Роси търси баланса :)

Прескочи до:

20.07.16
22:29

+ 2-3 парченца нектарина с лешников тахан (бяха за опит дали си отива - отива си )

Ооо тая комбинация я пробвах наскоро и е страхотна! Сложи и лекииинко мед, една тънка струйка... Божествено!

20.07.16
22:33

казано от Sanya на 20.07.16, 22:29:

+ 2-3 парченца нектарина с лешников тахан (бяха за опит дали си отива - отива си )

Ооо тая комбинация я пробвах наскоро и е страхотна! Сложи и лекииинко мед, една тънка струйка... Божествено!

Познай откъде я взех комбинацията ;) Записах си я на листче като я видях в дневника ти. С мед, обаче, ми става малко сладко и затова пропуснах.

21.07.16
23:25

Четвъртък, 21.07.2016

Сън:
22.30 - 6.00

Храна:
- нектарина и половина с 1-2 лъжици лешников тахан
- сладък картоф на фурна със зехтин и къри; малко свинско пушено филе*; 3 резена сирене; ябълка
- 3 кайсии; 3 сини сливи
- голяма порция от салатата* от киноа, черен ориз и авокадо; 4 резена сирене; банан; 50г шоколад* (това всъщност е едно малко шоколадче и е много за наведнъж)

Движение:
- Сутринта: 15 кръга от: 5 лицеви опори + 10 клека СТ
- Вечерта: Кратка разходка около 3км (на око)

- Няма много да се обяснявам днес, че пак е късно. Днес в работата беше още по-напечено и се прибрах много късно. Затова съм малко скапана, но все пак излезнах за кратка обиколка из квартала, че така или иначе исках да си изтегля пари.

22.07.16
23:24

Петък, 22.07.2016

Сън:
22.30 - 5.45

Храна:
- нектарина и половина с лешников тахан*
- навън: омлет с шпек и печени картофи; малко зелена салата; компот от сини сливи с топка ванилов сладолед - швабска кухня в обичайното петъчно заведение :) Много вкусно готвят, обаче...
- 2 кайсии; 3 сини сливи
- 6 сини сливи
- филия хляб; сирене; маслини; 2 резена грилована тиквичка; нектарина и половина; 20г шоколад* 80%

Движение:
- Сутринта: трен

- 5 минути кростренажор; малко ставни ротации и клекове СТ

клек с дъмбели на рамене - 15, 15, 15@2х5кг
БГ клек - 12, 12, 12@2х5кг
бедрено разгъване - 12@25кг; 10, 10@30кг
пек-дек за гръб и рамо - 9, 9, 9@15кг
машина за гърди - 12, 12, 12@15кг
/\ за трицепс - 8, 8, 8@25кг

- 10 минути кростренажор; стреч

- Пак сутрешна тренировка от 6.30. Добре се получи. Въпреки ранния час, беше топло и се лееха реки пот, а и хора не липсваха. Тъй като пек-декът за гърди беше зает, изпробвах горната машина. Усетих натоварване, но да видим ще има ли и мускулна ;) И като става въпрос за гръдни мускули, имах лека мускулна от вчерашните лицеви. Това добре, но още по-добре е, че чета дневника на Мария, за да видя, че и аз не ги правя много правилно ;) Взимам си поука.

- Да не чуе (чете) дяволът, но последните 3 дни не съм имала крампи, но и се пазя от протягането. Продължавам, разбира се, с магнезия - по 400мг на ден. Утре ще потърся магнезиев гел, за да пробвам и с него.

- Радвам се, че работната седмица приключи, защото отдавна не бях имала толкова стрес, а и веднага след отпуската ми дойде като няколко кофи с ледена вода.

22.07.16
23:32

Да ти кажа аз гласувам за олиото. Страшно по-некомфортно е от гела, щото се излива, но, не знам защо и дали имам основание, гелът ми се струва малко...недотолкова ефективен. Пак казвам, лични наблюдения, може да са неверни, споделям опит :)

24.07.16
21:51

Събота, 23.07.2016
- Не ми се описва, но няма нищо особено. Разходки и домакински работи. Доста плодове (череши, малини, къпини, диня). Малко мускулна от петък.

Неделя, 24.07.2016

Сън:
00.40 - 9.00(?)

Храна:
- американски палачинки* с домашни сладка; шейк* от листно цвекло, праскова, банан, малини и овесено мляко
- шейк* като горния; парченце шоколад*
- брецел
- пилешко бутче* на фурна с картофи*; зелена салата със зехтин; диня

+ 1-2 парченца нектарина с малко лешников тахан (докато си приготвях закуската)

Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б + малко упражнения от йогата за бременни
- Привечер: Разходка около 6-7км

- Пак нищо интересно за отбелязване. Сутринта половинката прави палачинки, защото вчера една наша приятелка ни подари бурканче домашно сладко от малини и къпини. Отделно имахме едно отворено домашно от боровинки и едно от кестени от Мадейра, но то не ми харесва особено. Та най-накрая имахме повод за палачинки :) Остана още доста сладко де, така че сигурно пак ще има скоро (wasntme)

- Вчера ходих до аптека и си взех магнезиево олио. Гел по-трудно се намира сякаш. Започнах да се мажа, пък да видим.

