Понеделник, 22.08.2016
Сън:
22.40 - 6.05
Храна:
- нектарина с лешников тахан*
- 6 магданозени кюфтета*; домати и краставица; 3 царевиччни вафли*
- 5 сини сливи
- мааалко парче сурова торта ;)
- пилешко бутче* (но не цяло) на фурна с масло + задушени броколи и моркови; банан
Движение:
- Сутринта: трен
Трен:
напади (на крак) - 15, 15, 15, 15@2х4кг
плие - 20, 20, 20, 20@8кг
прасец на машина - 9, 9, 8@20кг
пек-дек за гръб - 9, 9, 10@15кг
раменни преси на машина - 8, 8, 7@15кг
- 10 минути кростренажор; стреч
- Днес тренировката ми тръгна много заспало и имаше възможност да се проточи. Затова съкратих една серия от прасеца и цялото бицепсово сгъване. И без това са изолиращи и няма какво толкова да ми дадат ;) Останалите упражнения си направих, но ми беше едно такова...заспало и тежко. Мисля, че коремът ми пак е порастнал. Само раменните ми се получиха като хората.
Мнението беше редактирано от Роси на 22.08.16 22:25.
Вторник, 23.08.2016
Сън:
22.30 - 6.30
Храна:
- йогурт* с къпини, спелтови ядки*, смлени ленено семе и сусам, чиа
- сладък картоф на фурна*; 2 телешки наденички*; краставица; 3 царевични вафли*
- 5 сини сливи
- 2 плочки шоколад* 85%; банан
- пилешко бутче* на фурна с масло + задушени броколи и моркови; сирене; извара с рожков и мед
Движение:
- Вечерта: Разходка 6км
- Много ме освежават тези разходчици :) Особено и като са по слънце, както последните пъти се получава (sun) Есента чука на вратата и последните топли дни са ми много скъпи.
- За съжаление сутринта нямах време за раздвижване :( Будилникът ми не звънна, а не се събудих сама, както често се случва, защото пак имах проблемна нощ (dull) Първо заспах много трудно и второ - към 4.00 се събудих и не можах да заспя. Заспала съм явно някъде преди 6 и се събудих към 6 и двадесет и нещо. Станах, изкъпах се за разсънване и трябваше да тръгвам, че имах час за колата в сервиза. Не обичам така, но се случва. Това, което ме тревожи е недоспиването. Никога не съм имала проблеми със съня, а сега толкова често ми се случва да се будя, да заспивам трудно или просто да спя неспокойно.
казано от Роси на 23.08.16, 22:50:
Това, което ме тревожи е недоспиването. Никога не съм имала проблеми със съня, а сега толкова често ми се случва да се будя, да заспивам трудно или просто да спя неспокойно.
Просто тялото ти се подготвя за малкото сън след раждането :)
Шегувам се разбира се :) И аз бях така последните месеци.... място не можех да си намеря в леглото, събуждах се и се въртях ...
Ще отмине Роси :)
Сряда, 24.08.2016
Сън:
22.50 - 6.10
Храна:
- На стол: панирани патладжан и тиквичка с цацики; малко салата; малко диня и пъпеш
- 5 сини сливи
- банан
- Навън: бургер с кюфте от киноа; сладки картофи с таханов сос; сладкиш
- 2 плочки шоколад 85*; 2-3 чаени лъжички лешников тахан
+ 2 гумени бонбона и 1 корни
Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б; някои упражнения от йогата за бременни
- Колело
- Вторник срещу сряда спах по-добре. Събудих се само веднъж и то чак в 5 и нещо. Тази нощ пък беше супер - непробудна и сега съм доста по-добре :)
- Храната от вчера е много зле. Не ми се мъкнеха кутии, че съм с колело и ядох в стола. Пак само зеленчук и съответно после си бях гладна. Имам и два джънка, защото просто бях гладна, а нямах нищо. Не бях яла корни от години. Ужасно сладко ми се стори. Вечерта пък решихме да ядем навън, защото отдавна не сме разнообразявали. Взехме си храна и ходихме край реката по залез. Всичко много хубаво и приятно, но комарите накрая ни изгониха.
- И искам само да отбележа, че последните 2-3 дни ме гони глад. Не е вълчи неудържим глад, но просто често съм си гладна. Понеделник срещу вторник като се будих в 4.00 бях също гладна, но не исках да ям. Това не ми се беше случвало - да ми стърже стомахът посред нощ (tmi) Може и да не се наяждам като хората, защото порциите са ми доста по-малки от преди. Не е нарочно, но като седна да ям и толкова ми се яде. Ако преям ми е много кофти. Та така...само констатация :)
Четвъртък, 25.08.2016
Сън:
23.10 - 6.30
Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао*
- пилешко бутче на фурна с масло; чери домати; малко сирене; 3-4 царевични вафли*
- 5 сини сливи
- 2 реда тъмен шоколад с лешници; 3-4 чаени лъжички лешников тахан*
- няколко царевични вафли* с кьопоолу*; сирене; 2 овесени бисквити*
Движение:
- Нищо кой знае какво.
