Какви големи неща пренасяте? Жилището там не е ли обзаведено със всичко необходимо? Поне така ви мисля, че би трябвало. В смисъл, едва ли ще си носите посуда и мебели от Бг.
Дрехи, завивки, дребна техника, посуда и прибори за хранене, готварски съдове, велосипеди... Мебели не носим, но и другото не е малко.
Аз си представям нещо такова ? :)
Примамливо изглежда, но по-скоро ще е такова. :)
27.06.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
На практика последен ден в офиса... На обяд изведох колегите да се почерпим. После си предадох колата. Отронвам сълзичка и продължавам натам - не съм вещоман. Ще ми трябва известно време да се адаптирам към живота без кола, но ще стане.
Вечерта пък кумците ни дойдоха на гости за приказки, скари, бири и гледане на мачове. Естествено, прекалихме с всичко, докато гледахме как новият Лестър вади Англия от Европа за втори път за една седмица.
Храна:
Безумно много.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.16 15:10.
28.06.2016 г.
Ден 3, обемна А
Загрявка + адаптация:
Бедрени разгъвания с малка тежест
Избутване на прав лост от лег с празен лост
Работни серии:
1. Обемна част
1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
1.2. Преден клек - 8х100 кг.
1.3. Клек с лост “кобилица” - 9х110 кг.
1.4. Раменна преса от стоеж с подхват - 3х70, 6х60 кг.
1.5. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 42.
1.6. Лицеви опори със събрани длани - 18.
1.7. Кофички - 15.
1.8. Флайс с дъмбели - 8х30 кг.
1.9. Избутване на прав лост от полулег - 6х105 кг.
1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 6х105 кг.
1.11. Борческо въртене от стоеж с дъмбели - 6х17 кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Последна тренировка в Лъки Джим преди заминаването. Стана ми тъжно. Тук срещнах много приятели и се чувствах точно на мястото си. Но... животът е като река, а човек трябва да се движи напред, за да не потъне. Никой не може да остане застинал във времето, въпреки че понякога ни се иска.
Разфилософствах се, затова спирам.
Положително:
- Малко по-добре от предния път.
Отрицателно:
- Доста неща, но не ми се изброяват.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло
Обобщение за деня:
Тренирах преди обяд, а след малко трябва да потеглям към летището. Отново. Писна ми.
Храна:
Не знам още.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.16 15:11.
29.06.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерот, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Цял ден среща в норвежкия офис. С удоволствие бих се прибрал вечерта, но нямаше никакви полети без поне две прекачвания и пристигане след полунощ, затова отложих за сутринта. По този повод ми се наложи да се разходя из Осло.
Това, което ми направи най-голямо впечатление, не е природата, яхтите или архитектурата, а безобразните цени. Смея да твърдя, че съм пообиколил Европа, но с това тук дори Швейцария не може да се мери. Таксито от летището до града ми излезе 1500 крони (160 евро), а една скромна вечеря за един човек, съставена от салата Цезар, телешки стек и две местни бири - 1000 крони (над 100 евро). Не че ги плащам аз, ама не е там работата.
Утре до летището с влакче. Няма да им дам още 300 лева за такси, независимо от чии джоб излизат!
Храна:
Не беше много днес.
По-долу снимки от залива плюс два натюрморта.
В Норвегия вярно цените са безбожни. Затова и норвежците като слязат по на юг и не изтрезняват. Дори на немаките цени една бутилка им излиза колкото две питиета при тях. Те и те самите си го казват, че посещенията на ресторанти и барове са лукс. Младите рядко си го позволяват. А туристите - само по един път :D
С тия цени...Еми то се е видяло, че или сватбеното ни пътешествие няма да е сега, или няма да е в Норвегия/Исландия :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.16 21:32.
С тези цени не се свиква лесно :) бая време ще мине. Особено както ти си с деца, евентуално и жена ти докато си оправи нещата, защото интеграцията не е лесна, колкото и много пари да взимаш, просто летят.
