05.08.16
17:39
казано от Juls на 05.08.16, 17:35:
...не си е мила сливата от поне три дена и вътре всичко смърди на мандра.
пОскам сълза !
05.08.16
17:40
И на мен ми стана лошо, прочитайки втората част от мнението ти. Какво остава да си го преживяла...
Колкото до първата част - мисля, че си мазохист точно в този ти период на гладуване да четеш дневниците. :D Нали отлично знаеш какво се пише вътре. Я да ги затваряш, после ще наваксаш с четенето. :)))
Рони, не мога да отложа четенето,щото после ще е много и ще ме домързи и само ще скролвам и ще пропусна някоя пикантина: Д....
05.08.16
17:57
Кльокарка! :D
;( Warning! Четенето на следтренировъчното ми хранене е на собствена отговорност! :D
Пращам ти happy thoughts, ти си боец!!! (muscle)
Ъпдейт.
Няма да приключвам фаста днес. Цел- до 96 часа,после ще видим. :Д
Ходих пазарувах, сега готвя, барам мръвки,зеленчуци..мирише на пържоли и ориз.
Държа фронта. Аз съм била кораво копеле. :D
Ден 4 ъпдейт. Дотук са 90 часа фаст.
Добрютрю. Станах много рано. Не спах добре, един комар ме подлуди- бръмча,хапа ме, каца ме. Явно много съм се въртяла,щом чак ЕГ се е преместил да спи в хола. Събудих се сама: (.
Пак цяла нощ с одеало. Кожата ми от вчера е много топла на допир, но не съм си мерила Т.
За последните години съм имала три сериозни контузии - на рамото, на тазобедрената става и на прасеца. Снощи ме заболя и на трите места, болката продължи два часа почти, после си легнах. Сега не ме боли нищо.
Направих си кафе, силно колкото всеки ден си правя, отпих и не ми понесе вкуса. Сякаш ми беше твърде силно. Направих си ново, супер слабо, но влиза по-добре.
Езикът ми има странен цвят. Снимка по-долу. И предупреждавам, че фотото е веднага след сън, нема много да се плашите. :Д
Мнението беше редактирано от Juls на 06.08.16 06:59.
06/08/съботка/ сън: 6 часа
Ден 4 МЦ
Тренировката:
* 10 мин вело, за да се стопля (dull)
* клек 5, 3, 5 х 90
* лег с пауза, с крака в/у пейката 3х5х40
На втората серия клек, трети реп, ми се зави свят като ставах и върнах щангата,щото се стреснах да не падна or sth. Седнах, разтрих си ушите, бих си два шамара и третата серия си направих петицата. Не ми тежи толкова, но се чувствам нестабилна и не посмях да слагам повече.
Мисля, че това ще ми е последната тренировка за този фаст и независимо от това дали ще го приключа днес или ще продължа, утре задължително си вземам почивка от зала. Не искам да рискувам да се затисна с някоя щанга или да се контузя по какъвто и да е начин, а вече усещам, че не е особено разумно да тренирам.
Ще си взема душ сега и ще ходя на работа, да си почина. :D
06.08.16
10:06
‘Начи, ЮлиО, ЯЖ БЕ! :D Ща набия вече! :D
казано от Херцог Трън на 06.08.16, 10:06:
‘Начи, ЮлиО, ЯЖ БЕ!! :D
Когато му дойде времето. :D
Урааа.. 96 часа фаст прескочени успешно.(sun)
Все още приличам на човек. :) Червата ми се бяха разбунтували,щото колежката до мен яде пица и сникърс :D, пих една студена вода и се успокоиха.
Положението е под контрол! Доволна съм! :)
Мисля че и на мен най- дългият ми фаст е 96 часа, обаче това беше преди има-няма 16 години. :) Сега ми е по- слаб ангела. :D
Ще вземеш да ме надъхаш да се пробвам пак. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 06.08.16 16:48.