- Вчера сутринта реших да спя още малко и затова не станах за раздвижване. Мисля, че добре направих. Вечерта също не остана време, защото бях обещала на съседката да й видя компютъра, а после трябваше да се правят обяди. Правих и едни овесени бисквити за закуска. По-добрият сън последните две нощи и малкото допълнителна почивка си казаха думата. Днес ми беше много добре на тренировката сутринта, но за това по-късно ;)
Петък, 26.08.2016
Сън:
23.30 - 6.10
Храна:
- йогурт* с 3 овесени бисквити*
- салата* от киноа с авокадо и малко зехтин; малко камембер и още едно сирене; 2 сини сливи
- банан; овесена бисквита
- салата домати и краставици с фета* и зехтин; таратор; филия спелтов хляб* със семена; грозде
Движение:
клек с дъмбели на рамене - 20, 20, 20@2х4кг
БГ клек - 12, 12, 12@2х4кг
бедрено разгъване - 15, 15, 15@25кг
хоризонтален скрипец - 11, 10, 10@30кг
машина за гърди- 12@15кг; 12, 9@20кг
бицепсово сгъване с редуване на ръцете - 14, 14@2х6кг
- 12 минути кростренажор; стреч
- Както писах по-горе, бях си починала добре предните дни и тренировката ми се получи доста добре. Стегната, имах енергия. Единственият недостатък е, че започнах 5-10 минути по-късно и затова съкратих малко серии пак.
- Тези дни тук са големи жеги и направо трудно се издържа. Сега уикенда температурите ще минат и 30 градуса, а влажността е доста висока и не се ди-ша. Ходи ми се на плаж да посъбера малко последни слънчеви лъчи, но направо издивявам на жегата и не знам как ще го направя. Трябва или рано сутринта, а това значи без половинката, или пък по-късно следобеда....
Събота, 27.08.2016
Сън:
Около 8 часа
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, смлени ленено семе и сусам, спелтови ядки; хапка овесена бисквита
- къпини; 3 джанки
- парче чийзкейк; филия спелтов хляб със семена; пуешко филе*; 1-2 резена сирене*’; малко таратор
- сьомга на фурна с гарнитура гъби засушени в масло; диня
+ може би има още някакви хапки плод
Движение:
- Малко разходка и домашни задължения.
- Нищо интересно за отбелязване. Като станах вчера и ми беше едно такова много мързеливо и си мислех, че ще си пропилея деня, но свършихме доста важни неща вкъщи. Вече имаме работеща сушилня. Не ми се влиза в подбробности, но имахме малък проблем с монтажа и трябваше да седи няколко дена по средата на помещението за перални, от където минават всички съседи. Другото е, че си подарихме стария диван на едно момче и сега за няколко дена ще имаме малко повече място в хола - идеално за спорт ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 28.08.16 10:45.
Неделя, 28.08.2016
Сън:
Около 8 часа, но се събудих от една много силна гръмотевица
Храна:
- шейк* от бадемово мляко*, лешников тахан*, какао*, малини и малко кокосови стърготини; ред тъмен шоколад* с лешници
- няколко сини сливи и джанки
- сирене; грозде; 3 смокини
- пататник*; домат; диня
Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б; упражнения от йогата за бременни
- Следобяд: Дълга разходка (към 10 км) със спирки
- Голяма жега днес, но ходихме на разходка. Дремнах за половин час под едно дърво и после пак на обратно. Не че не можех да си остана там още поне 2 часа ;) Като се прибрах бях направо прегряла и веднага студен душ и после....съм заспала по хавлия и така един час :) Ох, много добре ми беше :) Яко ме скапаха жегата и дългото ходене.
Понеделник, 29.08.2016
Сън:
22.30 - 6.05, но пак доста неспокоен
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, спелтови ядки, смлени ленено семе* и сусам*
- омлет* от 2 яйца* М; 2 спелтови крекера със семена; чери домати; краставица
- 4 сини сливи
- ред тъмен шоколад* с лешници
- пататник*; сирене; малко пуешко филе*
- чаша ябълков сок
Движение:
- Вечерта: разходка 4,5км
Трен:
напади (на крак) - 15, 15, 15, 15@2х3кг
плие - 20, 20, 20, 20@7кг
прасец на машина - 11, 11, 11, 10@15кг
пек-дек за гръб - 12, 11, 12@15кг
раменни преси на машина - 10, 8, 8@15кг
- 8 минути кростренажор; стреч
- Вчера малко намалих килограмите за долна част. Трудно ми е и ме е шубе на моменти (dull) Мисля, че все пак се получи добра тренировка - хубаво се раздвижих и доста пот се изля, да не повярва човек ;) Исках и трицепс да правя, но скрипецът беше много дълго време зает, а аз все пак бързам за работа и нямаше как да чакам.
- Вечерта след вечеря се разходихме малко. Беше много приятно - спокойно и прохладно :) Срещнахме едни приятели, с които се бяхме виждали преди месец някъде и имаше следния кометар “Уау, изглеждаш огромна. Трябва да се видим още веднъж, докато можеш да ходиш” . Знам, че не беше с лоши чувства ;) Така или иначе от десет дена насам имам чувството, че коремът ми расте доста по-бързо. Сякаш всеки ден ми пречи повече и повече. Не е като да не са прави, но се надявам да мога да ходя още доста време ;)
- Имам още 2 седмици работа и после излизам в Mutterschutz. Започнах да организирам някои неща в работата, но днес съм отпуска, че ще чакам мебели и имам да свърша някоя и друга задача. Все пак имам и малко отпуска за взимане, та няма да са пълни две седмици ;) Самата работа не ми тежи, но цялото седене по цял ден или пък в някоя по-дълга среща започват да ме изнервят. Просто ми е трудно да седя на едно място.
- И само да кажа, че храната ми е много въглехидратна тези дни, но ми се ядеше пататник и си го ям. Имам още една порция за днес :)
Вторник, 30.08.2016
Сън:
23.30 - 7.20
Храна:
- банан с какао* и сусамов тахан*
- малка порция пататник*; пуешка шунка*; сирене
- мляко с какао; парче ябълков сладкиш
- голяма зелена салата с маслини и гриловано пуешко
+ няколко сини сливи и джанки
Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б; упражнения от йогата за бременни
- През деня и вечерта: колело + разходка общо към 8км
- Вчера не съм си седнала на Дто. Като приключих с мебелите, последва готвене, а после излизане по задачи. Прибрах се към 18.00. Оказа се, че катеренето на половинката отпада и затова пак изязохме на разходка и така навъртях още малко километраж :)
- Отново съм във филма с неспането. Последните 2-3 дни на миналата седмица спах много добре. Сега пак съм зле. Усещам, че е на нервна почва - само мисля за разни неща. Не ми е спокойна главата и това е.
