Да впиша днешния ден
Събудиха ме в 7:00
Малко къщна работа
Макарони със сирене и масло
Тренировка
Обяд свински гърди на скара с гриловани зеленчуци(лук,чушка,домат) чаша кола - не знам защо по поводи се черпим с кола..малко набито от телевизионните реклами. Кола=щастие според една от тях
Кафе,бисквита milka
Айсберг с домати,краставица, лук,яйце,маслини и млечен сос със горчица и чесън айрян
Вода около 3 л(повече)
Тренировката :
Загрявка пътека ходя 500 м и тичам километър с около 9 км/ч
Seated cable rows 3 15/15/15 22кг
One arm dumbbell row 3 15/15/15 5 кг
Back extension 3 15/15/15
dumbbell deltoid raise 3 15/15/15 2*3 кг
Seated barbell curl 3 15/15/15 12кг
Dumbbell biceps curl 3 15/15/15 2*5 кг
Изнасяне на колене към гърди от вис 3 8/8/8
Crunches 3 20/20/20
Клекове 2 15/15
Клекове широки 2 15/15
Note: клякай само със свободни тежести и с други обувки
Пътека километър
Мнението беше редактирано от Веси на 01.08.16 00:34.
Добро утро!
Кафе,банан
Хек и картофи соте
Парче банан и лъжица извара(правя сладкиш,това остана)
Малка кофичка сладолед(около 80г. Направих “грешката” да прочета етикета и май вече сладоледа ще е само домашен-в купешкия пишеше,че има водорасли WTF… OMG и всичко останало в този ред)
Запеканка от картофи,пушено топено сирене,бяло сирене и кашкавал (случайно стана така,че и сега ядем картофи)
Парче сладкиш и грозде
Сигурно 3л вода
Мнението беше редактирано от Веси на 02.08.16 10:07.
Тренировка :
1. Загрявка пътека километър(ходене 12% със 6 км/ч и бягане без наклон със около 8км/ч)
2. Incline dumbbell press 3 15/15/15 2*3 кг( не е ли малко)
3. Incline dumbbell flyes 3 15/15/15 2*3 кг
4. Front cable raise 3 15//15/13 7.5 кг(много зор в края на серията
5. Single leg bench dips 3*2 15/15/10
6. Standing bent-over one arm dumbbell triceps extension 3*2 15/15/15
7. Mountain climber 3*20
8. V-up 3*20
9. Кростренажор
Днес май ще почивам от тренировка. Не съм уморена и това е причината да не ходя. Ще опитам да обогатя малко програмата в трите дни,в които сега ходя с още някое и друго упражнение.
Приемам съвети всякакви,понеже съм още “боса” по темата.
Тези дни предстои да си взема везна най-после и да започна да меря вече храната,че така на сляпо не е добре положението.
Добро утро..
Жега
Кафе
Малко парче от сладкиша със извара от онзи ден
Две кюфтета от домашно смляна кайма със шопска салата (разбира се хаха)
Следобед кафе,пълнозърнеста бисквита
Вечеря яхния от зелен фасул,кисело мляко 100 г и домат
Тренировка ще опитам да включа утре,днес бях със децата на консултация и не смогнах. После готвене,чистене,къпане на деца,котки..сън(бебето не спи без мен-лошо)
Note: видях вариант на хиперекстензии със швейцарска топка
За днес
Закуска омлет,домат(нов сорт-розово сърце. Ако не сте го пробвали,сега е момента),сирене.
Кафе
Обяд само парче пилешко - отново малките ме отвлякоха,а после вече ми беше минало
Следобед 200 гр кисело мляко с лъжица овесени трици и половин банан.
Вечерята както винаги не е ясна. Мисля си за нещо с тиквички,но ям грозде
Гледам bodyrock TV от време на време и май ще опитам някоя от hiit тренировките от там,ама ми е много тъпо като ме прекъснат децата наполовината и после да започвам пак файда нЕма
Мнението беше редактирано от Веси на 04.08.16 23:23.
Здравей, случайно попаднах на дневника ти.
казано от Веси на 02.08.16, 11:10:
...
Тези дни предстои да си взема везна най-после и да започна да меря вече храната,че така на сляпо не е добре положението.