казано от Маргарита Манева на 06.08.16, 16:46:
Мисля че и на мен най- дългият ми фаст е 96 часа, обаче това беше преди има-няма 16 години. :) Сега ми е по- слаб ангела. :D
Ще вземеш да ме надъхаш да се пробвам пак. :)
Вече минах 100 :Д. ..
Ще се радвам, ако съм те мотивирала. Пък и ти си по-зряла, смятам, че няма да ти е проблем да се справиш със слабите ангели. :)
Ще хапвам вече. Когато ми станат готови нещата, ще бъдат около 105 часа фаст.
Вече ми е доста студенко, до печката стоя със зимен суичер. Имам кръвоизливи на двете очи, главата ми е замаяна, потреперват ми краката. Усещам,че е време да ям. :)
Стискам палци захранването тая вечер да мине добре и да нямам стомашни/чревни неразположение. :)
06.08.16
21:29
Купи си лопедиум за всеки случай (grin)
Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 06.08.16 21:30.
Уау... Джулс! Направо ме мотивираш да се пробвам поне за едни 70 часа (на първо време)!
С интерес следях какво се случва... Направо много силно, огромен респект от моята слаба душица!
п.с. Мерила ли си информативно колко килограма губиш за целия този фаст? (просто ми е любопитно колко драстично може да е)
казано от Afhaengige на 07.08.16, 00:12:
Уау... Джулс! Направо ме мотивираш да се пробвам поне за едни 70 часа (на първо време)
Когато нямаш опит с гладуване, се започва с по 24, до 36 часа. В рамките на 3-4-5 месеца може да увеличаваш до 72.
Не че иначе ще умреш на момента, просто не носи ползите, заради които обикновено се прави и рискуваш някакви увреждания.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.16 07:28.
казано от Afhaengige на 07.08.16, 00:12:
п.с. Мерила ли си информативно колко килограма губиш за целия този фаст? (просто ми е любопитно колко драстично може да е)
Първите два пъти,когато фастих,не съм се теглила. Съответно за 72 часа не мога да кажа колко съм спадала.
Този път реших да си следя теглото и разликата между началото и края на фаста е 3,400 кг при изпити над 6л вода за деня.Като вземам впредвид и периода,в който гладувах. Покрай цикъл по-трудно се сваля.
Това няма особено значение, защото е индивидуално. Ако човекът има да сваля много,ще свали повече кг и обратното.
Също, ако човекът е много мускулест, пак ще свали повече,и то вода, заради гликогена.
За такова кратко гладуване по-голямата част от сваленото ще бъде вода,по-малка мазнини и най-малко активна маса. След края на фаста, част от теглото/вода/ ще се върне броени часове след като се захраниш.
При по-дълги гладувания / 7+ дни/катаболният ефект е по-голям,както за мускулите,така и за вътрешните органи.
07.08.16
08:18
А може ли да ми обясните какви са ползите? И конкретно , Юлия- защо го правиш - както каза , очевидно си в кетоза, не лекуваш СРДЧ, защото са заключили, че нямаш това заболяване, какво наложи 5 дни да не ядеш, освен експеримента?
Захранването. Два часа преди да ям 2х пробиотик.
1. Варени картофи и таратор.
2. Два часа след това 60-70грама пил.филе и таратор.
3. Час след филето - кисело мляко с 2 с.л. домашно сладко от ягоди и малко орехи.
Освен хим.сол и пресен копър, други подправки не съм слагала.
Ядох бавно. Нямах подуване, болка или газове. Само къркорене в червата около 2 часа след първата хапка, което, предполагам, се дължи на възкръсващото храносмилане.
Три часа след първата хапка- прилив на сили и енергия.
Спах само с чаршаф. :)
Мнението беше редактирано от Juls на 07.08.16 08:23.
Мира, сега конкретно гладувах, за да изчистя организма си от всички лекарства, с които ме натъпкаха през последните месеци и най-вече последния един месец.