Сряда, 31.08.2016
Сън:
23.10 - 5.50. По-скоро липсва, защото се будих няколко пъти и не можех да заспя.
Храна:
- банан с какао* и сусамов тахан*
- салата* “Табуле”; 40-50г орехи; ябълка
- 1/2 капучино + малко парче домашен сладкиш (май бяха изпуснали захарницата вътре)
- 4 сини сливи
- банан с лешников тахан*
- филия спелтов хляб със семена; сирене; краставица; ред тъмен шоколад* с лешници
Движение:
- Сутринта: 15 кръга от 5 лицеви опори + 10 клека СТ; 3х20 повдигане на крак настрани с тежест 2кг (от легнало настрани положение)
- Не искам да мрънкам, но ми беше много тъп и неползотворен ден, защото не бях спала. Отдавна не се бях чувствала толкова зле. Като се прибрах спах близо 2 часа до към 21.00. Легнах си късно, но спах почти непробудно и днес съм доста по-добре.
- Ако някой има рецепти за неща с царевично брашно, моля да сподели. Имам вкъщи едно неотворено от 1-2 седмици и искам да го изпробвам.
казано от Роси на 01.09.16, 09:39:
- Ако някой има рецепти за неща с царевично брашно, моля да сподели. Имам вкъщи едно неотворено от 1-2 седмици и искам да го изпробвам.
Има една рецепта на Рони в сайта за царевични мъфини. Аз лично също ги правя като експериментирам със съставките. Дали ще са само с подправки, дали ще сложа сирене или извара или някакви зеленчуци... И задължително ги поръсвам със семена накрая, става мн вкусно ;)
01.09.16
16:55
Можеш да ползваш като основа и рецептата за този кекс, като я промениш по твой вкус.
С царевично брашно можеш да направиш и тези мъфини, като според мен ще е по-добре да махнеш какаото/протеина/рома и да добавиш яйца и ванилия. :)
Аз днес ще правя запеканка със спанак, полента, пармезан и кедрови семки от една немска книга за “Clean Eating” . Ако искаш ще ти пратя рецептата.
@ddd: Мани, мани ;)
@Саня, Рони: Мерси! След като Саня написа да потърся, намерих една рецепта за мъфини от царевично брашно в дневника на Рони - с маслини и подправки, и си я записах, защото мисля, че ще ми хареса. Отделно попаднах и на тази рецепта за кекс. Рони, и какаовите мъфини ми харесват като идея, но ако пропусна какаото и рома, най-хубавото ще иде на кино ;)
@Кико: Аз питам за царевично брашно. То е по-фино от полентата, но да си кажа честно не знам дали това е единствената разлика. Иначе с полента съм правила разни манджи, но като твоята още не. Така че може да метнеш рецепта насам :)
Четвъртък, 1.09.2016
Сън:
23.50 - 6.05
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, спелтови ядки, смлени ленено семе* и сусам*, чиа
- на стол: нещо странно - зеленчуци, бъркани с яйца; малко зелена салата със зехтин; плодово мляко
- ябълка; 4 сини сливи
- банан
- малко авокадо; тофу; домат; 3 лозови сармички*; грозде; 2 хапки нектарина
+ 2 желирани бонбона с вкус на прах за пране (puke)
Движение:
- Нищо особено днес. Само пазар след работа.
- Тази седмица малко ми се объркват плановете, но няма как. Вчера проспах вечерта и не готвих. Днес пък трябваше да ходя на пазар, защото утре няма да мога, тъй като съм на лекция за носене на бебета. Затова пак не готвих. Затова и храната последните дни ми е една никаква и измислена. И между другото, мисля, че тежа към 150кг, но не се меря.
Петък, 2.09.2016
Сън:
23.05 - 6.10
Храна:
- нектарина и 1/2 с 2 лъжици лешников тахан*
- 3 малки тортили* с чери домати, моцарела, босилек и балсамико; шепа орехи*; малка ябълка
- 4 сини сливи
- патладжани на фурна с доматен сос, моцарела и пармезан; зелена салата; грозде; ред тъмен шоколад* с нуга
+ междинно: банан и малко грозде
Движение:
- Вечерта: малко колело
Трен:
клек с дъмбели на рамене - 20, 20, 20, 20@2х3кг
редуващи се напади - 20,20, 20@2х3кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12, 12@25кг
хоризонтален скрипец - 12, 11, 9@30кг
машина за гърди - 12, 10, 10@20кг
/\ за трицепс - 9, 7, 8@25кг
- 8 минути кростренажор; стреч
- Тренировката мина добре, колкото и смешна да е. Действа освежаващо. Даже сега имам малко мускулна на гърба :) Ще трябва, обаче, да променям нещо, но трябва да почета и помисля.
- Превзех дрехите на мъжа ми. Мисля, че за вкъщи е добра идея. Моите тениски ми се вдигат до над пъпа и приличам на клоун, а късите панталони ми стягат. Неговите са ми много по-удобни. Днес влизам в 33та седмица и това май е началото на 8ми месец. Мислех да се снимам, но забравих, а сега съм с мъжки дрехи (giggle) Утре може ;)
Събота, 3.09.2016 + Неделя, 4.09.2016
Сън:
И двата дни по около 8 часа без събуждания (sun)
Храна:
- Нормлана. В събота може би малко по-малко, защото се ядосах за един глупости и направо забравих да ям (devil) И сладки неща няма, освен редче-две черен шоколад. Както винаги плодове—къпини, сини сливи и джанки.
