Cuz I'm T.N.T

Прескочи до:

22.07.16
15:48

казано от James Hinks на 22.07.16, 15:30:

Лактите назад, не встрани.

Добре че отвреме на време направя някое видео, та да разбера, че някои неща, които правя не са баш правилни. :D
Благодаря! Ще се наблюдавам известно време :)
Сигурно така ми е по-лесно :D

22.07.16
16:17

Тук е обяснено много добре за лицевата опора: https://m.youtube.com/watch?v=IODxDxX7oi4

казано от Maria Peeva на 22.07.16, 15:48:

казано от James Hinks на 22.07.16, 15:30:

Лактите назад, не встрани.

Добре че отвреме на време направя някое видео, та да разбера, че някои неща, които правя не са баш правилни. :D
Благодаря! Ще се наблюдавам известно време :)
Сигурно така ми е по-лесно :D

Това, което Сашо е отбелязал е супер важно, така че наистина се оказва полезно пускането на видео чат-пат. :D Ще ти спести някоя контузия.

Интересното е, че масово се наблюдава тази грешка сред трениращите по залите, а аз лично съм виждала да се допуска често и от някои жени треньорки.
Мисля, че е по-често срещано като изпълнение именно сред жените, въпреки че и мъже засичам.

Миме, а без добавена тежест по същия начин ли ги правиш? Ако да, то на твое място на първо време бих правила само със собствено тегло, докато запаметя правилния модел на изпълнение, след което бих добавила тежест.

Като добавена тежест и аз ползвам диск, но го разполагам по-нагоре на трупа /да обхваща и (част от) лопатките, когато това е възможно/. Ето така го слагам (но никой не ми го държи по-време на изпълнение ха-ха). Бих те посъветвала да опиташ така.

Има вариант и с ластик да утежниш повече.

Ето още материали за лицевите:

Push-up by Mike Robertson

Ластик:

(Robertson)

(Greg Nuckols)

23.07.16
10:06

Благодаря Вер! :)
След като Сашо коментира поста ми, веднага залегнах да видя как ги правя без тежест. Определено е различно. Първо дланите ми не са изнесени толкова напред, и второ лактите ми вървят съвсем определено назад. Наистина отново е встрани, но много по-назад, като на мъжът от първия клип, който си пуснала.
Може би така се получава от тежестта (тя пък една тежест) :D и тъй като усещането за движението винаги мие било напълно комфортно, наистина до сега не се бях замисляла и не се бях снимала, поне да се видя отстрани.
Засега ще оставя да ги тренирам само със собствено тегло, после ще опитам с ластиците, че ми е интересно, а когато съм сигурна в техниката ще пробвам с тежестта по твоя начин.  (sun)

24.07.16
14:34

След поредната 16 часова смяна, в един от най-горещите дни, сутринта се събудих буквално олекнала. :D
Не знам какво ме накара да се кача на кантара, който ползвам максимум веднъж месечно, но се оказа че тежа 49 кг.
Много добре знам ,че един кантар може да отчете доста голяма разлика в килограмите в рамките на един ден, при различни обстоятелства, затова взех та си измерих и талията-62 см. :x. Знам си аз, че свалям много бързо, ама тоя път направо счупих рекорда.
Тъкмо тренировките ми влезнаха в някакъв ритъм и работните тежести започнаха да прогресират.
Имайки предвид, че и другата седмица в събота работя двойна смяна, май голямото плюскане трябва да започне от сега, поне ако искам да запазя постигнатото. Явно толкова часове на крак и то постоянно бързо ходене и пренасяне на предмети от рода на около 3-10 кг, на разстояние около 20 метра, ми се действа като кардио. :D
Днес преди работа мислех да отида до залата за втора доза клек, но краката още много ме болят от вчера, а и няма мускул, който пък да не ми напомня за онзиденшната тренировка. Утре ми е денят за пуш преса, така че клековете ще бъдат след нея.

Днес само леко домашно раздвижване:

- 5 набиране надхват- 10 лицеви( лактите назад)
- 5 набиране подхват- 10 лицеви
- 4 набиране надхват- 10 лицеви
- 5 набиране подхват- 10 лицеви

Сега отивам да изям 10 000 кал ( шегувам се, но ще се постарая да са максимално много) :)

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 24.07.16 14:35.

