11.08.16
20:36
Аз съм за късна тренировка, че сутрин не съм особено комуникативна (yawn) :D
В 20:15 ще гледам да съм там. Драсни ми утре да потвърдиш, само. Ако нещо се разминем, като се върна от морето ще направим втори опит.
Да кача една снимка от днес по маршрута ми.
11.08.16
20:41
Това в Младост ли е някъде или Дървеница, съдейки по наличието на метрото и разположението му.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.08.16 20:41.
11.08.16
21:59
Мда, намира се на бул. Семов посока Младост, малко след метростанция Мусагеница. Много креативна реклама са си направили. Подобни съм виждала само по интернет от чужди сайтове. За това се изненадах, че майсторите от този изпушен сервиз са направили нещо подобно. Ако ми потрябва ауспух, веднага ще се сетя къде има :).
11.08.16
22:27
Я гледай ти :D То вярно не съм минавала от там... никога преди.
В Младост се води - в края на моста от Мусагеница/Дървеница от страната на посолствата преди пазара. И наистина е там от много години. :) Сега (т. е. преди 2-3 години) са го пръснали със сребриста боя, та се забелязва, но преди беше ръждиво и едва се виждаше сред храстите. :)
12.08.16
12:39
Ясно, просто предположих, но никога не съм минавал от там-поне нямам спомен, тъй като и работа в тази посока, не съм имал. По-точно - да използвам тази улица като маршрут.
13.08.16
12:39
Петък 12.08
Тренировка В (домашната) - наполовина т.е. вместо 4 правих по 2 серии от дадено упражнение. Беше много късно вечерта и бях скапана от 12 часова смяна, та за това.
Колело: ц
Храната като в четвъртък + два топли кроасана с масло и капучино.
Вода и чай- към 2 л
Успях да си намеря бански в обедната почивка и съм много доволна.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.08.16 18:47.
14.08.16
12:02
Събота 13.08 - без тренировка
Храната като в четвъртък.
Неделя14.08
Тренировка Г
Лег (раменен хват) с 40кг: 4х8
Горен скрипец с тесен подхват с 40кг: 4х10 (само на последните две серии последните 2 повторения довършвах на 35кг.)
Долен скрипец със 70кг: 4х8
Раменна преса с 10кг дъмбел: 4х8 на ръка
Почивките: по 1 мин. Без почивка при смяна на ръцете на раменна преса.
За тренировката: Събудих се, пих една чаша вода и ходих да тренирам. В неделя сутрин е съвсем различна обстановката във фитнеса. Няма ги таласъмите и караконджулите, които засичах вечер.
Храната е като в четвъртък. Дояждам огретена, краставиците и зеленийките в хладилника. Стриктно кето, само че без месо. На морето ще компенсирам с много рибка.
Последни приготовления за почивката. Направих си слънцезащитно масло:
1. масло от малинови семки - 40мл.
2. какаово масло - 50 гр.
3. кокосово масло - 100гр
Какаовото и кокосово масло ги разтопих на водна баня. Цялата смес остана течна на стайна температура и за това я изсипах в шишенце с пръскалка за удобство. Миналата година сложих по-малко масло от малинови семки, сега е повече и очаквам по-добра защита от силното слънце.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.08.16 12:04.
казано от Теди Илиева на 14.08.16, 12:02:
В неделя сутрин е съвсем различна обстановката във фитнеса. Няма ги таласъмите и караконджулите, които засичах вечер.
Неделя сутрин се реставрират сигурно след съботни алкохолни “приключения” :D
Много интересна идея за слънцезащитно масло... Дай малко инфо, как точно е ефектът - почерняваш по-лесно, но и предпазва, или пък само почерняваш по-лесно, но и по-лесно се пържиш до червено, ако си по-бял.... (не знам колко добре го формулирах :Д ) ? Смисъл, аз много лесно се опържвам, дори намазана с 50 фактор и си търся нещо по-функционално, защото явно оправия с тия прехвалени кремове - няма!
Мнението беше редактирано от RogueOne на 14.08.16 13:40.
14.08.16
14:43
Ади, ефектът който търся за моята кожа е бавно покафеняване и защита (отключих слънчева алергия през пубертета). С козметичните петролени продукти не ми се получаваше и даже ставаше по-зле от година на година, точно каквито са и твоите наблюдения.
