просто да не падаш под определена граница, за да няма рискове със снабдяваето.
На обяд ходихме с жената и малката на пикник в прекрания близък парк. Вода, гора, алеи, шатри и тук-там големи празни пространства. А само този парк Hagaparken е с размерите на всички софийски паркове на едно място. И това е в град, който по население вероятно ако не по-малък, е съизмерим с нашата столица. За водата, въздуха и качеството на най-евтините продукти в супемаркета ще разказвам друг път. Неслучайно живеят с почти десетилетие по-дълго от нас, българите.
Храна:
Не знам. Вече се чудя защо изобщо пиша някакви коментари за ядене.
Записвам и смятам всичко, но в момента разходната част от баланса не е ясна.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.07.16 22:07.
Бях гледал преди градските паркове и колко големи са къде са и тн. Твоят не е от най-големите в Европа, ама пак си е хубав за градски парк, пише че е 144 хектара. Този който е до вкъщи е 707 хектара :)) Борисовата градина е 90, Врана 98, Южен парк 134, Западен 400. Това е едно от хубавите неща на тукашните страни, че са зелени колкото искаш и скапаните коли дори не се усещат. Хората са слезли от тях и е много хубаво. За нашите паркове информацията за големината е супер противоречива. Май само на Борисовата може да е верен. На западен може и да е по-малко.
За колелото 60 км е много за градски условия, тази скорост само ако имаш супер видимост и движението зависи изцяло от теб. Аз бягам от скорост когато мога, особено като има други участници в движението.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.07.16 00:56.
Как ги развивате тези скорости :D Аз на най-тежка предавка, по лек наклон и въртящ като шантав достигам максимум 52.3км/ч.
Гумите ми са 700x28C, 24 скорости и колелото тежи 11кг. Май венците играят важна роля. На моята машинка толкова ще са й силите.
20.07.16
14:05
Малко е 52.3км/ч, даже е прекалено малко. Не знам колко може да се вярва на тия джаджи, дето по спиците се слагат, ама ми е отчитало по близо 90км/ч.
20.07.16
14:13
Малко е 52.3км/ч, даже е прекалено малко. Не знам колко може да се вярва на тия джаджи, дето по спиците се слагат, ама ми е отчитало по близо 90км/ч.
Да, то ако сложиш таква джаджа на балканче ( без да регулираш диаметъра на гумите ), може и 120 да отчете :D
20.07.16
14:28
Е, не е на балканче :D Какво има да му регулирам, при положение, че няма никакви опции.
Да, то ако сложиш таква джаджа на балканче ( без да регулираш диаметъра на гумите ), може и 120 да отчете :D
Онзи ден и Endomondo-то ми показа максимална скорост 91 км/ч, ама нещо не му повярвах. :) 50-60 е по-близо до истината в моя случай.
Световният рекорд за скорост на нормален велосипед на равен терен е под 90 км/ч, така че нещо тия приказки за таква скорост от непрофесионален колоездач са ми малко подозрителни. :)
Моя километраж и с жица, точно за да няма грешки. Безжичните тлябва да са много скъпи за да мерят точно.
Иначе диаметъра на гумата се измерва и се въвежда в машинката :P Твоите 90км/ч със сигурност нямат общо с реалността :D
20.07.16
14:56
То си е на стабилен наклон и с яка засилка. Бързо е и то доста, ама и на мен много ми се видя :) Щом казвате, значи не е реално :)
20.07.16
15:44
От редновното гледане на Жирото, Вуелта, Тур де франс и другите по евроспорт съм научил, че дори най-добрите спринтьори едвам развиват 40- 50 км/ч по равнинен участък. А говорим за назобени животни, които цял живот въртят педалите и карат велосипеди , които струват по 30-40 хил. лв:D
От редновното гледане на Жирото, Вуелта, Тур де франс и другите по евроспорт съм научил, че дори най-добрите спринтьори едвам развиват 40- 50 км/ч по равнинен участък. А говорим за назобени животни, които цял живот въртят педалите и карат велосипеди , които струват по 30-40 хил. лв:D
В голяма грешка си.
20.07.16
18:03
Ами браво, рекордът е 57,7km/ средно поддържана скорост, ти щом успяваш всеки ден да да правиш 90 км/ч по равнина^^