25.07.16
16:45

Днес беше ред на пуш пресата.
Тази седмица основните движения всичките са 5 серии/5 повторения, а асистиращите са с по-високите кг от миналата седмица, 4 серии/6 повторения.
Въпреки, че съм свалила килограми, днес ми направи впечатление, че силата ми не е спаднала, напротив, ако има движение на което съм се подценила, то е пуш пресата. Обаче ще карам по план, както съм започнала протокола, така. Нищо няма да променям и без това имам дълги паузи между тренировките.
На края на тренировката, използвах това че бях в залата, за втората порция клек за седмицата. (inlove) Вече бял леко уморена и ми се отрази на бързината, но доколкото разбирам, това не е най-важното. Следващият път ще е в отделен, нетренировъчен ден. Просто ми дойде ту мач, след събота дабъл и неделя вечер с пищящи деца и родители дето хич не им е зор, какви ги вършат децата им в ресторанта.
Поне се наспах тази сутрин. :D

Седмица 3 Трен 2: Пуш преса:

1. Пуш преса 80% от 1RM: 5,5,5,5,5 х 27,5 кг

2. Военна преса:6,6,6,6 x 25 кг

3. Преса на наклонена 60° лежанка: х 8,8,8,8 с 2 х 10 кг

4,5 и 6 в СС Бицепс /изнасяне ръце встрани/ изнасяне ръце напред:
22,18,20;
10,10,10;
10,10,10;
————————————————
Клек 140 сек
Пул тру: 12,12,12,12

Храна:
1.Кафе, телешки протеин преди тренировка
2. 3 оризовки, запечени с мляко телешко, овкусени с куркума, черен пипер и хималайска сол.
3. Вечерята ще е някаква риба със сладки картофи.

След тренировката се отбих да близкото студио за 10 мин collagen sunbed. Ще споделям резултати. :) По пътя щракнах снимка на един от любимите ни квартални пъбове. Хората се грижат сериозно за визията на кръчмите си . :D
Така ли ми се трува, или има някакви наченки на квадрицепси?  :D

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 25.07.16 16:46.

27.07.16
00:15

казано от Maria Peeva на 25.07.16, 16:45:

След тренировката се отбих да близкото студио за 10 мин collagen sunbed. Ще споделям резултати. :) По пътя щракнах снимка на един от любимите ни квартални пъбове. Хората се грижат сериозно за визията на кръчмите си . :D

Не само наченки, сууупер добре ти се получава :) и не само краката -  коремът изобщо няма какво да коментирам колко готино изглежда, той сам говори за себе си... а и ръцете показват чистота и форма (па мноо обичам тез вени, бре... )

27.07.16
14:22

казано от Afhaengig на 27.07.16, 00:15:

казано от Maria Peeva на 25.07.16, 16:45:

Не само наченки, сууупер добре ти се получава :) и не само краката -  коремът изобщо няма какво да коментирам колко готино изглежда, той сам говори за себе си... а и ръцете показват чистота и форма (па мноо обичам тез вени, бре... )

:) :* Благодаря Ади! Дано от толкова преден клек, клечките ми да се оформят още малко, че само едно дупе стърчи отзад, малко като изкуствено забучено.
Иначе, ръцете ми са наистина са много венясали :D те най-бързо и лесно дръпват и от две седмици по-сериозно трениране им личи.
Имаме едно барманче, дето много харесва, че тренирам тежко. Оня две момчета му казали, че съм била много ripped, а той им вика- “Аааа, тя с тебе може да клекне, а тебе да те дигне на тяга.” Хаха загива да ме хвали на всички клиенти.
Тук жените много се страхуват да вдигат тежко. Ама вече си мисля, че по-скоро ги мързи. Колежките ми ходят на какви ли не фитнес класове и от година и нещо не са мръднали на килограми или визия. Иначе постоянно ми се радват, това как съм оформила, онова :D как ми е щръкнало, искат и те така. Ама като кажа хайде с мен и дръпват назад. :P

П.П. Само ми се иска да имам малко повече време за тренировки (и да бях 20 години по-млада 8-) :D)