25.07.16
22:34

Понеделник, 25.07.2016

Сън:
22.40 - 6.00

Храна:
- нектарина и половина с лъжица и малко лешников тахан*
- парче брауни с череши
- омлет* от 2 яйца* М с масло; 2 тънки резена сирене; 4 царевични вафли; ябълка
- 4 сини сливи
- 3 резена сирене; 20г шоколад*; банан; 3 ч.л. лешников тахан (пак преди вечеря, защото бях гладна, а имах тепърва да готвя (dull))
- съвсем малко пилешко бутче (за дояждане); кафяв ориз със зеленчуци; плод (пъпеш или нектарина)

Движение:

Трен:

- 5 минути кростренажор

напади (на крак) - 15, 15, 15@2х4кг
плие - 20, 20, 20@9кг
прасец на машина - 9, 9, 8@20кг
хоризонтален скрипец - 15, 15, 12@25кг
раменни преси на машина - 6, 6, 6@12,5кг
бицепсово сгъване с редуване на ръцете - 18, 18, 18@2х6кг

- Тренировката пак се получи доста добре - стегнато, а даже и с малко прогрес в повторенията. На раменните увеличих тежестта, защото предният път сякаш ми беше лекичко. Сутрин рано се получават доста добри тренировки :) В залата е спокойно, не чакам за това и онова, а и съм някак по-концентрирана.

- Цял ден бях като парцал и се прозявах, защото не спах добре миналата нощ. Много неспокойно и с будения. Затова и след тренировката бях доста скапана, а пък закуската не ми стигна :( Ядох от сладкиша, който беше донесъл колега за рожден ден. Любима комбинация - какао с череши :) За съжаление поредният ден със сладко. Единственото, което ме успокоява за тези сладкиши, които ям в работата е, че са домашни.

- Все забравям да отбележа колко трудно ми е станало изкачването на стълби. В работата съм на четвъртия етаж и всеки път като трябва да се покатеря се чувствам като слон, а накрая дишам тежко. Преди все подигравах колегите, че трябва малко да поспортуват, защото все се задъхват, а сега аз съм като тях. На прага на третия триместър съм и започвам все повече да приличам на кюфте с този корем и ръст. Може да пусна някоя снимка тези дни да видите за какво иде реч.

26.07.16
22:54

Вторник, 26.07.2016

Сън:
22.30 - 6.00

Храна:
- йогурт* със сини сливи, овесени ядки, смлени ленено семе и сусам, какао, чиа
- На стол: фалафели с цацики; 3-4 печени картофа; малко зелена салата със зехтин; малко плодова салата
- 3 сини сливи
- 20г шоколад*
- ориз със зеленчуци*; сирене; нектарина; извара с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б; 2 тазоотварящи упражнения от йогата
- Вечерта: Разходка към 7-8км

- Наспах се, въпреки че заспах доста по-късно отколкото си легнах. Сънувах, че кърмя (giggle) Явно много съм се филмирала по темата. Чета и една книга на La Leche League и вече се пръскам от информация и мисли ;)

- Трябва да се похваля, че днес в работата пак имаше домашен сладкиш, но изобщо не трепнах :D Това не е воля...Просто не ми се ядеше. Явно от последните дни съм се наситила :)

26.07.16
22:55

казано от Роси на 26.07.16, 22:54:

Сънувах, че кърмя (giggle) Явно много съм се филмирала по темата.

Защо? В какъв смисъл сис е филмирала?

26.07.16
23:23

казано от karfi4ka на 26.07.16, 22:55:

казано от Роси на 26.07.16, 22:54:

Сънувах, че кърмя (giggle) Явно много съм се филмирала по темата.

Защо? В какъв смисъл сис е филмирала?

Може би е малко силно казано :) Просто съм взела темата много присърце, защото искам да кърмя на всяка цена. От друга страна не искам да си го правя фикс идея и ако се откажа, защото имам някакви трудности, да ми е тъпо и да се самообвинявам. Затова чета доста в момента и се опитвам да си изградя нагласа, че може да не е лесно, но почти винаги има решение.

27.07.16
16:13

Виж сега, моето лично мнение, без, наистина, да ангажирам никого и без никой да се обижда е, че да ти е трудно д акърмиш (освен, ако имаш сериозен здравословен проблем) е като да ти е...трудно да дишаш. Кърменето не е нещо кой знае какво, че да се задълбочаваш толкова много. Кърменето е да храниш детето си, за което всъщност си създадена така както си създадена, ако ми хващаш мисълта. Не се вманиачавай. Естествено, че ще имаш затруднения (например може да те боли първите две седмици докато се разширят каналите - по-нормално от това няма, ама иначе, логично, няма как да стане; аз имах ножчета всеки път като захапеше...първите две седмици), защото е нещо ново, но е нещо естествено и проблемите биха били докато свикнеш. Моето основно виждане е, че не е нужно да кърмип на всяка цена, но причината, поради която с еоткажеш трябва да е наистина основателна. Всичко останало тип “нямах кърма”...нали...

27.07.16
21:35

Да, и аз така чета в тази книга на LLL. Както ти казваш, сигурно ще имам затруднения и това, за което се опитвам да се настроя е да не се откажа като се появят такива, а да се опитам да реша проблемите. Има жени, които се отказват, защото просто не могат да издържат на болка, ножчета, не им слиза лесно кърмата и т.н и просто се отказват. Не ги упреквам, защото всеки е различен и има различен праг на болка, нерви и т.н., а е много важно и самата майка да е спокойна и да се чувства добре, за да се грижи адекватно за новороденото.
Но, както ти казваш, по-добре да не се вманиачавам, а да гледам като на нещо нормално :) По-добре много да не задълбавам и философствам от сега. След три месеца ще видим каква песен ще пея ;)

27.07.16
22:59

Сряда, 27.07.2016

Сън:
23.30 - 6.20

Храна:
- банан с лешников тахан* и какао
- сладък картоф на фурна със зехтин и къри; пуешко филе; няколко маслини; ябълка
- около 30г кашу*
- 4 царевични вафли* с няколко хапки пастет от домати и босилек
- ориз със зеленчуци*; сирене; пуешко филе; 2 нектарини

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б
- Вечерта: Йога за бременни

- Много късно си легнах снощи и едвам отлепих сутринта. Съответно и през деня ми беше едно такова заспало |-)

- Принципно не са ми забранили да пия кафе и подобни, а и аз рядко пия. Най-много едно капучино на седмица, а понякога минавам и без. Пия, обаче, черен и зелен чай, които също са с кофеин и вече за пореден път забелязвам как малката започва да рита след като ги пия. Днес следобяд затова си оставих черния чай. Пийнах малко и се почна.