Отлично решение. Най- добре похарчените ми 16 лева в бидибилдинг направлението :)
Може да пробваш и едно безплатно приложение за телефона, където много лесно си пишеш и следиш приетите и изразходени калории за деня - казва се myfitnesspal calorie counter . Аз доста често го споменавам във форума напоследък и някой може да реши че съм им нещо като рекламен агент (не че им трябвам точно аз с техните 50 милиона активни потребители де), но откакто го ползвам просто цялата ми игра се промени. Поне за мен беше като откровение и облекчение свише. И не само че лесно си водиш сметките с него, ами научаваш много лесно от кое и по колко можеш да ядеш за да си в дневния си лимит - има не само възпитателна, но и обучаваща функция :) Щеше ми се някой да ми го беше казал и на мен преди 3-4 години.
Здравей,Димо.
Да,аз я имам програмата от едно известно време,но все не успявам да стигна дотам,че да си въведа всичко коректно по една или друга причина. Иначе е чак странно добра като се има предвид,че е free(според мен платената версия няма много повече предимства).
При мен май по-основния въпрос е по кой метод да се храня,харесваше ми Зоната,но много сметки,наистина. Другия вариант,който виждам е РБД,но едно по едно. Една везна тези дни(старата ми служи вярно около 5 години) и се надявам да вляза вече в ритъм.
Мнението беше редактирано от Веси на 04.08.16 23:41.
Мисля да опитам нова програма,пък каквото сабя покаже. Според мен ще е идеална. Много се доближава до това,което в момента правя,с повече натоварване(което ми липсваше в старата) и с повече кардио.
Тъкмо ми е време и за ново измерване.
http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi
Мнението беше редактирано от Веси на 04.08.16 23:55.
Днес беше добър ден!
Успях да ида в залата. Програмата се оказа тежичка наистина,което е приятно.
Правих клека боса,беше много по-удобно и със лост(не толкова удобно) Изпълних си всичко с изключение на коремните преси. Трябваше да тръгвам от залата.Доволна съм! Утре почивам.
Note: за да изпълня всичко добре и правилно ми трябва повече от час
1. Загрявка кростренажор 10 мин
2.Изтласкване на щанга от лег 2 12/12 10 кг
3.Придърпване на вертикален скрипец 2 12/12 20 кг
4.Повдигане на ръце встрани 2 12/12 2*3 кг
5. Концентрично сгъване 2 12/12
6. Кик бек 2 12/12
7.Клекове с лост 2 20/20 20 кг
8.Бедрено разгъване 2 20/20
9. Бедрено сгъване 2 20/20
10. Аддуктор 2 25/25
11. Абдуктор 2 25/25
12. Пътека 20 мин тичане
Кафе
Тренировка
Бъркани 2 яйца с лук,шунка,кашкавал,зехтин
Следобед 200 г кисело мляко с лъжица овесени трици и половин банан
Довечера остава суфле от тиквички,ако успея да го приготвя
Йеей имам си везна,от най-простите,но е със сензорни бутони и е черна(като плочките в кухнята,да си отиват хахах)
От утре ще опитам да вкарам и храната в рамки
И си купих няй-вкусното крем сирене,което съм яла,после си спомних,че като четох на Рони и тя го беше вписвала. Страхотно е.
Мнението беше редактирано от Веси на 05.08.16 20:18.
казано от Веси на 05.08.16, 20:15:
Йеей имам си везна,от най-простите,но е със сензорни бутони и е черна(като плочките в кухнята,да си отиват хахах)
От утре ще опитам да вкарам и храната в рамки
И си купих няй-вкусното крем сирене,което съм яла,после си спомних,че като четох на Рони и тя го беше вписвала. Страхотно е.
Честитка за везната, с много здраве и вкусна храна да си я ползваш ;)
Дай подсказка за крем сиренетооо (inlove) ? Очите ми станаха на понички, като прочетох “най-вкусното” :D
Благодарю, благодарю!
Ади,сиренето е Exquisa,пишеше свежо сирене и очаквах друга консистенция,но се оказа супер вкусно крем сирене.
Везничката има тежката задача да тегли точно храна по Зоната за двама. Поне има 2 години гаранция,и да сдаде багажа ще ми я оправят.
В този ред на мисли и суфлето от тиквички стана уникално. А и ще е лесно за смятане вбъдеще (grin)
Мнението беше редактирано от Веси на 05.08.16 22:04.
Страхотно - ще го потърся да го пробвам :)
Много интересни идеи и с това суфле... Много радват :)
Усмихнат и слънев ден! (sun)
http://www.supichka.com/рецепта/321/суфле-от-тиквички
Ето го :)
На мен много ми хареса. Бързо,лесно,с малко продукти и печено(алтернатива на кюфтета от тил,които пържех)
Вчера добре,а днес чак не ми се пише какъв беше денят ми
Закуска филийка Вита здраве с крем сирене
Кафе
Някаква вафла с идеята по-късно да ям нещо за големи хора.