27.07.16
20:21

Еххх, виж, ОНОВА щръкналото си е класика...
Според мен ги мързи - хората трудно се навиват да тръгнат да правят такъв тип индивидуална тренировка - едно е да ходиш да шляпаш педалите на спининг класа (не, че има лошо), а друго е да се challenge-неш с нещо такова като тежести, особено с всички митове покрай това как ще станеш на “биче”... Има и момент, че някой тръгва с другарче, но се разминават и после ще продължи ли сам? Трябва му стимул, който да идва отвътре, от някаква нужда, която те бута... Но ти си много мотивиращ човек, затова ти следя и дневника, все пак дано повече хора се надъхат покрай твоите gains :P , защото спортът е страхотно нещо и определено променя живота в по-добра посока! :*

28.07.16
15:06

Последната седмица, на предният клек четвъртите повторения едва ги избутвах. Днес учудващо, на пет серии с по пет повторения, ми се струваше, че имах сила и за шесто.
Следващата седмица е ред на 5 х 6, та тогава ще видим, дали не ми се е просто струвало хаха.
На предният клек с пауза, тежестта ми беше перфектна.
Предният сплит клек пък, така хубаво ми пържи задната верига, че го обожавам.
Като изключим това, че леко ме изнервяха чакащи за рамката за клек, тренировката ми се получи една от най-добрите, откакто съм започнала програмата.
Към момента, при собствено тегло 49 кг, съм доволна от себе си и постиженията си и на предния клек, и на тягата, и на пуш пресата.
Само лежанката не е много добре, но утре продължавам да я боря.

Седмица 3 Трен 3: Преден Клек

1. Преден клек с 80% от 1RM: 5,5,5,5,5 x 45 кг

2. Преден клек, с пауза 2 сек в долна позиция: 6,6,6,6 х 37,5 кг

3. Преден сплит клек: 6,6,6,6 на крак с 27,5 кг щанга. (inlove)

4. и 5 .СС:  Степ ъп 10,10,10 на крак с 20 кг -50,50,50 крънчове.

Храна:
1. Кафе, телешки протеин (преди тренировка)
2. 3 оризовки с варено телешко, домати и кисели краставички( след тренировка)
3. Ще бъде телешки бъргър със салата и сладки картофи.

28.07.16
15:10

Тези ръки ще спрат Англия да напусне ЕС :D :D :D

28.07.16
15:29

казано от ME4O_TURIST на 28.07.16, 15:10:

Тези ръки ще спрат Англия да напусне ЕС :D :D :D

:D :D :D :*

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.07.16 16:20.

29.07.16
15:26

Ух, как минава времето....
Днес беше последната тренировка от третата седмица, още 7 седмици, докато стана буца. :D
Много добре на лежанката днес. Ще го схвана най-накрая и това движение.
Флор пресата ми беше най-трудна, защото готовите щанги са с малки като диаметър тежести от страни и като си слагам щангата на краката много ми ръби и в легнало положение трудно я обръщам за първото повторение.
Накрая направих и 160 сек клек, че утре пак съм 16 часа смяна, после работя в неделя вечер и почивам чак в понеделник, но тогава искам да си правя тягата.

Седмица 3 Трен 4: Лег

1. Лег 80 % (приблизително) от 1 RM: 5,5,5,5,5х 30 кг

2. Лег на пейка с пълно движение: 6,6,6,6 с 2 х 12 кг

3. Флор преса с тесен хват и 1 сек пауза в долно положение: 6,6,6,6 х 25 кг

4 и 5:  СС  Екстензии за трицепс с кабел: 3 х 10,10,10

6. 160 сек. Клек с 15 кг

Храна:
1. Нищо преди тренировката
2. Ментов чай и салата с бекон, хемус, бейби спанак, печени чушки и черита(след тренировка)
3. Ще бъде пиле с ориз.

Чувам ръцете си как растат. :D
Шегата настрана, ама има видима разлика след всяка тренировка. :)

Приятни почивни дни!
Аз ще се загубя за малко :D

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 29.07.16 15:29.