- Йогата, както винаги, беше  приятна и ме отпусна доста :) Отново имаше пренасяща бременна, която смяташе, че ще роди тази нощ. В Германия май няма бебе родено по-рано (wasntme)

28.07.16
23:22

Четвъртък, 28.07.2016

Сън:
22.30 - 6.00

Храна:
- ябълка със сусамов тахан* и канела
- 3 тортии с пушена сьомга, малко зелении и пастет* от домати и босилек/патладжан; ябълка
- 5 сини сливи
- салата от домати, лук и зехтин; доста маслини; 4 или 5 филийки бяла франзела с разни испански месища; бадеми с шоколад и канела
- банан

Движение:
- Сутринта: 15 кръга: 5 лицеви + 10 редуващи се напада

- Нищо интересно за отбелязване  (освен месата от Екстремадура за вечеря ;)). Днес правих лицевите с ръце както трябва ;) Малко по-трудно ми е, разбира се.

29.07.16
22:46

Петък, 29.07.2016

Сън:
23.30 - 5.50

Храна:
- йогурт* с банан, какао*, смлени ленено семе и сусам, чиа*, овесени ядки
- обяд навън в петъчното заведение: палачинка с подправки, рататуи и малко бяло сирене; десерт от извара с кокос, нектарина и бишкота
- ябълка
- мляко с какао + кроасан (нормален без пълнеж)
- две филии от някакъв черен ръжен хляб; фета; ементал

+ портокалов сок

Движение:

- 5 минути кростренажор

клек с дъмбели на рамене - 15, 15, 15, 15@2х4кг
БГ клек - 12, 12, 12@2х4кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12, 10@25кг
пек-дек - гърди - 10, 9, 9@15кг
пек-дек за гръб и рамо - 4@20кг; 6, 10, 9@15кг
/\ за трицепс - 12@25кг; 6, 6@30кг

- Тренировката беше горе-долу. Не се бях наспала и бях леко замаяна (dull) От вчера имах (и все още имам) мускулна от лицевите и затова упражненията за горна част не бяха от най-приятните ;) Сега ми се появява и мускулна на гърба. Опитах пек-дека с 20кг, но нещо са ми много все още. Не че бързам за някъде (wasntme) На скрипеца за трицепс, обаче, увеличих, защото 25 са ми вече лекички. 30кг са ми много, но няма междинно.

- Както писах, не се бях наспала и затова не бях много в кондиция. Отделно, въпреки че треннирам рано сутринта, ми е ужасно топло. Малко по-късно сутринта ме хвана някакво растройство :( Имах и лек световъртеж, което беше супер странно, защото на мен трудно ми се завива свят. Чудя се дали не прегрях на тренировката или пък месата от снощи нещо не са били в ред. Ня бяха много, но все пак. По-късно към обяд се подобрих. Бях гладна и затова ходих на обяд. Гледах и доста вода да пия. Сега съм само изморена, но това е и от недоспиването. Вечерята е по-лека, за да не дразня много стомаха. И без това храната преди това не е от най-подходящите.

- Днес започвам 28 седмица от бременността, с която влизам и в трети триместър. Втори триместър наистина беше много приятен. Сега накрая започна малко по-тежко да ми става. Качих и доста килограми - към 6, с които от началото на бременността стават 8. Никога не съм тежала толкова и затова не ми е особено комфортно, но това е положението. Бях започнала да се меря всеки ден, но това ме влудява, защото кантарът буквално всеки ден е нагоре и затова днес го прибрах. Не искам да го виждам поне седмица (devil), нито пък да се занимвам с глупости. Това не е най-важното! Просто все си мисля, че качвам твърде бързо килограми, но за съжаление в момента нямам особен контрол над тялото си. Прикачам две снимки на Роси-хипопотама ;) Днес следобяд получих и още една “екстра” - отекоха ми краката. По принцип не ми се случва често  - досега 2 пъти, но забелязвам, че е в жеги (днес е), когато седя дълго (днес бях на работа) и съм прекалила със соленото (снощи прекалих).

Мнението беше редактирано от Роси на 02.08.16 23:57.

29.07.16
22:53

Първо - изглеждаш прекрасно!
Второ - качваш абсолютно нормално! За 6 месеца си качила 8кг! Ако ги борим по още два на месец, живот и здраве, това са още 6-7 кила! Всичко е наред! Ще видиш колко бързо ще се смъкне. Ти си дисциплинирана, редовна, активна, пазиш се, внимаваш с яденето, движиш се. Няма нищо, което да те плаши! Имаш едно шкембе! И най-много малко водица, което е повече от нормално за напредващата бременност!
ЧУдесна си! Продължавай все така да се наслаждаваш и да се грижиш за себе си! Мани го тоя кантар! Следи да се храниш все така добре, по възможност, да се движиш достатъчно, да си пийваш течности и да си здрава!