Когато тялото не е заето да храносмила или да се бори с храни и съставки,които не одобрява, може да се съсредоточи върху това да лекува болните органи, да изхвърли вредните химикали и да се рестартира.
В природата, когато животните са болни, те спират да се хранят,защото знаят ,че така се оздравява по-бързо. Инстинкт.
казано от Queen Cobra на 07.08.16, 08:18:
А може ли да ми обясните какви са ползите? И конкретно , Юлия- защо го правиш - както каза , очевидно си в кетоза, не лекуваш СРДЧ, защото са заключили, че нямаш това заболяване, какво наложи 5 дни да не ядеш, освен експеримента?
Гладуването има толкова лечебни ефекти, че ще е малко трудно да се изброят в дадения формат. Като пример ще ти кажа единствено че това е от много по-голямо значение за дълголетието отколкото храненето. Организма не може по естествен начин да се избави от всички отпадни материали на метаболизма, затова и в един момент настъпват болести, стареене и смърт. Хората са гладували още от самото начало на съществуването си като вид. Както Юлия ти писа, животните гладуват инстинктивно когато са болни (наред с други неща). Така че въпроса “защо гладувате” има ужасно много отговори.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.16 09:41.
Все още съм леко бледа и имам изтощен вид/снимка по-долу/ , но иначе се чувствам много добре. Чувствам леко напомпване в мускулите, вероятно от въглвхидратите и солта снощи, но нищо фрапиращо. Никакви стомашни неразположения. Трябва днес да внимавам с храната и да не сера на метеното.:D
Монстъра ще почака още малко, иначе се зарибих да го опитам. :)
08/08/неделя/сън: 8 часа
Без тренировка.
Храна:
- кафе с две капки мляко :D
- чай копър+магданоз
- 2 банана
- варен картоф, таратор с орехи, пил.филе, хапка свинско, хапка хляб, печени тиквички
Пак ни съсипаха от работа.(dull)
Ядох 17 часа след последното ми ядене снощи.
Утре съм офф...йеей(sun)
07.08.16
20:50
казано от Маргарита Манева на 07.08.16, 09:30:
Гладуването има толкова лечебни ефекти, че ще е малко трудно да се изброят в дадения формат. Като пример ще ти кажа единствено че това е от много по-голямо значение за дълголетието отколкото храненето. Организма не може по естествен начин да се избави от всички отпадни материали на метаболизма, затова и в един момент настъпват болести, стареене и смърт. Хората са гладували още от самото начало на съществуването си като вид. Както Юлия ти писа, животните гладуват инстинктивно когато са болни (наред с други неща). Така че въпроса “защо гладувате” има ужасно много отговори.
да живее клизмата))))))))), не се сдържах))
казано от Carbohydrate на 07.08.16, 20:50:
да живее клизмата))))))))), не се сдържах))
Значи, все по-малко разбирам какво искаш да кажеш с постовете си. Ако имаш нещо предвид, скоето можеш да си полезен в темата, кажи го по-ясно, ама на мен ми изглежда че нито имаш какво да кажеш, а ти е скучно...
Юле, извинявай за спама.
Това е мноооого дълга дискусия, а повечето отговори в полза на дългото гладуване са меко казано спорни, особено пък аналогиите с далечните ни прародители и животните, които нямат никаква стойност като аргументи.
Продължителността на живота е ограничена от броя деления на клетките, заложен в дължината на теломеразата - нещо, което гладуването не може да промени.
Проучванията, свързани с увеличена продължителност на живот, подсказват за такава при намален дневен калориен прием поради намаления темп на делене на клетките, но няма преки доказателства за пълен глад. Напротив, глупостите на Лидия Ковачева са пратили доста хора в болниците, че и в гробищата. Това е за продължително гладуване, надхвърлящо 3-4 дни.
Ползите от кратко гладуване в рамките на 1 до 3 денонощия са доста по-солидни и са свързани предимно с инсулиновата чувствителност.
Всичко друго са спекулации по темата.