Движение:
- Събота: Малко колело + малко шетане из вкъщи
- Неделя: 5А + 5Б, последвани от упражнения от йогата за бременни. След това закусих и направих разходка към 7км. Освен това имаше и, както винаги в неделя, готварски маратон, който ми стопи лагерите (whew) Какво ли не правих, но не стигнах до царевичните мъфини. Явно ще останат за през седмицата.
- Нямам кой знае какво да отбележа. Имаме си малко ядове с мебелите, но се надявам да се оправим. Много се ядосах първоначално, защото явно ме тресе някаква паника, че няма всичко да е изрядно чисто и подредено докато родя, което е ясно, че няма да е така :D А после като се замислих колко по-важни неща има...и ми мина така да се каже.
- Събудих се и отново ми се стори, че коремът ми е по-голям. Много лесно се изморявам, защото усещам как ми натежава. Направо понякога си мисля, че това бебе ще изпадне ей така (giggle)
05.09.16
00:21
Роси, супер си мила! :)
Адмирации за всичко, което правиш. Възхитително!
Само мога да искам, да бях като теб като бременна. (sun) (F)
Мерси, Мария! Нали знаеш, че и аз на теб ти се възхищавам :) (F)
Понеделник, 5.09.2016
Сън:
23.20 - 6.05 с будене
Храна:
- 1/2 палачинка* от банан, 2 яйца*, какао* и спелтови ядки*, намазана с малко лешников тахан
- кюфтета* от киноа, батат и моцарела; чери домати; спелтов крекер* със семена; ябълка
- 3 сини сливи + втората половина от палачинката, но без тахан
- 2 плочки шоколад* 85%
- 2 парчета и малко баница* с тиквички и фета*
Движение:
Трен:
напади (на крак) - 20, 20, 20@2х2кг
плие - 25, 25, 25@6кг
прасец на машина - 10, 10, 9@15кг
пек-дек за гръб - 12@15кг; 5, 5@20кг
раменни преси на машина - 10, 8, 8@15кг
/\ за трицепс - 9, 7, 8@25кг
- Неделя срещу понеделник не спах добре, но вече мисля, че засичам защо се случват тези проблеми със съня. Вече трета поредна седмица става така, че неделя срещу понеделник не спя като хората и това продължава до сряда и после вече съм труп, спя след работа и след това ми се оправя съня. Та мисълта ми е, че последните седмици все ми се случва в неделя да правя какво ли не - готвене, чистене, разходки, разни други домашни задължения и съм яко активна и заета до малко преди да си легна. Отделно все някакви “проблеми” излизат и аз се филмирам и ме хваща голямата мисъл. Така си лягам пренавита и със сто неща в главата и затова не мога да спя като хората. Така беше и тази неделя. Преди нямах проблем да свърша пет милиона неща в неделя и да спя като труп, но сега нещо се бъгвам.
- Поради малкото сън не бях в много добра кондиция за тренировката и затова малко я олекотих. По-малки тежести за клек и напади. При упражненията за горна част увеличих само на пек-дека, но 5кг отгоре ми е много. За съжаление няма по-малки междинни тежести. Успях само по 5 повторения, които явно не са ме натоварили особено, защото нямам и мускулна (dull) Какво да се прави...мекица съм на този етап.
Вторник, 6.09.2016
Сън:
22.50 - 6.10
Храна:
- банан; 2 плочки шоколад* 85%
- нектарина и 1/2 със сусамов тахан*
- на стол: фалафели със сос от йогурт; малко зелена салата със зехтин; купичка плодова салата
- 3 сини сливи
- ябълка; 2 плочки шоколад* 85%; 2 плочки бял шоколад*
- бургер* от киноа в пшеничено хлебче*; сладък картоф със сусамов сос
Движение:
- Сутринта: 2-3 поздрава А + малко разтягане
- Вечерта: колело + разходка 4.3км
- Днес ми е малко сдухан ден. Първо сутринта нещо не се чувствах много добре. Не можех да се сгъна за поздравите и изобщо не ми се движеше. Отделно ме мъчеше някакъв ужасен глад и за първи път закусих два пъти - един път вкъщи и после каквото си бях приготвила за работа. После през деня имах някакъв дискомфорт в долната част на корема, от който ме хвана много шубе :( Все едно бебето натиска с глава надолу. Аз поне така си го представям ;) В петък съм на преглед при акушерката и ще питам.
- Вечерта пък дойде един човек да вземе велоергометъра. Разчиствам малко вкъщи, а той е една от вещите, които рядко ползвам, заема място, не обичам особено и също така съм купила на символична цена преди години. Та реших да го подаря. Принципно човекът трябваше да дойде миналия вторник с жена си, но тя взе че роди два дена по-рано и затова отложихме със седмица. Както и да е. Въпросът е, че той също яко ме сдуха...Наговори ми едни неща дето аз лично на бременна за първи път жена не бих надрънкала, но явно не се усети. Пита къде съм щяла да раждам и му казах, че тук в болницата. Били сме вече на инфо вечер и отделно ни е на две крачки. О не, там било много зле - много малко персонал и родилни зали. Това ми е ясно от инфо вечерта, но какво мога да направя? И продължи да обяснява как негова позната била родила там наскоро в една родилна зала с друга жена едновременно. Каза да сме ходели в една друга болница, която била супер. С малката подбробност, че е от другата страна на езерото и се стига за около час и половина с кола или пък 40минути с катамаран и после с друг транспорт?! Казахме му втори път, че вече сме решили, че ще е тук, но той не - продължава да разубеждава. И накрая си замина с репликата “Е, поне скоро няма да имаш болки в кръста”!? Моля? Не че съм споменавала да имам ...Та така. Стана ми едно криво. Не е като да не знам, че всичко е въпрос на късмет. Условията в болницата са добри, наблизо е, но да - не знаеш колко жени ще се случите да раждате в този ден. Някак уж се бях настроила и приела, но този като ми ги наби в лицето тези факти и ми стана...тъпо.