А, да, за отичането - моите отичаха при същата ситуация - точно августв същност и аз влязох в третия триместър, баш съдебната ваканция, когато трябваше да си седя на бюрото, защото пък и да се разхождам не вървеше, че пък беше много жега. Водица и си качвай краката, мен това ме спасяваше.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.07.16 22:56.

31.07.16
22:11

Мерси, карфичка, за милите думи и споделеното! (F)

Събота, 30.07.2016

Сън:
22.45 - 8.00(?)

Храна:
- Беше нормална до обяд, но следобяд пак имах стомашни проблеми и се наложи вечерта да карам на варен ориз и филия хляб с домашно сладко. Имам си апетит, но като стомахът е раздразнен какво да правя.

Движение:
- Цял ден обикаляне с колелата, защото трябваше да свършим някои неща. Отделно и домакинска работа си имаше, както винаги.

Неделя, 31.07.2016

Сън:
23.30 - 8.45(?)

Храна:
- гофрети* (пълнозърнесто спелтово брашно, кафява захар, банан, масло, овесено мляко) с мус* от ябълки и кайсии и малко домашно сладко
- банан
- 4 мини краставички; шепа къпини
- гофрети* с мус*; 2 сини сливи
- тарта* с блат от пълнозърнесто спелтово брашно и плънка от извара и чери домати; 3 резена сирене; нектарина

Движение:
- Сутринта: 5А + 5Б; някои упражнения от йогата за бременни

- Храната ми от вчера вечерта насам е трагедия, но гледах да карам на суха и сладка въглехидратна храна. Избягвах и плодовете (освен банани) до днес следобед. Сега на вечеря, обаче, си ядох нормално и стабилно, защото ми писна. Не мога да гледам сладко. Днес не съм имала проблеми със стомаха. Пих и продължавам да пия чай от мента и така...

- В петък срещу събота не спах спокойно и вчера бях малко недоспала. Отделно в петък забравих да си изпия магнезия вечерта, както и да се намажа, и познайте какво - крампа! Иначе щяха да станат две седмици без крампи. Магнезиевото олио помага, според мен.

- Днес ми беше един много мързелив ден. Толкова, че чак ме е срам. Не съм излизала никъде, защото почти цял ден е валяло без да спре. Имаше и яко гръмотевици, та хич не си подадох носа. По обяд спах и чак след това свърших някоя и друга домашна задача. Надявам се да съм си починала :)

31.07.16
23:06

Прекрасна си, бременната жена е най-красивата жена (F)
В тялото ти тупкат две сърца, нормално е да растеш :)
Свалят се килограмите Роси :*

Мнението беше редактирано от Vess на 31.07.16 23:06.

01.08.16
23:06

Благодаря, Веси (F) Аз да си кажа честно съм на вълни - има просто дни, в които се поглеждам и си казвам, че съм ужасно дебела. Иначе корема толкова си го харесвам, че понякога си мисля как ще ми липсва после (wasntme)

Понеделник, 1.08.2016

Сън:
22.40 - 6.05

Храна:
- салата* “Табуле”; 30-35г печени бадеми
- 3 царевични вафли*
- 5 сини сливи
- извара с какао и 1/2 лъжичка мед
- супа* от алабаш и спанак със сметана; 2 царевични вафли*2 телешки наденички*; диня

Движение:

Трен:

- 3 минути кростренажор

напади (на крак) - 15, 15, 15, 15@2х4кг
плие - 20, 20, 20, 15@9кг
прасец на машина - 9, 9, 10@20кг
хоризонтален скрипец - 15@25кг; 8, 7@30кг
раменни преси на машина - 8, 7, 7@12,5кг
бицепсово сгъване с редуване на ръцете - 18, 18, 16@2х6кг

- 10 минути кростренажор

- Днес хич не ми се ставаше и затова закъснях с около 7 минути за залата, които спестих от стреч и начален кростренажор. Трудно станах, но като се раздвижих се получи много добра тренировка и целия ден бях на 6. Почивката си казва думата ;) Имам повече повторения на голяма част от упражненията, а на хоризонталния скрипец даже качих килограмите, да не повярва човек. 25кг са ми малко лекички вече - щом мога повече от 15 повторения ми се струва ок.

02.08.16
23:15

Вторник, 2.08.2016

Сън:
23.15 - 6.10

Храна:
- йогурт* с нектарина, чиа, смлени ленено семе и сусам, овесени ядки
- 1/2 авокадо и малко; пуешко филе; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб
- 3 царевични вафли*
- 5 сини сливи
- 2 реда черен шоколад* с цели лешници (преди разходката) + банан (към края на разходката)
- супа* от алабаш и спанак със сметана; 2 телешки наденички; 3 резена сирене; диня; 2 парченца нектарина

Движение:
- Сутринта:  5А + 5Б; някои упражнения от йогата за бременни
- Вечерта: Разходка 10.13км

- Снощи много закъснях с лягането :( Ровя се и разпитвам за нужни и ненужни неща за бебе, че не искам да се набутвам, и отделно ще си купуваме сушилня и я избираме вече сто години, но май най-накрая избрахме. Та заради такива глупости се отвлякох.

- Днес хубава разходка се получи. Добре че не се отказах, защото цял ден е мрачно и започна да вали даже, когато излезнах. Бях си взела чадър, но то такова едно никакво валене, че само го отварях и затварях.