С тези цени не се свиква лесно :) бая време ще мине. Особено както ти си с деца, евентуално и жена ти докато си оправи нещата, защото интеграцията не е лесна, колкото и много пари да взимаш, просто летят.
Сигурно ще е така, но аз за друго говорех. Дрането на кожи в Норвегия няма нищо общо дори с това в Швеция. :)
30.06.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Рано-рано сутринта се замъкнах до летището с влакчето. Цената е малко над 10% от тази на таксито.
Тръгнах с идеята, че в 5:30 сутринта всичко ще е празно и спокойно. Да, ама не. Като стигнах, установих, че летището е задръстено от тълпи народ с огромни куфари, чакащи за редовни и чартърни полети за всякакви ваканционни дестинации. Повечето от тях вероятно летят веднъж на две-три години и опашката за проверка за сигурността вървеше ужасно бавно - един сложил шише вода в ръчния багаж, друг оставил пяна за бръснене или голяма паста за зъби... Преди това обаче беше дори по-зле - чаках 20 минути на опашка за оставяне на багажа, накрая реших да се направя на тарикат и да си взема куфара с мен като ръчен багаж. Успях тънко да се пласирам сред първите качили се, така че да има място и за куфара, и за раницата с лаптопа ми и на двата полета и поне тази криза ми се размина.
После си взех новата лична карта (както обикновено, в последния момент типично в мой стил) и се замъкнах до офиса, за да върна колата и други джаджи в офиса. Взех си трудовата книжка (проронвам сълза) и заповедта за прекратяване на трудовия договор, посвърших няколко последни задачки и се отправих към нас за голямото (по-малко от предния път, но пък сега окончателно) събиране на багаж.
На всичко отгоре пък от фирмата за преместване ми писали днес, че не можели да превозват добавки, а понеже ги опаковаха и взеха, ако били ги спрели за инспекция, щели да ги извадят и зарежат. Естествено, получиха гневен мейл на тема кои продукти не са под забрана за транспорт в ЕС и какво ще направя с тях, ако ме вътрят с 5 кг протеин, 5000 капсули рибено масло и не помня още какво. Да, лалугер съм и се презапасявам, но това си е моя грижа, а не тяхна.
Утре ме чака ставане в 3 и нещо и нови два полета. Вече дори не ми пука особено.
Храна:
Еееее, не знам колко ще е.
Защо предпочете да мъкнеш добавки от България, вместо да си ги поръчаш като си там на място?
Защо предпочете да мъкнеш добавки от България, вместо да си ги поръчаш като си там на място?
Защото вече се бях запасил - предимно с протеин и рибено масло, но за сметка на това доста. Няма да ги хвърлям, я. :)
01.07.16
12:58
Е, ако не се получи номерът, казваш и ще се съберем малък кръг доверени хора, които да ти откупим запасите. :Д
01.07.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Ставане в 4, беж към летището, после два полета и ето ни отново в Стокхолм - този път за постоянно, макар и за следващите няколко дни да сме в хотел. Това обаче си има и предимства - например осигурени закуска и вечеря, така че да не ни се налага да мислим за тях.
Фирмата за преместване ме изненада с информация за документи, които ще ми трябват, а са в София, така че се наложи и да организирам спешното им изпращане.
Тренировка днес нямаше как да има, но утре мисля да поправя това.
Храна:
Много... Ама така е - с вечеря на блок-маса.
Обобщение за юни 2016
През юни сложих край на дебелеенето - не за друго, а от стрес. За съжаление кантарът ми е някъде при останалия ми багаж и ще пристигне чак на шести, затова смятам с последното ми известно тегло.
През месеца средният ми прием на калории е бил 3142 калории - по-малко, отколкото през май.
Теглото е намаляло с 1,9 кг - от 110,6 кг към 1-ви юни до 108,7 на 26-ти юни. При 7709 калории за свален/качен килограм прави 563 калории дневен дефицит, при което неутралният баланс излиза 3705, което е абсурдно.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3228 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3592. Този път неутралният баланс е доста над тези две стойности.