казано от Boby_ на 07.08.16, 21:09:
Това е мноооого дълга дискусия, а повечето отговори в полза на дългото гладуване са меко казано спорни, особено пък аналогиите с далечните ни прародители и животните, които нямат никаква стойност като аргументи.
За да се е запазила една практика през хилядолетията, вероятно има полза от нея.
Продължителността на живота е ограничена от броя деления на клетките, заложен в дължината на теломеразата - нещо, което гладуването не може да промени.
Има доста материали в подкрепа на твърдението че гладуването може да влияе положително върху дължината на теломерите.
ПП: Аз не мисля че тук има нужда от дискусия “за или против”. Ако Юлия не беше убедена в ползите, надали щеше да стигне до 100+ часа глад.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.16 21:16.
казано от Маргарита Манева на 07.08.16, 21:15:
За да се е запазила една практика през хилядолетията, вероятно има полза от нея.
Не е вярно. Натриването на бебета със сол също е сред тези практики, също както и астрологията, религията и още много такива.
Има доста материали в подкрепа на твърдението че гладуването може да влияе положително върху дължината на теломерите.
Ако под материали имаш предвид проучвания, бих прегледал няколко с интерес.
ПП: Аз не мисля че тук има нужда от дискусия “за или против”. Ако Юлия не беше убедена в ползите, надали щеше да стигне до 100+ часа глад.
Юлия е напълно свободна да прави каквото си иска, със или без научно обосновани причини, а плацебо ефектът наистина лекува. :)
07.08.16
21:25
Юлка може да си прави всякакви експерименти и да си прецени как се чувства.
Аз искам да прочета теория , ако има такива изследвания. Знам, че много се експериментира върху това и че намаляването на калориите удължава живота при мишки, червеи, дрозофили и др. дребна гад.
Не съм сигурна, обаче, че има обосновано доказателство гладът да подпомага пречистването на организма от токсични лекарства - тази процедура така или иначе започва да се осъществява от момента на приемането на веществото, нали?
п.п С Боби нещо сме мислили в една посока, докато пишем.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.08.16 21:27.
казано от Boby_ на 07.08.16, 21:20:
Ако под материали имаш предвид проучвания, бих прегледал няколко с интерес.
Да, проучвания, при това доста сериозни съм чела. Бях гледала една лекция по темата и там бяха дали източници, в които се бях разровила навремето, но в момента не мога да ги цитирам, тъй като гледам, търся, чета и после затварям съответните страници. Помня само това, което считам за полезно. :)
За практиките с натриване със сол не мога да коментирам, тъй като не съм запозната. Има обаче редица съвременни практики с новородени, които не само че не са полезни, но сериозно застрашават здравето на детето в бъдеще. Нека не задълбаваме в тази тема. Не всичко старо е неактуално и не всичко съвременно е полезно.
Първо - да добавя към снощната храна : малко овес с кисело мляко и червени боровинки
Второ - да отбележа за заинтересованите,че от захранването до тази сутрин съм си върнала 2,4кг от свалените 3,4кг по време на фаста
08/08/понеделник/ сън: 8 часа
6ти, последен ден МЦ
Тренировката:
* клек 3х2х110 /видео в края на поста/, 3х2х95, 3х2х85, 3х5х40
* спринт 5х50м + още 5х50м по-щадящи
* въже 15мин
- 10 мин почивка
* ТПК с щанга 4х10 в СС с бендоувър 4х10
* ТПК с дъмбели 3х15 в СС с глутеус мост 3х20
* бедрено сгъване 3х20 в СС с абдуктор 3х25
- 10 мин почивка
* раменни преси дъмбели 5х12 в СС с корем 5х30
* шолдър шокър х 3
* малко ръКИ, по 2 упр-я за бицепс и 2 за трицепс , в СС
Храната:
* 17 часа фаст
* кафе с мляко
* пилешко филе, печени тиквички, таратор
* за после не знам, ще дописвам
Вчера уж почивах, но въпреки това днес ми беше дървено и на клека, и на спринтовете. В крайна сметка, кот - такоа.(dull)
Иначе се наспах добре, готвих и домакинствах до обяд и късничко отидох в залата, та беше пълно, но после рязко всички изчезнаха и стана супер спокойно и приятно да се тренира. После и ЕГ дойде и тренировката ми стана още по-хубава. :)
Май това е всичко. Чакам да завали, много обичам :)
Към храната дописвам:
* пъпеш
* пил.филе, тиквички, таратор, домат с малко сирене
Много ми се хапват семки,но не знам колко е удачно. :/
Най-накрая заваля!!! Голям кеф. Вися си на тераската и се радвам на дъжда като циганче на близалка...:D Искам да вали още три дни...