- Понеже от петък съм тръгнала да се снимам и все не смогвам, днес прикачам малко снимки. 33та седмица. Не знам колко кг съм, но другата седмица преди прегледа при лекарката ще се измеря.
Мнението беше редактирано от Роси на 10.09.16 00:03.
Роси, не се сдухвай :* Такива “услужливи” разказвачи винаги има, не обръщай внимание. Където сте си решили, там отидете. И тук във Варна има по две магарета в родилна зала ;)
За дискомфорта да, познато ми е, сега на финала е най-тежко, но пък не остана ей :) мисли си за сладкото и пухкаво бебче, което иска да излезе вече и ще видиш как всеки път, когато усетиш този натиск, ще се усмихваш :) Мисли си за първата Ви среща, която предстои (inlove), ох много хубаво (blush)
И последно, много компактен корем си носиш ;)
Мерси, Веси! Права си, че не трябва да им обръщам внимание, но какво да се прави - понякога им се връзвам и ми потъват гемиите (dull) Колкото до корема - много е субективно всичко. На живо ми казват, че бил голям. На снимки - не толкова. Аз си гледах снимка от преди четири седмици и почти не намирам разлика със сега, но пък определено го усещам по-голям :) Надявам се все пак малката да не е прекалено малка (wasntme)
Сряда, 7.09.2016
Сън:
22.20 - 6.20
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, чиа, смлени ленено семе и сусам, спелтови ядки*
- салата* от авокадо и риба тон с малко зехтин и подправки; 3 царевични вафли*; ябълка
- 3 сини сливи; 1/2 шепа орехи*
- банан; 2 плочки бял шоколад*
- супа* от тиква и моркови с 2 лъжички сметана*; сирене; бонбон “Мерси”
Движение:
- Сутринта: 3х50 клека СТ; 7х15 на крак глутеус ритник
- Тези дни спя спокойно, но малко и сутрин едвам ставам. Затова и такава “пестелива” тренировка.
- Открих есента с първата супа от тиква :) Много обичам тиква, но не толкова есента, но този път нали ще е различна и може да я заобичам ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 08.09.16 10:14.
Днес бях отпуска и затова цял ден не съм сядала на комп :P Затова ще е дълъг пост за два дни.
Четвъртък, 8.09.2016
Сън:
23.15 - 6.10
Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао*
- навън: зеленчуково таи къри с ориз + 3 малки рулца със зеленчуци; ябълка
- 2 сини сливи; ябълка
- банан; 30г шоколад* с лешници
- супа от тиква* с 2 лъжички сметана; сирене; банан; 3 бонбона “Мерси”; 30г шоколад* с лешници
- 2 бонбона “Мерси”
+ 2 “Харибо”
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко упражнения от йогата за бременни
- Вечерта: Разходка 7.30км
- Сутринта много ми се спеше и всичко беше набързо (dull) Храната вечерта отиде на кино. След разходката бях ужасно гладна. Вижда се. Толкова захар накуп под формата на бонбони не бях яла отдавна :x Само да отбележа, че не съм си ги купувала аз, а ги донесе човекът, който взе велоергометъра.
- Разходката беше супер релаксираща. Вече се стъмва доста по-рано - към 20.00 и после продължих малко по тъмно, но беше толкова приятно. Последните дни са много топли, но вечерите не са така задушни и за разходка е супер :) Прилагам няколко снимки.
Петък, 9.09.2016
Сън:
00.30 - 6.50
Храна:
- банан
- навън: пушена сьомга с 4 картофени ъгълчета и дип от сметана и подправки; шоколадов мус + капучино
- чепка грозде
- къри* от сладък картоф с кокосово мляко, фъстъци и басмати; грозде
Движение:
- През деня: Какво ли не - колело, ходене, чистене
Трен:
клек с дъмбели на рамене - 20, 20, 20, 20@2х2кг
редуващи се напади - 20,20, 20, 20@2х2кг
бедрено разгъване - 15, 15, 15, 15@20кг
аддуктор - 20, 15@25кг
абдуктор - 20, 20@25кг
пек-дек за гърди - 14@15кг; 6, 6@20кг
бицепс на скрипец - 10, 10, 10@20кг
- 15 минути кростренажор; стреч
- Добра тренировка се получи, но сега открих, че съм забравила да правя хоризонтален скрипец :( Днес ми беше малко по-спокойно от обикновено, защото бях отпуска и не бързах за работа. Затова правих и малко аддуктор и абдуктор и малко повече кардио. На пек-дека увеличих тежестта, защото с 15 вече ми е лекичко. Като цяло съм доволна, а вече се появяват и мускулни тресчици :)
- Денят, въпреки че е отпускарски, беше ужасно натоварен. Сутринта в 7.30 зала, после акушерка, после обяд с половинката, от там на пазар, малко вкъщи да разтоваря и да си почина, после пак навън с колело и до 1-2 магазина, после половин час малко почивка вкъщи и айде прахосмукачка, пералня, готвене. И честно казано мога да изброя още поне десет неща, които има за вършене (dull) Искам само да вирна крачета с книжка в ръка (wasntme) При акушерката мина горе-долу. За първи път съм на такъв преглед, но самата жена нещо не ми вдъхна доверие. Другата седмица съм на лекар и имам и час при нея в петък, заради един проблем, но много се чудя дали да не се опитам да я сменя с друга от същата практика. Както и да е. Няма да ви занимавам с бременните си неволи ;)
Снимката с коремчето е много сладка (sun)
И щом още си виждаш краката, значи не е толкова голям :D
Поздрави (F)
Мнението беше редактирано от Sanya на 10.09.16 07:51.