В общи линии анализът за месеца е компрометиран заради промяната на обстоятелствата, а и защото пак започнах да плюскам в последните дни и съм качил поне кило в следствие на това, а може би и повече. Ще разбера, като ми пристигне кантарът.
02.07.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Иииии.... отново не тренирах.
Ден с бири, лодки и патки. Сутринта направихме разходка уж да видим един детски музей с малката, но той се оказа за по-ситен калибър хлапета - отпред дори имаше паркинг за детски колички. :) Вместо него разгледахме музей с кораби на вода под открито небе и след него друг с лодки.
Пихме и наливна шведска бира - изборът беше доста приличен. :)
Последните два дни ми се откъснаха краката от ходене. “Здравото” коляно ме боли колкото другото и се поду. Сега вече няма да мога да различавам ляво от дясно по това. :)
Храна:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.07.16 20:37.
03.07.2016 г.
Ден 4, силова В
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х110, 2x150 кг.
Набирания - 3-4.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 4х170, 3х170, 3х170, 3x170 кг.
1.2. Набирания с доп. тежест - 4х32, 3х32, 3х32, 3x32 кг.
1.3. Борчески обръщания от вис - 6х80, 5х80, 4х80, 4x80 кг.
1.4. Гребане с дъмбел от земя - 8х52, 7х52, 6х52, 6x52 кг.
Хубава тренировка стана, въпреки че от всичкото ходене в последните дни (средно над 12 километра във всеки от последните 3) коленете ми са тотална щета.
Тренирах гордо с тениска с логото на Лъки Джим и надпис на български “Студентски град, блок 33Б” под него. Вероятно съм предизвикал доста въпросителни. :)
Платих си и първата месечна карта на стойност 595 крони, т. е. 123 лв. Не е кой знае какво, но има и по-евтини опции, включително една, при която се изръсваш 695 крони в началото на месеца, а после при всяка тренировка ти връщат 20, тоест ако тренираш 4-5 пъти седмично, ще излиза съвсем евтино. Направо плаче за един MAX-OT с пет тренировки седмично. :)
Положително:
- Никакви болки на тягата, а и на другите упражнения. Натоварих се добре и доста интензивно - залата е задушна, а при високата влажност на въздуха следобедните 23-24 градуса тук ми изглеждаха като жега. Явно ще се свиква бързо. :)
Отрицателно:
- Най-големият дъмбел е 52 кг.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Сутринта мръднах до залата, за да установя, че в неделя работи от 12 до 16. После изпробвахме маршрута до училището на Кати с две линии на метрото. В неделя най-дългият период между влакчетата е 10 минути и всичко е като по часовник.
Храна:
Рано е да се каже, но е крайно време да се взема в ръце, че с тия блок-маси на закуска и вечеря стана страшно. Кантарът в залата показа 108,6 след тренировката, така че явно не съм качил кой знае колко, но субективното ми усещане е за подут балон с малки ръчички и големи паласи.
04.07.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Първи работен ден на новата позиция. Сутринта се придвижих доста добре с метро и автобус по маршрут на гугъл мапс, въпреки огромните усилия на МТел да ме спънат - роумингът работи един ден, после спира за два. В офиса ме хванаха от вратата за краката и цял ден не можах да се измъкна и за миг. Очакват от мен страшно много, а не съм сигурен доколко мога или искам да им го дам, защото засега се чувствам силно понижен - изведнъж останах без кола, без фиксирано работно място и до голяма степен без глас, поне докато не си изградя наново авторитет. Уж позицията ми е същата, а се чувствам като преди 15-тина години, когато за пръв път започвах да си пробивам път в бранша. Ако преди четири месеца знаех това, което знам сега, щях доста повече да се поколебая дали да приема. Ще трябва да се адаптирам и преориентирам известно време.
Вече виждам обаче и доста плюсове на живота тук, а не съм изкарал дори седмица. Дал съм си срок шест месеца, преди да започна да мисля за прибиране с подвита опашка, така че още е твърде рано за изводи.