29.07.16
17:25

Айй, ама те наистина сякаш от ден на ден растат и се нацепват!  (nlove5) (inlove)

Уникално!
А салатата... изглежда божествено! И само гледам ръки - салата - ръки - салата... И съм ей така: (inlove) Wow :)

29.07.16
17:48

казано от Afhaengig на 29.07.16, 17:25:

Айй, ама те наистина сякаш от ден на ден растат и се нацепват!  (nlove5) (inlove)

Уникално!
А салатата... изглежда божествено! И само гледам ръки - салата - ръки - салата... И съм ей така: (inlove) Wow :)

Хехехе, Благодаря ти Ади! (sun)
:D растат, къде ша идат като започнах да ги тренирам. :P
Ако се върнеш малко назад в дневника ми, ще видиш, че допреди 3 седмици, рядко имах 3 тренировки седмично, повечето бяха по 2 и затова гледах да тренирам цяло тяло.
Пак работеше, защото тренировките ми бяха предимно много тежки, винаги тяга или клек, като основни движения. Обаче, откакто започнах да тренирам по сегашния начин, мнооого бързо прогресирам и откъм сила и откъм визия. (inlove)
Разбрах, че време за трениране, стига да искам, винаги мога да намеря. Така че, ако някой, точно на мен ми каже, че няма време за тренировки, нищо друго не ми идва на ум да им кажа, освен, че ги Мързи. :D

А салатата не само изглежда, но и беше божествена, само дето ми трябва да е поне двойно количество, за да ме засити. :D
I (nlove5) bacon !

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 29.07.16 23:27.

01.08.16
16:51

И четвъртата седмица дойде. :)
Днес тягата беше 80% от 1RM, 5 серии, с по 6 повторения.
Тази тренировка, беше една от най-трудните от както съм започнала програмата.
Бях много уморена след двойната смяна в събота и вечерната снощи, а и двете вечери ме боля кръстът и продължава да ме боли. Може да е от дългото стоене на работа или да е бъбрек, ама след двете раждания, прагът на болката ми е леко изкривен и все си мисля, че ако изкарвам песъчинки, трябва ме боли повече. :D
Не се притесних да си дърпам тягата днес, единствено защото вече съм уверена в техниката си.
Шестите повторения доста ми натежаваха, обаче си направих и петте серии като пич.
Почивах малко повече между сериите , а и асистиращити движения ми бяха само по две серии, така че всъщност се получи доста лажерна тренировка. Даже накрая бях доста свежа и завърших с малко абдуктор и адуктор и аз да се направя на жена.

Тренировката:

Седмица 4 Трен1: Тяга

1. Тяга 80% от 1RM: 6,6,6,6,6 x 72,5 kг

2. Тяга от дефицит:  6,6 х 67,5 кг

3. Гребане с тяло успоредно на пода: 6,6 х 32,5 кг

4 и 5: СС Набиране : 5,4,4,3,2 - крънчове: 50,50,50;

6 и 7: Абдуктор и Аддуктор : 3 х 15

Храна:
1.Две кофи кафе :P (преди тренировка)
2.Салатата с бекон, печени чушки, хумус, бейби спанак и черита. ( Този път помолих за двойна порция и беше маааалко по-голяма ) ,чай от мента.
3. За вечеря ще ме извеждат, щот с мойта работа не сме се виждали последната седмица. :D

03.08.16
15:47

Днес шестички на пуш пресата.
Получиха се чудесно. Бяха ми лесни, даже на третата серия май направих 7, но не съм сигурна, нещо се бях заплеснала.
Обаче, после на военната, на втората серия се изложих, нещо се разкривчих на шестото повторение и свалих щангата по средата.
Затова пък, след това на пресата на лежанката направих една серия в повече и то с 2 х 12 кг.
Днес реших да пробвам сериозно и кофички. Стават. Мисля че слизам достатъчно дълбоко, само краката нещо ги мотам и не мога да им намеря удобно положение. Другия път ще снимам и видео.
Като общо, хубава тренировка се получи. Още ме сърбят трицепсите. :D

Седмица 4 Трен 2: Пуш преса:

1. Пуш преса 80% от 1RM: 6,6,6,6,6 х 27,5 кг

2. Военна преса:6,5 x 25 кг

3. Преса на наклонена 60° лежанка: х 6,6,6 с 2 х 12 кг

4,5 и 6 в СС Бицепс /изнасяне ръце встрани/ изнасяне ръце напред със задържане в горна точка:
30,22,26;
12,12,12;
12,12,12;

7. Кофички: 6,4,5,3

Храна:
1. Кафе
2. 4 оризовки с хумус и пушена сьомга.