Здравейте, мили хора (sun) Последата седмица при мен беше доста натоварена - последни дни на работа, от които два обучение, а после за третия пък трябваше да пека доста сладкиши, тъй като ми беше последен ден. От миналата сряда вече се водя по майчинство или там както се казва :) В четвъртък пристигна брат ми на гости и с него насам-натам и така. Движението е добре. Миналата седмица само замених едната тренировка в зала с домашна, защото трябваше да ида по-рано на работа. Отново започна и йогата за бременни и в сряда бях. В четвъртък бях и на редовния преглед. Малката е наддала един килограм за последния месец - 2100г е. Всъщност и аз се премерих тогава преди прегледа и бях с килограм нагоре за четири седмици - 58,3кг. За първи път проследиха и сърдечните й тонове и провериха за контракции. Всичко беше наред. Сега прегледите ще зачестят, а от другата седмица ще ходя и на акупунктура в акушерската практика. Никога не съм била на такова нещо и ми е доста любопитно :)
Понеделник, 19.09.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, спелтови ядки*, смлени сусам и ленено семе, чиа
- супа от тиква; варено яйце + малко салата
- капучино* + сладкиш* със смокини
- ред шоколад* с цели лешници; ябълка
- руло* “Стефани” (телешка кайма*, варени яйца, маслини и кисели краставички); печени картофи; круша
- пуканки
Движение:
- През деня: разходка и колело
Трен:
напади (на крак) - 15, 15, 15, 15@2х2кг
плие - 20, 20, 20, 20@5кг
прасец на машина - 10, 9, 10@15кг
аддуктор - 18, 20@25кг
пек-дек за гърди - 6, 7, 6@20кг
пек-дек за гръб - 8, 5, 6@20кг
/\ за трицепс - 8, 7, 7@25кг
- Добра тренировка се получи. Горната част нещо е заслабнала сякаш. Вече не ходя чак толкова рано в 6.30 както преди, а към 8.00, но пак е спокойно. Гледам да не прекалявам, обаче, защото виждам, че мога още да се натоваря, но после ми излиза малко носа. Миналата седмица в петък малко повече се раздадох и после през деня хич не ми беше добре. Някакво напрежение усещах ниско долу в корема и ми беше трудно да ходя. Два метра и айде оп на някоя пейчица. Затова и сега гледам да е по-леко раздвижването. Обмислям и да си спра временно картата за зала и да заменя тренировките с домашни, защото така или иначе скоро ще трябва да го направя, но още не мога да се реша окончателно. Половинката е на мнение, че ще започна да раждам в залата и затова предложи да си приготвя и нещата за болницата в сака за фитнес :) Много му е забавно на него ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 20.09.16 23:06.
Вторник, 20.09.2016
Храна:
- круша с лешников тахан*
- 4 царевични вафли* с топено сирене; ябълка
- 2 телешки наденички*; 2-3 резена сирене; чери домати; ред шоколад* с цели лешници
- 2 малки банана
- супа* от праз; малко топено сирене (дояждане); телешка наденичка*; круша и сини сливи
Движение:
- Сутринта: 5А + 5Б; някои упражнения от йогата за бременни
- Привечер: Разходка 5.3км
- Нямам нищо интересно за отбелязване. Разходката беше много приятна, а супата от праз се получи вкусна :)
Сряда, 21.09.2016
Храна:
- ябълка със сусамов тахан*
- супа* от праз; спелтов хляб; телешка наденичка*; 3-4 резена сирене; грозде
- сушено манго*; ред тъмен шоколад* с лешници
- най-вероятно като обяда
Движение:
- Сутринта: домашен трен
- През деня: Общо 4-5км ходене
Домашен трен:
- клек СТ - 3х30
- глутеус ритник - 3х20 (на крак)
- повдигане на крак настрани - 3х20@2кг (на крак)
- едностранно гребане с дъмбел - 3х15@5кг (на страна)
- бицепсово сгъване с редуване - 3х20@5кг
- Вчера се чудих дали днес да не ида до залата вместо в петък, но бях доста изморена и си поспах до късно. Отделно втора поредна сутрин съм с крампи. Днес двойна даже - първо в горната част, а след малко и в долната част на прасеца. Цял ден кракът ми е дърво (dull) Иначе тренировчицата стана добре. Лекичка и освежаваща :) Отделно през деня имам ходене насам-натам из града по разни задачи и малко колело.
- Спрях да си следя съня, защото за момента нямам проблеми. Спя си без събуждане, а и достатъчно, тъй като не бързам сутрин за никъде. Последните дни ми се събират по около осем часа на денонощие и ми е много добре така. Решила съм да си поспя сега, когато няма нито работа, нито бебе :) Друго нещо, което, обаче, може да започна да следя, е водата. Като съм на работа винаги имам една бутилка с вода пред мен и си пия през целия ден докато съм на компа. Сега като не ходя на работа и непрекъснато съм напред-назад, съвсем забравям и нищо не пия. Ще се опитам да си напомням тези дни и ако не стане, ще започна да я следя тук.