Точната формула от миналата година и съответно резултатът беше:
казано от Теди Илиева на 07.07.15, 01:44:
........ равни части масло от сусам, невен, малинови семки, кокос и какао. Мазах се цяла седмица преди морето, но нямаше много слънчеви дни в София, та до отиването ми там не знаех дали ще има смисъл. Поне видях, че нямам реакция към мазилото. За мое щастие никакво изгаряне, с изключение на слабо зачервяване на раменете без болка, но слънчева алергия ми се появи още на втория ден. До следващия ден отшумяваше, което е постижение, но отново избиваше в най-топлите часове към 15ч. Мога да подобря още формулата т.е. да увелича количеството на маслото от малинови семки, защото го дават с най-висок фактор. След слънце мазах с масло от карите и Фенистил гел.
Както виждаш, предната година не се справих особено добре. Тази година олиото ми за плаж е значително опростено от към съставки и наблягам на маслото от малинови семки, защото има много висок фактор на защита. Различни публикации му дават между 28 до 75 SPF. За след слънце и това лято ще продължа да ползвам масло от карите. Сякаш задържа тена и овлажнява без да е мазно, като кокосовото например.
По принцип най-добре е организмът сам да може да се защити от слънцето, но при системно излагане и проблем като моя, някакво олио според мен е задължително да се ползва. Друго интересно е, че има храни на които да се наблегне. Виж тези две мнения: това и това.
Не е лесно да се подберат масла, с които да се маже сам човек. Повечето от етеричните са фототоксични, както ме предупредиха миналата година. Така например, оригиналната рецепта от която тръгнах да се занимавам въобще с тове е тази НО в нея присъстваше масло от лавандула, което е абсолютна грешка. Поредната причина всичко от нета да се проверява по 2 пъти преди да се прилага.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.08.16 14:44.
Ехааа, Теди, благодаря ти за изчерпателния отговор и информацията! Ще ми се да съм знаела по-рано, тук ми е куцал здраво research-a :(
Добре, че беше този пост да попадна, че да се светна... Колко ядове е можело да си спестя с малко повече инфо, ама пустото “доверие” към прехвалени боклуци и пустия мързел... (dull)
Ще се пробва още тази година, и без това вече избелях след 2 обелвания :/
Благодаря ти много пак! Спасяваш ми кожата - буквално! (sun)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 14.08.16 18:27.
14.08.16
19:10
Експериментирай, чети, като имаш някаква находка или сполука, свиркай и аз да почерпя опит :)
На снимките виждам, че си много бяла. Нормално е да не задържаш тен за дълго време. Генче :)
Задължително ще споделям и ще се допитвам :) (F)
А на теб весело моренце, между другото - и да не изгаряш, ей :P
Мнението беше редактирано от RogueOne на 14.08.16 19:14.
14.08.16
22:33
Не знам какви токсини отделят и дали въобще отделят такива, при излагане на слънчева светлина, не съм чела в такива подробности. Това, което четох преди време е, че повечето етерични масла се водят фотосенсибилизатори и спомагат за това UV лъчите да достигнат по-лесно до дермата и да допринесат за тази неблагоприятна биологична реакция. В описанието на маслата, в онлайн магазините, просто ги обозначават като фототоксични, или че не е желателно излагане на слънце след употребата им.
В нета най-издържан ми се вижда този материал. Ако ти е интересно съм сигурна, че ти би намерил повече и по-стойностна информация. За мен даже е трудно да разгранича какво е фототоксична и фотоалергична реакция по описанията.
Специално при мен се изразява като болезнени зачервявания по меките части на тялото - деколте, свивките на ръцете и краката, понякога по корема. Това го уточнявам, щото в статията има много по-тежки реакции.
Като дете, когато се отключи слънчевата ми алергия, доста често ме лекуваха с антибиотици за щяло и нещяло. Гледам в статията има описание точно какви съединения в антибиотиците могат да причинят фотодерматоза. Не съм намерила информация кои съединения в етеричните масла водят до тази реакция. Само пише - фототоксично и толкова. Така че, въпросът за мен е отворен и ще ми е полезно, ако почета повече и по-издържана информация (ама разбираема, като за неспециалист).
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.08.16 22:35.
15.08.16
17:49
Dymag, искам си лайка! :)
15.08.16
21:31
Мерси, Юле! Истинска Викторианска убавица съм - с пълен комплект зъби :D
Понеделник 15.08 - без тренировка
Колело - електричката, познато още под името”Баси Балканчето” - към 20 км.