Когато обаче стана “по-късно” ми се наложи да изляза. Пак пих кафе,уж после щях да ям. Залъгах си глада със някакви меденки,мънички,симпатични,но все пак не са храна.
Поне пих много вода. И сега, понеже свикнах да ям заедно с мъжкото тяло,още не съм яла(найс а!).
Затапих с гирос.. поне беше вкусен. Чак ме учуди.
Не,че е някой ми е крив. Пиша това,само за да го прочета следващия път като вляза и да проверя дали ще го оценя като пълна тъпотия от моя страна,каквото и е.
Капка снимков материал за справка
Мнението беше редактирано от Веси на 06.08.16 23:44.
Добро утро! По Зоната имам да схрускам 10 блока
С бебенцето закусихме пържени филийки със сирене и кисело мляко 4 ВБ 4БМ 4 БП
Кафе,ред черен шоколад
Печено агнешко и супена лъжица дроб сърма(нямаше как да я премеря колко е,но да речем че са около 2БП)
Кисело мляко и филийка със крем сирене
Шопска салата,пилешко печено месо и лъжица кетчуп
Мнението беше редактирано от Веси на 07.08.16 22:43.
Понеделник 8 август
Отново събуждане в 7:00
Кафе
Закуска - филия пълнозърнест хляб със крем сирене(как да си премеря крем сиренето? Това ми напомня на една тема във форума: Колко калории има във филия намазана с майонеза? хах)
Отново саботаж на тренировката,това вече не е библейско.Утре ще да е,задължително,сутринта.
Обяд кисело мляко със парче от суфлето със тиквички
Следобед като първата закуска(не е истина колко ми е вкусно)
16:00 Вечерята ми се иска да е нещо готвено,но не знам ще успея ли дава смогна.
22:00 Не успях. Вечерях салата от домат и червен лук с маслини и сирене. Парче шунка
Мнението беше редактирано от Веси на 08.08.16 22:36.
Понеже никога не съм броила калории ми е малко трудно да сметна всичко,което трябва да ям. Или по-скоро не знам доколко смятам вярно. Опитах да разгледам таблиците на Carbohydrate,но само през телефона и не поиска да ми ги отвори дори и със Excell за android.
Та,поствам тук моите последни изчисления евентуално за РБД,защото още кърмя и не знам дали примерно една НВД няма да е вредна за малкия човек(иначе предпочитам НВД)
153см
27години
53кг
BMR=1312,3*1,375=
1804,4125 ккал
-20% за сваляне =1443,53 ккал
1,7г*53кг=90.1г*4ккал=360,4ккал от протеин/ден
135,39125 -> 541,565 ккал от въглехидрати/ден
60,17г ->541,565 ккал от мазнини/ден
Мхм,нещо май не е ок? Опитвам се едновременно да смятам на калкулатора на телефона,да гледам таблици и формули и да замествам...да взема лист и химикал ли? :D
Мнението беше редактирано от Веси на 09.08.16 18:13.
Много голям коефициент си си дала за активност. Аз едва смея да си сложа 1.375 :D Така ще ти се измени баланса и дефицита трябва да ти слезе още малко. ;)
Благодаря ти,Саня!Коригирах го.Сега май вече е добре.Ще опитам и да въведа стойности в MyFitnessPal на всичко, което консумирам.
Още се боря с програмата,но напредвам
Мнението беше редактирано от Веси на 09.08.16 17:10.
9 август вторник
Закуска варено яйце
Чисто кафе
Тренировка
Второ кафе с малко мляко
Грейпфрут
Обяд: Задушени картофи 100г и 200 г кисело мляко
Вечеря: 200 г свински врат стек
Домати 200 г
Малка филийка хляб Вита със половин кренвирш,свински и кашкавал
10 мин загрявка пътека(500м ходя,километър бягам)
2. Пек дек 2 12/12
3. Придърпване на хоризонтален скрипец 2 12/12
4. Раменни преси с дъмбели 2 12/12
5. Трицепсово разгъване на горен скрипец 2 12/12
6. Сгъване с дъмбел от стоеж за бицепс 2 12/12 (2*5кг)
7. Клекове с лост 2 20/20 (20кг)
8. Бедрено разгъване 2 20/20
9. Бедрено сгъване 2 20/20
10. Аддуктор 2 20/20
11. Абдуктор 2 20/20
Пътека километър
И честит ми втори летен грип тази година. Не мога да мръдна от леглото. Стомахът ще ме убие от болка.