Утре съм някаква странна смяна и едва ли ще имам време да тренирам сутринта, по-скоро след работа да мина през храма на силата.
09/08/вторник/сън: 7 часа
Тренировката:
* тяга 3х10х100
* горен скрипец 3х8 в СС с долен скрипец 3х8
* гребане с крив лост 3х10 в СС с гребане с дъмбели от лицев полулег 3х12
* 15 мин въже
Храната:
* пъпеш
* пил.филе, тиквички, варен картоф, краставица, домат
* пил.филе, тиквички, варен картоф, краставица, домат
* пил.филе, тиквички, , краставица, домат
* пил.филе, тиквички
* пил. филе, тиквички, таратор, овес с малко протеин
Идеята ми беше да се напъна на тягата/щото честно не помня откога не съм/, но всички лостове бяха заети, та се уговорих с единственото момче,което правеше тяга, да се редуваме. Пък то се оказа,че той нямало да слага повече от 90… Нито ми се чакаше,нито вече ми се правеше нещо тежко и просто слагах след него по 2 петички и си станах живо кардио .
За капак ме хваща някаква нечувана мускулна треска на гъза и задното бедро/предполагам от спринтовете/.
* Към снощната храна добавям още малко тиквички и доста халуми.
10/08/сряда/ сън: 6 часа
Тренировката:
* пътека 20мин бърсо ходене + 20мин наклон
* удари с дъмбели 10х100 /50 ляв, 50 десен, с редуване/
Храната:
* пил.филе, тиквички,таратор
* свинско каре, домат, краставица
* пил.филе, тиквички,таратор
* свинско каре, домат, краставица
* извара, краставица
* свинско каре, таратор, овес с кис.мляко и червени боровинки
Зверска мускулна треска на гъз,кръст,гръб...зверска. Трудно ми е дори да ходя, а пътуването със служебния рейс ме довърши...Затова днес само кардио. Утре може и да се наложи да почивам, защото нещата ескалират...
За храната може да се наложи да дописвам.
Щрак от снощното скачане:
Към вчерашната храна дописвам парче пица и кисело мляко с домашно сладко от ягоди.
11/08/четвръртък/ сън: 8 часа
Без тренировка.
Храната:
* пил.филе, домат,краставица, таратор
* свинско каре, домат,краставица
* извара, домат, краставица
* пил.филе, домат,краставица, таратор
* пил. бут, домат, краставица
* пил. филе, свинско каре, тиквички, овес с доза протеин
МТ все още е жестока. Не съм в състояние да тренирам. Ще ям и ще бачкам, пък дано до утре се подобря и да успея да се раздвижа.
Към вчерашната храна досписвам още много пилешко от бут, много тиквички, таратор ,кашкавал и три Фафли стевия.
Цял ден голям глад/най-вече за мръвка/ , голямо чудо, осем пъти ядох и накрая гладна си легнах. :(
12.08.16
11:57
ХАХАХХХХХХХХХХАХАХАХА :* :* :* :* :* :* (hug)
Welcome to my world :D С всяка глътка - мини оргазъм :D :D :D
12.08.16
12:15
Другия път като ми донесат Рейдж Инферно ще ви цъкна...ако сте послушни ;)