Тренировка няма днес, но крачките са доста. Чакам си колелото с нетърпение и веднага тръгвам с него - шест километра и половина до офиса почти равен терен няма как да ме стреснат, а времето за път ще е по-малко, отколкото с обществения транспорт. :)
Храна:
Днес новите колеги ме изведоха на обяд, а веднага след това имахме fika с ябълков пай, печен от шефката ми, който нямаше никакъв реален шанс да откажа, без да си самоубия тукашната кариера още в зародиш, затова калориите ще са доста. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.07.16 22:26.
Не знам дали има смисъл да ти пиша, защото ситуацията може да е различна, аз съм го минавал това вече. Като цяло просто трябва да си дадеш време. Недей да бързаш, премисляй, внимавай кое как правиш преди да си научил ред-а там и докато не навлезеш в тамошната обстановка. Не прави също така грешката да се натоварваш с прекалено много работа. Имай предвид че там са свикнали да са шефове, много да приказват и да дават акъл, но обикновено като дойде време за работа няма кой, обикновено се оставя на чужденците. Лошото е че като вземеш повече работа, ще ти търсят и кусури и после що не си направил това и онова.
При теб може да е различно и културата там да е по друга. Северните народи като цяло са по затворени и по трудно ще те признаят. 6 месеца може и да не ти стигнат, според мен и за това трябва към 2 години :) .Обаче това което съм забелязал е, че умните българи просто къртят отвсякъде където и да идат.
При теб може да е различно и културата там да е по друга. Северните народи като цяло са по затворени и по трудно ще те признаят. 6 месеца може и да не ти стигнат, според мен и за това трябва към 2 години :) .Обаче това което съм забелязал е, че умните българи просто къртят отвсякъде където и да идат.
При нас фирмената култура е малко по-различна, а в добавка в отдела няма нито един швед, че дори и северняк. Количеството работа на този етап не е проблем и не се очертава да бъде.
Притеснява ме друго - тук са изградили една безумно сложна информационна инфраструктура, която е правена на парчета от няколко човека, напуснали един след друг отдавна. Сложен код без коментари и документация, който работи на магия, но никой не знае как точно, безброй времеемки и трудоемки рипорти, които не смеят да спрат да произвеждат, макар някои да са явно излишни, напускащи хора, оглен щат. Има сериозна опасност след 3-4 месеца да се окажа човека с най-много знания за системата им, а в момента моите клонят към нула. Не ме товарят с работа, а ме чакат като месия да оправя неща, които оценявам като далеч надхвърлящи способностите ми и то без да ми дадат време да вникна във всичко. Много отдавна се преориентирах от програмиране към бизнес анализи и сега имам усещането, че съм се съгласил да стана ако не капитан, поне боцман на вече потъващ кораб. Разбира се, по време на интервютата никой не ми разкри цялата картинка, а се съмнявам, че хората, отговорни за подбора, дори са били наясно с нея.
Днес имах едночасов разговор на четири очи с новата шефка и ми се каза в прав текст, че се очаква да опростя и оптимизирам системата, за която ще ми трябват месеци и дори години да разбера напълно.
Ей това ме притеснява, а не самата адаптация към страната и средата - засега те ми допадат много.
Да, това е определено кофти. Но никой не може да те спре да изискаш цялата информация, да видиш какви са основните юс кейси и как се изпълняват в момента и тн...Съответно да дадеш някакъв груб естимейт и да им кажеш, трябват ми толкова и толкова хора. Ако нямаш необходимата информация, ще им кажеш че ти е необходимо толкова и толкова време за това и онова и ти трябват еди какви си специалисти да се наемат.
Не може да нямат останали поне някакви хора на които да им е ясно. Ако няма такива хора поне документация или някакви основни неща трябва да има.
В крайна сметка правиш каквото можеш, не се настройвай негативно, като работата е скапана, хващаш си шапката и накъдето ти хареса натам. На никой не си му длъжен, това че всичко пада на теб и евентуално ще се срине офиса, не значи че е твой проблем.
Боби, след като прочетох обстойно постовете около новата ти месторабота, искам да ти пожелая нещата да се подредят максимално бързо, с минимален стрес за теб и семейството ти.
Пък каквото има да става, то ще стане.