Мнението беше редактирано от Веси на 09.08.16 20:41.
Дали има начин да намаля обиколката на прасците си.. Винаги съм мислила,че са огромни
Мнението беше редактирано от Веси на 11.08.16 10:50.
казано от Веси на 11.08.16, 10:49:
Дали има начин да намаля обиколката на прасците си.. Винаги съм мислила,че са огромни
Мисля, че са по-изразени, ако носиш често високи обувки. Иначе според мен стоят много добре, аз винаги съм искала толкова изразени прасци. :)
Не нося,само в някакви инцидентни случаи,а и съм нисичка. Затова смятам,че са големи-крачката са ми късички :D
На мен ми харесваaaaaa същоо (F) ... Хората бухтят във фитнеса по 60 серии за хубав прасец :D Аз твоя го одобрявам бурно! (sun)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 11.08.16 17:00.
Супер,значи всичко е нормално в тази посока. Благодаря момичета :)
По-късно ще впиша последните дни
За вчера храната
Кафе
Яйце,прясно мляко 2-3 солети
Задушени картофи,шопска салата,2 филийки Вита
Сандвич шунка и кашкавал с резен домат
Без тренировка
Днес
Кафе
2 яйца,Вита със мед и масло
Корни,кафе и тренировка
Кюфтета от тиквички със сирене и яйца(страшни)
Зеленчукова крем супа със два ръжени сухара
Тренировка
Загрявка пътека
Изтласкване на щанга от лег 2 12/12 20 кг
Придърпване на вертикален скрипец 2 12/12 20 кг
Повдигане на ръце встрани 2 12/12 2*3 кг
Концентрично сгъване 2 12/12 5кг
Кик бек 2 12/12 2*3 кг
Клек с лост 3 20/20/20 25 кг
Коремни преси 3 30/30/25
Пътека километър
Този път наистина останах без сили(желание) за бягане. Пълен дроб
Мнението беше редактирано от Веси на 11.08.16 23:09.
Хей,здравейте! Тук съм!
Последните дни ме отвлякоха на балкан без Интернет и направо отиват почивни отвсякъде-храна,сън,спокойствие.
Днес вече що годе нещата си идват на мястото. Само до тренировка не стигнах,но силно се надявам утре някой да ми погледа бебето и да отида.
По спомени храната днес
3 яйца с масло и сирене на закуска,кафе
Нестле фитнес бар
Пилешка пържола от бут със салата от домати,червен лук и сирене
Следобед малко сладолед
Вечеря салата айсберг с консерва риба тон,лук,краставица,маслини и сос
Не съм смятала калории(всичко е теглено,но не съм ги въвела)а на око като гледам, мисля че са ок
Вчера свалих на майка ми (53г) приложение за фитнес вкъщи - разни упражнения със собствено тегло. Радващо е,че и се занимава. Това,в допълнение с ежедневните и разходки по около час би трябвало да и донесат резултати :)
А при мен новото е,че ми предстои да сменя залата с такава,която е доста далече от вкъщи и мисля да ходя с колелото си. По този начин отписвам от програмата 10-те мин загрявка на пътека,както и 25-те мин накрая ще бъдат прибирането до вкъщи
Не знам дали няма да се претоваря така.
Залата е на 20 мин с кола от вкъщи,значи макс половин час със колело.
Ще се пробвам,пък ако е много хард ще търся друг начин
Мнението беше редактирано от Веси на 16.08.16 18:22.
Здравейте!
Днес малко по-различно натоварване-грижа за къщния двор. Няма да изпадам в подробности,натоварих се добре :)
И съответно гига въглехидратния ден
Сутринта кафе
Малко парче от пица
Грозде
Принцеса с кайма и кашкавал,вода около литър
Домашен кекс със кисело мляко
Пилешко с ориз
Общо вода за деня около 2 л
Мнението беше редактирано от Веси на 16.08.16 23:28.
Утре в старата зала - имам още 2-3-4 посещения.
А разстоянието от вкъщи до другата е около 9,5 километра,дано ми остават сили да се прибера след това (rock)
Мнението беше редактирано от Веси на 16.08.16 23:53.
Здравейте!
Както винаги,когато я планирам с желание,тренировката отпада.
Остава храната да впиша
Закуска парче домашен кекс и кафе
Кисело мляко 200 г
Обяд пилешко на грил
Вечеря Сандвич с Вита,кашкавал шунка и домат
Здравейте :)
Днес денят за малко пак да ме финтира и да не отида до залата,но успях.