03.08.16
22:58

Сряда, 3.08.2016

Сън:
23.15 - 6.20

Храна:
- на стол: 1/2 печен картоф във фолио с някаква зеленчукова манджа; малко салата
- банан
- 5 сини сливи
- супа* от алабаш и спанак със сметана; сирене; пуешко филе; дебела филия спелтов хляб*; пъшеш; ред и малко черен шоколад* с цели лешници; банан; сладолед* от манго - направо не знам как успях да изброя всичко :x

Движение:
- Сутринта: 1А + 1Б

- Ох, спи ми се и преядох на вечеря |-) Бях гладна от преди йогата в 18.00, но тогава реших да не ям нищо, за да не ми стане тежко. Знам защо изгладнях така - защото на обяд ядох едни голи зеленчуци с 1/2 гол печено-варен картоф. Не можах да изям целия картоф, защото беше огромен, а се чувствах наядена, но пък след това бързо огладнявам от такива обяди без особена хранителна стойност.

- След йогата пак бях супер спокойна и кротната (по принцип съм яко хаос и притеснение (wasntme)). Едно момиче ходило на инфо вечер в болницата, на каквато и ние бяхме преди месец и нещо, и там една акушерка разправяла как някаква жена като раждала между контракциите си направила стойка на глава (giggle)

04.08.16
23:43

Четвъртък, 4.08.2016

Сън:
23.10 - 6.10

Храна:
- нектарина с лешников тахан*
- омлет* от 2 яйца* М; 3 резена ементал; 3-4 малки краставички; 1/2 домат; банан
- нектарина
- мляко с какао; ред черен шоколад* с цели лешници; банан
- зеленчуково таи къри* с басмати; пъпеш

Движение:
- Сутринта: 15 кръга: 5 лицеви опори + 10 клека СТ

- Нищо интересно за отбелязване, освен че пак закъснявам с лягането. Утре съм отпуска, защото имам да свърша някои неща. Лека нощ |-)

08.08.16
18:18

Петък, 5.08.2016

Движение:
- Сутринта: зала както всеки петък
- През деня: колело + доста движение
- Вечерта: Към 10км колело (до акушерската практика и обратно)

- На другия ден имах мускулна на гърба, а долната част беше леко скована.

Събота, 6.08.2016

Движение:
- Не особено.

Неделя, 7.08.2016

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко упражнения от йогата за бременни; разходка 5км

- От петък вечерта до вчера следобяд съм се занимвала с бебешки теми от всякакъв тип и затова не ми остана време да пиша. Храната не се напрягам да я помня много ;) В петък, събота и неделя бяхме на два курса, които се предлагат от акушерската практика, в която съм записана и честно да си кажа не очаквах, че ще ми бъде толкова интересно и главозамайващо :) Това се дължи, разбира се, и на акушерката, която водеше курсовете. Много яка! Единият курс, който всъщност започна петък вечерта и продължи до неделя следобед, беше за подготовката за раждане за двойки. Бяхме към десет двойки бъдещи родители, повечето без опит в занаята, но и 2 с опит ;) Говорихме, правихме разни упражнения за обелкчаване на болки при контракции, напъвахме се :D Но най-важното е, че след курса голяма част от хората казаха, че се чувстват много по-спокойни от преди. Има много какво да разкажа, защото и на мен, и на мъжа ми, остави дост голям отпечатък в съзнанието, но нито имам време, нито е мястото тук. Все пак след някой и друг месец, живот и здраве, мисля да споделя малко повече и да рефлектирам върху наученото ;) Вторият курс беше само следобяда в събота и се отнасяше за първите грижи за бебето. И там научихме супер много неща, като например колко различни възможности за повиване има. Свят ми се изви! И така, сега съм все още леко повлияна от всичко, което ни разказа тази жена. В добрия смисъл на думата, разбира се. Ако можех бих повторила курса още няколко пъти...

- По-късно ще пиша отчета за днес както си му е редът :)

Мнението беше редактирано от Роси на 08.08.16 19:58.

08.08.16
22:07

Понеделник, 8.08.2016

Сън:
22.30 - 6.05

Храна:
- сладък картоф на фурна със зехтин и подправки; свинско и телешко филе*; банан
- 3 царевични вафли*; 5 сини сливи
- 20г шоколад*
- руло* “Стефани” с печени картофи; домат и краставица; диня

Движение:

Трен:

плие - 20, 20, 20, 20@9кг
прасец на машина - 9, 9, 9@20кг
хоризонтален скрипец - 9, 9, 8@30кг
раменни преси на машина - 9, 8, 8@12,5кг
бицепсово сгъване с редуване на ръцете - 16, 16, 16@2х6кг

- Добре се получи тренировката тази сутрин. Нямам нещо кой знае какво за отбелязване по нея.

- Напоследък често ми се случва да забравя да купя някои продукти за дадено ястие, което ще приготвям. Уж имам списък и го следя и пак накрая се оказва, че нещо съм изпуснала. Затова днес рулото “Стефани” е с маслини и яйце, вместо моркови, кисели краставички и яйце. Наложи се да импровизирам :)

09.08.16
23:21

Вторник, 9.08.2016

Сън:
22.30 - 6.10, но реално само 4 часа и малко

Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао*
- На стол: ориз със зеленчуци; малко зелена салата със зехтин; 2 резена диня + 1 резен пъпеш. След това: шепа печени фъстъци
- 5 сини сливи
- брецел с масло; 2 реда черен шоколад* с лешници; нектарина
- малка порция капоната*; 4 резена сирене; шепа къпини

Движение:
- Вечерта: Разходка 6-7км (падна ми батерията и не успях до край да засека)

- Разходката снощи много ме зареди (sun)

- И вчера, и днес съм недоспала. Общо взето от около десет дена не спя спокойно. Спя много леко и се будя често :( Понеделник срещу вторник ми се събират малко повече от 4 часа. През нощта се събудих и протегнах и ме трясна една зверска крампа и после трудно заспах. Прасецът все още ме боли :( Тази нощ спах малко по-добре, но ми е малко и затова пак съм парцал.