В крайна сметка, като теглиш чертата, по-важно от здравето и семейството няма. :)
05.07.16
12:42
Имай предвид че там са свикнали да са шефове, много да приказват и да дават акъл, но обикновено като дойде време за работа няма кой, обикновено се оставя на чужденците. Лошото е че като вземеш повече работа, ще ти търсят и кусури и после що не си направил това и онова.
Ъм, че то и тука е така. Просто смени “чужденци” с “ахмаци” :D
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.07.16 12:42.
Боби, и аз ти стискам палци да изкараш всички знания и в комбинация със стажа, да се справиш. Много си прав относно опита, моят не е колкото твоя, но поради 8-те години чинно подчиненеи на ERP-системите и оперативното счетоводство на новата ми месторабота направо си ме хвърлиха в дълбокото с 300 въпросителни и погледи от типа на: Е, ти толкова време си го работила това, няма как да не оптимизираш нещата...
Успех, Боби!
05.07.16
19:05
“Сложен код без коментари и документация, който работи на магия, но никой не знае как точно”
Колко познато звучи това :) Наистина сериозно предизвикателство, но ако го избуташ ще вдигнеш много репутацията си
05.07.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта си получихме ключа за квартирата (излиза златна, но мислим по въпроса). После тичане по банки, данъчни и други институции. Изникнаха някои странни казуси, но ще ги решаваме полека.
До залата нямаше как да стигна.
Храна:
Умерено днес.
06.07.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
И отново без зала... Дойдоха ни кашоните с багажа и след работа подреждахме, а после се занимавах с колелата. Утре на работа на собствен ход! :)
Храна:
На обяд суши с колегите, а вечерята ще е скромна. Няколко бири, разбира се.
07.07.16
15:02
Боби, позачетох се из дневника ти. Много е интересен. Поздравления за смелото решение което си взел. Надявам се усилията ти да се оправдаят и лека полека да се наредят нещата.
07.07.2016 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 07:41 - 7,2 км за 24:43 мин, средна скорост 17,5 км/ч.
- 16:49 - 8,9 км за 34:00 мин, средна скорост 15,6 км/ч.
Колелата ни пристигнаха вчера и снощи се наложи да ги пооправя - наместване на кормила, притягане на болтове и гайки и смяна на гумата на моето - бяха я спукали при транспортирането. Добре, че си носех резервна.
Сутринта на коня и до офиса - разстоянието е по-малко, отколкото беше в София, но баирите не са. А уж Стокхолм е равен град... Такъв ми е късметът. :)
На прибиране успях да се загубя лекичко, но си удължих пътя само с някакви си по-малко от два километра. Причината е, че си нямам стойка за телефона на колелото и не мога да гледам маршрута в движение. Реших да си купя днес, но ми поискаха 380 крони (над 40 евро) и ме отказаха.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Цял ден в офиса... Щях да кажа лудница, но всъщност в офиса е гробница. Едни хора, натъпкани в “open space”, си мълчат цял ден. Лафче има в почивките за кафенце - fika.
До залата и днес не стигнах, но утре вече задължително! Ще трябва да мисля програма с три поредни дни тренировки от петък до неделя и почивка през другото време.
Днес ме светнаха, че тук много хора карат колела и зимата - слагат гуми с шипове и праскат по леда. Трябва да си купя подходящи дрехи и видя дали има откъде да си поръчам някакви маски, за да не дишам ледения въздух. Ако си осигуря това, може и да се пробвам.
Струва си в моя случай - днес при първо качване на колело от месец и нещо 25 минути до офиса срещу 45-50 с градския транспорт.
За съжаление работата и “open space”-ът не ми позволяват да пиша във форума през деня, а вечер си имам други ангажименти, така че ще се наложи да понамаля значително присъствието си тук. Сигурен съм, че ще има хора, на които няма да липсвам особено. :) Дневника ще попълвам при възможност.
Храна:
Не знам още.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.07.16 22:10.
Ти като свикнеш с колелото, после няма да искаш да слезеш от него :). Аз за 3 години горе долу съм се качвал 10-на пъти на градски транспорт.