Храната: протеинов шейк, 40 гр. лешници, 200 гр. краставица, 2 маслини, 150 гр. тарама хайвер с две малки препечени филийки хляб, 200 гр. попчета, 200 гр. пипала от калмари в масло - подлютени
Като се махне главата на попчето и почти нищо не остава. Въпреки това...преядох. Много е хубаво в Бургас!
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.08.16 07:58.
16.08.16
17:34
Вторник 16.08
Колело - електричка: 22 км.
Сутринта кафе с мляко и плаж. На обяд прибиране и тренировка. Вечерта (предстои) - кални бани (лакти, че ги ожулих на планка и колене), плаж, вечеря, опера и много колело в разкошната Морска градина в Бургас.
Временна тренировка А
1. суинг - 2х40, 1х макс (30)
2. бг клек - 1х20, 1х макс (15)
3. напади - 1х20, 1х макс (14)
4. клек - 1х30, 1х макс (25)
5. хип тръст на един крак - 5х20 на крак
6. планк 2 х макс време (1 мин.)
7. страничен планк 2 х макс време (40 сек.)
8. планински катерач 2 х макс бр. (100)
Продължителност: към 60 мин.
Всичко без планк-а и катерача го правих с допълнителна тежест - пудовка 20кг.
Почивките по 1 минута, след макс бройките по 2 минути. Почивах навсякъде без при смяната на хип тръст и страничен планк.
Коментар: Гледам, че имам една идея по-добри резултати от юни, когато правих тази тренировка. Капнах, но съм много доволна. Добре, че го имам този вариант, не ми се занимава да търся фитнес.
Храната: до момента 40 гр. орехи и кафе с мляко. За вечеря планирам риба някаква и зелена салата. Ще допиша.
Дописвам - таратор, салата миди с лук (150 гр.), барбун (200гр.).
Водата: .3 л.
Добавки: не
Да допълня лексикона със снимки :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 17.08.16 00:04.
16.08.16
17:39
Как да стана толкова мобилна?
Между другото в Мол Галерия, в Бургас, на 2-рия етаж има изложба на папагали до края на месеца, ако те влече. Ако ги посетиш, да предадеш поздрави на папагала Жоро - питай го как се казва :)
17.08.16
22:01
В събота ще им скуба перушината на папагалите :)
Сряда 17.08 - без тренировка
Колело - електричка: 13,5 км. към 1/3 без батерия.
Храната: айрян 300 мл., 40 гр. орехи, кафе с мляко, сок от бъз (подсладен с мед), чернокоп 200 гр, тарама хайвер 150 гр. с две филийки препечен хляб, салата снежана 150 гр.
Днес въглехидратите ми дойдоха в повече.
Водата: .2,5 л.
Направих грешка да се заседя на плажа до 15ч. Духаше силен вятър и не усетих как ме е пекнало слънцето по лицето, където забравих да се мажа. Иначе, да чукна на дърво, четвърти ден съм екстра!
Следобед обиколих три музея и една изложба на живи тропически пеперуди. Много ясно, че ще кача снимки :)
-пеперуда-сова от Южна Америка
-печати за хляб от Етнографския (за първи път видях такива в Странджа - с. Бръшлян)
-част от носия на лазарки от Бургаско
-ятагани (не бях виждала до сега)
-скъпо заведение на ул. Богориди, където розите се оказаха фалшименто (да им приседнат дано тия 4 лв. за литър Девинска минерална гОла вОда)
-сувенири в Археологическия
-копие на сребърния орел от съкровището при с. Вознесенка, Украйна
-златни накити на тракийска жрица
Яяя, видях си стария аватар на твоите снимки - розетата от Плиска :)
Като отидеш при папагалите, освен да не забравиш да питаш Жоро как се казва, питай за една папагалка дето си върти главата и ходи да я гледаш под различен ъгъл - забравих й името. Ако никога не си яздила кон, може да се пробваш в конната база в морската - не е далече от пясъчните фигури. Човек трябва да опита от всичко ... не че в София не можеш
17.08.16
23:53
Как пък си се натресла точно на най-заведението за руснаци.
Пробвай “Старата кръчма”, външните маси, и си поръчай от пикантните рапани - няма ги в менюто.
18.08.16
11:54
Нали съм туристче - клъвнах на розите :)
Днес ще я прослушам тази кръчма.До сега предимно хапвах в “Рибарска среща” на плажа. Между другото никъде до сега не чух чалга. Много съм доволна!
Dymag, кончетата ги съзерцавам всяка сутрин докато си пия кафето, но още не съм събрала смелост. Някой друг път ще е.