Четвъртък, 22.09.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, чиа*, смлени ленено семе и сусам; малко сушено манго
- супа* от праз; хлебче със семена; 3-4 резена сирене; грозде; сини сливи; ред тъмен шоколад* с лешници
- сушено манго
- авокадо; 4-5 лозови сармички с ориз; маслини; грозде; сини сливи
Движение:
- Сутринта: 5А + 3Б
- Вечерта: йога за бременни
- Снощи си легнах късно и заспах трудно, защото бебата много шаваше. Затова днес бях малко флегматична и заспала, а и цял ден се разхождат бабуни по корема ми :D Нямам кой знае какво за отбелязване, а и пиша от телефон, което е адски неудобно.
Петък, 23.09.2016
Храна:
- 2 банана с лешников тахан* и какао*
- сушено манго; 2 реда шоколад* с нуга
- тортила с червена леща и сирене + капучино (това навън)
- 2 чепки грозде
- 3-4 резена сирене; 4 сушени смокини; 3 царевични вафли*; 4-5 сини сливи
- предстои: ризото с тиква; зелена салата; още нещо
Движение:
- През деня: колело + чистене
Трен:
клек СТ- 20, 20, 20, 20
напади СТ - 20,20, 20, 20
бедрено разгъване - 12, 12, 12, 12@15кг
хоризонтален скрипец - 12, 12, 12@25кг
раменни преси на машина - 7, 6, 8@15кг
/\ за трицепс - 12@20кг; 6, 6@25кг
- Днес трябваше да стана рано заради един ангажимент и затова отидох в залата пак в 6.30. Тренировката се получи доста стегната и приятна, но не бях в много добра форма - спеше ми се и просто коремът ми пречи. Реших това да е последната тренировка в залата и в понеделник ще отида да си замразя картата. Ще се раздвижвам вкъщи както измисля. И без това трябва да се концентрирам върху релакс и спокойствие :) Упражненията за горна част са ми малко проблемни, защото със свободни тежести много си изкривявам кръста заради корема. Някак прекалено се извивам колкото и да се старая да не го правя.
- Пиша сега, защото ще имам гости за уикенда и едва ли ще намеря време днес или утре :)
- Edit: Забравих да спомена, че днес ме гони ужасен глад. Списъкът с храната по-горе си расте...
Мнението беше редактирано от Роси на 23.09.16 19:01.
Понеделник, 26.09.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, спелтови ядки, чиа
- 3-4 лъжици ризото с тиква (остатък); няколко резена сирене; 2 малки лозови сармички; грозде
- круша; ред и 1/2 тъмен шоколад* с нуга
- 3-4 резена сирене; няколко маслини; бяла франзела; грозде
- 3 сушени смокини*
Движение:
- Сутринта: трен вкъщи
- През деня: колело + малко разходка
Трен:
- клек СТ - 5х30
- напади с редуване - 5х30
- глутеус ритник - 4х20
- едностранно гребане с дъмбел - 3х10@7кг на ръка
- раменни преси от седеж - 3х10@2х5кг
- При едностранното също ми се изкривява кръстът. Раменните ги правих на един стол с по-висока облегалка. Не мисля, че бяха перфектни. Иначе се раздвижих добре като за начало на деня :)
- Днес нямам особен апетит.
- Отново бях на лекар. Качила съм 400г и точно с толкова повече тежи и бебка. И лекарката, като Веси, каза, че коремът ми й се струва все компактен, но пък бебето е ок като размери и околоплодните води са достатъчно. Разбрах какви са били и тези болки ниско долу преди десет дена - бебето вече е на входа на таза и притиска пикочния мехур. Усещам нещо като бодеж нерегулярно, но често в случаите, когато съм била по-активна. Неприятно е за съжаление и ако има къде да седна или легна го правя. От днес пия и желязо - било ми малко дефицитно. Подготвих част от нещата за болницата - нещо ме хвана шубе, а чантата ми не е готова.
Вторник, 27.09.2016
Храна:
- ябълка и 1/2 със сусамов тахан*
- топло мляко с шоколад (навън)
- 3 резена сирене; 20г шоколад* 85%
- лучена супа*; 2 царевични мъфина*; 3 бонбона “Идилия”
- лучена супа*; 2 царевични мъфина*; сини сливи
Движение:
- Преди обед: Разходка 7км
- Привечер: 5А + 3Б; някои упражнения от йогата за бременни
- Сутринта имах час в банката, която е в центъра и реших да ходя пеш. Колелото сякаш допринася за бодежите, за които обяснявах, и затова гледам да го избягвам, колкото и да ми е удобно. След разходката, между 12.00 и 13.00 дремнах малко, защото бях изморена, а и пак имам проблеми със съня (dull) Будя се към 3.00 - 4.00 и не мога да заспя по час-два. Днес след йогата си правих и релаксираща вана с някакви масла и ще видим дали ще ми помогне. Най-малкото съм малко по-кротната за момента :)
- От вчера ме е подгонила една апатия. Отдавам я на лошия сън. Затова и с нищо не ми се занимаваше и вчера нищо не готвих, но днес вече беше наложително, защото и на сиренето му се видя края. Затова трябваше принудително са си излезна от апатията ;) Освен френската лучена супа, направих и две ББ-Тийм-ски рецепти, които отдавна планирам. Едната са царевичните мъфини от дневника на Рони, а другата - бонбоните “”Идилия”. Мъфините ми се получиха на вкус, но останаха доста сухи и ронливи. Бонбонките са бомба :)
Сряда, 28.09.2016
Храна:
- йогурт* с банан, рожков*, чиа, смлени ленено семе и сусам
- чепка грозде; 2-3 бонбона “Идилия”
- 2 тортили с 1 авокадо и 3-4 парченца Fleischkäse; грозде
- 3 бонбона “Идилия”
- лучена супа*; 3-4 резена сирене; грозде
* може да има и още 1-2 бонбона, но вече не помня
Движение:
- През деня: Ходене общо 5км
- Вечерта: йога за бременни
- Лежерен ден откъм движение, но ми е добре така. Не съм се застоявала, защото имах малки задачки-закачки през целия ден ;) Аз все си измислям нещо. Скучно няма как да ми стане скоро ;)
- Бях за първи път на акупунктура. Доста жени тук започват от 36та седмица с нея с цел подготовка за раждане - отпускане на мускулатурата и т.н. И аз реших да опитам. Мислех, че е нещо болезнено, но не беше изобщо. Сложиха ми по 3 игли на всеки крак и от следващия път се увеличават с по една.