08.07.2016 г.
Ден 5, силова Г
Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х60, 3х90, 3x120 кг.
Преден клек - 5х60 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Избутване на прав лост от лег - 4x145, 3х145, 2+1х145 кг.
1.2. Преден клек - 3х115, 3х115, 3х115 кг.
1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3x70, 3x70, 3x70 кг.
1.4. Кофички с доп. тежест - 4х44, 4х44, 4х44 кг.
Най-после тренировка! :)
Залата беше почти празна, което напълно ме устройва. Намерих си и “пазач” за лега. Шведите на практика не си говорят по време на тренировка, та този ме погледна малко странно, като го помолих, но му пуснах най-общителното си изражение и дойде да пази, при това за всичките три серии. :) Ще ги дресирам аз... Поне тези в залата. :D
Положително:
- Стигнах до залата за пръв път след неделя.
- На практика нищо не ме болеше, дори лакътят ми даде сигнал само с леко усещане за изтръпване, а не с болка, както обикновено. Почивката си казва думата.
Отрицателно:
- Никаква сила никъде, но то можеше да се очаква при толкова нередовни тренировки, както и при клек след два поредни дни колело за човек извън кардио форма.
Колоездене:
- 07:41 - 7,2 км за 24:39 мин, средна скорост 17,5 км/ч.
- 16:31 - 9,1 км за 34:58 мин, средна скорост 15,7 км/ч.
Сутринта стигнах за нормално време до офиса, въпреки уморените от вчера крака. На връщане минах и през залата, като след клека едва се домъкнах до нас. Нищо, ще се адаптирам. :)
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грaма IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерот, 5 грама креатин на AST Sport Science.
Обобщение за деня:
Днес все пак е петък и мисля да не се оплаквам много, въпреки че има от какво. Повече мрънкане за служебните ми неволи - в понеделник, когато му е времето. :)
Храна:
Не знам още.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.16 21:58.
Боби и аз имах проблеми с “пазачите” в немските зали когато тренирах отначало там, най-смешно бе когато трябваше да ми подават щангата :D, направо си беше цяло приключение...накрая намерих един руснак с който се разбирахме без проблем
Мнението беше редактирано от Krasi DE на 08.07.16 22:28.
09.07.2016 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- Около 4 км със скорост на 9 годишно дете. ;)
Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.
Магнеричът ми привършва и ще трябва да поръчвам някакъв магнезий тук.
Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме из нас - изчистихме, аз ходих да пазарувам. В местния супермаркет има машина, в която слагаш кенчета и получаваш по една крона за всяко. Това ще рече, че всяка бира излиза с крона по-евтино, ако е със съответния знак. :) Изключително важно откритие! :D
После ходихме до един близък парк-поляна. Такъв простор толкова близо до центъра на града у нас просто не би могъл да просъществува. Ако е гора, да кажем, че биха се намесили екоактивисти, но за поляна никакъв шанс. Щеше да е нещо като Лозенец - застроено с по метър между балконите на съседни сгради.
Тук обаче явно е различно. Хората си почиват - опъват си одеалца и се пекат на слънце, играят игри, има водна пързалка за децата. Ние направихме същото - платихме за цял ден пързалка на щерката, а двамата със Зозо се опънахме на слънчице с биричка.
На поляната шведите играеха футбол, набутани в надуваеми топки. Днес по обяд имаше поне три “игрища” и шест отбора едновременно. :) Изглежда забавно. Освен това бих имал предимство, защото по всичко личи, че противниците под 100 кг (каквито са повечето хора тук) ще хвърчат доста надалеч. :)
Храна:
Пикник със сандвичи и бира. Какво да обяснявам повече? :)
09.07.16
18:50
Шибани еврогейове, как си позволяват да живеят толкова уредено ... Следващият път се включи в някое дерби :D
Ти остави, то сега е лято, сигурно е към 20 градуса и хората умират, някои сигурно недоволстват заради жегата. Радвай се че не остана :)
10.07.2016 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- Около 19 км за 1:38 часа. Скоростта е 11,6 км/ч, което за семейно излизане с колела с 9-годишно дете и жена, пушеща по две кутии цигари на ден, си е направо постижение. :)
Излизахме всички заедно, за да проучим с колела пътя до училището на щерката. Доста е (към 8 км в посока), но е сравнително равен. Всичко ще зависи от капризите на метеорологичното време на есен.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта направихме велоразходка. Мислех да тренирам след това, но нещо работата се разсъхна, а и бяхме запазили за 16 в помещението за пране, така че се отказах. Утре след работа.