04.08.16
15:36

Чудни шестички днес на предния клек :) (muscle)
Хватът ми е много по-стабилен и явно кокалите ми свикнаха, защото днес вече нито ми ръбеше, нито ми тежеше на ръцете, колкото до сега. Имах мегдан и за седмо и за осмо повторение.
На асистиращият преден клек още му усещам паузата, а вече съм седнала :D
Мисля, че съм готова за 85 % от 1 RM за следващата седмица.
Понеже и на двете асистиращи движения, сериите бяха само две, приключих буквално за 20 минути, така че този път ми остана доста време за мотаене из залата. :D

Седмица 4 Трен 3: Преден Клек

1. Преден клек с 80% от 1RM: 6,6,6,6,6 x 45 кг

2. Преден клек с пауза 2 сек в долна позиция: 6,6 х 37,5 кг

3. Преден сплит клек: 6,6 на крак с 27,5 кг щанга. 

4. и 5 .СС: Глут мост с краката на пейка 10,10,10 с 16 кг пудовка -50,50,50 крънчове.
6. Сгъване задно бедро седнала: 3 х 12

Много се чудех за някакво кардио на края. 3 пъти се запитах за какво ми е и понеже нямах готов отговор, с чуденето си и останах.
:P

Храна:
1. Кафе (преди тренировка)
2. Пилешки дробчета, фалафел и салата( след тренировка) чаша просеко или две.
3. Ще излизаме до една италианска пицария (inlove)(още просеко)

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 04.08.16 15:36.

04.08.16
16:46

Страхотно, много ме кефиш с прогреса в предния клек! Мачкааай!
А с просекото вече тотално се нарадвах :Д :D

04.08.16
17:19

казано от Afhaengig на 04.08.16, 16:46:

Страхотно, много ме кефиш с прогреса в предния клек! Мачкааай!
А с просекото вече тотално се нарадвах :Д :D

Благодаря, благодаря! :)
Хехехе, просекото го бях зарязала заради тия тренировки :D
Преди си пийвах по-редовно хаха с тая мойта работа... (бутилка и малко на ден)..ама нещо ми дойде музата за трениране и то от самосебе си намаля. :P
Обаче отпуската ми наближава..... :D

Черпя:
Втората снимка съм тооолкова аз хаха

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 04.08.16 20:43.

05.08.16
17:03

Айде още една седмица мина.
Днес вече бях по-сигурна на лега. Знаех си, че ще ми трябва време да му свикна.
Като за нещо, което включих за пръв път в тренировките си преди четири седмици, смятам че върви доста добре. От един от наѝ-противните тренировъчни дни, ще вземе да ми стане любим.:D
Днешната тренировка ми беше най-лесна. Може би защото асистиращите отново бяха само по две серии и ми остана време да се мотая и лигавя из залата.
Ще видим какво ми готви следващата седмица и как ще се справя.
От сега правя планове за тренировките в България. Много ми се иска да не прекъсвам започнатото.

Седмица 4 Трен 4: Лег

1. Лег 80 % (приблизително) от 1 RM: 6,6,6,6,6х 30 кг

2. Лег на пейка с пълно движение: 6,6, с 2 х 12,5 кг

3. Флор преса с тесен хват и 1 сек пауза в долно положение: 6,6 х 25 кг (това направо ми пържи трицепсите)

4 и 5: СС Пулоувър 12,12,12 х 14 кг - Степ ъп: 10,10,10 на крак с 20 кг

6 и 7 :  СС  Екстензии за трицепс с кабел: 10,10,10,10 - глутеус избутване с един крак: 10,10,10,10

8. 180 сек. Клек с 15 кг

9. Разгледах и изпробвах повечето уреди в залата, само за да потвърдя колко са ми неприятни. :D

Храна:

1.Кофа кафе преди тренировката
2.Джинджър бира и разни оризовки на едно кафе до нас, че ми беше прималяло от жега(след тренировката)и още оризовки с пушене сьомга у дома.
3. Телешки стек със салата.
Edit: Накакъв посттренировъчен глад ме обзе вечерта и опустоших още : 1 авокадо, 2 домата, 4 кайсии,1 чоризо, пържени картофи :D , 5 царевични блокчета с натурален шоколад.