Туристическата ми програма до края на престоя съм я подредила така:
Четвъртък - плаж, колело, тренировка Б, Старата кръчма, вечеря с братчедката
Петък - о-в Св. Анастасия с кръщелницата, колело, плаж, розова луга, куклен театър на Охлюва
Събота - луга, плаж, колело, папагали, тренировка А, ако намеря и едно лятно кино
Неделя - сутринта плаж, луга, колело и потеглям за Балчик, като се отбия през Побитите камъни
Приемам всякакви предложения за оптимизации и рационализации :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.08.16 11:55.
18.08.16
12:03
И едно впечатление да споделя - голямо евала на бургаските батки - поне тренират макар и само горна част :D Масата плажуващи са безформени, дори слабите.
Да допълня - даже преди малко мина един типичен представител. На гърба татуирани змии и гущери, не може да си свие ръцете, масивен гръб и рамене, ходи все едно е със закачалка, краката в пъти по-слаби. Як на бик и гледа лошо :D
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.08.16 12:12.
18.08.16
20:48
Четвъртък 18.08
Колело (ел.) - ще допиша, защото още не съм се прибрала - гледам някаква грамадна луна на плажа. (20,18 км., към 1/4 без батерия)
Временна Тренировка Б:
1. външни ротации с дискче 4 кг, 2х12 повторения на ръка
2. високо изтегляне от земя с пудовка 20 кг, макс бройка (27)
3. раменна преса с дъмбел 10 кг, по 2 повторения на ръка и смяна - 10 смени
4. ренегадско с една ръка с пудовка 20 кг., по 2 повторения на ръка и смяна - 10 смени
5. лицеви от колене, 3 пъти макс бройка (23,21,20)
6. силово гребане с пудовка 20 кг., 3 пъти макс бройка (23,20,20)
Продължителност на тренировката: към 35 мин. Почивките по 1 минута, след максовете по 2 минути.
Храната: : 250 гр. кефир от Берьозката го разбих на айран, 40 гр. печени тиквени семки, 1 зелена чушка с към 100 гр. сирена, 150 гр. чернокоп, 100 гр. сафрид
Водата: 3 л.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.08.16 21:55.
19.08.16
00:57
Когато си на лугата се поразходи наоколо из солниците и ако има си чопни няколко буци от солта (сега трябва да са даже розови). Вкусът на всичко е съвсем различен с истинска сол, плюс бонус от органичен йод.
Ако обичаш волейбол, вечер след като падне бриза опъват мрежи на плажа при “Двата лебеда” (там едно време пържената риба беше чудесна). Волейбол, море и бира (inlove) .
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 19.08.16 01:04.
19.08.16
18:17
19.08 - без тренировка
Колело - горе-долу като вчера, повечето без електричество. Забравих да пускам ендомондото. Моето колело го дадох на кръщелницата да прокара, а аз след нея кретах с едно под наем и носих две раници.
Активност през деня - колело, остров, Старата кръчма със закъснение (бяха свършили рапаните, но вече са част от менюто), плаж, без луга днес, че ми е изгорял гърба. Детенцето (12 г.) ми донесе да видя двата й златни медала от Републиканското тази година по плуване - 25 м. подводно с плавници и 100 м. кроул с плавници. Кога стана тая работа не разбрах. Не бях я виждала 3 години. Обеща ми следващия път като ходи на състезание да ми се обади да дойда.
Храната: : 250 гр. кефир от Берьозката на айрян, 40 гр. печено кашу, 1 голям розов домат, прясно козе сирене към 300 гр., половината панирано, 1 малък сладолед йогурт към 50-70 гр.
Водата: 3 л.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.08.16 18:45.
казано от Теди Илиева на 19.08.16, 18:17:
златни медала от Републиканското тази година по плуване - 25 м. подводно с плавници и 100 м. кроул с плавници. ]
По какво плуване е това Републиканско?
19.08.16
23:35
Подводни спортове 4-5 юни 2016 г. Бургас
25 м. Апнея - деца 12-14 г. и
100 м с плавници по повърхността - пак тази възрастова група
Ще я питам утре отново, за да не объркам нещо.
http://divingshopbg.com/?route=pavblog/blog&id=23
http://m.faragency.bg/bg/vodolazi-shte-meryat-sili-v-republikansko-sastezanie-v-burgas/
21.08.16
16:41
Събота 20.08 - без тренировка
Трябваше по план да е тренировка А, но се наложи да почивам.
Колело (ел.) - 22-23км.