Междувременно седнахме да починем в парк близо до един така наречен плаж. В парка имаше нещо, наречено “DiscGolf” - серия от 18 или повече метални мишени, до всяка от които има карта с инструкции как да се стигне до следващата. Мишените се целят с фризби, като целта е като при голфа - да стигнеш от началната точка до мишената с минимален брой хвърляния на фризбито. Снимката по-долу показва мишената (не съм я правил аз).
И в тази връзка тук лятото е прекрасно. 22-23 градуса и приятно слънчево време определено са нещо по-хубаво от 35, освен ако не си на море, което тази година по всичко личи, че ще пропуснем. :)
Мисля тези дни да поръчвам по-есенни дрешки, за да сме подготвени все пак. Аз през последните 15 години не бях слизал от колата - паркингът пред нас -> гараж в офиса -> фитнес зала -> магазин -> обратно пред блока и така ден след ден. Общо взето се обличах за офиса почти еднакво лете и зиме с изключение на някоя връхна дрешка, което тук няма как да се случи. Резултатът от това е, че нямам подходящи дрехи и ще трябва да инвестирам в доста неща, като започнем от дрехи за колоездене в дъждновно и/или студено време и стигнем до наистина качествени зимно яке, шапка, ръкавици, термобельо и други подобни. Климатът обаче засега ми е най-малката грижа. Може би защото е юли. :)
Храна:
Много ще е и днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.07.16 20:35.
Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме из нас - изчистихме, аз ходих да пазарувам. В местния супермаркет има машина, в която слагаш кенчета и получаваш по една крона за всяко. Това ще рече, че всяка бира излиза с крона по-евтино, ако е със съответния знак. :) Изключително важно откритие! :D
А сега, ако се вгледаш внимателно в касовия бон, ще установиш, че тази крона се смята отделно и цените в супермаркета са без тази такса амбалаж.
За спортни дрехи ще препоръчам особено повече панталони за велосипед. Големи бедра + дънки + велосипед води до доста бързо износване на дънките в една област :D
Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме из нас - изчистихме, аз ходих да пазарувам. В местния супермаркет има машина, в която слагаш кенчета и получаваш по една крона за всяко. Това ще рече, че всяка бира излиза с крона по-евтино, ако е със съответния знак. :) Изключително важно откритие! :DА сега, ако се вгледаш внимателно в касовия бон, ще установиш, че тази крона се смята отделно и цените в супермаркета са без тази такса амбалаж.
Да, така е. Това вече го установих. :) Но това дали ако върнеш, ти е по-евтино или ако не върнеш - по-скъпо, е въпрос на формулировка. :) Една крона си е една крона. :)
За спортни дрехи ще препоръчам особено повече панталони за велосипед. Големи бедра + дънки + велосипед води до доста бързо износване на дънките в една област :D
С дънки не се качвам на колело още от първите си напъни с колелото в София. :) И без това ми е трудно да си намирам подходящ размер, който да не ми стои като клин на бедрата и в същото време да не ми се смъква от кръста. :) Определено ще си търся дълги гащи от подходяща материя. Имам няколко дълги анцуга, но са памучни и при най-слабия дъждец ще се намокрят ужасно. Затова ще търся нещо непромокаемо. Тук обаче цените са отвратителни, затова мислех да поръчвам от Спорт Директ, докато още може, че с тоя Брекзит кой знае... Лошото е, че там размерите са като руска рулетка - такива чували съм поръчвал L и съответно толкова микроскопични дрешки XL, че не ми се мисли сега какво ще дойде. :)