Мнението беше редактирано от Роси на 17.08.16 13:19.

10.08.16
23:17

Сряда, 10.08.2016

Сън:
23.15 - 6.10

Храна:
- 2 квадратчета сладкиш (почерпка)
- На стол: кус-кус със зеленчуци; малко домат, краставица и зелена салата със зехтин; 40г печени бадеми
- 4 сини сливи
- салата от домати, краставици и фета със зехтин; 3 резена сирене; диня; 1/2 нектарина

Движение:
- Сутринта:  3А + 3Б

- Нищо интересно за отбелязване .

12.08.16
10:31

Четвъртък, 11.08.2016

Сън:
22.40 - 6.05

Храна:
- нектарина и 1/2 с лъжица с малко лешников тахан*
- 3 мини мъфина* (пълнозърнесто пшеничено брашно, манго-чатни, фъстъчено олио + подправки); 3 резена сирене; чери домати и краставица; шепа печени бадеми; малък сладък мъфин (почерпка)
- 6 сини сливи
- 20г шоколад*
- супа* от печени на фурна домати; 3-4 резена сирене; 5 царевични вафли; пъпеш

Движение:
- Сутринта: 15 кръга: 5 лицеви опори (ако все още мога да ги наричам така) + 10 редуващи се напада

- Нещо не ми остана време снощи да си попълня дневника :( Малко по-късно се прибрах, да сготвя, да си приготвя нещата за днес и оп 22.00 :(

- Обядът ми се струва малко множко така като го гледам. Така го и усетих де. Бях сита чак до вечерта и затова на вечеря минах само със супа и малко сирене :)

13.08.16
09:30

Петък, 12.08.2016

Сън:
23.15 - 5.55

Храна:
- нектарина и половина с 2 лъжици лешников тахан*
- В петъчното заведение: зелена салата с пуешко на грил; топка ванилов сладолед върху компот от круши с малко бита сметана
- 6 сини сливи
- мляко с какао
- банан

Движение:

- 4 минути кростренажор

клек с дъмбели на рамене - 18, 18, 18, 15@2х4кг
БГ клек - 12, 12, 12, 12@2х4кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12, 12@25кг
пек-дек за гърди - 12, 10, 10@15кг
хоризонтален скрипец - 10,8, 7@30кг
/\ за трицепс - 9, 7, 8@25кг

- 7 минути кростренажор; стреч

- Сутрешната тренировка се получи добре. Горната част не ме е страх да я натоварвам толкова и затова виждам  там лек прогрес с тежестите или пък на повторенията. Долната част е все така с 4кг дъмбели, но увеличих малко повторенията на клека, тъй като реших, че мога още малко. Всеки път, обаче, съм по-бавна и ми става мааалко по-тежко. Скоро може и към 3кг да мина.

- Нямаше вечеря, защото нещо ми се скапа настроението и дори не ми се ядеше. Легнах си в 21.30 и съм спала 9 часа и нещо, макар и не особено спокойно. Пак, мисля че съм по-отпочинала :) Мускулна нямам кой знае каква.

15.08.16
10:52

Събота, 13.08.2016 + Неделя, 14.08.2016

Сън:
По 8-9 часа

Храна:
- Нормална храна с доста плодове, както винаги се получава събота и неделя. Ходя на пазара и купувам разни боровинки, къпини и малини и ги изяждаме доста бързо. “По-нестандартните” неща aka “изцепки”, но аз не ги приемам така, са едно парче щрудел с топка ванилов сладолед и една филия спелтов хляб с домашно сладко от малини. И двете много ми се усладиха :)

Движение:
- Домакинска работа и разходки по разни магазини.

- Май става вече редовно събота и неделя да не си попълвам дневника, но какво да се прави. Събота - пазар и проверка на два мебелни магазина, които са малко по-далече от нас, но повече не мисля да посещавам. В единия се ядосах, че трябва да чакам за 3 сковани дъски три месеца и направо ми идеше да ги размятам някъде (devil) В неделя пък се занимавахме с разместване вкъщи, после готварски маратон, че и кльопачка си трябва ;)

- И двата дни съм на някакви странни настроения. Не знам хормони ли са, полудявам ли, но беше странно (dull)

- Чета разни други дневници и си мисля как ми се скача на въже и ми се кляка с щанга, но ще трябва да си остана с точенето на лиги известно време.

Мнението беше редактирано от Роси на 15.08.16 11:04.

15.08.16
11:32

казано от Роси на 15.08.16, 10:52:

Събота, 13.08.2016 + Неделя, 14.08.2016

- Май става вече редовно събота и неделя да не си попълвам дневника, но какво да се прави. Събота - пазар и проверка на два мебелни магазина, които са малко по-далече от нас, но повече не мисля да посещавам. В единия се ядосах, че трябва да чакам за 3 сковани дъски три месеца и направо ми идеше да ги размятам някъде (devil) В неделя пък се занимавахме с разместване вкъщи, после готварски маратон, че и кльопачка си трябва ;)

- И двата дни съм на някакви странни настроения. Не знам хормони ли са, полудявам ли, но беше странно (dull)

- Чета разни други дневници и си мисля как ми се скача на въже и ми се кляка с щанга, но ще трябва да си остана с точенето на лиги известно време.