Ето тренировката:
1. 7-8 мин загрявка пътека
2. Изтласкване на щанга от лег 2 12/12 20 кг
3. Придърпване на вертикален скрипец 2 12/12 25 кг
4. Повдигане на ръце встрани 2 12/12 2*3 кг
5. Концентрично сгъване 2 12/12 5 кг
6. Кик бек с дъмбели (едновременно с двете ръце) 2 12/12
7. Бедрено сгъване 2 20/20 15 кг
8. Бедрено разгъване 2 20/20 15 кг
9. Аддуктор 2 25/25 15 кг
10. Абдуктор 2 25/25
11. Клек 2 20/20 25кг
12. Клек широк 2 20/20
13. Кростренажор 15 мин
Много добре,натоварващо,тежко ми беше(на някого може да му се стори леко,но на мен си ми беше трудно,което и търсих). Гадно стана само накрая,защото ми се искаше да потичам,но една госпожа беше решила да ползва единствената пътека като за разходка в парка - не повече от 4 км/ч.
С храната не ми се получава точността в броенето. Опитвям се да записвам всичко,но ежедневието ми е толкова различно,че не мога да се организирам достатъчно.
Евентуално като се върна на работа и децата са вече на градина ще се промени нещо.
Мнението беше редактирано от Веси на 18.08.16 21:49.
Днес без тренировка
Закуска яйце
Кафе
Към 10 още едно кафе и меденка
Обядвахме по парче питка.Така стана,че нямаше в момента друго
Следобед кисело мляко
Вечеря печено пилешко със зеленчуци(морков,,лук,домат,соев сос,сол,пипер) айрян
Утре ще опитам да наредя тренировката следобед,защото нашите ще идват сутринта и няма да мога да се оправя.
Иначе имах план да водя децата в Декатлон(в събота правят страхотни игри за малките хора),но няма да е тази седмица
Тази събота и неделя пак намазване. Далеч от режима на хранене,който се опитвам да поддържам,но хубавата новина е,че си имам вече и аз тиган за палачинки и омлети.
Перфектен е,нямам търпение да го пробвам. Беше ми писнало да ми залепва закуската за тигана и да става на бъркани яйца хахах
Хола :)
И последното посещение оползотворено!
Няма да пиша какво правих,понеделник и петък е една програма,сряда и събота втора като комбинация.
Промяна има само в тежестта
Раменните преси с два дъмбела от по 5 кг,клек със 25 |-)
Всичко друго е по старому.
Храната бива горе долу като изключим едни две палачинки със сирене и мед за вечеря.
Останалата част е кафета,голяма пържола от бут със шопска салата и яйца
Тиганът е уникален! Край! Вече само палачинки и омлети започвам да ям
За вчера и днес около 8 литра вода... това не е библейско. Малко като шамандура в един момент или :)
Мнението беше редактирано от Веси на 21.08.16 23:28.
Здравейте!
Започвам пак да мисля за промени.. по кантар съм качила кило,две. Утре сутрин ще се измеря със сантиметър отново,за да видя как е положението като мерки.
Ще опитам да вляза пак в нормален хранителен режим,но може би е по-добре да съм на НВД. Смятам,че няма да навредя на бебето. С едно,две кърмения дневно.
Просто някак си се отпускам много дори и от малки “грешки” като парче торта,вафла,шоколадов бонбон. Затова ще пробвам да приемам въглехидрати само от ориз,варива,плодове,зеленчуци и подобни. А ако ми е много трудно ще ям по едно две блокчета черен шоколад. Просто смятам,че застоя е голям.
Освен това,понеже времето вече е нормално за бягане на открито ще опитам да подновя бягането на открито. Ще го ползвам,когато е възможно в дни когато нямам посещение в залата.Много е различно от бягането на пътека.
А някога,спра ли кърменето ще потърся помощ и в някой fatburner,но дотогава има време. Бебето ми далеч не е на мнение да ав отказва
Мнението беше редактирано от Веси на 23.08.16 23:48.
Добро утро
Набързо две сварени яйца
Вкъщи
Клекове със собствено тегло
Със събрани колене 10
На ширината на раменете 10
Широк клек 10
2*10 лицеви опори от колянна опора
Коремни преси 2*20 (с крака над нивото на тялото)
Глутеус мост 2*20
Глутеус ритник 2*10 за всеки крак (може да си купя тежести за крака)
Ножици с крака за долна част на корема 2*20
Напади 2*20 за всеки крак
Планирах и едно бягане днес,но вече (8:30) е много силно слънцето,та ще помисля над това
Мнението беше редактирано от Веси на 25.08.16 01:04.