Друго си е с пораснали деца. Сега са ваканция и се наспивам и имам време за себе си колкото щеш.
Почивам и днес , а от утре отново тичане в ресторанта.
Приятни почивни дни. (sun)

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 06.08.16 02:23.

09.08.16
16:16

Днес започнах петата седмица.
Основните движения са 85% от 1RM, 3 х 3
Изчислих, че на тягата 85 % от 1 RM ми е 76,5 кг , обаче няма как да натоваря щангата с точно толкова и трябваше да избирам между 75 кг и 77,5 кг. Избрах 77,5, което всъщност се оказа малко повече от 1,5 х ЛТ. (muscle) :P
Тежеше ми разбира се, но определено имам аванс за поне още 1-2 повторения.
Сумо тягата от дефицит ОБМ !страхотно движение. Бяха ми леки тези килограми за шестички, но няма да си насилвам късмета с повече и без това отдавна не бях я правила и ми трябваше време да превключва.
Тягата от височина малко под коляното, също я усетих много добре и мисля, че доста помага за доовладяване на техниката.
Кръстът се държа чудесно, въпреки леките бъбречни кризи в последните дни.
Хватът е  железен, до последните две повторения, където леко усетих, че дясната длан тръгна да се разтваря, но по средата на тренировката, реших да отворя прозореца и си премазах показалеца, който ме боля и пулсираше през цялото време. Нокътят посиня за три минути, буквално.
Като цяло съм изключително доволна и от днешната тренировка и изобщо как вървят нещата последните 4 седмици. Леко съм свалила на тегло, а работните тежести се покачват.

Тренировката:

Седмица 5 Трен1: Тяга

1. Тяга 85% от 1RM: 3,3,3, x 77,5 kг

2. Сумо тяга от дефицит:  6,6,6,6х 50 кг

3. Тяга от височина малко под коляното: 6,6,6,6 х 75 кг

4 и 5: СС Набиране : 5,3,3,3,3,3 - сгъване задно бедро седнала : 8,8,8

Храна:
1.Кафе(преди тренировка)
2.Салатата с бекон, чоризо, печени чушки, хумус, бейби спанак и черита(след тренировка) ,чай от мента.
3. За вечеря пак ще ме извеждат.

Краката започват да се получават, голямото Г е задминало Бразилия от толкоз теги и клекове. :D

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.08.16 17:21.

09.08.16
16:34

Много добре изглеждаш, много! Така бързо дръпна с тренировките и визията!

09.08.16
21:16

Уникааално! Пак казвам - уникално!
Изглеждаш страхотно, прогресираш наистина бързо, сякаш разцъфваш в още по-нацепена и готина светлина... Мен лично ме вдъхновяваш и направоооо с кеф ти следя дневника! (sun)
Нямам търпение да гледам как продължаваш да мачкаш! Машина! (muscle)

09.08.16
21:36

Ми...(sun) какво да кажа...
Благодаря ви много Мира и Ади!
И двете сте на черпелък :D :P при това ( да се надяваме) много скоро.

В тона на последните постове и вечерта  :P :D :

10.08.16
00:03

аххх, черпелък да има :P в тона на вечерта и от мен едно поздравче за теб, специално за деня на тягата, ура за гърбааа! :P

Мнението беше редактирано от RogueOne на 10.08.16 00:04.

12.08.16
22:11

Трети ден без тренировка :D ама и днес е лято в Лондон и с Хари предпочетохме да отидем на басейн.
Водата беше доста студена, но веднъж влезнал не ти се излиза.
За пръв път ходихме на Gospel oak. Мноооого голям и чист басейн, а и не беше тъпканица . Абе, чуден ден изкарахме.
Имаше кафе, от където си взех две наденички, кафе и плодов сладолед, за което ме ожулиха с £10. Добре, че си носех оризовки и банан, а и малка бутилка вино. :D

Утре ще пробвам да направя две в едно тренировка, че в неделя и понеделник работя дневни смени и е изключено да тренирам тежко след такива, а вторник е твърде далеч.
От днешното плуване усещам всяко мускулче мобилизирано, дано не ме тресне някоя треска утре и да не мога да си направя пуш пресата.
Чудя се дали да не спра програмата докато съм ваканция, просто няма как да направя осем тежки тренировки през това време, на различни места в България, където не знам дали има зали. Иначе по-малко от седмица до ваканцията. (inlove)
Положението от днес. Вярно, че повечето снимки са в контражур и мускули се не видат, (не че са много) ама все пак става ясно. :D

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 12.08.16 23:03.