Росии, да ти кажа ако сте тръгнали да търсите бебешки мебели, вземете ги малко по-рано. Казвам го, защото ние чакахме 2-3 седмици. Дойдоха на 1 декември, а до 15 януари все още отваряхме прозорци и ги бършех, за да се махне миризмата на лепило :) Раждах на 28 януари и се молех като се приберем да не мирише :) Лудница просто. Казвам го чисто информативно ,ако сте решили да поръчвате, да си имате едно на ум :)

Смятана на настроенията е нещо нормално, поне така съм чувала. Аз бях бетон повреме на бременността, но знам, че някои бременни плачат и се смеят през 5 мин :D Спокойнооо! :*

В коя седмица си? (sun)

15.08.16
13:00

June, в случая ставаше въпрос за една холна масичка, която наистина е най-обикновена. Не че не мога да карам 3 месеца и без нея, но не знам какво има толкова да й се прави,че да чакам толкова :) Отделно, че след 3 месеца хич няма да ми е до холни масички и да им се чудя как да ги приемам и сглобявам. Бебешки мебели (легълце + скрин) поръчахме и би трябвало да дойдат до 2 седмици. Отделно засега планираме малката да спи първоначално при нас на едно такова легълце, което едни приятели ще ни дадат. Та мебелите за бебето не са толкова критични. Даже ще освободя малко място и за дрешки да има, но да - предпочитам нещата да се свършат предварително, защото с бебе на ръце едва ли ще ми е до това :) В момента съм в 30 седмица :)

15.08.16
22:17

Понеделник, 15.08.2016

Сън:
23.15 - 6.05

Храна:
- йогурт* с малини, овесени ядки, смлени ленено семе* и сусам*, чиа*
- омлет от 2 яйца* М и сирене; домати; краставица; 4 царевични вафли*; 2 лъжици тирамису с касис и къпини (почерпка)
- 5 сини сливи
- нектарина; 3 сини сливи
- ризото* с манатарки (солидна порция); няколко маслини; диня

Движение:

Трен:

плие - 20, 20, 20, 20@8кг
прасец на машина - 10, 9, 10, 9, 10@20кг
пек-дек за гръб - 10, 10, 10@15кг
раменни преси на машина - 12@12,5кг; 7, 7@15кг
бицепсово сгъване с редуване на ръцете - 16, 16, 14@2х6кг

- 10 минути кростренажор

- Снощи си легнах късно и мислех, че днес положението ще е много зле, но не беше чак толкова зле ;) Тренировката се получи доста стегната, но отново пропуснах начално кардио, а и стреч, защото отидох 10 минути по-късно. При раменните вдигнах тежестта, защото 12,5кг вече са ми малко лекички. По-рано забравих да спомена, че в събота сутринта, като си писах поста, все още нямах мускулна, но после ме тресна една сравнително силна на крака и Д. Но мина и сравнително бързо.

- Тази вечер реших пак да готвя, за да си освободя утре вечерта за разходка и си мислех, че готвя нещо за два дни, а то стана за две ню-ню порцийки, та в сряда отново ще съм на печката.

17.08.16
13:26

Вторник, 16.08.2016

Сън:
22.30 - 6.10, но реално само 4 часа и малко

Храна:
- На стол: ориз със зеленчуци; малко зелена салата със зехтин; 2 резена диня + 1 резен пъпеш. След това: шепа печени фъстъци
- 5 сини сливи
- брецел с масло; 2 реда черен шоколад* с лешници; нектарина
- малка порция капоната*; 4 резена сирене; шепа къпини

Движение:
- Вечерта: Разходка 6-7км (падна ми батерията и не успях до край да засека)

- Разходката снощи много ме зареди (sun)

- И вчера, и днес съм недоспала. Общо взето от около десет дена не спя спокойно. Спя много леко и се будя често :( Понеделник срещу вторник ми се събират малко повече от 4 часа. През нощта се събудих и протегнах и ме трясна една зверска крампа и после трудно заспах. Прасецът все още ме боли :( Тази нощ спах малко по-добре, но ми е малко и затова пак съм парцал.

П.С.: Както казвам - заспала съм. Току що си редактирах поста от 9.08 с нещата от вчера и го обнових (headbang) Исках просто да го копирам, редактирам и пусна като нов...Здраве да е.

18.08.16
11:56

Сряда, 17.08.2016

Сън:
22.30 - 6.10

Храна:
- йогурт* с къпини, чиа*, овесени ядки*, смлени сусам* и ленено семе*
- 3 пшеничено-царевични тортии с авокадо, биволска моцарела и чери домати
- 5 сини сливи
- банан; 2 плочки шоколад* 85%
- филия спелтов хляб; 4 резена сирене; няколко маслини; диня

Движение:
- Сутринта:  3А + 3Б

- Йогата за бременни е във ваканция един месец :( Бях си намерила едно филмче в youtube с подобни упражнения и мислех да се пораздвижа след работа, но легнах на дивана за 10 минути, които се превърнаха в час и нещо. Но пък така добре ми дойде този сън :) През нощта спах по-добре от преди. Само заспиването беше трудно. Днес ще имам повече движение, така че ще си наваксам малко или много :)

19.08.16
10:39

Четвъртък, 18.08.2016

Сън:
22.40 - 6.10

Храна:
- йогурт* с нектарина, чиа*, овесени ядки*, смляно ленено семе
- 5 сини сливи
- Навън: малка порция салата от киноа със зеленчуци и слънчоглед; мляко с какао
- оризова вафла* с тъмен шоколад; нектарина
- парче тарта* с камембер и тиквички (блат - пълнозърнеста спелта); зелена салата със зехтин; пъпеш

Движение:
- Сутринта: 18 кръга: 5 лицеви опори + 10 клека СТ
- През деня: колело + 4-5км разходка

- Вчера следобяд бях в отпуска и ми дойде много добре (sun) Бях на преглед, който е в центъра и затова до там с колело. После доста разходка насам-натам. Всичко е наред с малката беба. Вече е килограм и 300г, т.е. почти двойно колкото преди пет седмици, когато бях за последно. Аз се измерих вчера сутринта и установих, че съм същите килограми както преди две седмици. Това потвърждава теорията ми, че тогава не съм била реално толкова, а яко задържах вода. Аз си го усещах, де.