Четвъртък, 29.09.2016
Храна:
- круша с лешников тахан*
- 2 кроасана
- 3-4 резена сирене; 3 парченца Fleischkäse; грозде
- мляко с какао
- зеленчуци на фурна, запечени със сирене (водеше се зеленчукова мусака, но не си я представях така); бял хляб със сусам
* + 2-3 бонбона “Идилия”
Движение:
- Сутринта: 5А + 3Б; 12 кръга: 5 напада СТ (на крак) + 5 лицеви опори
- Следобед: Разходка 6.5км
- Вечерта: Още 1.8км + чистене вкъщи
- Лека тренировка, но днес имам мускулна от лицевите. Бях ги спряла за известно време, но макар и непълни си заслужават ;) Иначе през деня доста походих. Времето беше страхотно и бях само по тениска и къси панталони (sun)
- Не съм доволна от храната. Не е особено качествена. От една страна аз съм виновна, а от друга така се случи.
- Вчера сутринта, ако някой ми беше казал, че ще имам доста движение за деня, щях да му се изсмея. След тренчето сутринта, седнах да закуся. От няколко дена пия един чай от малинови листа за подготовка за раждане, който действа и отпускащо. Първите дни пиех по една чаша за целия ден и то на части, но в сряда акушерката ми каза да пия по 2 чаши на ден. Затова вчера излюсках една със закуската. Не знам дали от това беше, но до 12.00 на обяд бях като някакъв парцал, а станах наспана и тренирах преди това. Сега пак пия една и ще видим :) После излязох на пазар и забелязах чак тогава, че времето е толкова хубаво. Затова като се прибрах реших направо да излезна и да се мотая навън, а не да летя с прахосмукачка и парцал ;) Това са последните слънчеви дни и не са хич за изпускане :)
- Днес влизам в 37ма седмица и с нея в девети месец. Сега малко ме мързи да се снимам, но ще го направя през деня. Коремът ми е голям и пречи, колкото и компактен да изглежда. Вчера на два пъти ми се случи в заведение да не мога да премина между маси :x Просто е тясно и не става - като слон в стъкларски магазин съм. Вечерта излизах с половинката и един негов приятел и добре се посмяха на мой гръб :)
Мнението беше редактирано от Роси на 30.09.16 11:20.
Петък, 30.09.2016
Храна:
- малка чепка грозде
- зелена салата* с авокадо; 3 филийки ръжен хляб* с орехи, намазани с 2 различни пастета; 2-3 резена сирене; редче тъмен шоколад* с лешници; ябълка
- 2 царевични вафли* с горните пастети (топено сирене, тиква подправки и другия пак с основа топено сирене)
- гратен* от гъби и резене; грозде
Движение:
- Сутринта: малко колело и разходка
- През деня: малко чистене и др. домакински глупости
- Привечер: 5А + 2Б; някои упражнения от йогата за бременни
- Нямам нищо кой знае какво за отбелязване, а и дневникът ми е заприличал на БГ-мама (dull) Сутринта ходих до центъра с колелото. На двата баира, които имам да мина, го бутах. По равно съм ок. След чая от малинови листа пак бях парцал. Обядвах и откъртих един час сън, след което пак си бях парцал. Днес реших, обаче, и втора чаша да изпия, но преди лягане.
Събота, 1.10.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао*, чиа, спелтови ядки
- смесена салата; някакви зеленчуци на тиган с боб и печени картофи. Това беше в нещо като стол и за пореден път се убеждавам, че по такива места се приготвят само боклуци.
- 2 нектарини; ред тъмен шоколад* с лешници
- гратен* от резене и гъби; 3 царевични вафли*; грозде
Движение:
- Сутринта: Малко ставни ротации за раздвижване, последвани от 6 серии по 10 напада СТ на крак
- През деня: Малко разходки насам-натам по задачи
- И октомври дойде. Пожелавам си този месец да не се сдобия с дете преди да навърша 30 ;) Мисля, че ще е много мъничко (wasntme)
- Вчера не пих чай от малинови листа и бях човек. Днес направих общо две чаши, но мисля да ги пия през целия ден, а не на два пъти и да се трупясвам.
- Прикачам снимки от 37ма седмица и на “домашния” ни любимец, който постоянно заравя разни орехи в сандъчетата с цветя на прозорците :)
Мнението беше редактирано от Роси на 05.10.16 00:03.
Ехаа, Роси, на 30 ли ще ставаш... как си минава времето :Д
Коремчето е много готино :Д препдолагам, щото не е мое де.. :Д
Правилно, а и лично аз, визуално, не бих ти ги дал :) Просто ми се струва, като вчера, когато си споменавала, че си на 27 :Д
Минават си форумно годинките... представям си какво им е на хора с по 8-9 годишни регистрации :Д
Прекрасно, компактно коремче, пак да кажа :*
Иначе годинките са чудни 30-те ;) няма се плашиш. И аз станах мама за първи път на 30 (makeup) А ако малечка-палечка реши, може и изненада да ти спретне и да празнувате после заедно двете (party) ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 02.10.16 14:02.