12.08.16
22:13

На първата снимка кой е тоя мъжага, дето е застанал до теб :D :D :D :D :D

ПП: Ебавам се, ебасимо раменете :D

12.08.16
22:15

:D 8-)

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 12.08.16 22:52.

13.08.16
14:10

Днес ден за пуш преса.
Тройките не ми тежаха, имам мегдан за поне по още 2 повторения.
Бях много приятно изненадана от помощните движения (inlove) . Не очаквах толкова различно натоварване и от top half press from pins и от 1/2 пуш пресата,( едното натоварва повече гърба и задното рамо, а другото- предното рамо и бицепса)и явно нацелих тежестта и се получиха чудесни шестички и на двете движения.
Много бързо приключих с основната тренировка, затова този път си позволих да вкарам малко движения извън програмата.
Отдавна не бях правила ренегатско и бях забравила как натоварва задните бедра и как пресата ми избухва от него. (inlove)

Седмица 5 Трен 2: Пуш преса:

1. Пуш преса 85% от 1RM: 3,3,3 х 30 кг

2. Военна преса - само втората (високата) половина на движението :6,6,6,6 x 27,5кг

3. 1/2 Пуш преса (първата половина на движението) х 6,6,6,6 х 27,5 кг

4,5 и 6 в СС: Бицепс /изнасяне ръце встрани/ изнасяне ръце напред със задържане в горна точка:
36,31,30;
8,8,8;
8,8,8;

7 и 8 СС: Кофички: 6,6,6 - Набиране: 6,4,4

9 и 10 СС: Ренегатско гребане : 10,12,10 с 2 х 14 кг- крънчове: 50,50,50

Доволно :D

Храна:
1. Кафе
2. Пилешка фахита( само плънката) 2 свински опашки и малко пача.
3. Ще бъде свинско със зеле.

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 13.08.16 16:43.

13.08.16
17:14

Малииий, от ден на ден - все по-яко /яка/ ! (inlove)

15.08.16
10:56

Честит имен ден! (F)(d)
Бъди здрава и щастлива!

15.08.16
13:17

казано от PuRpoSe and PleAsuRe на 15.08.16, 10:56:

Честит имен ден! (F)(d)
Бъди здрава и щастлива!

Благодаря ти много, Зори! (sun)

15.08.16
23:00

Нямах време да ходя до залата след работа, обаче като отворих гардероба да си търся дънковоте яке за пътуването ми до България, си намерих ръждясалият лост. Умният ми мъж не го е изхвърлил при пренасянето (inlove)
Голяма радост.:D
Та понеже малко съм занемарила клековете по схемата на Сашо и не вървят успоредно със седмичните тренировки, си спретнах нещо бързо у дома.

1. Набиране надхват: 6, 6, 5, 4,
2. Колелце от колене: 3 х 15
3. Негативни дракон флагове: 6
4. 200 сек клек с 15 кг (whew)

След пуш пресата от онзиден, за пръв път имах толкова изразена мускулна треска на трапец, бицепси, рамо, гърди, която ме държи и втори ден.

Нещо да се посмеете. Мара преди точно 32 години :D

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 15.08.16 23:05.

16.08.16
09:52

казано от Maria Peeva на 15.07.16, 00:35:

Като имам предвид, че на мен ми дойде музата да тренирам на 38,

Eхоооо ,ние трева ли рупаме???  :D -или спортните танци не ги броим???
То като имаш основата...нататък е ясно)))))
До колко голяма си тренирала?