- Разходката ми се удължи с около 2км, защото спуках гума на колелото (dull) Не ми е ясно как се случи, но по един баир надолу поднесе и после го усетих доста нестабилно. Слязох и какво да видя - мекица. Лошото е, че веднага след това заваля пороен дъжд. Носех си чадър, но бутането на колело с тежък самар от едната страна и с чадър в ръка не е много лесно :) Бавно-бавно се добрах в окаян вид вкъщи. Надявам се половинката да го оправи уикенда, защото следващата седмица трябва да оставя колата в сервиз за 2-3 дена и ще ми е по-удобно с колелото.

20.08.16
10:40

Петък, 19.08.2016

Сън:
23.50 - 5.55

Храна:
- В петъчното: зелена салата с панирано бяло сирене
- Roobar
- мляко с какао; банан
- голям домат “Биволско сърце” с бяло сирене, босилек, балсамико и малко зехтин; 5 малки лозови сармички* с ориз; крайче ръжен пълнозърнест хляб*; грозде

Движение:

- 4 минути кростренажор

клек с дъмбели на рамене - 15, 15, 15, 15@2х4кг
БГ клек - 12, 12, 12, 12@2х4кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12, 12@25кг
пек-дек за гърди - 11, 11, 11@15кг
хоризонтален скрипец - 11,9, 10@30кг
/\ за трицепс - 7, 8, 7@25кг

- 7 минути кростренажор; стреч

- Добре мина тренировката. Малко по-малко повторения на клека от миналия път, но и така е добре. На упражненията за горна част има малко напредък. При хоризонталния скрипец не мисля, че е много напредък, защото пътят за придърпване се съкращава вече доста от корема (giggle) Може да го заместя с някой уред. Трицепсът не ми върви особено добре. Все на същата бройка повторения си седя.

- Пак ни чакат задачки-закачки уикенда и затова може и да не стигна до дневник, но ще видим :)

21.08.16
22:47

Събота, 20.08.2016

Сън:
Около 9 часа

Храна:
Не си я спомням точно.

Движение:
Пазар, чистене и готвене.

Неделя, 21.08.2016

Сън:
Около 7 часа

Храна:
- следната закуска, която ме държа сита до към 16.00: овесени ядки, малини, лъжица тахан, орехи, кокосови стърготини и бадемово мляко
- банан
- парче сурова торта*
- 2 плочки шоколад* 85%
- зелен фасул яхния; филия ръжен пълнозърнест хляб*; кьопоолу*; 2 магданозени кюфтета

+ малко нектарина и малини

Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б; упражнения от йогата за бременни
- Следобед: Разходка 5.27км

- Петък срещу събота спах много добре и вчера бях наспана. Следобед, обаче, ме подлъгаха да спя и насила заспах и откъртих час и нещо. Предполагам, че това може да е причината и да не мога да спя тази нощ. Много трудно заспах, будих се, ставах, въртях се. Отврат...

- Вчера правих сурова тортичка по рецепта от един блог. Има два вида крем, едниният от които е с чай матча. Вторият е с малини. Харесва ми как се получи на вкус, въпреки че бях леко скептично настроена към матчата. Прилагам снимки :)

21.08.16
23:24

Роси, уникално изглежда! Как беше на вкус? Малко като чийзкейк?

21.08.16
23:33

казано от Роси на 15.08.16, 13:00:

June, в случая ставаше въпрос за една холна масичка, която наистина е най-обикновена. Не че не мога да карам 3 месеца и без нея, но не знам какво има толкова да й се прави,че да чакам толкова :) Отделно, че след 3 месеца хич няма да ми е до холни масички и да им се чудя как да ги приемам и сглобявам. Бебешки мебели (легълце + скрин) поръчахме и би трябвало да дойдат до 2 седмици. Отделно засега планираме малката да спи първоначално при нас на едно такова легълце, което едни приятели ще ни дадат. Та мебелите за бебето не са толкова критични. Даже ще освободя малко място и за дрешки да има, но да - предпочитам нещата да се свършат предварително, защото с бебе на ръце едва ли ще ми е до това :) В момента съм в 30 седмица :)

Здрасти!
Случайно попаднах на дневника ти! Това легълце е супер решение докато е мъничко бебето.
Ще прочета цялата история!
Лека бременност и раждане :)

22.08.16
13:12

Саня, вкусно е, да. Определено ми допада, но не мога да кажа, че е като чийзкейк, който също много обичам :) Основата е сладичка заради фурмите, както и малиновият крем. Кремът с матча има само чаена лъжичка мед и е по-ненатрапчив, но приятен и може би допринася тортата да не е прекалено сладка. Ето и самата рецепта. На снимката малиновият крем изглежда гладък като коприна. Аз толкова гладък крем с основа кашу посмъртно не мога да докарам. Винаги си личи, че в него има ядки.

Веси, да, този тип легълца са за много малки бебета - до 6 месеца.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1