Храната: капучино, 40 гр. сурови орехи, към 300 гр. свинска плескавица с гарнитура към 150 гр. от различни зеленчуци (малко зеле, морков, домат, картоф) и топла питка от сплесканите
Вода: 2 л.
Много настояваха роднините да ме черпят, а там нямаше риба и за това така.
Добре, че беше колелото сутринта и после привечер за да спаси деня.
Неделя, 21.08 - и днес без тренировка
Колело в морската градина на Бургас, като за последно: 6,22 км. (ел.)
+
Още колело (без ел.) - 7,7 км. в Балчик
Това включва и носене нагоре/надолу по стълби на колелото до плажната алея.
Храната до момента: капучино, 50 гр. печени ядки от макадамия, розов елексир 250 мл. За вечеря ще търся риба, ще допиша.
Дописвам - пикантни рапани в масло (200 гр.) и Балчишка топеница (250 гр.)- представлява сирене, извара, печени чушки и магданоз.
Пристигнах в Балчик. Естествено, забравих си в Бургас зарядното за колелото. Ще ми го пратят с куриер. Вероятно чак вдругиден ще е тук. А е са едни ми ти баири тука... ще видя зор.
По път минах през Побитите камъни край Варна. Уникален природен феномен. Качвам бледа снимка.
Водата: 2,5 л.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 21.08.16 21:31.
21.08.16
22:27
Чакам да ме осени чара в Балчик, но нещо ... да кажем, че не е любов от пръв поглед. Два дена ще обикалям по двореца и градините, може би ще мръдна до Каварна и Крапец с колата, докато чакам зарядното за колелото.
Хайде от мен да мине - още две-три снимки.
22.08.16
19:05
Понеделник, 22.08
Малко по-късно ще правя временната тренировка А, вероятно съкратена. Ще допиша.
Колело (без ел.) - 7,99 км. Голям зор!
Храната: кафе с мляко, 40 гр. печено кашу, студен чай 250 мл., ранна вечеря от 180 гр. тарама хайвер, 200 гр. сафрид, 1 домат, 6 маслини, 100 гр. сирене фета, зехтин
Изкарах си страхотно днес! Късно кафе на хубава панорама, после цял ден в Ботаническата градина на Балчик + разглеждане на Двореца. Ходих и на спа процедура при едни сингапурски рибки. Няма ли ги вечерните тълпи ми харесва.
Водата: 3,5л.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.08.16 19:07.
23.08.16
11:54
За вчера да допиша - временната тренировка А не я съкратих, а стана пълна. Даже малко увеличиха времето на планка с 10 секунди, също увеличих с по 1 бр. макса на нападите.
Отивам да си взема зарядното от Еконта :)))). Намерих алеята от Балчик до Албена. Отивам на плааааж!
казано от Теди Илиева на 23.08.16, 11:54:
За вчера да допиша - временната тренировка А не я съкратих, а стана пълна. Даже малко увеличиха времето на планка с 10 секунди, също увеличих с по 1 бр. макса на нападите.
Отивам да си взема зарядното от Еконта :)))). Намерих алеята от Балчик до Албена. Отивам на плааааж!
(sun) много весело и слънчево от мен ;) и да снимааш! (rock)
23.08.16
18:02
Теди, успя ли да преминеш през цялата алея до Албена?
Преди 2 години имаше сериозно пропадане в един участък от нея и си спомням, че нямаше минаване с колело.
23.08.16
20:59
На инат го минах, току що се прибирам. Алеята е прекъсната, има офроуд по чукари и то само носене на колелото на ръце. Трудно е за минаване дори пеша. По едно време започнах да си говоря на глас да се успокоя. Има ги пропаданията, не са оправени. На връщане от Албена не посмях да мина същия път. Върнах се като карах по шосето. По продължението му има почти непрекъснато отделено тясно платно, нещо като велоалея без да е маркирано. Много жалко за крайбрежната.
Вторник, 23.08 - без тренировка
Колело (ел.) - 26,81 км. Включва и бутане+ носене на колелото.
Храната: кафе с мляко, 40 гр. печени тиквени семки, 1 кисело мляко 3,6%, 200 гр. сафрид, към 150-200 гр. миди с много лимон, 100 гр. маслини, 100 гр. краставици
Не успях да направя плаж в Албена от умора и бързане да се прибера по светло. Качвам снимки на тежкия участък между Албена и Балчик. Иначе до този участък алеята е хубава и ще я ползвам.
Водата: 3л.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 23.08.16 21:02.