казано от Maria Peeva на 15.08.16, 23:00:

16.08.16
10:55

казано от nervak на 16.08.16, 09:52:

казано от Maria Peeva на 15.07.16, 00:35:

Като имам предвид, че на мен ми дойде музата да тренирам на 38,

Eхоооо ,ние трева ли рупаме???  :D -или спортните танци не ги броим???
То като имаш основата...нататък е ясно)))))
До колко голяма си тренирала?

казано от Maria Peeva на 15.08.16, 23:00:

Е, тя пък една основа :D
Шегувам се Нервак, прав си.
Спортът си е спорт. Някак по-дисциплинирани и упорити са спортистите, като че ли.
Имат кураж, борят се, падат, стават, не се отказват.
А и сме адаптивни и сръчни, умеем да балансираме и да даваме пример. Отнесох се хаха
Да не говорим че сме убави, умни и скромни :D :P :D
Та на въпроса ти- тренирах докато родих големия си син.(демек до 21) После едно момче ми се обади, да ме покани да тренираме заедно, но Мъж ми беше против да продължа да ходя по състезания и те така.
Сега момчето има клуб по спортни танци в щатите. (sun)

16.08.16
14:37

Тъй, днес предпоследна тренировка преди ваканцията. Утре е последната и приключвам с 5тата седмица.
Днес предният клек беше с 85% от 1 RM или почти = ЛТ, 3 х 3 - пускам видео.
Асистиращите бяха много интересни, особено 1+1/4 мамооо :D
Пускам видео  и на 1/2 преден клек.
Още работя по хвата, но щангата вече ми е съвсем комфортна на кокалята.

Седмица 5 Трен 4: Преден Клек:

1. Преден Клек 85 % от 1 RM: 3,3,3 х 47,5 кг

2. 1+ 1/4 преден клек: 6,6,6,6 х 40 кг

3. 1/2 преден клек: 6,6,6,6 х 40 кг

4 и 5 СС : Лег преса и Гоблет : 4 х 8
Ух (whew)

Изглежда, че съм постоянно залитнала напред, просто нямаше как да закрепя телефона и е климнат леко на една страна.

17.08.16
19:55

За малко да не ми остане време за последната тренировка от седмицата.
Рано сутринта ходих до посолството да си взема паспорта, после последни покупки това онова за България.
Много ме натоварва ходенето по магазините, а и никога не съм харесвала да обикалям из централен Лондон. От цялата тази блъсканица винаги ме боли глава, но този път аха и ми се размина, ама и аз бях много бърза. :D
Тъй, ако всичко е наред с полета утре, вечерта ще сме в София.

От вчерашната тренировка няма място по бедрата, което да не е в треска, болят ме също и гърдите, рамената и коремните мускули. 8-)

Седмица 5 Трен 5: Лег

1. Лег 85 % (приблизително) от 1 RM: 3,3,3 х 32,5 кг

2. Лег широк хват: 6,6,6,6, с 30 кг

3. 1/2 Лег: 6,6,6,6 х 30 кг

4 и 5 СС: Пулоувър и Кофички 12,12,12 х 14 кг - 7,6,6,4

БързиЧко и лекиЧко :D Следващата тренировка ще е на Българска земя, само да намеря къде.

Появи ми се кофти обрив по рамената и гърба. Този път идея си нямам от какво. Единстеното различно, което включих в менюто си последната седмица, бяха мъфини с кокосово брашно, лично правени от мен. Вярно е че кокосът е ядка, все пак.
Яд ме е единствено, че толкова се пазих и точно преди да излезна лятна отпуска се изринах като пубертет. :D

Покрай пъпките :D са се появили и малко мУскУли :D :D :D   I (nlove5) мъртва тяга

17.08.16
22:32

Ни моа са въздържа хора хаха.
Вече съм в холидей мууд :P :* :D (d) (d) (d)
Простено ми е, нИ сЪм сА прибирала от почти две години.
Местният пъб предлага две чаши Просеко за £5 и два коктейла на цената на един :D
От еуфория не снимах просекото, обаче Пина Коладата.....

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 17.08.16 22:41.

17.08.16
22:52

1. Еб@си якия гръб! (nlove5)
2. Цялата си супер яка, ако не съм казвала, пак да кажа!!!
3. Пиня коладата.... Не е библейско!

:*

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1